Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Ακόμα και όταν έπεφτε… ήταν ΑΕΚ!!

Ο Άρης Ασβεστάς γράφει στο sport-fm.gr τους λόγους για τους οποίους η οικογένεια της ΑΕΚ πρέπει να νιώθει πιο υπερήφανη από ποτέ, ακόμα και στην αποφράδα ημέρα της.

Ακόμα και όταν έπεφτε… ήταν ΑΕΚ!
«…Έλα μωρέ τώρα, δεν πέφτει η ΑΕΚ… Η ΑΕΚ είναι, όλο και κάτι θα γίνει στο τέλος και θα σωθεί… Ολόκληρη ΑΕΚ, σίγουρα θα της δώσουν μερικά σφυρίγματα για να καθαρίσει… Την έχουν ανάγκη την ΑΕΚ, θα τη βοηθήσουν γιατί δεν υπάρχει πρωτάθλημα χωρίς αυτή… Δεν συμφέρει κανέναν να πέσει η ΑΕΚ… Ακόμα και αν χρειαστεί να γίνει σκάνδαλο, η ΑΕΚ θα σωθεί…».

Ακούσαμε χιλιάδες τέτοιες ατάκες όλη τη χρονιά. Έτσι δεν είναι; Αυτά δεν έλεγαν όλοι;

Οι αγνοί φίλοι της ΑΕΚ, όμως, πρέπει να είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιημένοι και να χαμογελούν (μέσα στην θλίψη τους) που τίποτα απ’ όλα αυτά δεν επαληθεύτηκε, που δεν επιβεβαιώθηκε καμία από αυτές τις επιπόλαιες «προβλέψεις», οι οποίες απορρέουν κυρίως από τα όσα απίθανα έχουν δει τα ματάκια μας στο παρελθόν. Για άλλες ομάδες...

Ακόμα και την ώρα της πιο μαύρης σελίδας στην ιστορία της, η ΑΕΚ ήταν ΑΕΚ. Και έπεσε ως ΑΕΚ. Δηλαδή χωρίς βοήθειες, χωρίς δεκανίκια, χωρίς εξυπηρετήσεις, χωρίς διαπλοκή. Πάλεψε μόνη και αβοήθητη, όπως προστάζει η φύση της και όπως πορεύεται αυτά τα 89 χρόνια.

Και μιλάμε για ένα σύλλογο με 28 εγχώριους τίτλους, με ιστορικές, τεράστιες νίκες στην Ευρώπη, με –πάνω κάτω- ένα εκατομμύριο κόσμο να δηλώνουν οπαδοί της. Πέφτει ποτέ (στην Ελλάδα) μια τέτοια ομάδα; Κι όμως πέφτει, αν πρόκειται για την ΑΕΚ…

Η ΑΕΚ έπεσε διαθέτοντας το πιο αδύναμο ρόστερ που είχε ποτέ. Αυτός, φάνταζε σαν ένα λόγος παραπάνω για να «βοηθηθεί».

Κι όμως…

Έβγαλε όλη τη σεζόν και με εξαίρεση το γκολ-οφσάιντ του Πετρόπουλου στο Χαριλάου (όπου προηγουμένως είχε μείνει αδικαιολόγητα με 9 παίκτες), δεν πήρε ΟΥΤΕ ΕΝΑ σφύριγμα! Αντιθέτως, κυρίως στον πρώτο γύρο, την πέρασαν ουκ ολίγα χειρουργεία και είχε μονίμως εχθρική διαιτησία. Ακόμη και τις τελευταίες αγωνιστικές που το ένα πόδι της άρχισε να… πατά για τα καλά στη Β’ Εθνική, δεν της έδωσαν ούτε σπόρι! Ένα σπόρι για… ολόκληρη ΑΕΚ βρε αδερφέ!

Η ΑΕΚ έπεσε, χωρίς να της χαριστεί κανένας, σε κανένα ματς. Καμία ομάδα δεν έβαλε τα «δεύτερα» εναντίον της, καμία δεν αγωνίστηκε σαν αδιάφορη ακόμα και αν ήταν, κανένα αποτέλεσμα που έφερε δεν χαρακτηρίστηκε «περίεργο», όπως χαρακτηρίστηκαν (επιεικώς) πολλά άλλα τις τελευταίες αγωνιστικές.

Η ΑΕΚ έπεσε και κανένα σκάνδαλο δεν έγινε από την πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, όπως πολλοί προέβλεπαν.

Η ΑΕΚ έπεσε χωρίς δανεικούς ποδοσφαιριστές. Χωρίς να ζητήσει (όπως λεγόταν τότε) να της επιτρέψουν να κάνει περισσότερες μεταγραφές το Γενάρη, αλλάζοντας τις κυρώσεις για τους μη αδειοδοτημένους. Χωρίς να παρακαλέσει για κάποιου είδους εξυπηρέτηση. Έπεσε και δεν χρωστάει χάρη σε κανέναν!

Η ΑΕΚ έπεσε και δεν πρόκειται να γίνουν 20 οι ομάδες για να σωθεί. Ούτε 21, για να χωρέσει και κανένας άλλος και να αποκατασταθούν… δήθεν αδικίες!

Η ΑΕΚ έπεσε αλλά οι φίλοι της, οι αγνοί της φίλοι (όχι οι αλητήριοι μπουκαδόροι), πρέπει να αισθάνονται πιο υπερήφανοι από ποτέ! Κι ας έπεσε. Διότι ακόμη και στη χειρότερη στιγμή της ιστορίας της, ήταν αξιοπρεπής! Χωρίς λεκέδες…

Καλή επιστροφή, ΑΕΚ… Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: