Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Κάν' το σαν... άλλοτε!! (vids)

Ιδιαίτερη είναι η σημερινή ημέρα για τον Ολυμπιακό, αφού πριν από δεκαπέντε χρόνια κατάφερε για πρώτη φορά να προκριθεί στην επόμενη φάση του Champions League.

Κάν' το σαν... άλλοτε (vids)
Την πρόκριση στους «16» του Champions League διεκδικεί ο Ολυμπιακός στο αυριανό παιχνίδι με την Άντερλεχτ στο Καραϊσκάκη.

Σαν σήμερα, όμως, συμπληρώνονται δεκαπέντε χρόνια από την πρώτη φορά που οι «ερυθρόλευκοι» προκρίθηκαν από τους ομίλους στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς από εκείνη τη μεγάλη πορεία; Τις απίθανες αποκρούσεις του Ελευθερόπουλου στο ματς με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο ΟΑΚΑ. Τα γκολ του Σίνισα Γκόγκιτς; Το τρομερό γυριστό του Αλέκου Αλεξανδρή κόντρα στον Άγιαξ; Το τρομερό δίδυμο Γεωργάτου-Τζόρτζεβιτς στα αριστερά; Την κεφαλιά του Γιαννακόπουλου που χάρισε την πρόκριση στο... παγοδρόμιο της Ντιναμό Ζάγκρεμπ;

Οι παίκτες του Μπάγεβιτς, όμως, κατάφεραν να τερματίσουν στην πρώτη θέση του ομίλου τους, αφήνοντας στη δεύτερη την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, τρίτη την Πόρτο και τελευταίο τον σπουδαίο Άγιαξ.

Η πρόκριση κρίθηκε στη παγωμένο Ζάγκρεμπ, όπου στις 9 Δεκεμβρίου 1998 οι Πειραιώτες κατάφεραν να αποδράσουν με έναν σπουδαίο βαθμό, ο οποίος τους έστειλε στους «8» της διοργάνωσης, όπου αντιμετώπισαν την Γιουβέντους.

Μάλιστα, ο Ολυμπιακός είχε φτάσει μία ανάσα από τα ημιτελικά, ωστόσο στον επαναληπτικό προημιτελικό με τη Γιουβέντους τα τερτίπια του αέρα και το γκολ του Αντόνιο Κόντε χάρισαν στους «μπιανκονέρι» την πρόκριση με το 1-1 στο ΟΑΚΑ.

Θυμηθείτε την πορεία του Ολυμπιακού στον 1ο όμιλο

Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα

16/09/98 Πόρτο-Ολυμπιακός 2-2



30/09/98 Ολυμπιακός-Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2-0



21/10/98 Ολυμπιακός-Άγιαξ 1-0



04/11/98 Άγιαξ-Ολυμπιακός 2-0



25/11/98 Ολυμπιακός-Πόρτο 2-1



09/12/98 Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Ολυμπιακός 1-1



Η τελική βαθμολογία

Ομάδα Βαθμοί (Διαφορά τερμάτων)

Ολυμπιακός 11 (8-6)
Ντιναμό Ζάγκρεμπ 8 (5-7)
Πόρτο 7 (11-9)
Άγιαξ 7 (4-6) Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: