Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Νέα δεδομένα για Πάντεφ!

Σε προηγούμενο ρεπορτάζ σας είχαμε ενημερώσει για την προσπάθεια του Ιβάν Σαββίδη να φέρει στον ΠΑΟΚ τον Γκόραν Πάντεφ, χρησιμοποιώντας τις διασυνδέσεις που έχει στην βαλκανική και, κυρίως, στην πρώην γιουγκοσλαβική αγορά. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, μάλιστα, είχε έρθει σε συμφωνία με την Νάπολι, ενώ είχε καταθέσει και στον 31χρονο φορ προσφορά 2 εκ. ευρώ ετησίως που, πάντως, δεν ήταν ικανή να κάμψει τις αντιρρήσεις του Σκοπιανού να αφήσει το Καμπιονάτο για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Πλέον, στο θέμα του Πάντεφ έχουν δημιουργηθεί νέα δεδομένα, που δεν αποκλείεται να αναθερμάνουν το ενδιαφέρον του Ιβάν Σαββίδη και να τον ωθήσουν να κάνει νέα κρούση για την απόκτηση του 31χρονου επιθετικού. Χθες το βράδυ έγινε, λοιπόν, γνωστό ότι η Νάπολι θέλει διακαώς τον Ιβάν Πέρισιτς.

Αυτό προέκυψε από λόγια του εκπροσώπου Κροάτη μεσοεπιθετικού της Βόλφσμπουργκ, αλλά και φημολογία που έχει αναπτυχθεί έντονα στην Γερμανία. «Η εξαιρετική του απόδοσή στο Παγκόσμιο Κύπελλο, με δύο γκολ σε τρία παιχνίδια, δεν ήταν αρκετή για να περάσουν την Κροατία στην επόμενη φάση, αλλά η καριέρα του φαίνεται να βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο.

Πως, όμως, συνδέεται ο Πέρισιτς με τον Πάντεφ; Η Βόλφσμπουργκ δεν φαίνεται να έχει τρελές αξιώσεις για να αποδεσμεύσει τον Κροάτη μεσοεπιθετικό και άρα η Νάπολι είναι ζεστή να προχωρήσει με την περίπτωσή του, γεγονός που, αυτόματα, θα ανοίξει την πόρτα της εξόδου στον Πάντεφ «για να αποφασίσει για το μέλλον του», όπως γράφεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα «canalenapoli.it».

Ο συντάκτης του συγκεκριμένου κειμένου αναρωτιέται, μάλιστα, ποιος θα είναι ο επόμενος σταθμός της καριέρας του Πάντεφ. «Μαρσέιγ, ΠΑΟΚ και Μπούρσασπορ έχουν χτυπήσει την πόρτα του και δεν μένει παρά να την ανοίξει», σημειώνεται χαρακτηριστικά και μένει να δούμε ποιες θα είναι από εδώ και πέρα οι διαθέσεις του Ιβάν Σαββίδη. Αν, δηλαδή, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ξαναασχοληθεί με την περίπτωση του Σκοπιανού φορ ή αν έχει στο μυαλό του άλλους ποδοσφαιριστές για την γραμμή κρούσης του ΠΑΟΚ.
Πηγή: metrosport.gr

Ψήφισαν Football League!!

Πλάνο Football Lague επέλεξαν οι οπαδοί του Άρη και μέλη της ΚΜΑ στη σημερινή κρίσιμη ψηφοφορία

365 ψήφισαν υπέρ της Football League και 282 υπέρ του πλάνου της Γ' εθνικής και της διάλυσης της εταιρίας

Σε σύνολο 10.007 εγγεγραμμένων:
Ψήφισαν 663
Έγκυρα: 647
Άκυρα 7
Λευκά 9.
Πηγή: metrosport.gr

Διάψευση Γρόλλιων και απειλή για μηνύσεις!

grollios
Οι Άγγελος και Χρήστος Γρόλλιος μέσω γραπτής τους δήλωσης διέψευσαν κατηγορηματικά τα όσα είπε περί ΑΦΜ ο Λάμπρος Σκόρδας.
Αναλυτικά:
ΔΙΑΨΕΥΣΗ
λεγομένων Χ. Σκόρδα, στη συνέντευξη τύπου του ίδιου την 27-6-2014,
αναφορικά με το Χρήστο Γρόλλιο και Άγγελο Γρόλλιο
Με αφορμή την αναφορά του Χ. Σκόρδα, περί της παρουσίας μας, σε συνάντηση στην οποία συμμετείχε ο πρόεδρος της ομάδας ποδοσφαίρου του Γαζώρου, του Ιωάννη Ψηφίδη και του Σπύρου Χριστοφορίδη,
ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ, ότι:
Α. παρευρεθήκαμε σε οποιαδήποτε συνάντηση, οπουδήποτε, είτε στο Γάζωρο, είτε στη Θεσσαλονίκη, είτε στο δικηγορικό μας γραφείο, είτε σε δικηγορικό γραφείο άλλου συναδέλφου, είτε οπουδήποτε αλλού ή
Β. ότι συνομιλήσαμε με τον πρόεδρο του Γαζώρου ή και οποιοδήποτε άλλο εκπρόσωπό του, για οποιοδήποτε θέμα, οποτεδήποτε.
Χωρίς να επιθυμούμε να θίξουμε τον πρόεδρο του Γαζώρου, ούτε το όνομά του γνωρίζουμε.
Σε περίπτωση, που ο Χ. Σκόρδας δεν διαψεύσει, άμεσα, τα σχετικά λεγόμενα του, αναφορικά με εμάς, θα βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση, να προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια, κάτι που αποφεύγουμε να πράξουμε, παρά τις συνεχείς προκλήσεις από την πλευρά του, πλην όμως θα πρέπει να συνειδητοποιήσει, ότι υπάρχουν και όρια.
Αναφορικά με τις προοπτικές της «ΠΑΕ ΑΡΗΣ» στο επικείμενο μέλλον, δηλώνουμε, ότι συνειδητά δεν δημοσιοποιήσαμε και δεν δημοσιοποιούμε τις θέσεις μας, αναμένοντες και σεβόμενοι τις αποφάσεις των θεσμικών οργάνων του ΑΡΗ.
Για το λόγο αυτό, ουδεμία απολύτως συμμετοχή έχουμε σε οποιαδήποτε διεργασία λαμβάνει χώρα, είτε για τη Β΄ Εθνική είτε για τη Γ΄ Εθνική, είτε για άλλο ΑΦΜ. Η μόνη συμμετοχή μας είναι η ψήφος μας στην ΚΜΑ, όπως θα πράξει και κάθε απλός φίλαθλος του ΑΡΗ.
Χρήστος Γρόλλιος
Άγγελος Γρόλλιος

Παραμένει… ντέρμπι!!

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα στο Ράλι Πολωνίας, αλλά με πολύ βραχεία κεφαλή. Μίκελσεν και Όστμπεργκ ακολουθούν.

Παραμένει… ντέρμπι
Πρωτοπόρος στο Ράλι της Πολωνίας παραμένει ο Σεμπαστιάν Οζιέ. Ο Γάλλος παγκόσμιος πρωταθλητής παρότι κέρδισε μόνο μία από τις τρεις πρώτες ειδικές διαδρομές της δεύτερης μέρας, διατηρεί προβάδισμα 1,5’’ από τον ομόσταβλό του με Volkswagen Αντρέας Μίκελσεν.

Το… μενού της δεύτερης μέρας περιλαμβάνει συνολικά επτά ειδικές (η τελευταία σούπερ ειδική), εκ των οποίων οι τέσσερις περνούν από τη Λιθουανία.

Η κατάταξη:

1. Οζιέ, Volkswagen 39:54.0
2. Μίκελσεν, Volkswagen +1.5
3. Όστμπεργκ, Citroen +15.2
4. Λάτβαλα, Volkswagen +29.4
5. Μικ, Citroen +36.0
6. Χάνινεν, Hyundai +38.4
7. Χιρβόνεν, M-Sport +59.7
8. Νουβίλ, Hyundai +1:01.8
9. Κούμπιτσα, Ford Fiesta +1:12.0

Οι νικητές των ειδικών

SS1: Οζιέ
SS2: Χάνινεν
SS3: Οζιέ
SS4: Μίκελσεν
SS5: Όστμπεργκ
SS6: ΟζιέΠηγή: sport-fm.gr

Αφήνει Μενσά Μπονσού και θέλει τον… πράσινο, Χάντερ ο Ολυμπιακός!!

Τελικά, ο Ολυμπιακός δεν θα προχωρήσει στην απόκτηση του Μενσά Μπονσού και στρέφει την προσοχή του στον Οθέλο Χάντερ με τον οποίο διαπραγματεύεται ο Παναθηναϊκός!

Αφήνει Μενσά Μπονσού και θέλει τον… πράσινο, Χάντερ ο Ολυμπιακός!
Τελικά, ο Μενσά Μπονσού δεν θα φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού στη νέα αγωνιστική σεζόν.

Όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Παρασκευής οι ερυθρόλευκοι αποφάσισαν να μην προχωρήσουν στην υπογραφή συμβολαίου με τον Βρετανό άσο λόγω των αποτελεσμάτων από τις ιατρικές εξετάσεις του.

Αυτές έδειξαν ότι έχει σημαντικό πρόβλημα στα γόνατά του, με αποτέλεσμα οι Πειραιώτες να αποφασίσουν να ακυρώσουν, τελευταία στιγμή- την απόκτηση του.

Τι πρόκειται να συμβεί από δω και πέρα; Ο Ολυμπιακός έχει ήδη στρέψει το βλέμμα του αλλού, συγκεκριμένα στον Οθέλο Χάντερ ο οποίος αποτελεί μεταγραφικό στόχο του Παναθηναϊκού.

Έτσι, όλα δείχνουν ότι οι δύο μεγάλες ελληνικές ομάδες θα συγκρουστούν για την απόκτηση του Χάντερ, με τους "ερυθρόλευκους" πάντως να έχουν στα υπόψη και άλλες περιπτώσεις.

Ποιος είναι ο Χάντερ

Ο Χάντερ είναι 28 ετών, με ύψος 2,03μ., αλλά παίζει σέντερ. Είχε ένα μικρό πέρασμα από το ΝΒΑ και τους Χοκς (έστω κι αν δεν επελέγη στο ντραφτ το 2008), ενώ έπαιξε σε Ηλυσιακό (!), Σάσαρι, Κίνα, Αζόβμας και Βαγιαδολίδ, προτού μετακομίσει στη Σιένα. Με την τελευταία, από την οποία αποχωρεί σίγουρα καθώς είναι στα πρόθυρα της διάλυσης, πραγματοποιεί καλή σεζόν. Είναι παίκτης που μπορεί να παίξει και στο «4», καλός αμυντικός και κυρίως ριμπάουντερ, με ικανότητα να τελειώνει καλά τις φάσεις κοντά στο καλάθι.

Στην Ευρωλίγκα είχε 6,3 πόντους, 6,7 ριμπάουντ και 1,1 τάπα σε περίπου 21 λεπτά κατά μέσο όρο, ενώ στο ιταλικό πρωτάθλημα είχε 9 πόντους και 6,8 ριμπάουντ σε 21 λεπτά ανά αγώνα στην κανονική περίοδο και 11 πόντους και 6,5 ριμπάουντ στον ίδιο χρόνο στα παρκέ στα play offs. Στους τελικούς με την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο (3-3) κάνει καταπληκτικές εμφανίσεις έχοντας 15,6 πόντους και 7,5 ριμπάουντ ανά αγώνα.


Πηγή: sport-fm.gr

Ερυθρόλευκα «χρόνια πολλά» στον Χολέμπας!!

Τα γενέθλιά του έχει σήμερα ο Χοσέ Χολέμπας και ο Ολυμπιακός του ευχήθηκε… διαδικτυακά, μέσω του Facebook.

Ερυθρόλευκα «χρόνια πολλά» στον Χολέμπας
Τα 30 κλείνει σήμερα ο Χοσέ Χολέμπας, ο οποίος έχει τα γενέθλιά του.

Ο διεθνής μπακ βρίσκεται με την Εθνική Ελλάδας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας και στον Ολυμπιακό δεν ξέχασαν τον παίκτη που σήμερα γιορτάζει.

Δείτε τις «ερυθρόλευκες» ευχές στο Facebook






Πηγή: sport-fm.gr

«Δένει» Κουλούρη ο ΠΑΟΚ!!

Σε συζητήσεις με τον Ευθύμη Κουλούρη για την ανανέωση του συμβολαίου του βρίσκεται ο ΠΑΟΚ . Ο «Δικέφαλος του Βορρά» προσφέρει πενταετές συμβόλαιο στο νεαρό επιθετικό.

«Δένει» Κουλούρη ο ΠΑΟΚ
Ο ΠΑΟΚ επιθυμεί τη συνέχεια της συνεργασίας του με τον Ευθύμη Κουλούρη, ο οποίος άρπαξε από… τα μαλλιά την ευκαιρία που του δόθηκε την προηγούμενη σεζόν πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις με τους «ασπρόμαυρους».

Οι Θεσσαλονικείς πρότειναν πενταετές συμβόλαιο στον Έλληνα επιθετικό, ο οποίος όμως φαίνεται να επιθυμεί τριετές συμβόλαιο.

Η υπόθεση φαίνεται πως θα καταλήξει σε… γάμο μεταξύ των δύο πλευρών, καθώς σύλλογος και παίκτης επιθυμούν να συνεχίσουν μαζί.

Προτεραιότητα για τον 18χρονο αποτελεί η καθιέρωσή του στην πρώτη ομάδα και οι συζητήσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν, όπως και οι ανακοινώσεις, εντός των ημερών.Πηγή: sport-fm.gr

Ο Τσιώλης στη Skoda Ξάνθη!!

Την έναρξη της συνεργασίας με τον Σάκη Τσιώλη έκανε γνωστή η ΠΑΕ SKODA Ξάνθη.

Ο Τσιώλης στη Skoda Ξάνθη
Ο Σάκης Τσιώλης θα είναι ο νέος τεχνικός της Skoda Ξάνθης. Η ακριτική ομάδα ανακοίνωσε την έναρξη της συμφωνίας με τον Έλληνα τεχνικό.

Όπως κάνει γνωστό η παρουσίασή του θα γίνει την Δευτέρα.

Η ανακοίνωση της ακριτικής ομάδας

Νέος προπονητής της SKODA ΞΑΝΘΗ θα είναι ο κύριος Σ. Τσιώλης. Η παρουσίαση του καινούργιου μας προπονητή θα γίνει την Δευτέρα 7/7/2014 στις 14:00, στο Le Chalet.

Η απάντηση του Τζέι στον «Σάμι»!

Δεν θα μπορέσει τελικά ο μικρός Τζέι να ταξιδέψει στη Βραζιλία για να παρακολουθήσει από κοντά τις προσπάθειες του αγαπημένου «Σάμι» και των υπόλοιπων παικτών της Εθνικής κόντρα στην Κόστα Ρίκα.

Η απάντηση του Τζέι στον «Σάμι» (vid)
Τις ευχές του στον αγαπημένο του ποδοσφαιριστή, Γιώργο Σαμαρά, και τα υπόλοιπα παιδιά της Εθνικής Ελλάδας για πρόκριση στους «8» του Μουντιάλ της Βραζιλίας έστειλε ο Τζέι Μπίτι.

Μετά από μία μεγάλη κινητοποίηση που υπήρξε μέσω του Facebook για να ταξιδέψει ο μικρός στη χώρα του καφέ και να δει από κοντά τον αγώνα της «γαλανόλευκης» με την Κόστα Ρίκα, η ΕΠΟ μετά από παράκληση και του διεθνούς φορ αποφάσισε να καλύψει όλα τα έξοδα για να γίνει πραγματικότητα η επιθυμία χιλιάδων ανθρώπων.

Ωστόσο, ο πατέρας του παιδιού γνωστοποίησε πως αυτό δεν είναι δυνατό και εκείνο με τη σειρά του έστειλε ένα συγκινιτικό μήνα στον «Σάμι» του.

«Σε ευχαριστώ Σάμι. Ελπίζω να πάρεις το Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν θα είμαι εκεί, αλλά σε αγαπώ πάρα πολύ και ελπίζω να κερδίσετε. Come on Sammy», ήταν τα λόγια του παιδιού που τον έχουν λατρέψει όλοι από την πρώτη στιγμή που ήρθε στην επιφάνεια η ιδιαίτερη σχέση του με τον Γιώργο Σαμαρά.

Από την πλευρά του, ο πατέρας του παιδιού (Μάρτιν Μπίτι) έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

«Σας ευχαριστώ όλους για τα υπέροχα μηνύματά σας. Σήμερα λάβαμε μία φανταστική προσφορά, να παρακολουθήσουμε από κοντά το Παγκόσμιο Κύπελλο και τον ήρωα του Τζέι, τον Σαμαρά. Δυστυχώς, ήμασταν ήδη στον δρόμο για το αεροδρόμιο, ξεκινώντας τις οικογενειακές μας διακοπές. Είμαστε ευγνώμονες σε όλους για αυτό που έκαναν για τον Τζέι. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε αυτό που συνέβη και θέλουμε να ευχηθούμε καλή επιτυχία στην Ελλάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Τζέι μόλις είδε τις δηλώσεις του Σαμαρά ήθελε να απαντήσει… Σας ευχαριστούμε όλους». Πηγή: sport-fm.gr

Αναμονή για Ντιλέινι, απομακρύνεται ο Μπράμος!

Διατεθειμένοι να περιμένουν για λίγες μέρες, όχι για… πάντα όμως, τον Μάλκολμ Ντιλέινι είναι στον Ολυμπιακό. Απομακρύνεται η λύση Μπράμου. Τι γίνεται με Μπράουν.

Αναμονή για Ντιλέινι, απομακρύνεται ο Μπράμος
Ο Μάλκολμ Ντιλέινι εξακολουθεί να αποτελεί την πρώτη επιλογή του Ολυμπιακού για να ολοκληρώσει τη γραμμή των γκαρντ. Ουσιαστικά με τον παίκτη υπάρχει προσυμφωνία, ωστόσο ο MVP της γερμανικής λίγκας ζήτησε διορία γιατί κάτι ψάχνει από το ΝΒΑ. Είναι δύσκολο να βρει όχι ομάδα, αλλά καλό συμβόλαιο και αρκετό χρόνο συμμετοχής εκεί (οι γκαρντ… «φυτρώνουν» στις ΗΠΑ), γι’ αυτό και οι «ερυθρόλευκοι», που τον θέλουν πολύ και θεωρούν πως μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά στην περιφέρεια, θα τον περιμένουν για λίγες ακόμη μέρες.

Η υπόθεση αυτή θα επηρεάσει και τα υπόλοιπα μεταγραφικά ζητήματα. Ο Κάρλον Μπράουν, που αγωνίζεται στις θέσεις «2» και «3» είναι στην αναμονή και η υπόθεσή του θα προχωρήσει εφόσον δεν προκύψει πρόβλημα με τον Βαγγέλη Μάντζαρη (πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα το δεύτερο ραντεβού για την επέκταση του συμβολαίου του και αν δεν τα βρει δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο πώλησης σε ομάδα του εξωτερικού).

Αντίθετα, δεν προχωρά η λύση του Μάικ Μπράμου, αφού σε μια πρώτη διερευνητική κρούση που έγινε στην πλευρά του παίκτη οι απαιτήσεις του κρίθηκαν υπερβολικές. Το πιο πιθανό είναι να αποκτηθεί κάτι καλύτερο στη θέση του Μπραντ Πέτγουεϊ, ενώ από εκεί κι έπειτα θα γίνουν 1-2 συμπληρωματικές κινήσεις ή «επενδύσεις» σε εξελίξιμους παίκτες.

Δεν επελέγη στο ντραφτ ο Παπαπέτρου

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου δεν επελέγη από καμία ομάδα στο ντραφτ, όπου έγινε αυτόματα διαθέσιμος όπως κάθε παίκτης που έχει συμπληρώσει τα 19, έχει αποφοιτήσει από αμερικανικό λύκειο κι έχει υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο εκτός ΝΒΑ. Πάντως αυτό δεν σημαίνει πως το αμερικανικό όνειρο σταματά για τον νεαρό διεθνή, αφού τον παρακολουθούν (εδώ και χρόνια) αρκετές ομάδες στις ΗΠΑ. Υπενθυμίζεται πως το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό είναι «κλειστό» μέχρι το 2016 και μετά έχει οψιόν για να παίξει στο ΝΒΑ (NBA-out). Πηγή: sport-fm.gr

Προς Νίκη Βόλου ο Μαρινάκης!

Με τη φανέλα της Νίκης Βόλου θα αγωνίζεται στην νέα αγωνιστική σεζόν ο Νίκος Μαρινάκης.

Προς Νίκη Βόλου ο Μαρινάκης
Με τη φανέλα της Νίκης Βόλου θα αγωνίζεται στην νέα αγωνιστική σεζόν ο Νίκος Μαρινάκης.

Αυτό υποστηρίζει σήμερα η εφημερίδα Sportday στη στήλη της «Τρελός του Χωριού».

Οι πράσινοι πρόκειται να παραχωρήσουν δανεικό τον νεαρό ακραίο μπακ στην ομάδα του Βόλου για έναν χρόνο, ενώ όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα έπαιξαν και καταλυτικό ρόλο στην πρόσληψη του Ολλανδού τεχνικού, Φλουτ. Πηγή: sport-fm.gr

Πολλά τα ανοιχτά «μέτωπα»

Άμεση προτεραιότητα αποτελεί για τον ΠΑΟΚ η απόκτηση ενός ακραίου φορ, με τους ιθύνοντες του συλλόγου να περιμένουν νεότερα για τον Ινσαουράλδε. Παραμένει η διαφορά με Αθανασιάδη.

Πολλά τα ανοιχτά «μέτωπα»
Εξελίξεις είναι πιθανό να υπάρξουν από αύριο στον ΠΑΟΚ με την άφιξη του Ιβάν Σαββίδη στη Θεσσαλονίκη.

Ο ισχυρός άνδρας του «Δικεφάλου του Βορρά» είναι εκείνος που δίνει την τελική έγκριση για όποια μεταγραφή αφορά την ομάδα και για αυτό τον λόγο ίσως από αύριο να έχουμε μία σειρά από ανακοινώσεις που αφορά τον έμψυχο δυναμικό της.

Αυτή τη στιγμή οι Θεσσαλονικείς καλούνται να «τρέξουν» για να καλύψουν τα κενά που υπάρχουν στο υπάρχον ρόστερ, με σημαντικότερο όλων εκείνο του εξτρέμ που «καίγονται» να αποκτήσουν μετά την επιθυμία του Μίροσλαβ Στόχ να παλέψει για να μείνει στη Φενερμπαχτσέ (παλεύοντας ταυτόχρονα μήπως υπάρξει τελικά ανατροπή στα δεδομένα).

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας αναπτύχθηκε έντονη φημολογία ότι οι «ασπρόμαυροι» βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με Αργεντινό άσο, αλλά από την ΠΑΕ δεν προκύπτει το παραμικρό επί του θέματος (όπως και στα υπόλοιπα που αφορούν τις προσθήκες).

Παράλληλα, στον ΠΑΟΚ τηρούν στάση αναμονής για τον Χουάν Ινσαουράλδε, ο οποίος επιθυμεί να φύγει από τη Σπαρτάκ Μόσχας και εκείνη δεν θέλει να τον αφήσει ως ελεύθερο.

Τέλος, δεν υπάρχει καμία εξέλιξη και στην ανανέωση του συμβολαίου του Στέφανου Αθανασιάδη, με τη διαφορά που χωρίζει αυτή τη στιγμή τις δύο πλευρές να είναι αρκετά μεγάλη (λόγω των απαιτήσεων του διεθνούς φορ).Πηγή: sport-fm.gr

Μανιάτης: «Να τους ξαναβγάλουμε στον δρόμο»

Ο Γιάννης Μανιάτης υπόσχεται μέσω της συνέντευξής του στη Sportday ότι όλοι οι διεθνείς θα προσπαθήσουν να… μας ξαναβγάλουν στους δρόμους πανηγυρίζοντας άλλη μια πρόκριση!

Μανιάτης: «Να τους ξαναβγάλουμε στον δρόμο»
Μετά την πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου η Εθνική μας έχει μπροστά της την Κόστα Ρίκα.

Ο Γιάννης Μανιάτης μίλησε στη Sportday για την επιτυχία αυτή και υπόσχεται ότι αυτός και οι άλλοι διεθνείς θα καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για να ξαναβγάλουν τους Έλληνες στους δρόμους για να πανηγυρίσουν άλλη μια πρόκριση.

Ο διεθνής μέσος –μεταξύ άλλων- ξεκαθαρίζει ότι η Κόστα Ρίκα είναι μια καλή ομάδα και σε καμία περίπτωση δεν ευσταθεί ο χαρακτηρισμός «φαβορί» στην Εθνική μας ομάδα για το παιχνίδι της Κυριακής.

Ακολουθεί μέρος της συνέντευξης του Γιάννη Μανιάτη στην Sportday. Όλη η συνέντευξη στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας.

-Για πρώτη φορά στα χρονικά η Εθνική είναι στα νοκ-άουτ του Μουντιάλ...

«Είμαι πολύ περήφανος που βρίσκομαι εδώ και πήραμε την πρόκριση μαζί με όλους τους συμπαίκτες μου στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και οι στιγμές που ζήσαμε είναι ανεπανάληπτες».

-Άσχημο αποτέλεσμα στην πρεμιέρα με την Κολομβία, αλλά ακολούθως πήγαμε από το καλό (ισοπαλία με την Ιαπωνία) στο καλύτερο (νίκη-πρόκριση επί της Ακτής). Πώς το εξηγείς;

«Οντως στην αρχή ξεκινήσαμε πολύ άσχημα, αν και δεν παίξαμε κακό ποδόσφαιρο, δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες, αλλά ήμασταν άτυχοι. Από κει και πέρα νομίζω πως το ότι μείναμε με δέκα παίκτες κόντρα στην Ιαπωνία μάς πείσμωσε παραπάνω, γιατί πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη. Είπαμε στο πρώτο ημίχρονο ότι θα προσπαθούσαμε να πάρουμε τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας που θα μας έδινε ακέραιες ελπίδες για την πρόκριση. Δείξαμε ότι μπορούσαμε να σταθούμε όρθιοι και τα καταφέραμε. Και αυτό φάνηκε και στο ματς με την Ακτή Ελεφαντοστού, ότι πανάξια πήραμε την πρόκριση».

-Εγινε πολλή κουβέντα όλο αυτό το διάστημα εξωαγωνιστικά. Ποια η άποψή σου;

«Η άποψή μου είναι ότι αυτή τη στιγμή πρέπει να κοιτάμε το αγωνιστικό κομμάτι και νομίζω ότι εκεί επικεντρωνόμαστε από την πρώτη στιγμή μέσα στο γήπεδο και αυτό φαίνεται στα παιχνίδια, με αποκορύφωμα αυτό κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού. Εμείς συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε, το θέλουμε όλοι, το πιστεύουμε όλοι, ότι μπορούμε να πάρουμε μια ακόμα ιστορική πρόκριση. Εχω καιρό να μιλήσω, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Είμαι 100% αφοσιωμένος στη μεγάλη προσπάθεια της Εθνικής μας ομάδας και νομίζω ότι αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς».

-Η Εθνική έγραψε ήδη ιστορία. Πιστεύεις ότι θα ξαναγράψει την Κυριακή;

«Ναι, το πιστεύουμε όλοι, το θέλουμε όλοι, το ονειρευόμαστε όλοι. Πρέπει να το δούμε ως μια τεράστια ευκαιρία να πάρουμε την πρόκριση για τις οκτώ καλύτερες ομάδες του κόσμου».

-Αυτό το Μουντιάλ είναι το τελευταίο του προπονητή Φερνάντο Σάντος και του αρχηγού Γιώργου Καραγκούνη με την Εθνική. Προκαλεί αυτό ιδιαιτερότητες σε επίπεδο κλίματος, δημιουργεί μια συγκινησιακή ατμόσφαιρα κατά κάποιο τρόπο;

«Μέχρι στιγμής όχι, τόσο ο προπονητής όσο και ο Καραγκούνης δεν έχουν φορτίσει το κλίμα και ίσα-ίσα που θεωρώ ότι και αυτοί και εμείς έχουμε μόνο τα ίδια τα ματς στο μυαλό μας. Μετά είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, αλλά αυτή τη στιγμή τα όσα είπε και ο κόουτς στην ομιλία του πριν το ματς, ότι δεν θέλουμε να γυρίσουμε ακόμα σπίτια μας, αντικατοπτρίζουν όλη την ομάδα. Και ισχύει και για τώρα: κανείς δεν θέλει να φύγει ακόμα! Δεν θέλουμε να γυρίσουμε ακόμα σπίτια μας, θέλουμε να μείνουμε κι άλλο εδώ. Και ελπίζουμε αυτό να συνεχιστεί και να αργήσουμε ακόμα να γυρίσουμε (σ.σ.: χαμογελάει)».

-Θέλεις να δώσεις μια υπόσχεση στον ελληνικό λαό που βγήκε στους δρόμους;

«Εχω να τους πω ότι θα τα δώσουμε όλα στον αγωνιστικό χώρο για να τους ξαναβγάλουμε στους δρόμους. Το πιστεύουμε και μπορούμε να το κάνουμε. Εχω να τους πω επίσης να στηρίζουν την Εθνική και στα καλά και στα κακά».

-Είμαστε φαβορί στο ματς με την Κόστα Ρίκα;

«Δεν θα πω ότι υπάρχει φαβορί. Δεν πρέπει να μας επηρεάσει αυτό που λένε ότι η Κόστα Ρίκα δεν είναι μεγάλη ομάδα, δεν έχει το μεγάλο όνομα κλπ. Πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι. Πρέπει να δούμε την Κόστα Ρίκα ως μια πολύ καλή ομάδα, όπως το έδειξε στον όμιλο, κερδίζοντας την Ιταλία και την Ουρουγουάη».

Το πιστεύουν για Τζεμπούρ!

Παρά τα περί συμφωνίας του ΑΠΟΕΛ με τον Ραφίκ Τζεμπούρ, η ΑΕΚ φαίνεται πως αποτελεί την πρώτη επιλογή του Αλγερινού φορ που ετοιμάζεται για «διαζύγιο» με τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Το πιστεύουν για Τζεμπούρ
Μετά την επικείμενη απώλεια του Ντράγκαν Μρτζα που δέχθηκε εξαιρετική πρόταση από σύλλογο της Ιαπωνίας, στην ΑΕΚ έχουν ως πρώτη λύση τον Ραφίκ Τζεμπούρ, ο οποίος αναμένεται σήμερα να μείνει ελεύθερος από τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Ο Αλγερινός φορ αποτελεί την πρώτη επιλογή της «Ένωσης», ενώ το ίδιο ισχύει από πλευράς του παίκτη για την ομάδα. Αυτό, μάλιστα, διαψεύδει τα όσα ακούστηκαν χθες από τον πρόεδρο του ΑΠΟΕΛ, Πρόδρομο Πετρίδη, που τόνισε ότι υπάρχει συμφωνία με τον «τρομοκράτη».

Πρόθεση του διεθνούς άσου είναι να πάει σε μία ομάδα που θα βρει την ηρεμία του και θα μπορέσει ξανά να φτάσει στα γνωστά του στάνταρ. Ο Τζεμπούρ γνωρίζει τις συνθήκες και τις προοπτικές που προσφέρει η ΑΕΚ, οι απαιτήσεις του δεν είναι υπερβολές και αναμένεται σύντομα να έχει επαφή με τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Εφόσον δεν προχωρήσει ούτε η υπόθεση του Αλγερινού άσου, τότε ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς θα κληθεί να βρει τον παίκτη που θα σηκώσει στις πλάτες του την «κιτρινόμαυρη» επίθεση.

Ήδη ακούγονται διάφορα ονόματα, όπως εκείνο του 30χρονου Όσκαρ Ντίας που έμεινε ελεύθερος από την Αλμερία (34 συμμετοχές / 6 γκολ). Ωστόσο, όλα επαναλαμβάνουμε πως θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη που θα έχει η υπόθεση του «τρομοκράτη», η οποία θα ξεκαθαρίσει πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα.
Πηγή: sport-fm.gr

Θέλει… Οθέλο ο Παναθηναϊκός!!

Ο Οθέλο Χάντερ της Σιένα είναι ο πρώτος στόχος του Παναθηναϊκού για τη θέση του σέντερ (video). Προχωρά του Έι Τζέι Σλότερ, αναμονή για Καλάθη.

Θέλει… Οθέλο ο Παναθηναϊκός
Τον Οθέλο Χάντερ κυνηγά ο Παναθηναϊκός για να αντικαταστήσει τον Στεφάν Λάσμε. Ο Αμερικανός σέντερ της Σιένα είναι η πρώτη επιλογή του Ντούσκο Ιβάνοβιτς για τη θέση «5» και εξελίξεις αναμένονται μετά την ολοκλήρωση των ιταλικών τελικών, απόψε το βράδυ. Είναι παίκτης που μπορεί να παίξει και στο «4», καλός αμυντικός και κυρίως ριμπάουντερ, με ικανότητα να τελειώνει καλά τις φάσεις κοντά στο καλάθι.

Ο Χάντερ είναι 28 ετών, με ύψος 2,03μ., αλλά παίζει σέντερ. Είχε ένα μικρό πέρασμα από το ΝΒΑ και τους Χοκς (έστω κι αν δεν επελέγη στο ντραφτ το 2008), ενώ έπαιξε σε Ηλυσιακό (!), Σάσαρι, Κίνα, Αζόβμας και Βαγιαδολίδ, προτού μετακομίσει στη Σιένα. Με την τελευταία, από την οποία αποχωρεί σίγουρα καθώς είναι στα πρόθυρα της διάλυσης, πραγματοποιεί καλή σεζόν.

Στην Ευρωλίγκα είχε 6,3 πόντους, 6,7 ριμπάουντ και 1,1 τάπα σε περίπου 21 λεπτά κατά μέσο όρο, ενώ στο ιταλικό πρωτάθλημα είχε 9 πόντους και 6,8 ριμπάουντ σε 21 λεπτά ανά αγώνα στην κανονική περίοδο και 11 πόντους και 6,5 ριμπάουντ στον ίδιο χρόνο στα παρκέ στα play offs. Στους τελικούς με την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο (3-3) κάνει καταπληκτικές εμφανίσεις έχοντας 15,6 πόντους και 7,5 ριμπάουντ ανά αγώνα.




Όσο για τον Έι Τζέι Σλότερ, είναι η πρώτη επιλογή για τη θέση «2», του έχει γίνει πρόταση και αναμένεται η απάντησή του. Τον Αμερικανό διεκδικεί και η Λοκομοτίβ Κουμπάν.

Σχετικά με τις άλλες μεταγραφικές υποθέσεις, δεν υπάρχει κάτι προχωρημένο και πολλά θα εξαρτηθούν από την απόκτηση ή όχι του Νικ Καλάθη, στον οποίο έχει δοθεί διορία να απαντήσει μέχρι σήμερα. Οι πιθανότητες να πει το «ναι» δεν είναι πολλές κι αν δεν απαντήσει, οι «πράσινοι» θα στραφούν στις άλλες λύσεις που έχει ξεχωρίσει ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

Πηγή: sport-fm.gr

Ημέρας… κρίσης για δύο!

Εντός της ημέρας είναι πιθανό να κριθεί η παραμονή των Αμπέντ και Σίλντενφελντ στον Παναθηναϊκό, αφού θα υπάρξουν εκ νέου επαφές με Νιούκαστλ και Σπαρτάκ Μόσχας.

Ημέρας… κρίσης για δύο
Στην Αθήνα θα βρεθεί σήμερα ο Μεχντί Αμπέντ, με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να πιέσει τη Νιούκαστλ να πουλήσει τον Αλγερινό χαφ.

Ο 22χρονος χαφ ανήκει αυτή τη στιγμή τυπικά στο «τριφύλλι», αφού το συμβόλαιό του λήγει στις 30 Ιουνίου και ο παίκτης θα έρθει στην Ελλάδα για να υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις, ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση στην περίπτωση που οι Άγγλοι απαντήσουν θετικά για να τον αφήσουν ελεύθερος.

Τη Δευτέρα ο διεθνής άσος θα αναχωρήσει για το Νησί, όπου μαζί με τον εκπρόσωπό του θα προσπαθήσουν να πιέσουν τις «καρακάξες» να τον δώσουν εκ νέου ως δανεικό στους «πράσινους» ή ως ελεύθερο με μεγάλο ποσοστό μεταπώλησης (αφού αυτή τη στιγμή δεν υπολογίζεται).

Στον Παναθηναϊκό ο Μεχντί Αμπέντ θα έρθει μαζί με τον αδερφό του, Βαλίντ, που θα έρθει και εκείνος μαζί του για να περάσει από εξετάσεις. Ο 21χρονος μεσοεπιθετικός δοκιμάστηκε για αρκετές μέρες στην ομάδα Νέων του «τριφυλλιού» και έχει αποφασιστεί να δοθεί δανεικός (ακούγεται η Νίκη Βόλου) για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του.

Εξελίξεις, όμως, αναμένουμε (ίσως και σήμερα) και στην υπόθεση του Γκόρντον Σίλντενφελντ (Μάριο Κνεζ), καθώς θα υπάρξει σύντομα νέα συνάντηση με τη διοίκηση της Ντιναμό Μόσχας στην Αυστρία για να ολοκληρωθεί η συμφωνία που υπήρξε με τον Παναθηναϊκό.

Οι Ρώσοι επιθυμούν να μην δώσουν αποζημίωση στον Κροάτη στόπερ ή να δώσουν ένα ελάχιστο μέρος των χρημάτων (από τις 800.000 ευρώ) που προβλέπει το συμβόλαιό του. Ο μάνατζερ του διεθνούς αμυντικού θα τονίσει ότι ο πελάτης του δεν θέλει να γυρίσει στη Ρωσία και πρόθεσή του είναι να παίξει μόνο στον Παναθηναϊκό.

Αν παρατηρηθεί νέα καθυστέρηση στην υπόθεση, οι «πράσινοι» θα προχωρήσουν τις επαφές με τους δύο στόπερ που έχουν στη λίστα τους, ώστε να κλείσει ο ένας εκ των δύο και να ταξιδέψει με την ομάδα για την Πολωνία στις 3 Ιουλίου. Πηγή: sport-fm.gr

Στο 51 ο Θανάσης, στο 1 ο Ουίγκινς!! (video)

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο επελέγη στο νούμερο 51 του ντραφτ από τους Νικς. Οι πρώτες του δηλώσεις Στην πρώτη θέση ο Άντριου Ουίγκινς, δεύτερος ο Τζαμπάρι Πάρκερ. Εκτός Παπαπέτρου και Καμπερίδης.

Στο 51 ο Θανάσης, στο 1 ο Ουίγκινς (video)
Χαμηλότερα από ό,τι αναμενόταν και ήλπιζε ο ίδιος επελέγη ο Θανάσης Αντετοκούνμπο στο ντραφτ του ΝΒΑ. Ο 21χρονος άσος, μεγαλύτερος αδερφός του Γιάννη των Μπακς (που τον συνόδεψε στη διαδικασία όπως και όλη η οικογένειά του), είδε τις ομάδες να περνούν και να μην ακούει το όνομά του, μέχρι τελικά να τον επιλέξουν οι Νικς στο νούμερο 51. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου και ο Μιχάλης Καμπερίδης δεν επελέγησαν από κάποια ομάδα.



Στις πρώτες του δηλώσεις, ο νεαρός φόργουορντ είπε: «Είναι ένα φοβερό συναίσθημα. Ευχαριστώ όσους με εμπιστεύτηκαν πως θα μπορούσα να γίνω ντραφτ και τους Νικς που με επέλεξαν. Ευχαριστώ και την οικογένειά μου, που ήταν δίπλα μου, ανάμεσά τους και τον αδερφό μου Γιάννη, με τον οποίο ήμασταν πέρσι μαζί, εδώ. Γνωρίζω πως θα πρέπει να δουλέψω σκληρά για να γίνω μέλος της ομάδας, αλλά είμαι έτοιμος να κάνω ό,τι χρειαστεί και ό,τι μου ζητηθεί. Από το να κουνάω την πετσέτα στον πάγκο, μέχρι να πάρω το τελευταίο σουτ».

Ο Άντριου Ουίγκινς, γιος του άλλοτε άσου του Πανιωνίου και του Σπόρτινγκ Μίτσελ, ήταν το νούμερο 1 από τους Καβαλίερς, ενώ οι Μπακς επέλεξαν στο 2 τον Τζαμπάρι Πάρκερ.

Το ΝΒΑ σε μία κίνηση ανθρωπιάς επέλεξε τον Αϊζέια Όστιν εικονικά στο ντραφτ, μιας και ο 21χρονος σέντερ λόγω μιας σπάνιας ασθένειας υποχρεώθηκε λίγες μέρες πριν τη διαδικασία να σταματήσει το μπάσκετ.

Ο Κροάτης Ντάριο Σάριτς, που προ ημερών υπέγραψε στην Εφές και στην οποία θα παραμείνει για μια διετία, επελέγη στο 12 από το Ορλάντο και ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος της λίστας, ενώ ο Γιουσούφ Νούρκιτς από τη Βοσνία βρέθηκε δυο θέσεις πιο πίσω και στο 27 ο Σέρβος Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς (που ανακοινώθηκε ως… Μπόγιαν). Ο Αλεσάντρο Τζεντίλε επελέγη στο 53 από τους Τίμπεργουλβς.

Αναλυτικά το ντραφτ του 2014 (με τα ενδεχόμενα ανταλλαγών τις προσεχείς ώρες να είναι μεγάλα):

1. Aντριου Ουίγκινς-Καβαλίερς (Κάνσας)
2. Τζαμπάρι Πάρκερ-Μπακς (Ντιουκ)
3. Τζόελ Εμπίιντ-Σίξερς (Κάνσας)
4. Ααρον Γκόρντον-Μάτζικ (Αριζόνα)
5. Ντάντε Εξάμ-Τζαζ (Australian Institute of Sport)
6. Μάρκους Σμαρτ-Σέλτικς (Οκλαχόμα Στέιτ)
7. Τζούλιους Ραντλ-Λέικερς (Κεντάκι)
8. Νικ Στάουσκας-Κινγκς (Μίτσιγκαν)
9. Νόα Βονλέ-Χόρνετς (Ιντιάνα)
10. Ελφριντ Πέιτον-Σίξερς (Λουιζιάνα-Λαφαγιέτ)
11. Νταγκ ΜακΝτέμορτ-Νάγκετς (Κρέιτον)
12. Ντάριο Σάριτς-Μάτζικ (Τσιμπόνα-Αναντολού Εφές)
13. Ζακ ΛαΒίν-Τιμπεργουλβς (UCLA)
14. Ττζέι Ουόρεν-Σανς(N.C State)
15. Εντριαν Πέιν-Χοκς (Μίτσιγκαν Στέι)
16. Γιουσούφ Νούρκιτς-Μπουλς (Τσεντεβίτα)
17. Τζέιμς Γιανγκ-Σέλτικς (Κεντάκι)
18. Τάιλερ Ενις -Σανς (Σίρακους)
19. Γκάρι Χάρις-Μπουλς (Μίσιγκαν Στέιτ)
20. Μπρούνο Καμπόκλο-Ράπτορς (Βραζιλία-Πινιέρος)
21. Μιτς ΜακΓκέιρι-Θάντερ
22. Τζόρνταν Ανταμς-Γκρίζλις (UCLA)
23. Ρόντεϊ Χουντ-Τζαζ (Ντιουκ)
24. Σαμπάζ Ναπίερ-Χόρνετς (Κονέκτικατ)
25. Κλιντ Καπέλα-Ρόκετς (Σαλόν/Σαονέ)
26. Πι Τζέι Χέρστον-Χιτ (Τέξας Λέτζεντς -NBDL
27. Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς-Σανς (Παρτιζάν)
28. Σι Τζέι Ουίλκοξ-Κλίπερς (Ουάσινγκτον)
29. Τζος Χιούστις-Θάντερ (Στάνφορντ)
30. Κάιλ Αντερσον-Σπερς (UCLA)
31. Ντάμιεν Ινγκλίς -Μπακς (Ροάν)
32. Κέι Τζέι ΜακΝτάνιελς-Σίξερς (Κλέμσον)
33. Τζο Χάρις-Καβαλίερς (Βιρτζίνια)
34. Κλίνθονι Ερλι-Νικς (Ουίτσιτα)
35. Τζάρνελ Στόουκς-Τζαζ (Τένεσι)
36. Τζόνι Ο’Μπράιαντ-Μπακς (LSU)
37. ΝτιΑντρε Ντάνιελς-Ράπτορς (Κονέκτικατ)
38. Σπένσερ Ντινγουίντι-Πίστονς (Κολοράντο)
39. Τζέραμι Γκραντ-Σίξερς (Σίρακους)
40. Γκλεν Ρόμπινσον ΙΙΙ -Τίμπεργουλβς (Μίτσιγκαν)
41. Νίκολα Τζόκιτς-Νάγκετς (Μέγκα Βιζούρα)
42. Νικ Τζόνσον-Ρόκετς (Αριζόνα)
43. Ουόλτερ Ταβάρες-Χοκς (Γκραν Κανάρια)
44. Μαρκέλ Μπράουν-Τίμπεργουλβς (Οκλαχόμα Στέιτ)
45. Ντουάιτ Πάουελ-Χόρνετς (Στάνφορντ)
46. Τζόρνταν κλάρκσον-Ουίζαρντς (Μιζούρι)
47. Ρας Σμιθ-Σίξερς (Λούισβιλ)
48. Λαμάρ Πάτερσον-Μπακς (Πίτσμπουργκ)
49. Κάμπερον Μπέρστοου-Μπουλς (Νιου Μέξικο)
50. Αλεκ Μπράουν-Σανς (Γκριν Μπέι)
51. Θανάσης Αντετοκούνμπο-Νικς (Ντέλαγουερ 87ers – NBDL)
52. Βασίλιε Μίσιτς-Σίξερς (Μέγκα Βιζούρα)
53. Αλεσάντρο Τζεντίλε -Τίμπεργουλβς (Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο)
54. Νεμάνια Ντάνγκουμπιτς-Σίξερς (Μέγκα Βιζούρα)
55. Σεμάι Κρίστον-Χιτ (Ξαβιέ)
56. Ρόθ Ντεβίν Μαρμπλ-Νάγκετς (Αϊόβα)
57. Λούις Λαμπερι-Πέισερς
58. Τζόρνταν ΜακΡέι-Σπερς (Τένεσι)
59. Ξαβιέ Θέιμς-Ράπτορς (Σαν Ντιέγκο Στέιτ)
60. Κόρι Τζέφερσον-Σπερς (Μπέιλορ)
Πηγή: sport-fm.gr

«Δεν είμαστε φαβορί»

Προπόνηση στο γήπεδο, «εντατικά» και στο ξενοδοχείο της Εθνικής πάνω στα αγωνιστικά χαρακτηριστικά των Κοσταρικανών. Τι κοινό έχουν με εμάς και που μπορούμε να τους… χτυπήσουμε.

«Δεν είμαστε φαβορί»
Από την πρώτη στιγμή, ο Φερνάντο Σάντος θέλει να βάλει τους διεθνείς σε κλίμα Κόστα Ρίκα και έτσι στο πρωινό της Πέμπτης επέλεξε να τους δείξει εκτεταμένα στιγμιότυπα από τον δεύτερο αγώνα του αντιπάλου κόντρα στην Ιταλία. Τη νίκη της ομάδας της Κεντρικής Αμερικής χάρη στο γκολ του Ρουίζ.


Το μήνυμα που θέλησε να περάσει στους ποδοσφαιριστές του ο Πορτογάλος είναι πως σε αυτή την αναμέτρηση δεν έχει κάποια ομάδα το αβαντάζ για την πρόκριση. «Δεν είμαστε το φαβορί, δεν υπάρχει φαβορί σε αυτό το ματς. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή η Κόστα Ρίκα γιατί παίζει καλά στην κόντρα επίθεση», ανέφερε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Η ομάδα του Τζόελ Κάμπελ αγωνίζεται με σύστημα 5-4-1 και μπορούμε να πούμε ότι έχει αρκετά κοινά σημεία με τον δικό μας τρόπο παιχνιδιού. Και ένα από αυτά είναι ότι οι Κοσταρικανοί ψάχνουν τους κενούς χώρους στην κόντρα.

Στους περισσότερους αγώνες κάνουν μαζική άμυνα, δηλαδή και οι πέντε είναι πίσω με τους δύο πλάγιους μπακ, Γκαμπόα και Ντιάζ να μην ανεβαίνουν πολύ συχνά. Οι δύο ακραίοι της μεσαίας γραμμής, Ρουίζ και Μπολάνος προσπαθούν να στηρίξουν τον Κάμπελ στην επίθεση, οπότε το σχήμα γίνεται κάτι σαν 5-2-3.

Και ποιο είναι το αδύναμο σημείο της Κόστα Ρίκα; Όταν βγαίνουν από την εστία του Νάβας και επιχειρούν να ανεβαίνουν ψηλά, υπάρχουν κενοί χώροι στην πλάτη της άμυνας για μεγάλες μπαλιές. Ένα σημείο που η «γαλανόλευκη» θα πρέπει να επωφεληθεί, με καλά τρεξίματα και σωστές τοποθετήσεις στον τομέα της ανάπτυξης.

Το συμβόλαιο του Ρανιέρι

Το ξέρουν και οι... πέτρες πλέον ότι ο Κλαούντιο Ρανιέρι θα αντικαταστήσει τον Φερνάντο Σάντος μετά το Μουντιάλ. Βέβαια, μπορεί να μην έχουν πέσει οι υπογραφές στο συμβόλαιο, ωστόσο ο Ιταλός τεχνικός έχει προτείνει στην ΕΠΟ να υπογράψει για 2+2 χρόνια, φανερώνοντας τις βλέψεις του για την Εθνική ομάδα.

Το ετήσιο συμβόλαιο του Κλαούντιο Ρανιέρι θα κυμαίνεται περίπου στις 800.000 ευρώ και το μπόνους πρόκρισης στο Euro 2016 θα έχει ισχύ μόνο σε περίπτωση που η «γαλανόλευκη» προκριθεί αήττητη στα γήπεδα της Γαλλίας! Να θυμίσουμε ότι το πριμ φτάνει τις 800.000 ευρώ. Ο Ιταλός θα λύσει και τυπικά τη συνεργασία του με τη Μονακό στις 15 Ιουλίου και αμέσως μετά θα ενεργοποιηθεί η συμφωνία με την ελληνική ομοσπονδία.

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι έχει μια αρκετά καλή εικόνα για το ρόστερ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, ενώ φημολογείται ότι στη Βραζιλία βρίσκεται συνεργάτης του για να παρακολουθήσει από κοντά την Εθνική ομάδα. Οι υποχρεώσεις της «γαλανόλευκης» στα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος αρχίζουν στις 7 Σεπτεμβρίου κόντρα στη Ρουμανία στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και γι’ αυτό το λόγο είναι πολύ πιθανό να κλειστεί φιλικό με την Κύπρο στις 3 του μήνα στην Αθήνα. Πηγή: sport-fm.gr

«Ο.Κ.» στα χαφ, προχωράει για φορ!

Ο Κασάμι ενδέχεται να αποτελέσει την επόμενη μεταγραφή του Ολυμπιακού, ο οποίος (με την απόκτηση του Εντινγκά) καλύπτει τις θέσεις στα χαφ. Πώς κινούνται οι Πειραιώτες για την ενίσχυση της επίθεσης.

«Ο.Κ.» στα χαφ, προχωράει για φορ
Αρκετές είναι αυτή τη στιγμή οι πιθανότητες ο Παϊτίμ Κασάμι να αποτελέσει την επόμενη μεταγραφή του Ολυμπιακού, εκτός και αν έρθουν τα έγγραφα από το Μεξικό και προλάβει ο Άλαν Πουλίδο να ανακοινωθεί πρώτος.

Αυτή τη στιγμή οι Πειραιώτες κινούνται για την ενίσχυση της μεσοεπιθετικής τους γραμμής, αλλά με την επικείμενη προσθήκηση του Ελβετού χαφ και την απόκτηση του Ντελβίν Εντινγκά καλύπτουν τα κενά που υπήρχαν στα χαφ.

Η υπόθεση του 22χρονου μέσου είναι σε πολύ καλό δρόμο και σύντομα αναμένουμε τα αποτελέσματα των συζητήσεων που είχε η πλευρά του παίκτη με τη Φούλαμ, με το «κόλλημα» να οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπήρχε ρήτρα αποδέσμευσης ως ελεύθερου σε περίπτωση υποβιβασμού του αγγλικού συλλόγου.

Ωστόσο, μπορεί τα πλάνα των πρωταθλητών Ελλάδας να αλλάξουν, εφόσον έρθει κάποια πρόταση για τους… μουντιαλικούς Μανιάτη και Σάμαρη, κάτι που ισχύει και στις περιπτώσεις των Μανωλά και Χολέμπας.

Για την επίθεση τώρα, δεν έχει παρατηρηθεί κάποια εξέλιξη για τον Άλφρεντ Φινμπόγκασον, καθώς η Σοσιεδάδ δεν έχει συμφωνήσει με τη Χέρενφεϊν (υπάρχει διαφορά 1 εκατ. ευρώ). Εφόσον οι Ισπανοί δεν τα βρουν με τους Ολλανδούς και αποφασίσουν να προχωρήσουν για άλλον παίκτη, ο Ολυμπιακός θα είναι η μοναδική ομάδα που θα ενδιαφέρεται (επισήμως) για τον Ισλανδό επιθετικό.

Την ίδια στιγμή, ο Κριστιάν Καρεμπέ φέρεται να είναι σε ανοιχτή γραμμή με τον Αντρέ-Πιερ Ζινιάκ, τον οποίο θέλει και η Τραμπζονσπόρ, αλλά επίσης δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Η περίπτωση του Γάλλου παραμένει ψηλά, πόσω μάλλον αν «ναυαγήσει» οριστικά η υπόθεση του «Φίνμπο». Από εκεί και πέρα, ένας παίκτης που εξετάζεται είναι ο Σουηδός Όλα Τοϊβόνεν, τον οποίο έχει προτείνει ο Μίνο Ραϊόλα.

Ο Τζίμι Ντουρμάζ είναι στη λίστα για τη μία από τις δύο θέσεις των ακραίων, ο Ολυμπιακός έχει κάνει επαφές για την απόκτησή του, ωστόσο δεν επιβεβαιώνει ότι είναι τόσο κοντά όσο το έχουν παρουσιάσει οι Σουηδοί, που αναφέρουν ότι ο διεθνής άσος της Γκεντσλερμπιρλιγκί είναι μία... ανάσα από τον Πειραιά. Πηγή: sport-fm.gr

Το ξύλο του αιώνα!! (ΒΙΝΤΕΟ)

"Σκυλίσια Μέρα" με ένα απίστευτο ματς Παγκοσμίου Κυπέλλου που έγινε σαν σήμερα κι έγραψε ιστορία.
 


Ήταν 27 Ιουνίου 1954 όταν η Ουγγαρία κέρδιζε με 4-2 τη Βραζιλία στον προημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μάλιστα, παρά την απουσία του μεγάλου Φέρεντς Πούσκας που ήταν τραυματίας.
Πρόκειται για αγώνα των κορυφαίων ομάδων εκείνης της εποχής, άσχετα ότι η Γερμανία εν τέλει σήκωσε την κούπα στον τελικό με την Ουγγαρία.
Το ματς έμεινε στην ιστορία ως "Η Μάχη της Βέρνης", αφού η βία μεταξύ των παικτών ξεπέρασε τα όρια.
Κι όταν λέμε ξεπέρασε τα όρια, εννοούμε τόσο εντός αγωνιστικού χώρου με τις τρείς αποβολές και τα άγρια μαρκαρίσματα, όσο κι εκτός με την επίθεση στα αποδυτήρια της Ουγγαρίας.
Οι δυο αποβολές ήταν για τη Βραζιλία και η μια για την Ουγγαρία, η οποία προηγήθηκε με 2-0 και στη συνέχεια με 3-1.
Πηγή: sportdog.gr

Σκόρδας: «Στη Β' εθνική με άρθρο 99»

Επίθεση κατά των Στεφανίδη, Γαλανού και των επιλογών τους για την επόμενη μέρα του Άρη έκανε ο Λάμπρος Σκόρδας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Ο πρώην πρίοεδρος του Άρη εξήγησε παράλληλα γιατί προτιμά την επιλογή της Β' εθνικής και του άρθρου 99.

Αρχικά μίλησε ο Νικήτας Ματθαίου δηλώνοντας πως: «Δεσμεύσαμε τα σπίτια μας, τις οικογένειες μας και καταφέραμε τον καιρό εκείνο να πετύχουμε. Με την προσπάθεια που κάναμε τότε καταφέραμε να καθαρίσουμε ενώ το Ρύσιο που ήταν υποθηκευμένο από την εποχή Ζαχουδάνη. Όλοι εργαστήκαμε σκληρά και καταφέραμε να πετύχουμε τον στόχο μας. Το πρόβλημα δεν είναι ίδιο όπως τότε. Μπορούμε να εγγυηθούμε για το μέλλον του Άρη και όχι ο σύλλογος να πάει στη Γ Εθνική που θα είναι και η ταφόπλακα του. Θα βοηθήσω όπως και τότε. Στόχος μας είναι να εγγυηθούμε το μέλλον του συλλόγου. Δεν μας βάζει κανείς το πιστόλι στον κρόταφο. Το κάνουμε για να επιβιώσει η ομαδα κι όσο περίεργο κι αν σας ακούγεται θέλουμε ο σύλλογος να παίξει στην Ευρώπη σε λίγα χρόνια».

Ο Λάμπρος Σκόρδας αναφέρθηκε αρχικά στην απουσία του από τη Γενική Συνέλευση: ««Θεωρήσαμε ότι να πάμε σε μία συνέλευση όπου θα μαζευτούν 50 άνθρωποι αλλά και μία μερίδα οργανωμένων, δεν θα είχε νόημα γιατί αποτελώ στόχο ύβρεων. Από ότι φάνηκε δεν υπάρχει διέξοδος. Θα έλεγαν οτι ο Σκόρδας ήρθε και δεν άφησε την ΚΜΑ να πάρει μια απόφαση. Μετά την λαίλαπα  που προκάλεσε ο Ηλιάδης μέχρι τα Χριστούγεννα που αναλάβαμε, η προσπάθεια που κάναμε ήταν ανεπιτυχής. Απο το καλοκαίρι η ομάδα ήταν καταδικασμένη. Η ομάδα ήταν αδύναμη διοικητικά. Δεν είναι τυχαίο. Είχε προσχεδιαστεί μία τέτοια κατάσταση. Στόχος είναι για αυτούς να πέσει η ομάδα στη Γ΄ και να την πάρουν κάποιοι τζάμπα…

Σήμερα εμφανίζεται το σενάριο της Γ Εθνικής το οποίο είναι ένα κομμάτι από αυτό το σενάριο περί αλλαγής του ΑΦΜ. Ο Στεφανίδης ψάχνει «αυτοφοράκηδες». Εχω κάνει μηνύσεις για δύο διαφορετικές υποθέσεις. Η μία για την υπόθεση Ολαϊτάν και η άλλη για τις υπογραφές Κόντη. Ξεχνούν το πόρισμα της NEXIA. Κόστισε περίπου 25.000 ευρώ στον Άρη. Αποκρύφτηκε αυτό το πόρισμα. Σε αυτό φαίνεται πολύ καθαρά ότι κι εγώ αλλά και ο Ματθαίου χρηματοδοτήσαμε την ομάδα. Στη σελίδα 68 αναγράφεται ότι η ομάδα χρηματοδοτήθηκε από μένα με περίπου 1.500.000 ευρώ κα ταμειακές διευκολύνσεις από τον Νικήτα Ματθαίου κοντά στα 600.000 ευρώ.

Στις 14 Απριλίου είχα καταβάλλει 11.000 ευρώ για να περάσουν τις μέρες του Πάσχα το προσωπικό αλλά και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας. Προηγήθηκαν 14.000 ευρώ. Όλοι αυτοί εμπλέκονται κι έχουν κάνει μια ολόκληρη εκστρατεία για να μείνει ο Άρης στα χέρια τους. Αυτοί που θέλουν τον Άρη στη Γ’ Εθνική υποστηρίζουν τώρα ότι εγώ και ο Ματθαίου θέλουμε τον Άρη για τον δικό μας ενδιαφέρον.

Όλοι αυτοί που έχουν ευθύνη βγάζουν την ουρά τους απέξω κι αφήνουν τον κόσμο μέσα από μία αστεία διαδικασία που ορίστηκε προχθές να αποφασίσει το μέλλον του συλλόγου».


"Ο Άρης πρέπει να κυνηγήσει το άρθρο 99" 


Για το νέο ΑΦΜ: «Την Παρασκευή στο γραφείο του Χριστοφοριδη ήταν τα αδέρφια Γρόλιοι και ο Ψηφίδης και κανόνιζαν μαζί με τον πρόεδρο του Γαζώρου περί αγοράς του ΑΦΜ. Κι αυτό γιατί ο Γάζωρος δεν έχει Ερασιτέχνη γεγονός που το καθιστά ακόμα πιο εύκολο»

Για το άρθρο 99: «Το δημόσιο συμφωνεί αλλά κι ένα μεγάλο κομμάτι των πστωτών συμφωνεί ώστε να διασωθεί ο Άρης. Η λύση είναι απλή. Ο Άρης έκανε μία έφεση για το άρθρο 99 που ενώ αρχικά δεν δικαιώθηκε μπορεί να αναιρεθεί στο εφετείο. Μιλάμε για προστασία απέναντι τους πιστωτές. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί. Αυτός είναι ο δρόμος αλλά δεν είναι αυτός που οδηγεί στο ΑΦΜ. Δεν θέλουν ο Άρης να ξεφύγει όπως ξέφυγε το 2004.Ο Άρης για αυτούς πλέον είναι νταβατζιλίκι και λαμογιά! Ο κόσμος δεν ξέρει την αλήθεια και του φορτώνουν την ευθύνη να αποφασίσει για το μελλον.

Ο Άρης πρέπει λοιπόν να κυνηγήσει το άρθρο 99. Για αυτήν την λύση μπορούμε εμείς να εγγυηθούμε. Σε 15-20 μέρες μπορούμε να εξασφαλίσουμε την προστασία της ομάδας από τους πιστωτές της και την ενασχόληση της μόνο γι αυτή την χρονιά στην αγωνιστική αντιμετώπιση της Φούτμπολ Λιγκ και στην άνοδο της στην Σούπερ Λιγκ.

Ο Ερασιτέχνης Άρης δεν μπορεί διοικήσει την ομαδα στη Γ. Ακόμα και τα χρήματα της NOVA αν επέλθει συμφωνία με τα τηλεοπτικά του Άρη θα κατασχεθούν λόγω των χρεών μέσα από τα χέρια του ΑΣ. Η αλήθεια είναι ξεκάθαρη. Αυτοί που έχουν πρωτοστατήσει αυτή τη στιγμή κι έχουν φέρει την ομάδα σε αυτό το σημείο ανήκουν στους οργανωμένους, επηρεάζουν κόσμο. Αυτοί θέλησαν να «δηλητηριάσουν» τον κόσμο. Είναι αυτοί που με βρίζουν με απειλούν και μετά με χαρακτηρίζουν και δικομανή.

Αν κάποιοι είναι λάτρεις της παρανομίας εμείς θα είμαστε απέναντι τους. Θα ακολουθήσουν κι άλλες μηνύσεις. Όπως επίσης η υπόθεση Μπατιόν. Την ημέρα που έφυγε πήρε 350.000 ευρώ σε επιταγές που δόθηκαν στην Αθήνα. Αντιλήφθηκαν όλοι ότι το διάστημα που ήμουν πρόεδρος βρήκαμε πράγματα που ούτε εγώ γνώριζα γιατί έλειπα αυτή την 5ετία. Και φτάνουμε στο σημείο ο Άρης σήμερα να «αυτοκτονεί». Αντιμετωπίσαμε την ομάδα χωρίς να έχουμε εγγυήσεις. Δεν πήραμε καμία εξασφάλιση αλλά και πάλι είμαστε διατεθειμένοι. Ο Άρης εχει ένα συγκεκριμένο χρέος αλλά και πάλι είναι μια μεγάη εταιρία. Ο υποβιβασμός του Άρη τότε δεν ήταν οικονομικά καταστροφικός. Σε 2 χρόνια αύξησε τα κερδη του κατά 800%.

Ο Γαλανός έχει σε βάρος του αγωγές από την ΚΑΕ Ηρακλής για ΦΠΑ που δεν κατέβαλε. Αυτούς τους Αρειανούς θέλουμε στον Άρη;

Για τον Γαλανό: «Ο Γαλανός έχει σε βάρος του αγωγές από την ΚΑΕ Ηρακλής για ΦΠΑ που δεν κατέβαλε. Αυτούς τους Αρειανούς θέλουμε στον Άρη; Ο Γαλανός φρόντισε με την υπογραφή του να μην μπει ο Άρης στο άρθρο 44. Εχουμε επαφή με επιχειρηματίες αλλά πρέπει να αποδειχθεί ότι ο Άρης είναι βιώσιμος. Αν δεν μπει στο άρθρο 99 ο Άρης δεν θα έχει την προστασία που θέλουμε από τους πιστωτές του, ώστε να υπάρξουν επενδύσεις. Και λεφτά κάποιοι να βάλουν δεν υπάρχει λύση, Τα χρέη είναι πολλά, ποιον να πρωτοπληρώσεις».

Για την «Ελληνικός χρυσός»: «Περιμένουμε την Δευτέρα την συνέλευση των μετόχων. Περιμένουμε από την πλευρά του Στεφανίδη να παραιτηθεί. Έκαψε μόνος του μία μελλοντικά εξαιρετική χορηγία με μία εταιρία όπως ο «Ελληνικός χρυσός», καθώς με την στάση του ανάγκασε την ίδια την εταιρία να το διαψεύσει με ανακοίνωση της.

«Mέσα στις επόμενες 20 μέρες θα εισρεύσουν χρήματα στην ομάδα ώστε να κάνει μία κανονική πορεία. Κανείς δεν βάζει χρήματα στον Άρη αν ο σύλλογος δεν μπει στο άρθρο 99. Το 106ια ήταν το μεγάλο παραμύθι της καθυστέρησης. Έλεγαν ότι ο Άρης μπορεί να εξυγιανθεί αλλά δεν βρέθηκε αξιόπιστος εκκαθαριστής. Το 106ια προϋποθέτει πώληση σε κάποιον που έχει άλλο ΑΦΜ. Άρα η ομάδα θα ξαναπέσει στην Γ΄ Εθνική. Όλα είναι ένα παραμύθιασμα. Για να πάρει κάποιος τον Άρη αυτή τη στιγμή χρειάζεται 30.000.000 ευρώ. Όλα τα άλλα είναι παραμύθιασμα. Θα κάνουμε τα πάντα δικαστικά, “ώστε να μην χρεωκοπήσει ο Άρης. Όσοι έφεραν τον Άρη σε αυτό το σημείο θα τιμωρηθούν. Θα συνεχίσω τις μηνύσεις και όποιος θέλει ας έρθει απέναντι μου».

Για το πώς θα ηγηθεί το πλάνο του: «Είμαστε μέτοχοι της εταιρίας. Την Δευτέρα θα ζητήσουμε να μην διαλυθεί η εταιρία. Όσοι αποφασίσουν στην διάλυση της θα είναι υπόλογοι και πόσο μάλλον όταν η ψηφοφρία στη συνέλευση των μετόχων θα γίνει ονομαστικά. Θα πάμε στο πρωτοδικείο και θα ζητήσουμε τον ορισμό μας ως διοίκηση. Η διoίκηση Στεφανίδη δεν υφίσταται από αύριο μετά τις εκλογές. Η προθεσμία της  λήγει στις 30 Ιουνίου. Tην Τρίτη ο Άρης θα χρειαστεί μία διοίκηση και θα ζητήσουμε να ηγηθούμε εμείς».

Για το αν έχει έτοιμο αγωνιστικό πλάνο: «Δεν είμαι διοίκηση για να έχω προπονητή. Θεωρώ ιδανική λύση του αnθρώπους που ήταν μέχρι τώρα, όπως ο κ. Φοιρός. Απορώ με τον κ. Καλαϊτζίδη για το πως ανέλαβε την ομάδα από την στοιγμή που δεν έχei φορολογική ενημερότητα ο σύλλογος και δεν μπορεί να κάνει μεταγραφές. Hταν απλά μία κίνηση από πλευράς Στεφανίδη για να υπάρξει καθυστέρηση».
Πηγή: metrosport.gr

«Συνεχής ροή κόσμου…»

39625_main
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο άτυπος πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής στο δημοψήφισμα που γίνεται στον Άρη, Σπύρος Χριστοφορίδης και μίλησε για τις εξελίξεις της διαδικασίας.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Σπύρος Χριστοφορίδης:
Για την ροή του κόσμου:
“Υπάρχει αρκετά σημαντική ροή. Έχουν ψηφίσει πάνω από 150 άτομα μέχρι τώρα. Έχουν στηθεί εννιά κάλπες ισάριθμα παραβάν και παρά τα προβλήματα στην προσέλευση των εθελοντών, ο κόσμος για να ψηφίσει έρχεται. Έχουν έρθει αρκετοί ψήφοι με παραδόσεις κούριερ. Τα κούριερ δεν έρχονται γρήγορα στο Χαριλάου και αυτές ήταν πρωινές παραδόσεις. Πιστεύω θα έρθουν σύντομα και άλλα”.
Για το κλίμα που επικρατεί:
“Προς το παρών είναι ήρεμο το κλίμα. Ο κ. Φουρλίγκας έχει έρθει και αναμένεται ο κ. Στεφανίδης”.
Για το δημοψήφισμα:
“Οι εκλογές ή μάλλον το δημοψήφισμα αν δεν υπάρχει συνεχής ροή κόσμου θα τελειώσει στις 7. Θα ενημερώσουμε με το αποτέλεσμα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΜΑ προκειμένου είτε σήμερα είτε αύριο να κάνει συνέλευση και να εγκρίνει το αποτέλεσμα. Μπορεί και σήμερα μπορεί και αύριο. Αυτό εξαρτάται από την άτυπη εφορευτική επιτροπή. Οι επιλογές είναι δύο.  Από την μια η Β’ εθνική και από την άλλη είναι η επιλογή “λύση της εταιρείας και θέση της εκκαθάρισης”. Η ΚΜΑ δεν είναι Ερασιτέχνης και δεν μπορεί να αποφασίσει τον υποβιβασμό της ομάδας στην Γ’ εθνική. Η Γ’ εθνική μπορεί να αποφασιστεί αρχικά στην συνέλευση των μετόχων και στην συνέχεια αναλαμβάνει ο ερασιτέχνης”.
Για το αν είναι η ψηφοφορία ονομαστική:
“Υπάρχει ένας κατάλογος  10.000 ανθρώπων. Η ψηφοφορία είναι μυστική. Μετά την αποχώρηση  του Super 3 υπήρξε ένα κύμα αποχώρησης. Τέθηκαν και οι δύο προτάσεις, η μια για ονομαστική ψηφοφορία και η δεύτερη για μυστική ψηφοφορία την Πέμπτη και επελέγη η λύση της μυστικής ψηφοφορίας. Έχει και περισσότερα εχέγγυα ασφάλειας και μεγαλύτερη πιθανότητα συμμετοχής. Τώρα υπάρχει διαδικασία αναγνώρισης, ένας εκλογικός κατάλογος και ξέρουμε ποιος ψηφίζει. Είναι δημοψήφισμα γιατί η πρόταση των μελών που έγινε δεκτή ήταν να ψηφίσει ο μεγαλύτερος δυνατός αριθμός. Οι φωνές που ακούστηκαν για διαρκείας και όλα αυτά δεν ήταν εφικτό να υλοποιηθούν σε τόσο σύντομο διάστημα οπότε ψηφίζουν όλα τα κατά καιρούς μέλη της ΚΜΑ τακτοποιημένα και μη και όσα γράφτηκαν μέχρι και χθες. Φυσικά όχι δόκιμα μέλη, υπάρχει η κόρη μου που είναι εφτά χρονών, δεν μπορεί να ψηφίσει. Είναι διαδικασίες όπως προβλέπει η νομοθεσία. Όταν ένας δεκαεξάχρονος δεν μπορεί να ψηφίσει στις εκλογές, έτσι δεν μπορεί να ψηφίσει και σε έναν τόσο σημαντικό φορέα”.
Πηγή: arenafm.gr

Αυτοί αποφασίζουν!

Μέχρι το απόγευμα τα μέλη της Κοινωνίας Μελών Άρη ψηφίζουν για την κατηγορία που θα θέλουν να αγωνιστεί η ομάδα στη νέα αγωνιστική σεζόν.

Αυτοί αποφασίζουν
Η… καρδιά του Άρη χτυπά στα γραφεία της Κοινωνίας Μελών Άρη.

Μέχρι και τις 19:00 τα μέλη του φορέα ψηφίζουν για την κατηγορία στην οποία επιθυμούν να αγωνιστεί η ομάδα τους.

Οι επιλογές;

Η Β' Εθνική, με τα όσα περιέγραψε στη γενική συνέλευση του φορέα η διοίκηση του Παναγιώτη Στεφανίδη ή εκούσια εκκαθάριση της εταιρείας και η Γ' Εθνική (πιθανώς και όχι απαραίτητα) με τα όσα υποστήριξε ο Γιώργος Γαλανός.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, που έχει τη μορφή δημοψηφίσματος, είναι απολύτως δεσμευτικό για τα διοικητικά συμβούλια των δυο μεγαλομετόχων (ΑΣ και «ΚΜΑ») που θα κληθούν να το επικυρώσουν την ερχόμενη Δευτέρα στη γενική συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ.

Συμμετοχή στη Football League σημαίνει παραμονή της διοίκησης Στεφανίδη στην ΠΑΕ προκειμένου αυτή να «τρέξει» το σχέδιό της και να υλοποιήσει το πρόγραμμά της με τον Αρη στη δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία.

Η λύση της εκούσιας εκκαθάρισης δεν προϋποθέτει αυτομάτως την παρουσία του Γιώργου Γαλανού στην ομάδα, αφού σε περίπτωση λύσης της εταιρείας το ποδοσφαιρικό τμήμα περνάει στη δικαιοδοσία του Ερασιτέχνη, ο οποίος θα αποφασίσει και για το διοικητικό σχήμα που θα «τρέξει» την ομάδα.

Επίσης, η λύση της εκούσιας εκκαθάρισης δεν συνεπάγεται απαραιτήτως τη συμμετοχή της ομάδας στην τρίτη κατηγορία, αλλά μέσω αυτής μπορεί να ανοίξει η συζήτηση και για αγορά ΑΦΜ, ενώ νομικά (κάτι που όμως δεν πρόκειται να συμβεί), μπορεί η ομάδα να φτάσει μέχρι και στα τοπικά πρωταθλήματα.

Ο Παναγιώτης Στεφανίδης με δηλώσεις του υποστήριξε πως «δεν υπάρχει νόημα να στείλουμε από τώρα την ομάδα στη Γ' κατηγορία, χωρίς να εξαντλήσουμε τις πιθανότητες να αγωνιστεί στη Β'. Αν δεν τα καταφέρουμε, δεν δηλώνουμε συμμετοχή στη Football League στις 30 Ιουλίου και πάμε τότε στη Γ'».

Δικαίωμα συμμετοχής στη σημερινή ψηφοφορία έχουν όλοι όσοι έχουν εγγραφεί στα μητρώα της «ΚΜΑ» μέχρι και χθες 26 Ιουνίου, με την ευχή όλων των φορέων του συλλόγου να αποφασίσουν οι πολλοί για την επόμενη μέρα του Αρη και όχι οι λίγοι για τους πολλούς. Πηγή: sport-fm.gr

Το μουντιάλ της… πρώτης φοράς!!

Ο Β. Γαλούπης εντόπισε μετά την ολοκλήρωση των ομίλων του παγκοσμίου κυπέλλου τι συμβαίνει για πρώτη φορά στην διοργάνωση. 
Ρίχνοντας μια ματιά στα ζευγάρια μετά την ολοκλήρωση των ομίλων πριν λίγη ώρα, παρατήρησα ότι συμβαίνουν αρκετά ενδιαφέροντα είτε για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης, είτε στα τελευταία μουντιάλ.
Από τότε, λοιπόν, που η β’ φάση άρχισε να γίνεται με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή με 16 ομάδες και νοκ άουτ παιχνίδια, έτσι ώστε να υπάρχει κι ένα μέτρο σύγκρισης με το σήμερα, βλέπουμε κάποια πράγματα που δεν τα είχαμε ξαναδεί.
Για παράδειγμα, είναι η πρώτη φορά που περνάνε τόσες ομάδες από την αμερικανική ήπειρο στους «16». Προκρίθηκαν, δηλαδή, οκτώ εθνικές από τις 10 συνολικά που παίρνουν μέρος στο μουντιάλ: Βραζιλία, Αργεντινή, Χιλή, Κολομβία, Ουρουγουάη από τη Νότια Αμερική. Συν Κόστα Ρίκα, Μεξικό, ΗΠΑ.
Το μάξιμουμ ήταν οι εφτά εκπρόσωποι της αμερικανικής ηπείρου στο περασμένο μουντιάλ.
Είναι η πρώτη φορά που η Ευρώπη μένει για δεύτερο σερί μουντιάλ στις έξι εκπροσώπους της στην β’ φάση. Από την Ευρώπη πέρασαν στους «16» (από τις 13 που πήγαν στην Βραζιλία) οι Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Ελλάδα, Βέλγιο κι Ελβετία. Το ίδιο συνέβη και στο παγκόσμιο κύπελλο της Ν. Αφρικής το 2010.
Ουδέποτε από το 1986 και ύστερα (είτε το μουντιάλ γινόταν με 24 ομάδες, είτε με 32 κι ανεξάρτητα από τις αυξομειώσεις στις εκπροσώπους της κάθε ηπείρου), η Ευρώπη είχε μείνει μόνο με έξι ομάδες στην β’ φάση. Συνήθως είχε από εννιά και πάνω. Τώρα, όμως, επαναλαμβάνεται αυτό που είδαμε και στη Ν. Αφρική πριν από μια τετραετία.
Είναι η πρώτη φορά που προκρίνονται στους «16» δυο ομάδες από την Αφρική, δηλαδή Νιγηρία και Αλγερία. Ουδέποτε είχε συμβεί στο παρελθόν κάτι παρόμοιο.
Στους «16» του φετινού παγκοσμίου κυπέλλου δεν πέρασε καμία από τις τρείς εθνικές της Ασίας, ενώ έξω έμεινε και η Αυστραλία. Έτσι, είναι η πρώτη φορά από 1998 και ύστερα που η β’ φάση του μουντιάλ είναι μόνο τριών ηπείρων. Δηλαδή, Ευρώπης, Αμερικής και Αφρικής.
Το ίδιο ακριβώς είχε συμβεί και στο μουντιάλ της Γαλλίας. Από τότε μέχρι και το 2010 εκπροσωπούνταν στους «16» πάντα περισσότερες από τρείς ήπειροι.
Πηγή: gazzetta.gr

Ρονάλντο: «Ημασταν λίγοι»

Τα πράγματα όπως έχουν είπε ο Κριστάνο Ρονάλντο μετά τις αμέτρητες χαμένες ευκαιρίες κόντρα στην Γκάνα και τον αποκλεισμό της Πορτογαλίας από τους «16» του Mundial. «Δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες, όμως δεν μπορέσαμε να τις κάνουμε γκολ και δεν ανταποκριθήκαμε στις προσδοκίες. Βλέποντας τα αποτελέσματα των άλλων παιχνιδιών μας και τις ευκαιρίες που είχαμε, θα μπορούσαμε να έχουμε περάσει. Προσπαθήσαμε για το καλύτερο, τα δώσαμε όλα, όμως έτσι είναι το ποδόσφαιρο» ήταν τα λόγια του σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης, που θα μπορούσε να έχει κάνει χατ τρικ στον αγώνα με την Γκάνα.
Πηγή: gazzetta.gr

Σε αναμονή των αποτελεσμάτων των ιατρικών εξετάσεων για Μενσά-Μπονσού!

Ολοκληρώθηκαν τα ιατρικά τεστ του Ποπς Μενσά-Μπονσού και πλέον στον Ολυμπιακό περιμένουν τα αποτελέσματα για να ενεργοποιήσουν τη συμφωνία.
Η αλήθεια είναι πως ο Ολυμπιακός στο παρελθόν έχει έρθει αρκετές φορές σε δύσκολη θέση με παίκτες που υπέγραφαν έχοντας σοβαρά προβλήματα τραυματισμού, οπότε είναι λογικό κάθε μεταγραφικό απόκτημα να περνάει από... κόσκινο.
Ο Ποπς Μενσά-Μπονσού πριν δύο σεζόν είχε αντιμετωπίσει κάποια προβλήματα στο γόνατο και τον ώμο του, οπότε οι σημερινές ιατρικές εξετάσεις ήταν εξoνυχιστικές. Το ιατρικό τιμ του Ολυμπιακού εξέτασε ενδελεχώς τον Μενσά-Μπονσού ώστε να αποτρέψει κάθε πιθανό ενδεχόμενο και όλοι περιμένουν αύριο τα αποτελέσματα.
Αν όλα είναι θετικά τότε θα ενεργοποιηθεί η συμφωνία με τον 30χρονο σέντερ και ο παίκτης θα επιστρέψει μέσα Αυγούστου για την προετοιμασία.
Πηγή: gazzetta.gr

Γιώργο Σαμαρά, απλά RESPECT!!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την καθηλωτική συνέντευξη του Γιώργου Σαμαρά και λέει το δικό του... respect στον Έλληνα επιθετικό!
Κάθισα και είδα την εξαιρετικη συνέντευξη, που παραχώρησε ο Γιώργος Σαμαράς στον Μιχάλη Τσαπίδη. Μιλάμε , ότι με καθήλωσε, όσο ελάχιστες συνεντεύξεις στο παρελθόν. Πολλά μπράβο στον φίλο μου Μιχάλη για το αποτέλεσμα και για το γεγονός, ότι κατάφερε και έβγαλε πράγματα από τον Σαμαρά , που δεν συνηθίζει να τα λέει. Είναι φανερό, ότι πρόκειται για παιδί με ευρωπαϊκή νοοτροπία και φυσικά τον έχει βοηθήσει το γεγονός, ότι αγωνίζεται χρόνια τώρα στο εξωτερικό μακριά από την μιζέρια , τον ξερολισμό, τα συμπλέγματα που έχουν κάποιοι κάτοικοι αυτής της χώρας. Η ιστορία του με τον μικρό Τζέι , απλά συγκλονιστική. Πλέον μεταξύ τους έχει αναπτυχθεί μία αγάπη λες και είναι γιος με πατέρα. Όπως και σπουδαία η πρόταση του Γιώργου να πάει το παιδί στην Βραζιλία , για να δει από κοντα το παιχνίδι με την Κόστα Ρίκα. Όποιος δει τον μικρό Τζέι τι χαρά πήρε μόλις ο Γιώργος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα θα….ανατριχιάσει.
Επίσης η κίνηση του Σαμαρά μετά το πέναλτι να πάει να παρηγορήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα (ο οποίος πριν το εκτελέσει του έκανε αστείες χειρονομίες για να του αποσπάσει την προσοχή), δείχνει την ποιότητά του Γιώργου. Την ανθρωπιά του. Αυτό που στην Ελλάδα, όποτε το βλέπουμε είτε το χλευάζουμε είτε το σχολιάζουμε με το στιλ «έλα μωρέ θέλει να ξεχωρίζει για αυτό κάνει πάντα κάτι διαφορετικό».
Μα πιο πολύ χάρηκα αυτό, που είπε ο Σαμαράς και για εμάς τους δημοσιογράφους, αλλά και για όσους λένε διάφορα για αυτόν μέσω των social media. Σε ερώτηση του Μιχάλη αν διαβάζει και τον επηρεάζουν είπε το εξής. «Δεν διαβάζω συνήθως. Μπορεί από ένα κείμενο να διαβάσω κάτι που θα μου τραβήξει την προσοχή , αλλά μέχρι εκεί. Δεν επηρεάζομαι, διότι ξέρω ότι ττο ποδόσφαιρο, που ξέρω εγώ δεν το ξέρει τόσο καλά κανείς από αυτούς, που γράφουν». Ετσι ακριβώς. Να αγειάσει το στόμα του Γιώργου. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και εμείς οι δημοσιογράφοι  έχουμε μάθει, να κρίνουμε λές και είμαστε οι γνώστες των πάντων. Ξερόλες σε όλα.
Είμαστε προπονητές, είμαστε παίκτες, ειρωνευόμαστε αντί να σεβόμαστε ανθρώπους, που μας έχουν κάνει περήφανους τόσα χρόνια. Φυσικά και εμείς οι δημοσιογράφοι έχουμε μεγάλη ευθύνη για αυτό το καραγκιοζιλίκι, που γίνεται . Δεν μας ενδιαφέρει ο Σαμαράς, αλλά το αν τα έχει με την Φουρέιρα και τι μήνυμα του έστειλε η Φουρέιρα. Δεν μας ενδιαφέρει ο Σαμαράς, αλλά το αν φτιάχνει το μαλλί του , η όχι. Προσοχή. Δεν λέω να μην γίνεται κριτική στον Σαμαρά(για όσα κάνει στο γήπεδο)  και σε άλλους καταξιωμένους παίκτες σαν τον Γιώργο. Λέω να μην ξεφεύγουμε και να μην είμαστε οι ξερόλες . Να κάνουμε λες και ξέρουμε τα πάντα, ενώ ξέρουμε πολύ λίγα. Και να προσπαθούμε , όχι να πούμε την άποψή μας απλά, αλλά να την επιβάλουμε κιόλας, άσχετα αν έχουμε δίκιο, η όχι.
Οσοι δεν έχετε δει την συνέντευξη του Γιώργου Σαμαρά στον Μιχάλη Τσαπίδη μπείτε και δείτε τη. Εγώ έχω  καιρό να καθηλωθώ από μία συνέντευξη. Ακόμα και για την εκτέλεση του πέναλτι περιγράφει όλο το συναίσθημα, που ένοιωσε και σε κάνει να νοιώθεις ακριβώς τι ένοιωσε.
Δεν έχω τίποτα άλλο να πω από ένα μπράβο στον Μιχάλη για την συνέντευξη και ένα μεγάλο respect στον Γιώργο Σαμαρά…
Πηγή: gazzetta.gr

Καλά του κάνανε για τα καραγκιοζιλίκια του!!

«Ντου από Παντού» για την βαριά τιμωρία στον Σουάρες από την FIFA. Το πίτμπουλ, το... στραβό του το κεφάλι και η ταλεντάρα που χαραμίζεται. Του ρίξανε την βαριά καμπάνα του Σουάρες, η Ουρουγουάη τώρα έχει μεγάλο πρόβλημα αφού χάνει τον κορυφαίο της παίκτη, όμως δεν φταίει και κανένας εδώ που τα λέμε. Ας μην δάγκωνε για να μην πλήρωνε.
Να σου δώσουν και παράσημο;
Καλά του κάνανε, λοιπόν. Δεν κατάλαβα. Πας και δαγκώνεις έναν αντίπαλο. Τι περιμένεις; Να σου δώσουν και παράσημο από πάνω;
Σαν πίτμπουλ
Και να ήταν η πρώτη φορά που ξηγιέται έτσι ο Σουάρες, λες πάει στο καλό. Δεν το’ χει ξανακάνει. Αυτός, όμως, κόβει δαγκωματιές κάθε τρείς και λίγο σαν πίτμπουλ. Μιλάμε τώρα για καραγκιοζιλίκια. Ρεζιλίκια πράγματα, δηλαδή.
Μόνο το κεφάλι του
Είναι κρίμα, λοιπόν, ένας τέτοιος παικταράς που προσωπικά τον γουστάρω με χίλια να φεύγει έτσι από το μουντιάλ. Όπως είπα, όμως, δεν του φταίει κανένας απολύτως. Μόνο το κεφάλι του φταίει.
Χαραμίζεται
Να χαραμίζεις έτσι το ταλέντο σου; Και να κρεμάς μ’ αυτόν τον τρόπο μια ολόκληρη εθνική ομάδα; Απαράδεκτο. Και πώς να ποντάρει αύριο πάνω σου η ομάδα; Είτε είναι εθνική, είτε σύλλογος.
Και πρότυπο
Αν, λοιπόν, δεν έτρωγε την σφαλιάρα ο Σουάρες με την τιμωρία, τότε τι παράδειγμα θα έδινε; Ο κάθε παίκτης, άλλωστε, είναι και πρότυπο. Τον βλέπουν εκατομμύρια πιτσιρίκια. Δεν γίνεται, λοιπόν, να φέρεται έτσι.
Τον καθάρισε σαν αυγό
Η ΦΙΦΑ, δηλαδή, ήταν υποχρεωμένη να τον τελειώσει με αυτή την τιμωρία. Και τον καθάρισε σαν αυγό. Δικαιολογημένα.Πηγή: sportdog.gr

Οι βαμπιρολόγοι αποκαλύπτουν τον Σουάρες!!

Δάγκωσε αντίπαλο ο Ουρουγουανός βρυκόλακας Λουϊς Σουάρες; Θα ξαναδαγκώσει. Όπως κι έγινε. Γιατί; Διαβάστε αποδυτηριάκια και θα μάθετε...
Είπαμε. Δεν είπαμε; Επειδή είναι κρυφοβρυκόλακας. Επειδή η ανάγκη να ποτίσει το στόμα του με αίμα ανθρώπινο δεν μπορεί να τον συγκρατήσει. Θα δαγκώσει.
Το έκανε ο παικταράς και το ξανάκανε. Και με τη φανέλλα του Άγιαξ, και στο αγγλικό πρωτάθλημα σαν παίκτης της Λίβερπουλ, και σε παιχνίδι μουντιάλ. Κόντρα στην Ιταλία.
Και θα ξαναδαγκώσει ο Σουάρες. Γιατί; Επειδή είναι κακός βρυκόλακας. Αυτό θα γνωματεύσουν αν εξετάσουν τον Ουρουγουανό φορ οι βαμπιρολόγοι. Οι καλοί βρυκόλακες πίνουν μονάχα ζώων αίμα. Οι κακοί, όπως ο Σουάρες, τρέφονται από αίμα ανθρώπινο.
Μιλάμε σοβαρά. Ανθρωπολογικά. Ο Σουάρες δεν είναι κανονικό ανθρώπινο πλάσμα αλλά, με μορφή ανθρώπινη, αιμοσταγής δράκουλας. Όχι επικίνδυνος δράκουλας, όμως. Δεν δαγκώνει τις καρωτίδες αρτηρίες στο λαιμό. Γι' αυτό το λόγο, για να αποφεύγει τα δολοφονικά δαγκώματα, μόνος του καρφώνει πριν από κάθε αγώνα μια ένεση που του αποχαυνώνει τα βαμπιρικά του ένστικτα.

ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ατάκα του Μπαλοτέλι, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr

Ένας μαύρος με στόμα. Πατάει το κουμπί και η γλώσσα του θερίζει. Και όποιον πάρει ο Χάρος. Σπάνιο να κυκλοφορεί άτομο πρώτης γραμμής στη δημοσιότητα να μην υπολογίζει τι λέει. Στα μαύρα του. Μαύρα είναι, δεν είναι άσπρα. Ό, τι υπάρχει στην κορμάρα του είναι μαύρο. Τι λέγαμε;
Και κωλόπαιδι ο Μάριο Μπαλοτέλι και δεν διστάζει να πυροβολήσει με το εξάσφαιρο. Η γλώσσα του είναι σκέτο εξάσφαιρο. Και η μαγκιά του είναι ότι δεν σημαδεύει κάποιον συγκεκριμένα, αυτό το κάνουν οι κατίνες, και με το παρδόν. Η μαγκιά είναι να τα βάζεις με τον κόσμο, όχι μ' έναν προσωπικά. “Δεν πανηγυρίζω ένα γκολ γιατί αυτή είναι η δουλειά μου. Δεν έχω δει κανέναν ταχυδρόμο να σηκώνει υψηλά τη γροθιά του επειδή παρέδωσε ένα γράμμα». Αν δεν το κατάλαβες να στο πω. Την σπάει στον κόσμο ο αράπης.
Έτσι είναι. Η εξέδρα θέλει τον ποδοσφαιριστή να κάνει σαν τρελλός όταν σκοράρει. Γιατί; Όχι επειδή ο σκόρερ εκδηλώνει την προσωπική χαρά του, χαίρεται την προσωπική του επιτυχία. Δεν τον ενδιαφέρουν τον κόσμο τα προσωπικά των παικτών.
Όταν πανηγυρίζει ο παίκτης στο γήπεδο ο αφελής κόσμος νομίζει ότι το κάνει επειδή βοήθησε την ομάδα. Την ομάδα του οπαδού. Άρα, ο παίκτης πέτυχε κάτι όχι για πάρτη του, αλλά για την ομάδα, δηλαδή για τον κόσμο.
Να, γιατί σου λέω ότι ο σκυλάραπας είναι σπαστικός. Την σπάει στην εξέδρα όταν λέει Γιατί να ενθουσιαστώ, και γιατί να δείξω ότι χαίρομαι, όταν απλά κάνω τη δουλειά μου.

Πηγή: sportdog.gr

Ολυμπιακός: Η γη της επαγγελίας!!

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης γράφει για τις «έξυπνες μεταγραφές» και εξηγεί το «δίπορτο» των «ερυθρολεύκων» που βρίσκονται στο πρώτο ράφι. Για το πώς ανοίγει η τύχη τους δίνοντας χέρια με τη διοίκηση Μαρινάκη… ρωτήστε Μανιάτη, Σιόβα, Σάμαρη και πάει λέγοντας…
Ο Σιόβας… κολυμπώντας από τις διακοπές του ή ο Σάμαρης… περπατώντας από τη Βραζιλία, μπορούν να σχεδιάζουν με αδημονία τις επεκτάσεις των συμβολαίων τους με τον Ολυμπιακό.
Το transfer marketing με το οποίο λειτουργούν και πορεύονται στην πλατεία Αλεξάνδρας τα τελευταία χρόνια, έχοντας αναπτύξει δίαυλο αγοραπωλησίας παικτών σε καθαρά σύγχρονο ευρωπαϊκό μοτίβο, εντελώς πρωτοποριακά και καινοτομικά για τις μέχρι πρότινος ελληνικές συνήθειες, εγγυάται ανοιχτούς ορίζοντες καριέρας στον καθένα.
Με στόχο διττό και savoir εξασφάλιση μέλλοντος, ο κάθε «ερυθρόλευκος» το ‘χει «δίπορτο» από την ώρα που ανήκει ή πρόκειται να ενταχθεί στο δυναμικό των πρωταθλητών Ελλάδας.
Συνδυάζει τον αγκυροβόλιο του στο λιμάνι με σοβαρές προδιαγραφές μεταπήδησης του σε ομάδα του εξωτερικού, προσθέτοντας μηδενικά στο ποσό της συμφωνίας του, καθώς ο Ολυμπιακός εγγυάται για λογαριασμό εκείνου την «αστερόσκονη» του Champions League και την συνολική ισχυρή προβολή μέσω ενός μεγάλου συλλόγου που πέρα από το αγωνιστικό σκέλος έχει όνομα και φήμη χάρη στη συνεργασία του με την UNICEF, αλλά και τις κοινωνικές/ανθρωπιστικές δράσεις και διακρίσεις του.
Κάποτε, σε περασμένες εποχές του ελληνικού ποδοσφαίρου, στα χρόνια που (πράγματι) «ένας ήταν ο πρόεδρος», ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, είχε καθιερωθεί η υπογραφή σε «λευκό συμβόλαιο» 5ετίας.
Το κουτάκι αμοιβής ήταν άδειο, ωστόσο προείχε η εξασφάλιση του ποδοσφαιριστή, αφού ο «καπετάνιος» είχε «πρόσωπο» και η φανέλα του Παναθηναϊκού αξία.
Στον Ολυμπιακό του Βαγγέλη Μαρινάκη οι συνήθειες εξελίσσονται κάπως αλλιώς. Όποιος «δένει» deal μαζί του, βλέπει τον τραπεζικό του λογαριασμό «φουσκωμένο», τη βαριά «ερυθρόλευκη» φανέλα των τίτλων κρεμασμένη σπίτι του και τα επόμενα βήματα στη διεθνή ευρωπαϊκή σκηνή στη γραμμή εκκίνησης των ονείρων του.
Όσα κι αν συμφώνησε να παίρνει, όσο διάστημα έχει ισχύ η συμφωνία με τη διοίκηση του Ολυμπιακού, όχι μόνο δεν σημαίνει… ραντεβού με την αιωνιότητα – ασχέτως προς τις μοναδικές-άφθαστες φυσικά για την ελληνική πραγματικότητα, «παροχές» που του χαρίζουν οι Πειραιώτες – αλλά και διαβεβαίωση ότι… αύριο πρωί κιόλας, υπάρχει η πιθανότητα μετακόμισης εκτός συνόρων.
Ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει – μέσω… Ριέρα, Μιραλάς, Μήτρογλου, Βάις – ότι δεν έχει στεγανά στη διαχείριση του χαρτοφυλακίου μετοχών του και έχει αποδειχθεί πια «μανούλα» στο trading, κινούμενος με βάση τη σύγχρονη αντίληψη του ποδοσφαιρικού marketing.
Οι αποκαλούμενες «έξυπνες μεταγραφές» αφορούν πλέον και τους «γηγενείς» παίκτες. Αυτούς που αποτελούν περιουσιακά στοιχεία των πρωταθλητών και όχι μόνο εκείνους που πρόκειται να γίνουν μέλη τους (Πουλίδο, Φινμπόγκασον, και λοιποί 24άρηδες-25άρηδες).
Πάμε λοιπόν τώρα στον Ανδρέα Σάμαρη, το πρόσωπο που έλαμψε τη νύχτα της ιστορικής πρόκρισης της Εθνικής στους «16» του Mundial, για τον οποίο να διευκρινίσω πως αμφιβάλλω σφόδρα για το αν θα του έρχονταν έτσι τα πράγματα, εφόσον δεν τραυματιζόταν ο Παναγιώτης Κονέ.
Ο Σάντος δεν έδειχνε διατεθειμένος να του δώσει λεπτά συμμετοχής, αλλά η καραμπόλα της αναγκαστικής αλλαγής εξασφάλισε μια απροσδόκητη ευκαιρία, την οποία δεν άφησε να πάει χαμένη ο «ερυθρόλευκος» μέσος.
Αυτός που σε ένα ιδιόμορφο και ιδιότυπο περιβάλλον σαν της κερκίδας του Ολυμπιακού, πολύ πιθανό να… είχε περάσει και να μην είχε ακουμπήσει, όπως λέμε, αν δεν υπήρχε ο Μίτσελ.
Ειπώθηκαν πολλά για το ρόλο του Ισπανού στην εξέλιξη του Σάμαρη. Τα οποία είναι αλήθειες, αφού η εμπιστοσύνη που του έδειξε ο προπονητής και η στήριξη στα δύσκολα έφεραν αποτελέσματα.
Να που του «στάθηκε» ο Μίτσελ
Θα ξεχωρίσω δύο σημαντικές στιγμές από όλη τη χρονιά που το «υποστύλωμα Μίτσελ» απέδωσε καρπούς για λογαριασμό του Σάμαρη. Που δούλεψε καταλυτικά στη μετέπειτα εξέλιξη του 25χρονου χαφ.
Η κυριότερη ήταν στον απόηχο της περυσινής πρεμιέρας της ομάδας στο Champions League, όταν ο Ανδρέας βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα, καθώς σ’ αυτόν (σωστά κατά ένα ποσοστό) τα βάρη για τα γκολ από τα στημένα της Παρί στο 2ο ημίχρονο.
Η τοποθέτηση του, σαν… κόπια των λαθεμένων του Καραϊσκάκη, στην αμέσως επόμενη αγωνιστική, στις Βρυξέλλες και η χαζή ενέργειά του να κάνει ένα αχρείαστο πέναλτι - που πάντως «σταμάτησε» ο Ρομπέρτο – πύκνωσε μουρμούρες και δυσφορία, ως… επιταγή προς εξαργύρωση στον Μίτσελ, να τον «πετάξει» εκτός 11άδας.
Εκεί ήταν που ο Ισπανός τεχνικός «έσωσε» τον Σάμαρη, διακρίνοντας ότι αυτό το παιδί είχε τα φόντα να γίνει ο… ρούκι της χρονιάς.
Μερικούς μήνες νωρίτερα, από τα αρχικά καλοκαιρινά φιλικά, ο Μίτσελ είχε φανερώσει τις «υπέρ Σάμαρη» προθέσεις του, επιλέγοντάς τον σταθερά, πότε από την αρχή και πότε από τις πρώτες αλλαγές κι ενώ ο κόσμος, που ποτέ δεν ζει τα πράγματα από μέσα και δεν έχει την καθημερινή εικόνα που έχει ο προπονητής, έμενε με τις απορίες του.
Τώρα, στα βραζιλιάνικα γήπεδα οι μετοχές του Ανδρέα ανεβαίνουν, όταν αυτές του Μανιάτη και του Μανωλά – ιδίως του πρώτου που κάνει την αθόρυβη «βρωμοδουλειά» της αναστολής στο κέντρο, με τρεξίματα «μαραθωνοδρόμου» και αντοχές (παρά τον υπερβολικό αριθμό αγώνων που κουβαλάει όλη τη σεζόν!) «θηρίου ζούγκλας», εκτοξεύονται.
Ο Δημήτρης Σιόβας δεν βρίσκεται στο Mundial (ας όψεται η ατυχία του) όμως εκεί είναι η «μαγκιά» του Μαρινάκη. Τον καλεί για μεγαλόπνοο deal αφού των φρονίμων τα παιδιά…
Ο διεθνής στόπερ έχει δώσει διαπιστευτήρια και με την πιθανότητα-προοπτική να φύγει ο Μανωλάς, αυτός θα χρισθεί «πρώτο βιολί» της κεντρικής θωράκισης της ομάδας, με τη συνεπαγωγή «τρελών» μελλοντικών προτάσεων από την αγορά του εξωτερικού…
Κοντά στο λαό της η ΠΑΕ Ολυμπιακός πάντα. Τα νέα οικονομικά και οικογενειακά πακέτα των καρτών διαρκείας που βγαίνουν προς πώληση για την καινούργια σεζόν είναι εναρμονισμένα με τα αιτήματα των φίλων της ομάδας όπως εκτέθηκαν στον πρόεδρο ο οποίος έκανε τις συναντήσεις μαζί τους.
- Για το φίλο της στήλης που αρέσκεται να με παρεξηγεί και μου έγραψε κάτω από το τελευταίο άρθρο μου:
κωστας • μία μέρα πριν
ΕΥΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ''Έλληνες ενωμένοι, ποτέ νικημένοι''25/62014.Τον «ερυθρόλευκο» μέσο. Τον οποίο οι δύο του ΠΑΟΚ θα βλέπουν και θα «σκυλιάζουν» και στο επόμενο ματς με την Ακτή.
Ο Γιώργος στην κλασική του θέση, από τον πάγκο και ο Κώστας από την εξέδρα. Λόγω τιμωρίας και όχι λόγω «σύνταξης». Αυτή θα δρομολογηθεί μετά το Mundial…22/6/2014.ΠΕΣ ΜΟΥ ΑΝ ΣΕ ΒΡΙΣΩ ΘΑ ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΕΙΣ? ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΕ ΒΡΙΖΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ .ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΔΟΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑΣ!!!!

Θα του πω το εξής: Αυτό που έγραψα συνέβη και νικήσαμε. Τζαβέλλας πάγκο, Κατσουράνης εξέδρα.
Η ενότητα, εξάλλου, φάνηκε και αποδείχτηκε στο γήπεδο. Δεν ακούς τους διεθνείς, τον Σωκράτη π.χ., που επαναλαμβάνει ότι δεν είναι ανάγκη να είμαστε φίλοι μεταξύ μας εκτός γηπέδου, αλλά ομόψυχοι και ενωμένοι στα ματς, την ώρα των αγώνων;Πηγή: sportdog.gr

Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά...!!

Οι τρεις πιο ακριβοπληρωμένοι προπονητές του Μουντιάλ –ειδικά ο Καπέλο με τα... 8 εκατ. ευρώ- δεν οδήγησαν τις ομάδες τους στην φάση των 16. Δείτε τα ποσά ανά κόουτς. «Πέρασε» ο πιο... φτωχός!

Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά...
Το αν τα χρήματα φέρνουν την ευτυχία έχει «απαντηθεί» πολλάκις απ’ την ίδια την ιστορία. Μία έτσι, μία αλλιώς... Στην προκειμένη κι όσον αφορά το Μουντιάλ είναι γεγονός πάντως πως οι τρεις προπονητές που αμείβονταν με ένα «σκασμό» λεφτά για να οδηγήσουν τις ομάδες τους στην επιτυχία, απέτυχαν... παταγωδώς!

Πρώτος απ’ όλους ο Φάμπιο Καπέλο. Ο Ιταλός κόουτς ήταν μακράν ο πιο ακριβωπληρωμένος τεχνικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με κάτι παραπάνω από 8 εκατ. ευρώ ετήσιο μισθό(!), αλλά η Ρωσία έμεινε εκτός συνέχειας και μάλιστα... πανηγυρικά!

Την ίδια κατάληξη είχαν και οι άλλοι δύο που συμπληρώνουν το «βάθρο». Ρόι Χότζον με 4,4 εκατ. ευρώ και Τσέζαρε Πραντέλι με 3,2 είδαν τις Αγγλία και Ιταλία αντίστοιχα να εμφανίζονται κατώτερες του αναμενόμενου στα γήπεδα της Βραζιλίας και να φτιάχνουν πρόωρα τις βαλίτσες της επιστροφής.

Στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται ακόμα δύο ονόματα πολύπειρων τεχνικών που οδήγησαν σε... ναυάγιο τις ομάδες τους αν και αμείβονταν με «δυνατά» ποσά. Πρόκειται για τον Βιθέντε Ντελ Μπόσκε στην Ισπανία που έχει λαμβάνειν 2,5 εκατ. ευρώ και τον Αλμπέρτο Τζιακερόνι της Ιαπωνίας που αμειβόταν (διότι παραιτήθηκε) με κάτι παραπάνω από 2 εκατ.

Ο δικός μας, Φερνάντο Σάντος είναι 21ος ανάμεσα στους 32 με περίπου 650.000 ευρώ μισθό, ενώ ο... τρελό Μιγκέλ Ερέρα του Μεξικού αν και παίρνει μόνο 160.000 ευρώ και είναι... ουραγός στη σχετική λίστα, οδήγησε την ομάδα του στη φάση των νοκ-άουτ και μάλιστα εμφατικά! Πηγή: sport-fm.gr

Υποδοχή ήρωα στον Σουάρες!! (pics)

Με… τιμές ήρωα περίμεναν οι Ουρουγουανοί φίλαθλοι, στο αεροδρόμιο του Καράσκο, την άφιξη του Λουίς Σουάρες στη χώρα, μετά την τιμωρία που του επέβαλε η Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA!

Υποδοχή ήρωα στον Σουάρες! (pics)
Είναι… τρελοί αυτοί οι Ουρουγουανοί! Η απερίσκεπτη ενέργεια του Λουίς Σουάρες –να δαγκώσει τον Τζιόρτζιο Κιελίνι- με την οποία θα μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων για τέσσερις μήνες, λόγω τιμωρίας, όχι μόνο έριξε το ηθικό των συμπατριωτών του, αλλά στα μάτια τους έγινε… ήρωας!

Μετά την ανακοίνωση της τιμωρίας του από την Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA, ο επιθετικός της Ουρουγουάης έπρεπε να φύγει από τη Βραζιλία και να επιστρέψει στη χώρα του. Όμως, στο αεροδρόμιο της πόλης Καράσκο όπου θα προσγειωνόταν το αεροπλάνο, πλήθος οπαδών της «σελέστε» τον περίμεναν όχι για να τον αποδοκιμάσουν, αλλά για να τον επευφημήσουν και να του δώσουν κουράγιο!

Ωστόσο, ο Λουίς Σουάρες δεν κατέστη δυνατό να ζήσει την αποθεωτική υποδοχή των συμπατριωτών του, καθώς οι υπεύθυνοι ασφαλείας του αεροδρομίου φρόντισαν να τον βγάλουν από άλλη έξοδο…

inner

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Διαθέσιμος ο Καρνέζης!!

Με τον Ορέστη Καρνέζη να προπονείται κανονικά και τον Παναγιώτη Κονέ να μην υπολογίζεται λόγω του τραυματισμού του ξεκίνησε η προετοιμασία της Εθνικής για το ματς με την Κόστα Ρίκα.

Διαθέσιμος ο Καρνέζης
Ο Φερνάντο Σάντος κράτησε χαλαρούς ρυθμούς προπόνησης στο «Estadio Lourival Baptista» γι’ αυτούς που αγωνίστηκαν στο παιχνίδι με την Ακτή Ελεφαντοστού. Οι υπόλοιποι ακολούθησαν κανονικό πρόγραμμα, συμμετέχοντας στο διπλό σε μικρό χώρο του γηπέδου. Ο Ορέστης Καρνέζης έβγαλε το πρόγραμμα του με τον γυμναστή τερματοφυλάκων, Ζουστίνιο χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.

Προφανώς, ο Πορτογάλος τεχνικός θέλει να φρεσκάρει τους παίκτες του εν όψει του επόμενου «τελικού» κόντρα στην Κόστα Ρίκα και πιθανότατα στην προπόνηση της Παρασκευής (15:30 ώρα Ελλάδος) να ανοίξει τα χαρτιά του σχετικά με την ενδεκάδα.

Για την ώρα, ο ομοσπονδιακός προπονητής δεν έχει αποφασίσει εάν θα κάνει αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Πιθανότατα, οι τρεις της επίθεσης δεν θα διαφοροποιηθούν με τους Χριστοδουλόπουλο (αριστερά), Σαλπιγγίδη (δεξιά) και Σαμαρά να διατηρούν τις θέσεις τους. Σίγουρα δεν πρόκειται να αλλάξει η τετράδα της άμυνας, ενώ και ο Ορέστης Καρνέζης θα υπερασπιστεί ξανά την εστία της «γαλανόλευκης». Μένει να δούμε τι θα ετοιμάσει ο Φερνάντο Σάντος για την τριάδα της μεσαίας γραμμής.
Πηγή: sport-fm.gr

Παράπονα από διαιτησία για Καπέλο!!

Έντονα ήταν τα παράπονα του Φάμπιο Καπέλο για τη διαιτησία, μετά το 1-1 της Ρωσίας κόντρα στην Αλγερία, το οποίο σήμαινε και τον αποκλεισμό της ομάδας του από τη συνέχεια του Μουντιάλ.

Παράπονα από διαιτησία για Καπέλο
Απογοητευμένος από τον αποκλεισμό της εθνικής ομάδας της Ρωσίας, αλλά και έντονα παράπονα από το διαιτητή της αναμέτρησης κόντρα στην Αλγερία (1-1) είχε ο Φάμπιο Καπέλο.

«Είμαι απογοητευμένος. Δεν μου αρέσει να μιλάω για διαιτησία, αλλά όλες οι αποφάσεις ήταν κατά της Ρωσίας. Δεν καταλαβαίνω τι γίνεται και όλοι οι διαιτητές είναι πάντα εναντίον μας!», ήταν η σύντομη δήλωση του Φάμπιο Καπέλο μετά το 1-1 της Ρωσίας με την Αλγερία.Πηγή: sport-fm.gr

Δεκαέξι μονομάχοι, μία κούπα!!

Οκτώ ομάδες απ' την Αμερική, έξι απ' την Ευρώπη και δύο απ' την Αφρική -για πρώτη φορά στην ιστορία- συνθέτουν το παζλ των κορυφαίων 16 του Μουντιάλ. Δείτε τα ζευγάρια και πότε θα γίνουν τα ματς!

Δεκαέξι μονομάχοι, μία κούπα!
Τώρα αρχίζουν τα... ωραία! Η Αλγερία ήταν η τελευταία ομάδα χρονικά που πήρε την πρόκρισή της για τις 16 καλύτερες του φετινού Μουντιάλ και παράλληλα συμπληρώθηκε το παζλ της φάσης των νοκ-άουτ!

Η κυριαρχία των χωρών της Αμερικής είναι δεδομένη που θα έχουν οκτώ εκπροσώπους, η Ευρώπη έπαθε μια μίνι καθίζηση μετά τους πολλούς αποκλεισμούς και θα εκπροσωπηθεί από έξι εθνικές ομάδες- ανάμεσά τους φυσικά η Ελλάδα- ενώ απ' την Αφρική για πρώτη φορά σε ένα Μουντιάλ θα βρίσκονται δύο μετά το πέρας του γύρου των ομίλων.

Τα ζευγάρια των «16»:

Βραζιλία – Χιλή (28/6, 19:00)

Κολομβία – Ουρουγουάη (28/6, 23:00)

Ολλανδία – Μεξικό (29/6, 19:00)

Κόστα Ρίκα – Ελλάδα (29/6, 23:00)

Γαλλία – Νιγηρία (30/6, 19:00)

Γερμανία – Αλγερία (30/6, 23:00)

Αργεντινή – Ελβετία (01/7, 19:00)

Βέλγιο – ΗΠΑ (01/7, 23:00)

Τα ζευγάρια στα προημιτελικά:

Βραζιλία ή Χιλή – Κολομβία ή Ουρουγουάη (04/7, 23:00)

Γαλλία ή Νιγηρία – Γερμανία ή Αλγερία (04/7, 19:00)

Ολλανδία ή Μεξικό – Κόστα Ρίκα ή Ελλάδα (05/7, 19:00)

Αργεντινή ή Ελβετία – Βέλγιο ή ΗΠΑ (05/7, 23:00)

Στα ημιτελικά (08/7 και 09/7, 23:00) θα διασταυρώσουν οι νικητές των δύο πρώτων και δύο τελευταίων ζευγαριών, προτού οι θριαμβευτές αυτών παλέψουν για την κούπα του Παγκοσμίου Κυπέλλου στις 13 Ιουλίου (22:00) στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Φέρτε του κάτι δύσκολο!!

Στον 8ο όμιλο, δεν είχε αντίπαλο! Το Βέλγιο νίκησε (1-0) και τη Νότια Κορέα –παίζοντας με δέκα- και με τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς περιμένει να… δυσκολευτεί από τις ΗΠΑ στους «16» του Μουντιάλ!

Φέρτε του κάτι δύσκολο!
Ούτε βαθμό δεν του έκοψαν! Το Βέλγιο έκανε πλάκα στον όγδοο όμιλο! Νικώντας και τη Νότια Κορέα (1-0) και μάλιστα παίζοντας με παίκτη λιγότερο για σχεδόν ένα ημίχρονο, οι «κόκκινοι διάβολοι» προκρίθηκαν πανηγυρικά ως πρώτοι, με τον αντίπαλό τους στη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου να είναι οι ΗΠΑ! Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Φερτόνχεν στο 78ο λεπτό.

Το ματς


Πολλά λάθη και από τις ομάδες, αλλά ένας παίκτης είχε… όρεξη στην αναμέτρηση. Από τη μία, ήταν το Βέλγιο που και η ισοπαλία του έκανε και τα περίμενε όλα από τον Κέβιν Μιραλάς και από την άλλη, η Νότια Κορέα, η οποία ήθελε μόνο τη νίκη και με δύο γκολ διαφορά. Αυτός, ήταν ο λόγος που για πάνω από 20 λεπτά δεν είχε ούτε μία ευκαιρία το ματς, με την πρώτη να έρχεται από τους «κόκκινους διαβόλους» με τον Μέρτενς. Ο μέσος της Νάπολι φάνηκε να… ταρακουνά την ασιατική ομάδα, η οποία πέντε λεπτά αργότερα δοκίμασε τις ικανότητες του Κουρτουά. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε και πάλι, με τον Ντεφούρ να δίνει νέο ενδιαφέρον στο δεύτερο μέρος, αφού ύστερα από το σκληρό μαρκάρισμα που έκανε στον Κιμ (σ.σ. περίπου στο 45'), αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα.

Με δεδομένο πως το Βέλγιο είχε ένα ολόκληρο 45λεπτο μπροστά του με παίκτη λιγότερο, η Νότια Κορέα ήρθε με πιο επιθετικούς προσδιορισμούς από τα αποδυτήρια. Οι παίκτες του Χονγκ είχαν τον έλεγχο του ματς, ωστόσο οι «κόκκινοι διάβολοι» τους περίμεναν καλά στημένοι πίσω, αφού το 0-0 τους βόλευε, έχοντας όμως αφήσει τον Κέβιν Μιραλάς να παλεύει μόνος του με την άμυνα της ασιατικής ομάδας. Τα λεπτά κυλούσαν, η Νότια Κορέα είχα μία «φλύαρη» υπεροχή στο ματς, χωρίς να απειλεί τον Κουρτουά, με αποτέλεσμα ο Φερτόνχεν να ανοίγει το σκορ για την ομάδα του στο 78’ και να δίνει στο ματς διαδικαστικό χαρακτήρα μέχρι τη λήξη του.

Οι συνθέσεις:

Νότια Κορέα (Χονγκ): Τζ. Κιμ, Γ. Γιουν, Γ. Τζ. Κιμ, Μ. Σον (73’ Σ. Κιμ), Γ. Λι, Σ. Κου, Γ. Χαν (46’ Κ. Χ. Λι), Γ. Κι, Γ. Λι, Β. Κιμ (66’ Κ. Κιμ), Χ. Χονγκ.

Στον πάγκο: Γιουνγκ, Μπ. Γ. Λι, Κουάκ, Χουάνγκ, Χα, Γ. Παρκ, Γ. Σ. Παρκ, Γι, Τζ. Χ. Παρκ.

Βέλγιο (Βίλμοτς): Κουρτουά, Φερτόνχεν, Φελαϊνί, Μιραλάς (88’ Αζάρ), Μέρτενς (60’ Όριτζι), Βαν Μπούιτεν, Ντεφούρ, Λόμπαερτς, Ντεμπελέ, Γιανουζάι (60’ Τσαντλί), Βάντεν Μπόρε.

Στον πάγκο: Μινιολέ, Μποσού, Αλντερβάιρελντ, Βίτσελ, Ντε Μπρούιν, Λουκάκου, Σίμαν. Πηγή: sport-fm.gr

Η τελευταία έξοδος!!

Ο Ακινφέεβ τα έκανε θάλασσα, όπως και στην πρώτη αγωνιστική και η Ρωσία, ενώ είχε την πρόκριση στα χέρια της, έμεινε στο 1-1 με την Αλγερία, που πέρασε για πρώτη φορά στους «16» του Μουντιάλ.

Η τελευταία έξοδος
Η Ρωσία είχε κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της το παιχνίδι με την Αλγερία, καθώς προηγήθηκε μόλις στο 5’ με το γκολ του Κοκόριν και στα χέρια της την πρόκριση στην επόμενη φάση του Μουντιάλ, αλλά θα γυρίσει πρόωρα στο σπίτι της, ελέω Ακινφέεβ.

Ο έμπειρος πορτιέρο είχε άλλη μια λανθασμένη αντίδραση, όπως και στη πρώτη αγωνιστική κόντρα στη Νότια Κορέα και έκανε «δώρο» ένα τέρμα στον Σλιμάνι (60’) και έναν βαθμό στον αντίπαλο, που πανηγυρίζει -για πρώτη φορά- την παρουσία του στους «16», όπου την περιμένει η πρώτη του έβδομου ομίλου, Γερμανία.

Ανώτερη συνολικά στο ματς η ομάδα του Φάμπιο Καπέλο, αλλά αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα (1-1), το οποίο δεν έκανε στους Ρώσους, καθώς αναζητούσαν μόνο τη νίκη στην αποψινή κόντρα, ενώ σε αυτήν του Χαλίλχοζιτς έφτανε και η ισοπαλία, ακόμα και σε περίπτωση… νίκης της Νότιας Κορέας επί του Βελγίου, διότι είχε πλεονέκτημα, λόγω της διαφοράς τερμάτων.

Το ματς



Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους χειρότερους… οιωνούς για όσους ήθελαν να δουν ένα θεαματικό παιχνίδι. Οι παίκτες των δύο ομάδων έκαναν πολλά λάθη και φαινόταν ότι Καπέλο και Χαλίλχοτζιτς δεν ήθελαν να πάρουν πολλά ρίσκα. Εκεί που φαινόταν ότι δεν θα είχε άμεσα γκολ το παιχνίδι, ήρθε η καλή σέντρα του Κομπάροφ που τη μετέτρεψε σε γκολ ο Κοκόριν.

Από εκεί και πέρα «νοστίμισε» το ματς με τους δύο «μονομάχους» να ανεβάζουν… στροφές. Η Ρωσία από το 5' που έβαλε το τέρμα ο Κοκόριν και μέχρι και το 25ο λεπτό, έλεγχε απολύτως το ματς και η αντίπαλος της ήταν φανερά επηρεασμένη από το γκολ που δέχθηκε και οι παίκτες του Καπέλο απειλούσαν κυρίως μέσω αντεπιθέσεων, αλλά τα χαλούσαν στην τελική φάση.

Οι ποδοσφαιριστές του Χαλίλχοζιτς βελτίωσαν την απόδοση τους από τα μέσα του πρώτου μέρους και μετά, κάνοντας ευκαιρία αρχικά με τον Μεσμπά, ενώ στη φάση που έφτασαν πιο κοντά στο να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα στο πρώτο μέρος, ο Σουλεϊμάνι έπιασε την κεφαλιά και ο Ακινφέεβ έδιωξε με υπερένταση, αλλά ο παίκτης Αλγερίας υποδείχθηκε σε αντικανονική θέση από τον επόπτη.

Η Ρωσία πάγωσε τον ρυθμό από εκείνο το σημείο και μετά με την Αλγερία να κάνει κάποια σουτ έξω από την περιοχή μέχρι το τέλος του ημιχρόνου και τον αντίπαλο της να έχει την τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, με τον Κερζακόφ να κάνει ένα αδύναμο σουτ.

Οι παίκτες του Καπέλο μπήκαν δυνατά στο δεύτερο μέρος και παραλίγο να κάνουν το 2-0 στο 47’, αλλά ο Μπολί νίκησε τον Σαμέτοφ σε τετ α τετ. Φαινόταν πως η Ρωσία είχε το παιχνίδι στα μέτρα της, αλλά υπολόγιζε χωρίς τον τερματοφύλακα της, τον Ακινφέεβ που έκανε άστοχη έξοδο στο 60’ και ο Σλιμάνι διαμόρφωσε το 1-1. Αμέσως μετά ο Μπολί μιμήθηκε τον πορτιέρο του αντιπάλου και αντέδρασε λανθασμένα στην προσπάθεια του Ντενίσοφ, χάνοντας την μπάλα μέσα από τα χέρια του. Οι Ρώσοι πίεσαν μέχρι το τέλος με τον προπονητή της τους να κάνει και αλλαγές, προσπαθώντας να την κάνει πιο επιθετική, αλλά το πολυπόθητο γκολ δεν ήρθε.

Οι συνθέσεις



Αλγερία (Χαλίλχοτζιτς): Μπολί, Μπελκαλέμπ, Χαλίτσι, Μεσμπά, Μετζανί, Μαντί, Τζαμπού (77’ Σιλάς), Μπενταλέμπ, Φεγκουλί, Μπραχιμί (71’ Γιεμπντά), Σλιμανί (90’ Σουντάνι).

Στον πάγκο έμειναν οι: Μοχάμεντ, Ζεμαμούς, Μπουχέρα, Γκιλάμ, Λασέν, Κανταμούρο, Ταϊντέρ, Μαχρέζ, Μοστεφά.

Ρωσία (Καπέλο): Ακινφέεβ, Κοζλόβ, Ιγκνασέβιτς, Μπερεζούτσκι, Κομπάροβ, Γκλουσακόβ (46’ Ντενίσοφ), Φαϊζούλιν, Σάτοβ (67’ Τζακόεφ), Σαμέντοβ, Κοκόριν, Κερζακόφ (81’ Κανιουνικόφ).

Στον πάγκο για ομάδα του Καπέλο είναι οι: Σενίκοφ, Σεμένοφ, Λοντίκιν, Γκρανιάτ, Μογκιλέβετς, Ριζίκοφ, Ζιρκόφ, Ιόνοφ, Ετσένκο.

Γήπεδο: "Αρένα Ντα Μπαϊσάντα"

Κίτρινες: Μεσμπά, Γκιλάς, Κανταμούρο (Αλγερία)-Κοζλόφ, Κομπάροφ(Ρωσία).

Διαιτητής: Κουνιέτ Τσακίρ
Μπαχαντίν Ντουράν, Ταρίκ Ονγκούν, Τζόελ Αγκιλάρ.
Πηγή: sport-fm.gr