Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Συλλήψεις για τους «πουλημένους»

Σε έξι συλλήψεις προχώρησε η Υπηρεσία Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος (NCA), στο πλαίσιο της δεύτερης έρευνας που διεξάγεται μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις της εφημερίδας Sun για χρηματισμό παικτών.

Συλλήψεις για τους «πουλημένους»
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά την δημοσίευση βίντεο στο οποίο ο πρώην αμυντικός της Πόρτσμουθ, Σαμ Σότζε, χρηματίζεται για να αποβληθεί σε αγώνα της ομάδας του. Οι αγγλικές αρχές βρίσκονται στα ίχνη ολόκληρου κυκλώματος, το οποίο δωροδοκούσε παίκτες για να δεχθούν κίτρινη κάρτα ή να αποβληθούν σε συγκεκριμένα ματς. Τα στοιχεία έχουν κριθεί επαρκή ώστε η Υπηρεσία Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος (NCA) να προχωρήσει ήδη σε έξι συλλήψεις.

Στο βίντεο που έφερε στην επιφάνεια η Sun, o Σότζε παρουσιάζει δείγμα της… δουλειάς του στον δημοσιογράφο που υποδύθηκε τον υποψήφιο «πελάτη», προβάλλοντας ένα βίντεο με την αποβολή του στο παιχνίδι του περασμένου Φλεβάρη κόντρα στην Όλνταμ. Ο Σότζε είχε λάβει 70.000 να αποβληθεί και αυτό το πέτυχε δίνοντας δυο μπουνιές σε αντίπαλο του. Στο υλικό που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες ο Σότζε υποστηρίζει πως έναντι 30.000 λιρών μπορεί να κανονίσει να δεχθεί κίτρινη κάρτα κάποιος παίκτης σε ματς της Championship, τονίζοντας παράλληλα πως θα μπορούσε να το κάνει και για αγώνα της Premier League, ενώ κάτι αντίστοιχο θα προσπαθούσε να κάνει και στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Στο βίντεο έχει καταγραφεί επίσης και η ομολογία του Κολομβιανού Κριστιάν Μοντάνιο της Όλνταμ, ο οποίος περιέγραφε τις αποτυχημένες προσπάθειες του να δεχθεί κίτρινη κάρτα στον αγώνα με τη Γουλβς στις 22 Οκτωβρίου.

Στην υπόθεση φαίνεται πως εμπλέκεται και ο μικρότερος αδελφός του Σαμ Σότζε, Άκπο, ο οποίος αγωνίζεται στην Τρανμίρ. Σύμφωνα με την εφημερίδα και αυτός ήταν έτοιμος να λάβει χρήματα προκειμένου να δεχθεί κάρτα. Όπως ανέφερε, θα μπορούσε έναντι 50 ή 60 χιλιάδων λιρών να κανονίσει να δεχθεί κίτρινη κάρτα ο αδελφός του, τονίζοντας πως είναι κάτι που θα μπορούσε να συμβεί εύκολα «βγάζοντας απλά τη φανέλα του σε κάποιον πανηγυρισμό».




Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: