Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

«Πράσινη» αγωνιστική κυκλοθυμία!!

Μια χαρά έπαιξε ο Παναθηναϊκός. Καλύτερα από κάθε άλλη φορά φέτος. Εχει ξαναπαίξει καλά. Το θέμα είναι να μην μείνει σε αυτή την εμφάνιση. Γράφει ο Γιώργος Μαζιάς

«Πράσινη» αγωνιστική κυκλοθυμία
Κακά τα ψέμματα, ο φετινός ΠΑΟ μας έχει συνηθεί σε σκαμπανεβάσματα. Το αναφέρουμε τώρα αν και η κατάσταση απαιτεί θριαμβολογίες στο «πράσινο» στρατόπεδο.

Χρόνια είχε να βάλει τέσσερα γκολ εκτός έδρας. Τώρα το έκανε και το συνδύασε και με καλή μπάλα. Εχει παίκτες όπως ο Μπεργκ και ο Πράνιτς που διαθέτουν την ποιότητα υψηλού επιπέδου για ανεβάσουν πάρα πολύ την ομάδα τους. Ο Παναθηναϊκός του Αναστασίου θέλει να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο. Μια τέτοια παράσταση είδαμε κόντρα στην Καλλονή. Εχει δυνατότητες ο ΠΑΟ και ο κόσμος του μπορεί να ελπίζε σε καλύτερες μέρες. Το θέμα είναι η διάρκεια. Να έχει σταθερότητα.

Η τεσσάρα σε ένα ματς προκαλεί θαυμασμό και απόλυτη ικανοποίηση. Ως μεμονομένο αποτέλεσμα αποτελεί επιτυχία. Ο φετινός Παναθηναϊκός το έχει ανάγκη. Για το βήμα παραπάνω χρειάζεται σερί καλώς αποτελεσμάτων. Δείτε τις 14 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος και τι έκανε κατά σειρά το «τριφύλλι»: N-H-I-I-N-N-H-H-N-H-N-N-I-N. Mέχρι δυο νίκες σερί κι αυτό δυο φορές. Το πάνω κάτω σε καταντά κυκλοθυμικό. Κυκλοθυμία ονομάζεται η κατάσταση κατά την οποία εναλλάσσονται περίοδοι κατάθλιψης με περιόδους υπερθυμίας. Αυτά επί της ψυχολογίας.

Η δουλειά που γίνεται φαίνεται να είναι καλή. Για να αποκτήσει αποτέλεσμα και να γίνει βάση για έναν κανονικό Παναθηναϊκό απαιτείται θεραπεία της αγωνιστικής κυκλοθυμίας. Αυτή θα οδηγήσει και στην εξαφάνιση της ψυχολογικής κυκλοθυμίας. Δεν μπορεί τη μια αγωνιστική να πηγαίνεις για φιλικό στη Ριζούπολη και την άλλη να πετάς φωτιές. Μια να σε καθαρίζει άνετα στο σπίτι σου o Πανθρακικός και την άλλη να παίζεις στα ίσια τα ντέρμπι.

Φυσιολογικό να έχεις μεταπτώσεις όταν είσαι μια νέα ομάδα με τόσους νέους παίκτες, αλλά αν δεν βρεις διάρκεια τότε δουλειά δεν θα γίνει. Το καλό είναι ότι ο ΠΑΟ έδειξε τα πολλά που μπορεί. Το κακό θα είναι να μην το ξανακάνει άμεσα... Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: