Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Η τεσσάρα και η… χούντα!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τον Παναθηναϊκό που έκανε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, ενώ σχολιάζει και το πέναλτι του Ολυμπιακού κόντρα στον Αστέρα. Αυτός ήταν με εξαίρεση- ένα τέταρτο – ο Παναθηναϊκός, που θέλει να βλέπει ο Γιάννης Αναστασίου. Και νομίζω, ότι είναι ο Παναθηναϊκός, που χαίρεται να τον βλέπει ο καθένας μας, αυτός που είδαμε στο 4-0 επί της Καλλονής. Μία ομάδα σοβαρή, συγκεντρωμένη με πολύ καλή αμυντική λειτουργία, αλλά και πλουραλισμό στην επίθεση.

Μία ομάδα με τις πριμαντόνες της να είναι σε πολύ καλή μέρα. Ο Μπέργκ έφτιαξε με εκπληκτικό τρόπο το πρώτο γκολ και πέτυχε με …βραζιλιάνικο πλασέ ένα ακόμα γκολ.
Ο Πράνιτς αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο τις πάσες του Μπέργκ και του Αμπέιντ και πέτυχε δύο γκολ, που απλοποίησαν τα πράγματα.
Ο Σίλντεφελντ αυτή την φορά στην άμυνα ήταν σοβαρός και έκανε ίσως την πιο σοβαρή εμφάνισή του από την ημέρα, που ήρθε στον Παναθηναϊκό.
Ο Ζέκα σε σπουδαία μέρα, πρέσαρε συνέχεια κι έβγαλε μία κάθετη πάσα πάρε-βάλε στον Μπέργκ.
Ακόμα και ο Αμπέιντ αν και πάλι ήταν λίγο ατομιστάκος στο πρώτο ημίχρονο , δημιούργησε το ένα γκολ του Πράνιτς και σκόραρε το τέταρτο γκολ.
Ο Καρέλης δεν σκόραρε αυτή την φορά, αλλά ήταν σε πολλές ευκαιρίες μέσα και με τις κινήσεις του δημιούργησε προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα.
Είπα και στην αρχή με εξαίρεση ένα τέταρτο στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός έκανε ένα από τα καλύτερά του παιχνίδια, ίσως το καλύτερο. Αυτό το τέταρτο, όμως, πρέπει με ένα τρόπο να περιοριστεί. Αν δεν ήταν 0-2 το ματς και έβαζε κανένα γκολ η Καλλονή στις δύο φάσεις του Λεοζίνιο, θα έτρεχε πάλι ο Παναθηναϊκός. Αυτή η έπαρση που βγάζει η ομάδα σε κάποιες στιγμές του αγώνα πρέπει να κοπεί. Μιλάμε για μία ομάδα που τώρα χτίζεται και χρειάζεται συνεχή προσπάθεια και χαμηλά το κεφάλι.
ΥΓ: Θα κλείσω με το πέναλτι που πήρε ο Ολυμπιακός και άνοιξε το σκορ-ουσιαστικά πήρε το τρίποντο- με τον Αστέρα Τρίπολης. Δεν μου έκανε καμία εντύπωση, που βούτηξε ο Βάις και κέρδισε πέναλτι. Αμέτρητα τέτοια πέναλτι έχει πάρει ο Ολυμπιακός όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό που με τρελαίνει είναι η προσπάθεια ΦΙΜΩΣΗΣ της αλήθειας, του να γραφτεί να ειπωθεί ρε αδερφέ ότι δεν ήταν πέναλτι. Και θα γελάσω πάρα πολύ με όλους αυτούς, που αύριο, μεθαύριο σε κανένα ευρωπαϊκό ματς θα δοθεί κανένα ανάλογο πέναλτι σε βάρος του Ολυμπιακού και θα κάνουν την …κωλοτούμπα. Και θα λένε για βουτιές και τέτοια. Η χούντα που ζούμε δεν έχει προηγούμενο! Δύο λέξεις μόνο και κλείνω. ΣΙΧΑΜΑ ΚΑΙ ΜΠΟΧΑ!

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: