Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

«Κοιτάμε το ποδόσφαιρο, όχι τα συμφέροντα του ενός»

Επίγνωση των δυσκολιών που καλείται να αντιμετωπίσει έχει ο νέος πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ, Γιώργος Μποροβήλος, που τόνισε πως στόχος είναι η πρόοδος του αθλήματος και ζήτησε τη συναίνεση όλων.

«Κοιτάμε το ποδόσφαιρο, όχι τα συμφέροντα του ενός»
Τη συναίνεση και τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων με το ποδόσφαιρο ζήτησε ο νέος πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ, Γιώργος Μποροβήλος.

Μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου μετά το Δ.Σ, τόνισε πως γνωρίζει πολύ καλά τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει, αλλά έκανε λόγο για μια προσπάθεια που στόχο θα έχει τη βελτίωση του αθλήματος και όχι την προάσπιση των συμφερόντων του ενός.

Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία του για επανέναρξη του πρωταθλήματος αυτήν την εβδομάδα, ενώ χαρακτήρισε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ που δεν στήριξαν την υποψηφιότητά του «μεγάλες ομάδες».

Αναλυτικά:

«Αναλαμβάνουμε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, το γνωρίζουμε. Πρέπει το ποδόσφαιρο να κάνει βήματα προόδου. Εύκολα γκρεμίζεις, αλλά δύσκολα φτιάχνεις. Δεν είναι έργο του ενός ή των δύο. Χρειάζεται συναίνεση για να έχει κέρδος το ποδόσφαιρο. Σιγά σιγά θα τα κάνουμε πράξη με συνεργασία και καλή θέληση για να κάνουνε την μπάλα το λαοφιλέστερο άθλημα για τον Έλληνα και να φέρουμε τον κόσμο στα γήπεδα. Να κοιτάξουμε όλοι μαζί το ποδόσφαιρο και όχι το συμφέρον του ενός. Θα δώσουμε αγώνα με τις θέσεις μας και τον αγώνα μας. Πρέπει να υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με ΕΠΟ και όλους τους υπόλοιπους

Δεν λύθηκαν σήμερα τα προβλήματα, αλλά υπάρχει πια μια καλή διάθεση. Χωρίς τέτοια διάθεση και πρόθεση δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Μετά την κοινή ομόφωνη ανακοίνωση, η ΕΠΟ θα άρει την απόφασή της και αυτό το Σ/Κ θα έχουμε μπάλα. Είναι στη βάση προηγούμενης ανακοίνωσης του ΠΑΟΚ εκείνη που θα εκδοθεί.

Δεν έχω υπόψη το περιστατικό σε βάρος του κυρίου Σπάθα και δεν μπορώ να πάρω θέση.

Είμαι ευτυχής που με εμπιστεύτηκαν 13 ομάδες και το μόνο που μπορώ να δηλώσω πως Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ είναι μεγάλες ομάδες».

Στη συνέχεια μίλησε και ο νέος αντιπρόεδρος, Δημήτρης Τζελέπης:

«Όπως είπε και ο πρόεδρος κύριος Μποροβήλος το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται στη μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας του. Έχουμε αναλάβει μεγάλη ευθύνη, αλλά θα πρέπει να υπάρξει συναίνεση ώστε να φέρουμε πίσω τους ανθρώπους που αγαπούν το άθλημα που υπηρετούμε. Και για να προχωρήσουμε, οι λύσεις θα πρέπει να είναι κοινές», δήλωσε από την πλευρά του, ο αναπληρωτής πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Δημήτρης Τζελέπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: