Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

«Πρέπει να ελπίζει ο Άρης»

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΑΡΗ
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη, Θόδωρος Πάλλας, ένας από τους καλύτερους ακραίους αμυντικούς όλων των εποχών. Ο 64χρονος σήμερα Πάλλας μίλησε για το παρελθόν της ομάδας με την κατάκτηση του κυπέλλου το 1970 και το μπαράζ του Βόλου του 1980, αλλά και την τωρινήν αγωνιστική εικόνα των “κίτρινων”.
Αναλυτικά, όσα είπε ο Θόδωρος Πάλλας:
Για το ότι ο Άρης βρίσκεται πολύ χαμηλά στη βαθμολογία: “Είναι πολύ στενάχωρο και ασυνήθιστο να βλέπεις τον Άρη σ’ αυτή τη θέση. Στον Άρη αρμόζει ο ρόλος του πρωταγωνιστή. Και θεωρώ ότι στο μέλλον θα επιστρέψει -με κάποιες προϋποθέσεις- πάλι ψηλά”.
Για τα ένδοξα χρόνια του παρελθόντος: “Είχα την τύχη να παίξω σε δύο μεγάλες ομάδες του Άρη. Η μια ήταν η γενιά του Αλεξιάδη, με παίκτες όπως ο Παπαϊωάννου, ο Χρηστίδης και άλλους σπουδαίους. Ήμουν βασικός σε ηλικία 20 χρονών στον Άρη, όπου ξεκίνησα από τα τσικό. Υπήρχαν αλάνες τότε στη Θεσσαλονίκη και παίζαμε σρτην ίδια γειτονιά με τον Αλέκο τον Αλεξιάδη. Μια μέρα μου είπε να πάμε στον Άρη, με πήρε μαζί του στη προπόνηση. Ο συγχωρεμένος ο Καλτέκης μου έδωσε την πρώτη φανέλα και σιγά-σιγά ανέβηκα και έπαιξα στην πρώτη ομάδα. Μετά ήρθε η ανανεωμένη, δεύτερη μεγάλη ομάδα, στα μέσα της δεκαετίας του ’70. Αυτή η ομάδα έκανε τις 17/17 νίκες στο Χαριλάου. Και άξιζε εκείνη η ομάδα να πάρει το πρωτάθλημα, ήταν το μόνο που της έλειπε. Αν κερδίζαμε τον Ηρακλή, θα είχαμε πάρει μαθηματικά πάρει τον τίτλο, στη κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Δεν θα γινόταν ποτέ το μπαράζ…”.
Για το κύπελλο του 1970: “Μας έχει στοιχειώσει εκείνος ο τίτλος. Μετά από εκείνο το κύπελλο  φτάσαμε σε τόσους τελικούς και δεν κερδίσαμε ούτε έναν…”.
Για τον αγώνα πρωταθλήματος Άρη-Ολυμπιακού: “Η διαφορά του Άρη με τον Ολυμπιακό είναι αυτή τη στιγμή τεράστια. Παρόλα αυτά στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να συμβούν και ο Άρης δε πρέπει να χάνει τις ελπίδες του. Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που μπορούν να ανατραπούν τα πάντα. Πρέπει να υπάρχει η ελπίδα”.
Για το ποια ομάδα θα υποστηρίζει στο παιχνίδι αυτό: “Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και ήταν τιμή για μένα που έπαιξα εκεί δύο χρόνια και αποκόμισα πολλές εμπειρίες. Όμως, υποστηρίζω πάντα τον Άρη. Εκεί μεγάλωσα, εκεί έπαιξα 18 χρόνια”.
Για το πόσο συχνά πηγαίνει στο γήπεδο: “Στο Χαριλάου έχω να έρθω από τότε που ήρα μεταγραφή στον Ολυμπιακό. Δεν πηγαίνω. Δεν θέλω, βλέπω μόνο τηλεόραση. Τόσα χρόνια πήγα δύο φορές, μετά από πρόσκληση της ΕΠΟ και μόνο για να δω την εθνική ομάδα”.

Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: