Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

«Θα ηρεμήσει στον πάγκο ο Πάμπλο»

thumbnail
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Μίροσλαβ Σνάουτσνερ. Μίλησε για την καριέρα του προπονητή που ξεκινά στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, τον Βλάνταν Ίβιτς και τον Πάμπλο Γκαρσία ως βοηθό του Άγγελου Αναστασιάδη.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ:
“Η Ελλάδα είναι δεύτερη πατρίδα μου, 11 χρόνια μένω στην Ελλάδα. Πέρασα το καλύτερο μέρος της ποδοσφαιρικής μου ζωής εδώ”.
Για το γεγονός πως αυτός αλλά και πολλοί πρώην συμπαίκτες του (Γκαρσία, Κονσεισάο, Ιβιτς, Γεωργιάδης) γίνονται προπονητές:
“Πιστεύω πως δεν είναι εύκολη δουλειά και τα βλέπεις όλα από άλλη πλευρά. Πρέπει να είσαι προπονητής και ψυχολόγος. Να μιλάς με τους παίκτες. Πρέπει να ξέρεις με ποιούς να μιλάς σκληρά και με ποιους πιο ήρεμα. Κάθε παίκτης έχει διαφορετικό χαρακτήρα. Είναι πολύ δύσκολο. Ειδικά για τα παιδιά είναι αλλιώς. Εγώ νιώθω πως μπορώ να το κάνω, να ασχοληθώ πρώτα με τα μικρά παιδιά και μετά σιγά -σιγά να προχωρήσω”.
Για το επιτυχημένο ξεκίνημα του Ίβιτς στην Κ20:
“Ξεκίνησε πάρα πολύ καλά το αντικείμενο και πήρε το πρωτάθλημα με την Κ20. Έκανε το καλύτερο ξεκίνημα που μπορούσε να κάνει. Μίλησα με τον Βασίλη Παπαδόπουλο που είναι μέσα στην ομάδα και μου είπε πως είναι απίστευτος προπονητής και κάνει πολύ καλή δουλειά. Τα παιδιά ξέρουν πως ο Βλάνταν έπαιξε μπάλα, πέρασε πολλούς από προπονητές και ξέρει πώς να δουλεύει”.
Για τον αν θα ενταχθεί στον ΠΑΟΚ:
“Μίλησα με τον Ίβιτς και πιστεύω πως θα μπω στην οικογένεια του ΠΑΟΚ κάπου στην ακαδημία. Δεν θέλω να πω ακόμα που γιατί “παίζουν” πολλά σενάρια. Μπορεί να είμαι με τον Βλάνταν μαζί στην Κ20, υπάρχει η Κ16, η Κ15 και “παίζουν” πολλά. Μίλησα με τον Βαγγέλη αλλά και με τον Βλάνταν”.
Για το δίπλωμα προπονητή που έχει:
“Ο Βλάνταν πήρε το Α εγώ έχω το Γ και το Β. Ο Βλάνταν επειδή έπαιξε στην Εθνική πολλά παιχνίδια, τα διπλώματα Γ και Β τα έχει κατευθείαν. Εγώ έχω μόνο δύο συμμετοχές στην Εθνική και ξεκινάω από κάτω. Πιστεύω του χρόνου θα ξεκινήσω το δίπλωμα Α’”.
Για το αν μπορεί να πετύχει στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ:
“Ο γιός μου είναι στην Κ9. Είναι κάτι καλό για εμένα, μπορώ να το κάνω, η ακαδημία του ΠΑΟΚ είναι πάρα πολύ οργανωμένη, νιώθω καλά, έχω γνώση πως μπορώ να το κάνω και το θέλω”.
 Για το αν θα πάρει φέτος διαρκείας του ΠΑΟΚ:
“Αν ξεκινήσω την δουλειά στις ακαδημίες θα έχω αγώνες και δεν ξέρω αν προλαβαίνω. Πρέπει να το σκεφτώ. Πέρυσι σταμάτησα το ποδόσφαιρο και πήρα διαρκείας.  Πλήρωσα κάποια χρήματα οπως πρέπει να κάνουν όλοι για την ομάδα. Το έκανα, όμως και για εμένα. Σε κάθε αγώνα ήθελα να είμαι στην Τούμπα, να βλέπω τα παιχνίδια. Ως προπονητής βλέπω κάποιες άλλες εικόνες, την τακτική και πως παίζουν οι ομάδες”.
Για το τι σημαίνει ο ΠΑΟΚ για αυτόν:
” Τον ΠΑΟΚ τον έχω στην καρδιά μου, πέρασα τα καλύτερα ποδοσφαιρικά μου χρόνια, έπαιξαν σημαντικά παιχνίδια, έπαιξα παιχνίδια στην Ευρώπη, καθώς με τον Ηρακλή είχα παίξει μόνο δύο ευρωπαϊκά, ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα μου”.
Για το αν μπορεί να πετύχει ο Γκαρσία ως προπονητής:
“Είναι μεγάλη η διαφορά για τον Πάμπλο. Ήμασταν τέσσερα χρόνια μαζί και τώρα κάνει ένα νέο ξεκίνημα ως βοηθός του Άγγελου Αναστασιάδη. Του εύχομαι καλή επιτυχία, ο κόσμος του ΠΑΟΚ τον αγαπάει πολύ. Πιστεύω πως μπορεί να πετύχει ως προπονητής. Δεν είναι εύκολος άνθρωπος αλλά αν κάτσει στον πάγκο δεν θα έχει κάποιον αντίπαλο κοντά του να τσακωθεί ή κάτι να του πει. Μπορεί να έχει πολλά νεύρα στον αγωνιστικό χώρο και εάν έχει κάποιον κοντά του μπορεί να του πει κάτι ή να τον χτυπήσει. Στον πάγκο πιστεύω θα είναι πιο χαλαρός. Στον πάγκο και σε απόσταση δεκάδων μέτρων από τον αγωνιστικό χώρο δεν θα έχει κάποιον δίπλα του για να τον εκνευρίσει. Θα είναι πιο ήρεμος, έχει εμπειρία όχι ως προπονητής αλλά ως ποδοσφαιριστής και θεωρώ πως σε ένα, δύο ή τρία χρόνια, θα αναλάβει κάποια ομάδα ως πρώτος προπονητής. Μπορεί και τον ΠΑΟΚ, είναι και αυτό ένα εφικτό σενάριο”.
Για τα προσόντα του Γκαρσία:
“Έχει πάρα πολλά προσόντα. Είναι πάρα πολύ σοβαρός άνθρωπος, έχει λίγα νεύρα και τρέλα αλλά θα αλλάξει το πρόσωπο του και πρέπει να το κάνει. Έχει άλλο ρόλο και όλος ο κόσμος από την Ελλάδα γνώρισε τον Πάμπλο. Πιστεύω θα πετύχει και σε ένα – δύο χρόνια θα κάνει κάτι καλό”.
Για το πώς βλέπει τον ΠΑΟΚ της νέας χρονιάς:
“Είναι νέος προπονητής, θα έρθουν καινούρια παιδιά και σίγουρα θα χρειαστεί λίγο χρόνο να γίνει δυνατή η ομάδα. Ο Αναστασιάδης είναι πάρα πολύ έμπειρος, ξέρει τι πρέπει να κάνει, θέλει λίγο χρόνο και πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά και ο ΠΑΟΚ θα είναι δυνατότερος από πέρυσι”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: