Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Και τώρα ποιες θα είναι οι μεταγραφές;

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης αναρωτιέται στο sport-fm.gr ποια θα είναι η λογική των μεταγραφών που θα κάνει ο ΠΑΟΚ.
Και τώρα ποιες θα είναι οι μεταγραφές;
Τον είχα σε μεγάλη εκτίμηση, αλλά, τελευταία φαίνεται ότι δεν βρίσκει εύκολα δικαιολογίες για τα πιο σημαντικά ερωτήματα στον ΠΑΟΚ. Ή τουλάχιστο δεν το κάνει για χάρη των δημοσιογράφων, που τον ρωτούν «τι» και «πως», αλλά, δεν λαμβάνουν τις απαντήσεις που αρμόζουν σε έναν προπονητή της συνομοταξίας του Χουμπ Στέφενς.


Ο Ολλανδός δεν γνώριζε ότι στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός δεν χάνει σχεδόν ποτέ, ότι από καμιά φορά φέρνει ισοπαλία και, κατά συνέπεια, είναι πολύ εύκολο να μαζέψει ένα σωρό πόντους.

Πέρσι, για παράδειγμα, είχε μια ήττα, όλη κι όλη και πέντε ισοπαλίες. Φέτος, αν υποθέσουμε ότι νοιώθει την ανάσα του ΠΑΟΚ, ίσως να έχει γίνει πιο προσεκτικός. Σε κάθε επίπεδο… Προφανώς, ο Στέφενς δεν είναι καλά πληροφορημένος ή δεν θέλει να είναι. Κι αν είναι, το έχει ρίξει στην τρελή λέγοντας ότι ο ΠΑΟΚ, με τους βαθμούς που έχει μαζέψει θα πρέπει να είναι πρώτος.

Τι εξασφαλίζει την πρώτη θέση; Οι βαθμοί, όποια κι αν είναι τα αποτελέσματα που φέρνεις; Ακόμη κι αν υποπίπτεις στο ολέθριο σφάλμα, να παραχωρείς ισοπαλία στον Απόλλωνα, μέσα στην έδρα σου; Αν ήθελε να πει κάτι άλλο ο Στέφενς, αν ήθελε να μιλήσει πλαγίως για τη διαιτησία, γιατί το κάνει τώρα κι όχι πριν από καιρό; Ας πούμε, σε εκείνο το χέρι του Μπούρμπου, στον αγώνα του Γεντί Κουλέ.

Κάτι προσπαθεί να μας πει ο Ολλανδός, αλλά, μέσα στη θολούρα του από την ισοπαλία με τον Απόλλωνα, σε συνδυασμό με τη μεγάλη απόσταση που δημιουργεί η ομάδα του από τον Ολυμπιακό, χάρη σε απροσδόκητα αποτελέσματα, έχει χάσει το νόημα...

Κάτι μου λέει ότι αναζητεί κι αυτός να βρει τελικά τι είναι αυτό που προσπαθεί να κάνει ο ΠΑΟΚ με τη φετινή του πορεία. Που θέλει να καταλήξει; Εντάξει, η δεύτερη θέση είναι αποκλειστικότητα του ΠΑΟΚ. Δείχνει απλησίαστος. Και από κάτω και από πάνω…

Αλλά, αυτό είναι το ζητούμενο ή θα πρέπει να βρεθεί στη διαδρομή κάτι διαφορετικό από αυτό που αρχικά είχε οριστεί ως φετινός στόχος, ο πρωταθλητισμός; Φτάνει η ώρα των μεταγραφών και ίσως να μην γνωρίζουμε ποια θα είναι ακριβώς η αιτία που θα γίνουν. Θα γίνουν για να ανατρέψουν την κατάσταση και να καλυφθεί η διαφορά με τον Ολυμπιακό; Μα αυτό δεν εξαρτάται μόνο από τον ΠΑΟΚ.

Μήπως θα γίνουν μεταγραφές για γεμίσει το ρόστερ με τους κατάλληλους ποδοσφαιριστές που του χρόνου δεν θα επιτρέψουν τον Ολυμπιακό να ξεφύγει και να διαγράψει πορεία πραγματικού πρωταθλητισμού; Ποια θα είναι τελικά η λογική των μεταγραφών; Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: