Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Αναστασίου: «Παράδειγμα ο Μπεργκ»

Ο Γιάννης Αναστασίου έπλεξε το εγκώμιο του Μάρκους Μπεργκ και εξήγησε τι άλλαξε μεσοβδόμαδα στον Παναθηναϊκό και έφτασε στο «χορταστικό» 4-0 επί της Καλλονής.

Αναστασίου: «Παράδειγμα ο Μπεργκ»
Για την εκπληκτική απόδοση του Μάρκους Μπεργκ, την εξαιρετική εμφάνιση του Παναθηναϊκού και την... αλλαγή της ομάδας, έπειτα από την "γκέλα" με τον Απόλλωνα μίλησε ο Γιάννης Αναστασίου, στη συνέντευξη Τύπου, μετά το νικηφόρο ματς επί της Καλλονής. Ο "Ολλανδός", παράλληλα, αναφέρθηκε και στην πιθανότητα μεταγραφής τον Ιανουάριο.

Αναλυτικά τα όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου
Για τη νίκη επί της Καλλονής: «Ήρθαμε για ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία ποιοτική ομάδα και ταλαιπωρημένη. Είχαμε εμπιστοσύνη και δεν θα επιτρέπαμε εμφάνιση σαν και εκείνη με τον Απόλλωνα. Ξεκινήσαμε αρκετά πειστικά. Βάλαμε ένα, βάλαμε και δεύτερο αλλά θα έπρεπε να είναι πολλά περισσότερα. Στο ημίχρονο είπα στα παιδιά πως η υπεροψία εμφανίζεται με σκορ 2-0 αλλά μπήκαμε σοβαρά. Με το γκολ του Πράνιτς τελείωσαν οι ελπίδες της Καλλονής. Χάσαμε πολλές ευκαιρίες, όμως, πήραμε γκολ από τα χαφ τον Πράνιτς και τον Αμπέιντ. Είναι σημαντικό να παίρνουμε γκολ από πολλούς τώρα που έφυγε ο Φιγκερόα. Είπα στα παιδιά ότι δεν έχουμε κάνει τίποτα. Έχουμε έναν μαραθώνιο, κεφάλι κάτω, γιατί έχουμε πολύ δουλειά».

Για τον Μπεργκ: «Ο Μπεργκ είναι ένας δημιουργικός παίκτης και έξυπνος. Μπορεί να καταλάβει την αδυναμία των αντιπάλων. Έχει πολύ καλή συνεργασία με τον Καρέλη αλλά έχουμε πει ότι αυτό που μετράει είναι η διάρκεια. Να είναι η συνέχεια ίδια και καλύτερη. Αυτό πρέπει. Ο Μπεργκ είναι ένας παίκτης απόλυτα επαγγελματίας. Ξέρει που ήρθε, θέλει να γίνεται καλύτερος και αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος. Ξέρει, όμως, ότι δεν έχει πετύχει τίποτα γιατί η προσωπική επιτυχία πρέπει να συμβαδίζει και με εκείνη της ομάδας. Είναι παράδειγμα στα αποδυτήρια και αυτό κάνει πολύ καλό στην ομάδα».

Για μεταγραφές: «Σημασία έχει πως αυτοί είμαστε τώρα, με αυτά τα παιδιά θα δουλέψουμε. Υπάρχουν άνθρωποι που φροντίζουν για την ενίσχυση της ομάδας. Αν υπάρχει κάτι να ταιριάζει οικονομικά αλλά και στον τρόπο που θέλαμε να παίξουμε θα το κοιτάξουμε».

Για αλλαγή συστήματος και Κοτσόλη: «Από την στιγμή που ήρθε ο Φιγκερόα και ο Μπαϊράμι τραυματίστηκε έπρεπε να βρούμε τρόπο να είμαστε δημιουργικοί ειδικά από την στιγμή που ο Μουζακίτης και ο Ντίνας δεν εξελίχθηκαν την στιγμή που θέλαμε, έπρεπε να βρούμε λύσεις. Εμάς η φιλοσοφία μας είναι το 4-3-3 αλλά ανάλογα τον αγώνα τροποποιούμε τον τρόπο παιχνιδιού μας, Οι παίκτες έχουν πολύ καλή τακτική παιδεία, μπορούμε να αλλάζουμε την εικόνα και την διάταξη μας μέσα στο παιχνίδι. Ο Κοτσόλης θα έπαιζε στο Κύπελλο. Δεν ήταν κάτι διαφορετικό αλλά κάτι ξεκάθαρο. Έχουμε 25 παίκτες και για εμένα είναι σημαντικό όλοι να αισθάνονται χρήσιμοι γιατί πιστεούουμε ότι αξίζει να πάρει μια ευκαιρία. Έχουν παίξει όλοι. Για εμάς είναι σημαντικό όλοι να είναι σε εγρήγορση.

Για το τι άλλαξε μέσα στην εβδομάδα: «Προσπαθούμε να τους κεντρίσουμε τον εγωισμό. Είναι σημαντικό ότι δεν έχουμε παίκτες να κερδίζουν από μόνοι τους. Μόνο σαν ομάδα. Όσοι το καταλαβαίνουν, δεν θα έχουμε πρόβλημα με όποιον παίξουμε. Αν βάζουμε τον εαυτό μας πάνω από την ομάδα θα έχουμε πρόβλημα. Με όποιον και να παίζουμε. Είμαστε ο Παναθηναϊκός. Μπορεί να υπάρχουν προβλήματα αλλά μπαίνουμε μέσα για την νίκη. Στόχος είναι να φτάσεις ψηλά. Πρέπει να έχουμε διάρκεια. Έχουμε δείξει τις δυνατότητες μας. Δεν με φοβίζει ο αντίπαλος αλλά η εικόνα η δική μας. Αυτό θέλουμε να το αποβάλλουμε».

Για τον Μπαλμπόα: «Ο Μπαλμπόα έχει κάνει τρομερή προσπάθεια. Έχει βελτίωση αλλά δεν είναι εκεί που θέλουμε. Θα ήταν άδικο να πω ότι δεν είναι έτοιμος. Συζητάμε να δούμε τι είναι το καλύτερο για να τους εξελίξουμε όσο πιο γρήγορα και καλύτερα γίνεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια: