Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

“Έδειξε υπεροψία ο Άρης”

digenis
Στον Arena FM 89,4 μίλησε η δικηγόρος, Αγγελική Μόκα, η οποία έχει αναλάβει την υπόθεση της συμφωνίας που δε τήρησε ο Άρης με τον Διγενή Λακκώματος. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η νομικός, οι “Κίτρινοι” θα μπορούσαν να είχαν τελειώσει την υπόθεση νωρίτερα και με πολύ μικρότερο κόστος.
Αναλυτικά είπε:
Για το ύψος που έχουν οι οφειλές του Άρη στο Διγενή Λακκώματος:
“Ο Άρης έχει εξαντλήσει όλα τα εδικά μέσα και θα πρέπει να καταβάλει τα ποσά που θα του επιβληθούν. Το ποσό είναι γύρω στις 500.000 χιλ. ευρώ ενώ υπολογίζω πως με τους νόμιμους τόκους το χοντρικό ποσό θα γίνει 700.000 χιλ. ευρώ. Έχουν εισπραχθεί μέσω κατασχέσεων 250.000 χιλ. ευρώ. Επιδώσαμε νέο κατασχετήριο για 111.000 χιλ. ευρώ και θα προχωρήσουμε για περεταίρω κατασχετήρια στο μέλλον. Το  κατασχετήριο το επιδώσαμε στη Σούπερ Λιγκ που διαχειρίζεται τα τηλεοπτικά δικαιώματα”.
Για την συμφωνία που εκκρεμεί από το 2002:
“Είναι για μια συμφωνία που έχει καταρτιστεί το 2002 από τον κύριο Σκόρδα με τον κύριο Ρούζιο. Η συμφωνία προέβλεπε πως σε οποιαδήποτε περίπτωση μεταγραφεί ο Αβραάμ Παπαδόπουλος θα πρέπει να καταβληθεί το 20% του συνολικού ποσού της μεταγραφής. Όπως είναι γνωστό ο Παπαδόπουλος αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό για το ποσό των 2 εκ. ευρώ”.
Για το γεγονός πως ο Άρης θα μπορούσε να κλείσει την υπόθεση με μικρότερο κόστος:
“Θα έπρεπε να κλείσει η υπόθεση νωρίτερα αλλά δεν υπήρξε ουσιαστική προσέγγιση ποτέ. Ο Άρης θα μπορούσε να βάλει τέλος στην υπόθεση με πολύ μικρότερο κόστος. Όσο περισσότερος χρόνος περνάει τόσο μεγαλύτεροι είναι οι τόκοι. Δεν έγινε ποτέ επίσημη πρόταση από πλευράς Άρη αλλά μόνο φιλολογικές συζητήσεις. Θέλουμε γραπτή δήλωση για να περάσει από το ΑΣ του Διγενή Λακκώματος και να συζητηθεί”.
Για το γεγονός πως και άλλοι πιστωτές θα αντιδράσουν:
“Ενεργήσαμε ακαριαία γιατί πιστεύω πως και άλλοι πιστωτές θα διεκδικήσουν τα χρήματα τους. Ο Άρης πλέον δεν έχει την προστασία που είχε από την υπόθεση του άρθρου 99 και θα διεκδικηθούν τα χρήματα που χρωστάει”.
Για την υπεροψία που έδειξε ο Άρης στην υπόθεση:
“Πριν κινηθούμε δικαστικά στείλαμε μια προειδοποίηση να έρθουν για να υπάρξει συζήτηση αλλά στον Άρη αντιμετώπισαν το θέμα με υπεροψία και για αυτό το βρίσκουν μπροστά τους. Από φιλολογικές συζητήσεις έχουν χορτάσει όλοι οι πιστωτές όχι μόνο του Άρη”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: