Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Η Εθνική ΞΕΚΙΝΑΕΙ από τον Κατσουράνη!!

Ο Μιχάλης Τσόχος δεν θα... φτιάξει σελίδα στο facebook για να παίξει ο Κατσουράνης, απλώς θα θυμίσει ορισμένα πράγματα σε όσους ξεχνούν γρήγορα και σε όσους πιάνονται αδιάβαστοι...
Ορισμένες φορές το να παρατηρείς τις αντιδράσεις σε σχέση με την Εθνική Ελλάδας και τη γνώμη για αυτόν που την προπονεί, αυτούς που παίζουν και αυτούς που ΘΑ έπρεπε να παίζουν, είναι πολύ χρήσιμο για να καταλαβαίνεις γιατί αυτή η Εθνική έχει επιτυχίες.
Κυρίως τις έχει γιατί δεν ακούει τι λένε γύρω της και γιατί ΠΟΤΕ δεν εφαρμόζει αυτά που ακούγονται, γράφονται και λέγονται δεξιά και αριστερά από ειδήμονες και μη.

Προσέξτε τι θα είχε συμβεί τώρα αν δεν αποφάσιζε ο Σάντος, αλλά όλοι όσοι είναι απ' έξω. Ο Καραγκούνης, ο Κατσουράνης, ο Βύντρα, ο Γκέκας, ο Τζιόλης και κανά δυο ακόμη δεν θα είχαν πάει καν στην Βραζιλία, αφού δεν θα ήταν στην 23άδα. Ο Τζαβέλλας και ο Μανιάτης θα είχαν εκδιωχθεί από την αποστολή της ομάδας πριν τον αγώνα με την Ιαπωνία, λόγω του επεισοδίου που είχαν μεταξύ τους στην προπόνηση. Ο Χολέμπας μετά το πρώτο παιχνίδι με την Κολομβία δεν θα είχε παίξει ποτέ ξανά βασικός και άλλα διάφορα όμορφα. Για όλα αυτά θα μπορούσαμε να έχουμε φτιάξει όχι απλώς σελίδες στο facebook, αλλά κινήματα ολόκληρα. Θα μπορούσαμε μέχρι και να διαδηλώσουμε στους δρόμους. Ετσι κι' αλλιώς δεν διαδηλώνουμε και για τίποτα άλλο...

Επίσης, να σημειωθεί ότι εξυπακούεται, ότι στην Βραζιλία θα είχαμε πάει με άλλον προπονητή και όχι με τον ηττοπαθή, μίζερο και άνθρωπο που βάζει το λεωφορείο μπροστά από την εστία μας, Φερνάντο Σάντος, αλλά ας πούμε ότι αυτό το ξεπερνάω και υποθέτω ότι εν τέλει θα του έκαναν τη χάρη του Σάντος που πήρε την πρόκριση για την Βραζιλία και που πριν δύο χρόνια είχε οδηγήσει την Ελλάδα στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, να πάει στο Αρακαζού και να κοουτσάρει την ομάδα στο Μουντιάλ.

Στο μεταξύ φυσικά το κρίσιμο ματς με την Ακτή Ελεφαντοστού αν είχαν εισακουστεί από τον Σάντος όλες αυτές οι εισηγήσεις θα το είχαμε παίξει χωρίς τον Μανιάτη, τον Καραγκούνη, τον Χολέμπας. Στη θέση του Σαλπιγγίδη θα είχαμε βάλει τον Φετφατζίδη, διότι αυτόν ήθελε το κοινό, ενώ ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος δεν θα είχε παίξει ποτέ βασικός γιατί “που πας με το μαλλί στο Μουντιάλ”. Νομίζω είναι περιττό να θυμίσω αν ήταν καλός ο Μανιάτης, ο Καραγκούνης, ο Χολέμπας, ο Λάζαρος και όλοι όσοι έπαιξαν με την Ακτή.

Το καλύτερο δε, το πιο αστείο από όλα, είναι ότι όλοι αυτοί που λένε την κάθε απίθανη ιδέα, νομίζουν ότι στο ματς με την Ακτή έγιναν αλλαγές λόγω της πίεσης που άσκησαν. Διασκεδαστικό θα έλεγα. Ποιός έπαιξε δηλαδή λόγω της πίεσης που άσκησαν. Ο Καρνέζης, ο Χολέμπας, ο Τοροσίδης, ο Μανωλάς, ο Παπασταθόπουλος, ο Μανιάτης, ο Καραγκούνης, ο Κονέ, ο Σαλπιγγίδης, ο Χριστοδουλόπουλος ή μήπως ο Σαμαράς; Πρόκειται ασφαλώς για μία 100% ενδεκάδα Σάντος!

Ας τα αφήσουμε όμως όλα αυτά στην άκρη κι' ας έρθουμε στην... επίμαχη φάση.
Κατσουράνης λοιπόν κι' αν πρέπει να παίξει ή όχι; Προφανώς δεν θα το κρίνω εγώ, αλλά ο Σάντος. Και προφανώς για τον προπονητή που είναι τέσσερα χρόνια στην ομάδα και μας πήγε στο Euro και εκεί μας οδήγησε στην πρόκριση στους “8” και μας πήγε και στο Μουντιάλ και εκεί μας οδήγησε στους “16” για πρώτη φορά στην ιστορία μας και θα δούμε και που αλλού, δεν έχω την άποψη ότι δεν μπορεί να αποφασίζει ποιός θα παίξει και ποιός όχι.

Μάλλον κάτι κάνει καλά για να έχει μόνο επιτυχίες. Εκτός αν πιστεύουμε ότι για το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι επιτυχία να είναι στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και στις “16” του κόσμου. Πριν αποφασίσει όμως ο Σάντος ας δούμε τι πραγματικά συμβαίνει με τον ποδοσφαιριστή Κατσουράνη.

Σε όλη αυτή την επιτυχημένη τετραετία υπάρχει έστω κι' ένα ματς που μπορούσε να παίξει (δεν ήταν δηλαδή τραυματίας ή τιμωρημένος) και δεν ξεκίνησε; Οχι. Αρα όλα αυτά τα 4 πετυχημένα χρόνια ο Κατσουράνης ήταν πάντα βασικός.
Αλλά ας πάμε και στο σήμερα. Ο Κατσουράνης δεν πρέπει να παίξει στο ματς με την Κόστα Ρίκα είναι το συμπέρασμα, γιατί ήταν πολύ κακός στο ματς με την Κολομβία. Μάλιστα. Γιατί ήταν κακός είναι το ερώτημα; Και η απάντηση πάντα αφηρημένη. “Δεν τρέχει πλέον, αλλά περπατάει στο γήπεδο, δεν βοηθάει στο να παίξουμε ποδόσφαιρο και να κυκλοφορήσουμε την μπάλα” και άλλα παρόμοια.

Κοιτάς μετά και τα νούμερα του αγώνα με την Κολομβία και διασκεδάζεις με τις κατηγορίες. Ποιός ήταν ο πρώτος σε τρεξίματα παίκτης της Εθνικής στο ματς με την Κολομβία; Μα φυσικά ο Κατσουράνης που έτρεξε περισσότερο από κάθε άλλο Ελληνα παίκτη... Ποιός ήταν ο πρώτος σε σωστές μεταβιβάσεις παίκτης της Εθνικής, αυτός που κυκλοφόρησε καλύτερα την μπάλα στο ματς με την Κολομβία; Μα φυσικά ο Κατσουράνης που ήταν ο παίκτης με το μεγαλύτερο ποσοστό εύστοχων μεταβιβάσεων από όλους τους Ελληνες παίκτες.

Κι' εδώ η απάντηση είναι εύκολη. “Οι αριθμοί λένε ψέματα τις περισσότερες φορές”. Οκέι λέω εγώ, οι αριθμοί λένε ψέματα, ο Σάντος δεν ξέρει και όλοι οι υπόλοιποι ξέρουμε, τότε τα αποτελέσματα πως στο διάολο έρχονται εδώ και 4 χρόνια;

Υ.Γ. Προσωπικά το πιθανότερο είναι ότι στο ματς με την Κόστα Ρίκα ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΚΙΝΑΓΑ τον Κατσουράνη βασικό, όχι για όλα τα παραπάνω αστεία επιχειρήματα, αλλά γιατί δεν θα ήθελα να χαλάσω την χημεία, το μομέντουμ, την στιγμή των 11 οι οποίοι αγωνίστηκαν στο ματς με την Ακτή από τον τραυματισμό του Κονέ και μετά και οι οποίοι έδειξαν να ταιριάζουν πολύ καλά.

Θα καταλάβω όμως απολύτως το ενδεχόμενο ο Σάντος να βάλει τον Κατσουράνη βασικό για να έχει φρέσκο τον Καραγκούνη στο τελευταίο ημίωρο του ματς και σε ενδεχόμενη ημίωρη παράταση... Θα είναι μία πολύ λογική απόφαση...
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: