Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

«Δεν είμαστε φαβορί»

Προπόνηση στο γήπεδο, «εντατικά» και στο ξενοδοχείο της Εθνικής πάνω στα αγωνιστικά χαρακτηριστικά των Κοσταρικανών. Τι κοινό έχουν με εμάς και που μπορούμε να τους… χτυπήσουμε.

«Δεν είμαστε φαβορί»
Από την πρώτη στιγμή, ο Φερνάντο Σάντος θέλει να βάλει τους διεθνείς σε κλίμα Κόστα Ρίκα και έτσι στο πρωινό της Πέμπτης επέλεξε να τους δείξει εκτεταμένα στιγμιότυπα από τον δεύτερο αγώνα του αντιπάλου κόντρα στην Ιταλία. Τη νίκη της ομάδας της Κεντρικής Αμερικής χάρη στο γκολ του Ρουίζ.


Το μήνυμα που θέλησε να περάσει στους ποδοσφαιριστές του ο Πορτογάλος είναι πως σε αυτή την αναμέτρηση δεν έχει κάποια ομάδα το αβαντάζ για την πρόκριση. «Δεν είμαστε το φαβορί, δεν υπάρχει φαβορί σε αυτό το ματς. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή η Κόστα Ρίκα γιατί παίζει καλά στην κόντρα επίθεση», ανέφερε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Η ομάδα του Τζόελ Κάμπελ αγωνίζεται με σύστημα 5-4-1 και μπορούμε να πούμε ότι έχει αρκετά κοινά σημεία με τον δικό μας τρόπο παιχνιδιού. Και ένα από αυτά είναι ότι οι Κοσταρικανοί ψάχνουν τους κενούς χώρους στην κόντρα.

Στους περισσότερους αγώνες κάνουν μαζική άμυνα, δηλαδή και οι πέντε είναι πίσω με τους δύο πλάγιους μπακ, Γκαμπόα και Ντιάζ να μην ανεβαίνουν πολύ συχνά. Οι δύο ακραίοι της μεσαίας γραμμής, Ρουίζ και Μπολάνος προσπαθούν να στηρίξουν τον Κάμπελ στην επίθεση, οπότε το σχήμα γίνεται κάτι σαν 5-2-3.

Και ποιο είναι το αδύναμο σημείο της Κόστα Ρίκα; Όταν βγαίνουν από την εστία του Νάβας και επιχειρούν να ανεβαίνουν ψηλά, υπάρχουν κενοί χώροι στην πλάτη της άμυνας για μεγάλες μπαλιές. Ένα σημείο που η «γαλανόλευκη» θα πρέπει να επωφεληθεί, με καλά τρεξίματα και σωστές τοποθετήσεις στον τομέα της ανάπτυξης.

Το συμβόλαιο του Ρανιέρι

Το ξέρουν και οι... πέτρες πλέον ότι ο Κλαούντιο Ρανιέρι θα αντικαταστήσει τον Φερνάντο Σάντος μετά το Μουντιάλ. Βέβαια, μπορεί να μην έχουν πέσει οι υπογραφές στο συμβόλαιο, ωστόσο ο Ιταλός τεχνικός έχει προτείνει στην ΕΠΟ να υπογράψει για 2+2 χρόνια, φανερώνοντας τις βλέψεις του για την Εθνική ομάδα.

Το ετήσιο συμβόλαιο του Κλαούντιο Ρανιέρι θα κυμαίνεται περίπου στις 800.000 ευρώ και το μπόνους πρόκρισης στο Euro 2016 θα έχει ισχύ μόνο σε περίπτωση που η «γαλανόλευκη» προκριθεί αήττητη στα γήπεδα της Γαλλίας! Να θυμίσουμε ότι το πριμ φτάνει τις 800.000 ευρώ. Ο Ιταλός θα λύσει και τυπικά τη συνεργασία του με τη Μονακό στις 15 Ιουλίου και αμέσως μετά θα ενεργοποιηθεί η συμφωνία με την ελληνική ομοσπονδία.

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι έχει μια αρκετά καλή εικόνα για το ρόστερ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, ενώ φημολογείται ότι στη Βραζιλία βρίσκεται συνεργάτης του για να παρακολουθήσει από κοντά την Εθνική ομάδα. Οι υποχρεώσεις της «γαλανόλευκης» στα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος αρχίζουν στις 7 Σεπτεμβρίου κόντρα στη Ρουμανία στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και γι’ αυτό το λόγο είναι πολύ πιθανό να κλειστεί φιλικό με την Κύπρο στις 3 του μήνα στην Αθήνα. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: