Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

«Θα μάθω από τα λάθη μου…»

Αισιόδοξος πως έρχονται καλύτερες μέρες για τον Παναθηναϊκό εμφανίστηκε ο Γιάννης Αλαφούζος στη ΓΣ της ΠΑΕ. Παραδοχή για τα λάθη, σιγουριά για αδειοδότηση και κουβέντα για τριανδρία. Εγκρίθηκε η ΑΜΚ.

«Θα μάθω από τα λάθη μου…»
Αρκετό ενδιαφέρον είχε η γενική συνέλευση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αφού πέραν της έγκρισης της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου κατά 15 εκατ. ευρώ, συζητήθηκαν ζητήματα με ενδιαφέρον.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος, παραδέχτηκε πως έκανε λάθη, αλλά παρουσιάστηκε βέβαιος πως τα πράγματα θα είναι καλύτερα στη συνέχεια, καθώς έμαθε από αυτά. Παράλληλα εμφανίστηκε βέβαιος για την εξασφάλιση της αδειοδότησης, ενώ έγινε γνωστό πως μέσω της διαφοροποίησης στην τιμή της μετοχής το συνολικό χρέος θα μειωθεί από τα 47 στα 40 εκατ. ευρώ.

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ανέφερε επίσης πως το κόστος της ομάδας από τα 28 εκατ. ευρώ την τρέχουσα σεζόν θα πέσει στα 10 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα μισά θα αφορούν το ρόστερ και τα υπόλοιπα διοικητικά και λοιπά έξοδα.

Ο Γιάννης Αλαφούζος απέφυγε να προχωρήσει σε ανακοινώσεις για Αναστασίου, Σαραβάκο και Νταμπίζα αρκούμενος να πει πως μέλος στο νέο τιμ θα είναι ο Γιάννης Βονόρτας και πως θα έχει συνάντηση με τον Σαραβάκο για να αναλάβει θέση με αυξημένες αρμοδιότητες.

Από κάποια μέλη υπήρχαν αντιδράσεις για τον Νταμπίζα, αλλά κι ένας υποστήριξε πως ο Αναστασίου δεν έχει την εμπειρία. Για τον πρώτο ακούστηκε πως «… είναι κλεπταποδόχος, καθώς ως μέλος του Ολυμπιακού έτρωγε το ψωμί των παικτών μας με τη διαιτησία», αλλά ο Γιάννης Αλαφούζος απάντησε πως «... ο Καραγκούνης, που ήταν μέλος εκείνης της ομάδας, μου τον πρότεινε γιατί θεωρεί πως είναι ηθικό στοιχείο».

Σε ό,τι αφορά στην αύξηση, οι παλαιοί μέτοχοι θα έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν σε αυτή μέχρι τις 21 Ιουνίου, ενώ μετά θα αποφασιστεί από το ΔΣ αν θα δοθεί σε αυτούς νέα προθεσμία, την ώρα που θα «ανοίγει» η διαδικασία και για τους υπόλοιπους. Πάντως αρκετοί μικρομέτοχοι εξέφρασαν σοβαρές αμφιβολίες για το αν θα συγκεντρωθούν τα χρήματα της αύξησης.

Το νέο ΔΣ, που θα είναι ενδεκαμελές, αποτελούν οι: Αλαφούζος, Ηρειώτης, Κωνσταντίνου, Παναγόπουλος, Σωπήλης, Γούναρης, Λουκάκος, Παναγιωτίδης, Παπαδόπουλος, Καρανάσος, Μάλλον Μακρόπουλος.

Τέλος, για το γήπεδο της Λεωφόρου ανέφερε πως στόχος είναι η αύξηση της χωρητικότητας του γηπέδου κατά 4.000, κάτι που είναι εφικτό σύμφωνα με μελέτες, ενώ επιθυμεί να παραμείνει εκεί για πολλά χρόνια η ομάδα.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: