Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Ελεος με τις υπερβολές για τον Κατσουράνη!!

Ο Νίκος Κατσαρός γράφει για την υστερία που έχει πιάσει μερικούς με τον "Κατσούρ" και αφαιρούν ένα σημαντικό όπλο από τα χέρια της εθνικής μας ομάδας ενόψει του κυριακάτικου αγώνα.

Ελεος με τις υπερβολές για τον Κατσουράνη!
Αυτό που γίνεται με τον Κατσουράνη είναι εξοργιστικό. Με το που σφύριξε ο διαιτητής τη λήξη του αγώνα της εθνικής με την Ακτή Ελεφαντοστού, εκδηλώθηκε μια λαϊκή απαίτηση -σε βαθμό υστερίας- να μην τον χρησιμοποιήσει ο Σάντος στο παιχνίδι της Κυριακής με την Κόστα Ρίκα.

Φίλαθλοι, οπαδοί, σχετικοί και άσχετοι, όψιμοι ειδικοί (μη εξαιρουμένων και δημοσιογράφων), αυτοσχέδιοι προπονητές και τέλος πάντων κάθε πικραμένος, ξεσηκώθηκαν (μόνο συλλαλητήριο δεν οργανώθηκε) για να αποτρέψουν μια… εθνική καταστροφή. Την συμμετοχή του Κατσουράνη δηλαδή, στον κυριακάτικο αγώνα. Πρόκειται για ένα ακόμη χαρακτηριστικό δείγμα της έλλειψης αθλητικής παιδείας των Ελλήνων.

Ο Κατσουράνης είναι αυτή τη στιγμή ένας από τους 23 ποδοσφαιριστές μας που βρίσκονται στη Βραζιλία. Βρέθηκε εκεί, όχι με μέσο, ούτε με… εντολή Σαμαρά, αλλά επειδή κουβαλάει ένα ποδοσφαιρικό παρελθόν, μακρινό, αλλά και πρόσφατο, στο οποίο καταγράφονται 113 συμμετοχές στο εθνικό μας συγκρότημα και μια αγωνιστική παρουσία στο πρωτάθλημα και στα προηγούμενα παιχνίδια της εθνικής, που αξιολογήθηκε από τον μόνο αρμόδιο, τον Φερνάντο Σάντος, ως αρκετή για να τον πάρει στη Βραζιλία.

Δεν θα πω εγώ αν πρέπει να παίξει την Κυριακή ή όχι, ούτε έχει καμία σημασία η γνώμη μου. Ο Σάντος έχει μαζί του 23 παίκτες και μπροστά του την εικόνα της Κόστα Ρίκα. Αυτός θα κρίνει πως πρέπει να παραταχθεί η ομάδα, απέναντι σε έναν αντίπαλο τελείως διαφορετικό από την Ακτή Ελεφαντοστού και πρέπει να το κάνει χωρίς την πίεση της κοινής, ποδοσφαιρικής και μη, γνώμης που απαξιώνει τον παίκτη πριν από ένα κρίσιμο παιχνίδι, του τσακίζει την ψυχολογία και αφαιρεί έτσι από το «οπλοστάσιο» της αποστολής ένα σημαντικό στέλεχος.

Οι υπερβολές, οι εξαλλοσύνες και οι αφορισμοί μόνο κακό κάνουν χωρίς να κοστίζουν τίποτε. Οσοι ωρύονται ότι δεν πρέπει να παίξει ο Κατσουράνης την Κυριακή, το πιο πιθανό είναι να κατηγορήσουν τον Σάντος αν δεν τον βάλει σε περίπτωση που χάσουμε.

Όπως έγινε άλλωστε και πριν από το ματς με την Ακτή Ελεφαντοστού, μετά από το οποίο αποθέωσαν τους παίκτες που τις προηγούμενες μέρες αποκαλούσαν περιπατητές, ξοφλημένους και άλλα παρόμοια. Για όλους αυτούς θυμίζω ότι ο 37χρονος Καραγκούνης, σύμφωνα με την στατιστική της ΦΙΦΑ, έτρεξε περισσότερα χιλιόμετρα (10,6) κι από τον Γιάγια Τουρέ. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: