Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Η «αρχόντισσα» της Λισαβόνας!!

Όλο και πλησιάζει προς τον φετινό τίτλο στην Πορτογαλία η Μπενφίκα.

Η «αρχόντισσα» της Λισαβόνας
Οι «αετοί» της Λισαβόνας επικράτησαν με 2-0 στης Σπόρτινγκ στο «Ντα Λουζ», στο παραδοσιακό ντέρμπι της πορτογαλικής πρωτεύουσας, που ολοκλήρωσε το κυριακάτικο πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής της Superliga και ξαναξέφυγαν με τέσσερις βαθμούς στην κορυφή από τη δεύτερη Πόρτο, τέσσερις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της σεζόν.

Ήτοι, έκαναν σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου, έστω και αν υπάρχει το ντέρμπι μεταξύ τους την 29η αγωνιστική στο «Ντραγκάο».

Αντίθετα, οι κυπελλούχοι Ευρώπης του 1964 παρέμειναν στο -2 από την πρώτη πεντάδα και θα προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στο Europa League τις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές.

Πάντως, οι παίκτες του Ζόρζε Ζέσους ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα, αν και χρειάστηκαν κάποιες επεμβάσεις του Αρτούρ στο δεύτερο μέρος, ώστε να φτάσουν στην τελική επικράτηση. Ο Σάλβιο με καταπληκτικό πλασέ στην αντίθετη γωνία έκανε το 1-0 στο 36’ και ο Λίμα, μετά από εκπληκτικό συνδυασμό, όπου «χάθηκε η μπάλα, έκανε το 2-0 στο 75’.


ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Αρτούρ, Μάξι Περέιρα, Λουιζάο (90’ Ζαρντέλ), Γκαράι, Μελγκαρέχο, Μάτιτς, Γκαϊτάν (80’ Αντρέ Γκόμες), Σάλβιο, Πέρεζ, Καρντόζο (69’ Όλα Τζον), Λίμα

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ: Ρουί Πατρίσιο, Τιάγκο, Μιγκέλ Λόπες (74’ Μπουλαρούζ), Ρόχα, Ζοαοζίνιο, Ρινάουντο, Αντρέ Μάρτινς, Ντίερ (65’ Σάαρς), Μπρούμα, Φαν Φονσφίνκελ, Καπέλ (65’ Βιόλα)


Μεγάλη νίκη για τη Νασιονάλ, που επικράτησε με 2-1 της Μαρίτιμο στη Μαδέιρα και την «έπιασε»στη βαθμολογία, με αμφότερες να βρίσκονται στο -1 από την προνομιούχο πεντάδα και την Εστορίλ.

Αυτό, αφού η τελευταία ηττήθηκε με 1-0 στην έδρα της Σετούμπαλ, «έχασε έδαφος» και έδωσε στους γηπεδούχους την ευκαιρία να ξεφύγουν από τις επικίνδυνες θέσεις.

Νίκη ελπίδας για την ουραγό Μπέιρα Μαρ, που νίκησε στην έδρα της με 1-0 τη Ζιλ Βιθέντε, πλησίασε τις θέσεις παραμονής και έβαλε σε μπελάδες την αντίπαλό της.



Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής:


Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Μπράγκα-Ακαντέμικα 1-0
(44’ Μικαέλ)

Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Πάσος Φερέιρα-Ρίο Άβε 2-1
(76’ Χουρτάδο, 80’ Λεάο- 58’ Ταραντίνι)

Μορεϊρένσε-Πόρτο 0-3
(34’, 55’ Τζάκσον, 52’ Φερνάντο)

Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Μπέιρα Μαρ-Ζιλ 1-0

Νασιονάλ-Μαρίτιμο 2-1

Σετούμπαλ-Εστορίλ 1-0

Μπενφίκα-Σπόρτινγκ 2-0

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Ολιανένσε-Γκιμαράες (22:00)


Η επόμενη αγωνιστική (27η):

Ακαντέμικα-Μορεϊρένσε
Εστορίλ-Μπράγκα
Πόρτο-Σετούμπαλ
Ζιλ Βιθέντε-Ολιανένσε
Γκιμαράες-Πάσος Φερέιρα
Μαρίτιμο-Μπενφίκα
Ρίο Άβε-Μπέιρα Μαρ
Σπόρτινγκ-Νασιονάλ Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: