Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Στο τέλος γελάει η… Μπαρτσελόνα!!

Φέτος, η Ρεάλ Μαδρίτης στέρησε δύο τίτλους από την Μπαρτσελόνα, αλλά το πρωτάθλημα Ισπανίας κατέκτησαν οι «μπλαουγκράνα», νικώντας 83-81 στον τέταρτο τελικό! Μεγάλο τρίποντο του Λάμπε στο τέλος!

Στο τέλος γελάει η… Μπαρτσελόνα!
Εκδίκηση για… όλα! Στο Κύπελλο, η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε την Μπαρτσελόνα, στον ημιτελικό του Final 4 της Ευρωλίγκας τη… διέσυρε! Όμως, στο πρωτάθλημα –και παρά το γεγονός πως είχε το πλεονέκτημα έδρας τους τελικούς- δεν κατάφερε να κάνει τίποτα, με την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ να κατακτά το 18ο τίτλο της ιστορίας της, επικρατώντας με σκορ 83-81, στον τέταρτο τελικό!

Ο αγώνας είχε μεγάλη ένταση, με τον Πάμπλο Λάσο να αποβάλλεται με δύο τεχνικές ποινές στο τρίτο δεκάλεπτο μετά από έντονη διαμαρτυρία που έκανε, καθώς σηκώθηκε από το καροτσάκι όπου κάθεται μετά την επέμβαση στον αχίλλειο τένοντα και πήγε… κουτσαίνοντας για να φωνάξει στο διαιτητή.

Η Μπαρτσελόνα ήταν αυτή που είχε το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, φτάνοντας μάλιστα ακόμα και στο +12. Όμως, η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να επιστρέψει και να μετατρέψει σε θρίλερ τον τέταρτο τελικό! Μάλιστα, ένα λεπτό πριν το τέλος ο Γιάννης Μπουρούσης έφερε το ματς στα ίσα (76-76), αλλά ο Ματσέι Λάμπε με τρίποντο στα 25 δευτερόλεπτα έδωσε ξανά το προβάδισμα στους Καταλανούς (79-76) και ουσιαστικά «κλείδωσε» τον τίτλο!

Μεγάλο παιχνίδι από τον Άντε Τόμιτς, ο οποίος σημείωσε 22 πόντους, ενώ πήρε και 9 ριμπάουντ, με τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο να προσθέτει άλλους 14 και τον Κώστα Παπανικολάου να πετυχαίνει μόλις τρεις, αλλά να έχει προσφέρει πολλά στην άμυνα. Για τη «βασίλισσα», πρώτος σκόρερ ήταν ο Ρούντι Φερνάντεθ με 13 πόντους, ενώ πολύ καλός ήταν ο Γιάννης Μπουρούσης που είχε 12 πόντους και 7 ριμπάουντ.

inner

Πολυτιμότερος παίκτης των ισπανικών playoffs αναδείχθηκε –όπως αναμενόταν- ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο, κάτι που καταφέρνει για τρίτη φορά στην καριέρα του.

Τα δεκάλεπτα: 25-19, 47-42, 65-57, 83-81.

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Σάδα 2 (4ριμπ), Χουέρτας 9 (2ριμπ), Αμπρίνες 8 (1ριμπ), Ναβάρο 14, Όλεσον 10, Παπανικολάου 3, Λάμπε 3, Τόμιτς 22 (9ριμπ), Ντόρσεϊ 2, Νάχμπαρ 10.

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Ροντρίγκεθ 5 (1ριμπ), Γιουλ 8, Κάρολ 5, Ντάρντεν 6 (7ριμπ), Ρέγιες 11, Μπουρούσης 12 (7ριμπ), Σλόερ, Μεϊρί 10, Φερνάντεθ 13, Μίροτιτς 11. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: