Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

«Δεν υπήρχε πέναλτι»

timthumb
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο καθηγητής διαιτησίας και πρώην διεθνής διαιτητής Α’ εθνικής, Περικλής Βασιλάκης για τις επίμαχες φάσεις στα παιχνίδια του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού, αλλά και τη γενικότερη εικόνα της διαιτησίας στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Αναλυτικά, όσα είπε ο Περικλής Βασιλάκης:
Για τις διαφορετικές απόψεις των τηλεκριτικών της διαιτησίας, σχετικά με τις φάσεις στα παιχνίδια του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού: “Εξαρτάται πως βλέπει ο καθένας την φάση, τι εμπειρία έχει και τι γνώσεις του κανονισμού. Κατά την άποψη μου, χρειάζεται να έχει την κατάλληλη ψυχολογία ο διαιτητής, αλλά και ο αναλυτής για να μπει στο πνεύμα του παιχνιδιού. Ο τηλεθεατής πρέπει να έχει τη ηρεμία που χρειάζεται και να διαμορφώνει άποψη, που δεν προέρχεται από μια και μόνη γνώμη. Είναι σημαντικό ο κόσμος να μαθαίνει τον κανονισμό και 18 χρόνια που ασχολούμαι προσπαθώ ακριβώς γι’ αυτό”.
Για το πέναλτι του Ολυμπιακού και το ακυρωθέν γκολ του ΠΑΟΚ: “Πιστεύω ότι δεν υπάρχει πέναλτι στον Ολυμπιακό, ενώ στη περίπτωση του ΠΑΟΚ δεν μπόρεσα να διαμορφώσω ξεκάθαρη εικόνα. Με βάση το κοντινό πλάνο φαίνεται πως το γκολ έπρεπε να μετρήσει, αλλά είναι κάτι που το λέω με μεγάλη επιφύλαξη, καθώς δεν μπορώ να αποδείξω πως τραβάει πρώτα ο αμυντικός του Απόλλωνα. Είναι πολύ δύσκολη φάση”.
Για τα παράπονα του ΠΑΣ Γιάννινα στον αγώνα με τον Πανθρακικό: “Έχει δίκιο ο ΠΑΣ που διαμαρτύρεται. Δεν μπορεί με το… τίποτα να βγαίνουν κάρτες σε ποδοσφαιριστές και προπονητές. Πρέπει να δούμε τι γίνεται στη Ευρώπη και να συμπεριφερόμαστε ανάλογα”.
Για τους παρατηρητές διαιτησίας: “Δεν συμφωνώ με τις βαθμολογίες των διαιτητών. Ως παρατηρητής ήμουν πάρα πολύ αυστηρός και δεν ξαναπήγα μετά από μόλις δύο αγώνες! Έγραφα μόνο αυτό που έβλεπα. Οι παρατηρητές πλέον βλέπουν τα βίντεο των φάσεων, κάτι που δε ξέρω αν είναι καλό η κακό. Αν χρησιμοποιείται το βίντεο, δεν χρειάζονται οι παρατηρητές. Ας συνεδριάζει η ΚΕΔ σε μια αίθουσα…”.
Για την διαιτησία στο φετινό πρωτάθλημα: “Ξεκίνησα στραβά η χρονιά και συνεχίζει στραβά. Αν δεν γίνει κάποια συντονισμένη κίνηση για μια διαιτησία ανεξάρτητη μέσα στην ΕΠΟ, δεν θα αλλάξει τίποτα”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: