Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

«Συνεχής ροή κόσμου…»

39625_main
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο άτυπος πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής στο δημοψήφισμα που γίνεται στον Άρη, Σπύρος Χριστοφορίδης και μίλησε για τις εξελίξεις της διαδικασίας.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Σπύρος Χριστοφορίδης:
Για την ροή του κόσμου:
“Υπάρχει αρκετά σημαντική ροή. Έχουν ψηφίσει πάνω από 150 άτομα μέχρι τώρα. Έχουν στηθεί εννιά κάλπες ισάριθμα παραβάν και παρά τα προβλήματα στην προσέλευση των εθελοντών, ο κόσμος για να ψηφίσει έρχεται. Έχουν έρθει αρκετοί ψήφοι με παραδόσεις κούριερ. Τα κούριερ δεν έρχονται γρήγορα στο Χαριλάου και αυτές ήταν πρωινές παραδόσεις. Πιστεύω θα έρθουν σύντομα και άλλα”.
Για το κλίμα που επικρατεί:
“Προς το παρών είναι ήρεμο το κλίμα. Ο κ. Φουρλίγκας έχει έρθει και αναμένεται ο κ. Στεφανίδης”.
Για το δημοψήφισμα:
“Οι εκλογές ή μάλλον το δημοψήφισμα αν δεν υπάρχει συνεχής ροή κόσμου θα τελειώσει στις 7. Θα ενημερώσουμε με το αποτέλεσμα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΜΑ προκειμένου είτε σήμερα είτε αύριο να κάνει συνέλευση και να εγκρίνει το αποτέλεσμα. Μπορεί και σήμερα μπορεί και αύριο. Αυτό εξαρτάται από την άτυπη εφορευτική επιτροπή. Οι επιλογές είναι δύο.  Από την μια η Β’ εθνική και από την άλλη είναι η επιλογή “λύση της εταιρείας και θέση της εκκαθάρισης”. Η ΚΜΑ δεν είναι Ερασιτέχνης και δεν μπορεί να αποφασίσει τον υποβιβασμό της ομάδας στην Γ’ εθνική. Η Γ’ εθνική μπορεί να αποφασιστεί αρχικά στην συνέλευση των μετόχων και στην συνέχεια αναλαμβάνει ο ερασιτέχνης”.
Για το αν είναι η ψηφοφορία ονομαστική:
“Υπάρχει ένας κατάλογος  10.000 ανθρώπων. Η ψηφοφορία είναι μυστική. Μετά την αποχώρηση  του Super 3 υπήρξε ένα κύμα αποχώρησης. Τέθηκαν και οι δύο προτάσεις, η μια για ονομαστική ψηφοφορία και η δεύτερη για μυστική ψηφοφορία την Πέμπτη και επελέγη η λύση της μυστικής ψηφοφορίας. Έχει και περισσότερα εχέγγυα ασφάλειας και μεγαλύτερη πιθανότητα συμμετοχής. Τώρα υπάρχει διαδικασία αναγνώρισης, ένας εκλογικός κατάλογος και ξέρουμε ποιος ψηφίζει. Είναι δημοψήφισμα γιατί η πρόταση των μελών που έγινε δεκτή ήταν να ψηφίσει ο μεγαλύτερος δυνατός αριθμός. Οι φωνές που ακούστηκαν για διαρκείας και όλα αυτά δεν ήταν εφικτό να υλοποιηθούν σε τόσο σύντομο διάστημα οπότε ψηφίζουν όλα τα κατά καιρούς μέλη της ΚΜΑ τακτοποιημένα και μη και όσα γράφτηκαν μέχρι και χθες. Φυσικά όχι δόκιμα μέλη, υπάρχει η κόρη μου που είναι εφτά χρονών, δεν μπορεί να ψηφίσει. Είναι διαδικασίες όπως προβλέπει η νομοθεσία. Όταν ένας δεκαεξάχρονος δεν μπορεί να ψηφίσει στις εκλογές, έτσι δεν μπορεί να ψηφίσει και σε έναν τόσο σημαντικό φορέα”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: