Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Χριστοδουλόπουλος: «Με βάλανε σε... καλούπι»

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος μίλησε για τους λόγους της αγωνιστικής του αναγέννησης και το πως αντιμετωπίζουν οι Έλληνες διεθνείς το ματς με την Κόστα Ρίκα.
Πως αισθάνεσαι;
Μόνο χαρά. Πολύ ωραία συναισθήματα στο τέλος του παιχνιδιού. Πολύ γλυκιά νίκη. Συνεχίζουμε με την ίδια ανυπομονησία. Είναι καινούργια πράγματα αυτά που ζούμε. Αφού ανεβάσαμε τον πήχη, πρέπει να τον κρατήσουμε εκεί...
Σας έδωσε κάτι ο Σαμαράς;
Μας έδωσε μια φανέλα για τον μικρό φίλο του. Χαίρομαι που συμμετέχω σε αυτό. Είχα συγκινηθεί όταν είχα δει το βίντεο.
Πόσο εύκολο ή δύσκολο να βάλετε έναν στόχο και να τον πετυχαίνεται;
Δεν είναι δύσκολο να βάλουμε στόχο από τη στιγμή που τα ματς είναι νοκ άουτ. Στόχος είναι να κερδίζεις. Δεν υπάρχουν κακές ομάδες. Όποιος βρεθεί σε καλή ημέρα, έχει τις περισσότερες πιθανότητες.
Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη;
Φυσικά, αφού φτάσαμε εδώ θέλουμε να προχωρήσουμε.
Υπάρχει κάποια νευρικότητα μεταξύ των παικτών ενόψει του ματς;
Δεν υπάρχει πίεση. Υπάρχει ανυπομονησία για το ματς. Για το παιχνίδι που θα είναι γιορτή. Λογικό είναι να υπάρχει άγχος, αλλά θα είναι δημιουργικό. Να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, να χαρούμε το παιχνίδι και αν είμαστε αυτοί που πρέπει, να γίνει το καλύτερο...
Στην Ιταλία αγωνιζόσουν ως 8άρι...
Αυτή είναι η θέση μου.
Έπαιξε όμως και στα άκρα, αλλά και συγκλίνοντας...
Στην Ελλάδα έγινα κατ' ανάγκη εξτρέμ. Οι βάσεις που είχα πάρει από μικρός ήταν για να καλύπτω πολλές θέσεις, άλλες καλύτερα και άλλες όχι τόσο καλά. Αγωνίζομαι σε μία χώρα που στηρίζεται στην τακτική. Φάνηκε οτι η θέση μου είναι κεντρικός χαφ, χωρίς να λέω οτι πρέπει να παίζω εκεί. Αυτή η αλλαγή ρόλων και θέσεις, έβγαλε τις πραγματικές μου δυνατότητες...
Ανάμεσα σε Κόστα Ρίκα, Αγγλία, Ιταλία και Ουρουγουά, ποια θα διάλεγες;
Σίγουρα η Κόστα Ρίκα σε φοβίζει λιγότερο, αλλά δεν χρειάζεται να πας πολύ πίσω για να δεις τι ομάδα έχει. Μόνο και μόνο οτι βγήκε πρώτη σε αυτό τον όμιλο λέει πολλά. Σίγουρα θα διάλεγα την Κόστα Ρίκα, αλλά αυτό που έκανε κόντρα στις άλλες ομάδες είναι ένα μικρό θαύμα.
Επειδή Έλληνες είμαστε, υπάρχει ένα κλίμα οτι είμαστε φαβορί. Εσείς οι παίκτες έχετε το μυαλό να προστατευτείτε;
Έχουμε μπει σε αυτό το δρόμο. Νομίζω οτι το απάντησα πριν. Για να βγήκε πρώτη, δεν χρειάζεται να μας πει κάποιος μην πετάτε στα σύννεφα. Το ξέρουμε μόνοι μας. Σε αυτή τη φάση, το επίπεδο είναι υψηλό. Και εμείς ξέρουμε οτι έχουμε μία ομάδα που αν λείψει η συγκέντρωση, θα έχουμε πρόβλημα.
Κανένας από τους παίκτες δεν έχει το τρακ του πρωτάρη. Είναι αποτέλεσμα της προετοιμασίας;
Είναι η εμπιστοσύνη που έχουμε στις δυνατότητές μας. Για να είμαστε εδώ, είμαστε καλοί ποσοσφαιριστές, είμαστε οι καλύτεροι στην Ελλάδα που είναι στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου. Οι δυνατότητες υπάρχουν και όλοι ξέρουν τι μπορούν να δώσουν. Είναι μια ευκαιρία να δείξεις τι μπορείς να κάνεις και να πείσεις τον εαυτό σου οτι μπορείς να κάνεις το κάτι παραπάνω.
Βλέπουμε ποδοσφαιριστές που αγωνίζεστε στην Ιταλία, έχετε μπει με μεγάλη αυτοπεποίθηση...
Αντιμετωπίζεις εδώ, αυτούς που αντιμετωπίζεις κάθε Κυριακή. Από τη στιγμή που ξεχωρίζεις εκεί, μπορείς να ξεχωρίζεις και εδώ. Όταν παίζεις στο εξωτερικό και παίζεις αντίπαλος είτε με μεγάλες ομάδες, είτε με μεγάλους παίκτες, σου δίνει πολλά.
Στην αριστερή πτέρυγα συνεργάστηκες καλά με τον Χολέμπας, σε τέτοιο σημείο που ο Ρομπέρτο Κάρλος είπε οτι είναι το καλύτερο αριστερό μπακ, μετά τον Μαρσέλο.|
Δεν έχω να πω κάτι. Κάνουμε αυτά που ζητάει ο προπονητής. Μακάρι να τον βοηθάω. Βοηθάει και αυτός εμένα. Για αυτό είμαστε εδώ. Επειδή είμαστε όλοι ομάδα.
Υπήρξε κριτική για το αμυντικογενές προφίλ της ομάδας. Ξέρετε την Κόστα Ρίκα;
Αναλύσαμε την Κόστα Ρίκα το πρωί. Έχει διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού σε σύγκριση με τις άλλες ομάδες που παίξαμε, μοιάζει λίγο με το δικό μας. Θα είναι ένα παιχνίδι τακτικής. Εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να αναλύσουμε τον αντίπαλο. Να μην πέσουμε στην παγίδα και να διατηρήσουμε το προφίλ που έχουμε τόσα χρόνια. Όσο για το αμυντικογενές με τα δοκάρια, με τις ευκαιρίες, τί να πω...
Παρατηρώ την διαδρομή σου. Το παιχνίδι που έκανες προχθές, θύμισε τις εμφανίσεις με τον ΠΑΟΚ. Γιατί κάναμε τόσο καιρό να δούμε τον παίκτη αυτό...
Γιατί πήραν ένα ποδοσφαιριστή από τον ΠΑΟΚ και ήθελαν να τον αλλάξουν. Αυτά τα χαρακτηριστικά που με έκαναν να ξεχωρίζω, θέλησαν να τα βάλουν σε καλούπι.
Έχεις κάποια παράπονα από τους προπονητές σου;
Προσπάθησα να κρατήσω από όλους τα θετικά. Από τις 5 κουβέντες που μου έλεγαν προσπαθούσα να κρατήσω τα καλά. Μου έκανε πολύ καλό το δεύτερο εξάμηνο στην Ιταλία.
Ποιος νομίζεις οτι είναι το φαβορί;
Δεν νομίζω οτι υπάρχει φαβορί. Σε αυτό το επίπεδο το μόνο που μπορούμε να βρούμε είναι αντίπαλος που να είναι καλύτερος. Σαν παιχνίδι θα είναι πολύ αμφίρροπο. 
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: