Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

«Τι θέλει ο κόσμος»;

xristoforidis-610x350
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης που έγινε στον Άρη, Σπύρος Χριστοφορίδης. Μίλησε για την Γενική Συνέλευση και για τις προτάσεις που έγιναν. Παράλληλα, εξέφρασε τον προβληματισμό του για ο κλίμα που επικρατεί αλλά και την στάση του κόσμου.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Σπύρος Χριστοφορίδης:
Για την Γενική Συνέλευση:
“Δεν είμαι καλά μετά την χθεσινή διαδικασία. Δεν μου άρεσε η μικρή συμμετοχή του κόσμου, το διαρκές κλίμα αντεγκλήσεων, το ότι δεν υπήρξε ομιλητής συμπεριλαμβανομένου του εαυτού μου που δεν αποδοκιμάστηκε, το ότι στον Άρη δεν μάθαμε να ακούμε και ότι τελικά το ότι οι αποφάσεις παίρνονται από πολύ λίγους. Όταν πάρθηκε η απόφαση να πάμε σε κάλπες το Παλέ είχε περίπου 150 άτομα. Δεν αισθάνομαι καλά και από τον ρόλο που μου ανατέθηκε. Να διευθύνω συνελεύσεις σε ένα Παλέ άδειο. Ζητούσαμε καρτελάκι για να μιλήσει κάποιος οικονομικά ταχτοποιημένος και υπήρχε γιούχα. Μετά δεν ζητούσαμε καρτελάκι και πάλι γιούχα. Τι ακριβώς πρέπει να γίνεται στις Γενικές Συνελεύσεις, ποιος πρέπει να μιλάει και με ποιόν τρόπο πρέπει να μιλάει δεν το έχω καταλάβει. Το καταστατικό της ΚΜΑ έχει αλλάξει τέσσερις φορές τα τελευταία 10 χρόνια. Τι δημοκρατίας θέλουμε στον Άρη; Όταν ζητήσαμε από τον ερασιτέχνη μια τοποθέτηση, τον άλλο θεματοφύλακα της ΚΜΑ, έκανα και προσωπική προσπάθεια να υπάρχει μια καλύτερη τοποθέτηση και δεν έλαβα. Όταν έφτασε η κουβέντα στα σοβαρά θέματα ανέλαβε ο κ. Σφυρής, έθεσε τα νομικά θέματα και “έφαγε” και την λιγότερη γιούχα. Αυτό είναι και το πιο τιμητικό ότι ήρθε ένας άνθρωπος ειδικός και δεν τον αποδοκιμάσαμε νομίζω καθόλου”.
Για τις επιλογές της ψηφοφορίας:
” Εύλογα ο Παναγιώτης (Στεφανίδης) μέσα από την κούραση και την πίεση ίσως κάτι να του ξέφυγε. Οι επιλογές δεν είναι η  Β’ και η Γ’ εθνική. Θεώρησα ντροπή ως πρόεδρος να θέσω ψηφοδέλτιο που να γράφει Γ’ εθνική. Έκανα πρόταση και έγινε δεκτή οι επιλογές να είναι Β’ εθνική και λύση της εταιρείας. Λύση της εταιρείας δεν σημαίνει Γ’ εθνική αλλά πως ανοίγει μια κουβέντα με μπροστάρη τον Α.Σ για το τι θα γίνει μετά. Το θέμα ΑΦΜ δεν συζητήθηκε και ο Ψηφίδης που το πρότεινε αποδοκιμάστηκε. Λύση εταιρείας σημαίνει ότι δεν μπορώ να παίξω στην Γ’ και να παίξω τοπικό η να μην παίξω πουθενά. Μιλάμε για καταστάσεις που οδηγούν σε αδιέξοδα. Υπάρχουν ομάδες ιστορικές, όχι βέβαια όσο ο Άρης, που δεν τα κατάφεραν με την Γ’ εθνική. Ακόμα και η ΑΕΚ έχει πρόβλημα και η Λάρισα και ο Μακεδονικός που αποτελεί το παράδειγμα από πλευράς Γαλανού δεν έχει δοκιμαστεί σε επαγγελματικές κατηγορίες. Δεν είδαμε πως θα λειτουργήσει η ΕΠΟ και μετά η FIFA. Επίσης, εκείνο που είπε ο Σφυρής και όσοι το κατάλαβαν το κατάλαβαν ήταν στην Γ’ εθνική όταν ξαναανεβείτε τι χρέη θα πάρετε. Αν τα πάρετε θα κάνετε τέτοια πορεία ώστε να αντεπεξέλθετε η θα έχουμε παρένθεση μια χρονιάς που θα πάμε τρένο για να επιστρέψουμε στην ίδια κατάσταση; Ο Γιώργος Σφυρής που είδε την κατάσταση είπε πως ο Άρης δεν θέλει ηγέτη αλλά αυτοκράτορα. Ήταν η μόνη φωνή που δεν ήταν φωνή Αρειανού. Ήρθε ως τεχνοκράτης και είπε αυτό το πράγμα”.
Για το αν ζήτησε ο Super 3 την διαγραφή του Σκόρδα:
” Όχι δεν ζήτησε ο Super 3 την διαγραφή του Σκόρδα αλλά ένα μέλος. Αφού ο Σκόρδας αποχώρησε μου το ζήτησε κατ ιδίαν και του εξήγησα πως δεν μπορεί να διαγραφεί τώρα γιατί υπάρχει μια καταστατική διαδικασία. Ο Super 3 ζήτησε να ψηφίσουν όλοι. Εκεί υπήρξε μια ένταση που έφερε και την αποχώρηση του Super 3 από την άποψη πως το προεδρείο της λέσχης και ο πρόεδρος έλεγε πως δεν μπορούν να ψηφίσουν όλοι με τόσο ασφυκτικούς ρόλους και πως δεν μπορούν να μοιραστούν εκλογικοί κατάλογοι για όλους που έχουν διαρκείας, σουίτα, όλη την ΚΜΑ και αυτό να γίνει σε μια μέρα. Κάπου εκεί είπα πως πρέπει να παρθεί η απόφαση για να γίνει μια διαδικασία καταστατική. Κάπου εκεί άρχισαν τα γιούχα και τα αφήστε τον κόσμο να ψηφίσει. Τελικά όταν εύλογα είπε κάποιος πως είμαστε στα δικαστήρια για λιγότερα πράγματα από αυτά πρότεινε κάποιος να διαγραφεί ο Σκόρδας. Σε κάθε περίπτωση ο κ. Σκόρδας αν θέλει να κάνει μηνύσεις μπορεί να συνεχίσει να τις κάνει και όσοι έχουν έννομο συμφέρον. Δεν σταματάνε οι μηνύσεις αν διαγραφεί από την Λέσχη. Αν θέλει μπορεί να συνεχίσει και κανείς δεν μπορεί να του το απαγορεύσει. Τα μέλη του Super 3 είπαν δεν θα ψηφίσουν. Δεν μπορούν να στηθούν κάλπες με 11.000. χιλιάδες ανθρώπους, να ψάχνει από το πρωί κάλπες ο σύλλογος που δεν έχει, να το παραθέτουν στον Δήμο που δεν είναι και το πιο επικυρωμένο μαγαζί της πόλης για να βρούμε τις κάλπες. Ήρθε ένα μέλος και έλεγε να στηθούν κάλπες στα Τρίκαλα στην Θεσσαλία και κάτι τέτοια. Γίνονται αυτά τα πράγματα”;
Για τις τοποθετήσεις Γαλανού:
” Εγώ θα πιστώσω στον κ. Στεφανίδη ότι προσπάθησε με όση ηρεμία του επέτρεπε το όλο κλίμα να προτείνει στον κ. Γαλανό να κάτσουν σε ένα τραπέζι και να μιλήσουν για σύμπραξη. Δεν του είπε πως αυτός είναι ο στρατιώτης και ο άλλος ο στρατηγός αλλά να μιλήσουν για σύμπραξη. Ο κ. Γαλανός είναι ο μόνος που δηλώνει πως ενδιαφέρεται. Δεν υπάρχουν πέντε Γαλανοί. Αυτό πρέπει να το πιστώσω στον κ. Στεφανίδη γιατί ακουγόταν συνεχώς υπονοούμενα από την άλλη πλευρά για την δράση του Στεφανίδη. Θεωρώ πως το έκανε με καλό κίνητρο. Από την στιγμή που φαίνεται πως σύμπραξη δεν προκύπτει, ούτε καν πρόθεση για αν κληθεί ένα ραντεβού δεν μπορώ να είμαι αισιόδοξος για το μέλλον του Άρη. Ο κόσμος έβλεπε τα διάφορα ματς στο Μουντιάλ και στην συνέλευση δεν ήταν”.
Για το αν υπάρχει κάποιο πλάνο για να παίξει ο Άρης στην Γ’:
” Μας έδωσε ο κ. Τράιος κάποια ψήγματα πλάνου. Ο Τσιώλης ανακοινώθηκε και τελείωσε στην συνέλευση. Κάποιο μέλος οικονομικά ταχτοποιημένο πήρε τηλέφωνο και επιβεβαίωσε πως ο Τσιώλης είναι κλεισμένος σε άλλη ομάδα. Αν υπογράψει στον Άρη μακάρι να υπογράψει.  Σε κάθε περίπτωση προπονητή έχουμε. Είναι ένα από τα λίγα που έχουμε. Ο άνθρωπος δουλεύει και δεν νομίζω πως το πρόβλημα είναι αν θα έρθει ο Τζιώλης η αν θα φύγει ο προπονητής. Το πρόβλημα είναι γενικότερο. Υπάρχει απαξίωση των θεσμών, ακουγόταν να διαλυθεί η λέσχη και να πάρουν όλοι δρόμο.  Ήρθαν κάποιοι άνθρωποι που δεν συνδέονταν με την προηγούμενη δεκαετία, να αποχωρήσουν και αυτοί. Τελικά να μην διοικήσει κανείς; Ούτε στην Γ’ πας εκεί. Με τα πενιχρά έσοδα του ερασιτέχνη, πορεία τρένο δεν κάνεις στην Γ’. Ο κ. Γαλανός πέρα από μια ενημέρωση στον ερασιτέχνη δεν προβλέπει κάποιο μνημόνιο. Μπορεί να ευθύνεται ο Α.Σ. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά σύνθετη για να είναι κάποιος αισιόδοξος. Εγώ ασχολούμαι κάποια χρόνια με τον Άρη και όχι μόνο δικηγορικά και το παράπονο μου είναι το όλοι να φύγουν και το τίποτα δεν είναι καλό. Τι να γίνει όμως; Δεν ακούω κάποια πρόταση. Ο κ. Στεφανίδης ανέλυσε το πλάνο του. Για τον κόσμο μιλάω. Που διαφωνεί με όλα τα πλάνα και απαξιώνει τα πάντα. Ο κόσμος τι προτείνει”;
Για την εκλογική διαδικασία:” Ας κοπιάσει κάποιος εθελοντής είτε είναι πτυχιούχος εθελοντής είτε όχι γιατί οι εκλογικοί κατάλογοι θα είναι μεγάλοι, κάποιος πρέπει να σβήνει και να μην γελοιοποιηθούμε. Ανάλογα με την συμμετοχή θα δούμε πότε θα γνωρίζουμε”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: