Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Ούτε σήμερα…!!

Μια ακόμα αναβολή -παρόλο που διανύουμε πλέον τον Δεκέμβρη- έδωσε η ΕΠΟ στο θέμα των ομάδων που θ’ ανέβουν και θα πέσουν στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Ούτε σήμερα…
Μπορεί να φτάνουμε στα Χριστούγεννα, αλλά ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό το πόσες ομάδες θ’ ανέβουν και το πόσες θα πέσουν απ’ τις επαγγελματικές κατηγορίες.

Παρόλο που στο σημερινό έκτακτο Δ.Σ της, η ΕΠΟ αναμενόταν να πάρει πάνω της το θέμα στο οποίο διαφωνούν Σούπερ Λίγκα και Football League, η ομοσπονδία δεν έλαβε κάποια σχετική απόφαση.

Οι ελπίδες λοιπόν για να γίνει κάτι τέτοιο… μεταφέρονται στη σύσκεψη που θα έχει την Τρίτη με τις δυο Λίγκες, στην οποία θα συζητηθούν οι διαφορετικές θέσεις τους (σ.σ. στην προκήρυξη της μεγάλης κατηγορίας προβλέπεται να πέσουν δυο και ν’ ανέβουν δυο, ενώ σ’ εκείνη της δεύτερης κατηγορίας προβλέπεται τρεις και τρεις αντίστοιχα).

Εκεί, δε, αναμένεται να εξεταστεί και η ενδιάμεση πρόταση που επαναδιατύπωσε σήμερα ο Γιάννης Κομπότης για μπαράζ του τρίτου απ’ το τέλος της Σούπερ Λίγκας με τον τρίτο της βαθμολογίας των πλέι-οφ της Football League.

Τουλάχιστον για την επόμενη διετία πάντως, η ΕΠΟ έχει προγραμματίσει ήδη παρόμοια θέματα, ανακοινώνοντας τον σχεδιασμό των κατηγοριών που προβλέπει την επιστροφή της Σούπερ Λίγκας στις 16 ομάδες απ’ τη σεζόν 2015-16.

Αναλυτικά

2014-15

Super League: Ξεκίνημα περιόδου με 18 συλλόγους, υποβιβασμός στην F.L. 4 συλλόγων, άνοδος από τη F.L. 2 συλλόγων, σύνολο συλλόγων στο τέλος της περιόδου 16.

Football League: Ξεκίνημα περιόδου με 28 συλλόγους, υποβιβασμός από τη S.L. 4 συλλόγων, άνοδος στη S.L. 2 συλλόγων, υποβιβασμός στη Γ’ Εθνική 14 συλλόγων, άνοδος από τη Γ’ Εθνική στην F.L. 4 συλλόγων, σύνολο συλλόγων στο τέλος της περιόδου 20.

Γ' Εθνική: Ξεκίνημα περιόδου με 64 συλλόγους, άνοδος στη F.L. 4 συλλόγων, υποβιβασμός στις ΕΠΣ 24 συλλόγων, υποβιβασμός από F.L. 14 συλλόγων, άνοδος απο τις ΕΠΣ 14 συλλόγων, σύνολο συλλόγων στο τέλος της περιόδου 64.

2015-16

Super League: Ξεκίνημα περιόδου με 16 συλλόγους, υποβιβασμός στην F.L. 2 συλλόγων, άνοδος από τη F.L. 2 συλλόγων, σύνολο συλλόγων στο τέλος της περιόδου 16.

Football League: Ξεκίνημα περιόδου με 20 συλλόγους, υποβιβασμός από τη S.L. 2 συλλόγων, άνοδος στη S.L. 2 συλλόγων, υποβιβασμός στη Γ’ Εθνική 6 συλλόγων, άνοδος από τη Γ’ Εθνική στην F.L. 4 συλλόγων, σύνολο συλλόγων στο τέλος της περιόδου 18.

Γ' Εθνική: Ξεκίνημα περιόδου με 64 συλλόγους, άνοδος στη F.L. 4 συλλόγων, υποβιβασμός στις ΕΠΣ 16 συλλόγων, υποβιβασμός από F.L. 6 συλλόγων, άνοδος απο τις ΕΠΣ 14 συλλόγων, σύνολο συλλόγων στο τέλος της περιόδου 64.

Δεν υπάρχουν σχόλια: