Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Εκεί θα μας χτυπήσει η Κόστα Ρίκα!!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει για το πως σχεδιάζει να μας χτυπήσει η Κόστα Ρίκα στο κυριακάτικο ματς του Ρεσίφε. Τι διέγνωσε το τμήμα σκάουτινγκ των "τίκος". Ποιο θεωρούν ως αδύνατο σημείο μας,

Εκεί θα μας χτυπήσει η Κόστα Ρίκα
Ο Τζόελ Κάμπελ μας ξέρει καλά. Για την ακρίβεια ξέρει το πώς παίζουν οι (μέχρι από λίγες εβδομάδες) συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό. Μανιάτης, Σάμαρης, Χολέμπας του είναι γνώριμοι.

Εχει άποψη από ελληνικό ποδόσφαιρο. Τον ρώτησε και ο προπονητής του στην Κόστα Ρίκα, ο Χόρχε Λουίς Πίντο. Μαζί με το τμήμα σκάουτινγκ των «τίκος» διάβασαν την ομάδα μας κι έβγαλαν το συμπέρασμά τους. Το αδύνατο σημείο μας είναι η μεσαία γραμμή. Συγκεκριμένα όταν ο αντίπαλος μας επιτίθεται κατά μέτωπο.

Διέγνωσαν αργή αντίδραση όταν μας βγάζουν κάθετες μπαλιές. Παράλληλα, είδαν ότι δεν είμαστε τόσο καλοί στα στημμένα όταν αμυνόμαστε. Αυτά είπαν κι αυτά μετέδωσαν και τα ΜΜΕ στη χώρα της κεντρικής Αμερικής. Η αλήθεια είναι ότι περίμεναν Ακτή Ελεφαντοστού για αντίπαλο και τους αιφνιδιάσαμε. Θεωρούν ότι είμαστε παρόμοιες ομάδες. Δεν θα αλλάξουν στυλ παιχνιδιού και λογικά θα μας περιμένουν δίνοντας μας τη μπάλα.

Η αρχική ιδέα είναι να μας παίξουν όπως η Κολομβία η οποία και μας νίκησε άνετα στην πρεμιέρα του ομίλου μας. Τακτική και πειθαρχία θα είναι τα βασικά στοιχεία στο παιχνίδι των Κοσταρικανών. Κάμπελ, Ρούις και Μπολάνιος με την ταχύτητα τους θα προσπαθήσουν να μας βγάλουν εκτός ρυθμού και να εκμεταλλευθούν την, κατά τον προπονητή τους, αργή αντίδραση στις γρήγορες φάσεις.

Κίνηση στο ένας εναντίον ενός και όσο πιο γρήγορη ανάπτυξη γίνεται με τη μπάλα να βγαίνει με ταχύτητα από την άμυνα στην επίθεση. Αυτό είναι το βασικό τους σχέδιο.

Αυτά έμαθαν οι συνάδελφοι από το Σαν Χοσέ. Ολοι στην Κόστα Ρίκα θεωρούν ότι αν επαναλάβουν τα παιχνίδια που έκαναν στον όμιλο θα καταφέρουν την πρόκριση στα προημιτελικά του Μουντιάλ. Ωρα για απαντήσεις λοιπόν σε ένα ακόμη ματς από την εθνική μας ομάδα…Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: