Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Φέρτε του κάτι δύσκολο!!

Στον 8ο όμιλο, δεν είχε αντίπαλο! Το Βέλγιο νίκησε (1-0) και τη Νότια Κορέα –παίζοντας με δέκα- και με τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς περιμένει να… δυσκολευτεί από τις ΗΠΑ στους «16» του Μουντιάλ!

Φέρτε του κάτι δύσκολο!
Ούτε βαθμό δεν του έκοψαν! Το Βέλγιο έκανε πλάκα στον όγδοο όμιλο! Νικώντας και τη Νότια Κορέα (1-0) και μάλιστα παίζοντας με παίκτη λιγότερο για σχεδόν ένα ημίχρονο, οι «κόκκινοι διάβολοι» προκρίθηκαν πανηγυρικά ως πρώτοι, με τον αντίπαλό τους στη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου να είναι οι ΗΠΑ! Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Φερτόνχεν στο 78ο λεπτό.

Το ματς


Πολλά λάθη και από τις ομάδες, αλλά ένας παίκτης είχε… όρεξη στην αναμέτρηση. Από τη μία, ήταν το Βέλγιο που και η ισοπαλία του έκανε και τα περίμενε όλα από τον Κέβιν Μιραλάς και από την άλλη, η Νότια Κορέα, η οποία ήθελε μόνο τη νίκη και με δύο γκολ διαφορά. Αυτός, ήταν ο λόγος που για πάνω από 20 λεπτά δεν είχε ούτε μία ευκαιρία το ματς, με την πρώτη να έρχεται από τους «κόκκινους διαβόλους» με τον Μέρτενς. Ο μέσος της Νάπολι φάνηκε να… ταρακουνά την ασιατική ομάδα, η οποία πέντε λεπτά αργότερα δοκίμασε τις ικανότητες του Κουρτουά. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε και πάλι, με τον Ντεφούρ να δίνει νέο ενδιαφέρον στο δεύτερο μέρος, αφού ύστερα από το σκληρό μαρκάρισμα που έκανε στον Κιμ (σ.σ. περίπου στο 45'), αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα.

Με δεδομένο πως το Βέλγιο είχε ένα ολόκληρο 45λεπτο μπροστά του με παίκτη λιγότερο, η Νότια Κορέα ήρθε με πιο επιθετικούς προσδιορισμούς από τα αποδυτήρια. Οι παίκτες του Χονγκ είχαν τον έλεγχο του ματς, ωστόσο οι «κόκκινοι διάβολοι» τους περίμεναν καλά στημένοι πίσω, αφού το 0-0 τους βόλευε, έχοντας όμως αφήσει τον Κέβιν Μιραλάς να παλεύει μόνος του με την άμυνα της ασιατικής ομάδας. Τα λεπτά κυλούσαν, η Νότια Κορέα είχα μία «φλύαρη» υπεροχή στο ματς, χωρίς να απειλεί τον Κουρτουά, με αποτέλεσμα ο Φερτόνχεν να ανοίγει το σκορ για την ομάδα του στο 78’ και να δίνει στο ματς διαδικαστικό χαρακτήρα μέχρι τη λήξη του.

Οι συνθέσεις:

Νότια Κορέα (Χονγκ): Τζ. Κιμ, Γ. Γιουν, Γ. Τζ. Κιμ, Μ. Σον (73’ Σ. Κιμ), Γ. Λι, Σ. Κου, Γ. Χαν (46’ Κ. Χ. Λι), Γ. Κι, Γ. Λι, Β. Κιμ (66’ Κ. Κιμ), Χ. Χονγκ.

Στον πάγκο: Γιουνγκ, Μπ. Γ. Λι, Κουάκ, Χουάνγκ, Χα, Γ. Παρκ, Γ. Σ. Παρκ, Γι, Τζ. Χ. Παρκ.

Βέλγιο (Βίλμοτς): Κουρτουά, Φερτόνχεν, Φελαϊνί, Μιραλάς (88’ Αζάρ), Μέρτενς (60’ Όριτζι), Βαν Μπούιτεν, Ντεφούρ, Λόμπαερτς, Ντεμπελέ, Γιανουζάι (60’ Τσαντλί), Βάντεν Μπόρε.

Στον πάγκο: Μινιολέ, Μποσού, Αλντερβάιρελντ, Βίτσελ, Ντε Μπρούιν, Λουκάκου, Σίμαν. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: