Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Ο πιο ταπεινός αήττητος...!

Το μεγαλείο μιας ομάδας, σε οποιοδήποτε άθλημα, σε οποιαδήποτε κατηγορία, είναι το πόσο ταπεινή μπορεί να διατηρηθεί, όταν όλοι οι άλλοι την αντιμετωπίζουν με δέος!

Ο πιο ταπεινός αήττητος...
Γράφει ο Παντελής Διαμαντόπουλος
Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι για να συμβεί αυτό ή πιο σωστά, υπάρχουν λογιών- λογιών πηγές απ’ όπου αναβλύζει η ταπεινότητα. Υπάρχουν συγκροτήματα που διατηρούνται ταπεινά, θέλουν δε θέλουν γιατί καραδοκεί «κέρβερος» προπονητής, ο οποίος έχοντας κερδίσει την λατρεία της εξέδρας, λειτουργεί με τους δικούς του νόμους και απαγορεύει «εξυπνάδες». Υπάρχουν σύνολα που μένουν ταπεινά, γιατί έχουν ανασφάλεια. Κάνουν επιτυχίες, αλλά δεν είναι σίγουροι που μπορούν να φτάσουν και «κάθονται στα αυγά τους», εμφανίζοντας ήρεμο προφίλ, ώστε να μην εκτεθούν σε περίπτωση αποτυχίας.

Υπάρχουν και σύνολα, που την ταπεινότητα την έχουν «κολλημένη» πάνω τους, γιατί έτσι απλά τους βγαίνει. Μέχρι τώρα, αυτό πετυχαίνει ο Ολυμπιακός. Δεν έχω διάθεση για...  Αγιογραφίες, ούτε για εγκώμια, ούτε για «ποιήματα». Είμαι «εχθρός» της συγκεκριμένης τακτικής, ειδικά όταν μια ομάδα δεν έχει ανέβει ακόμη στην καλή την ζυγαριά. Και για εμένα, οι πρωταθλητές Ευρώπης θα «ζυγιστούν» μόλις βρουν μπροστά τους σύνολα που «χτίστηκαν» για να κερδίσουν την Ευρωλίγκα. Ωραίες είναι οι Σταχτοπούτες, οι ομάδες με κόσμο, οι ομάδες με μπάτζετ, οι ομάδες με κανά- δυο καλές μονάδες, όμως άλλοι έχουν τα κοφτερά δόντια. Και ο Ολυμπιακός μέχρι τώρα, δεν έχει κοντραριστεί με καμία μα καμία τέτοια ομάδα. Ούτε ο Παναθηναϊκός στα άδειο ΣΕΦ ήταν κάτι τέτοιο.

Παρόλα αυτά όμως, δεν θα βγουν και αποτυχημένοι ή «λίγοι» οι «ερυθρόλευκοι» επειδή κάνουν την δουλειά τους σωστά. Στην τελική, δεν διάλεξαν αυτοί τους αντιπάλους τους. Η τύχη τους έφερε. Η ομάδα έχει μπει σε ένα μονοπάτι και το διασχίζει με ασφάλεια και σιγουριά. Δεν είναι «τρένο» και αυτό είναι πλεονέκτημα. Δεν πραγματοποιούν «τρελές» εμφανίσεις, δεν προκαλούν τους «ειδικούς» του αθλήματος να σταθούν σε αναλύσεις και σε κατεβατά ολόκληρα για πλάνα και συστήματα. Ο Ολυμπιακός πορεύεται ταπεινά. Έχουν την επίγνωση των καταστάσεων στο έπακρο. Ξέρουν να «πολεμάνε» τις ατυχίες τους και να ζουν για το «σήμερα». Δεν βιάζονται για το «αύριο» και κλείνουν τα αυτιά στις προβλέψεις και τον θαυμασμό. Σε αυτό υποκλίνομαι...

Τεράστιο ρόλο στον χαρακτήρα που βγάζει ο Ολυμπιακός, έχουν παίξει όλα όσα έλαβαν χώρα μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκας στο Λονδίνο. Η προσπάθεια κάποιων να «μειώσουν» την επιτυχία, η «λασπολογία», η κακή τακτική των ίδιων των παικτών που «άδειασαν» και αποτέλεσαν εύκολη λεία για τον Παναθηναϊκό στους τελικούς των πλέι- οφ, μαζί και οι τραυματισμοί.

Όλα αυτά έγιναν αφορμές να σφυρηλατήσουν τον χαρακτήρα τους κι άλλο οι «ερυθρόλευκοι» να απομονωθούν στην δουλειά τους και να μάθουν και τους καινούργιους την τακτική του «παίζω και με νοιάζει μόνο το 40λεπτο». Όσο θα το συνεχίσουν θα είναι όλα καλά! Γιατί με αυτό το στυλ, θα μπορέσουν να αντιδράσουν σωστά και στην ήττα. Που κάποια στιγμή θα ‘ρθει κι αυτή...

Πηγή:Superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: