Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Μόνο ο ΠΑΟΚ στο Eurocup!!

Η Uleb ανακοίνωσε τη λίστα των ομάδων του νέου Eurocup και η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί σε αυτό μόνο από τον ΠΑΟΚ.

Μόνο ο ΠΑΟΚ στο Eurocup
Έναν και μόνο εκπρόσωπο θα έχει το ελληνικό μπάσκετ στο Eurocup της επόμενης περιόδου. Ο ΠΑΟΚ συμπεριλαμβάνεται στη λίστα που ανακοινώθηκε από την Uleb, ενώ αντίθετα δεν υπάρχει ο Πανιώνιος που είχε μεν δικαίωμα συμμετοχής (βάσει κατάταξης στο πρωτάθλημα), αλλά λόγω της οικονομικής στενότητας που συνεπάγεται η αποχώρηση του Ηλία Λιανού αποφάσισε να απέχει.

Οι 29 ομάδες θα πλαισιωθούν από τις επτά που δεν θα τα καταφέρουν στα προκριματικά της Ευρωλίγκας και θα προκύψουν οι 36 της κανονικής περιόδου. Οι ομάδες θα χωριστούν σε δύο μεγάλα γκρουπ με γεωγραφικά κριτήρια και από αυτά θα προκύψουν οι έξι όμιλοι των έξι ομάδων. Οι τέσσερις πρώτες ομάδες κάθε γκρουπ μαζί με τις οκτώ που θα μείνουν εκτός του Top 16 της Ευρωλίγκας θα σχηματίσουν οκτώ νέους ομίλους των τεσσάρων, από όπου θα προκύψουν οι ομάδες των νοκ άουτ φάσεων («16», «8», ημιτελικά και τελικός). Ο νικητής της διοργάνωσης θα εξασφαλίσει θέση στην Ευρωλίγκα της σεζόν 2015/16.

Οι ομάδες του Eurocup: Άρτλαντ Ντράγκονς, Μπάμπεργκ, Όλντενμπουργκ, Τέλεκομ Βόννης (Γερμανία), Μπάνβιτ, Μπεσίκτας, Καρσίγιακα (Τουρκία), Σαρλερουά (Βέλγιο), Μπίσονς (Φινλανδία), Μπουντούτσνοστ (Μαυροβούνιο), Σαραγόσα, Σεβίλλη, Γκραν Κανάρια (Ισπανία), Πλοϊέστι (Ρουμανία), Καντού, Ρέτζιο Εμίλια, Βίρτους Ρόμα (Ιταλία), Ντιζόν, Παρί Λεβαλουά, Νανσί (Γαλλία), Χίμκι, Κράσνι Οκτιάμπρ, Λοκομοτίβ Κουμπάν, Τριούμφ (Ρωσία), ΠΑΟΚ (Ελλάδα), Παρτιζάν (Σερβία), Ολίμπια Λιουμπλιάνας (Σλοβενία), Βέντσπιλς (Λετονία).

Οι ομάδες των προκριματικών της Ευρωλίγκας: Βιλερμπάν (Γαλλία), Νίμπουρκ (Τσεχία), Χαποέλ Μιγκντάλ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ), Λέφσκι Σόφιας (Βουλγαρία), Ζιέλονα Γκόρα (Πολωνία), Στρασμπούρ (Γαλλία), Οστάνδη (Βέλγιο), Ούνιξ Καζάν (Ρωσία).Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: