Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Η τελευταία έξοδος!!

Ο Ακινφέεβ τα έκανε θάλασσα, όπως και στην πρώτη αγωνιστική και η Ρωσία, ενώ είχε την πρόκριση στα χέρια της, έμεινε στο 1-1 με την Αλγερία, που πέρασε για πρώτη φορά στους «16» του Μουντιάλ.

Η τελευταία έξοδος
Η Ρωσία είχε κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της το παιχνίδι με την Αλγερία, καθώς προηγήθηκε μόλις στο 5’ με το γκολ του Κοκόριν και στα χέρια της την πρόκριση στην επόμενη φάση του Μουντιάλ, αλλά θα γυρίσει πρόωρα στο σπίτι της, ελέω Ακινφέεβ.

Ο έμπειρος πορτιέρο είχε άλλη μια λανθασμένη αντίδραση, όπως και στη πρώτη αγωνιστική κόντρα στη Νότια Κορέα και έκανε «δώρο» ένα τέρμα στον Σλιμάνι (60’) και έναν βαθμό στον αντίπαλο, που πανηγυρίζει -για πρώτη φορά- την παρουσία του στους «16», όπου την περιμένει η πρώτη του έβδομου ομίλου, Γερμανία.

Ανώτερη συνολικά στο ματς η ομάδα του Φάμπιο Καπέλο, αλλά αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα (1-1), το οποίο δεν έκανε στους Ρώσους, καθώς αναζητούσαν μόνο τη νίκη στην αποψινή κόντρα, ενώ σε αυτήν του Χαλίλχοζιτς έφτανε και η ισοπαλία, ακόμα και σε περίπτωση… νίκης της Νότιας Κορέας επί του Βελγίου, διότι είχε πλεονέκτημα, λόγω της διαφοράς τερμάτων.

Το ματς



Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους χειρότερους… οιωνούς για όσους ήθελαν να δουν ένα θεαματικό παιχνίδι. Οι παίκτες των δύο ομάδων έκαναν πολλά λάθη και φαινόταν ότι Καπέλο και Χαλίλχοτζιτς δεν ήθελαν να πάρουν πολλά ρίσκα. Εκεί που φαινόταν ότι δεν θα είχε άμεσα γκολ το παιχνίδι, ήρθε η καλή σέντρα του Κομπάροφ που τη μετέτρεψε σε γκολ ο Κοκόριν.

Από εκεί και πέρα «νοστίμισε» το ματς με τους δύο «μονομάχους» να ανεβάζουν… στροφές. Η Ρωσία από το 5' που έβαλε το τέρμα ο Κοκόριν και μέχρι και το 25ο λεπτό, έλεγχε απολύτως το ματς και η αντίπαλος της ήταν φανερά επηρεασμένη από το γκολ που δέχθηκε και οι παίκτες του Καπέλο απειλούσαν κυρίως μέσω αντεπιθέσεων, αλλά τα χαλούσαν στην τελική φάση.

Οι ποδοσφαιριστές του Χαλίλχοζιτς βελτίωσαν την απόδοση τους από τα μέσα του πρώτου μέρους και μετά, κάνοντας ευκαιρία αρχικά με τον Μεσμπά, ενώ στη φάση που έφτασαν πιο κοντά στο να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα στο πρώτο μέρος, ο Σουλεϊμάνι έπιασε την κεφαλιά και ο Ακινφέεβ έδιωξε με υπερένταση, αλλά ο παίκτης Αλγερίας υποδείχθηκε σε αντικανονική θέση από τον επόπτη.

Η Ρωσία πάγωσε τον ρυθμό από εκείνο το σημείο και μετά με την Αλγερία να κάνει κάποια σουτ έξω από την περιοχή μέχρι το τέλος του ημιχρόνου και τον αντίπαλο της να έχει την τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, με τον Κερζακόφ να κάνει ένα αδύναμο σουτ.

Οι παίκτες του Καπέλο μπήκαν δυνατά στο δεύτερο μέρος και παραλίγο να κάνουν το 2-0 στο 47’, αλλά ο Μπολί νίκησε τον Σαμέτοφ σε τετ α τετ. Φαινόταν πως η Ρωσία είχε το παιχνίδι στα μέτρα της, αλλά υπολόγιζε χωρίς τον τερματοφύλακα της, τον Ακινφέεβ που έκανε άστοχη έξοδο στο 60’ και ο Σλιμάνι διαμόρφωσε το 1-1. Αμέσως μετά ο Μπολί μιμήθηκε τον πορτιέρο του αντιπάλου και αντέδρασε λανθασμένα στην προσπάθεια του Ντενίσοφ, χάνοντας την μπάλα μέσα από τα χέρια του. Οι Ρώσοι πίεσαν μέχρι το τέλος με τον προπονητή της τους να κάνει και αλλαγές, προσπαθώντας να την κάνει πιο επιθετική, αλλά το πολυπόθητο γκολ δεν ήρθε.

Οι συνθέσεις



Αλγερία (Χαλίλχοτζιτς): Μπολί, Μπελκαλέμπ, Χαλίτσι, Μεσμπά, Μετζανί, Μαντί, Τζαμπού (77’ Σιλάς), Μπενταλέμπ, Φεγκουλί, Μπραχιμί (71’ Γιεμπντά), Σλιμανί (90’ Σουντάνι).

Στον πάγκο έμειναν οι: Μοχάμεντ, Ζεμαμούς, Μπουχέρα, Γκιλάμ, Λασέν, Κανταμούρο, Ταϊντέρ, Μαχρέζ, Μοστεφά.

Ρωσία (Καπέλο): Ακινφέεβ, Κοζλόβ, Ιγκνασέβιτς, Μπερεζούτσκι, Κομπάροβ, Γκλουσακόβ (46’ Ντενίσοφ), Φαϊζούλιν, Σάτοβ (67’ Τζακόεφ), Σαμέντοβ, Κοκόριν, Κερζακόφ (81’ Κανιουνικόφ).

Στον πάγκο για ομάδα του Καπέλο είναι οι: Σενίκοφ, Σεμένοφ, Λοντίκιν, Γκρανιάτ, Μογκιλέβετς, Ριζίκοφ, Ζιρκόφ, Ιόνοφ, Ετσένκο.

Γήπεδο: "Αρένα Ντα Μπαϊσάντα"

Κίτρινες: Μεσμπά, Γκιλάς, Κανταμούρο (Αλγερία)-Κοζλόφ, Κομπάροφ(Ρωσία).

Διαιτητής: Κουνιέτ Τσακίρ
Μπαχαντίν Ντουράν, Ταρίκ Ονγκούν, Τζόελ Αγκιλάρ.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: