Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Ο τυχερός Αστέρας και το... αστείο βίντεο!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος υπενθυμίζει κάποια πράγματα στο blog του στο gazzetta με αφορμή την πολύ δύσκολη νίκη του Ολυμπιακού επί του Αστέρα Τρίπολης.
Έχει γίνει παράδοση ο Αστέρας Τρίπολης να δυσκολεύει τον Ολυμπιακό. Είναι για τους ερυθρόλευκους εδώ και μία εφταετία τα πιο δύσκολα παιχνίδια αυτά που δίνει με τους Αρκάδες, μαζί με τα ντέρμπι!
Με τη διαφορά ότι θα πρέπει να προσέξουμε κάτι πολύ ενδιαφέρον: Ο Αστέρας πρέπει να είναι η πιο τυχερή ομάδα του πρωταθλήματος, γιατί είναι τέτοια τα τερτίπια της κλήρωσης του προγράμματος, που όλα αυτά τα χρόνια τυχαίνει και τα περισσότερα παιχνίδια του με τον Ολυμπιακό, είτε εντός, είτε εκτός έδρας, γίνονται αμέσως πριν η, αμέσως μετά από ευρωπαϊκούς αγώνες του Ολυμπιακού! Με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.
Είναι απίστευτο, αλλά από τα 13 μεταξύ τους παιχνίδια, τα οκτώ έχουν παιχτεί υπό τέτοιες συνθήκες (με πέντε νίκες, μέσα κι έξω, για τον Ολυμπιακό, μία ισοπαλία στο Καραϊσκάκη και δύο ήττες του, μέσα στην Τρίπολη). Κι ακόμη κι από τα άλλα πέντε, τα δύο ήταν πριν η, μετά από προημιτελικούς η, ημιτελικούς κυπέλλου του Ολυμπιακού!
Όταν ο Ολυμπιακός παίζει με τον Αστέρα χωρίς να έχει την Ευρώπη στο μυαλό του συνήθως τον καθαρίζει εύκολα, έως πολύ εύκολα: Όπως το Αστέρας-Ολυμπιακός 1-3 (0-2 στο 10’!) το 2009-10, το Ολυμπιακός-Αστέρας 3-0 το 2010-11 και βέβαια το Ολυμπιακός-Αστέρας 7-2 παρακαλώ το 2011-12 (παρότι είχε προηγηθεί ο ημιτελικός κυπέλλου Ολυμπιακός-ΟΦΗ 1-0). Κι είναι και δύο ακόμη διπλά, ένα Αστέρας-Ολυμπιακός 0-1, δύο ημέρες μετά την Πρωτοχρονιά κι ένα Αστέρας-Ολυμπιακός 0-1 ήταν τρεις ημέρες μετά τον προημιτελικό κυπέλλου Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-1!
Γι΄ αυτό σας λέω ότι ο Αστέρας είναι τυχερός. Έχει πραγματικά καλή και σκληροτράχηλη ομάδα και ζορίζει τον Ολυμπιακό, αλλά είναι και πολύ τυχερός. Ακόμη και πέρσι στον τελικό του κυπέλλου (οκέϊ, για να σας προλάβω, όλοι έχουμε δεχθεί το πέναλτι και την αποβολή που δεν δόθηκε) , βρήκε ένα Ολυμπιακό να έχει τελειώσει κάθε υποχρέωση στο πρωτάθλημα 20 ημέρες πριν (!) και τους παίκτες του να περιμένουν τις καλοκαιρινές διακοπές μετά και το Πάσχα, ενώ ο Αστέρας είχε μπροστά του το κίνητρο των πλέϊ οφς...
Τέλος πάντων, επειδή διαβάζω λόγια που φέρεται να είπε ο σέντερ μπακ Ζησόπουλος στους συμπαίκτες του μετά το χθεσινό παιχνίδι, ότι δεν άγγιξε τον Βάϊς, ότι είναι αστείο να δίνονται τέτοια πέναλτι κλπ, κλπ.
Θα ήθελα με ενδιαφέρον, μεγάλο, μία τοποθέτηση του Ζησόπουλου και για μία άλλη φάση που έγινε σε ένα άλλο παιχνίδι του Αστέρα, πριν λίγο μόλις καιρό. Για το κύπελλο Ελλάδας. Στα Χανιά. Κι επειδή δεν θα υπάρχει καμία επίσημη η, ανεπίσημη...τοποθέτηση, δείτε αν θέλετε το σχετικό βίντεο (http://www.youtube.com/watch?v=SJ75Ar-N3i4), από το 0.40 έως το 1.20. Η, ακόμη καλύτερα από εδώ (http://www.arcadiasports.gr/video/asteras-tripolis/item/38327-xania-asteras-tripolhs-0-1.html), από το 1.10.
Και τότε να ξαναμιλήσουμε για αστειότητες. Για να δούμε και τι σημαίνει πραγματικά αστεία απόφαση. Και είδατε στο πρώτο βίντεο και πως αντιδράει ο Ζησόπουλος που είναι στον πάγκο.
Παρεμπιπτόντως, ειλικρινά πιστεύω ότι είναι δύσκολο να κάνεις μία απολύτως ασφαλή εκτίμηση για τη φάση του πέναλτι του Βάϊς. Για τον απλούστατο λόγο ότι δεν το έπιασε κάποια κάμερα από την οποία να είναι εντελώς ξεκάθαρη η φάση. Στο ζωντανό δεν μπορείς να καταλάβεις. Από την πλάγια κάμερα βλέπεις ελάχιστα πράγματα. Μόνο από την κάμερα πίσω από την εστία μπορείς πραγματικά κάτι να δεις, αλλά κι αυτή είναι από πολύ ψηλά.
Εγώ θα πω ότι μου φάνηκε τα πόδια του Ζησόπουλου να βρίσκουν τον Βάϊς-νομίζω το ίδιο είπε κι ο παρατηρητής διαιτησίας, δικαιώνοντας την απόφαση του ρέφερι. Άλλοι θα πουν ότι τους φάνηκε ο Σλοβάκος να αρχίσει να πέφτει μόνος του πριν την επαφή. Ο Ζησόπουλος λέει ότι δεν υπάρχει καν επαφή. Αυτός που ήταν σε άριστη θέση ήταν ένας, αν προσέξετε τη φάση: ο διαιτητής.
Η ουσία είναι ότι πρόκειται για την πρώτη κρίσιμη φάση υπέρ του Ολυμπιακού μετά από 14 αγωνιστικές! Κι επειδή ακριβώς δεν υπάρχει άλλη, κάποιοι πάνε να την κάνουν σημαία. Κι εδώ η εκτίμηση είναι απολύτως ασφαλής…
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: