Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Ανεστησ-ία!!

Ούτε άγχος, ούτε τρακ!. Ο νεαρός Γιάννης Ανέστης, στο ντεμπούτο του, στην Σούπερ Λίγκα στο Αγρίνιο, δεν κατάλαβε τίποτα και χάρισε ένα πολύτιμο πόντο στον Πανιώνιο, κόντρα στον Παναιτωλικό.

Ανεστησ-ία!
Ο Παναιτωλικός έκανε επιθέσεις, ο Γιάννης Ανέστης, ντεμπούταρε και ήταν σε τρομερή βραδιά και ο Πανιώνιος έφυγε με έναν «χρυσό» πόντο από το Αγρίνιο, 0-0.

Καλύτερη η ομάδα του Χάβου, έχασε πολλές ευκαιρίες, είχε δοκάρι με τον Μπακάκη στο φινάλε του πρώτου μέρους, ωστόσο δεν κατάφερε να νικήσει το νεαρό τερματοφύλακα του Πανιωνίου και να φτάσει στο γκολ.

Σε παθητικό ρόλο, ο Πανιώνιος, στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, είχε κυρίως στο μυαλό του, πως θα «καταστρέψει» το παιχνίδι των γηπεδούχων και κατά δεύτερο λόγο να ψάξει το γκολ.

Το ματς:


Τουλάχιστον… καταιγιστικός θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο Παναιτωλικός, στο πρώτο ημίχρονο με τον Πανιώνιο. Οι Αγρινιώτες μπήκαν από την αρχή στο παιχνίδι για να σκοράρουν και κάνουν πιο εύκολα τα πράγματα. Οι Γκάλο και Μπακάκης, στην δεξιά και πιο δυνατή πλευρά των γηπεδούχων, έκαναν ότι ήθελαν, όμως είχαν υπολογίσει χωρίς τον Ανέστη. Ο νεαρός τερματοφύλακας των «κυανέρυθρων» έκανε εξαιρετικό παιχνίδι και κράτησε το μηδέν σε πολλές φάσεις.

Ο Πανιώνιος περιοριζόταν σε πιο παθητικό ρόλο, προσπαθώντας να κρατήσει μακριά από τα καρέ του, τους παίκτες του Χάβου. Κάτι τέτοιο δεν γινόταν, αντιθέτως ο Παναιτωλικός συνέχισε να χάνει ευκαιρίες, είτε μέσα από την περιοχή, είτε έξω από αυτή. Το γκολ δεν ερχόταν, ενώ δεν ήρθε ούτε στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, όπου ο Μπακάκης είχε δοκάρι, από κόρνερ του Γκάλο. Οι δύο ομάδες έφυγαν για τα αποδυτήρια με το 0-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές, αλλά και με διαφορετικό ρυθμό σε σχέση με το πρώτο. Ο Πανιώνιος προσπάθησε να επιτεθεί, αλλά επί της ουσίας, κατάφερε να κρατήσει μακριά από τα καρέ του τον Παναιτωλικό χωρίς να απειλείται. Έτσι και κύλησε το μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, με την ανούσια υπεροχή των γηπεδούχων να μην έχει αποτέλεσμα.

Το γκολ δεν ήρθε ούτε μετά τις αλλαγές από τους δύο προπονητές στην… «σκακιέρα» της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι, στα τελευταία λεπτά, απλά… εγκαταστάθηκαν στην περιοχή του Ανέστη, ωστόσο ο νεαρός τερματοφύλακας είχε αποφασίσει να μη δεχτεί γκολ και κράτησε το μηδέν για την εστία του και την ομάδα του μέχρι το φινάλε.




Οι συνθέσεις των ομάδων:


Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Ράφαελ, Γκάλο, Κούσας, Καλί, Γκόλιας (80’ Δάρλας), Γοδόι (62’ Μπελόν), Τζούνιορ, Παπουτσογιαννόπουλος (75’ Καλογέρης), Μπακάκης, Καμαρά, Μπόγιοβιτς.

Στον πάγκο: Στεφανάκος, Πασάς, Ιωάννου, Άσκες.

Πανιώνιος (Νίκος Παντελής): Ανέστης, Κούρντι, Αυλωνίτης, Κούρος, Κολοβός, Μενδρινός (67’ Καμπάνταης), Κουλουχέρης, Αραβίδης, Καλτσάς, Μητρόπουλος, Γιάννου (93’ Τόσκας).

Στον πάγκο: Γιαννακόπουλος, Λαμπρόπουλος, Λάσνικ, Ντούνης, Παναγιωτούδης.

Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)
Βοηθοί: Βασιλειάδης (Μακεδονίας), Μαγιάννης (Άρτας)
Γήπεδο: Παναιτωλικού Πηγή: sport-fm.gr

«Πρέπει να ελπίζει ο Άρης»

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΑΡΗ
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη, Θόδωρος Πάλλας, ένας από τους καλύτερους ακραίους αμυντικούς όλων των εποχών. Ο 64χρονος σήμερα Πάλλας μίλησε για το παρελθόν της ομάδας με την κατάκτηση του κυπέλλου το 1970 και το μπαράζ του Βόλου του 1980, αλλά και την τωρινήν αγωνιστική εικόνα των “κίτρινων”.
Αναλυτικά, όσα είπε ο Θόδωρος Πάλλας:
Για το ότι ο Άρης βρίσκεται πολύ χαμηλά στη βαθμολογία: “Είναι πολύ στενάχωρο και ασυνήθιστο να βλέπεις τον Άρη σ’ αυτή τη θέση. Στον Άρη αρμόζει ο ρόλος του πρωταγωνιστή. Και θεωρώ ότι στο μέλλον θα επιστρέψει -με κάποιες προϋποθέσεις- πάλι ψηλά”.
Για τα ένδοξα χρόνια του παρελθόντος: “Είχα την τύχη να παίξω σε δύο μεγάλες ομάδες του Άρη. Η μια ήταν η γενιά του Αλεξιάδη, με παίκτες όπως ο Παπαϊωάννου, ο Χρηστίδης και άλλους σπουδαίους. Ήμουν βασικός σε ηλικία 20 χρονών στον Άρη, όπου ξεκίνησα από τα τσικό. Υπήρχαν αλάνες τότε στη Θεσσαλονίκη και παίζαμε σρτην ίδια γειτονιά με τον Αλέκο τον Αλεξιάδη. Μια μέρα μου είπε να πάμε στον Άρη, με πήρε μαζί του στη προπόνηση. Ο συγχωρεμένος ο Καλτέκης μου έδωσε την πρώτη φανέλα και σιγά-σιγά ανέβηκα και έπαιξα στην πρώτη ομάδα. Μετά ήρθε η ανανεωμένη, δεύτερη μεγάλη ομάδα, στα μέσα της δεκαετίας του ’70. Αυτή η ομάδα έκανε τις 17/17 νίκες στο Χαριλάου. Και άξιζε εκείνη η ομάδα να πάρει το πρωτάθλημα, ήταν το μόνο που της έλειπε. Αν κερδίζαμε τον Ηρακλή, θα είχαμε πάρει μαθηματικά πάρει τον τίτλο, στη κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Δεν θα γινόταν ποτέ το μπαράζ…”.
Για το κύπελλο του 1970: “Μας έχει στοιχειώσει εκείνος ο τίτλος. Μετά από εκείνο το κύπελλο  φτάσαμε σε τόσους τελικούς και δεν κερδίσαμε ούτε έναν…”.
Για τον αγώνα πρωταθλήματος Άρη-Ολυμπιακού: “Η διαφορά του Άρη με τον Ολυμπιακό είναι αυτή τη στιγμή τεράστια. Παρόλα αυτά στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να συμβούν και ο Άρης δε πρέπει να χάνει τις ελπίδες του. Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που μπορούν να ανατραπούν τα πάντα. Πρέπει να υπάρχει η ελπίδα”.
Για το ποια ομάδα θα υποστηρίζει στο παιχνίδι αυτό: “Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και ήταν τιμή για μένα που έπαιξα εκεί δύο χρόνια και αποκόμισα πολλές εμπειρίες. Όμως, υποστηρίζω πάντα τον Άρη. Εκεί μεγάλωσα, εκεί έπαιξα 18 χρόνια”.
Για το πόσο συχνά πηγαίνει στο γήπεδο: “Στο Χαριλάου έχω να έρθω από τότε που ήρα μεταγραφή στον Ολυμπιακό. Δεν πηγαίνω. Δεν θέλω, βλέπω μόνο τηλεόραση. Τόσα χρόνια πήγα δύο φορές, μετά από πρόσκληση της ΕΠΟ και μόνο για να δω την εθνική ομάδα”.

Πηγή: arenafm.gr

«Δεν υπήρχε πέναλτι»

timthumb
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο καθηγητής διαιτησίας και πρώην διεθνής διαιτητής Α’ εθνικής, Περικλής Βασιλάκης για τις επίμαχες φάσεις στα παιχνίδια του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού, αλλά και τη γενικότερη εικόνα της διαιτησίας στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Αναλυτικά, όσα είπε ο Περικλής Βασιλάκης:
Για τις διαφορετικές απόψεις των τηλεκριτικών της διαιτησίας, σχετικά με τις φάσεις στα παιχνίδια του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού: “Εξαρτάται πως βλέπει ο καθένας την φάση, τι εμπειρία έχει και τι γνώσεις του κανονισμού. Κατά την άποψη μου, χρειάζεται να έχει την κατάλληλη ψυχολογία ο διαιτητής, αλλά και ο αναλυτής για να μπει στο πνεύμα του παιχνιδιού. Ο τηλεθεατής πρέπει να έχει τη ηρεμία που χρειάζεται και να διαμορφώνει άποψη, που δεν προέρχεται από μια και μόνη γνώμη. Είναι σημαντικό ο κόσμος να μαθαίνει τον κανονισμό και 18 χρόνια που ασχολούμαι προσπαθώ ακριβώς γι’ αυτό”.
Για το πέναλτι του Ολυμπιακού και το ακυρωθέν γκολ του ΠΑΟΚ: “Πιστεύω ότι δεν υπάρχει πέναλτι στον Ολυμπιακό, ενώ στη περίπτωση του ΠΑΟΚ δεν μπόρεσα να διαμορφώσω ξεκάθαρη εικόνα. Με βάση το κοντινό πλάνο φαίνεται πως το γκολ έπρεπε να μετρήσει, αλλά είναι κάτι που το λέω με μεγάλη επιφύλαξη, καθώς δεν μπορώ να αποδείξω πως τραβάει πρώτα ο αμυντικός του Απόλλωνα. Είναι πολύ δύσκολη φάση”.
Για τα παράπονα του ΠΑΣ Γιάννινα στον αγώνα με τον Πανθρακικό: “Έχει δίκιο ο ΠΑΣ που διαμαρτύρεται. Δεν μπορεί με το… τίποτα να βγαίνουν κάρτες σε ποδοσφαιριστές και προπονητές. Πρέπει να δούμε τι γίνεται στη Ευρώπη και να συμπεριφερόμαστε ανάλογα”.
Για τους παρατηρητές διαιτησίας: “Δεν συμφωνώ με τις βαθμολογίες των διαιτητών. Ως παρατηρητής ήμουν πάρα πολύ αυστηρός και δεν ξαναπήγα μετά από μόλις δύο αγώνες! Έγραφα μόνο αυτό που έβλεπα. Οι παρατηρητές πλέον βλέπουν τα βίντεο των φάσεων, κάτι που δε ξέρω αν είναι καλό η κακό. Αν χρησιμοποιείται το βίντεο, δεν χρειάζονται οι παρατηρητές. Ας συνεδριάζει η ΚΕΔ σε μια αίθουσα…”.
Για την διαιτησία στο φετινό πρωτάθλημα: “Ξεκίνησα στραβά η χρονιά και συνεχίζει στραβά. Αν δεν γίνει κάποια συντονισμένη κίνηση για μια διαιτησία ανεξάρτητη μέσα στην ΕΠΟ, δεν θα αλλάξει τίποτα”.
Πηγή: arenafm.gr

«Η ομάδα χρειάζεται περισσότερο πάθος»

mpaniotis-610x400
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Χάρης Μπανιώτης, ο οποίος τιμήθηκε χθες (8/12) στο γήπεδο της Τούμπας για την προσφορά του στον “Δικέφαλο”.
Αναλυτικά είπε:
Για το γεγονός πως τον τίμησε ο ΠΑΟΚ:
“Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα που με θυμήθηκε. Όλοι οι παίκτες που έχουν περάσει από τον ΠΑΟΚ έχουν δώσει κάτι στον σύλλογο έτσι και εγώ. Ήταν μια από τις σπουδαιότερες στιγμές της ζωής μου. Όλοι με φέρθηκαν φανταστικά. Ένιωσα τόσο υπέροχα μέσα μου που ξαναπάτησα στο γήπεδο μετά από τόσο καιρό”.
Για τις διαφορές που είχαν τα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ από την εποχή του:
“Υπήρχαν τεράστιες διαφορές στα αποδυτήρια. Τα παιδιά που αγωνίζονται στο ΠΑΟΚ είναι λίγο πιο τυχερά από εμάς όπως και εμείς ήμασταν τυχερότεροι από τους παλαιότερους”.
Για το πάθος που πρέπει να δείχνουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ:
“Θα ήθελα τα παιδιά να παίζουν με λίγο παραπάνω πάθος χωρίς να θέλω να παρεξηγηθώ. Στην εποχή μου οι παίκτες έμεναν πολλά χρόνια στον σύλλογο και δενόντουσαν παραπάνω. Εγώ προσωπικά έμεινα στην ομάδα πάνω από 10 χρόνια. Έπαιζα στον ΠΑΟΚ από το 1974″.
Για τις στιγμές που θυμάται στον ΠΑΟΚ:
“Θυμάμαι ένα γκολ που είχα βάλει με το Αιγάλεω. Ήταν ένα γκολ στο τέλος του παιχνιδιού και μας βοήθησε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Ήμασταν μια πολύ δεμένη και δυνατή ομάδα και αξίζαμε το πρωτάθλημα. Υπάρχουν στιγμές που δε μπορώ να ξεχάσω ποτέ”.
Για την μεταγραφή που είχε πάρει στον Ολυμπιακό:
“Είχα πάρει μεταγραφή στον Ολυμπιακό που πλήρωνε πολύ καλά. Είχα φύγει από τον ΠΑΟΚ για να τον βοηθήσω και θεωρώ πως το έκανα”.
Για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Απόλλωνα Σμύρνης:
“Η ομάδα έδειξε πως ήθελε να κερδίσει το παιχνίδι. Δημιούργησε προϋποθέσεις και φάσεις αλλά ήταν άτυχη. Ο Απόλλωνας μου θύμισε την ομάδα στην εποχή μου που δε τη κερδίζαμε ποτέ. Δεν ήθελε απλά να μπει η μπάλα, καθώς το σκορ θα μπορούσε να είναι ακόμα και 4-0. Έχει και έναν καλό τερματοφύλακα ο Απόλλωνας, τον Τζόρβα. Σίγουρα θα πρέπει να τα κερδίζει τέτοια παιχνίδια ο ΠΑΟΚ άμα θέλει να διεκδικεί πρωτάθλημα όμως και η τύχη έπαιξε τον ρόλο της”.
Πηγή: arenafm.gr

«Στήριξη σε Καραΐσκο»

karaiskos-610x400
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο δημοσιογράφος, Γιάννης Μαυρόπουλος, για την κίνηση που έκανε η Εγνατία τηλεόραση να δημιουργήσει έναν τηλεμαραθώνιο για να βρεθούν χρήματα για τον Γιώργο Καραΐσκο.
Αναλυτικά είπε:
Βλέποντας ότι υπάρχει ανάγκη θεώρησα πως έπρεπε να πάρουμε τη πρωτοβουλία και να κάνουμε μια προσπάθεια. Ο τηλεμαραθώνιος θα διαρκέσεις από τις 21:00 μέχρι τις 00:00 η και παραπάνω άμα χρειαστεί. Υπάρχει μεγάλη συσπείρωση και πολλά θετικά μηνύματα από βετεράνους ποδοσφαιριστές όλων των ομάδων της πόλης αλλά και άτομα της πολιτικής. Γίνεται τεράστια προσπάθεια, το πάνελ θα είναι ασφυκτικό και οι καλεσμένοι θα αλλάζουν συνέχεια. Θα έχουμε πλήρη ενημέρωση και από τους γιατρούς για να διαμορφώσουμε μια πλήρη εικόνα. Μίλησα με τη κόρη του Γιώργου και υπάρχει ένα αίσθημα αισιοδοξίας.
Περιμένουμε ο καθένας να προσφέρει ότι μπορεί. Βλέπω ότι ο κόσμος ενδιαφέρεται και θέλω να περάσουμε παντού πως είμαστε μια πόλη μια ομάδα. Πρέπει να αφήσουμε τα χρώματα, το μίσος και τα πάθη και να γίνουμε ένα για τον Γιώργο Καραΐσκο”.
Πηγή: arenafm.gr

“Έδειξε υπεροψία ο Άρης”

digenis
Στον Arena FM 89,4 μίλησε η δικηγόρος, Αγγελική Μόκα, η οποία έχει αναλάβει την υπόθεση της συμφωνίας που δε τήρησε ο Άρης με τον Διγενή Λακκώματος. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η νομικός, οι “Κίτρινοι” θα μπορούσαν να είχαν τελειώσει την υπόθεση νωρίτερα και με πολύ μικρότερο κόστος.
Αναλυτικά είπε:
Για το ύψος που έχουν οι οφειλές του Άρη στο Διγενή Λακκώματος:
“Ο Άρης έχει εξαντλήσει όλα τα εδικά μέσα και θα πρέπει να καταβάλει τα ποσά που θα του επιβληθούν. Το ποσό είναι γύρω στις 500.000 χιλ. ευρώ ενώ υπολογίζω πως με τους νόμιμους τόκους το χοντρικό ποσό θα γίνει 700.000 χιλ. ευρώ. Έχουν εισπραχθεί μέσω κατασχέσεων 250.000 χιλ. ευρώ. Επιδώσαμε νέο κατασχετήριο για 111.000 χιλ. ευρώ και θα προχωρήσουμε για περεταίρω κατασχετήρια στο μέλλον. Το  κατασχετήριο το επιδώσαμε στη Σούπερ Λιγκ που διαχειρίζεται τα τηλεοπτικά δικαιώματα”.
Για την συμφωνία που εκκρεμεί από το 2002:
“Είναι για μια συμφωνία που έχει καταρτιστεί το 2002 από τον κύριο Σκόρδα με τον κύριο Ρούζιο. Η συμφωνία προέβλεπε πως σε οποιαδήποτε περίπτωση μεταγραφεί ο Αβραάμ Παπαδόπουλος θα πρέπει να καταβληθεί το 20% του συνολικού ποσού της μεταγραφής. Όπως είναι γνωστό ο Παπαδόπουλος αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό για το ποσό των 2 εκ. ευρώ”.
Για το γεγονός πως ο Άρης θα μπορούσε να κλείσει την υπόθεση με μικρότερο κόστος:
“Θα έπρεπε να κλείσει η υπόθεση νωρίτερα αλλά δεν υπήρξε ουσιαστική προσέγγιση ποτέ. Ο Άρης θα μπορούσε να βάλει τέλος στην υπόθεση με πολύ μικρότερο κόστος. Όσο περισσότερος χρόνος περνάει τόσο μεγαλύτεροι είναι οι τόκοι. Δεν έγινε ποτέ επίσημη πρόταση από πλευράς Άρη αλλά μόνο φιλολογικές συζητήσεις. Θέλουμε γραπτή δήλωση για να περάσει από το ΑΣ του Διγενή Λακκώματος και να συζητηθεί”.
Για το γεγονός πως και άλλοι πιστωτές θα αντιδράσουν:
“Ενεργήσαμε ακαριαία γιατί πιστεύω πως και άλλοι πιστωτές θα διεκδικήσουν τα χρήματα τους. Ο Άρης πλέον δεν έχει την προστασία που είχε από την υπόθεση του άρθρου 99 και θα διεκδικηθούν τα χρήματα που χρωστάει”.
Για την υπεροψία που έδειξε ο Άρης στην υπόθεση:
“Πριν κινηθούμε δικαστικά στείλαμε μια προειδοποίηση να έρθουν για να υπάρξει συζήτηση αλλά στον Άρη αντιμετώπισαν το θέμα με υπεροψία και για αυτό το βρίσκουν μπροστά τους. Από φιλολογικές συζητήσεις έχουν χορτάσει όλοι οι πιστωτές όχι μόνο του Άρη”.
Πηγή: arenafm.gr

ΠΑΟΚ εναντίον... τερματοφυλάκων!!

Με αφορμή την χθεσινή (8/12)μεγάλη εμφάνιση του Αλέξανδρου Τζόρβα στην Τούμπα, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έψαξε και βρήκε μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία για τους τερματοφύλακες που έπαιξαν εναντίον του ΠΑΟΚ στα τρία τελευταία ματς του πρωταθλήματος και τις επιδόσεις τους.

Ο Αλέξανδρος Τζόρβας έκανε χθες 14 (!) αποκρούσεις, επίδοση ρεκόρ στη φετινή Super League και φυσικά δική του προσωπική! Η προηγούμενη καλύτερή του επίδοση ήταν οι επτά αποκρούσεις…Επίσης, έκανε 11 κλεψίματα (όλος ο ΠΑΟΚ είχε 14) και 7 επεμβάσεις! Πήρε το βραβείο του MVP σχεδόν ομόφωνα…

Την 13η αγωνιστική ο ΠΑΟΚ έπρεπε να νικήσει τον…Βελλίδη. Ο τερματοφύλακας των Ιωαννίνων είχε 8 αποκρούσεις, 8 κλεψίματα και 6 επεμβάσεις ισοφαρίζοντας την προηγούμενη καλύτερη επίδοσή του. Πήρε το MVP βραβείο του αγώνα…

Λίγο πιο πριν ο Άρης ήρθε στην Τούμπα και δυσκόλεψε όσο μπορούσε την ομάδα μας. Ο Διούδης είχε…11 αποκρούσεις, 4 κλεψίματα και 7 επεμβάσεις, σπάζοντας το προσωπικό του ρεκόρ αποκρούσεων, που ήταν μόλις…5! Δέχτηκε, βέβαια και τρία γκολ, αλλιώς σίγουρα θα έπαιρνε και αυτός το βραβείο του MVP… Πηγή: metrosport.gr

Μαρκεζίνης στο Metropolis: «Το πόρισμα είναι απόλυτα τεκμηριωμένο»

Ο ορκωτός ελεγκτής που ασχολήθηκε με το πόρισμα της ΠΑΕ Άρης, Παναγιώτης Μαρκεζίνης, φιλοξενήθηκε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στην Σέντρα», μιλώντας για την όλη διαδικασία που κράτησε για κάτι περισσότερο από ένα χρόνο.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Το πόρισμα παραδίδεται στις 14:00 αν δεν κάνω λάθος και θα βρίσκονται εκεί άνθρωποι της ΠΑΕ, της ΚΜΑ και των συνδέσμων. Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος στις 15 Οκτώβρη, περίπου ένα χρόνο, γιατί υπήρχε καθυστέρηση για να υπογραφεί η σύμβαση. Το πόρισμα είναι απόλυτα τεκμηριωμένο, βάσει και των πληροφοριών που πήραμε. Τα εργαλεία τα είχαμε όλα, γράφονται στο πόρισμα και δεν μπορώ να αναφερθώ περισσότερο, αυτό θα το κάνουν οι άνθρωποι του Άρη. Κάποια σημεία μπορεί να μην βρέθηκαν, γιατί μιλάμε για οκτώ χρόνια, αλλά σε γενικές γραμμές είναι έτοιμο το πόρισμα. Αξίζει τον κόπο η δουλειά που έγινε, να δείτε μέσα τι έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια».Πηγή: metrosport.gr

Τι ζήτησε ο υποψήφιος επενδυτής!!

Την αποστολή εγγράφων που περιέχουν τα οικονομικά στοιχεία της κυανόλευκης εταιρίας, μεταφρασμένα στα αγγλικά, αναμένουν οι συνεργάτες του υποψήφιου επενδυτή από το εξωτερικό για την ΠΑΕ Ηρακλής.

Επίσης, ζήτησαν πλήρη εχεμύθεια μέχρι το τέλος των συζητήσεων. Γι' αυτό και από την πλευρά της ΠΑΕ δεν βγαίνει τίποτα προς τα έξω, πέρα από την ύπαρξη επαφών με επιχειρηματία από το εξωτερικό.

Το Σαββατοκύριακο συγκεντρώθηκαν τα συγκεκριμένα έγγραφα και μέχρι αύριο (10/12) θα βρίσκονται στα χέρια του ενδιαφερόμενου επενδυτή.

Στην Μίκρα είναι αισιόδοξοι λέγοντας: "Με βάση τα όσα εισπράξαμε από τις επαφές που έγιναν με τον άνθρωπο που αποτελεί το δεξί χέρι του επιχειρηματία, φαίνεται πως είμαστε πιο κόντα σε συμφωνία από ότι σε απόσυρση του ενδιαφέροντος".

Οι συζητήσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη της εβδομάδας ή το αργότερο στις αρχές της επόμενης. Πηγή: metrosport.gr

Η ατυχία «έκοψε» το μπάσκετ στον «σκληρό»!!

«Σκυλίσια Μέρα» με την μοίρα να παίζει άσχημο παιχνίδι σε έναν από τους 50 κορυφαίους παίκτες στην ιστορία του ΝΒΑ. Ένας από τους «σκληρούς» του ΝΒΑ, ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ, λύγισε σαν σήμερα το 1999. Στον αγώνα Philadelphia 76ers - Houston Rockets (83-73) o Μπάρκλεϊ τραυματίστηκε σοβαρά στον τένοντα, κάτι που σήμανε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση.
Ο τραυματισμός θα τον κρατούσε έξω για αρκετούς μήνες και το μόνο που κατάφερε ήταν να έχει ένα δοξασμένο φινάλε τον Απρίλιο του 2000 σε ένα και μοναδικό παιχνίδι που έπαιξε σαν «αντίο» με τους Γκρίζλις.
Ο Μπάρκλεϊ ήταν στα 36 του τότε και όλοι θεωρούσαν ότι λόγω δύναμης και σωματότυπου θα μπορούσε να παίξει κι άλλα χρόνια στο ΝΒΑ. Στην καριέρα του έχει ανακηρυχθεί σαν ένας από τους 50 καλύτερους παίκτες στην ιστορία του ΝΒΑ, ενώ πέντε φορές ήταν μέλος της κορυφαίας πεντάδας του πρωταθλήματος, αλλά και δυο φορές χρυσός ολυμπιονίκης.
Από το 1984-1992 αγωνίστηκε στους 76ers, στη συνέχεια από το 1992-1996 στους Phoenix Suns και τέλος από το 1996-2000 στους Rockets.
Επειδή ο τραυματισμός για κάθε αθλητή είναι άσχημο πράγμα, ας προσπαθήσουμε να το ελαφρύνουμε λίγο με ένα πιο ευχάριστο θα λέγαμε βίντεο, πάντα με πρωταγωνιστή τον Μπάρκλεϊ.




Πηγή: sportdog.gr

Η τεσσάρα και η… χούντα!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τον Παναθηναϊκό που έκανε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, ενώ σχολιάζει και το πέναλτι του Ολυμπιακού κόντρα στον Αστέρα. Αυτός ήταν με εξαίρεση- ένα τέταρτο – ο Παναθηναϊκός, που θέλει να βλέπει ο Γιάννης Αναστασίου. Και νομίζω, ότι είναι ο Παναθηναϊκός, που χαίρεται να τον βλέπει ο καθένας μας, αυτός που είδαμε στο 4-0 επί της Καλλονής. Μία ομάδα σοβαρή, συγκεντρωμένη με πολύ καλή αμυντική λειτουργία, αλλά και πλουραλισμό στην επίθεση.

Μία ομάδα με τις πριμαντόνες της να είναι σε πολύ καλή μέρα. Ο Μπέργκ έφτιαξε με εκπληκτικό τρόπο το πρώτο γκολ και πέτυχε με …βραζιλιάνικο πλασέ ένα ακόμα γκολ.
Ο Πράνιτς αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο τις πάσες του Μπέργκ και του Αμπέιντ και πέτυχε δύο γκολ, που απλοποίησαν τα πράγματα.
Ο Σίλντεφελντ αυτή την φορά στην άμυνα ήταν σοβαρός και έκανε ίσως την πιο σοβαρή εμφάνισή του από την ημέρα, που ήρθε στον Παναθηναϊκό.
Ο Ζέκα σε σπουδαία μέρα, πρέσαρε συνέχεια κι έβγαλε μία κάθετη πάσα πάρε-βάλε στον Μπέργκ.
Ακόμα και ο Αμπέιντ αν και πάλι ήταν λίγο ατομιστάκος στο πρώτο ημίχρονο , δημιούργησε το ένα γκολ του Πράνιτς και σκόραρε το τέταρτο γκολ.
Ο Καρέλης δεν σκόραρε αυτή την φορά, αλλά ήταν σε πολλές ευκαιρίες μέσα και με τις κινήσεις του δημιούργησε προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα.
Είπα και στην αρχή με εξαίρεση ένα τέταρτο στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός έκανε ένα από τα καλύτερά του παιχνίδια, ίσως το καλύτερο. Αυτό το τέταρτο, όμως, πρέπει με ένα τρόπο να περιοριστεί. Αν δεν ήταν 0-2 το ματς και έβαζε κανένα γκολ η Καλλονή στις δύο φάσεις του Λεοζίνιο, θα έτρεχε πάλι ο Παναθηναϊκός. Αυτή η έπαρση που βγάζει η ομάδα σε κάποιες στιγμές του αγώνα πρέπει να κοπεί. Μιλάμε για μία ομάδα που τώρα χτίζεται και χρειάζεται συνεχή προσπάθεια και χαμηλά το κεφάλι.
ΥΓ: Θα κλείσω με το πέναλτι που πήρε ο Ολυμπιακός και άνοιξε το σκορ-ουσιαστικά πήρε το τρίποντο- με τον Αστέρα Τρίπολης. Δεν μου έκανε καμία εντύπωση, που βούτηξε ο Βάις και κέρδισε πέναλτι. Αμέτρητα τέτοια πέναλτι έχει πάρει ο Ολυμπιακός όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό που με τρελαίνει είναι η προσπάθεια ΦΙΜΩΣΗΣ της αλήθειας, του να γραφτεί να ειπωθεί ρε αδερφέ ότι δεν ήταν πέναλτι. Και θα γελάσω πάρα πολύ με όλους αυτούς, που αύριο, μεθαύριο σε κανένα ευρωπαϊκό ματς θα δοθεί κανένα ανάλογο πέναλτι σε βάρος του Ολυμπιακού και θα κάνουν την …κωλοτούμπα. Και θα λένε για βουτιές και τέτοια. Η χούντα που ζούμε δεν έχει προηγούμενο! Δύο λέξεις μόνο και κλείνω. ΣΙΧΑΜΑ ΚΑΙ ΜΠΟΧΑ!

Πηγή: gazzetta.gr

Εδώ το πόρισμα, εκεί το πόρισμα…!!

Στην έκταση γενική συνέλευση της ερχόμενης εβδομάδας θα γίνουν πιθανότατα γνωστά τα αποτελέσματα του διαχειριστικού ελέγχου της ΠΑΕ Άρης, όπως ενημέρωσε με ανακοίνωση της η Κοινωνία Μελών.

Εδώ το πόρισμα, εκεί το πόρισμα…
Παράταση μερικών ακόμη ημερών παίρνει στον Άρη η -προγραμματισμένη για σήμερα- παραλαβή του πορίσματος του διαχειριστικού ελέγχου της ΠΑΕ για την οχταετία 2004-12.

Όπως ανακοίνωσε η Κοινωνία Μελών, αποφασίστηκε να συγκληθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση την ερχόμενη εβδομάδα (η μέρα και η ώρα δεν έγιναν γνωστές), στην οποία θα παραστεί και εκπρόσωπος της NEXIA.

Σε ό,τι αφορά το θέμα του υποψήφιου επενδυτή, ενημέρωσε ότι ζήτησε από την ΠΑΕ την σύγκληση νέας γενικής συνέλευσης μετόχων, με θέμα την νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. «Για όποιον ενδιαφέρεται να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, ο δρόμος είναι ορθάνοιχτος» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Πραγματοποιήθηκε σήμερα 09/12/2013 στα γραφεία της ΚΜΑ, ευρεία σύσκεψη μεταξύ της ΚΜΑ, του ΑΣ και της ΠΑΕ ΑΡΗΣ. Παρόντες στη συνάντηση ήταν και εκπρόσωποι των συνδέσμων οργανωμένων οπαδών της ομάδας μας.

Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκε το θέμα του πορίσματος της NEXIA, παρουσία εκπροσώπου της εταιρείας, και αποφασίστηκε από τα Δ.Σ. των φορέων η μη παραλαβή ενόψει της επικείμενης έκτακτης γενικής συνέλευσης, κατά την οποία θα παρθούν από το Σώμα της συνέλευσης σημαντικές αποφάσεις που αφορούν το μέλλον του συλλόγου.

Συμφωνήθηκε ότι στην έκτακτη Γ.Σ. θα κληθεί να παραστεί εκπρόσωπος της NEXIA. Η ημερομηνία και ώρα της έκτακτης Γ.Σ. θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών, αφού κανονιστούν τα διαδικαστικά θέματα που αφορούν τη διεξαγωγή της.

Σε ότι αφορά δε την επενδυτολογία που υπάρχει εδώ και λίγο καιρό, η ΚΜΑ δηλώνει ότι σήμερα το πρωί ζήτησε τη σύγκληση νέας γενικής συνέλευσης μετόχων της ΠΑΕ ΑΡΗΣ με θέμα την νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Για όποιον ενδιαφέρεται να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, ο δρόμος είναι ορθάνοιχτος. Μέχρι τότε επικεντρωνόμαστε στα τρέχοντα προβλήματα της ομάδας μας και στην προσπάθεια που κάνει για την εξυγίανσή της.

Επίσης κάνουμε γνωστό στον οποιονδήποτε θέλει να επενδύσει κεφάλαια στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ ότι η ΚΜΑ μπορεί να εγγυηθεί για την νόμιμη και ασφαλή επένδυση των κεφαλαίων με σκοπό την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου».

Συλλήψεις για τους «πουλημένους»

Σε έξι συλλήψεις προχώρησε η Υπηρεσία Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος (NCA), στο πλαίσιο της δεύτερης έρευνας που διεξάγεται μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις της εφημερίδας Sun για χρηματισμό παικτών.

Συλλήψεις για τους «πουλημένους»
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά την δημοσίευση βίντεο στο οποίο ο πρώην αμυντικός της Πόρτσμουθ, Σαμ Σότζε, χρηματίζεται για να αποβληθεί σε αγώνα της ομάδας του. Οι αγγλικές αρχές βρίσκονται στα ίχνη ολόκληρου κυκλώματος, το οποίο δωροδοκούσε παίκτες για να δεχθούν κίτρινη κάρτα ή να αποβληθούν σε συγκεκριμένα ματς. Τα στοιχεία έχουν κριθεί επαρκή ώστε η Υπηρεσία Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος (NCA) να προχωρήσει ήδη σε έξι συλλήψεις.

Στο βίντεο που έφερε στην επιφάνεια η Sun, o Σότζε παρουσιάζει δείγμα της… δουλειάς του στον δημοσιογράφο που υποδύθηκε τον υποψήφιο «πελάτη», προβάλλοντας ένα βίντεο με την αποβολή του στο παιχνίδι του περασμένου Φλεβάρη κόντρα στην Όλνταμ. Ο Σότζε είχε λάβει 70.000 να αποβληθεί και αυτό το πέτυχε δίνοντας δυο μπουνιές σε αντίπαλο του. Στο υλικό που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες ο Σότζε υποστηρίζει πως έναντι 30.000 λιρών μπορεί να κανονίσει να δεχθεί κίτρινη κάρτα κάποιος παίκτης σε ματς της Championship, τονίζοντας παράλληλα πως θα μπορούσε να το κάνει και για αγώνα της Premier League, ενώ κάτι αντίστοιχο θα προσπαθούσε να κάνει και στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Στο βίντεο έχει καταγραφεί επίσης και η ομολογία του Κολομβιανού Κριστιάν Μοντάνιο της Όλνταμ, ο οποίος περιέγραφε τις αποτυχημένες προσπάθειες του να δεχθεί κίτρινη κάρτα στον αγώνα με τη Γουλβς στις 22 Οκτωβρίου.

Στην υπόθεση φαίνεται πως εμπλέκεται και ο μικρότερος αδελφός του Σαμ Σότζε, Άκπο, ο οποίος αγωνίζεται στην Τρανμίρ. Σύμφωνα με την εφημερίδα και αυτός ήταν έτοιμος να λάβει χρήματα προκειμένου να δεχθεί κάρτα. Όπως ανέφερε, θα μπορούσε έναντι 50 ή 60 χιλιάδων λιρών να κανονίσει να δεχθεί κίτρινη κάρτα ο αδελφός του, τονίζοντας πως είναι κάτι που θα μπορούσε να συμβεί εύκολα «βγάζοντας απλά τη φανέλα του σε κάποιον πανηγυρισμό».




Πηγή: sport-fm.gr

Κι έμειναν τρεις!

Ρονάλντο, Μέσι και Ριμπερί. Οι τρεις τους θα διεκδικήσουν τη Χρυσή Μπάλα, όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας από τη FIFA και το France Football.

Κι έμειναν τρεις
Τρεις ποδοσφαιριστές έμειναν να διεκδικούν τη Χρυσή Μπάλα. Όπως ανακοινώθηκε από τη FIFA και το γαλλικό περιοδικό «France Football», ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Λιονέλ Μέσι και ο Φρανκ Ριμπερί είναι οι τρεις που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους και ένας από τους θα αναδειχθεί κορυφαίος ποδοσφαιριστής για το 2013, σε εκδήλωση που θα γίνει στη Ζυρίχη στις 13 Ιανουαρίου.

Ο Πορτογάλος άσος της Ρεάλ Μαδρίτης διεκδικεί τη δεύτερη Χρυσή Μπάλα, ο Αργεντινός σταρ της Μπαρτσελόνα την πέμπτη, ενώ για τον Γάλλο εξτρέμ της Μπάγερν θα είναι η πρώτη φορά που παίρνει το εν λόγω βραβείο.

Τον αντίστοιχο τίτλο στις γυναίκες διεκδικούν η Γερμανίδα Ναντίνε Άνγκερερ, η Βραζιλιάνα Μάρτα και η Αμερικανίδα Άμπι Γουάμπαχ.

Οι αρχηγοί και οι προπονητές των εθνικών ομάδων μαζί με ένα πάνελ επιλεγμένων αθλητικών συντακτών από κάθε χώρα ψήφισαν για τον τελικό νικητή μεταξύ των ακόλουθων 23 υποψηφίων:

Γκάρεθ Μπέιλ (Ουαλία, Τότεναμ/Ρεάλ Μαδρίτης)
Έντινσον Καβάνι (Ουρουγουάη, Νάπολι/Παρί Σεν Ζερμέν)
Ρανταμέλ Φαλκάο (Κολομβία, Ατλέτικο Μαδρίτης/Μονακό)
Εντέν Αζάρ (Βέλγιο, Τσέλσι)
Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (Γαλλία, Παρί Σεν Ζερμέν)
Αντρές Ινιέστα (Ισπανία, Μπαρτσελόνα)
Φίλιπ Λαμ (Γερμανία, Μπάγερν Μονάχου)
Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (Πολωνία, Ντόρτμουντ)
Λιονέλ Μέσι (Αργεντινή, Μπαρτσελόνα)
Τόμας Μίλερ (Γερμανία, Μπάγερν Μονάχου)
Μάνουελ Νόιερ (Γερμανία, Μπάγερν Μονάχου)
Νεϊμάρ (Βραζιλία, Σάντος/Μπαρτσελόνα)
Μεσούτ Εζίλ (Γερμανία, Ρεάλ Μαδρίτης/Άρσεναλ)
Αντρέα Πίρλο (Ιταλία, Γιουβέντους)
Φρανκ Ριμπερί (Γαλλία, Μπάγερν Μονάχου)
Άριεν Ρόμπεν (Ολλανδία, Μπάγερν Μονάχου)
Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία, Ρεάλ Μαδρίτης)
Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ (Γερμανία, Μπάγερν Μονάχου)
Λουίς Σουάρες (Ουρουγουάη, Λίβερπουλ)
Τιάγκο Σίλβα (Βραζιλία, Παρί Σεν Ζερμέν)
Γιάγια Τουρέ (Ακτή Ελεφαντοστού, Μάντσεστερ Σίτι)
Ρόμπιν Φαν Πέρσι (Ολλανδία, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)
Τσάβι (Ισπανία, Μπαρτσελόνα)

Οι προηγούμενοι νικητές:

1956: Στάνλεϊ Μάθιους (Αγγλία) Μπλάκπουλ
1957: Αλφρέδο Ντι Στέφανο (Ισπανία / Αργεντινή) Ρεάλ Μαδρίτης
1958: Ραϊμόν Κοπά (Γαλλία) Ρεάλ Μαδρίτης
1959: Αλφρέδο Ντι Στέφανο (Ισπανία / Αργεντινή) Ρεάλ Μαδρίτης
1960: Λουίς Σουάρεθ (Ισπανία) Μπαρτσελόνα
1961: Ομάρ Σίβορι (Ιταλία / Αργεντινή) Γιουβέντους
1962: Γιόζεβ Μάζοπουστ (Τσεχοσλοβακία) Ντούκλα Πράγας
1963: Λεβ Γιασίν (ΕΣΣΔ) Ντινάμο Μόσχας
1964: Ντένις Λόου (Σκωτία) Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
1965: Εουζέμπιο (Πορτογαλία) Μπενφίκα
1966: Μπόμπι Τσάρλτον (Αγγλία) Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
1967: Φλοριάν Άλμπερτ (Ουγγαρία) Φερεντσβάρος
1968: Τζορτζ Μπεστ (Β. Ιρλανδία) Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
1969: Τζάνι Ριβέρα (Ιταλία) Μίλαν
1970: Γκερντ Μίλερ (Δ. Γερμανία) Μπάγερν
1971: Γιόχαν Κρόιφ (Ολλανδία) Άγιαξ
1972: Φραντς Μπέκενμπαουερ (Δ. Γερμανία) Μπάγερν
1973: Γιόχαν Κρόιφ (Ολλανδία) Άγιαξ / Μπαρτσελόνα
1974: Γιόχαν Κρόιφ (Ολλανδία) Μπαρτσελόνα
1975: Όλεγκ Μπλαχίν (ΕΣΣΔ) Ντινάμο Κιέβου
1976: Φραντς Μπέκενμπαουερ (Δ. Γερμανία) Μπάγερν
1977: Άλαν Σίμονσεν (Δανία) Μπορούσια Μένχενγκλαντμπαχ
1978: Κέβιν Κίγκαν (Αγγλία) Αμβούργο
1979: Κέβιν Κίγκαν (Αγγλία) Αμβούργο
1980: Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε (Δ. Γερμανία) Μπάγερν
1981: Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε (Δ. Γερμανία) Μπάγερν
1982: Πάολο Ρόσι (Ιταλία) Γιουβέντους
1983: Μισέλ Πλατινί (Γαλλία) Γιουβέντους
1984: Μισέλ Πλατινί (Γαλλία) Γιουβέντους
1985: Μισέλ Πλατινί (Γαλλία) Γιουβέντους
1986: Ιγκόρ Μπελάνοβ (ΕΣΣΔ) Ντινάμο Κιέβου
1987: Ρουντ Γκούλιτ (Ολλανδία) Αϊντχόφεν / Μίλαν
1988: Μάρκο φαν Μπάστεν (Ολλανδία) Μίλαν
1989: Μάρκο φαν Μπάστεν (Ολλανδία) Μίλαν
1990: Λόταρ Ματέους (Γερμανία) Ίντερ
1991: Ζαν-Πιέρ Παπέν (Γαλλία) Μαρσέιγ
1992: Μάρκο φαν Μπάστεν (Ολλανδία) Μίλαν
1993: Ρομπέρτο Μπάτζο (Ιταλία) Γιουβέντους
1994: Χρίστο Στόιτσκοφ (Βουλγαρία) Μπαρτσελόνα
1995: Τζορτζ Γουεά (Λιβερία) Παρί Σεν-Ζερμέν / Μίλαν
1996: Ματίας Ζάμερ (Γερμανία) Μπορούσια Ντόρτμουντ
1997: Ρονάλντο (Βραζιλία) Μπαρτσελόνα / Ίντερ
1998: Ζινεντίν Ζιντάν (Γαλλία) Γιουβέντους
1999: Ριβάλντο (Βραζιλία) Μπαρτσελόνα
2000: Λουίς Φίγκο (Πορτογαλία) Μπαρτσελόνα / Ρεάλ Μαδρίτης
2001: Μάικλ Όουεν (Αγγλία) Λίβερπουλ
2002: Ρονάλντο (Βραζιλία) Ρεάλ Μαδρίτης
2003: Πάβελ Νέντβεντ (Τσεχία) Γιουβέντους
2004: Αντρέι Σεβτσένκο (Ουκρανία) Μίλαν
2005: Ροναλντίνιο (Βραζιλία) Μπαρτσελόνα
2006: Φάμπιο Καναβάρο (Ιταλία) Γιουβέντους / Ρεάλ Μαδρίτης
2007: Κακά (Βραζιλία) Μίλαν
2008: Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία) Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
2009: Λιονέλ Μέσι (Αργεντινή) Μπαρτσελόνα
2010: Λιονέλ Μέσι (Αργεντινή) Μπαρτσελόνα
2011: Λιονέλ Μέσι (Αργεντινή) Μπαρτσελόνα
2012: Λιονέλ Μέσι (Αργεντινή) Μπαρτσελόνα Πηγή: sport-fm.gr

Ούτε σήμερα…!!

Μια ακόμα αναβολή -παρόλο που διανύουμε πλέον τον Δεκέμβρη- έδωσε η ΕΠΟ στο θέμα των ομάδων που θ’ ανέβουν και θα πέσουν στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Ούτε σήμερα…
Μπορεί να φτάνουμε στα Χριστούγεννα, αλλά ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό το πόσες ομάδες θ’ ανέβουν και το πόσες θα πέσουν απ’ τις επαγγελματικές κατηγορίες.

Παρόλο που στο σημερινό έκτακτο Δ.Σ της, η ΕΠΟ αναμενόταν να πάρει πάνω της το θέμα στο οποίο διαφωνούν Σούπερ Λίγκα και Football League, η ομοσπονδία δεν έλαβε κάποια σχετική απόφαση.

Οι ελπίδες λοιπόν για να γίνει κάτι τέτοιο… μεταφέρονται στη σύσκεψη που θα έχει την Τρίτη με τις δυο Λίγκες, στην οποία θα συζητηθούν οι διαφορετικές θέσεις τους (σ.σ. στην προκήρυξη της μεγάλης κατηγορίας προβλέπεται να πέσουν δυο και ν’ ανέβουν δυο, ενώ σ’ εκείνη της δεύτερης κατηγορίας προβλέπεται τρεις και τρεις αντίστοιχα).

Εκεί, δε, αναμένεται να εξεταστεί και η ενδιάμεση πρόταση που επαναδιατύπωσε σήμερα ο Γιάννης Κομπότης για μπαράζ του τρίτου απ’ το τέλος της Σούπερ Λίγκας με τον τρίτο της βαθμολογίας των πλέι-οφ της Football League.

Τουλάχιστον για την επόμενη διετία πάντως, η ΕΠΟ έχει προγραμματίσει ήδη παρόμοια θέματα, ανακοινώνοντας τον σχεδιασμό των κατηγοριών που προβλέπει την επιστροφή της Σούπερ Λίγκας στις 16 ομάδες απ’ τη σεζόν 2015-16.

Αναλυτικά

2014-15

Super League: Ξεκίνημα περιόδου με 18 συλλόγους, υποβιβασμός στην F.L. 4 συλλόγων, άνοδος από τη F.L. 2 συλλόγων, σύνολο συλλόγων στο τέλος της περιόδου 16.

Football League: Ξεκίνημα περιόδου με 28 συλλόγους, υποβιβασμός από τη S.L. 4 συλλόγων, άνοδος στη S.L. 2 συλλόγων, υποβιβασμός στη Γ’ Εθνική 14 συλλόγων, άνοδος από τη Γ’ Εθνική στην F.L. 4 συλλόγων, σύνολο συλλόγων στο τέλος της περιόδου 20.

Γ' Εθνική: Ξεκίνημα περιόδου με 64 συλλόγους, άνοδος στη F.L. 4 συλλόγων, υποβιβασμός στις ΕΠΣ 24 συλλόγων, υποβιβασμός από F.L. 14 συλλόγων, άνοδος απο τις ΕΠΣ 14 συλλόγων, σύνολο συλλόγων στο τέλος της περιόδου 64.

2015-16

Super League: Ξεκίνημα περιόδου με 16 συλλόγους, υποβιβασμός στην F.L. 2 συλλόγων, άνοδος από τη F.L. 2 συλλόγων, σύνολο συλλόγων στο τέλος της περιόδου 16.

Football League: Ξεκίνημα περιόδου με 20 συλλόγους, υποβιβασμός από τη S.L. 2 συλλόγων, άνοδος στη S.L. 2 συλλόγων, υποβιβασμός στη Γ’ Εθνική 6 συλλόγων, άνοδος από τη Γ’ Εθνική στην F.L. 4 συλλόγων, σύνολο συλλόγων στο τέλος της περιόδου 18.

Γ' Εθνική: Ξεκίνημα περιόδου με 64 συλλόγους, άνοδος στη F.L. 4 συλλόγων, υποβιβασμός στις ΕΠΣ 16 συλλόγων, υποβιβασμός από F.L. 6 συλλόγων, άνοδος απο τις ΕΠΣ 14 συλλόγων, σύνολο συλλόγων στο τέλος της περιόδου 64.

Μίτσελ: «Δεν περιμένουμε δώρα…»

Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης για τον Ολυμπιακό, κόντρα στην Άντερλεχτ. «Υποχρέωση», χαρακτήρισε τη νίκη ο Μίτσελ, ο οποίος ξεκαθάρισε πως δεν περιμένει «δώρα» από τους Βέλγους.

Μίτσελ: «Δεν περιμένουμε δώρα…»
Ούτε να σκέφτεται τυχόν άλλο αποτέλεσμα δεν θέλει ο Μίτσελ, ενόψει Άντερλεχτ. Ο Ολυμπιακός, υποδέχεται την Τρίτη τους Βέλγους, θέλοντας να «σφραγίσει» την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Ισπανός τεχνικός, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, χαρακτήρισε «υποχρέωση του ίδιου και των παικτών του» τη νίκη, η οποία θα φέρει την πρόκριση και φυσικά θα κάνει και χαρούμενο τον κόσμο της ομάδας.

Παράλληλα, απέφυγε να αποκαλύψει τα πλάνα του για την ενδεκάδα και κυρίως για τους παίκτες που θα αντικαταστήσουν τους Μήτρογλου και Μανιάτη, οι οποίες είναι δύο εξαιρετικά σημαντικές απουσίες.

Αναλυτικά:

«Θέλουμε να κερδίσουμε για το αξίζει η πορεία μας μέχρι τώρα. Πρέπει να το δείξουμε και αύριο όμως. Πρέπει αύριο να τα καταφέρουμε. Οι παίκτες μας έχουν κάνει σκληρή δουλειά και προσπάθεια, έχουν την εμπειρία για να ξέρουν το πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι και αν είχαμε αμφιβολία μια βόλτα στο δρόμο αρκούσε.

Ο κόσμος δεν θα επιτρέψουν να ξεχάσουμε πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι για εμάς. Και αν θυμηθούμε τη μέρα της κλήρωσης, όταν είδαμε τον όμιλο και κάποιος μας έλεγε πως θα παίζαμε στην έδρα μας την πρόκριση, τότε πιστεύουμε πως όσοι αγαπάμε τον Ολυμπιακό, θα το θέλαμε.

Πιστεύω πως γνωρίζουμε καλά η μία την άλλη, όμως παρόλα αυτά το κλειδί θα είναι τι μπορεί να δείξει μέσα στο γήπεδο. Εμείς έχουμε μία ανάγκη και μια υποχρέωση. Όλα θα κριθούν από την ενέργεια που θα έχουμε μέσα στο γήπεδο. Αυτό θα είναι το κλειδί για τον αγώνα.

Μην ξεχνάμε πως στο πρώτο ημίχρονο, ήμασταν καλύτεροι στο Βέλγιο, με τον Ρομπέρτο να κάνει καλή εμφάνιση αλλά και τον Μήτρογλου να είναι το αστέρι εκείνης της βραδιάς. Υπάρχουν πράγματα που έχουμε να διορθώσουμε, αλλά δεν θα μας χάλαγε να είναι το ίδιο και εκεί.

Πιστεύουμε πως όλοι οι παίκτες που θα αγωνιστούν αύριο θα λάμψουν σαν αστέρια. Αυτό που θέλουμε όμως είναι να λάμψει συνολικά ο Ολυμπιακός. Επίσης δεν ξέρω αν θα παίξει ο Σαβιόλα. Νομίζω δεν σας έχω αποκαλύψει κάτι τέτοιο.

Παρόλο που ξέρουμε πως δεν θα έχουμε τους Μανιάτη και Μήτρογλου, αλλάζουμε τους παίκτες και όχι τον τρόπο του παιχνιδιού μας. Έχω στο μυαλό μου ποια θα είναι η ενδεκάδα, αλλά υπάρχει μια προπόνηση ακόμη και θα πρέπει να περιμένουμε. Είμαι σίγουρος πως όποιον και αν επιλέξω θα με δικαιώσει. Δεν με πιστεύετε, ε; Ευτυχώς που δεν είστε παίκτες μου...

Δεν περιμένω κανένα δώρο από την Άντερλεχτ. Αν κοιτάξουμε συνολικά τα ματς του ομίλου, η Παρί ΣΖ ήταν η καλύτερη ομάδα. Εμείς έχουμε ένα ματς για να πάρουμε το δεύτερο εισιτήριο πρόκρισης από τον όμιλο. Με όλο τον σεβασμό που έχουμε στην βελγική ομάδα, αύριο θέλουμε να επιβεβαιωθεί ο τίτλος του φαβορί που αφορά την ομάδα μας. Δώρο δεν περιμένω ούτε από την Παρί κόντρα στην Μπενφίκα. Η πρόκριση αν έρθει, είναι κάτι που έχουν κερδίσει οι παίκτες μου. Η Άντερλεχτ δεν έχει έρθει για βόλτα στην Ελλάδα, αλλά για να παίξει. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως εμείς έχουμε να κερδίσουμε κάτι και θα χρειαστούμε την βοήθεια του κόσμου μας. Δώρα περιμένω τα Χριστούγεννα, αν θέλετε όμως μπορείτε να μου φέρετε και αύριο.

Πρέπει να αγωνιστούμε για 90 λεπτά. Δεν γίνεται να ξεκινήσουμε το ματς κερδίζοντας. Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε, είναι με δύναμη και θέληση να πράξουμε στο χορτάρι όσα έχουμε σχεδιάσει. Στόχος μας φυσικά οι τρεις βαθμοί και τίποτε άλλο.

Έξω και ο Ντεζάχτ για Άντερλεχτ!!

Ένα ακόμη πρόβλημα θα έχει η Άντερλεχτ για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, καθώς εκτός μάχης τέθηκε ο βασικός αριστερός μπακ, Ολιβιέ Ντεζάχτ.

Έξω και ο Ντεζάχτ για Άντερλεχτ
Χωρίς κίνητρο, αλλά και… βασικά στελέχη έρχεται η Άντερλεχτ στην Αθήνα για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Ο Ολιβιέ Ντεζάχτ τέθηκε νοκ άουτ από το ματς της Τρίτης, καθώς έχει έναν τραυματισμό στον αστράγαλο. Ο 32χρονος αριστερός μπακ της ομάδας μετρά φέτος 14 συμμετοχές και 1 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Γνωστές ήταν οι απουσίες του τιμωρημένου μέσου Μάσιμο Μπρούνο, αλλά και του μεγάλου αστέρα της ομάδας, Ματίας Σουάρες, που θα μείνει αρκετό καιρό ακόμη εκτός δράσης με σοβαρό τραυματισμό.Πηγή: sport-fm.gr

Σαβιόλα: «Πιο δυνατή απ’ το πρώτο ματς η Άντερλεχτ»

Την άποψη πως η βελγική ομάδα, είναι πιο δυνατή συγκριτικά με το ματς στις 2 Οκτωβρίου, εξέφρασε σε δηλώσεις του στο συνδρομητικό κανάλι, ο Χαβιέ Σαβιόλα

Σαβιόλα: «Πιο δυνατή απ’ το πρώτο ματς η Άντερλεχτ»
Μιλώντας στη NOVA, o Σαβιόλα εξέφρασε την πεποίθηση πως ο Ολυμπιακός κρατάει την τύχη στα χέρια του, αλλά τόνισε πως το παιχνίδι απέναντι στην βελγική ομάδα δεν θα είναι καθόλου εύκολο.

«Πιστεύω πως δεν θα είναι ένα καθόλου εύκολο παιχνίδι. Η Άντερλεχτ ήταν πολύ πιο δυνατή στα τελευταία 2 ματς. Και με Παρί και με Μπενφίκα έδειξε καλό πρόσωπο. Ειδικά η Μπενφίκα δυσκολεύτηκε πολύ μαζί της. Σίγουρα θα θέλει να κλείσει την πορεία της στον όμιλο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θα προσπαθήσει να μας δυσκολέψει. Εμείς θα πρέπει να παίξουμε καλά. Να δείξουμε αυτοπεποίθηση. Τα πράγματα είναι στα χέρια μας. Κρατάμε την τύχη μας στα χέρια μας».

Στη συνέχεια, υποστήριξε πως η Άντρλεχτ, σε σύγκριση με το ματς των δύο ομάδων στις Βρυξέλλες, βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση: «Έχει αλλάξει η Άντερλεχτ. Είναι πολύ πιο δυνατή τώρα. Και τότε βέβαια μας είχε δυσκολέψει πολύ. Είχε πολλές ευκαιρίες για να βάλει γκολ. Θα κοιτάξει να μας δυσκολέψει και τώρα. Εμείς θα πρέπει να αποδείξουμε το πόσο καλή ομάδα είμαστε. Πάντα η ομάδα ανταποκρίνεται όταν παίζουμε καλά. Έχουμε σημαντικές απουσίες. Θα πρέπει να αντικατασταθούν καλά τα κενά που έχουμε και να δείξουμε την ποιότητά μας. Όλα θα κριθούν για εμάς στο τελευταίο ματς. Όμως έως τώρα έχουμε κάνει πολύ καλή πορεία. Και την Μπενφίκα και την Παρί τις κοιτάξαμε στα μάτια. Τις παίξαμε στα ίσα. Βρεθήκαμε πολύ κοντά στη νίκη στον εκτός έδρας αγώνα με την Μπενφίκα».

Κληθείς να σχολιάσει τις απουσίες του Μήτρογλου και του Μανιάτη, ο 32χρονος παίκτης υπογράμμισε: «Έχουμε αποδείξει και στο πρωτάθλημα, αλλά και στο Τσάμπιονς Λιγκ πως είμαστε μία ομάδα στην οποία δεν παίζουν πάντα οι ίδιοι παίκτες. Και πάντα η ομάδα ανταποκρίνεται καλά όποιος παίκτης και αν αγωνιστεί. Αυτή τη στιγμή που έχουμε τόσο σημαντικές απουσίες, θα πρέπει να αντικατασταθούν οι τραυματίες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να δείξουμε πως είμαστε μία ομάδα πολύ πλούσια σε ποιότητα».

Όσον αφορά την μέχρι τώρα πορεία των νταμπλούχων Ελλάδας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ο Αργεντινός τόνισε: «Πιστεύω ότι όλα κριθούν στο τελευταίο ματς. Εκεί θα δούμε τι έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός. Όμως, θα πρέπει να αναγνωρίσουμε πως μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός έχει κάνει μία πολύ καλή πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ. Έχει αντιμετωπίσει πολύ μεγάλες ομάδες, γιατί και η Παρί και η Μπενφίκα είναι τεράστιες ομάδες σε αυτή τη διοργάνωση. Εμείς, παίξαμε στα ίσα απέναντί τους. Καταφέραμε να κερδίσουμε την Μπενφίκα, ενώ παίξαμε στα ίσα την Παρί. Ακόμη και μέσα στο γήπεδο της Μπενφίκα ήμασταν λίγα λεπτά μακριά από μία μεγάλη νίκη απέναντι σε μία τεράστια ομάδα. Πρέπει τόσο εμείς όσο και οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού να είμαστε περήφανοι για την ομάδα μας. Περήφανοι γιατί η ομάδα αυτή τα πηγαίνει καλά και στις τρεις διοργανώσεις στις οποίες μετέχει. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι και με όλες μας τις δυνάμεις να προσπαθήσουμε να νικήσουμε στο τελευταίο ματς. Να είμαστε χαρούμενοι γιατί χάσαμε μόλις δύο φορές σε αυτή τη διοργάνωση με τόσο δύσκολες ομάδες».

Όσο για την ομάδα και τον κόσμο, τόνισε: «Οι φίλαθλοί μας πρέπει να είναι πολύ περήφανοι γιατί πηγαίνουμε πολύ καλά σε όλες τις διοργανώσεις. Ενωμένοι θα προσπαθήσουμε για τη νίκη και την πρόκριση. Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί χάσαμε μόνο 2 ματς από την Παρί, που είναι πολύ δυνατή ομάδα. Θα πάμε για τη νίκη για να κάνουμε ευτυχισμένο τον κόσμο μας και να ευχαριστήσουμε και τους εαυτούς μας και την ομάδα. Χρειαζόμαστε την στήριξη όλων των φιλάθλων μας».

Μέσα «καθαρίζει» εύκολα…!!

Δεν αντιμετώπισε προβλήματα στην Α1 μπάσκετ ο Παναθηναϊκός, που επικράτησε 77-61 του Ικάρου στο ΟΑΚΑ και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Μέσα «καθαρίζει» εύκολα…
Οι «πράσινοι» νίκησαν 77-61 την ομάδα της Χαλκίδας, στο πλαίσιο της ένατης αγωνιστικής και έδειξαν πως στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην Ευρωλίγκα, κάνοντας, ουσιαστικά, μια πρόβα τζενεράλε, ενόψει της αναμέτρησης της ένατης αγωνιστικής της κορυφαίας τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι, που πάλεψαν μέχρι τα μέσα του δεύτερου δεκαλέπτου, παρέμειναν στην τελευταία θέση.

Κορυφαίοι των «πράσινων» ήταν οι Φώτσης με 17 και Λάσμε με 12 πόντους, ενώ από τους Χαλκιδαίους ξεχώρισε ο Μανωλόπουλος με 17 πόντους. Τέταρτος ριμπάουντερ στην ιστορία της Α1 έγινε ο Δημήτρης Διαμαντίδης.

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν χαλαρά, όμως κατάφεραν να αποκτήσουν ένα +5, όμως ένα 4-0 των Χαλκιδαίων τους έφερε στο-1. Ο Γιάνκοβιτς έκανε το 12-7 και ο Λάσμε το 14-7, εκμεταλλευόμενοι την ευστοχία τους στα τρίποντα. Τελικά, το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο +3 για τον Παναθηναϊκό.

Εα σερί 6- 0 των παικτών του Αργύρη Πεδουλάκη στην αρχή της δεύτερης περιόδου έφερε το +9 για τους γηπεδούχους, που έβρισκαν λύσεις και από τις βολές. Οι Φώτσης και Λάσμε εκμεταλλεύτηκαν την υπεροχή στα ριμπάουντ και έδωσαν ένα +10 και ένα +12 στην ομάδα τους, όμως στο 27-18 ένα σερί 4-0 των φιλοξενούμενων μείωσε στο -5 τη διαφορά. Οι «πράσινοι» έκαναν με σερί 3-0 το 30-22, όμως ο Γκαγκαλούδης ολοκλήρωσε το ημίχρονο στο -6 για τους παίκτες του Άρη Λυκογιάννη.

Ο Διαμαντίδης έκανε το 33-24 στην αρχή της τρίτης περιόδου, όμως οι φιλοξενούμενοι έκαναν σερί 6-0 και μείωσαν στο -3, χάρη στην ευστοχία τους στα δίποντα. Όμως, εκεί οι «πράσινοι» έκαναν ένα σερί 9-0 και βρέθηκαν στο +12 με καταπληκτική επιθετική πολυφωνία. Ο Διαμαντίδης έκανε το 47-33 και ένα σερί 6-0 στη συνέχεια «εκτόξευσε» τη διαφορά στο +21, χάρη στη διαφορά σε ριμπάουντ και ασίστ. Μέχρι τη λήξη του τριαντάλεπτου, η διαφορά κυμάνθηκε στο +18 με +20.

Στην αρχή της τέταρτης περιόδου, ο Γιάνκοβιτς έκανε το 65-41, δίνοντας τη μεγαλύτερη διαφορά στην ομάδα του στην αναμέτρηση. Στο 67-42, οι Ευβοιώτες έκαναν ένα 5-0 σερί και μείωσαν στο -20 και πλέον η διαφορά κυμαινόταν μεταξύ +20 με +25, με τους «πράσινους» να υπερτερούν σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες. Στο 77-54 στο 39’, απλά οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννη έκανα ένα σερί 7-0 με τον Γκόβενς και μείωσαν στο τελικό -16.


Τα δεκάλεπτα: 14-11, 30-24, 59-39, 77-61

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Χαραλαμπόπουλος 3, Μπράμος 2, Φώτσης 17, Ούκιτς 9, Λάσμε 12, Μαυροκεφαλίδης 11, Διαμαντίδης 10, Γιάνκοβιτς 10, Αποστολίδης 3

ΙΚΑΡΟΣ: Γκόβενς 16, Μανωλόπουλος 17, Γκαγκαλούδης 11, Μάσιτς 3, Ρίτσαρντς 14 Πηγή: sport-fm.gr

Μεγάλη εμφάνιση από τον… μεγάλο Αντετοκούνμπο!!

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο είχε 23 πόντους στη νίκη των Ντέλαγουερ 87ερς για το NBDL.

Μεγάλη εμφάνιση από τον… μεγάλο Αντετοκούνμπο
Τη δεύτερη νίκη σε έξι αγώνες στο NBDL πανηγύρισαν οι Ντέλαγουερ 87ερς νικώντας με 121-112 την Κάντον Τσαρτζ. Μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία είχε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, που έκανε την καλύτερη εμφάνισή του ως τώρα στο πρωτάθλημα και φιλοδοξεί σταδιακά να… μπει στο μάτι κάποιας ομάδας του ΝΒΑ.

Ο 21χρονος φόργουορντ, αδερφός του 19χρονου Γιάννη που αγωνίζεται στους Μπακς, είχε 23 πόντους με εξαιρετικά ποσοστά, 6/7 βολές, 4/4 δίποντα και 3/4 τρίποντα, ενώ συμπλήρωσε τη στατιστική του με 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 τάπες, 1 κλέψιμο και μόλις 2 λάθη σε 38:59.Πηγή: sport-fm.gr

Ο Κόμπι γύρισε, αλλά…!!

Την ήττα από τους Ράπτορς με 106-94 στο Λος Άντζελες γνώρισαν οι Λέικερς στην επανεμφάνιση του Κόμπι Μπράιαντ μετά τον τραυματισμό του. Στα ρηχά ο 35χρονος σταρ.

Ο Κόμπι γύρισε, αλλά…
Η επιστροφή του Κόμπι Μπράιαντ δεν συνδυάστηκε με νίκη για τους Λέικερς. Το κλίμα ήταν πανηγυρικό για την επανεμφάνιση του 35χρονου σταρ μετά τη ρήξη αχιλλείου που είχε υποστεί τον Απρίλιο, αλλά οι Ράπτορς χάλασαν το πάρτι στο «Staples Center» παίρνοντας τη νίκη με 106-94.

Ο Κόμπι ήταν εμφανώς επηρεασμένος από τη μακρά αποχή του έχοντας σε 27:56 μόλις 9 πόντους (5/7 βολές, 2/6 δίποντα, 0/3 τρίποντα), 8 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα, αλλά και 8 λάθη. Ο Αμίρ Τζόνσον με 32 πόντους έκανε ρεκόρ καριέρας για το Τορόντο, που έβαλε τέλος σε ένα σερί πέντε ηττών παρατάχθηκε με πολλές ελλείψεις μετά το trade του Ρούντι Γκέι στους Κινγκς.

Δωδεκάλεπτα: 20-30, 51-57, 73-78, 94-106.

Λέικερς (10-10): Γιανγκ 19, Χένρι 17, Μικς 14, Χιλ 11, Ουίλιαμς 10, Μπράιαντ 9, Γκασόλ 7, Μπλέικ 3, Τζόνσον 2, Σάκρε 2.

Ράπτορς (7-12): Τζόνσον 32 (10 ριμπ.), ΝτεΡόζαν 26, Λάουρι 23, Ρος 11, Στόουν 6, Βαλαντσιούνας 5, Νόβακ 3, Φιλντς.




Άνετα και δίχως Γουέιντ, οι Χιτ τους Πίστονς

Οι Χιτ πέρασαν από το «Όμπορν Χιλς» με 110-95 για την 16η νίκη του σε 21 παιχνίδια, με τον ΛεΜπρον Τζέιμς να σημειώνει 24 πόντους
Το Μαϊάμι μπορεί να μην είχε στη σύνθεση του, τον Ντουέιν Γουέιντ, ωστόσο ο «βασιλιάς» είχε πολλούς άξιους συμπαραστάτες στη νίκη απέναντι στους Πίστονς, με πρώτο και καλύτερο τον Ρέι Άλεν που σημείωσε 18 πόντους. Από την άλλη μεριά το Ντιτρόιτ, δεν είχε σήμερα τον τραυματία, Ρόντνεϊ Στάκεϊ που δεν χρησιμοποιήθηκε επιβεβαιώνοντας τα ρεπορτάζ της τελευταίας στιγμής, που έκαναν λόγο για την απουσία του. Ο Αντρέ Ντράμοντ με 19 πόντους και 14 ριμπάουντ ξεχώρισε από τους Πίστονς, ενώ και ο Τζένινγκς είχε 19 πόντους, σε ένα ματς που οι Χιτ είχαν εξασφαλίσει από νωρίς τη νίκη, μιας και στο τέλος της 3ης περιόδου, προηγούνταν με 19 πόντους.

Ντιτρόιτ Πίστονς – Μαϊάμι Χιτ 95-110

Τζένινγκς 19, Ντράμοντ 19 (14 ριμπάουντ), Σμιθ 13, Γερέμπκο 12 – Τζέιμς 24 (7 ριμπ. 9 ασίστ), Άλεν 18, Μπος 16 (9ριμπάουντ), Μέισον 12


«Κατακεραύνωσαν» τους Πέισερς
Ντουράντ και Γουέστμπρουκ σημείωσαν συνολικά 62 πόντους και η Οκλαχόμα διέλυσε με 118-94 τους Ιντιάνα Πέισερς,
Ο Κέβιν Ντουράντ είχε 36 πόντους, 10 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ είχε 26 πόντους, 7 ριμπάουντ και 13 ασίστ. Έτσι οι Θάντερ ήταν αδύνατο να χάσουν από τους Πέισερς, που είχαν μόνο τον Πολ Τζόρτζ να προσπαθεί (32 πόντους) και τους υποχρέωσαν στην 3η φετινή τους ήττα. Το ματς δεν αντέχει σε κριτική, μιας η διαφορά πήγε στην πρώτη περίοδο στους 10, στο φινάλε της 2ης στους 19 και στο 3ο και το 4ο δεκάλεπτο, κυμαινόταν από τους 20 και πάνω, μέχρι και τους 29.

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ – Ιντιάνα Πέισερς 118-94

Ντουράντ 36 (10 ριμπ, 5 ασίστ), Γουέστμπρουκ 26 (7ριμπάουντ, 13 ασίστ), Τζάκσον 15, Ιμπάκα 13 – Τζορτζ 32, Χίμπερτ 12, Γουέστ 11


Χαλαρά οι Ρόκετς, σούπερ οι Χάουαρντ, Χάρντεν

Έχοντας σε εξαιρετική ημέρα, τους Ντουάιτ Χάουαρντ και Τζέιμς Χάρντεν οι Ρόκετς, νίκησαν εύκολα 98-88 τους Μάτζικ
Ο «Σούπερμαν» είχε 20 πόντους και 22 ριμπάουντ. Ο Τζέιμς Χάρντεν, άγγιξε το τριπλ-ντάμπλ, με 27 πόντους, 8 ριμπάουντ και 10 ασίστ και οι Ρόκετς, δεν είχαν πρόβλημα κόντρα στους Μάτζικ έχοντας από την δεύτερη περίοδο και μετά διψήφιες διαφορές που σταδιακά πήγαν μέχρι και τους 22 πόντους. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, απλώς μείωσαν οι ηττημένοι που είχαν τους Ντέιβις με 18 και Αφλάλο με 16, απλά να το παλεύουν για να μην πάρει έκταση το σκορ.

Χιούστον Ρόκετς – Ορλάντο Μάτζικ 98-88

Χάρντεν 27 (8ριμπ, 10 ασίστ), Χάουαρντ 20 (22 ριμπάουντ), Πάρσονς 18, Τ. Τζόουνς 16 (13 ριμπάουντ) – Ντέιβις 18, Αφλάλο 16, Νέλσον 15, Μουρ 12

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ
Πηγή: sport-fm.gr

«Σκάει» 1 εκατ. στον Τοτσέ!

Όσο οδυνηρό αναμενόταν θ’ αποδειχθεί για το ταμείο του Παναθηναϊκού το θέμα του Χοσέ Τοτσέ. Η επιτροπή επίλυσης οικονομικών διαφορών της ΕΠΟ επιδίκασε 940.000 ευρώ στον Ισπανό επιθετικό.

«Σκάει» 1 εκατ. στον Τοτσέ
Πολύ ακριβά θα πληρώσει την υπόθεση Τοτσέ ο Παναθηναϊκός.

Μετά τη διαφωνία του με τον Ισπανό επιθετικό στο θέμα των δεδουλευμένων, το θέμα πήγε στην ΕΠΟ.

Εκεί όπου το όποιο ποσό επιδικαζόταν στον παίκτη θα μπορούσε τουλάχιστον να του δοθεί σε 45 δόσεις, βάσει σχετικής διάταξης της Σούπερ Λίγκα.

Τη Δευτέρα εκδόθηκε λοιπόν η απόφαση της επιτροπής επίλυσης οικονομικών υποθέσεων της ομοσπονδίας, σύμφωνα με την οποία οι «πράσινοι» θα πρέπει να καταβάλλουν, έστω και τμηματικά, 940.000 ευρώ (περίπου 21.000 ευρώ κάθε δόση).

Με ανάλογο τρόπο, δε, αναμένεται να διευθετηθεί και το θέμα του Σεμπάστιαν Λέτο, το οποίο επίσης έχει καταλήξει στα δικαστήρια της ΕΠΟ. Πηγή: sport-fm.gr

Έρχονται αποφάσεις στον Άρη!!

Έκτακτο διοικητικό συμβούλιο έχεις οριστεί για σήμερα 9 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ, ώστε να ενημερωθούν οι άνθρωποι του Α.Σ. Άρης για τις εξελίξεις στα θέματα της ΑΜΚ, αλλά και του επενδυτή.

Έρχονται αποφάσεις στον Άρη
Με σκοπό την ενημέρωση του Α.Σ. Άρης για τις εξελίξεις που υπάρχουν στην ΠΑΕ, κλήθηκε σε έκτακτη συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο σήμερα στις 8 το βράδυ.

Τα κύρια θέματα που θα συζητηθούν είναι η ανεπιτυχής αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και η γενικότερη «επενδυτολογία» η οποία έχει προκύψει της τελευταίες εβδομάδες.

Επιπλέον, γίνεται λόγος για λήψη σημαντικών αποφάσεων που αφορούν το μέλλον της ΠΑΕ.

Για το αποψινό Διοικητικό Συμβούλιο ο Ερασιτέχνης σε ανακοίνωσή του ανέφερε:

«Έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο για σήμερα 9/12/2013 και ώρα 20:00 στα γραφεία του Συλλόγου έχει συγκαλέσει ο Πρόεδρος του ΑΣ ΑΡΗΣ Θεσσαλονίκης με κύριο θέμα την μη ενημέρωση του ΑΣ από τη Διοίκηση της ΠΑΕ για τη μη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, καθώς εξέπνευσε η προθεσμία αυτής και για τη μη ενημέρωση της έντονης φημολογίας που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες περί επενδυτή παρόλο που ζητήσαμε την Παρασκευή το πρωί 6/12/2013 με επιστολή μας ,με αρ. Πρωτ. 475, να μας ενημερώσουνε και επειδή οι ώρες που περνάει ο Σύλλογος είναι κρίσιμες, αναμένεται στο σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο να υπάρξουν σημαντικές αποφάσεις»

Στέφενς: «Μεγαλύτερη συγκέντρωση»

Βίντεο από τις χαμένες φάσεις, που είχαν στο χθεσινό(8/12) παιχνίδι με τον Απόλλωνα έδειξε στους παίκτες του ΠΑΟΚ ο Χουμπ Στέφενς. Περισσότερη συγκέντρωση ζήτησε ο Ολλανδός τεχνικός.

Στέφενς: «Μεγαλύτερη συγκέντρωση»
«Είδατε ότι αυτές οι λεπτομέρειες είναι πολύ σημαντικές. Το πως τελειώνουμε τις φάσεις που δημιουργούμε. Θέλει μεγαλύτερη συγκέντρωση» επεσήμανε ο 60χρονος προπονητής στους ποδοσφαιριστές του «Δικεφάλου του Βορρά», οι οποίοι είχαν 30 τελικές προσπάθειες κόντρα στους «κυανόλευκους» και δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Το βίντεο περιείχε όλες τις χαμένες ευκαιρίες από τη χθεσινή αναμέτρηση.

Πλέον, στο μυαλό της ομάδας υπάρχει η αναμέτρηση με την Αλκμάαρ για την έκτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League την Πέμπτη(12/12, 22:05) στην Τούμπα. Πηγή: sport-fm.gr

Με χαμόγελα και χωρίς προβλήματα!

Μέσα σε ευχάριστη ατμόσφαιρα μετά το επιβλητικό 4-0 επί της Καλλονής, ο Παναθηναϊκός στρέφει την προσοχή του στον Ατρόμητο. Κανένα πρόβλημα για Αναστασίου.

Με χαμόγελα και χωρίς προβλήματα
Μέσα σε ευχάριστο κλίμα, απόρροια της νίκης και της πολύ καλής εμφάνισης απέναντι στην Καλλονή στο ΟΑΚΑ (0-4) πραγματοποιήθηκε η προπόνηση του Παναθηναϊκού τη Δευτέρα.

Όσοι αγωνίστηκαν στο ματς ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας. Στην ευχάριστη ατμόσφαιρα βοηθά και η έλλειψη αγωνιστικών προβλημάτων, καθώς πέραν του Μπαϊράμι που ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα δεν υπάρχουν πονοκέφαλοι για τον Γιάννη Αναστασίου εν όψει του αγώνα του Σαββάτου με τον Ατρόμητο στη Λεωφόρο.

Ο Λαγός προπονήθηκε μόνος του, καθώς νωρίτερα απουσίαζε λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων. Οι Μαρινάκης, Σπυρόπουλος, Ρισβάνης και Χουχούμης δεν προπονήθηκαν καθώς θα λάβουν μέρος στον προπονητικού χαρακτήρα φιλικό αγώνα με την Καλλιθέα που θα διεξαχθεί το μεσημέρι στο «Απήλιον». Πηγή: sport-fm.gr

Δεν το έχουν πιστέψει!!

Μία ημέρα μετά το ισόπαλο (0-0) ματς με τον Απόλλωνα Αθηνών στον ΠΑΟΚ δεν μπορούν να πιστέψουν ότι δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη, αν και είχαν 30 τελικές προσπάθειες!

Δεν το έχουν πιστέψει!
Στο προσεχές παιχνίδι με την Άλκμααρ, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Europa League, στρέφουν το ενδιαφέρον τους οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ.

Οι Θεσσαλονικείς βρέθηκαν σήμερα στη Νέα Μεσημβρία, όπου προπονήθηκαν μετά το χθεσινό ισόπαλο (0-0) παιχνίδι με τον Απόλλωνα Αθηνών στην Τούμπα.

Πριν την έναρξη της προπόνησης ο Χουμπ Στέφενς έδειξε σε βίντεο τις χθεσινές χαμένες ευκαιρίες που είχαν οι «ασπρόμαυροι» και, έχει περάσει μία ημέρα μετά τον αγώνα με την «ελαφρά ταξιαρχία», ακόμη δεν έχουν πιστέψει πως η μπάλα δεν μπήκε ούτε μια φορά στην εστία του Αλέξανδρου Τζόρβα!

Από εκεί και πέρα, όσοι έπαιξαν χθες ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας και αποκατάστασης, με χαλαρό τρέξιμο στο γήπεδο, ασκήσεις στο γυμναστήριο, μασάζ και υδροθεραπείες.

Οι υπόλοιποι ακολούθησαν ένα πιο δυνατό πρόγραμμα με διπλό στο μισό γήπεδο. Από την πλευρά τους, οι Νίνης, Λόρενς και Λόπεθ ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα. Πηγή: sport-fm.gr

Με το μυαλό στον Πλατανιά!

Με πρωινή προπόνηση ξεκίνησε η προετοιμασία της Skoda Ξάνθης για το εκτός έδρας παιχνίδι της επόμενης(15η) αγωνιστικής κόντρα στον Πλατανιά. Δεν παίζει ο Παΐτο, αναμονή για Κομεσίδη.

Με το μυαλό στον Πλατανιά
Ο Ράινερ Μάουρερ στρέφει... το βλέμμα του, μία ημέρα μετά τη νίκη με 3-0 επί της Βέροιας, στο ματς της Κρήτης χωρίς να υπολογίζει τον Πορτογάλο, ο οποίος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, καθώς είναι τιμωρημένος. Ο 31χρονος αμυντικός έχει δηλωθεί να απουσιάσει από τον αγώνα στα Περιβόλια, διότι συμπλήρωσε, πριν δύο αγωνιστικές, τέσσερις κίτρινες κάρτες στο φετινό πρωτάθλημα.

Το ίδιο συμβαίνει και με τον Κώστα Φλίσκα, ο οποίος «κιτρινίστηκε» στην αναμέτρηση με τη Βέροια και πρέπει να απουσιάσει σε ένα από τα επόμενα παιχνίδια της ακριτικής ομάδας με Πλατανιά(εκτός), ΟΦΗ(εντός), Παναθηναϊκό(εκτός) και ΠΑΟΚ(εκτός) κατά σειρά.

Πρόγραμμα αποθεραπείας συνέχισε ο Δημήτρης Κομεσίδης, ο οποίος συνεχίζει να αισθάνεται ενοχλήσεις και μένει να δούμε αν θα προλάβει το παιχνίδι με τον Πλατανιά. Έτοιμος αναμένεται να είναι ο Ρούμπεν Σουάρεζ, ενώ επιστρέφει ο Κάρλος Κάλβο, καθώς εξέτισε χθες(8/12)την τιμωρία του. Στη σημερινή προπόνηση οι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ. Όσοι αγωνίστηκαν την Κυριακή, ακολούθησαν πρόγραμμα αποκατάστασης και οι υπόλοιποι ασκήσεις τεχνικής με μπάλα.Πηγή: sport-fm.gr

Τελειώνει του Νταλμά στον Παναιτωλικό!!

Θέμα χρόνου φαίνεται πως είναι η ολοκλήρωση της μεταγραφής του Νταλμά στον Παναιτωλικό. Στο Αγρίνιο για να παρακολουθήσει το σημερινό(9/12, 19:30) παιχνίδι με τον Πανιώνιο θα βρεθεί ο Γάλλος μέσος.

Τελειώνει του Νταλμά στον Παναιτωλικό
Τα τυπικά απομένουν για να ανακοινωθεί η απόκτηση του 31χρονου μέσου από τον Παναιτωλικό. Ο Νταλμά ικανοποίησε τον Μάκη Χάβο τις ημέρες που προπονήθηκε με την ομάδα και τα αποτελέσματα των εξετάσεων, στις οποίες υποβλήθηκε, έδειξαν ότι είναι έτοιμος να βοηθήσει άμεσα.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών έχουν ουσιαστικά ολοκληρωθεί και δεν προέκυψε διαφορά στο οικονομικό ή κάποια άλλη διαφωνία. Θεωρείται, πως με την παρουσία του στο Αγρίνιο θα τελειώσει το θέμα. Εφόσον, όλα πάνε καλά, ο πρώην παίκτης, μεταξύ άλλων, των Μαρσέιγ και Σταντάρ Λιέγης θα έχει δικαίωμα στη Superleague από την 1η Ιανουαρίου. Πηγή: sport-fm.gr

«Με αυτοπεποίθηση μπορούμε τη νίκη»

Την πεποίθηση ότι έχουν την ποιότητα να παίξουν καλό ποδόσφαιρο και να πάρουν τη νίκη κόντρα στον Πανιώνιο εξέφρασε ο Συρίλ Καλί, ενόψει της μεταξύ τους αναμέτρησης (9/12).

«Με αυτοπεποίθηση μπορούμε τη νίκη»
Την άποψη ότι αν πιστέψουν στη νίκη θα μπορέσουν να πάρουν το πολυπόθητο τρίποντο κόντρα στον Πανιώνιο στην αναμέτρηση που θα ρίξει την αυλαία της 14ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας εξέφρασε ο Συρίλ Καλί.

Ο Γάλλος αμυντικός του Παναιτωλικού τόνισε πως το κλειδί για την εν λόγω αναμέτρηση είναι η αυτοπεποίθηση και να δείξουν ότι θέλουν περισσότερο από τους αντιπάλους τους το αποτέλεσμα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:

Για το παιχνίδι κόντρα στον Πανιώνιο:
«Αυτό που μετράει είναι η πίστη για τη νίκη. Όλοι έχουν διάθεση να το παλέψουν και αν το κάνουμε αυτό τότε πιστεύω ότι θα πάρουμε τη νίκη».

Για το ποιο είναι το κλειδί για τη νίκη:
«Το κλειδί είναι η αυτοπεποίθηση. Πρέπει να θέλουμε το ματς περισσότερο απ' τους άλλους. Έχουμε την ποιότητα να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και αν το δείξουμε μέσα στο γήπεδο μπορούμε να πάρουμε τη νίκη».

Για το τι θα πρέπει να προσέξουν στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο:
«Έχω δει στα γρήγορα τον αντίπαλο. Έχουν μεγάλη εμπειρία. Παλεύουν όλα τα ματς μέχρι το τέλος. Το δυνατό τους σημείο είναι ότι εκεί που δεν ελέγχουν το παιχνίδι δίνουν τα πάντα».

Για το αν υπάρχει κάποιος που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή:
«Ξέρουμε ότι ο αντίπαλος είναι καλός αλλά δεν μπορώ να εστιάσω σε κάποιον παίκτη. Έχουμε καλή ομάδα και πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον Πανιώνιο ως ομάδα».

«Μάχη» στο Αγρίνιο!!

Το δικό του ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει το σημερινό παιχνίδι του Παναιτωλικού με τον Πανιώνιο, με το οποίο κλείνει η 14η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

«Μάχη» στο Αγρίνιο
Στα νικηφόρα αποτελέσματα θέλουν να επιστρέψουν ο Παναιτωλικός και ο Πανιώνιος, οι οποίοι αναμετρώνται σήμερα το απόγευμα στο Αγρίνιο (19:30, Novasports 1), στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής.

Οι γηπεδούχοι προέρχονται από τρεις σερί ήττες (από Ξάνθη, Αστέρα Τρίπολης και Ατρόμητο), ενώ οι Νεοσμυρνιώτες μετά τη νίκη επί του Ατρομήτου έχουν μία ήττα από τον Λεβαδειακό και μία ισοπαλία με την Ξάνθη.

Οι Αγρινιώτες θα αγωνιστούν χωρίς τον αρχηγό τους, Γιώργο Θεοδωρίδη, αφού αισθάνεται ενοχλήσεις στον δικέφαλο. Επίσης, ο Μάκης Χάβος δεν υπολογίζει τους Μελισσά, Μπικέι που είναι τιμωρημένοι, ενώ καιρό στα… πιτς είναι ο Πόι και ο Σφακιανάκης.

Ο έμπειρος τεχνικός σκοπεύει να τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Ράφαελ, ο οποίος στην άμυνα θα έχει τους Γκάλο, Κάλι, Κούσα και Γκόλια. Ως αμυντικά χαφ θα παίξουν ο Ζούνιορ και ο Γοδόι, έχοντας στα πλάγια τους Μπακάκη και Ιωάννου. Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Καμαρά και Μπόγιοβιτς.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Στεφανάκος, Παπουτσογιαννόπουλος, Καλογέρης, Άσκες, Μπελόν, Δάρλας και Πασάς.

Με μοναδικό δίλημμα τη θέση του τερματοφύλακα ο Νίκος Παντελής, από την πλευρά του, έχει καταστρώσει το δικό του πλάνο για να μπορέσει ο Πανιώνιος να φύγει όρθιος από το Αγρίνιο.

Όλα δείχνουν ότι οι «κυανέρυθροι» θα αγωνιστούν με τον Ανέστη κάτω από τα δοκάρια, τους Κούρντι, Αυλωνίτη, Κουλουχέρη και Κούρο στην άμυνα. Ως αμυντικά χαφ θα παίξουν οι Καλτσάς και Μητρόπουλος, με τους Αραβίδη και Κολοβός στα πλάγια. Ο Μενδρινός θα είναι πίσω από τον προωθημένο ο Γιάννου.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γιαννακόπουλος, Παντίδος, Τόσκας, Λάζνικ, Καμπάνταης, Λαμπρόπουλος, Ντούνης και Παναγιωτούδης.

Προϊστορία

Σε πέντε αγώνες με γηπεδούχο τον Παναιτωλικό για το πρωτάθλημα, ο Πανιώνιος έχει τρεις νίκες, μία ισοπαλία και μόλις μία ήττα (1-0 το 1996-97 για τη Β' Εθνική).

Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας). Βοηθοί: Βασιλειάδης (Μακεδονίας), Μαγιάννης (Αρτας). Τέταρτος: Ιωαννίδης (Αργολίδας).Πηγή: sport-fm.gr

Χωρίς… goal!

Ο ΠΑΟΚ δεν βρήκε ένα γκολ σε 30 τελικές προσπάθειες και βλέπει το στόχο του πρωταθλήματος να απομακρύνεται ακόμη περισσότερο. Στροφή σε Άλκμααρ με στόχο την πρωτιά στον όμιλο του Europa League.

Χωρίς… goal
Τριάντα τελικές προσπάθειες, αμέτρητες κλασικές ευκαιρίες, κανένα όμως γκολ… Ο ΠΑΟΚ έχασε δύο πολύτιμους βαθμούς απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης (0-0) και μένοντας οκτώ βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακού βλέπει να χάνονται οι όποιες ελπίδες υπήρχαν για το πρωτάθλημα, αλλά και μαζί το κίνητρο για να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο στη διοργάνωση.

Η απογοήτευση στην ομάδα ήταν έκδηλη, αλλά αυτή τη φορά αφορούσε περισσότερο το αποτέλεσμα κι όχι την εικόνα του ΠΑΟΚ. Δεν έλειψαν κι οι φωνές για τη διαιτησία, με αφορμή το ακυρωθέν γκολ στις καθυστερήσεις, με τους ανθρώπους της ομάδας να αφήνουν αιχμές για την αντιμετώπισή τους από τη διαιτησία συγκριτικά με τον Ολυμπιακό και τη δική του νίκη το Σάββατο απέναντι στον Αστέρα.

Στα ματς με Καλλονή, Ατρόμητο (εκτός) και Λεβαδειακό (εντός) μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα προσπαθήσει να κάνει το 3/3 μέχρι να βγει το 2013 ελπίζοντας σε κάτι καλύτερο με το νέο έτος.

Στροφή σε Άλκμααρ

Ο ΠΑΟΚ καλείται να αφήσει πίσω του το χθεσινό στραβοπάτημα. Την Πέμπτη υποδέχεται στην Τούμπα την Άλκμααρ (22:05) με στόχο το αποτέλεσμα που θα του χαρίσει την πρωτιά και μία καλύτερη κλήρωση για τους «32». Ο «Δικέφαλος του Βορρά» τερματίζει πρώτος με νίκη ή με ισοπαλία 0-0 και 1-1, ενώ με κάθε άλλη ισοπαλία ή με ήττα τερματίζει δεύτερος. Εκτός πλάνων του Χουμπ Στέφενς είναι ο τραυματίας Σωτήρης Νίνης.Πηγή: sport-fm.gr

Τελειώνει του Σιαλμά!

Ίσως και μέσα στην ημέρα να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Δημήτρη Σιαλμά στον Πλατανιά.

Τελειώνει του Σιαλμά
Μέσα στην ημέρα, το αργότερο αύριο, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Δημήτρη Σιαλμά στον Πλατανιά.

Ο 27χρονος επιθετικός αποτελεί εισήγηση του Νίκου Αναστόπουλου και ήδη οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει προφορικά. Τα τελευταία δύο χρόνια ο Έλληνας φορ, ο οποίος αγωνιστεί στο Αζερμπαϊτζάν με τη φανέλα της Καζάρ Λενκοράν, μετράει 21 συμμετοχές και 6 γκολ.

Ο προπονητής της κρητικής ομάδας έκρινε θετικό το γεγονός πως ο Σιαλμάς μπορεί να αγωνιστεί ως καθαρόαιμος σέντερ φορ αλλά και ως δεξί εξτρέμ.

Όλα δείχνουν πως ο 27χρονος άσος θα είναι η πρώτη προσθήκη της ομάδας για τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Πηγή: sport-fm.gr

Αυτός ο Παναθηναϊκός, μπορεί!!

Χαμόγελα στον Παναθηναϊκό για την εξαιρετική εμφάνιση και την πειστική νίκη με 4-0 επί της Καλλονής. Άνοιξε η όρεξη για Champions League, κρίσιμο το ματς με Ατρόμητο.

Αυτός ο Παναθηναϊκός, μπορεί!
Ο Παναθηναϊκός με την επιβλητική νίκη του με 4-0 απέναντι στην Καλλονή στο ΟΑΚΑ κι ακόμη περισσότερο με την εμφάνισή του γέμισε χαμόγελα αισιοδοξίας τους φίλους του. Οι «πράσινοι» άφησαν πίσω τους την προβληματική εικόνα που είχαν στη Ριζούπολη, απέδωσαν όμορφο ποδόσφαιρο και έφτασαν σε μία νίκη που τους επιτρέπει όχι απλώς να βλέπουν πιο καθαρά τα play offs, αλλά και να ονειρεύονται μέσω αυτών τη συμμετοχή τους στα προκριματικά του Champions League.

Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου είναι πλέον τέταρτη στη βαθμολογία και απέχει μόλις έναν βαθμό από τον τρίτο Ατρόμητο, τον οποίο υποδέχεται το Σάββατο στο «Απόστολος Νικολαΐδης» έχοντας την ευκαιρία με νίκη να αναρριχηθεί στην τρίτη θέση. Ο προπονητής του «τριφυλλιού» αυτή τη φορά ευελπιστεί πως δεν θα εμφανιστούν συμπτώματα χαλάρωσης που έχουν παρατηρηθεί μετά από άλλες καλές εμφανίσεις στο παρελθόν και θα συνεχίσει η ομάδα του στον ίδιο δρόμο.

Πρόβλημα οι κάρτες

Ο Ζέκα έφτασε τις έξι κάρτες με αυτή που δέχτηκε χθες κι έφτασε στο όριο τιμωρίας με δύο αγωνιστικές. Έξι κάρτες έχει και ο Τριανταφυλλόπουλος, ενώ τρεις έχει ο Κουτρουμπής.

Προχωρά το θέμα

Εντός της ημέρας αναμένεται να υπάρξει συνάντηση της νομικής συμβούλου της ΠΑΕ, Αθηνάς Μπαλωμένου, με τον δικηγόρο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, προκειμένου να παραδοθεί στην πλευρά του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ ο πλήρης φάκελος με τα οικονομικά στοιχεία που έχει ζητήσει. Αυτός ο διαβιβαστεί στην κινεζική εταιρεία που ενδιαφέρεται να επενδύσει και αφού μελετηθεί θα αποφασιστεί αν θα μπουν στην ΠΑΕ. Οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει σε ρήτρα εμπιστευτικότητας, όπως γίνεται σε κάθε σημαντικό deal, προκειμένου να μη λέγονται και γράφονται πράγματα που δεν ισχύουν και αποπροσανατολίζεται ο κόσμος.Πηγή: sport-fm.gr

Έγιναν λάθη, αλλά…!

Ο Παναγιώτης Βαρούχας, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6, τόνισε πως υπήρξαν λάθη στην 14η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, όμως δεν ήταν από αυτά που επηρέασαν τα τελικά αποτελέσματα.

Έγιναν λάθη, αλλά…
Τα λάθη που έκαναν οι διαιτητές που ορίστηκαν να διευθύνουν τους αγώνες της 14ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας εντόπισε ο Παναγιώτης Βαρούχας και τα ανέλυσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Αθήνας στην εκπομπή «Πνίξτε τον Φουνταριστό» με τους Γιώργο Θαναηλάκη και Μηνά Τσαμόπουλο

Σάββατο, 07 Δεκεμβρίου 2013

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – ΑΡΗΣ 3-3
Διαιτητές: Σταύρος Τριτσώνης, Αντώνιος Καρατζίκας, Φλώριος Ελευθερίου
4ος Διαιτητής: Ιωάννης Καμπαξής

«Είδαμε ένα χορταστικό ματς και σε αυτό συνετέλεσε ο Τριτσώνης. Στο 33’ τραυματίστηκε, όμως συνέχισε κανονικά και τα πήγε περίφημα»

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 2-0
Διαιτητές: Σταύρος Μάνταλος, Δήμος Αναστόπουλος, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης
4ος Διαιτητής: Μάριος Λαμπρόπουλος

«Ο Μάνταλος έδειξε μία άνεση στο παιχνίδι του και έκανε μία πολύ καλή διαιτησία».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ 2-0
Διαιτητές: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος, Στυλιανός Τσολάκης, Ιορδάνης Απτόσογλου
4ος Διαιτητής: Μιχαήλ Κουκουλάκης

«Ο Καλογερόπουλος έπρεπε να αποβάλει τον Εντό, ο οποίος δημιουργούσε προβλήματα. Δεν πρέπει να αφήνουν τους παίκτες που δημιουργούν προβλήματα οι διαιτητές. Ο Βάις έπεσε και υπάρχει επαφή με τον Ζησόπουλο στο τέλος της φάσης και ο διαιτητής βλέποντας αυτό έδωσε το πέναλτι. Ο πρώτος βοηθός έκανε δύο λαθάκια, ο δεύτερος ένα λαθάκι».

Κυριακή, 08 Δεκεμβρίου 2013

Π.Α.Ο.Κ. – ΑΠΟΛΛΩΝ 0-0
Διαιτητές: Γεώργιος Κύζας, Δαμιανός Ευθυμιάδης, Γεώργιος Γεωργιάδης
4ος Διαιτητής: Χρήστος Μήτσιος

«Οι διαιτητές πρέπει να προσέχουν τον Αλβάρες. Σε κάθε παιχνίδι είναι μέσα σε ανατροπές και περίεργες φάσεις. Υπάρχει ένα πέναλτι, αφού υπάρχει ένα τράβηγμα και μετά ένα σπρώξιμο. Και στις δύο περιπτώσεις ήταν αυτός πρωταγωνιστής. Η δεύτερη κίτρινη-κόκκινή στον Μίνγκα ήταν σωστή. Σωστά ακυρώθηκε το γκολ του ΠΑΟΚ, επειδή υπάρχει αλληλοτράβηγμα ανάμεσα σε ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, από το οποίο βρέθηκε ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα στο έδαφος. Ο διαιτητής σφύριξε έγκαιρα πριν πάει η μπάλα στα δίχτυα».

SKODA ΞΑΝΘΗ – ΒΕΡΟΙΑ 3-0
Διαιτητές: Γεώργιος Κομίνης, Χρήστος Μπαλτάς, Πολυχρόνης Κωσταράς
4ος Διαιτητής: Δημήτρης Στυλιάρας

«Είχαμε μία πολύ καλή διαιτησία από τον Κομίνη, ο οποίος – μαζί με τους βοηθούς – του δεν αντιμετώπισαν προβλήματα»

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. - Ο.Φ.Η. 3-0
Διαιτητές: Ιωάννης Τοπούζης, Ιορδάνης Δημητριάδης, Κοσμάς Χαρίσης
4ος Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης

«Η διαιτησία του Τοπούζη βοήθησε να γίνει καλό ματς. Το μόνο που πρέπει να μάθει είναι να μην… μπλέκεται με τους παίκτες. Στο πρώτο γκολ του Ατρομήτου, στο σουτ του Μπρίτο, σηκώνει τα πόδια του ο Παπαδόπουλος και περνάει από κάτω η μπάλα, και σωστά δεν έδωσε οφσάιντ, αφού ο Παπαδόπουλος δεν είναι στην οπτική γραμμή του τερματοφύλακα γιατί η μπάλα πηγαίνει διαγώνια»

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 2-0
Διαιτητές: Απόστολος Αμπάρκιολης, Ιωάννης Τουμπακάρης, Νικόλαος Γεωργαράκος
4ος Διαιτητής: Αλέξανδρος Δημητρόπουλος

«Ο Αμπάρκιολης έδωσε ένα πέναλτι εις βάρος του ΠΑΣ και αποβάλλεται ο Λίλα, όμως δεν έπρεπε να το δώσει, αφού το χέρι του ήταν κολλημένο στο σώμα του και δεν υπήρχε το πέναλτι και η αποβολή»

ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-4
Διαιτητές: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος, Κωνσταντίνος Ποντίκης, Γεώργιος Σταυρουλάκης
4ος Διαιτητής: Δημήτριος Θάνος

«Ο Σιδηρόπουλος έκανε άριστη διαιτησία. Σωστός ο πρώτος βοηθός, ο δεύτερος έκανε λάθος υπόδειξη για οφσάιντ σε επίθεση του Παναθηναϊκού».

Υπογράφει στο Λεβαδειακό ο Κώτσιος!

Ο Ηλίας Κώτσιος θα αποτελέσει την πρώτη προσθήκη του Λεβαδειακού στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Υπογράφει στο Λεβαδειακό ο Κώτσιος
Με τον Ηλία Κώτσιο θα ενισχυθεί ο Λεβαδειακός. Ο 36χρονος αμυντικός έπεισε τον Νίκο Καραγεωργίου πως μπορεί να δώσει λύση στα μετόπισθεν κι από τη στιγμή που δεν θα προκύψει διαφορά στο οικονομικό θα αποτελέσει την πρώτη προσθήκη στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Ο Λαρισαίος στόπερ είναι χωρίς ομάδας από το τέλος της περασμένης σεζόν, όταν έμεινε ελεύθερος από την Καλλονή με την οποία είχε 32 συμμετοχές στη Football League. Παλαιότερα είχε παίξει σε ΟΦΗ, Παναθηναϊκό, Λάρισα και ΠΑΣ Γιάννινα.

Στο μεταξύ, ο Σεμπάστιαν Πζιρόφσκι έχει θλάση στον προσαγωγό και ο Λεβαδειακός θα χάσει για κάποια παιχνίδια τον βασικό του τερματοφύλακα.
Πηγή: sport-fm.gr

«Γλυκοκοιτάζει» Φουρλάνο ο Άρης!!

Την περίπτωση του Σπύρου Φουρλάνου εξετάζουν στον Άρη εν όψει της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. Παράλληλα, η «ΚΜΑ» εμφανίζεται δυσαρεστημένη από την στασιμότητα που υπάρχει στο θέμα του επενδυτή.

«Γλυκοκοιτάζει» Φουρλάνο ο Άρης
Την ώρα που στον Άρη βρίσκονται εν αναμονή διοικητικών εξελίξεων, στο ποδοσφαιρικό τμήμα έχουν ξεκινήσει συζητήσεις για την ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ της ομάδας.

Ψηλά στη σχετική λίστα βρίσκεται το όνομα του Σπύρου Φουρλάνου, ο οποίος είναι πιθανό να τους απασχολήσει μέσα στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Ο 20χρονος χαφ, ο οποίος το καλοκαίρι έφυγε ως ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό για την Κλαμπ Μπριζ, δεν έχει καθόλου χρόνο συμμετοχής και ο σύλλογός του ψάχνει ομάδα να τον παραχωρήσει για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του.

Η συγκεκριμένη περίπτωση, όπως και άλλες που αφορούν τα μεταγραφικά, εξαρτάται καθαρά από τις εξελίξεις που θα σημειωθούν στο θέμα του υποψήφιου επενδυτή. Σε κάθε περίπτωση, όμως, η περίπτωση του Φουρλάνου μόνο αδιάφορους δεν αφήνει τους Θεσσαλονικείς.

Εν τω μεταξύ, η στασιμότητα που υπήρξε μετά την εκδήλωση του ενδιαφέροντος του Γιάννη Κωνσταντινίδη οδήγησε την «Κοινωνία Μελών Αρη» στην απόφαση να εκδώσει (ίσως και μέσα στην μέρα) ανακοίνωση με την οποία θα καλεί τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Δημήτρη Ηλιάδη, να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Τα μέλη του Δ.Σ. της «ΚΜΑ» παρουσιάζονται δυσαρεστημένα από τη στασιμότητα που υπάρχει, δυσαρέσκεια που μεγάλωσε μετά τη γραπτή δήλωση του υποψήφιου επενδυτή, ο οποίος επί της ουσίας δεν ανέφερε το παραμικρό για την ενδεχόμενη επένδυσή του στον σύλλογο.

Πέραν της υπόθεσης Κωνσταντινίδη, για την οποία επί του παρόντος υπάρχουν μόνο σκιές, είναι πιθανό να ζητηθεί πληροφόρηση και για τον πλουσιότερο άνθρωπο της Βολιβίας, Μαρσέλο Κλάουρε, ο οποίος φέρεται να έχει κινήσει τις διαδικασίες εμπλοκής του στον Αρη, εφόσον το επιτρέψει η ΕΠΟ. Πηγή: sport-fm.gr

Πολλά τα διλήμματα εν όψει Άντερλεχτ!!

Η απόδοση ορισμένων παικτών του Ολυμπιακού βάζει σε δεύτερες σκέψεις τον Μίτσελ εν όψει του αυριανού «τελικού» με την Άντερλεχτ στο Champions League. Ποια τα πλάνα του Ισπανού τεχνικού.

Πολλά τα διλήμματα εν όψει Άντερλεχτ
Ο τρόπος με τον οποίο αποφάσισε ο Μίτσελ να παρατάξει τον Ολυμπιακό απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης φανέρωσε ότι στο μυαλό του είχε τον αυριανό αγώνα με την Άντερλεχτ, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Champions League.

Ο Ισπανός τεχνικός άφησε εκτός αποστολής τους Σαβιόλα, Μανωλά και Σαλίνο, ενώ στον πάγκο έμειναν οι Ολαϊτάν και Εντινγκά.

Το θέμα, όμως, είναι ότι οι παίκτες που κλήθηκαν να αγωνιστούν έδειξαν ότι βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση και αυτό «πονοκεφαλιάζει» ευχάριστα τον 50χρονο προπονητή στον καταρτισμό του αρχικού σχήματος που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει για να αντιμετωπίσει τους Βέλγους.

Πολύ καλή εμφάνιση έκανε ο Ντομίνγκες, ενώ ο Βάις έδειξε μετά από πολύ καιρό του καλό του πρόσωπο και ο Ολαϊτάν δήλωσε «παρών», όταν μπήκε στον προχθεσινό αγώνα, εν όψει του κρίσιμου ευρωπαϊκού ματς.

Αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί με ασφάλεια να πει πως θα παρατάξει τον Ολυμπιακό ο Μίτσελ. Μόνο κάποιες εκτιμήσεις μπορούν να γίνουν, με γνώμονα ότι ο Ισπανός σκοπεύει να χρησιμοποιήσει ένα άκρως επιθετικό σχήμα.

Πρόθεση του 50χρονου τεχνικού ήταν να τοποθετήσει στην επίθεση τον Φουστέρ πίσω από τον Σαβιόλα, με τους Κάμπελ, Βάις και Ολαϊτάν να διεκδικούν δύο θέσεις στα πλάγια. Η απόδοση του Ντομίνγκες και του Ολαϊτάν, όμως, αλλάζει τα πλάνα του Μίτσελ.

Έτσι είναι πιθανό να δούμε στο αρχικό σχήμα τους Φουστέρ και Βάις στα πλάγια, με τους δύο Αργεντινούς να παίρνουν θέση στον άξονα (πίσω από τον Σαβιόλα να είναι ο Τσόρι), με τον Ολαϊτάν να διεκδικεί και εκείνος φανέλα βασικού.

Στα χαφ θα είναι ο Σάμαρης και ένας εκ των Μασάντο ή Εντινγκά. Τα πράγματα στην άμυνα είναι πιο απλά, αφού θα παίξουν οι Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλάς, Σιόβας και Χολέμπας. Πηγή: sport-fm.gr

Τέλος η ΠΑΕ ΑΕΚ!!

Τίτλοι τέλους πέφτουν και επίσημα για την ΠΑΕ ΑΕΚ. Η Γενική Συνέλευση που έγινε στα Σπάτα ενέκρινε τον ισολογισμό εκκαθάρισης της εταιρείας και πλέον απομένουν τυπικά ζητήματα για να λυθεί οριστικά.

Τέλος η ΠΑΕ ΑΕΚ!
Στην ιστορική -όσο και αναπόφευκτη- απόφαση για να διαλυθεί και τυπικά η ΠΑΕ προχώρησαν στην ΑΕΚ.

Η τελευταία Γενική Συνέλευση της εταιρείας που έγινε στα Σπάτα (χωρίς την παρουσία του εκπροσώπου του Νίκου Νοτιά, αλλά με ποσοστό εκπροσώπησης των μετόχων 53,5% που επέτρεπε απαρτία) έριξε κι επισήμως τίτλους τέλους στην εταιρεία.

Παρόλο που υπήρξε αίτημα του Χάρη Οικονομόπουλου (το οποίο μετέφερε ο Ανδρέας Δημητρέλος) ν’ αναβληθεί η απόφαση για ένα μήνα, ώστε να έχει τελειώσει πρώτα η δίκη Ψωμιάδη, κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό. Κι αυτό διότι, όπως εξήγησε ο Αλέξης Αλεξίου, ως εκπρόσωπος της Ερασιτεχνικής, αφενός η δίκη είναι ποινική (και η ΑΕΚ δεν μπορεί να περιμένει οικονομικό όφελος) και αφετέρου κανείς δεν εγγυάται ότι θα έχει τελειώσει σε ένα μήνα.

Αφού λοιπόν συμφώνησε με αυτό και ο εκπρόσωπος των Supporters, Μάκης Κασνακίδης κι απορρίφθηκε κι επίσημα το αίτημα, προχώρησαν οι διαδικασίες για να εγκριθεί ο ισολογισμός έναρξης και λήξης της εκκαθάρισης. Κάτι που έγινε με το συντριπτικό ποσοστό του 53% και επί της ουσίας δρομολόγησε τη λύση της ΠΑΕ.

Μια διαδικασία για την οποία απομένουν πλέον τυπικά ζητήματα ώστε να ολοκληρωθεί, όπως το να κατατεθούν τα πρακτικά της Γ.Σ. στη Νομαρχία και μετά την έγκρισή τους να μεταβιβαστούν στο Υπουργείο Ανάπτυξης για να δημοσιευθούν στο ΦΕΚ. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν πέρασε του Ψωμιάδη!

Στο κενό έπεσε το αίτημα της πλευράς του Μάκη Ψωμιάδη να μην παραστεί ως πολιτική αγωγή στη δίκη με την ΠΑΕ ΑΕΚ ο Χάρης Οικονομόπουλος.

Δεν πέρασε του Ψωμιάδη
Με κανονικά παρόντα τον Χάρη Οικονομόπουλο θα προχωρήσει η δίκη της ΑΕΚ με τον Μάκη Ψωμιάδη.

Η πλευρά του κατηγορούμενου ζήτησε απ’ την έδρα να μη γίνει δεκτό το αίτημα του δικηγόρου να παραστεί ως πολιτική αγωγή στη διαδικασία, εκπροσωπώντας την υπό εκκαθάριση ΠΑΕ.

Μετά τη διακοπή που έγινε ωστόσο -για να συζητηθεί το θέμα- η εισήγηση του εισαγγελέα ήταν αρνητική για την πλευρά Ψωμιάδη κι έδωσε το πράσινο φως για την παρουσία του Οικονομόπουλου.Πηγή: sport-fm.gr

Χωρίς Τσιρίλο στην Κρήτη!

Ο Μπρούνο Τσιρίλο που αποχώρησε με θλάση από το χθεσινό ματς με τον Αστέρα Βάρης δεν είναι στην αποστολή για το ντέρμπι κορυφής της Τετάρτης με τον Ηρόδοτο. Μέσα ο Κορδέρο.

Χωρίς Τσιρίλο στην Κρήτη
Πλην ένας, συν ένας για την ΑΕΚ. Ο Μπρούνο Τσιρίλο που υπέστη θλάση στον αριστερό οπίσθιο μηριαίο στο χθεσινό ματς με τον Αστέρα Βάρης στο Μενίδι δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της «Ένωσης» για το εξ αναβολής ματς με τον Ηρόδοτο, που θα γίνει την Τετάρτη στο Παγκρήτιο (17:00).

Επανέρχεται, ωστόσο, ο Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο, που εξέτισε την τιμωρία του και θα ηγηθεί της μεσαίας γραμμής στο ντέρμπι κορυφής, όπως… έγινε το συγκεκριμένο παιχνίδι από τη στιγμή που οι Κρητικοί πέρασαν-έστω και με ένα ματς περισσότερο-στην πρώτη θέση του έκτου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Στην Αθήνα θα μείνουν επίσης οι Τάσος Τσουμάγκας και Σωκράτης Τσουκαλάς, που έκαναν ατομικό πρόγραμμα , όπως ο Ορέστης Παληαρούτας, που συνέχισε το πρόγραμμα αποκατάστασης που ακολουθεί, αλλά και ο ανέτοιμος Αινείας Καλογέρης.

Αναλυτικά η αποστολή, που θα αναχωρήσει για το Ηράκλειο το μεσημέρι της Τρίτης κι αφού προηγηθεί προπόνηση στις 12:00 στα Σπάτα: Βούρας, Καραγκιολίδης, Ανάκογλου, Αργυρίου, Γεωργέας, Γροντής, Ντακόλ, Παυλής, Πεταυράκης, Πλατέλλας, Ρόβας, Σταθάκης, Τσεβάς, Τσούπρος, Μπρέσεβιτς, Κορδέρο, Πόποβιτς, Ράμα και Τζανετόπουλος.

Από τους 19 θα «κοπεί» ένας εκ των Πόποβιτς και Ράμα, καθώς οι διαθέσιμες θέσεις ξένων στη 18άδα είναι τέσσερις και οι Κορδέρο, Ντακόλ και Μπρέσεβιτς θα είναι σίγουρα βασικοί. Πηγή: sport-fm.gr

Νίκη στο «ντέρμπι». Αλλιώς…!!

Έντονη δυσαρέσκεια σε τεχνική ηγεσία, διοίκηση και οπαδούς της ΑΕΚ για την κάκιστη εικόνα στο 1-1 με τον Αστέρα Βάρης. Θα πέσουν κεφάλια αν δεν έρθει η νίκη την Τετάρτη με τον… πρωτοπόρο Ηρόδοτο.

Νίκη στο «ντέρμπι». Αλλιώς…
Μέσα σε μία εβδομάδα το πανηγυρικό κλίμα για το 7-1 επί του ΠΑΟ Κρουσσώνα μετατράπηκε σε βαρύ κι ασήκωτο μετά το 1-1 απέναντι στον Αστέρα Βάρης. Η ΑΕΚ παρουσίασε το χειρότερο φετινό της πρόσωπο και το βρήκε από έναν… Ντέμη και οπαδό της, τον 30χρονο Ζώνα.

Η απογοητευτική εικόνα προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια. Στον Τραϊανό Δέλλα, που τα έψαλε στους παίκτες του μετά το ματς, στον Ντούσαν Μπάγεβιτς που παρακολούθησε εμφανώς εκνευρισμένος το ματς, αλλά και στον Δημήτρη Μελισσανίδη που από το υπερατλαντικό ταξίδι του πήγε κατευθείαν στο Μενίδι και μετά το τέλος του ματς άκουσε αγανακτισμένους οπαδούς να τον καλούν να πάρει κεφάλια.

Και αυτό θα γίνει, αν την Τετάρτη η ΑΕΚ δεν συμμορφωθεί και δεν νικήσει τον πρωτοπόρο (έστω και με ματς περισσότερο) Ηρόδοτο στο Παγκρήτιο σε εξ αναβολής αναμέτρηση του έκτου ομίλου της Γ’ Εθνικής. Είναι δεδομένο πως αν η «Ένωση» δεν αποδώσει σύμφωνα με όσα προστάζουν η ιστορία και η ποιότητά της στον προσεχή αγώνα, θα υπάρξουν συνέπειες για πολλούς.

Επιστρέφει ο Κορδέρο, έξω ο Τσιρίλο

Ο Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο έλειψε πολύ από την ΑΕΚ στο χθεσινό ματς, αλλά επανέρχεται. Ο Ισπανός εξέτισε την τιμωρία του και θα πάρει ξανά θέση στο χώρο του κέντρου στο ματς της Τετάρτης. Αντίθετα, θα λείψει ο Μπρούνο Τσιρίλο, ο οποίος υπέστη θλάση στους οπίσθιους μηριαίους κι αποχώρησε μόλις στο ενδέκατο λεπτό του χθεσινού ματς. Ο Ιταλός στόπερ πέρα από το προσεχές παιχνίδι, χάνει σίγουρα και το επόμενο, με τον… Αστέρα Βάρης αλλά αυτή τη φορά για το Κύπελλο, την προσεχή Κυριακή στο ΟΑΚΑ (14:30).

«Λύεται» η ΠΑΕ

Σήμερα το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η τελευταία γενική συνέλευση της ΠΑΕ ΑΕΚ, στην οποία και θα αποφασιστεί η εκκαθάρισή της. Παρότι κάποιοι επιμένουν πως θα ήταν σκόπιμη μία μικρή παράταση, καθώς αρχίζει η δίκη Ψωμιάδη για υπεξαίρεση χρημάτων από τα ταμεία της ΠΑΕ, οι μέτοχοι έχουν πάρει προ πολλού την απόφασή τους.Πηγή: sport-fm.gr