Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Ο Τότι ξεπέρασε τον… Τότι!!

Εξ’ αρχής ήταν ο γηραιότερος σκόρερ στην ιστορία του Champions League. Απλώς, ο Τότι με το νέο του γκολ απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, βελτίωσε κι άλλο το ρεκόρ του, βάζοντας ακόμα πιο ψηλά τον πήχη!

Ο Τότι ξεπέρασε τον… Τότι!
Τότι είναι, ό,τι θέλει κάνει!

Στις 30 Σεπτεμβρίου είχε γίνει ο γηραιότερος σκόρερ στην ιστορία του Champions League (σκοράροντας απέναντι στη Μαν. Σίτι), σε ηλικία 38 ετών και 3 ημερών (ξεπερνώντας τον Ράιαν Γκιγκς).

Σήμερα, όμως, είπε να πάει το ρεκόρ του... ένα βήμα παρακάτω και να βάλει ακόμα πιο δύσκολα σε όποιον ενδεχομένως θελήσει να τον «απειλήσει» και να του κλέψει την πρωτιά.

Έτσι, ο μεγάλος καπιτάνο της Ρόμα βρήκε δίχτυα κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας (με απευθείας εκτέλεση φάουλ) και βελτίωσε την προσωπική του επίδοση, όντας πλέον 38 ετών και 59 ημερών που το... κολλάει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.*Πηγή: sport-fm.gr*

Με φανέλα της Μπαρτσελόνα ο Αναστασιάδης!!

Την διοίκηση της Μπαρτσελόνα υποδέχθηκε ο Νίκος Αναστασιάδης, με τον πρόεδρο της Κύπρου να προβάρει την φανέλα των «μπλαουγκράνα» με το όνομά του.

Με φανέλα της Μπαρτσελόνα ο Αναστασιάδης
Μέσα σε ευχάριστο κλίμα οι διοικούντες την Μπαρτσελόνα, με επικεφαλής τον Ζοσέπ Μαρία Μπερτομέου, επισκέφθηκαν το Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου και είχαν εθιμοτυπική συνάντηση με τον Νίκο Αναστασιάδη, ανήμερα της αναμέτρησης των «μπλαουγκράνα» με τον ΑΠΟΕΛ.

«Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη που μας κάλεσε. Ήταν μία ευχάριστη συνάντηση, στην οποία μιλήσαμε πολύ για ποδόσφαιρο. Μάλιστα ένα μέλος της οικογένειας του Προέδρου είναι μέλος της Πένιας της Μπαρτσελόνα στην Κύπρο, οπότε είναι πολύ κοντά στην ομάδα μας. Στην Κύπρο υπάρχουν πολλοί φίλαθλοι της Μπαρτσελόνα και είναι πολύ ενεργοί. Μπορούμε να πούμε ότι η Κύπρος είναι μπλαουγκράνα», δήλωσε ο πρόεδρος των Καταλανών μετά την συνάντηση.



Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας παρέλαβε ως δώρο μια φανέλα της Μπαρτσελόνα με το όνομά του, ενώ έστειλε το δικό του μήνυμα μέσω twitter.


View image on Twitter
Καλή η συνάντηση με την @FCBarcelona αλλά απόψε υποστηρίζουμε μόνο ΑΠΟΕΛ @apoelfcofficial


*Πηγή: sport-fm.gr*

Ούρκο Πάρντο: Ο άνθρωπος που ονειρευόταν στο Καμπ Νου!! (pics/vid)

Ο ΑΠΟΕΛ φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος γυρίζει το χρόνο πίσω, όταν ο Ούρκο Πάρντο ήταν συμπαίκτης των Μέσι και Ινιέστα στην ακαδημία των «μπλαουγκράνα».
La Masia. Από πού να ξεκινήσει και που να τελειώσει κανείς. Η λίστα των ποδοσφαιριστών που βγήκαν από τα «σπλάχνα» της Μπαρτσελόνα είναι ατελείωτη. Οι «εκλεκτοί» έγιναν μόνιμοι κάτοικοι Καμπ Νου, όπως οι Μέσι, Τσάβι, Ινιέστα, Πουγιόλ κ.α., ενώ οι υπόλοιποι αναζήτησαν αλλού ποδοσφαιρική στέγη. Ένας από αυτούς είναι και ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΕΛ, Ούρκο Πάρντο.
Γεννημένος στις Βρυξέλλες από πατέρα Βάσκο και μητέρα από τη Γαλικία, ο Πάρντο ξεκίνησε το ποδόσφαιρο (ως επιθετικός) στις ακαδημίες της Άντερλεχτ, πριν επιστρέψει στην πατρίδα του το 1999, για την Μπαρτσελόνα και τη Μασία. Εκεί βρισκόταν ήδη ένα χρόνο ο Αντρές Ινιέστα, ενώ ένα χρόνο μετά αφίχθη και ο Λιονέλ Μέσι. «Με τον Μέσι και τον Ινιέστα είμασταν συμπαίκτες, όμως αυτός που ήταν φίλος μου ήταν ο Βίκτορ Βαλντές», είναι τα λόγια του Πάρντο. Λογικό, αν σκεφτεί κανείς πως λόγω θέσης είχε έρθει πιο κοντά με τον πρώην τερματοφύλακα της Μπαρτσελόνα.
Ο πορτιέρο του ΑΠΟΕΛ δεν αγωνίστηκε ποτέ σε επίσημο αγώνα με την πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα, έστω κι αν έφτασε κοντά. Μια εποχή, λόγω πολλών τραυματισμών στη θέση του τερματοφύλακα, ο Ισπανός είχε κληθεί να συμμετάσχει σε προπονήσεις της πρώτης ομάδας. Μάλιστα, δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Πεπ Γκουαρντιόλα και ο Λουίς Ενρίκε έκαναν προπόνηση στα πέναλτι με τον Πάρντο να βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια.
Αυτή η εξέλιξη είχε μετατρέψει τη συμμετοχή στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα σε σκοπό ζωής για τον – τότε – νεαρό τερματοφύλακα. Για πολλά χρόνια, μάλιστα, κοιμόταν στις εγκαταστάσεις των Καταλανών. «Δε σκεφτόμουν τίποτα άλλο τότε, το μόνο που ονειρευόμουν ήταν να αγωνιστώ στο Καμπ Νου με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Μόνο που δεν τα κατάφερα ποτέ», δήλωνε αργότερα με παράπονο ο ίδιος.
Την περίοδο της Μασία, ο Πάρντο ήταν - επίσης - συμπαίκτης με τους Σεσκ Φάμπρεγας, Μικέλ Αρτέτα και Πέπε Ρέινα. Κανείς εξ αυτών δε βρίσκεται σήμερα στην Μπαρτσελόνα. Από εκείνη τη φουρνιά, μόνο ο Λιονέλ Μέσι και ο Αντρές Ινιέστα φορούν ακόμη τη φανέλα των «μπλαουγκράνα» και στο ΓΣΠ θα έχουν την ευκαιρία να δουν ξανά από κοντά τον παλιό τους... συμμαθητή.
Στο πρώτο ματς στη Βαρκελώνη, ο Πάρντο είχε υψώσει τείχος μπροστά από την εστία του, κρατώντας το ματς στο 1-0 υπέρ της Μπαρτσελόνα. Μπορεί να μην κατάφερε να αγωνιστεί ποτέ στο Καμπ Νου ως γηπεδούχος, όμως το έκανε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ως φιλοξενούμενος. Και ίσως εκείνη την ημέρα πήρε την «εκδίκησή» του, δείχνοντας στους Καταλανούς πως ίσως έκαναν λάθος που δεν του έδωσαν ποτέ την ευκαιρία που ονειρευόταν. Και στο ΓΣΠ έχει την ευκαιρία να το αποδείξει για δεύτερη φορά.



*Πηγή: gazzetta.gr*

«Θα παλέψουμε για την πρόκριση»

Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι τόνισε πως η Μάντσεστερ Σίτι θα κάνει τα πάντα προκειμένου να προκριθεί στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.
Οι «πολίτες» αντιμετωπίζουν απόψε (25/11) την Μπάγερν Μονάχου στην Αγγλία και θα τα δώσουν όλα για τη νίκη, που θα διατηρήσει τις ελπίδες τους για πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.
«H Mπάγερν έχει τραυματίες όπως και εμείς. Οι μεγάλες ομάδες έχουν μεγάλους παίκτες που μπορούν να παίξουν καλά. Δεν πιστεύω ότι επειδή έχουν προκριθεί θα παίξουν άσχημα. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ήμασταν άτυχοι στο Μόναχο όταν χάσαμε στο τελευταίο λεπτό. Το ίδιο έγινε και με την ΤΣΣΚΑ. Με αυτούς τους βαθμούς η κατάσταση μας ίσως να ήταν διαφορετική. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο σήμερα. Το τι έγινε στο παρελθόν δεν μετράει», δήλωσε αρχικά ο Πελεγκρίνι.
Για να προσθέσει: «Είναι δύσκολο να συγκρίνουμε την μία σεζόν με την άλλη. Πέρσι μας κέρδισαν στην έδρα μας και εμείς στο Μόναχο. Και τα τρία παιχνίδια ήταν πολύ κλειστά και σήμερα(26/11) είναι ένα νέο παιχνίδι. Δεν υπάρχει έξτρα πίεση. Είναι σημαντικό για τον σύλλογο να πάει καλά στην Ευρώπη. Είναι ένας από τους στόχους μας. Θα παλέψουμε μέχρι το τέλος και ελπίζω να τα καταφέρουμε. Έχουμε πίστη στις δυνάμεις μας. Ελπίζω να έχουμε την ευκαιρία να διεκδικήσουμε την πρόκριση μέχρι την τελευταία αγωνιστική του ομίλου».
*Πηγή: arenfafm.gr*

Θα παίξω και για τη Ρόμα!!

Νίκη της Μπάγερν κόντρα στην Σίτι, για να βοηθήσει την Ρόμα, «υποσχέθηκε» ο Μπενάτια, που δεν ξεχνάει την πρώην ομάδα του. 
Αν έφυγε για την Μπάγερν δεν ξεχνάει την παλιά του αγάπη την Ρόμα. Σε δηλώσεις του τόνισε πως θα τα δώσει όλα για νίκη κόντρα στην Σίτι, προκειμένου να βοηθήσει τους Ιταλούς στην μάχη που δίνουν για πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.
«Θέλουμε νίκη στην Αγγλία κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι, προκειμένου να μαζέψουμε όσους περισσότερους πόντους μπορούμε. Επίσης, εγώ προσωπικά έχω ακόμα ένα λόγο, αφού θα ήθελα να βοηθήσω την Ρόμα να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση», δήλωσε ο Μαροκινός αμυντικός.
*Πηγή: arenfafm.gr*

Αργεντινή: Γκολ και θέαμα για Άρσεναλ!! (videos)

Έμεινε πίσω στο σκορ δύο φορές, αλλά η Άρσεναλ Σαραντί ολοκλήρωσε τη δέκατη έβδομη αγωνιστική της Inicial της Αργεντινής με εκτός έδρας 4-2 επί των Νιούελς Ολντ Μπόις.
Αμφότερα τα γκολ των γηπεδούχων σημειώθηκαν από τον Μάξι Ροντρίγκεζ, αλλά στο 27ο ο Μπραϊάν Αλεμάν ισοφάρισε σε 1-1 με «φωτοβολίδα», στο 61ο ο Ματίας Σαρουλίτε ισοφάρισε σε 2-2 και στο 64ο ο Εμίλιο Ζελάγα έβαλε την Άρσεναλ μπροστά στο σκορ. Ακολούθησε το 4-2 στο 69ο με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νικολάς Αγκουίρε, ενώ στο 86ο αντίκρισε απευθείας κόκκινη ο Κλαούντιο Κορβαλάν των «λεπτών». Σημειώνουμε πως αμφότερες οι ομάδες μαζεύουν βαθμούς αποκλειστικά για την τριετή κατάταξη των επόμενων σεζόν του αργεντινίκου πρωταθλήματος, αφού δεν διεκδικούν πλέον «εισιτήριο» για το επόμενο Κόπα Λιμπερταδόρες.
Παρακάτω η βαθμολογία:
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ρασίνγκ Κλουμπ
17
35
Ρίβερ Πλέιτ
17
33
Λανούς
17
33
Ιντεπεντιέντε
17
30
Μπόκα Τζούνιορς
17
30
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
17
28
Ατλέτικο Ραφαέλα
17
25
Νιούελς Ολντ Μπόις
17
24
Τίγκρε
17
23
Άρσεναλ Σαραντί
17
23
Βελέζ Σάρσφιλντ
17
22
Γοδόι Κρουζ
17
21
Μπάνφιλντ
17
20
Σαν Λορένζο
17
20
Μπελγκράνο
17
19
Ντεφένσα Χουστίσια
17
19
Χιμνάσια Λα Πλάτα
17
18
Ροζάριο Σεντράλ
17
18
Ολίμπο
17
15
Κίλμες
17
12
-Ο πρωταθλητής εξασφαλίζει «εισιτήριο» στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2015.











*Πηγή: onsports.gr*

Άλλοι άνετοι κι άλλοι «καίγονται»!

Αγωνιστική… κρίσης η πέμπτη στο Champions League. Χαμός στον πέμπτο και τον έβδομο όμιλο. Ξεχωρίζουν τα ΤΣΣΚΑ-Ρόμα, Μαν. Σίτι-Μπάγερν και Σάλκε-Τσέλσι, ιστορικό ματς για ΑΠΟΕΛ με «Μπάρτσα».

Άλλοι άνετοι κι άλλοι «καίγονται»
Στην προτελευταία στροφή των ομίλων του Champions League κρίνονται πολλά. Κάποιες ομάδες έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση, άλλες και την πρωτιά, αλλά οι περισσότερες δίνουν κρίσιμες μάχες για να τερματίσουν σε θέση πρόκρισης για τους «16» ή έστω για το Europa League.

5ος Όμιλος
Η Μπάγερν είναι αδιάφορη καθώς έχει εξασφαλίσει όχι μόνο την πρόκριση, αλλά και την πρώτη θέση. Για την πέμπτη αγωνιστική δοκιμάζεται στο Μάντσεστερ από τη Σίτι, που για να διατηρήσει ελπίδες πρόκρισης χρειάζεται τη νίκη ή να μην έχει νικητή το ΤΣΣΚΑ-Ρόμα που προηγείται χρονικά. Απουσίες υπάρχουν εκατέρωθεν, καθώς ο Μανουέλ Πελεγκρίνι δεν υπολογίζει στους Τζέκο, Σίλβα, Φερναντίνιο και Κολάροφ που είναι τραυματίας, ενώ τιμωρημένος είναι ο Τουρέ. Στον αντίποδα, ο Πεπ Γκουαρντιόλα δεν πήρε μαζί του τους Λαμ, Τιάγκο, Πισάρο, Μπαντστούμπερ, Αλάμπα, Μαρτίνεθ, Ρέινα και πιθανώς Μπόατενγκ.

Στη Μόσχα θα γίνει μεγάλη μάχη, αφού ο νικητής αποκτά αυτομάτως προβάδισμα για την πρόκριση. Η ρωσική ομάδα, που είχε συντριβεί με 5-1 στη Ρώμη, θα αγωνιστεί χωρίς Νάτχο και Ελμ, ενώ οι «τζιαλορόσι», που εξασφαλίζουν την πρόκριση με νίκη κι αν η Σίτι δεν νικήσει την Μπάγερν, ταξίδεψε στο… κρύο χωρίς Τοροσίδη, Μαϊκόν Εμπιβά και Καστάν.

Το πρόγραμμα:
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ρόμα 19:00
Μαν. Σίτι-Μπάγερν Μονάχου 21:45

Βαθμολογία: Μπάγερν 12 (11-1), Ρόμα 4 (7-11), ΤΣΣΚΑ 4 (5-9), Μαν. Σίτι 2 (4-6).

Επόμενη αγωνιστική (10/12):
Ρόμα-Μαν. Σίτι
Μπάγερν Μονάχου-ΤΣΣΚΑ Μόσχας

6ος Όμιλος
Η πρόκριση έχει κριθεί στον έκτο όμιλο, αλλά εκκρεμεί η σειρά κατάταξης στην κορυφή και η τρίτη θέση. Μεγάλες στιγμές στο «ΓΣΠ», όπου ο ΑΠΟΕΛ υποδέχεται την Μπαρτσελόνα. Εφόσον η ομάδα του Γιώργου Δώνη δεν χάσει ή αν δεν νικήσει ο Άγιαξ την Παρί στη Γαλλία, θα διεκδικήσει στο Άμστερνταμ την τελευταία αγωνιστική τη θέση στο Europa League. Εκτός μάχης είναι οι Χαραλαμπίδης και Βινίσιους για τους γηπεδούχους. Η «Μπάρτσα» αν δεν χάσει θα κρατά την πρωτιά στα χέρια της εν όψει της επίσκεψης της Παρί στη Βαρκελώνη σε δύο εβδομάδες. Ο Λουίς Ενρίκε άφησε στην Ισπανία τους ανέτοιμους Ινιέστα και Βερμάελεν.

Η Παρί εξασφαλίζει την πρωτιά από απόψε μόνο με νίκη και ήττα της Μπαρτσελόνα στην Κύπρο. Ο Λοράν Μπλαν έχει πολλούς «πονοκεφάλους», αφού στο απουσιολόγιό του είναι οι Μότα, Σίλβα, Βεράτι και Καμπάιγ. Ο Άγιαξ, ομοίως, τερματίζει από απόψε τρίτος με νίκη κι εφόσον ο ΑΠΟΕΛ χάσει από τους Καταλανούς. Φίσερ, Σένε και Φέλτμαν είναι νοκ άουτ από την ομάδα του Φρανκ Ντε Μπουρ.

Το πρόγραμμα:
ΑΠΟΕΛ-Μπαρτσελόνα 21:45
Παρί Σεν Ζερμέν-Άγιαξ 21:45

Βαθμολογία: Παρί 10 (6-3), Μπαρτσελόνα 9 (8-4), Άγιαξ 2 (3-7), ΑΠΟΕΛ 1 (1-4).

Επόμενη αγωνιστική (10/12):
Μπαρτσελόνα-Παρί Σεν Ζερμέν
Άγιαξ-ΑΠΟΕΛ

7ος Όμιλος
Η Τσέλσι τίθεται αντιμέτωπη με τον άνθρωπο που το 2012 την οδήγησε στην κατάκτηση του Champions League, Ρομπέρτο Ντι Ματέο. Στον αγώνα με τη Σάλκε στο Γκελζενκίρχεν, οι «μπλε» του Λονδίνου προκρίνονται στους «16» με νίκη ή με ισοπαλία με σκορ 2-2 και… άνω (3-3, 4-4 κ.ο.κ.). Ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν έχει προβλήματα για τους πρωτοπόρους της Premiership, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που παρατάσσονται χωρίς Φαρφάν, Ντράξλερ και Κολάσινατς, ενώ αμφίβολοι είναι οι Σαμ και Γκίφερ.

Στη Λισαβόνα η Σπόρτινγκ αναμετράται με τη Μάριμπορ με τον ηττημένο να τίθεται εκτός διεκδίκησης πρόκρισης. Ο Έλντον είναι η μοναδική απουσία για τα «λιοντάρια», ενώ Φίλερ και Ιμπραΐμι είναι ερωτηματικά για τους πρωταθλητές Σλοβενίας.

Το πρόγραμμα:
Σάλκε-Τσέλσι 21:45
Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Μάριμπορ 21:45

Βαθμολογία: Τσέλσι 8 (9-2), Σάλκε 5 (8-9), Σπόρτινγκ Λισαβόνας 4 (8-8), Μάριμπορ 3 (3-9).

Επόμενη αγωνιστική (10/12)
Τσέλσι-Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Μάριμπορ-Σάλκε

8ος Όμιλος
Η Πόρτο με την άνεση της εξασφαλισμένης πρόκρισης δοκιμάζεται στη Λευκορωσία κόντρα στην ΜΠΑΤΕ και εξασφαλίζει την πρώτη θέση με νίκη και ταυτόχρονα μη… νίκη της Σαχτάρ επί της Μπιλμπάο. Πάνοπλοι ταξίδεψαν οι «δράκοι», ενώ οι γηπεδούχοι, που έχουν ρεαλιστικές ελπίδες μόνο για την τρίτη θέση, δεν θα έχουν στις τάξεις τους τον Χάγκους και τον Φιλιπένκο.

Η Σαχτάρ μετά τους δύο «περιπάτους» απέναντι στην ΜΠΑΤΕ μένει εκτός της φάσης των «16» μόνο αν κάνει δύο ήττες και οι Λευκορώσοι σημειώσουν ισάριθμες νίκες. Η Μπιλμπάο δεν έχει καμία ελπίδα πρόκρισης και εστιάζει στην τρίτη θέση. Κριβτσόφ και Όντετς θα λείψουν από τους γηπεδούχους, ενώ για την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε αμφίβολοι είναι οι Ιραόλα, Αντούριθ και Γκιγέρμο.

Το πρόγραμμα:
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ-Πόρτο 19:00
Σαχτάρ Ντόνετσκ-Μπιλμπάο 21:45

Βαθμολογία: Πόρτο 10 (12-3), Σαχτάρ 8 (14-2), ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 3 (2-19), Μπιλμπάο 1 (2-6).

Επόμενη αγωνιστική (10/12):
Πόρτο-Σαχτάρ Ντόνετσκ
Μπιλμπάο-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ*Πηγή: sport-fm.gr*

Πλησιάζει σε Δάρλα, «παγώνει» του Κόκε!!

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να βρεθεί την Πέμπτη ο Φίλιππος Δάρλας για να γίνουν οι τελικές επαφές με τους ανθρώπους του Άρη. Καθυστερεί το θέμα του Κόκε, λόγω επιθυμίας του παίκτη.

Πλησιάζει σε Δάρλα, «παγώνει» του Κόκε
Σε προχωρημένο σημείο έχουν φθάσει οι συζητήσεις του Άρη με τον Φίλιππο Δάρλα. Το βράδυ της Δευτέρας έγινε η τελευταία (χρονικά) επαφή με την πλευρά του παίκτη και συμφωνήθηκε να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη, ώστε να υπάρξει οριστική κατάληξη στο θέμα.

Στον 31χρονο αμυντικό έχει γίνει πρόταση για συμβόλαιο εξάμηνης διάρκειας, με προοπτική ανανέωσης σε περίπτωση που προβιβαστεί η ομάδα στη Football League. Αυτό που προβληματίζει τους ανθρώπους των «κίτρινων» είναι ότι έχει να δώσει επίσημο ματς από τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν και αγωνιζόταν στον Παναιτωλικό και είχε αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο.

Την περυσινή σεζόν σταμάτησε στις πέντε συμμετοχές (τρεις στη Super League, δύο στο Κύπελλο), ενώ το 2012-13 στις δεκαεπτά. Ο Πάουλο Κάμπος και ο Γιάννης Τοπαλίδης θεωρούν ότι ο Δάρλας θα μπορέσει να καλύψει με την εμπειρία του το χαμένο έδαφος.

«Παγώνει» του Κόκε

Αναμονή επικρατεί στο θέμα Κόκε. Ο Ισπανός επιθετικός επιθυμεί να περιμένει λίγο ακόμα για να δώσει την απάντηση του και ο αδερφός του, που τον εκπροσωπεί, τόνισε με δηλώσεις του ότι ο παίκτης της Νορθ Ιστ Γιουνάιτεντ δεν μπορεί να έρθει στην Ελλάδα πριν τις 10 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, δεν έχουν φανεί ακόμη οι προθέσεις της διοίκησης. Δηλαδή, αν θα περιμένει τον πρώην παίκτη της, που της χρωστάει ακόμη τις 710.000 ευρώ, λόγω της αποδέσμευσης του το 2011, όταν και πήγε στο MLS.*Πηγή: sport-fm.gr*

Προς επανάληψη η ΓΣ, προς παραίτηση ο πρόεδρος!!

Θέμα παραμονής του Παναγιώτη Ζουμπουρίδη έχει προκύψει στον Ερασιτέχνη Άρη, ύστερα από την άρνηση του να υπογράψει το πρακτικό της συνέλευσης των μετόχων. Προς επανάληψη η διαδικασία.

Προς επανάληψη η ΓΣ, προς παραίτηση ο πρόεδρος
Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Άρη, Παναγιώτης Ζουμπουρίδης, αρνήθηκε να υπογράψει το πρακτικό της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων που έγινε στις 3 Νοεμβρίου, καθώς φοβόταν και φοβάται τις νομικές κυρώσεις. Η εκκαθάριση παραμένει στον αέρα μετά από τρεις εβδομάδες και ο επικεφαλής τον ΑΣ βρίσκεται στον… αέρα.

Η προθεσμία που είχε πάρει ο Άρης για να στείλει το πρακτικό προς δημοσίευση στο ΦΕΚ έχει λήξει και είναι πολύ πιθανό να κυρηχθεί άκυρη η ΓΣ και να επαναληφθεί. Χρόνος υπάρχει, εφόσον πληρωθεί πρόστιμο, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα ακολουθηθεί αυτός ο δρόμος, λόγω της στάσης του Παναγιώτη Ζουμπουρίδη.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στη «SportDay» έχει κάνει ήδη επαφές με ανθρώπους του Ερασιτέχνη για να τον αντικαταστήσουν, αλλά εισέπραξε «όχι» από όλους.*Πηγή: sport-fm.gr*

«Όπως με τη Γιουβέντους»

Φιλοσοφία ανάλογη με αυτή που είχε κόντρα στη Γιουβέντους θα παρουσιάσει ο Ολυμπιακός και κόντρα στην Ατλέτικο, όπως δήλωσε ο Ελαμπντελαουί, λίγο πριν την αναχώρηση των «ερυθρόλευκων» για Μαδρίτη.

«Όπως με τη Γιουβέντους»
Μπορεί ο Ολυμπιακός να γύρισε με άδεια χέρια από το Τορίνο, καθώς ηττήθηκε με 3-2 από τη Γιουβέντους για την 4η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά η εικόνα του ήταν ικανοποιητική και φαίνεται θα πάει με την ίδια συνταγή και στη Μαδρίτη.

Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί ερωτήθηκε λίγο πριν την αναχώρηση της ομάδας του για το ματς της Τετάρτης (26/11, 21:45), αν θα επηρεαστεί αυτός, αλλά και οι συμπαίκτες από το γεγονός ότι δεν υπήρξε επίσημος αγώνας από τις αρχές του μήνα και απάντησε: «Δεν θα το έλεγα, διότι πολλά παιδιά είχαν παιχνίδια στα πόδια τους με τις εθνικές τους ομάδες και δεν υπήρχε χρόνος για να ξεκουραστούν».

Για τον τρόπο που θα αντιμετωπίσει τους Ισπανούς ο Ολυμπιακός, ανέφερε: «Το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι ένα από τα πιο δύσκολα. Θα είναι παρόμοιος ο τρόπος που θα προσεγγίσουμε το παιχνίδι με αυτόν κόντρα στη Γιουβέντους. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε έξυπνα, διότι είναι δυνατή ομάδα. Ο προπονητής θα έχει κάτι στο μυαλό του και θα μιλήσουμε μαζί του για να δούμε τι θέλει από εμάς».

Όταν του ζητήθηκε να πει αν πιστεύει αν θα παίξει: «Δεν το γνωρίζω. Ελπίζω ότι θα παίξω».

Πιθανότητες για Τζιόλη!!

Αμφίβολη παραμένει η συμμετοχή του Αλέξανδρού Τζιόλη για το ματς του ΠΑΟΚ με τη Ντιναμό, αλλά όπως φαίνεται θα ταξιδέψει στο Μινσκ. Εκτός μετά τον Μακ και ο Μαντούρο.

Πιθανότητες για Τζιόλη
Ένα σημαντικό ερώτημα που υπάρχει στον ΠΑΟΚ ενόψει Ντιναμό Μινσκ είναι το ποιους παίκτες θα επιλέξει ο Άγγελος Αναστασιάδης για τον χώρο του κέντρου.

Ο Χέβιντες Μαντούρο έχει τεθεί εκτός, ύστερα από τη χθεσινή προπόνηση, καθώς δεν πήρε μέρος σε αυτήν, λόγω του αιματώματος στη γάμπα. Μπορεί ο Ολλανδός χαφ θα μην είναι από τους λεγόμενους βασικούς, όμως παίζεται ακόμη το αν θα αγωνιστεί ο Αλέξανδρος Τζιόλης.

Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής νιώθει ακόμη ενοχλήσεις στους κοιλιακούς. Όπως φαίνεται θα ταξιδέψει στη Λευκορωσία δεν είναι σίγουρο ότι θα χρησιμοποιηθεί, τουλάχιστον από την αρχή. Πάντως, παρότι έκανε πρόγραμμα στο γυμναστήριο τη Δευτέρα έχουν αυξηθεί ελαφρώς οι πιθανότητες να πάρει μέρος στην αναμέτρηση της Πέμπτης (27/11, 20:00) με την Ντιναμό.

Υπενθυμίζεται ότι δεν θα αγωνιστεί ο Ρόμπερτ Μακ, ο οποίος γύρισε «λαβωμένος» από την εθνική Σλοβακίας. Ο 61χρονος τεχνικός δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του….

Αναμονή για Κάτσε

Στον ΠΑΟΚ περιμένουν διευκρινίσεις από τη Λίγκα σχετικά με το θέμα των τιμωριών. Ο Κάτσε έχει συμπληρώσει κάρτες και είχε δηλωθεί να μην αγωνιστεί κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης για την 11η αγωνιστική. Ωστόσο το ματς μεταφέρθηκε και θα διεξαχθεί τον Ιανουάριο και από τα όσα αναφέρονται στον ΚΑΠ δεν είναι ξεκάθαρο το τι θα ισχύσει.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Σάρωσε το Wake Forest με καλό Μήτογλου!!

Επιστροφή στις νίκες για το Wake Forest στο NCAA με τον Ντίνο Μήτογλου να κάνει καλή εμφάνιση.

Σάρωσε το Wake Forest με καλό Μήτογλου
Μετά από δύο σερί ήττες, το Wake Forest επέστρεψε στις επιτυχίες με εμφατικό τρόπο στο NCAA. Η ομάδα του Ντάνι Μάνινγκ συνέτριψε με 75-48 το Nicholls State και έφτασε το ρεκόρ του στο 3-2.

Ο Ντίνος Μήτογλου είχε καλή παρουσία με το κολέγιό του, καθώς στα 17 λεπτά που αγωνίστηκε ερχόμενος από τον πάγκο, είχε 7 πόντους (3/4 βολές, 3/4 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 4 ριμπάουντ, 3 τάπες, 1 κλέψιμο και 1 λάθος.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Ξένος μάνατζερ στη Λίγκα»

Η αντικατάσταση του προέδρου της Σούπερ Λίγκας με έναν ξένο μάνατζερ θεωρείται από πλευράς ΠΑΟΚ ότι είναι η καλύτερη λύση για να λειτουργήσει καλύτερα ο συνεταιρισμός.

«Ξένος μάνατζερ στη Λίγκα»
Ικανοποίηση επικρατεί στον ΠΑΟΚ για το ότι οι προτάσεις που έκαναν τις τελευταίες ημέρες αποτέλεσαν τη βάση για τις εξελίξεις στο χθεσινό ΔΣ της Σούπερ Λίγκας. Θεωρούν οι άνθρωποι του συλλόγου πως αποδείχθηκε ότι καμία ΠΑΕ δεν πρότεινε κάτι ουσιαστικό για να ξεπεραστεί το πρόβλημα, ώστε να αποφασιστεί η επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Στον «δικέφαλο του Βορρά» περιμένουν να οριστεί ραντεβού μεταξύ των εκπροσώπων της διοργανώτριας Αρχής και του Υπουργού Δικαιοσύνης, ώστε να πέσουν στο τραπέζι οι δικαστικές υποθέσεις που αγγίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ανυπομονούν να γίνει συζήτηση και με τον Χιού Ντάλας.

Επιπλέον στον ΠΑΟΚ θεωρούν και το ανέφεραν στη χθεσινή συνεδρίαση ότι πρέπει «Να αντικατασταθεί ο πρόεδρος από έναν ξένο μάνατζερ. Έτσι θα λειτουργήσει καλύτερα και ο συνεταιρισμός». Υπενθυμίζεται ότι ο Ιάκωβος Αγγελίδης δεν ψήφισε ούτε καταψήφισε την επιλογή του Γιώργου Μποροβήλου, που τελικά εξελέγη πρόεδρος.

Ο εκπρόσωπος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Κυριάκος Κυριάκος με δηλώσεις του στο Ράδιο Θεσσαλονίκη τόνισε για ό,τι έγινε: «Όλες οι ομάδες πρέπει να εστιάσουν στην ουσία. Εμείς αυτό κάνουμε από την περασμένη εβδομάδα και περιμέναμε αντιπροτάσεις. Οι δικές μας προτάσεις θα έχουν συνέχεια, ειδικά όταν στη Λίγκα διαπιστώσουμε ότι δεν καταλήγουν όλα σε ψηφοφορίες με αποτέλεσμα 12-6 ή 13-5. Ο Ολυμπιακός άνοιξε το θέμα, εμείς το γενικεύσαμε για να προσπαθήσουμε να μειώσουμε την αναξιοπιστία στο πρωτάθλημα». Τέλος για τον Χιου Ντάλας τόνισε: «Πώς είναι δυνατόν να παραιτείται αυτός ο άνθρωπος και κανείς να μη του ζητάει τον λόγο;».

Ολοκληρώνοντας για τη διακοπή τόνισε: «Δεν ξέρω γιατί έγινε. Αν κάποιος είχε σχέδιο να εκμεταλλευτεί μόνο την επίθεση στον Ζωγράφο, τότε έβαλε αυτογκόλ...». *Πηγή: sport-fm.gr*

Ενίσχυση εδώ και τώρα!!

Τουλάχιστον δύο μεταγραφές μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου προτίθεται να ολοκληρώσει η ΑΕΚ. Ποιοι παίκτες είναι στο στόχαστρο από τη Βραζιλία. Οι εξελίξεις για το γήπεδο.

Ενίσχυση εδώ και τώρα
Ότι η ΑΕΚ θα ενισχυθεί σημαντικά στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, αν και το υπάρχον ρόστερ δεν δείχνει ιδιαίτερες ανάγκες για να πετύχει το στόχο της ανόδου από τη Football League, είναι γνωστό εδώ και καιρό. Όμως φαίνεται πως οι εξελίξεις θα είναι γρήγορες, καθώς οι «κιτρινόμαυροι» προτίθενται να προχωρήσουν στην απόκτηση δύο παικτών πρώτης γραμμής μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με την «Ώρα», ο μεγάλος στόχος είναι ο Λούκα της Κρισιούμα. Τον 24χρονο περιφερειακό επιθετικό της Κρισιούμα παρακολούθησε ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς από κοντά και είχε διερευνητικές επαφές μαζί του. Εναλλακτική λύση είναι ο Ροντρίγκο Πιμπάο, 27χρονος άσος της Αμέρικα Νατάλ. Επίσης στο στόχαστρο της ΑΕΚ από τη Βραζιλία βρίσκεται και ο 28χρονος σέντερ φορ της Πόντε Πρέτα Αλεξάντρο.

Φυσικά η ΑΕΚ δεν ψάχνεται μόνο στη χώρα του καφέ. Ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς τσεκάρει ποδοσφαιριστές και στην Ευρώπη, καθώς το Σαββατοκύριακο θα δει παίκτες στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας, ενώ θα ταξιδέψει και στο Βέλγιο. Δεν αποκλείεται να ξαναβρεθεί σε Σερβία και Ουγγαρία, όπου έχει επίσης παρακολουθήσει παίκτες με ενδιαφέρον.

Δεν ανησυχούν για το γήπεδο, αλλά…

Στη «Δικέφαλος 1924» αντιμετώπισαν με ψυχραιμία την είδηση της προσφυγής 19 πολιτών στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά διοικητικών πράξεων που αφορούν και στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Από πλευράς «Ένωσης» δεν προκύπτει ανησυχία για το έργο, ούτε καν για νέες καθυστερήσεις, καθώς θεωρούν πως το πλάνο τους είναι θωρακισμένο νομικά από όλες τις απόψεις.

Πάντως χθες ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας, Άρης Βασιλόπουλος, επανέλαβε πως σκοπεύει να επαναφέρει το θέμα του γηπέδου σε προσεχές δημοτικό συμβούλιο, παρότι αυτό είχε εγκριθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή, της Έφης Αποστολάκη.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο επόμενος, παρακαλώ!!

Μετά τον Νάνο, ο Παναθηναϊκός είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με Μπεργκ και Δώνη για την επέκταση των συμβολαίων τους. Προτεραιότητα σε Καμαρά για τη θέση του σέντερ φορ.

Ο επόμενος, παρακαλώ
Ο Παναθηναϊκός κράτησε με συνοπτικές διαδικασίες τον Νάνο επεκτείνοντας το συμβόλαιό του μέχρι το 2017 και ο Ισπανός αριστερός μπακ, που όταν ολοκληρωθεί η νέα συμφωνία θα είναι 33 ετών, δήλωνε στο περιβάλλον του πως θέλει να ολοκληρώσει την καριέρα του στο «τριφύλλι».

Το επόμενο μεγάλο στοίχημα είναι αυτό της επέκτασης συμβολαίου στον Μάρκους Μπεργκ και φαίνεται πως είναι σε πολύ καλό δρόμο για να… κερδηθεί κι αυτό. Ο Λεωνίδας Βόκολος μίλησε χθες με τον Σουηδό φορ και τον ενημέρωσε για τις συζητήσεις που είχε προχθές με τον εκπρόσωπό του. Ο Μπεργκ έδειξε πολύ καλή διάθεση να παραμείνει και το θέμα θα ξεκαθαρίσει σύντομα. Πιθανότατα θα χρειαστεί ένα ταξίδι στην Ολλανδία, όπου εδρεύει το γραφείο μάνατζερ που εκπροσωπεί τον παίκτη, για να κλείσει η συμφωνία που θα προβλέπει επέκταση μέχρι το 2018, βελτιωμένες αποδοχές για τον Μπεργκ (πάνω από 500.000 ευρώ πάγιες αποδοχές και υψηλά μπόνους), νέα ρήτρα και πιθανότατα ένα ποσοστό για τον ίδιο σε περίπτωση μεταγραφής.

Ίσως και σήμερα να υπάρξει αίσιο τέλος με τον Χρήστο Δώνη που θα υπογράψει επίσης νέο συμβόλαιο, ενώ στην ατζέντα για το προσεχές διάστημα υπάρχουν οι Καρέλης, Ατζαγκούν, Κλωναρίδης και Ντίνας. Η πιο δύσκολη υπόθεση είναι αυτή του Γκόρντον Σίλντενφελντ, γιατί μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και ήδη έχει προτάσεις. Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει μια επαφή με την πλευρά του Κροάτη αμυντικού.

Σε ό,τι αφορά στις μεταγραφές, προτεραιότητα αποτελεί η απόκτηση σέντερ φορ και ο Αλχασάν Καμαρά είναι ο διακαής πόθος του Γιάννη Αναστασίου. Ο 21χρονος άσος από τη Σιέρα Λεόνε ανήκει στην Έρεμπρο που ζητεί αρκετά χρήματα, αλλά οι «πράσινοι» φαίνεται πως θα κινηθούν επίσημα για την απόκτησή του. Υπάρχει ένα «παράθυρο» και για απόκτηση στόπερ, αλλά δεν φαίνεται να κρίνεται ως άμεση ανάγκη από τους ανθρώπους της ομάδας.

Προπονείται και… πετά

Με πρωινή προπόνηση ολοκληρώνεται σήμερα η εν Ελλάδι προετοιμασία του Παναθηναϊκού για το ματς της Πέμπτης με τη Ντιναμό στη Μόσχα για το Europa League (19:00). Σίγουρα εκτός πλάνων είναι οι τραυματίες Καρέλης και Ατζαγκούν, ενώ πιθανότατα θα μείνει στην Αθήνα και ο Ζέκα, που από χθες προπονείται κανονικά, προκειμένου να είναι πανέτοιμος εν όψει Βέροιας. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Συναγερμός» με Μανιάτη!!

Αμφίβολη η συμμετοχή του Γιάννη Μανιάτη στο κρίσιμο ματς του Ολυμπιακού με την Ατλέτικο λόγω ενοχλήσεων στον αστράγαλο. Πονά και ο Μήτρογλου, αλλά μάλλον παίζει. Βλέπει ενδεκάδα ο Κασάμι.

«Συναγερμός» με Μανιάτη
Χωρίς τον Γιάννη Μανιάτη κινδυνεύει να αγωνιστεί ο Ολυμπιακός στον αυριανό κρίσιμο, ίσως και καθοριστικό, αγώνα με την Ατλέτικο στη Μαδρίτη για το Champions League.

Ο διεθνής μέσος αποχώρησε με ενοχλήσεις στον αστράγαλο μετά από ένα απρόσεκτο μαρκάρισμα του Χόρχε Μπενίτες στην προπόνηση της Δευτέρας. Ο Μίτσελ τον πήρε μαζί του στην αποστολή και θα τον περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή, αφού τον θεωρεί απαραίτητο για τα πλάνα του. Με μικροενοχλήσεις αποχώρησε από το χθεσινό πρόγραμμα και ο Κώστας Μήτρογλου, ωστόσο εκφράζεται η πεποίθηση πως αυτός θα είναι διαθέσιμος για το βασικό σχήμα.

Από εκεί και πέρα, σοβαρές πιθανότητες να επιστρέψει στην ενδεκάδα, σε αντίθεση δηλαδή με ό,τι συνέβη στο παιχνίδι κόντρα στη Γιουβέντους στο Τορίνο όπου μπήκε σαν αλλαγή στο 77’, συγκεντρώνει ο Παϊτίμ Κασάμι. Σίγουρη θέση στο βασικό σχήμα έχουν ο Ρομπέρτο στο τέρμα, οι Ελαμπντελαουί, Μαζουακού, Μποτία και Αμπιντάλ στο κέντρο άμυνας, οι Εντινγκά και Μιλιβόγεβιτς στο κέντρο, ο Τσόρι και ο Αφελάι σε πιο προωθημένο ρόλο και ο Μήτρογλου στην κορυφή της επίθεσης. Για να «χωρέσει» στην ενδεκάδα ο Κασάμι θα πρέπει να πάρει είτε τη θέση του Μανιάτη εφόσον αυτός δεν είναι διαθέσιμος, είτε του Αφελάι σε ένα πιο συντηρητικό σχήμα.

Χθες, στην τελευταία επί ελληνικού εδάφους προπόνηση της ομάδας, ο Μίτσελ θέλησε να ντοπάρει ψυχολογικά τους παίκτες του. «Πάμε για τη νίκη. Τα καταφέραμε στο πρώτο παιχνίδι και μπορούμε να το πετύχουμε ξανά. Δεν φοβόμαστε καμία ομάδα και το έχουμε αποδείξει», είπε στους «ερυθρόλευκους».

Στην 21μελή αποστολή δεν βρίσκονται οι τραυματίες Ντουρμάζ και Γιαννούλης. Αναλυτικά η αποστολή: Μέγιερι, Ρομπέρτο, Χουτεσιώτης, Αμπιντάλ, Αφελάι, Αυλωνίτης, Μπενίτες, Μποτία, Μπουχαλάκης, Διαμαντάκος, Ντομίνγκες, Ελαμπντελαουί, Φουστέρ, Κασάμι, Μανιάτης, Μασουακού, Μιλιβόγεβιτς, Μήτρογλου, Εντινγκά, Σαλίνο, Σιόβας.

Η σημερινή προπόνηση του Ολυμπιακού θα γίνει στο «Βιθέντε Καλντερόν» στις 20:00 (ο Μίτσελ επέλεξε να γίνει κι ένα χαλάρωμα το πρωί της Τετάρτης) και μισή ώρα πριν, στις 19:30, θα έχει προηγηθεί η συνέντευξη Τύπου του προπονητή των πρωταθλητών Ελλάδος. *Πηγή: sport-fm.gr*

Αν έχεις… μούσι διάβαινε!!


Με οδηγό τον Τζέιμς Χάρντεν και θετική παρουσία από τον Κώστα Παπανικολάου οι Ρόκετς νίκησαν τους Νικς. Επέστρεψαν στις νίκες Μπουλς, Κλίπερς και Καβαλίερς. Μεγάλο «διπλό» Πέισερς στο Ντάλας.

Αν έχεις… μούσι διάβαινε
Παρά τις απουσίες των βασικών Χάουαρντ και Μπέβερλι, οι Ρόκετς επικράτησαν 91-86 των Νικς και οφείλουν γι’ αυτό πολλά στον Τζέιμς Χάρντεν. Ο μουσάτος σούτινγκ γκαρντ είχε 36 πόντους και ηγήθηκε της ομάδας του, ενώ ο Κώστας Παπανικολάου είχε θετική παρουσία με 4 πόντους (0/2 βολές, 2/3 δίποντα, 0/3 τρίποντα), 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 τάπες και 5 λάθη σε 25:04. Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν στο δεύτερο μέρος χωρίς τον Καρμέλο Άντονι λόγω ενοχλήσεων στη μέση.

Μετά από τέσσερις σερί ήττες, οι Καβαλίερς συνέτριψαν 106-74 το Ορλάντο με τον Λεμπρόν Τζέιμς να θυμάται τον καλό του εαυτό έχοντας 29 πόντους και 11 ασίστ. Οι Μπουλς πέρασαν με 97-95 από την έδρα των Τζαζ με τους Πάου Γκασόλ και Ντέρικ Ρόουζ να έχουν 23 και 18 πόντους αντίστοιχα, ενώ οι Κλίπερς είχαν τους Κρις Πολ και Μπλέικ Γκρίφιν σε μεγάλα κέφια (από 22 πόντους) στην άνετη επικράτηση στη Σάρλοτ με 113-92.

Οι Πέισερς ξεπέρασαν τις απουσίες τους και την αντίσταση των Μάβερικς στο Ντάλας με 111-100 χάρη σε 29 πόντους του Ντόναλντ Σλόαν, ενώ οι Ράπτορς συνεχίζουν να προπορεύονται στην Ανατολή μετά το 104-100 επί των Σανς με 27 πόντους και 11 ριμπάουντ του Γιόνας Βαλαντσιούνας. Τέλος, οι Μπλέιζερς επιβλήθηκαν 114-104 των Σίξερς που βρίσκονται πλέον στο 0-14, απέχουν μια ήττα από το χειρότερο ξεκίνημά τους στην ιστορία και τέσσερις από την ισοφάριση του αρνητικού ρεκόρ στο ΝΒΑ που έχουν οι Νετς με το 0-18 από τη σεζόν 2009/10.

Αναλυτικά:

Χιούστον Ρόκετς-Νιου Γιορκ Νικς 91-86 Χάρντεν 36, Μοτιεγιούνας 13, Αρίζα 10, Μπλακ 7, Κανάαν 7-Άντονι 14, Καλντερόν 9, Γουέρ 9, Λάρκιν 8, Στούντεμαϊρ 8, Σμιθ 8, Πριγκιόνι 8.

Σάρλοτ Χόρνετς-Λος Άντζελες Κλίπερς 92-113 Ζέλερ 17, Τζέφερσον 16, Γουόκερ 15, Ρόμπερτς 11-Γκρίφιν 22 (16 ριμπ.), Πολ 22 (15 ασίστ), Κρόφορντ 21, Ρέντικ 15, Τζόρνταν 11 (12 ριμπ.).

Κλίβελαντ Καβαλίερς-Ορλάντο Μάτζικ 106-74 Τζέιμς 29 (11 ασίστ), Βαρεζάο 14, Λοβ 12, Ίρβινγκ 12, Τόμπσον 9 (11 ριμπ.)-Ολαντίπο 22, Βούτσεβιτς 18 (13 ριμπ.), Φουρνιέ 8.

Φιλαδέλφεια 76ερς-Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 104-114 Κάρτερ-Ουίλιαμς 24, Σιμς 22, Ρότεν 20, Νόελ 12-Όλντριτζ 33 (11 ριμπ.), Μάθιους 17, Λίλαρντ 16, Λόπεζ 12.

Τορόντο Ράπτορς-Φίνιξ Σανς 104-100 Βαλαντσιούνας 27 (11 ριμπ.), ΝτεΡόζαν 23, Ουίλιαμς 17, Λάουρι 14, Ρος 13-Μπλέντσο 25, Μαρκίφ Μόρις 17, Τόμας 16, Γκριν 13, Τάκερ 11.

Ντάλας Μάβερικς-Ιντιάνα Πέισερς 100-111 Έλις 24, Νοβίτσκι 22 (11 ριμπ.), Πάρσονς 16, Ράιτ 13, Νέλσον 10-Σλόαν 29, Σκόλα 14 (11 ριμπ.), Στάκεϊ 12, Χιλ 12, Κόουπλαντ 11, Ρούντεζ 11, Μαϊνμί 10.

Γιούτα Τζαζ-Σικάγο Μπουλς 95-97 Φέιβορς 21 (15 ριμπ.), Καντέρ 19, Μπερκ 18 (10 ασίστ), Ινγκλς 11, Μπερκς 10-Μπάτλερ 25, Γκασόλ 23, Ρόουζ 18, Μίροτιτς 10, Μπρουκς 10.

Δείτε τις βαθμολογίες στο ΝΒΑ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μίλησε για όλα ο Πιλάβιος!!

Κατελόγισε λάθος στην ΕΠΟ στο θέμα «Ντάλας». Παραδέχτηκε πως φοβήθηκε για τη ζωή του στην υπόθεση με τα στημένα & έκανε τις προτάσεις του για την Εθνική. Διαβάστε τι είπε ο Σοφοκλής Πιλάβιος στη Δίκη.

Μίλησε για όλα ο Πιλάβιος!
Απαντήσεις σχεδόν σε όλα τα ερωτήματα που του τέθηκαν καθόλη τη διάρκεια της εκπομπής «Δίκης στον ΣΚΑΪ» έδωσε ο Σοφοκλής Πιλάβιος.

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ αναφέρθηκε από τις κακές εμφανίσεις της Εθνικής ομάδας, την υπόθεση του Χιου Ντάλας, αυτή της καταγγελίας των πλαστών ενημεροτήτων, μέχρι και στο ζήτημα της κάρτας υγείας των ποδοσφαιριστών, αφήνοντας εμμέσως να εννοηθεί για λάθη που ενδεχομένως έχουν γίνει από την ΕΠΟ.

Σχετικά με την Εθνική ομάδα και την κατάστασή στην οποία έχει αυτή περιέλθει (σσ. πρόκειται για το ζήτημα που ζητήθηκε η γνώμη του τις περισσότερες φορές από τους τηλεθεατές, όπως υποστήριξε ο παρουσιαστής), επισήμανε τη σημασία του ρόλου που θα έπρεπε να είχε ο Τάκης Φύσσας και άλλα στελέχη της Εθνικής ομάδας στην επιλογή προπονητή.

Χωρίς να κατηγορήσει τη νυν διοίκηση της ΕΠΟ ότι κάτι τέτοιο δεν έγινε υποστήριξε, ότι «πρέπει ποδοσφαιράνθρωποι να κάνουν την επιλογή αυτή». Σχετικά με το μέλλον της Εθνικής, τόνισε τη σημασία μιας γρήγορης και σωστής επιλογής προπονητή.

Στο σημείο αυτό, υπογράμμισε τη σημασία της παρουσίας ποδοσφαιριστών της γενιάς του 2004 τόσο στην Εθνική ομάδα, όσο και στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου γενικότερα.

Φυσικά, του ζητήθηκε η άποψη σχετικά με το τι πρέπει να διαφοροποιηθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με αφορμή τα προβλήματα που προέκυψαν τις τελευταίες ημέρες. Υποστήριξε ότι αυτά τα προβλήματα θα λυθούν μόνο εάν υπάρξει συναίνεση από όλες τις ομάδες και, κυρίως, τις μεγάλες ομάδες. «Πρέπει να υπάρχει συναίνεση και λεβεντιά», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το θέμα της τρίτης κασέτας, το περιεχόμενο της οποίας δεν έχει γίνει γνωστό, ξεκαθάρισε ότι δεν γνωρίζει. «Αν την είχα ακούσει θα ήξερα… Δεν έχω σκοπό να καταστρέψω τη ζωή μου λέγοντας ψέματα. Δεν έχω ακούσει ποτέ την κασέτα αυτή. Όχι. Ποτέ», ήταν τα λόγια του πρώην προέδρου της ΕΠΟ, ο οποίος παραδέχθηκε ότι γενικότερα κατά τη διάρκεια της υπόθεσης των στημένων αγώνων φοβήθηκε για τη ζωή του.

Στο θέμα των πλαστών ενημεροτήτων ο κ.Πιλάβιος εξέφρασε την πικρία του για τις κριτικές που δέχθηκε και υποστήριξε ότι εκείνος πρώτος προχώρησε σε καταγγελία. «Εγώ την κατήγγειλα την υπόθεση», τόνισε κάτι που μάλιστα έρχεται σε αντιπαράθεση με τα λεγόμενα του νυν προέδρου της ΕΠΟ, Γιώργου Σαρρή ότι τις κατήγγειλε και εκείνος…

«Σας λέω εγώ το έκανα. Εγώ δεν έχω ακούσει τον κ.Σαρρή να λέει ότι έχει καταγγείλει και αυτός την υπόθεση», σχολίασε ο κ.Πιλάβιος.

Ο κ.Πιλάβιος διέψευσε κάποιες φήμες περί σκέψεων του για εκ νέου υποψηφιότητα για την προεδρία της ΕΠΟ, ενώ υπογράμμισε για την υπόθεση της «κάρτας υγείας ποδοσφαιριστή» ότι δεν θα μπορούσε να έχει αποτέλεσμα μια καταγγελία του της σύμβασης που έχει υπογραφεί.

«Η πρόταση μου ήταν να έρθει το τεχνικό επιμελητήριο. Δεν υπάρχει δόλος. Ζημία δεν ξέρουμε αν υπάρχει γιατί είναι στα δικαστήρια η υπόθεση», σχολίασε.

Ξεκάθαρα ο Σοφοκλής Πιλάβιος εναντιώθηκε με την ΕΠΟ στο θέμα του Χιου Ντάλας και το «πως» το χειρίστηκε αυτό. Ο πρώην πρόεδρος της ομοσπονδίας υποστήριξε ότι ήταν λανθασμένη επιλογή της διοίκησης να δώσουν αρμοδιότητες ορισμού διαιτητών στον Σκωτσέζο από την πρώτη αγωνιστική. Ανέφερε ότι θα έπρεπε να έχει αναλάβει τέτοια καθήκοντα μετά τη δέκατη αγωνιστική, καταλογίζοντας λάθος στην ΕΠΟ.

Η μόνη ερώτηση στην οποία ο Σοφοκλής Πιλάβιος δεν απάντησε είχε σχέση με «πολιτικές παρεμβάσεις» που είχε αναφέρει ότι του είχαν γίνει.

«Θα μου επιτρέψετε να μην απαντήσω. Έχουν περάσει τόσα χρόνια και δεν θυμάμαι. Ειλικρινά, δεν μπορώ να σας απαντήσω σε αυτή την ερώτηση. Δεν θυμάμαι. Έχω απαντήσει σε 100 άλλες», ανέφερε.

Τα σημαντικότερα από τα όσα είπε ο Σοφοκλής Πιλάβιος στην εκπομπή «Δίκη στο ΣΚΑΪ»:
Πρέπει να παίρνει μια.. γεύση και η ελληνική δικαιοσύνη. Υπάρχει ένα πρόβλημα. Η ομοσπονδία δεν έχει τα μέσα να εξετάσεις μάρτυρες… Εμείς τα στέλναμε και στα πειθαρχικά μέσα.

-για την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου:
«Ειλικρινά δεν μπορώ να το εξηγήσω. Είναι μια κατάσταση που μας θλίβει όλους. Να σας δώσω μια άλλη διάσταση… Στην ομοσπονδία –αλλά και στις άλλες ομοσπονδίες στο εξωτερικό- υπάρχουν δύο πόλοι… Το ΔΣ και η διοίκηση. Κάποιες φορές αυτοί οι πόλοι λειτουργούν αρμονικά και κάποιες όχι. Το ΔΣ αν δεν γνωρίζει το θέμα πρέπει να εμπιστευθεί τη διοίκηση. Η διοίκηση είναι ο τεχνικός σύμβουλος… Ο Φύσσας για παράδειγμα κτλ. Στο σχεδιασμό της επόμενης ημέρας θα έπρεπε να έχει ληφθεί η άποψη του Φύσσα για παράδειγμα. Πρέπει ποδοσφαιράνθρωποι να κάνουν την επιλογή αυτή. Σαφώς μπορεί και το ΔΣ να κάνει αυτές τις επιλογές αλλά πάντα λαμβάνοντας τη γνώμη της διοίκησης της ομάδας.

-για το μέλλον της Εθνικής:
Το σημαντικό είναι η ομάδα να βρει το δρόμο της. Ήμουν με τα Νησιά Φερόε… Κάπου μπαίνει μια τελεία. Πρέπει να βρεθεί προπονητής άμεσα! Καταλαβαίνω βέβαια τα προβλήματα με την αποζημίωση του Ρανιέρι.

¬-για το να αναλάβει ο Καραγκούνης πρόεδρος της ΕΠΟ:
Πολλή ωραία σκέψη.

-για τη γενιά του 2004 και την αξιοποίησή της στο ποδόσφαιρο και την Εθνική
Η γενιά του 2004 πρέπει να αξιοποιηθεί στο έπακρο…

-για τις αλλαγές που είχε προτείνει σχετικά με την εκλογική διαδικασία της ΕΠΟ:
Πρέπει να ψηφίζουν οι ποδοσφαιριστές. Οι διαιτητές. Οι προπονητές. Και οι γυναίκες (αντίστοιχα).

-για τα δεδομένα της απόφασής του να κατέβει για πρόεδρος της ΕΠΟ και πως θα μπορέσει να αλλάξει προς το καλύτερο η κατάσταση του ποδοσφαίρου:
Όταν αποφάσισα να κατέβω για πρόεδρος ήμουν μέλος του ΔΣ. Έπαιξε ρόλο ότι στο ΔΣ της Σούπερ Λίγκας έγινε ψηφοφορία στην οποία ήταν 15 υπέρ εμού. Έτσι για κάποιο λόγο αυτό λειτούργησε. Γιατί συμφώνησαν όλες οι ομάδες. Θα λέτε πάλι ότι πρέπει να κάτσουν οι μεγάλες ομάδες στο τραπέζι… Έτσι είναι όμως. Πρέπει να υπάρχει συναίνεση και λεβεντιά. Πρέπει να υπάρξει ένας λεβέντης.

-για το περιεχόμενο της τρίτης κασέτας:
Αν την είχα ακούσει θα ήξερα… Δεν έχω σκοπό να καταστρέψω τη ζωή μου λέγοντας ψέματα. Δεν έχω ακούσει ποτέ την κασέτα αυτή. Όχι. Ποτέ.

-υπόθεση Καλοπουλου;
Κανείς δεν λέει ότι ο κ.Καλόπουλος και ο κ.Τρύφωνας δεν ξανασφύριξαν παιχνίδι.

-για την επιλογή του Χιου Ντάλας:
Η ομοσπονδία το χειρίστηκε λάθος το θέμα με τον κ.Ντάλας. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι ήταν λάθος η επιλογή του Ντάλας.
Δεν παρακολουθώ καθημερινά τις εξελίξεις. Κατάλαβα ότι ο Ντάλας ήταν μια καλή επιλογή. Η ΕΠΟ έκανε λάθος… Ο κ.Ντάλας δεν θα έπρεπε να ορίσει διαιτητές από την αρχή. Να τον αφήσει δέκα αγωνιστικές και μετά να ορίζει. Θέλει πίστωση χρόνου ο Ντάλας. Εγώ θα άφηνα δέκα αγωνιστικές να μάθει τους διαιτητές… Σαφέστατα και υπήρχε χρόνος να περιμένει δέκα αγωνιστικές

-για την αντίδρασή του στην υπόθεση με τα «στημένα»…
Δεν πήγα στον Εισαγγελέα; Δεν έκλεισα την ΕΠΟ; Έκλεισα την ΕΠΟ γιατί ήταν όλα αυτά… οι ενημερότητες, το θέμα των απειλών και άλλα…

-για το γεγονός πως έχει κριθεί υπεύθυνος για την υπόθεση με τις πλαστές ενημερότητες;
Είναι κάτι που με πικραίνει. Και μάλιστα σε μια υπόθεση την οποία κατήγγειλα εγώ. Εγώ την κατήγγειλα την υπόθεση. Σας λέω εγώ το έκανα. Εγώ δεν έχω ακούσει τον κ.Σαρρή να λέει ότι έχει καταγγείλει και αυτός την υπόθεση.

-για το κατά πόσο μπορεί να υπάρξει 50-50 στις αποφάσεις των διαιτητών:
Οι παράγοντες, το πιστεύω, είναι δύσκολο να θέλουν το 50-50. Εγώ λέω το πιστεύω. Όταν ένας πρόεδρος βλέπει το ματς και όντως η διαιτησία είναι 50-50, πιστεύετε ότι ο πρόεδρος θα το δει έτσι; Είναι μια λάθος νοοτροπία.

-για την πρόταση που κατέθεσε για τα κέρδη του Τσάμπιονς Λιγκ
Έκανα μια πρόταση… Πήγαν να με σκοτώσουν –σε εισαγωγικά φυσικά-. Είπα σε τρία χρόνια από τώρα και για τα επόμενα είπα ο πρωταθλητής να παίρνει να μισά από το Τσάμπιονς Λιγκ και τα άλλα να τα παίρνουν οι άλλες ομάδες. Τέτοιες προτάσεις έκανα και…

-για την κάρτας υγείας του ποδοσφαιριστή; Ποια ήταν η συμμετοχή του:
Καταρχήν… Μιλάμε για χρήματα της ομοσπονδίας και όχι για δημόσια. Είναι κάτι που το αφήνατε να αιωρείται. Δεύτερον, μιλάτε με έναν άνθρωπο που άφησε την ΕΠΟ με 11 εκατομμύρια κέρδη. Ναι την πήρα με έλλειμμα. Δηλαδή, απλά σας λέω ότι αν την είχα πάρει με μηδέν θα είχα κάνει 11 γήπεδα.
Η κάρτα υγείας δεν λειτουργούσε για πάρα πολλούς λόγους. Υπήρχαν κάποια προβλήματα νομοθετικά. Το «καταγγέλλω» τη σύμβαση δεν μπορούσε να λειτουργήσει. Η πρόταση μου ήταν να έρθει το τεχνικό επιμελητήριο. Δεν υπάρχει δόλος. Ζημία δεν ξέρουμε αν υπάρχει γιατί είναι στα δικαστήρια η υπόθεση.

-για ευθεία πολιτική παρέμβαση που είχε κάνει λόγο σε ανακοίνωση:
Θα μου επιτρέψετε να μην απαντήσω. Έχουν περάσει τόσα χρόνια και δεν θυμάμαι. Ειλικρινά δεν μπορώ να σας απαντήσω σε αυτή την ερώτηση. Δεν θυμάμαι. Έχω απαντήσει σε 100 άλλες.

-για τις φήμες περί υποψηφιότητάς του πάλι για την ΕΠΟ:
Όχι, όχι.

-για το ποια θα ήταν πρόταση του για μια νέα ΕΠΟ:
Το πρόβλημα της ΕΠΟ ποιο είναι; Η διαιτησία και ποδοσφαιρική δικαιοσύνη. Ας πούμε πως φεύγει η διαιτησία και πάει στην Σούπερ Λιγκα; Εκεί δεν… σκοτώνονται.

Στο τέλος της εκπομπής παρενέβη τηλεφωνικά ο Άχιλλέας Μπέος.

«Θέλω να διευκρινίσει ο κ.Πιλάβιος αν εγώ τον απείλησα…», ήταν η ερώτηση του δημάρχου του Βόλου.

Ο κ.Πιλάβιος αρνήθηκε τονίζοντας:

Όχι. Σας λέω όχι. Μια φορά μετά αφού είχατε φύγει από πρόεδρος του Βόλου. Σας λέω ότι δεν με απειλήσατε όσο ήσασταν πρόεδρος στον Ολυμπιακό Βόλου. Μετά ναι μια φορά σε ματς της Εθνικής.

Μπέος:
««Για πόσο καιρό θα έχεις ακόμη αυτούς τους 10 -15 μαζί σου», σου είπα. Εσείς λέτε ότι σας είπα και κάτι άλλο. Πείτε το…»

Simply… ο Μπεστ!!

Σαν σήμερα πριν από εννιά χρόνια το παγκόσμιο ποδόσφαιρο έχασε έναν από τους πλέον προικισμένους «καλλιτέχνες» του, αλλά κι έναν αυτοκαταστροφικό άνθρωπο, τον Τζορτζ Μπεστ.

Simply… ο Μπεστ
Ήταν απλώς… ο Τζορτζ Μπεστ. Το ταλέντο του αρκούσε για να τον κατατάξει μεταξύ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών όλων των εποχών. Όμως η αγάπη του για το σεξ, το αλκοόλ και τον τζόγο ήταν η αιτία που δεν κατάφερε να φτάσει ακόμη ψηλότερα και τελικά αποτέλεσαν την αυτοκαταστροφή του.

Σαν σήμερα πριν από εννιά χρόνια ο Βορειοϊρλανδός έφευγε από τη ζωή. Μόλις στα 59 του χρόνια, αλλά χωρίς να εκπλήξει κανέναν αυτή η κατάληξη της άσωτης ζωής του.

Από το γκαράζ του σπιτιού του στο Μπέλφαστ, όπου άρχισε να κλωτσά ένα μπαλάκι του τένις μιμούμενος το ποδοσφαιρικό του είδωλο, Φέρεντς Πούσκας, μέχρι την «ανακάλυψή» του από τον κυνηγό ταλέντων της Μαν. Γιουνάιτεντ, Μπομπ Μπίσοπ, στα 15 του, δεν χρειάστηκε πολύς καιρός για να λάμψει το άστρο του. Η… οντισιόν από τον μεγάλο Ματ Μπάσμπι παρομοιάστηκε από τον ίδιο στην αυτοβιογραφία του με συνάντηση με το Θεό και δύο χρόνια μετά, το Μάιο του 1963 υπέγραφε το πρώτο επαγγελματικό του συμβόλαιο.

Από εκεί και πέρα, όλα πήραν το δρόμο τους… μέχρι να λοξοδρομήσει. Το Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου έκανε ντεμπούτο απέναντι στη Γουέστ Μπρομ και το Δεκέμβριο άνοιξε λογαριασμό σκοράροντας απέναντι στην Μπέρνλι, συνθέτοντας σύντομα μαζί με Τσάρλτον και Λόου την περίφημη «Αγία Τριάδα» στην επίθεση της ομάδας. Ένα τέτοιο ταλέντο ήταν πολυτέλεια για τη Βόρεια Ιρλανδία, που τον κάλεσε στις τάξεις της και τον έχρισε διεθνή για πρώτη φορά απέναντι στην Ουαλία.

Σύντομα το άστρο του έλαμψε και εκτός των «στενών» για τη λάμψη του ορίων του Ηνωμένου Βασιλείου. Η νίκη με 5-1 επί της Μπενφίκα στη Λισαβόνα για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες παραστάσεις της καριέρας του, ενώ το 1968 αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης και πήρε τη Χρυσή Μπάλα. Η αποχώρηση του Ματ Μπάσμπι από την τεχνική ηγεσία στοίχισε στον «εύθραυστο» ψυχολογικά Τζόρτζι, που παραδόθηκε γρήγορα στις εφήμερες απολαύσεις. Πήγαινε τελευταίος για ύπνο και… προπόνηση, η προσωπική του ζωή απασχολούσε περισσότερο από τις επιδόσεις του στον αγωνιστικό χώρο και η μπάλα ήταν εμφανές πως πλέον δεν είχε τον πρώτο ρόλο στη ζωή του. «Αν είχα γεννηθεί πιο άσχημος, ίσως ο κόσμος να μην μάθαινε ποτέ κάτι για τον Πελέ», είχε δηλώσει μεταξύ σοβαρού και αστείου…

Το 1974, αφότου έμεινε εκτός αποστολής του αγώνα με την Πλίμουθ, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη Μαν. Γιουνάιτεντ. Έκτοτε δεν στέριωσε σε καμία ομάδα και μπαινόβγαινε σε κλινικές αποτοξίνωσης και στα αστυνομικά τμήματα, ενώ έκανε και φυλακή για δύο μήνες.

Ο κατήφορός του δεν είχε σταματημό και το 1998, όταν σε εξετάσεις που του έγιναν διαπιστώθηκε πως το ποσοστό αλκοόλ στο αίμα του άγγιξε το 50% (!), έφτασε ένα βήμα από την αυτοκτονία. «Είχα πει πως σε μέσα σε ένα μήνα θα έκανα τα πράγματα που ήθελα και μετά θα αυτοκτονούσα στις Μπαχάμες», αποκάλυψε το 2001, αλλά δεν το έκανε πράξη ποτέ. Φρόντισαν, όμως, να του στοιχίσουν τη ζωή τα προβλήματα υγείας που απέκτησε από τις καταχρήσεις, αφού ούτε η μεταμόσχευση ήπατος το 2002 ήταν ικανή για να τον σώσει. Η αρχή του τέλους ήταν η εισαγωγή του την 1η Οκτωβρίου του 2005 σε νοσοκομείου του Λονδίνου με οξεία πνευμονία. Ο αδυνατισμένος οργανισμός του υπέκυψε στις 25 Νοεμβρίου.



*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεύτερη επιστολή της NOVA σε Λίγκα για την ρήτρα!!

Την ώρα της διενέργειας του Δ.Σ. της Λίγκας η NOVA έστειλε και 2η επιστολή που αφορά στην ρήτρα για το πρωτάθλημα. Την Τρίτη η επαφή του νέου προέδρου της Σούπερ Λιγκ με το κανάλι.
Την 2η επιστολή της μέσα σε λίγα 24ωρα έστειλε την Δευτέρα στην Λίγκα η NOVA. Και αυτή έχει να κάνει με την ρήτρα των 2 εκατ. ευρώ που προβλέπεται στην περίπτωση της μη διεξαγωγής αγώνων. Η επιστολή μάλιστα εστάλη την ώρα που ήταν σε εξέλιξη το Δ.Σ. της Δευτέρας. Η Σούπερ Λιγκ είχε απαντήσει στην πρώτη και τώρα θα δρομολογήσει τις επαφές της με την συνδρομητική τηλεόραση για την Τρίτη. Ο νέος πρόεδρός της, Γιώργος Μποροβήλος, θα ενημερωθεί πλήρως για το περιεχόμενο της νέας επιστολής και θα έχει επαφή με τον διευθύνοντα σύμβουλο της συνδρομητικής τηλεόρασης, Πάνο Παπαδόπουλο έτσι ώστε να συζητήσουν το συγκεκριμένο επίμαχο θέμα.
*Πηγή: gazzetta.gr*

«Ευχαριστώ, ζήτω η Ράγιο»

Την αποθέωση γνωρίζουν οι παίκτες της Ράγιο μετά τη συγκλονιστική χειρονομία να σώσουν το σπίτι 85χρονης!
Ο γιος της έχασε τη δουλειά του, δεν μπόρεσε ποτέ να πληρώσει τις υποθήκες και το σπίτι της 85χρονης μητέρας του, στο οποίο ζούσε τα τελευταία 50 χρόνια ήταν έτοιμο να βγει στον πλειστηριασμό. Ωστόσο, οι παίκτες της Ράγιο στάθηκαν εμπόδιο, πλήρωσαν και η 85χρονη Κάρμεν, όπως και όλη η Ισπανία τους αποθεώνει «Σας ευχαριστώ. Ελπίζω ο Θεός να σας επιστρέψει αυτή την ωραία χειρονομία που κάνατε. Ζήτω η Ράγιο» τόνισε έχοντας ένα τεράστιο χαμόγελο. Η Ισπανία μαστίζεται από την οικονομική κρίση και οι Ιβηρες ελπίζουν πως και άλλες ομάδες θα ακολουθήσουν ανάλογο παράδειγμα.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δοκίμασε και Μπενίτες στους βασικούς!

O Mίτσελ στην προπόνηση της Δευτέρας δοκίμασε κάποια στιγμή στους βασικούς και τον Χόρχε Μπενίτες στην κορυφή της επίθεσης. Ο Παραγουανός φορ μπήκε στους βασικούς στην προπόνηση της Δευτέρας. Ο Μίτσελ από την μεριά του κάνει πάντα αρκετές δοκιμές πριν από κάθε αγώνα. Παρά το γεγονός πως προσανατολίζεται να έχει βασικό τον Μήτρογλου για τον αγώνα με την Ατλέτικο στην Μαδρίτη τέσταρε τον Χόρχε Μπενίτες μαζί με τους υπόλοιπους βασικούς. Είναι σαφές πως στον συγκεκριμένο παίκτη το τεχνικό τιμ θέλει να δώσει στην συνέχεια σημαντικό χρόνο συμμετοχής.*Πηγή: gazzetta.gr*

«Κλήρωσε» το Copa América!!

Το «replay» του προημιτελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανάμεσα σε Βραζιλία και Κολομβία και η σύγκρουση της Αργεντινής με την Ουρουγουάη ξεχώρισαν στην κλήρωση του Copa América 2015.
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Βίνια ντελ Μαρ, μπήκαν στην κληρωτίδα οι 12 ομάδες που απαρτίζουν τη διοργάνωση του 2015, που θα πραγματοποιηθεί στη Χιλή.
ADVERTISEMENT
Οι διοργανωτές, που τοποθετήθηκαν επικεφαλής στον πρώτο όμιλο θα συναντήσουν Μεξικό, Εκουαδόρ και Βολιβία. Στο δεύτερο όμιλο η Αργεντινή κληρώθηκε με Ουρουγουάη, Παραγουάη και τη ειδική προσκεκλημένη της διοργάνωσης Τζαμάικα. Τέλος στον τρίτο όμιλο η Βραζιλία θα παίξει ξανά κόντρα στην Κολομβία μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ το γκρουπ συμπληρώνουν Περού και Βενεζουέλα.
Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι του 2015 (11 Ιουνίου-4 Ιουλίου) σε οκτώ συνολικά πόλεις της Χιλής.
Οι όμιλοι του Copa América:
1ος Όμιλος
Χιλή
Μεξικό
Εκουαδόρ
Βολιβία
2ος Όμιλος
Αργεντινή
Ουρουγουάη
Παραγουάη
Τζαμάικα
3ος Όμιλος
Βραζιλία
Κολομβία
Περού
Βενεζουέλα






*Πηγή: gazzetta.gr*

Μην ενοχλείτε τον Μουρίνιο!!

Όλοι δουλεύουν για τον Μουρίνιο και την Τσέλσι φέτος. Με παλικαρίσια εμφάνιση η Άστον Βίλα έβαλε φρένο στη Σαουθάμπτον στο «Βίλα Παρκ» και με το 1-1 έδωσε μαξιλαράκι ασφαλείας 6 πόντων στους «μπλε».

Μην ενοχλείτε τον Μουρίνιο!
Άστον Βίλα και Σαουθάμπτον έπαιζαν στο «Βίλα Παρκ», όμως η Τσέλσι ήταν αυτή που χάρηκε. Το 1-1 ανάμεσα σε «χωριάτες» και «Αγίους», δεν άφησε κανέναν ικανοποιημένο παρά μόνο τους «μπλε», που «έφτιαξαν» διαφορά 6 πόντων από την 2η θέση.

Το σκορ άνοιξαν οι γηπεδούχοι, που παρά την πίεση που δέχτηκαν βρήκαν δίχτυα με τον Ακμπονλαχόρ στο 29’. Τα λεπτά κυλούσαν η Βίλα κρατούσε, όμως στο φινάλε λύγησε. Στο 81ο λεπτό ο Κλίν έφερε το ματς στα ίσα για την ομάδα του Κούμαν, που δεν μπόρεσε να κάνει την ολική ανατροπή μέχρι το φινάλε.

Έτσι, η Σαουθάμπτον έφτασε τους 26, όμως έχασε την ευκαιρία να διατηρηθεί στο -4 από την Τσέλσι. Αντίθετα, οι «χωριάτες» έφτασαν τους 12 και βρίσκονται δύο μόλις βαθμούς μακριά από τη ζώνη του υποβιβασμού.


Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής
Σάββατο 22/11:

Τσέλσι - Γουέστ Μπρομ 2-0
(11' Kόστα, 25' Αζάρ)

Έβερτον - Γουέστ Χαμ 2-1
(26' Λουκάκου, 76' Όσμαν - 56' Ζάρατε)

Λέστερ - Σάντερλαντ 0-0

Μάντσεστερ Σίτι - Σουόνσι 2-1
(19' Γιόβετιτς, 62' Τουρέ - 9' Μπονί)

Νιούκαστλ - ΚΠΡ 1-0
(78' Σισοκό)

Στόουκ - Μπέρνλι 1-2
(32' Γουόλτερς - 12', 13' Ίνγκς)

Άρσεναλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-2
(90+4' Ζιρού - 56' Γκιμπς αυτ., 85' Ρούνεϊ)

Κυριακή 23/11:
Κρίσταλ Πάλας - Λίβερπουλ 3-1

Χαλ - Τότεναμ 1-2
(8' Λίβερμορ - 61' Κέιν, 90' Έρικσεν)

Δευτέρα 24/11:
Άστον Βίλα - Σαουθάμπτον 1-1
(29' Ακμπονλαχόρ - 81' Κλιν)

Η επόμενη (13η) αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ:
Σάββατο 29/11:
Γουέστ Μπρομ - Άρσεναλ (14.45)
Μπέρνλι - Άστον Βίλα (17.00)
Λίβερπουλ - Στόουκ (17.00)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Χαλ (17.00)
ΚΠΡ - Λέστερ (17.00)
Σουόνσι - Κρίσταλ Πάλας (17.00)
Γουέστ Χαμ - Νιούκαστλ (17.00)
Σάντερλαντ - Τσέλσι (19.30)

Κυριακή 30/11:
Σαουθάμπτον - Μάντσεστερ Σίτι (15.30)
Τότεναμ - Έβερτον (18.00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Πρεμιέρα με… βαθμό για Φετφατζίδη!! (video)

Στο 1-1 έμειναν Τζένοα και Παλέρμο, στο «Λουίτζι Φεράρις», με τον Γιάννη Φετφατζίδη να κάνει την πρώτη του εμφάνιση στη φετινή Serie A μετά από 12 αγωνιστικές. Μεγάλοι πρωταγωνιστές οι τερματοφύλακες.

Πρεμιέρα με… βαθμό για Φετφατζίδη (video)
Από ένα βαθμό μοιράστηκαν Τζένοα και Παλέρμο χάρη στους τερματοφύλακές τους! Οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1, στο «Λουίτζι Φεράρις», για τη 12η αγωνιστική της Serie A και αυτό το οφείλουν στον Περίν από τη μία και τον Σορεντίνο από την άλλη.

Την πρώτη του εμφάνιση στο φετινό πρωτάθλημα με τη φανέλα των Γενοβέζων -ύστερα από το σοβαρό τραυματισμό του- έκανε ο Γιάννης Φετφατζίδης, περνώντας ως αλλαγή στο 60’ στη θέση του Μάτρι.

Και τα δύο γκολ της αναμέτρησης σημειώθηκαν στο πρώτο ημίχρονο, με τον Ντιμπαλά να δίνει το προβάδισμα στους Σικελούς μόλις στο 7’ και τον Μπερτολάτσι να κάνει το 1-1 στο 30ο λεπτό.





Η 12η αγωνιστική

Σάββατο (22/11)

Αταλάντα-Ρόμα 1-2
(1' Μοράλεζ - 23' Λιάγιτς, 42' Ναϊνγκολάν)

Λάτσιο-Γιουβέντους 0-3
(24', 64' Πογκμπά, 55' Τέβες)

Κυριακή (23/11)
Τορίνο-Σασουόλο 0-1
(87’ Φλόρες)

Τσεζένα-Σαμπντόρια 1-1
(60' Λουτσίνι - 77' Νίκα αυτ.)

Νάπολι-Κάλιαρι 3-3
(11' Ιγκουαΐν, 30' Ινλέρ, 62' Ντε Γκουζμάν - 38' Ιμπάρμπο, 47', 68' Φαρίας)

Πάρμα-Έμπολι 0-2 (45+1' Βετσίνο, 56' Ταβάνο)

Ουντινέζε-Κιέβο 1-1
(45+1' Ντι Νατάλε - 74' Ραντοβάνοβιτς)

Βερόνα-Φιορεντίνα 1-2
(39' Λόπες - 16' Ροντρίγκεζ, 62' Κουαδράδο)

Μίλαν-Ίντερ 1-1
(23' Μενέζ - 61' Όμπι)

Δευτέρα (24/11)

Τζένοα-Παλέρμο 1-1
(30’ Μπερτολάτσι-7’ Ντιμπαλά)

Η επόμενη (13η ) αγωνιστική

Σάββατο (29/11)
Σασουόλο-Βερόνα (19:00)
Κιέβο-Λάτσιο (21:45)

Κυριακή (30/11)
Μίλαν-Ουντινέζε (16:00)
Κάλιαρι-Φιορεντίνα (16:00)
Τσεζένα -Τζένοα (16:00)
Έμπολι-Αταλάντα (16:00)
Παλέρμο-Πάρμα
Γιουβέντους-Τορίνο (19:00)
Ρόμα-Ίντερ (21:45)

Δευτέρα (1/12)
Σαμπντόρια-Νάπολι (22:00)*Πηγή: sport-fm.gr*

Στο Αζερμπαϊτζάν ο Προσινέτσκι!

Δεν άργησαν να βρουν αντικαταστάτη του Μπέρτι Φογκτς στην εθνική Αζερμπαϊτζάν και αυτός θα είναι ο Ρόμπερτ Προσινέτσκι.

Στο Αζερμπαϊτζάν ο Προσινέτσκι
Ο Κροάτης τεχνικός, πρώην άσος των Ρεάλ και Μπαρτσελίνα, συμφώνησε σε όλα με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της πρώην σοβιετικής χώρας και αναμένεται να ανακοινωθεί τον επόμενο μήνα.

Πάντως, δεν έγινε γνωστή η χρονική διάρκεια του συμβολαίου, ενώ ο Προσινέτσκι θα πάρει ενάμιση εκατομμύριο δολάρια. *Πηγή: sport-fm.gr*

Διάκριση για Κύργιο!

Ο Νικ Κύργιος είναι από τη Δευτέρα ο κάτοχος της κορυφαίας τενιστικής διάκρισης στην Αυστραλία, ήτοι του βραβείου Newcombe.

Διάκριση για Κύργιο
Ο 19χρονος Ελληνοαυστραλός τενίστας παρέλαβε το βραβείο στη διάρκεια της τελετής στο Crown Palladium της Μελβούρνης, επικρατώντας των Λέιτον Χιούιτ, Σάμ Στόουσερ και Κέισι Νταλάκουα.

«Δεν περίμενα να κερδίσω το βραβείο, δεν πίστευα πως θα ακουστεί το όνομά μου. Για να είμαι ειλικρινής, θεωρούσα φαβορί την Κέισι, αλλά όλοι οι υποψήφιοι είχαν υπέροχες χρονιές και είναι τιμή και μόνο που βρίσκομαι εδώ», τόνισε αρχικά ο ίδιος ο Κύργιος, συμπληρώνοντας:

«Το παιχνίδι με τον Γκασκέ θα θυμάμαι από το Γουίμπλεντον, όχι εκείνο με τον Ναδάλ. Έπρεπε να είχα αποκλειστεί από τον δεύτερο γύρο, όμως πέρασα και πάλεψα. Θυμάμαι τον Λέιτον να έρχεται στα αποδυτήρια και να μου δίνει τα συγχαρητήριά του και μια αγκαλιά.
Ποτέ δε θα το ξεχάσω αυτό. Έκανα τα αδύνατα δυνατά για να νικήσω. Δεν βάζω στόχους, αλλά θα ήθελα να ξεπεράσω τον Λέιτον στην κατάταξη».

Ο παρτενέρ του στα διπλά, Θανάσης Κοκκινάκης, αναδέιχθηκε καλύτερος τζούνιορ του 2014.*Πηγή: sport-fm.gr*

Ξανά από την αρχή…!!

Δεν κέρδισαν κάτι από το μεταξύ τους 0-0 Γρανάδα και Αλμερία, στον αγώνα που ολοκλήρωσε τη 12η αγωνιστική της Primera Division.

Ξανά από την αρχή…
Γρανάδα και Αλμερία ήρθαν 0-0 στην έδρα της πρώτης, στην αναμέτρηση που ολοκλήρωσε τη 12η αγωνιστική της Primera Division και δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, όπου επικρατεί ένας απίστευτος συνωστισμός θα συνεχίσουν να μάχονται για την παραμονή τους, με τους γηπεδούχους να έχουν +1 από αυτές και τους φιλοξενούμενους να είναι οριακά μέσα σε αυτές. Παράλληλα, η Γρανάδα έμεινε οκτώ αγώνες χωρίς νίκη και η Αλμερία για έξι.

Πάντως, η αναμέτρηση δεν έχει να επιδείξει τίποτα το ιδιαίτερο, με τις δυο ομάδες να δημιουργούν κάποιες ευκαιρίες μπροστά στις δυο εστίες και τους φιλοξενούμενους να αντέχουν, παρά την αποβολή του Αζιζ στο 53’.


ΓΡΑΝΑΔΑ: Ρομπέρτο, Φουλκιέρ, Μπαμπίν, Μουρίγιο (81’ Μάινθ), Ζοσέ Κάρλος, Ιτούρα, Ρίκο, Ροτσίνα, Πίτι, Σισοκό (54’ Κόρντομπα), Ελ Αραμπί (65’ Ισαάκ)

ΑΛΜΕΡΙΑ: Ρουμπέν, Ναβάρο, Ντος Σάντος, Τρουχίγιο, Ντουμπαρμπιέρ, Βέρθα, Βελέθ, Αζίζ, Σοριάνο (60’ Σέλφα), Τζόναθαν, Τιεβί



Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής:

Παρασκευή (21/11)
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Εσπανιόλ 3-1
(29’ Αντούριθ, 44’ Βιγκέρα, 78’ Ιτουράσπε – 84’ Βίκτορ Σάντσες)

Σάββατο (22/11)
Ατλέτικο Μαδρίτης – Μάλαγα 3-1
(12’ Τιάγκο, 42’ Γκριεζμάν, 83’ Γκοντίν – 64’ Σαντα Κρους)

Εϊμπάρ - Ρεάλ Μαδρίτης 0-4
(23’ Χάιμες Ροντρίγκες, 43’ 83’ πεν. Κριστιάνο Ρονάλντο, 69’ Μπενζεμά)

Μπαρτσελόνα - Σεβίλλη 5-1
(21’, 72’, 78’ Μέσι, 49’ Νεϊμάρ, 65’ Ράκιτις – 47’ Άλμπα αυτογκολ)

Λα Κορούνια - Σοσιεδάδ 0-0

Κυριακή (23/11)
Ράγιο Βαγεκάνο - Θέλτα 1-0
(20' Μπουένο)

Λεβάντε - Βαλένθια 2-1
(58' Κασαδεσούς, 74' Μοράλες - 73' Παρέχο)

Έλτσε - Κόρδοβα 2-2
(63’ πεν. Λομπάν, 75’ Τζόναθας – 12’ Φιντέλ, 60’ Καρταμπια)

Βιγιαρεάλ - Χετάφε 2-1
(38’ Γκασπάρ, 43’ Μορένο – 61’ Λασέν)

Δευτέρα (24/11)
Γρανάδα - Αλμερία 0-0


Η επόμενη (13η) αγωνιστική:

Παρασκευή (28/11)
Σοσιέδαδ - Έλτσε (21:45)

Σάββατο (29/11)
Χετάφε - Αθλέτικ Μπιλμπάο (17:00)
Εσπανιόλ - Λεβάντε (19:00)
Μάλαγα - Ρεάλ Μαδρίτης (21:00)
Θέλτα - Εϊμπάρ (23:00)

Κυριακή (30/11)
Ατλέτικο Μαδρίτης - Λα Κορούνια (13:00)
Σεβίλλη - Γρανάδα (18:00)
Κόρδοβα- Βιγιαρεάλ (20:00)
Βαλένθια - Μπαρτσελόνα (22:00)

Δευτέρα (1/12)
Αλμερία - Βαγεκάνο (21:45) *Πηγή: sport-fm.gr*

Έκλεισε η ομοσπονδία χόκεϊ επί χόρτου!

Μια μία αρχίζουν και μειώνονται οι αθλητικές ομοσπονδίες, μετά την παρέμβαση του Γιάννη Ανδριανού.

Έκλεισε η ομοσπονδία χόκεϊ επί χόρτου
Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της ομοσπονδίας χόκεϊ επί χόρτου να βάλει «λουκέτο» τη Δευτέρα, ώστε να συγχωνευτεί με μια άλλη, όπως έγινε στην περίπτωση της ομοσπονδίας ράγκμπι, που ανήκει πλέον στη δικαιοδοσία της ΟΧΕ.

Έτσι, μετά από απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού έγινε ανάκληση της αθλητικής αναγνώρισης της ομοσπονδία χόκεϊ.

Αναλυτικά, η σχετική απόφαση αναφέρει πως: «Με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανού, ανακαλείται η ειδική αθλητική αναγνώριση της ελληνικής ομοσπονδίας χόκεϊ». *Πηγή: sport-fm.gr*

«Έσωσε» τον Ερ. Αστέρα ο Μπλάζιτς!!

Με δύο εύστοχες βολές του Γιάκα Μπλάζιτς στο τέλος, ο Ερυθρός Αστέρας νίκησε 88-87 την Τσεντεβίτα και παρέμεινε αήττητος στην Αδριατική Λίγκα ύστερα από εννιά αγωνιστικές.

«Έσωσε» τον Ερ. Αστέρα ο Μπλάζιτς!
Συνεχίζει αήττητος στην Αδριατική Λίγκα ο Ερυθρός Αστέρας!

Ο αντίπαλος του Ολυμπιακού στον τέταρτο όμιλο της Ευρωλίγκας επικράτησε εκτός έδρας της Τσεντεβίτα με 88-87, χάρη σε δύο εύστοχές βολές του Γιάκα Μπλάζιτς στα τελευταία δευτερόλεπτα, με αποτέλεσμα να κάνει το 9/9 στη διοργάνωση! Οι πρωταθλητές Κροατίας είχαν την ευκαιρία να πάρουν το ματς στο τέλος, αλλά ο Άντε Ντέλας αστόχησε σε τρίποντο.

Πρώτος σκόρερ για τους «ερυθρόλευκους» του Βελιγραδίου ήταν ο Σλοβένος γκαρντ, ο οποίος σημείωσε 20 πόντους, ενώ άλλο ένα νταμπλ-νταμπλ έκανε ο Μάρκους Ουίλιαμς με 11 πόντους και 12 ασίστ. Από την ομάδα του Γιασμίν Ρέπεσα ξεχώρισε ο Μπίλαν με 13 πόντους, με τον Ρόκο Λένι Ούκιτς είχε μόλις 8 πόντους.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Κριστιάνο πήρε Ρολς Ρόις!!

Έχει τα λεφτά και σιγά που θα τα σκεφτεί! Έτσι ο Κριστιάνο Ρονάλντο μια από τις προηγούμενες ημέρες ξύπνησε και αποφάσισε να αγοράσει μια Ρολς Ρόις!

Ο Κριστιάνο πήρε Ρολς Ρόις!
Έχει τα λεφτά και σιγά που θα τα σκεφτεί! Έτσι ο Κριστιάνο Ρονάλντο μια από τις προηγούμενες ημέρες ξύπνησε και αποφάσισε να αγοράσει μια Ρολς Ρόις!

Πόσο κόστισε; Μόλις 350.000 ευρώ! Πρόκειται για το μοντέλο Ghost!

Πρέπει να επισημανθεί ότι ο Πορτογάλος άσος έχει ήδη στην κατοχή του μια McLaren MP4-12C και μια Ferrari 599GTO.

Δείτε όλα του τα… αποκτήματα:

inner

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν χάνει στη Σαρδηνία!!

Το εντός έδρας αήττητο διατήρησε η Ντινάμο Σάσαρι, η οποία επικράτησε 81-75 της Αβελίνο, στην αναμέτρηση που ολοκλήρωσε την 7η αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος.

Δεν χάνει στη Σαρδηνία!
Το 4/4 έκανε στη Σαρδηνία η Ντινάμο Σάσαρι, επικρατώντας εντός έδρας της Αβελίνο με 81-75, στην τελευταία αναμέτρηση για την 7η αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος. Στο τέταρτο δεκάλεπτο έκαναν την ανατροπή οι παίκτες του Σακέτι, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται στο τέλος του τρίτου με πέντε πόντους (58-63).

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τη Σάσαρι ήταν ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, Ντέιβιντ Λόγκαν με 20 πόντους, ενώ ο Σάντερς πρόσθεσε άλλους 16.

Αναλυτικά η έβδομη αγωνιστική:

Σάββατο 22/11
Ρέτζιο Εμίλια-Ρόμα 87-83
Καζέρτα-Καντού 95-107 παρατ. (κ.α. 84-84)

Κυριακή 23/11
Μπρίντιζι-Βίρτους Μπολόνια 75-64
Βενέτσια-Πιστόια 66-63
Πέζαρο-Ορλαντίνα 62-60
Τρέντο-Κρεμόνα 116-114 (83-83, 98-98, 109-109)
Βαρέζε-Αρμάνι Μιλάνο 97-105

Δευτέρα 24/11
Σάσαρι-Αβελίνο 81-75

Δείτε τη βαθμολογία της Serie A
*Πηγή: sport-fm.gr*

Με προβλήματα ενόψει Παναθηναϊκού!

Με πολλές απουσίες ξεκίνησε και επίσημα την Δευτέρα η προετοιμασία της Βέροιας για την αναμέτρηση της 12ης αγωνιστικής απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Με προβλήματα ενόψει Παναθηναϊκού
Ένα κάρο προβλήματα καλείται να αντιμετωπίσει ο Χοσέ Γκρανέρο ενόψει της επανέναρξης των υποχρεώσεων για την Σούπερ Λίγκα. Η Βέροια φιλοξενείται από το Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο και ο τεχνικός της ομάδας στην προπόνηση της Δευτέρας είδε συνολικά τέσσερις παίκτες του να μην συμμετέχουν, ενώ δύο είναι αμφίβολοι.

Συγκεκριμένα, οι Βέρτζος, Κατίδης, Καταλά και Σέντρικ ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς και οι Βεργώνης και Βάσκες κάνουν αγώνα δρόμου για να προλάβουν.

Οι προπονήσεις της «βασίλισσας του Βορρά» θα συνεχιστούν την Τρίτη. *Πηγή: sport-fm.gr*