Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

Ηρθε χωρίς να κάνει δηλώσεις ο Λέκι


Από την άφιξη του Ματίας Λέκι στη Θεσσαλονίκη Ο Ματίας Λέκι δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" και απλά τόνισε ότι είναι πολύ χαρούμενος που ήρθε στους "κυανόλευκους". Ο Αργεντίνος αμυντικός θα υποβληθεί σε ιατρικά τεστ και θα περάσει με επιτυχία τις εξετάσεις οπότε και θα ενεργοποιηθεί άμεσα η συμφωνία των δύο πλευρών. Μέχρι το βράδυ και αν όλα πάνε καλά, θα παρουσιαστεί επίσημα από τη διοίκηση του Ηρακλή.

Ο Αργεντίνος θα βρεθεί στην αποστολή της ομάδας που ταξιδέψει την Δευτέρα (13/07) για την Αυστρία, όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Στο μεταξύ, η Μπρίστολ Σίτι παίζει φιλικό παιχνίδι τη Δευτέρα (13/7) με τη Χέρεφορντ Γιουνάιτεντ, ομάδα της Δ', ουσιαστικά, κατηγορίας της Μεγάλης Βρετανίας και ίσως δοκιμαστεί ο Γρηγόρης Παπαζαχαρίας. Αυτό αναφέρεται σε δημοσίευμα στην Αγγλία όπου γίνεται μνεία στις δοκιμές που θα κάνει ο αμυντικός του Ηρακλή. Όπως είναι γνωστό, ο Ηρακλής έχει δώσει την άδεια στον παίκτη να δοκιμαστεί με την Μπρίστολ. Θα είναι εκεί από τη Δευτέρα και για περίπου μία εβδομάδα.

Ενθουσιασμένος στον Αρη ο Φλάβιο


Ο Φλάβιο Πίντο Ντε Σόουζα Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Αρη, ο Φλάβιο Πίντο Ντε Σόουζα, μετά την υπογραφή του συμβολαίου του μίλησε για τη νέα του ομάδα και τις δικές του φιλοδοξίες: «Ήρθα σε μία μεγάλη ομάδα Είμαι στην Ελλάδα τα δύο τελευταία χρόνια και έχω αντιληφθεί σε ποια ομάδα θα αγωνίζομαι. Αλλωστε έπαιξε και αυτό το γεγονός τον ρόλο του για να συνεχίσω την καριέρα μου στον Αρη. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα αγωνιστώ στον Αρη. Ήδη γνωρίζω τους περισσότερους από τους νέους μου συμπαίκτες και φυσικά το νέο μου προπονητή Ιομάρ Μαζίνιο που όλοι γνωρίζουμε την ιστορία του στο ποδόσφαιρο, πόσο μάλλον εμείς οι Βραζιλιάνοι. Πλέον ανυπομονώ να ενσωματωθώ με την ομάδα και να ξεκινήσω προετοιμασία. Ξέρω ότι πρέπει να δουλέψω σκληρά, αλλά είμαι έτοιμος για αυτό. ’λλωστε ο Αρης έχει τους πλέον ένθερμους οπαδούς στην Ελλάδα και αποτελεί επιθυμία μου να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό προκειμένου μαζί με τους συμπαίκτες μου, να προσφέρουμε χαρά στον κόσμο μας».

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός με πορτογαλικό διαβατήριο γεννήθηκε στις 12-3-1980 στο Νιτερόι της Βραζιλίας. Έχει ύψος 1.80 και είναι 77 κιλά. Ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα Υποδομών της Fluminense. Aπό το 2000 ως το 2002 αγωνίστηκε σε 62 παιχνίδια και πέτυχε ένα γκολ. Tην σεζόν 2003-04 έπαιξε στην Chernomorets σε 33 αγώνες. Από το 2004 ως το 2006 φόρεσε την φανέλα της Santos όπου αγωνίστηκε 28 φορές. Την σεζόν 2006-07 αγωνίστηκε με την Figueirense όπου σε 34 αγώνες πέτυχε 2 γκολ. Τον Ιανουάριο πήγε στην Botafogo όπου αγωνίστηκε ως το καλοκαίρι σε 14 παιχνίδια. Τα δύο τελευταία χρόνια αγωνίστηκε στο ελληνικό πρωτάθλημα με την φανέλα του Αστέρα Τρίπολης όπου σε 42 παιχνίδια βρήκε μία φορά δίχτυα. Είναι διεθνής με την εθνική ομάδα των Ελπίδων της Βραζιλίας, ενώ έχει μία συμμετοχή και με την Εθνική Ανδρών. Έχει κατακτήσει το «Rio de Janeiro State League: 2000», την «Brazilian League: 2004» και την «Santa Catarina State League: 2006». Στον Αρ θα αγωνίζεται με το νούμερο 25.

Η επίσημη παρουσίαση του Βραζιλιάνου αμυντικού θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 13 Ιουλίου στις 13:30 στην Αίθουσα Τύπου του Κλεάνθης Βικελίδης. Μαζί του θα παρουσιαστεί και ο Carlos Andres Arano που υπέγραψε κι αυτός το συμβόλαιό του με τον Αρη για τα επόμενα δύο χρόνια.


Αποχωρεί ο Λέμπο, πωλείται ο Γιάχιτς
Η αποχώρηση του Αλεχάντρο Λέμπο θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη για τον Αρη. Οι δύο πλευρές αναμένεται να συζητήσουν σχετικά με την αποδέσμευση του Ουρουγουανού αμυντικού και να προχωρήσουν σε ένα. βελούδινο διαζύγιο προκειμένου να αδειάσει μια ακόμη θέση ξένου στο ρόστερ του Αρη.

Από την άλλη, ο Σανέλ Γιάχιτς ετοιμάζεται για την Τουρκία και τη Γαλατάσαράι που αναμένεται να καταθέσει πρόταση στον Αρη. Μάλιστα, έχει γίνει λόγος για πρόταση στον ποδοσφαιριστή του Αρη με συμβόλαιο τριετούς διάρκειας.


Σενάρια για Μπεντ
Ο Μάρκους Μπεντ με θητεία μεταξύ άλλων σε Γουίγκαν, Τσάρλτον, Έβερτον, Λέστερ, Μπλάκμπερν και Ίπσουιτς, αγωνίζεται ως επιθετικός αναφέρεται ως στόχος του Αρη που ψάχνει να καλύψει το αριστερό άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής του.

Ο 31χρονος επιθετικός, ο οποίος ανήκει στην Μπέρμιγχαμ και αποτελεί πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση ποδοσφαιριστή, φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες που προκύπτουν και από την Αγγλία, να έχει προταθεί στους «κίτρινους», που εξετάζουν την περίπτωση του, χωρίς να αποτελεί προτεραιότητα.


Σηφάκης: "Πιο παθιασμένοι από πέσρι"
Ο Μιχάλης Σηφάκης μίλησε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ στη Media Day που διοργάνωσε η ΠΑΕ Αρης στο Καρπενήσι όπου συνεχίζεται η προετοιμασία της ομάδας τονίζοντας ότι οι φίλοι του Αρη θα πρέπει να περιμένουν πιο δυνατή την ομάδα: «Αυτό που έχει αλλάξει σε σχέση με πέρσι και είναι πολύ βασικό είναι ότι είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι, θα έλεγα και πιο παθιασμένοι. Κάτι που δεν υπήρχε την χρονιά που μας πέρασε. Ένας σημαντικός λόγος που συνέβη αυτό είναι θεωρώ ο απρόσμενος αποκλεισμός της ομάδας από το UEFA. Μέχρι στιγμής τα πράγματα στην ομάδα πάνε καλύτερα και οι φίλοι του Aρη θα πρέπει να περιμένουν μία ομάδα πιο δυνατή, πιο πειστική μέσα στο γήπεδο. Η προπόνηση δείχνει ότι ο Aρης θα είναι πιο δυνατός σε όλες τις γραμμές. Ωστόσο η προπόνηση από τον αγώνα διαφέρει. Η νέα χρονιά είναι ένα νέο ξεκίνημα. Πρέπει να κοιτάμε μόνο μπροστά. Το μόνο για το οποίο θα πρέπει να κοιτάμε το παρελθόν είναι για να δούμε τα λάθη που κάναμε, να τα διορθώσουμε και να μην ξαναγίνουν. Ο κόσμος ήταν κοντά μας για άλλη μια χρονιά από το ξεκίνημα. Το γεγονός αυτό λοιπόν σίγουρα μας γεμίζει με περισσότερες ευθύνες, αλλά μας δίνει και δύναμη για την συνέχεια».

Την Κυριακή το βράδυ αντί για την Δευτέρα θα επιστρέψει η αποστολή του Αρη στην Θεσσαλονίκη. Αυτή ήταν η απόφαση του Ιομάρ Μαζίνιο με το δεδομένο της πολύ σκληρής προπόνησης των ποδοσφαιριστών του καθ' όλη την διάρκεια της παρουσίας στο Καρπενήσι. Σε συνάρτηση με την αναχώρηση για Ιταλία το πρωί της Τετάρτης 15-7, οι παίκτες της ομάδας θα έχουν δύο μέρες ρεπό πριν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Ψιθυροι......................

  • Θες να δουλέψεις και δεν μπορείς βλέποντας μεσημεριάτικα την Βάσια Λόη να τα έχει πετάξει έξω...

  • Ενας συλλέκτης αυτογράφων από την Γερμανία ήταν ο παράξενος επισκέπτης το πρωί του Σαββάτου (11/7) στην πρωινή προπόνηση της ΑΕΚ στο Ζέεφελντ. Ο τύπος που μένει μόνιμα στο Λίνταλ έκανε ταξίδι 400 χιλιομέτρων (πήγαινε - έλα) για να πάρει αυτόγραφο από τον Σωτήρη Κυργιάκο, αφού μαζεύει αυτόγραφα από τους παίκτες της πρωταθλήτριας Ευρώπης εθνικής μας ομάδας. Ηδη στην συλλογή του έχει αυτά των Γκέκα, Χαριστέα, Τοροσίδη, Νικοπολίδη, Πατσατζόγλου και από σήμερα (11/7) πρόσθεσε και του Κυργιάκου.
  • Εξω από το ξενοδοχείο όπου έχει καταλύσει η αποστολή της ΑΕΚ στο Ζέεφελντ έγινε ροκ συναυλία το βράδυ της Παρασκευής (10/7), που κράτησε μέχρι και μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα, με συνέπεια οι παίκτες της "Ενωσης" να μην μπορέσουν να κοιμηθούν νωρίς. Το χειρότερο είναι ότι θα υπάρξει και... δεύτερος γύρος απόψε (11/7), με τον Μπάγεβιτς να τραβάει τα μαλλιά του!

Στην 5η θέση η Ευσταθίου στα 1.500μ.


Ελβίρα Ευσταθίου Την 5η θέση κατέκτησε η Ελβίρα Ευσταθίου στον τελικό των 1.500μ. ελεύθερο, στους αγώνες της κολύμβησης των 25ων Πανεπιστημιακών Αγώνων του Βελιγραδίου. Η πρωταθλήτρια του Παναθηναϊκού βελτίωσε τον δικό της προχθεσινό χρόνο στον προκριματικό κατά περίπου 5 δευτερόλεπτα (τερμάτισε σε 16.43.53), ενώ διατήρησε σταθερό ρυθμό σε όλη την κούρσα, καθώς τα περάσματά της στα 100μ. ήταν περίπου στο 1.07.

Η φοιτήτρια της Ιατρικής διεκδικούσε για 700 μέτρα με πολλές αξιώσεις το πρώτο μετάλλιο της ελληνικής αποστολής στους αγώνες, ωστόσο οι δύο κολυμβήτριες από την Ιαπωνία, αλλά και η Αμερικάνα, ανέβασαν τον ρυθμό τους με την Ευσταθίου να τερματίζει στην 5η θέση.

Μετά το τέλος του αγώνα η Ελληνίδα πρωταθλήτρια των μεγάλων αποστάσεων είπε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένη από τον αγώνα μου και τη θέση. Η αλήθεια είναι ότι έχω δώσει πολλούς αγώνες το τελευταίο διάστημα, ωστόσο το πάλεψα μέχρι το τελευταία μέτρα για κάτι καλύτερο στους αγώνες».

Ο Μανίς στην Ανκαραγκουτσού!


Ο Πορτογάλος μέσος της Ατλέτικο Μαδρίτης, Μανίς Ο καθένας θα μπορούσε να φανταστεί τον Μανίς να φοράει τη φανέλα πολλών ευρωπαϊκών ομάδων. Ελάχιστοι, όμως, θα μπορούσαν να φανταστούν ότι ο διεθνής Πορτογάλος άσος θα συνέχιζε την καριέρα του σε μια μικρομεσαία ομάδα της Τουρκίας και συγκεκριμένα την Ανκαραγκουτσού.

Η τελευταία που τερμάτισε στη 13η θέση της βαθμολογίας άλλαξε διοίκηση και από ό,τι φαίνεται ο πρόεδρός της είναι αρκετά φιλόδοξος, με αποτέλεσμα να θέλει να εντάξει μεγάλα ονόματα στο ρόστερ του. Ο διεθνής μέσος που είχε φύγει με τις... κλωτσιές από την Ατλέτικο Μαδρίτης αναμένεται να λάβει περίπου 2.500.000 ευρώ το χρόνο!

Με "τεσσάρα" ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ


Επέστρεψε με γκολ ο Μουσλίμοβιτς Με τεσσάρα ξεκίνησε τα φιλικά του ο ΠΑΟΚ. Αντιμετωπίζοντας ολλανδική ερασιτεχνική, έφτασε στο 4-0 στο πρώτο από τα δύο φιλικά που θα δώσει το Σάββατο στο Αρνεμ όπου βρίσκεται για το φιλικό της προετοιμασίας.

Ο Σάντος χρησιμοποίησε παλιούς και νέους ποδοσφαιριστές και σκόραραν κόντρα στην Πούτεν που τέθηκε αντίπαλος του δικεφάλου. Δύο γκολ του Μουσλίμοβτς, ένα του Φιλομένο και ένα του Φωτάκη διαμόρφωσαν το τελικό σκορ. Οι ΠΑΟΚ είχε ακόμη τρία δοκάρια ( Μπιζέρα, Λίνο, Φωτάκης)!

Στην εξέλιξη του αγώνα:

Στο 14' ο Σνάουτσνερ τροφοδότησε τον Κονσεϊσάο, αυτός πάσαρε ωραία στον Φωτάκη, ο οποίος μέσα στη μεγάλη περιοχή, απέφυγε έξυπνα ένα αντίπαλο και με σουτ άνοιξε το σκορ, 0-1.

Στο 23� ο Μουσλίμοβιτς εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος της ολλανδικής άμυνας, πήρε την μπάλα, απέφυγε τον τερματοφύλακα και πέτυχε το 0-2.

Στο 26' σέντρα του Κονσεϊσάο, ο Φιλομένο στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής, με πλασέ έκανε το 0-3.

Στο 36' σέντρα του Κονσεϊσάο, στην πορεία της μπάλας ο Μουσλίμοβιτς, ο οποίος διαμόρφωσε το 0-4.

Στο 40' εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία, κεφαλιά του Μπιζέρα, η μπάλα προσέκρουσε στο κάθετο δοκάρι της εστίας της Πούτεν και απομακρύνθηκε.

Στο 58' δυνατό σουτ του Λίνο, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.

Στο 88' σουτ-κεραυνός του Φωτάκη η μπάλα τράνταξε το δοκάρι της εστίας της Πούτεν.

ΠΟΥΤΕΝ: Μπρούιν, Μπάκερ Μ., Μπόμπε, Ντόλτερσουν, Ντούι Μ., Σέντρα, Γκουΐσμαν, Μπλομ Μ., Ντεμπούτε, Μόλενααρ, Μπάκερ Α.
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Λίνο, Σνάουτσνερ (46′ Παντίδης), Τσιρίλο, Μπιζέρα, Γκαρσία, Φωτάκης, Κονσεϊσάο, Σορλέν, Μουσλίμοβιτς, Φιλομένο.


Κατά τα άλλα, το Σάββατο το μεσημέρι εξαντλήθηκαν τα 21 χιλιάδες εισιτήρια για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και η διοίκηση δεν αποκλείεται να εκδόσει ακόμη χίλια εισιτήρια για τους φίλους της ομάδας ανεβάζοντας στις 22 χιλιάδες τα «διαρκείας».

Σορλέν: Εδεσε στον ΠΑΟΚ
Ο Ολιβιέ Σορλέν, στις 29 Ιουνίου υπέγραψε και τυπικά το νέο του διετές συμβόλαιο στον ΠΑΟΚ, ο οποίος απέκτησε τα δικαιώματά του από η Ρεν και με αυτό τον τρόπο άλλαξε οριστικά σελίδα στην ιστορία του.

«Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος που θα συνεχίσω την καριέρα μου στον ΠΑΟΚ. Ήταν η λογική συνέχεια των προηγούμενων έξι υπέροχων μηνών στην ομάδα. Όλοι οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ με τους οποίους συνεργάστηκα και το φανταστικό κοινό μας, που γνώρισα στους αγώνες εντός και εκτός Τούμπας, ήταν οι βασικοί λόγοι που ήθελα να παραμείνω. Επιπλέον η οικογένειά μου βρήκε ιδανικές συνθήκες στη Θεσσαλονίκη. Ελπίζω όσο διάστημα θα βρίσκομαι εδώ να επιτύχουμε όλους τους στόχους του ΠΑΟΚ», δηλώνει ο Γάλλος μέσος.

Σε συνέντευξη του, στους εκπροσώπους του Τύπου στην Ολλανδία, είχε να πει ακόμη: «Είναι διαφορετικό για έναν παίκτη να ξεκινάει σε μία ομάδα τη σεζόν από την αρχή. Εγώ ήρθα στον ΠΑΟΚ στη μέση της σεζόν και ήταν πιο δύσκολο για μένα να μπω στο κλίμα και να προσαρμοστώ».

-Κάνοντας φέτος προετοιμασία με την ομάδα από την αρχή πιστεύεις ότι θα βοηθήσει την απόδοσή σου;
«Σίγουρα! Ούτως ή άλλως πάντα προσπαθώ για το καλύτερο. Δεν έπαιζα καθόλου στη Ρεν πριν έρθω στο ΠΑΟΚ. Πλέον έχω αρκετά παιχνίδια από τον Ιανουάριο ως το τέλος της περσινής σεζόν και κάνοντας πλέον προετοιμασία από την αρχή πιστεύω ότι του χρόνου θα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα για μένα και θα μπορώ να προσφέρω ακόμη περισσότερα στην ομάδα».

- Βρίσκεις διαφορετική τη φιλοσοφία της φετινής προετοιμασίας στον ΠΑΟΚ από ότι στη Γαλλία;
«Η προετοιμασία είναι πιο σκληρή στην πατρίδα μου επειδή έχει περισσότερο τρέξιμο χωρίς μπάλα. Μετά τόσα χρόνια με Ρεν τώρα είναι κάτι διαφορετικό αυτό που κάνω στον ΠΑΟΚ. Το βρίσκω πιο ενδιαφέρον σε σχέση με τη μονοτονία που είχα τόσα χρόνια, επειδή είχα κάνει προετοιμασίες μόνο με γαλλικές ομάδες».

- Τι περιμένεις με τον ΠΑΟΚ τη χρονιά που ξεκινάει; Ποιοι είναι οι στόχοι;
«Πάντα προσπαθείς να κάνεις κάτι καλύτερο από αυτό που έχεις. Σε σχέση με πέρυσι θέλουμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά και ότι καλύτερο έρθει. Σε πρώτη φάση έχουμε κάποια ευρωπαϊκά παιχνίδια κι θέλουμε να προχωρήσουμε στη διοργάνωση που συμμετέχουμε. Μετά θα μπούμε και στο πρωτάθλημα. Εκεί προσδοκάμε να έχουμε μία εξίσου σταθερή πορεία με πέρυσι και να παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό. Και οι άλλες ομάδες ενισχύθηκαν αλλά εμείς δεν μπορούμε να ζητάμε κάτι λιγότερο από πέρυσι και σίγουρα κάτι καλύτερο�».

- Ο Παναθηναϊκός ξόδεψε 20 εκ. ευρώ για το Σισέ, σχεδόν τριπλάσια χρήματα από όσο κοστίζει όλος ο ΠΑΟΚ! Μπορεί ο ΠΑΟΚ να κοντράρει ομάδες με τέτοιο μπάτζετ;
«Κάποιες ομάδες είναι πιο πλούσιες από άλλες, αλλά αυτό συμβαίνει παντού σε όλον τον κόσμο. Ξέρουμε εκ των προτέρων ότι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έχουν πιο πολλά λεφτά. Αλλά αυτό δε μειώνει τη δίψα που έχουμε εμείς για διάκριση. Καλό είναι να έχεις λεφτά αλλά και χωρίς αυτά θα παλέψουμε για το καλύτερο. Aλλωστε όλα κρίνονται μέσα στο γήπεδο».

-Τι σου λέει το γεγονός ότι στην πρώτη επίσημη προπόνηση της ομάδας βρέθηκαν στην Τούμπα πάνω από 15.000 κόσμος και μέχρι τώρα έχουν διατεθεί 20.000 διαρκείας;
«Έχω ξαναπεί ότι αυτά που γίνονται με τον κόσμο του ΠΑΟΚ δεν τα έχω ξαναδεί πουθενά. Είναι εντυπωσιακό αυτό που έζησα στην πρώτη προπόνηση στην Τούμπα και διαπιστώνω ότι ο κόσμος του ΠΑΟΚ βρίσκει πάντα τρόπους να μας εντυπωσιάζει με την αγάπη που μας δείχνει και τη συμπαράσταση που μας παρέχει. Εμείς οι παίκτες από την πλευρά μας, αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι ότι θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό ώστε να ικανοποιήσουμε αυτόν τον κόσμο».

-Πιστεύεις ότι με τις μεταγραφές που έγιναν ανεβαίνει φέτος η ποιότητα του ΠΑΟΚ;
«Από στιγμή που επιλέχθηκαν κάποιοι παίκτες για να έρθουν στην ομάδα πιστεύω ότι θα είναι καλοί γιατί αυτοί που τους επιλέγουν, οι ιθύνοντες της ομάδας, ξέρουν μπάλα. Από εκεί και πέρα όμως πρέπει να δέσουμε μέσα στο γήπεδο και να βρεθούμε καλύτερα όλοι μαζί».

-Τι σημαίνει για την πορεία της ομάδας το γεγονός ότι το πρώτο φετινό επίσημο παιχνίδι πρέπει να το δώσετε στα τέλη Ιουλίου;
«Έχουμε λιγότερο χρόνο να προετοιμαστούμε για την επόμενη χρονιά, αλλά αυτό το ξέραμε από την αρχή. Το ξέρουν οι προπονητές και έχουν βγάλει ένα πρόγραμμα ώστε να είμαστε όσο πιο έτοιμοι γίνεται όταν πρέπει».

ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΜΑΡΕΣΚΑ



Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗ «ΓΙΟΥΒΕ». ΣΥΝΕΧΕΊΣ ΕΠΑΝΟΔΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΙ. ΟΙ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΤΟΥ ΙΤΑΛΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.- Στροφή, όσον αφορά τις μεταγραφικές του κινήσεις κάνει ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» ενδιαφέρονται πλέον για παίκτες ως επί το πλείστον ελεύθερους ή, έστω, πιο οικονομικούς, με τον Έντζο Μαρέσκα να ανήκει στη δεύτερη κατηγορία και να βρίκσεται πλέον, σύμφωνα με το Γεννημένος στις 10 Φεβρουαρίου 1980 στο Ποντεκανιάνο, μια μικρή πόλη της Νότιας Ιταλίας (25.000 κάτοικοι), που όμως αποτελεί σημαντικό τουριστικό προορισμό, έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στη Μίλαν. Σε ηλικία μόλις 11 ετών, καθώς θεωρήθηκε πολύ μεγάλο ταλέντο, οι «ροσονέρι» φρόντισαν να τον εντάξουν στις ακαδημίες τους, ενώ μετά από τρία χρόνια συνέχισε στα παιδικά τμήματα της Κάλιαρι. Από Ιταλία, Αγγλία Δεν έμελλε όμως να κάνει τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στην πατρίδα του, αλλά στην Αγγλία. Η Γουέστ Μπρομ τον ανακάλυψε, του πρόσφερε συμβόλαιο όταν ήταν 18 ετών, εκείνος το αποδέχτηκε και αγωνίστηκε με τους «μπάγκις», που τότε δεν ήταν στην καλύτερη δυνατή τους κατάσταση στη Γ’ κατηγορία της Αγγλίας, συμμετέχοντας σε 47 παιχνίδια και πετυχαίνοντας 5 γκολ. Η «Κυρία» πλήρωσε αδρά…Οι συμπατριώτες του επανεκτίμησαν το ταλέντο του μετά τις καλές του εμφανίσεις στην Αγγλία και η Γιουβέντους δεν δίστασε να πληρώσει το 2000 το ποσό των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ, για να αποκτήσει τον 20χρονο, τότε, μέσο. Ήταν το μεγαλύτερο ποσό που εισέπραξε ποτέ η Γουέστ Μπρομ για την παραχώρηση ποδοσφαιριστή της. Η καριέρα του έδειχνε να απογειώνεται αφού η «γηραιά κυρία» διέθεσε τόσα χρήματα για να τον αποκτήσει, όμως όπως συμβαίνει με πολλούς νεαρούς σε ηλικία παίκτες που αποκτώνται από μεγάλες ομάδες, ο Μαρέσκα δόθηκε δανεικός στη Μπολόνια, τον Οκτώβριο του 2000. Επιστροφή και πώληση του… μισού ΜαρέσκαΈμεινε εκεί μέχρι το τέλος της περιόδου και τα πήγε καλά, για να γυρίσει το καλοκαίρι στο Τορίνο, ελπίζοντας σε κάτι καλύτερο. Έμεινε ένα χρόνο στη Γιουβέντους (17 συμμετοχές, 1 γκολ, όμως το επόμενο καλοκαίρι η Πιατσέντσα απέκτησε το μισό των δικαιωμάτων του έναντι 4 εκατομμυρίων ευρώ και ο παίκτης μετακόμισε στο «Λεονάρντο Γκαρίλι». Η «Κυρία» τον θέλησε πάλι ολόκληρο…Έκανε μια καταπληκτική χρονιά εκεί (31 συμμετοχές, 9 γκολ), δεν κατάφερε όμως να βοηθήσει την Πιατσέντσα να παραμείνει στην κατηγορία. Όμως η Γιουβέντους συνειδητοποίησε τι έχασε και αγόρασε το υπόλοιπο των δικαιωμάτων του, που είχε πουλήσει πριν ένα χρόνο, έχοντας και κέρδος αφού πλήρωσε 3 εκατομμύρια ευρώ.Δανεικός στη ΦλωρεντίαΣτη «γηραιά κυρία» πάντως δεν επρόκειτο να μονιμοποιηθεί. Αγωνίστηκε εκεί την περίοδο 2003-2004 (20 συμμετοχές, 3 γκολ), όμως το επόμενο καλοκαίρι δόθηκε δανεικός στη Φιορεντίνα, που απέκτησε λίγο αργότερα και το 50% των δικαιωμάτων του, έναντι 5 εκατομμυρίων ευρώ. Ούτε στο «Αρτέμιο Φράνκι» επρόκειτο να μακροημερεύσει πάντως. Μετά από 25 αγώνες και 5 γκολ με τα χρώματα των «βιόλα», ο Μαρέσκα πήρε για άλλη μια φορά τον δρόμο της επιστροφής για το Τορίνο, γνώριζε όμως δεν υπήρχε περίπτωση να καθιερωθεί στη Γιουβέντους, η οποία θεωρούσε ότι δεν του έδωσε μια πραγματική ευκαιρία να δείξει την αξία του.Θύμισε τη… μισητή αντίπαλοΜάλιστα παλιότερα είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του όταν σκόραρε εναντίον της Τορίνο στο τοπικό ντέρμπι και πανηγύρισε μιμούμενος τον ταύρο, ο οποίος αποτελεί το σύμβολο των «γκρανάτα». Τον Αύγουστο του 2005 αποφάσισε να ξενιτευτεί ξανά. Έγινε κάτοικος Σεβίλλης εντασσόμενος στη δύναμη της ομώνυμης ομάδας, η οποία πλήρωσε 2,5 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει. Εκεί καθιερώθηκε αμέσως στη μεσαία γραμμή και την πρώτη του χρονιά πανηγύρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου UEFA, πετυχαίνοντας δύο γκολ στον τελικό όπου η ομάδα του θριάμβευσε με σκορ 4-0 επί της Μίντλεσμπρο, ενώ ο ίδιος αναδείχτηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής της αναμέτρησης. Κορυφαίος του τελικού κι ένα προσωπικό δώροΉταν επίσης πολύ σημαντική η συμβολή του στην επιτυχημένη προσπάθεια της Σεβίλλης να διατηρήσει τον τίτλο της την επόμενη χρονιά, νικώντας στον τελικό την συμπατριώτισσα Εσπανιόλ, στα πέναλτι. Ήταν πάλι ο κορυφαίος του τελικού και δώρισε το ποσό των 10.000 ευρώ που συνόδευε το βραβείο του στο νοσοκομείο «Σαν Χουάν ντε Ντίος» της πόλης της Ανδαλουσίας.Συνολικά ο Ιταλός μέσος έχει 95 συμμετοχές, στη διάρκεια των οποίων βρήκε 13 φορές τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, στη διάρκεια των τεσσάρων ετών που αγωνίστηκε με τα χρώματα της Σεβίλλης. Όλα άλλαξαν αρνητικά το 2007Όμως από το καλοκαίρι του 2007 τα πράγματα άλλαξαν, αρνητικά, γι’ αυτόν, καθώς την τεχνική ηγεσία της ομάδας ανέλαβε ο Μανόλο Χιμένες, την εμπιστοσύνη του οποίου δεν έχει κερδίσει. Με δεδομένο λοιπόν ότι δεν περιλαμβάνεται στα σχέδια του προπονητή του, η διοίκηση της Σεβίλλης δεν έχει αντίρρηση να τον παραχωρήσει έναντι ενός όχι μεγάλου ποσού (περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ) και αυτό ίσως το εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός. Στις εθνικές ομάδεςΟ Μαρέσκα έχει αγωνιστεί σε όλες τις «μικρές» εθνικές ομάδες της Ιταλίας αρχίζοντας από την ηλικία των 15 ετών, δεν κατάφερε όμως ποτέ να κληθεί στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΣΩΡΧΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

24 ΩΡΕΣ ΑΚΟΜΗ ΔΙΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΣΟΥHΔΙΑ


Ο Παναθηναϊκός εδώ και λίγες μέρες έχει καταθέσει επίσημη πρόταση στην Γκέτεμποργκ ύψους 450.000€ για να κάνει δικό του από τώρα τον Ματίας Μπιέρσμιρ, ωστόσο οι σουηδοί στην προσπάθειά τους να πάρουν ακόμα περισσότερα χρήματα χρονοτριβούν και δεν απαντούν στους "πράσινους", οι οποίοι, όμως δεν φέρονται διατεθειμένοι να ανεβάσουν την προσφορά τους από τη στιγμή, που ο διεθνής αμυντικός σε έξι μήνες μένει ελεύθερος και τον παίρνουν δίχως να δώσουν ούτε σεντς...
Ομως η δεδομένη επιθυμία του Μπιέρσμιρ να έρθει από τώρα στο "τριφύλλι", αλλά και η ανάγκη απόκτησης κεντρικού αμυντικού από τους "πράσινους" φέρνει την υπόθεση στην τελική της ευθεία με τον Παναθηναϊκό να θέλει από τώρα να εντάξει στο δυναμικό του στον σουηδό άσο. Το νέο δεδομένο που μπήκε στην υπόθεση έχει να κάνει με το τελεσίγραφο που απέστειλε στην Γκέτεμποργκ ο Παναθηναϊκός μέσω του ατζέντη του ποδοσφαιριστή, Μάρτιν Νταλίν και στο οποίο έκανε σαφές, πως "ή μας τον δίνετε τώρα με 450.000 ευρώ ή τον παίρνουμε τον Γενάρη τσάμπα..."!
Αυτό διεμήνυσε ο Μάρτιν Νταλίν στο Δ.Σ. της Γκέτεμποργκ αργά το βράδυ της Παρασκευής (10/7) και όπως είναι λογικό οι σουηδοί πλέον βρίσκονται σε μονόδρομο, καθώς ο παίκτης τα έχει βρει σε όλα με τους "πράσινους" και είτε τώρα είτε τον Ιανουάριο θα έρθει στην Ελλάδα. Το θέμα είναι πως αν κρατήσουν την ίδια στάση οι ιθύνοντες της σκανδιναβικής ομάδας δεν πρόκειται να βάλουν στα ταμεία τους το παραμικρό ποσό για έναν παίκτη που η αξία του είναι δεδομένη. Η υπόθεση, ενδεχομένως να κλείσει μέσα στο Σαββατοκύριακο με την Γκέτερμποργκ να αποδέχεται την πρόταση του Παναθηναϊκού, αφού θα είναι η μεγάλη χαμένη αν πει όχι και ο παίκτης θα ντυθεί στα πράσινα.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΣΩΡΧΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΕΛΟΣ


Στις 15:00 του Σαββάτου (10/07) δόθηκε το τελευταίο εισιτήριο από τα 21.000 διαρκείας που είχαν τυπωθεί προς διάθεση από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την νέα αγωνιστική περίοδο 19 μέρες πριν από το πρώτο επίσημο παιχνίδι της για το Europa League. Στο Ντόορβερθ ο Σαβίνι και 4-0 την ερασιτεχνική Πούτεν στο πρώτο φιλικό επί ολλανδικού εδάφους.
Όταν ξεκίνησε η διανομή για τα εισιτήρια διαρκείας η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχε εκδώσει 21.000 κάρτες για την νέα αγωνιστική περίοδο και χθες όταν έκλεισαν τα εκδοτήρια ο αριθμός εκείνων που είχαν διατεθεί είχε φθάσει στις 20.616. Όπως γίνεται κατανοητό τα μόλις 384 που είχαν απομείνει ήταν θέμα χρόνο να διατεθούν όπως και έγινε σήμερα αν και Σάββατο (10/07) με αποτέλεσμα να γίνει το πρώτο sold out. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν αρνήθηκε να δώσει εισιτήρια διαρκείας και στους φιλάθλους της ομάδας που ήταν στο γήπεδο της Τούμπας ακόμα και αφότου δόθηκε το τελευταίο από τα 21.000 διαρκείας. Πλέον αυτό που απομένει να φανεί είναι αν η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αποφασίσει να θέσει προς διάθεση άλλα 1.000 διαρκείας κάτι που η διοίκησή της πρόκειται να το αποφασίσει μέσα στις επόμενες μέρες. Στο Ντόορβερθ ο Σαβίνι Μία μέρα μετά άφιξή του στην Θεσσαλονίκη και αφού ακολούθησε η ανακοίνωση της απόκτησής του και παρουσίασή του ο Μίρκο Σαβίνι έφθασε στο Ντόορβερθ της Ολλανδίας όπου από την Τετάρτη βρίσκεται η αποστολή του ΠΑΟΚ. Ο Ιταλός ποδοσφαιριστής αναχώρησε το πρωί του Σαββάτου (11/07) από την Θεσσαλονίκη, μέσω του Ντίσελντορφ της Γερμανίας, για το Ντόορβερθ της Ολλανδίας προκειμένου να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη αποστολή του ΠΑΟΚ. Πλέον ο Φερνάντο Σάντος μετά την άφιξη του Σαβίνι αναμένει το συντομότερο τον Πορτογάλο Βιεϊρίνια μετά την προφορική συμφωνία που επήλθε την Τετάρτη με την Πόρτο για την απόκτησή του για τα επόμενα τρία χρόνια. Επίσης τόσο ο τεχνικός του ΠΑΟΚ όσο και η διοίκησή της τηρούν στάση αναμονής στο τι μέλλει γενέσθαι με την περίπτωση του Βίκτορ Βιτόλο και της αποδέσμευσής του από την ισπανική Ρασίνγκ Σανταντέρ ώστε ακολούθως να έρθει στην Θεσσαλονίκη για να υπογράψει το συμβόλαιό του.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΣΩΡΧΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΗΡΘΕ Ο ΛΕΚΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ


Λακωνικός, καθώς περιμένει να ολοκληρωθεί, εντός της ημέρας, η μεταγραφή του στον Ηρακλή, έφτασε το μεσημέρι του Σαββάτου (11/7) στη Θεσσαλονίκη ο Ματίας Λέκι.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΣΩΡΧΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Σίγουρος για παραμονή Ριμπερί ο Ρουμενίγκε

ribery_franck.jpgΟ Κάρλ Χάιντζ Ρουμενίγκε είναι απόλυτα βέβαιος ότι ο Φρανκ Ριμπερί θα συνεχίσει να φοράει την φανέλα της Μπάγερν παρά τα συνεχόμενα σενάρια για μετακόμιση του στην Ισπανία.

Ο Γερμανός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής πιστεύει ότι ο Γάλλος μέσος θα είναι κανονικά στην πρεμιέρα ενάντια στην Χοφενχάιμ «Είμαι απόλυτα ήρεμος και μπορώ να ότι από την αρχή πιστεύαμε πως θα μείνει. Είμαι αισιόδοξος ότι ο Φρανκ θα είναι μαζί μας στο πρώτο παιχνίδι της σεζόν κόντρα στη Χόφενχαϊμ. Η Μπάγερν έχει την τελευταία λέξη και δεν πρόκειται να μιλάμε γι' αυτό κάθε μέρα».

Φουλ για το... χρυσό!

hellas_panigyria.jpgΈτοιμη για το... χρυσό μετάλλιο είναι πλέον η εθνική Εφήβων, καθώς επιβλήθηκε της Αυστραλίας με 84-69 στον ημιτελικό του Παγκόσμιου Πρωτάθληματος U-19, που διεξάγεται στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας. Η ομάδα του Γιώργου Βλασσόπουλου ήταν «καταιγιστική» καθ' όλη την διάρκεια της αναμέτρησης, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση και συνεχίζοντας την μακρά παράδοση, αναφορικά με την συλλογή μεταλλίων! Οι πρωταθλητές Ευρώπης περιμένουν πλέον να αντιμετωπίσουν μία εκ των Κροατίας ή ΗΠΑ, στον αυριανό μεγάλο τελικό της διοργάνωσης (10.30π.μ).


Οι διεθνείς πήραν το προβάδισμα στο σκορ από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, με πρωταγωνιστές τους Βλαντιμίρ Γιάνκοβιτς και Νίκο Παππά και με το πρώτο δεκάλεπτο να κλείνει με το 24-18 υπέρ της εθνικής Εφήβων. Η συνέχεια ήταν αντίστοιχη, καθώς το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε την καθολική υπεροχή, αυξάνοντας την διαφορά στο +13, με το σκορ στο ημίχρονο να είναι 46-33. Με την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου οι διεθνείς μας δεν επαναπαύθηκαν από το σοβαρό προβάδισμα στο σκορ και συνέχισαν να δείχνουν... «αφηνιασμένοι», όντας ιδιαίτερα εύστοχοι από την περιφέρεια και ελέγχοντας τα ριμπάουντ. Οι Αυστραλοί δεν έδειχναν ικανοί να αντιδράσουν, με την διαφορά να φτάνει στο +20 και την τρίτη περίοδο να ολοκληρώνεται με το 67-47. Η υπόθεση νίκη-πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης είχε ουσιαστικά κριθεί, με την τελευταία περίοδο να αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα και με τους πρωταθλητές Ευρώπης να περιμένουν απλώς την τυπική λήξη του ματς, για να πανηγυρίσουν την επικράτηση με το τελικό 84-69.

Κορυφαίοι για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση της στην διοργάνωση, ήταν οι Νίκος Παππάς και Κώστας Παπανικολάου, οι οποίοι «πυροβολούσαν» αφειδώς από την περιφέρεια, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 19 και 18 πόντους αντίστοιχα. Σημαντική η συμβολή του Βλαντιμίρ Γιάνκοβιτς με 16 πόντους αλλά του Λεωνίδα Κασελάκη που ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 13 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 46-33, 67-47, 84-69

Ελλάδα: Μάντζαρης 8π., 6 ριμπ., 6 ασίστ, 3 κλεψίματα, Παπανικολάου 18π. (2), 10 ριμπ., 4 τάπες, 3 κλεψίματα, Γεωργάκης 2π., Σλούκας 8π., 3 ασίστ, Γιάνκοβιτς 16π. (4), 9 ριμπ., Παππάς 19π. (2), 4 ριμπ., Κασελάκης 13π., 13 ριμπ., Παπαντωνίου, Κατσίβελης, Αγγελόπουλος, Καραθανάσης.

Αυστραλία: Πέιτζ 15 (2), Κάντι 3, Σάλεσιτς 6 (1), Ντελαβεντόβα 12 (2), Μπρέκοφ 4, Μότουμ 9, Έλις 8 (2), Χόντγκσον 1, Γιανγκ 10, Χάρις-Τανκς, Γκρίνγουντ 1.

"ΠΑΟΚ... όπως Νάπολι"


Η άφιξή του πέρασε από πολλά. κύματα, τελικώς ο Μίρκο Σαβίνι έφθασε στη Θεσσαλονίκη και σήμερα (9/7) παρουσιάστηκε από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και παρέλαβε τη φανέλα με το Νο36. Ο ιταλός αμυντικός - που έμεινε ελεύθερος από την Παλέρμο - ανέφερε το όνομα του τεχνικού διευθυντή της ΠΑΕ, Ζήση Βρύζα, ως ένας από τους λόγους που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην απόφαση αποδοχής της πρότασης του Δικεφάλου.





"Γνωρίζω τον Ζήση Βρύζα, συνεργαστήκαμε άλλωστε στη Φιορεντίνα και ξέρω την σοβαρότητα που τον διακρίνει. Ηταν ένας από τους λόγους για τους οποίους ήρθα", είπε αρχικά και αναφέρθηκε και σε συμπαίκτες του.

"Συν τοις άλλοις ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα κι αυτός ήταν ένας ακόμη λόγος. Ο ΠΑΟΚ από τις σημαντικότερες ομάδες στην Ελλάδα. Ως σημαντική ομάδα, πρέπει κάθε Κυριακή να παίζουμε με τον ίδιο τρόπο και να αντιμετωπίσουμε στα ίσα όλες τις ομάδες. Μου φάνηκε ενδιαφέρουσα εμπειρία το να αγωνιστώ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Επίσης γνωρίζομαι με τους Τσιρίλο, Μουσλίμοβιτς και τον Κονσεϊσάο. Πρόκειται για σημαντικούς παίκτες και η παρουσία τους έπαιξε ρόλο. Συν τοις άλλοις", συμπλήρωσε.

Ο Σαβίνι σκιαγράφησε επίσης τον εαυτό του λέγοντας ότι "ξεκίνησα σαν κεντρικός αμυντικός. Στην Ιταλία έπαιζα αριστερό μπακ, γενικότερα παίζω πιο άνετα στην άμυνα, προτιμώ να μην ανεβαίνω και να μην βλέπω την επίθεση", είπε και μίλησε για τους στόχους. "Γνωρίζω ότι στον ΠΑΟΚ υπάρχει ένα πλάνο τριετίας. Κι εγώ ήρθα για τρία χρόνια κι αυτό σημαίνει ότι δεν είναι κάτι προσωρινό. Στόχος της ομάδας είναι να κοιτάει κάθε διοργάνωση ξεχωριστά και να προχωρήσει σε όλους τους θεσμούς".

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του έμπειρου ποδοσφαιριστή, όταν ρωτήθηκε για τους οπαδούς του Δικεφάλου. "Δεν έχω μιλήσει μαζί τους, αλλά επειδή αγωνίστηκα στη Νάπολι ήταν λογικό να ρωτήσω κάποια πράγματα. Μου είπαν ότι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είναι δεμένοι με την ομάδα και τη φανέλα, δημιουργούν μια εκπληκτική ατμόσφαιρα και γενικότερα ότι όπως είναι οι οπαδοί της Νάπολι στην Ιταλία, έτσι είναι του ΠΑΟΚ στην Ελλάδα".

Σε ερώτηση σχετική με πιθανές προτάσεις που είχε στα χέρια του, απάντησε ότι "από την Ιταλία δεν είχα κάτι σταθερό, η πιο σοβαρή πρόταση ήταν αυτή του ΠΑΟΚ, γι' αυτό και την αποδέχθηκα".

Γιάντσης: “Να φτάσουμε ψηλά”

Γιάντσης: “Να φτάσουμε ψηλά”

Η περσινή χρονιά δεν ήταν η καλύτερη. Όχι αποκλειστικά και μόνο για τον Ηρακλή, αλλά και για εκείνον σε προσωπικό επίπεδο. Άλλωστε από την απόδοση των παικτών κρίνεται και η συνολική. Το ταλέντο του όμως είναι δεδομένο και δεν μπορεί να “σβηστεί” από τη μνήμη κανενός η πολύ καλή προπέρσινη παρουσία του. Βεβαίως και δεν… ξέχασε το ποδόσφαιρο. Θα ήταν παράλογο να το υποστήριζε κανείς αυτό. Ο Δημήτρης Γιάντσης όμως δεν ψάχνει δικαιολογίες. Κοιτάζει μπροστά. Ο νεαρός διεθνής με την Ελπίδων, επιθετικός του Ηρακλή, μίλησε στο “Μ” για τη νέα χρονιά που έχει ξεκινήσει. Τους στόχους του, το που θέλουν όλοι στην ομάδα να βρεθεί ο Ηρακλής, ενώ αναφέρεται επίσης στην περσινή κακή πορεία, την δική του παρουσία και απόδοση, τις μεταγραφικές κινήσεις ενίσχυσης που έγιναν μέχρι στιγμής και το νέο τεχνικό τιμ της ομάδας. Δεν θέλησε να “κρυφτεί” πίσω από δικαιολογίες. Ξεκαθάρισε όμως ένα θέμα που αποτέλεσε ερωτηματικό για πολλούς πέρσι. Ότι είναι επιθετικός και προφανώς ο ρόλος του να “κουβαλάει” (όπως χαρακτηριστικά είπε) τη μπάλα από τα πλάγια δεν του ταιριάζει απόλυτα.

- Δημήτρη, η περσινή σεζόν ήταν κακή για τον Ηρακλή. Τι θεωρείς πως έφταιξε γι’ αυτό; Τι δεν πήγε καλά;

“Κάναμε πάλι ένα κακό ξεκίνημα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα να μην έχει την ψυχολογία που έπρεπε. “Βάρυναν” απότομα τα πόδια μας που λέμε. Δεν εκμεταλλευτήκαμε όμως γενικότερα και την έδρα μας πέρσι. Με τέσσερις μόνο νίκες εντός έδρας στο πρωτάθλημα, δεν πας πουθενά”.

- Σε προσωπικό επίπεδο, πέρσι αγωνίστηκες σε αρκετές θέσεις και διαφορετικές. Σε επηρέασε αυτό στην απόδοσή σου; Δεν είχε διάρκεια, που θα ήθελες και εσύ…

“Επηρέασε κι αυτό, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Είμαι επιθετικός ποδοσφαιριστής, δεν παίζω δεξιά ή αριστερά. Την προπέρσινη χρονιά είχαμε τον Μαρκές και τον Νίγκεθ που “κουβαλούσαν” τη μπάλα από πλάγια. Πέρσι ουσιαστικά εγώ την κουβαλούσα και δεν την περίμενα ως επιθετικός. Γενικότερα ποτέ δεν πρέπει να είσαι ικανοποιημένος και πάντα πρέπει να ζητάς το κάτι παραπάνω από τον εαυτό σου”.

- Έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη στο θέμα της επέκτασης του συμβολαίου σου; Μιλήσατε με την ομάδα για την επέκταση;

“Δεν έχουμε μιλήσει ακόμη με τη διοίκηση για το θέμα αυτό. Έχω ακόμη 1,5 χρόνο συμβόλαιο. Θα δούμε”.

- Τη νέα χρονιά για τον Ηρακλή πως τη βλέπεις; Ποια είναι τα συναισθήματα που υπάρχουν…;

“Ήρθαν νέα παιδιά στην ομάδα, ποδοσφαιριστές που είναι ποιοτικοί απ’ ότι φαίνεται. Θα μας βοηθήσουν. Πιστεύω πως θα πάμε πολύ καλύτερα σε σύγκριση με τις τελευταίες πορείες. Η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται”.

- Ως Δημήτρης τι θέλεις, τι περιμένεις φέτος από τον εαυτό σου;

“Θέλω να βάλω γκολ. Να σκοράρω και να βοηθήσω. Όταν μου δοθεί η ευκαιρία από τον προπονητή θα κάνω ότι πρέπει για να τον δικαιώσω. Έχουμε να μάθουμε πολλά από τους πιο έμπειρους από εμάς ποδοσφαιριστές”.

- Ο Ηρακλής έχει πλέον νέο προπονητή. Οι στόχοι αλλάζουν. Πως μπορεί να επηρεάσει αυτό την ομάδα; Τι σημαίνει…;

“Πάντοτε με νέο τεχνικό όλοι οι παίκτες δίνουν κάτι περισσότερο για να κερδίσουν θέση στην 11αδα. Υπάρχει αυτός ο εσωτερικός ανταγωνισμός που λέμε. Ο πήχης όντως έχει ανέβει φέτος. Θέλουμε να πάμε τον Ηρακλή ψηλά. Άλλωστε όλοι μας έχουμε φιλοδοξίες. Σίγουρα υπάρχει άγχος, αλλά πιστεύω και ελπίζω να είναι δημιουργικό αυτό και όχι το αντίθετο”.

- Τα τελευταία χρόνια ήσασταν αρκετοί νεαροί παίκτες. Φέτος ήρθαν κυρίως έμπειροι. Πως το σχολιάζεις αυτό;

“Πέρσι ήμασταν όντως αρκετοί νεαροί στην ομάδα, αλλά και πρόπερσι πάλι κάτι αντίστοιχο συνέβαινε. Είναι θέμα συγκυριών όμως. Είναι σημαντικό να έχεις έμπειρους παίκτες δίπλα σου γιατί ανά πάσα στιγμή μπορούν να σε βοηθήσουν, σε οποιαδήποτε δύσκολη στιγμή. Μέσα από την εμπειρία τους κερδίζεις. Όλοι όμως χρειάζονται και οι έμπειροι και οι νέοι”.

- Μπορείς να δώσεις κάποια υπόσχεση στον κόσμο του Ηρακλή για φέτος;

“Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια. Λίγα λόγια πολύ δουλειά. Προσωπικά εγώ θέλω να σκοράρω. Αυτή είναι η δουλειά μου”.

- Για τους στόχους της ομάδας; Οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες. Εκεί που θα πρέπει να είναι για τον Ηρακλή, έτσι;

“Πρέπει να φτάσουμε ψηλά. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ξέρω ότι πρέπει να κάνουμε τα λόγια πράξεις. Δεν αξίζουμε να είμαστε όπως τα προηγούμενα χρόνια. Να φύγουμε από αυτή την κατάσταση. Ο Ηρακλής είναι μεγάλη ομάδα. Σίγουρα θέλει σκληρή δουλειά για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο. Πρέπει να διεκδικήσουμε κάτι υψηλό φέτος”.

“Παραμιλούσαμε στην πρώτη προπόνηση”

Ο Δημήτρης Γιάντσης ανήκει πλέον στους παίκτες, που έχουν αρκετά χρόνια παρουσίας στον Ηρακλή. Γνωρίζει τις καταστάσεις, αλλά παράλληλα έχει βρεθεί και τις προηγούμενες σεζόν στις πρώτες προπονήσεις αυτών. Σαν τη φετινή όμως, δεν ξανάζησε. Ούτε εκείνος, ούτε βεβαίως και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές του Ηρακλή. Ο νεαρός επιθετικός των “κυανόλευκων” δεν χρειάζεται να φέρει στο μυαλό του τις εικόνες της Δευτέρας που πέρασε από το Καυτανζόγλειο. Τις θυμάται πολύ καλά. Και από τα λόγια του μπορεί να καταλάβει κανείς πως δεν θα τις ξεχάσει. Ο Δημήτρης Γιάντσης μίλησε για την πραγματική εικόνα που είδαν αρκετοί στο Στάδιο. Τους παίκτες παρατεταγμένους να κοιτούν αποσβολωμένοι τον κόσμο στις κερκίδες. Και φυσικά αυτό αποτέλεσε ένα από τα πλέον ηχηρά μηνύματά του και προς την ομάδα εκτός των άλλων.

“Πόσο υπομονή έχει αυτός ο κόσμος…”

Τι λέει όμως ο διεθνής επιθετικός για όσα έζησε στην φετινή πρώτη προπόνηση; “Ο κόσμος πιστεύω πως έστειλε το μήνυμά του. Είμαι για τέταρτη χρονιά σε επίσημη πρεμιέρα και αυτό που έγινε ήταν κάτι το μοναδικό. Δεν έχει ξανασυμβεί. Τους χάζευα πραγματικά” υπογράμμισε αρχικά ο Δημήτρης Γιάντσης για να… αποκαλύψει τις συζητήσεις μεταξύ των ποδοσφαιριστών εκείνη τη στιγμή: “Λέγαμε μάλιστα μεταξύ μας οι ποδοσφαιριστές: “Καλοκαιριάτικα και έχοντας κάνει μια πορεία πέρσι που δεν ήταν καλή, έδειξαν ότι είναι κοντά μας”. Παραμιλούσαμε όλοι οι παίκτες με τον κόσμο. Αναρωτιόμασταν επίσης… “Πόσο υπομονή έχει αυτός ο κόσμος του Ηρακλή;”, συμπλήρωσε χαρακτηριστικά. Ουσιαστικά το μήνυμα του κόσμου ελήφθη και όπως καταλήγει ο Δημήτρης Γιάντσης, στόχος της ομάδας είναι να το κάνει πράξη: “Η αλήθεια είναι ότι δε γίνεται φέτος να μην κάνουμε μια καλή χρονιά. Πρέπει γι’ αυτό, τον κόσμο να τον κάνουμε χαρούμενο και να πανηγυρίζει”. Πηγη Μετροσπορ

Σηφάκης: “Ένας Άρης πιο δυνατός και πρωταγωνιστής”

Σηφάκης: “Ένας Άρης πιο δυνατός και πρωταγωνιστής”
Εάν υπήρχαν βραβεία στις προετοιμασίες για τους καλύτερους, τότε αυτό θα το έπαιρνε σίγουρα ο Μιχάλης Σηφάκης. Ο Κρητικός πορτιέρο της ομάδας του Άρη εδώ και έξι ημέρες προετοιμασίας της ομάδας στο Καρπενήσι… νιώθει μοναξιά. Δουλεύει σε καθημερινή βάση μόνος του (υπό τις οδηγίες του Ριμπέιρο Ουέλερσον), αλλά από χθες απέκτησε πλέον και παρτενέρ, τον Ρενάτο Πιοβεζάν. Ο 25χρονος “φύλακας άγγελος” της “κίτρινης” εστίας προπονείται σκληρά, σηκώνοντας όλο το βάρος, αλλά παράλληλα είναι από τους πλέον φορμαρισμένους ποδοσφαιριστές στην ομάδα, κερδίζοντας σε καθημερινή βάση τα εύσημα απ’ όλους. “Δεν είναι και ότι ευχάριστο να είσαι μόνος σου, είναι πολύ δύσκολο”, είπε Μιχάλης Σηφάκης, ενώ για ακόμα μια φορά δεν έκρυψε την ελπίδα του στο σύντομο μέλλον να αγωνιστεί με το εθνόσημο στο στήθος.
Μιλώντας από το Καρπενήσι όπου προετοιμάζεται ο Άρης την τελευταία εβδομάδα, ο 25χρονος τερματοφύλακας τόνισε ότι η χρονιά που πέρασε ήταν άσχημη, αλλά ο Άρης δεν πρέπει να κοιτάει πίσω, αλλά μόνο μπροστά. Όσο για τους στόχους της ομάδας ξεκαθάρισε ότι για τον Άρη οι στόχοι πάντα είναι υψηλοί και δεν αλλάζουν ποτέ.
Τι μας είπε ο Μιχάλης Σηφάκης, λίγες ώρες πριν από την απογευματινή προπόνηση; Απολαύστε τον….
-Μιχάλη τόσες ημέρες εδώ στο Καρπενήσι δουλεύεις μόνος σου. Πως είναι;
“Δεν είναι ευχάριστο να δουλεύεις μόνος σε μια προετοιμασία. Είναι στα αλήθεια πολύ δύσκολο. Δεν περνάει η ώρα, χρειάζεται παραπάνω δουλειά, αλλά πλέον θα έχω και παρέα”.
-Είδαμε σε μια προπόνηση τον προπονητή σου, Ριμπέιρο Ουέλερσον να σε προπονεί με ρακέτα του τένις και μπαλάκια. Είναι όσο δύσκολο μας φάνηκε;
“Αν το κάνεις πρώτη φορά, ναι είναι πολύ δύσκολο. Ήταν όμως ωραία άσκηση και μου άρεσε. Σκοπός της άσκησης ήταν περισσότερο για τα αντανακλαστικά, για να βελτιωθούν ακόμα περισσότερο. Ήταν μικρές οι μπάλες και σίγουρα ήταν αρκετά επίπονη”.
-Πως αισθάνεται ο Μιχάλης Σηφάκης που ξεκινάει βασικός φέτος από την αρχή της χρονιάς;
“Δεν υπάρχουν βασικοί και αναπληρωματικοί. Είτε είσαι ένας, είτε είσαι τρεις σημασία έχει να δουλεύεις για να γίνεσαι ολοένα και καλύτερος. Από την στιγμή που είμαι μόνος μου δεν με βοηθάει να γίνομαι καλύτερος, γιατί απλά δεν υπάρχει ο ανταγωνισμός, άρα δεν μπορώ να βελτιώνομαι. Πιστεύω θα είναι πολύ καλύτερα και για μένα τώρα που θα υπάρξει ο ανταγωνισμός. Και πέρυσι ξεκίνησα ως δεύτερος αλλά έβγαλα τελικά είκοσι τέσσερις αγώνες. Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι θα συμβεί μέσα στην χρονιά”.
- Μιχάλη είναι η δεύτερη σου χρονιά στον Άρη. Από την πρώτη σου με την κιτρινόμαυρη φανέλα, είσαι ευχαριστημένος;
“Δεν κοιτάμε το παρελθόν τώρα. Από την στιγμή που η ομάδα δεν πέτυχε τον στόχο της δεν μπορώ να είμαι ικανοποιημένος σε ομαδικό επίπεδο. Το προσωπικό δεν μπορώ να το κρίνω εγώ. Μπορεί να το κρίνει ο προπονητής, εσείς και ο κόσμος της ομάδας του Άρη.”
-Από την περσινή χρονιά μέχρι σήμερα τι έχει αλλάξει στην ομάδα. Οι φίλαθλοι του Άρη τι πρέπει να περιμένουν από τη νέα ομάδα που “χτίζεται” τώρα;
“Αυτό που έχει αλλάξει και είναι πολύ βασικό είναι ότι είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι, θα έλεγα και πιο παθιασμένοι. Κάτι που δεν υπήρχε την ποδοσφαιρική χρονιά που μας πέρασε. Ένας σημαντικός λόγος που συνέβη αυτό είναι θεωρώ ο απρόσμενος αποκλεισμός της ομάδας από το Κύπελλο UEFA, ήταν κάτι που δεν το περιμέναμε. Μέχρι στιγμής τα πράγματα στην ομάδα πάνε καλύτερα και οι φίλοι του Άρη θα πρέπει να περιμένουν έναν Άρη πιο δυνατό, πιο πιστικό μέσα στο γήπεδο, γιατί πέρυσι δεν πείσαμε κανέναν”.
-Ο Άρης μέχρι στιγμής έχει ενισχυθεί σημαντικά. Με αυτές τις κινήσεις που έχουν γίνει κατά την γνώμη σου πόσο πιο δυνατός μπορεί να είναι φέτος ο Άρης;
“Αυτό θα το δούμε στην πράξη και αρχή γενομένης από τα φιλικά. Ακόμα δεν έχουμε κάνει κάποιο παιχνίδι και δεν μπορούμε να το κρίνουμε. Η προπόνηση δείχνει ότι ο Άρης θα είναι πιο δυνατός σε όλες τις γραμμές. Ωστόσο η προπόνηση από τον αγώνα διαφέρει. Επομένως τις επόμενες ημέρες θα δούμε και γενικότερα την εικόνα της νέας ομάδας”.
-Παρότι η ομάδα πέρυσι έμεινε έξω απ’ όλα στην πρώτη συγκέντρωση της φετινής χρονιάς στο Κλεάνθης Βικελίδης είχε 17.000 κόσμο. Κάτι που σημαίνει λοιπόν ότι οι φίλαθλοι της ομάδας δεν “πάγωσαν”. Τι σημαίνει αυτό για εσάς τους ποδοσφαιριστές. Σας γεμίζει αυτή η συμπαράσταση με περισσότερες ευθύνες;
“Η νέα χρονιά είναι ένα νέο ξεκίνημα. Δεν μπορούμε να κοιτάμε το παρελθόν. Πρέπει να κοιτάμε μόνο μπροστά. Το μόνο για το οποίο θα πρέπει να κοιτάμε ο παρελθόν είναι για να δούμε τα λάθη που κάναμε και να τα διορθώσουμε για να μην ξαναγίνουν. Ο κόσμος ήταν κοντά μας για άλλη μια χρονιά από το ξεκίνημα. Το γεγονός αυτό λοιπόν σίγουρα μας γεμίζει με περισσότερες ευθύνες, αλλά μας δίνει και δύναμη για την συνέχεια.”.
-Ακόμα είναι οι πρώτες ημέρες της προετοιμασίας σας. Παρόλο αυτά μεταξύ σας οι ποδοσφαιριστές του Άρη έχετε μιλήσει για στόχους;
“Κάθε χρόνο ο στόχος του Άρη είναι ο ίδιος, δεν αλλάζει. Αυτό που θέλουμε είναι να βγούμε στην Ευρώπη, να προχωρήσουμε στο κύπελλο και γιατί όχι να φτάσουμε μέχρι και τον τελικό. Από ‘κει και πέρα ότι καλύτερο έρθει και μπορούμε να το κυνηγήσουμε θα το κυνηγήσουμε. Οι στόχοι πάντα είναι υψηλοί. Δεν αλλάζουν”.
-Το γεγονός ότι φέτος ο Άρης δεν έχει Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, μήπως σας κάνει πιο προσηλωμένους στον έναν και μοναδικό στόχο σας, που είναι οι υποχρεώσεις εν Ελλάδι;
“Θα προτιμούσα να υπήρχαν Ευρωπαϊκά παιχνίδια, γιατί θα είχαμε και περισσότερους αγώνες. Από την στιγμή όμως που δεν υπάρχουν η συγκέντρωσή μας και το βάρος όλο είναι στο πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Άλλωστε δεν μας μένει και τίποτα. Είμαστε υποχρεωμένοι να κοιτάξουμε εκεί”.
-Μιχάλη, φέτος είναι η πρώτη χρονιά που δουλεύεται με τον Μαζίνιο. Έχεις διακρίνει κάποιες διαφορές στον τρόπο δουλειάς που γίνεται και τη νοοτροπία που υπάρχει;
“Ο κ. Μαζίνιο φέτος μπορεί να περάσει πιο απλά και πιο σωστά νομίζω τον τρόπο παιχνιδιού και τον τρόπο σκέψης που θέλει να περάσει στην ομάδα. Κάτι που δεν κάναμε σωστά πέρυσι και κυρίως στα τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος που ήταν και ιδιαίτερα κρίσιμα. Η φιλοσοφία του Άρη είναι να έχουμε την μπάλα στην κατοχή μας, να είμαστε πιο δυνατοί απ’ ότι πέρυσι και σίγουρα να σκοράρουμε. Κάτι που δεν είχαμε την περσινή σεζόν”.
-Μιχάλη είναι ο δεύτερος χρόνος που είσαι στον Άρη. Εσύ και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές που μείνατε δεν καταφέρατε πέρυσι να πετύχετε κάποιον από τους στόχους που είχατε βάλει. Εσείς οι ίδιοι θέλετε να αποδείξει φέτος κάτι;
“Πέρσι αδικήσαμε πολύ απλά τους εαυτούς μας και αυτούς όλους που μας πιστέψανε. Ο Άρης όπως είπα κάθε χρόνο έχει στόχο την έξοδο στην Ευρώπη και έναν πρωταγωνιστικό ρόλο σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Όταν δεν καταφέρνει κάτι τέτοιο λοιπόν η χρονιά είναι αποτυχημένη. Όσο βαρύ και αν ακούγεται αυτό τόσο απλό είναι. Από την στιγμή που δεν πρωταγωνιστούμε άρα δεν κάνουμε κάτι. Ευθύνες έχουμε όλοι μας. Και οι παλιοί ποδοσφαιριστές και αυτοί που ήρθαν τώρα. Και οι παλιοί παρέμειναν σε μια μεγάλη ομάδα, αλλά και οι καινούργιοι ήρθε σε μια μεγάλη ομάδα και όλοι μαζί πρέπει να οδηγήσουμε τον Άρη ψηλά”.
-Η νέα χρονιά για τον Μιχάλη Σηφάκη είναι μια πρόκληση; Με δεδομένο ότι θα είσαι βασικός θέλεις μέσα από τον Άρη να ανοίξει και πάλι η πόρτα της Εθνικής Ελλάδος;
“Η δική μου δουλειά είναι να παίζω κάθε Κυριακή καλά και νομίζω πέρυσι το κατάφερα αρκετά καλά και θα συνεχίσω να το κάνω και φέτος. Αν ανοίξει ή όχι και πάλι η πόρτα δεν είναι δική μου δουλειά, άλλοι θα αποφασίσουν”.
-Η διάθεση των εισιτηρίων για το πολύ σπουδαίο φιλικό παιχνίδι με την Μπόκα Τζούνιορς για τον κόσμο του Άρη ξεκίνησε. Εσείς σαν ποδοσφαιριστές, στο αγωνιστικό καθαρά κομμάτι, ποια μπορεί να είναι τα κέρδη από έναν τέτοιον αγώνα;
“Είναι μια πολύ μεγάλη εμπειρία που δεν θα έχει ζήσει άλλη ελληνική ομάδα. Ένα τέτοιο ματς δεν γίνεται κάθε μέρα, ούτε μία φορά τον χρόνο. Γίνεται μια φορά στα τόσα χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Σίγουρα είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε στον Άρη και θα μπορέσουμε να ζήσουμε αυτήν την στιγμή.”.
-Έχουνε αποκτηθεί πολύ νέοι ποδοσφαιριστές στον Άρη. Θα είναι έτοιμοι θεωρείς η ομάδα για το ξεκίνημα του πρωταθλήματος; Ή θα χρειαστεί κάποιος χρόνος να εγκλιματιστούν όλοι , γιατί το παζλ ακόμα δεν έχει συμπληρωθεί ολόκληρο, λείπουν κάποια κομμάτια του…
“Ο κορμός λίγο πολύ είναι ο ίδιος και αυτό είναι καλό και για τους παλιούς και για τους καινούργιους. Φέτος δεν θα υπάρχουν βασικοί και αναπληρωματικοί. Ο ανταγωνισμός θα είναι πολύ μεγάλος και σίγουρα αν προσαρμοστούν γρήγορα αυτό θα είναι καλό για την ομάδα. Υπάρχει πολύ καλό κλίμα και δε νομίζω να έχει κανείς τέτοιο πρόβλημα” Πηγη Μετροσπορ

Ψιθυροι......................

  • Δεν αλλάζει... χούγια η κρατική τηλεόραση! Παρότι το φιλικό του Ολυμπιακού με τη Χέρενβεν πήγε στις 18:00GR αντί στις 19:00GR, που ήταν αρχικά προγραμματισμένο, η ΝΕΤ θα το δείξει με μια ώρα καθυστέρηση, όπως και το φιλικό του Παναθηναϊκού με τη Βασιλεία...
  • Ούτε γραβάτες, ούτε κοστούμια. Με light, καλοκαιρινό ντύσιμο έφτασαν στο αεροδρόμιο οι παίκτες της ΑΕΚ, για να αναχωρήσουν με προορισμό το Μόναχο. Το styling περιελάμβανε... τζινάκι, μπλουζάκι με το logo της ομάδας και αθλητικό παπουτσάκι. Βέβαια, στο παγωμένο Ζέεφελντ τα καλοκαιρινά θα μπουν στην ντουλάπα...
  • Ωραίος ο Θανάσης. Οι εκπρόσωποι των υπόλοιπων ομάδων εξηγούσαν πώς οι τρεις αμερικανοί θα... ελαφρύνουν την τσέπη τους και το αφεντικό του Παναθηναϊκού τούς πρότεινε: "Κάντε το 6-0 να τελειώνουμε"!

Ούτε στο 50% ο Σισέ

cisse_pao.jpgΟ Τζιμπρίλ Σισέ είναι αδιαμφισβήτητα το μεγάλο μεταγραφικό «μπαμ» του Παναθηναϊκού. Ο Γάλλος στράικερ είναι ικανοποιημένος με όσα έχει βρει μέχρι τώρα στο τριφύλλι και τόνισε σε δικό του άνθρωπο ότι δεν έχει φτάσει ούτε στο 50% των δυνατοτήτων του. Ποιους τρεις παίκτες των πρασίνων έχει ξεχωρίσει ο 28χρονος φορ. Στις 17.000 έφτασαν τα διαρκείας που έχουν διατεθεί.


Ο Σισέ πέρασε την περσινή σεζόν στην Σάντερλαντ αλλά δεν του άρεσε καθόλου ο τρόπος που αγωνιζόντουσαν οι «μαύρες γάτες». Ο Γάλλος επιθετικός όπως αποκαλύπτει η «Πράσινη» είναι ικανοποιημένος από το σύστημα του τριφυλλιού,σύμφωνα με τα λεγόμενα του πράσινου αστεριού σε πολύ κοντινό του άνθρωπο «Μου αρέσει ο τρόπος με τον οποίο αγωνιζόμαστε. Με την μπάλα κάτω, όχι όπως στην Σάντερλαντ που προτιμούσαν τις γιόμες. Αυτό με ευνοεί».

Ο 28χρονος άσος αναφέρθηκε και στην κατάσταση την οποία βρίσκεται καθώς έγινε πολύς ντόρος με τα δέκα γκολ που έβαλε σε μια προπόνηση του Παναθηναϊκού «Αυτή τη στιγμή δεν βρίσκομαι ούτε στο 50% ετοιμότητας. Πιστεύω ότι μέχρι τον Οκτώβρη θα είμαι στο φουλ της φόρμας μου. Πιστεύω ότι θα κάνω ένα καλό σερί στην αρχή του πρωταθλήματος κι αυτό θα με βοηθήσει να πάρω τα πάνω μου. Για αυτό είναι καλό για μένα το ότι θα έχουμε εύκολα ματς στην αρχή».

Ο πρώην παίκτης της Μαρσέιγ μίλησε και για το ρόστερ του τριφυλλιού και τους παίκτες που έχει ξεχωρίσει μέχρι τώρα «Εχει πολύ καλό υλικό ο Παναθηναϊκός. Κι αυτό θα βοηθήσει και εμένα. Εχω ξεχωρίσει Καραγκούνη, Κατσουράνη και Σπυρόπουλο».

Μικρά – μικρά από τον Τύπο
Ο Παναθηναϊκός δεν ενδιαφέρεται για τον Ζέντεν μετά την απόκτηση του Λέτο.
Διήμερο ρεπό έχουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού.
Μόνο ο Μαχλελής θα πάει στην Αυστρία.
Ηδη έχουν πουληθεί 17.000 διαρκείας.
Την περίπτωση του Χαμπίπ Μπέιγ εξετάζει ο Παναθηναϊκός για τη θέση του δεξιού μπακ.

Ντούσκο για τα… πάντα

doysanballa.jpgΜπορεί ο Ντούσαν Μπάγεβιτς να έχει μαζί του ένα επιτελείο από ικανότατους συνεργάτες. Παρόλα αυτά θέλει να περνούν τα πάντα από το χέρι του. Και να έχει τον έλεγχο για οτιδήποτε συμβαίνει κατά την διάρκεια της προπόνησης. Αυτή η πρόθεση του Ντούσκο, φάνηκε από την πρώτη κιόλας ημέρα δουλειάς στο Ζέεφελντ.

Από την πρώτη προπόνηση επί αυστριακού εδάφους. Το πρόγραμμα δεν περιλάμβανε καθόλου μπάλα. Είχε μόνο ασκήσεις φυσικής κατάστασης, τις οποίες όπως ήταν φυσικό ανέλαβαν ο Δημήτρης Μπουρουτζίκας και ο Αντώνης Κέζος.

Παρόλα αυτά ο Μπάγεβιτς όχι μόνο επέβλεπε, αλλά έδινε και συνεχώς οδηγίες. Για όλα. Από τον τρόπο που θα τοποθετηθούν οι κώνοι για να γίνουν σωστά οι ασκήσεις, μέχρι και την παρουσία του γιατρού της ομάδας συνεχώς δίπλα στους ποδοσφαιριστές. Πάντως στην πρώτη προπόνηση, παρόλο που το πρόγραμμα περιλάμβανε πολύ τρέξιμο, ο Μπάγεβιτς δεν…ταλαιπώρησε τους ποδοσφαιριστές του περισσότερο από μια ώρα.

Βλέπετε έχει προηγηθεί και το ταξίδι από την Αθήνα. Το επόμενο ραντεβού των κιτρινόμαυρων στο γήπεδο για δουλειά, είναι αύριο το πρωί και μάλιστα στις 8.15. Με απόντα και πάλι, όπως άλλωστε και σήμερα, τον Γιώργο Αλεξόπουλο ο οποίος ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας, με πολλές ώρες δουλειάς στην πισίνα. «Και τώρα μπορείτε…»

Οι ποδοσφαιριστές αμέσως μετά το τέλος της προπόνησης αναχώρησαν για το ξενοδοχείο προκειμένου να δειπνήσουν και να ξεκουραστούν. Ο Μπάγεβιτς όμως έμεινε στο γήπεδο. Πήρε ως…συμπαίκτη τον Αντώνη Κέζο και προκάλεσαν τον Λύσσανδρο Γεωργαμλή και τον Δημήτρη Μπουρουτζίκα σε μια μάχη ποδοβόλεϊ. Μην σπεύσετε να μας κατηγορήσετε πως η λέξη «μάχη» που επιλέξαμε ήταν υπερβολική. Περί μάχης επρόκειτο.

Με πάθος, με ένταση και φυσικά με νικητή. Το ζευγάρι Μπάγεβιτς – Κέζου πήρε την νίκη με…2-1 σετ, παρότι πολλές φορές κατά την διάρκεια του ματς κατηγόρησε τους αντιπάλους για κλοπή πόντων. Αυτός ήταν και ο λόγος που μετά την λήξη ο Ντούσκο ξέσπασε. «Και τώρα μπορείτε…»

Μια ανάσα από Μαρέσκα

sevilla_maresca.jpgΠολύ κοντά στην απόκτηση του Έντσο Μαρέσκα βρίσκεται ο Ολυμπιακός, με την μεταγραφή του Ιταλού μέσου όπως όλα δείχνουν να κλείνει μέσα στις επόμενες μέρες ή το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα. Μετά τις διαπραγματεύσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια της χθεσινής μέρας, οι διαφορές με τη Σεβίλλη και τον Μαρέσκα είναι μικρές κάτι που σημαίνει ότι πολύ δύσκολα θα χαλάσει η μεταγραφή.

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού αφού συμφώνησαν με την ισπανική ομάδα, στη συνέχεια μίλησαν με τον ίδιο τον 29χρονο Ιταλό άσο για τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τις ετήσιες απολαβές του παίκτη να φτάνουν το 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Ο Μαρέσκα πάντως, ζητά 1,8 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο διαφορά που δεν είναι ικανή να χαλάσει την μετακίνηση του στους πρωταθλητές Ελλάδας. Μάλιστα, στελέχη της ΠΑΕ ανέφεραν ότι «με τον παίκτη ουσιαστικά τα έχουμε βρει».

Στο μεταξύ οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού τα βρήκαν με τους παράγοντες της Σεβίλλης στα 600.000 ευρώ ως πάγια αποζημίωση, 300.000 ευρώ μπόνους σε περίπτωση πρόκρισης στο Τσάμπιονς Λιγκ και άλλα τόσα σε περίπτωσης κατάκτησης του πρωταθλήματος. Δηλαδή, με τα μπόνους η πρόταση των «ερυθρολεύκων» φτάνει τα 1,2 εκατομμύρια ευρώ. Οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν την Δευτέρα, ενώ είναι πολύ πιθανό στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας να μεταβεί ο Γιάννης Χρυσικόπουλος στην Ανδαλουσία για να μπουν οι υπογραφές.

Την ίδια ώρα ο Μαρέσκα με δηλώσεις που έκανε στον ισπανικό Τύπο τόνισε χαρακτηριστικά: «Είναι ένα μεγάλο κλαμπ και δεν έχω πρόβλημα να παίξω γι αυτόν». Ο μάνατζερ του, Κάντινο Φορτουνάτο μιλώντας στον «Πρωταθλητή» ξεκαθάρισε: «Υπάρχει απόλυτη συμφωνία με τον παίκτη και τον Ολυμπιακό. Συμφωνήσαμε σε όλα όσον αφορά στη χρονική διάρκεια και τις απολαβές του παίκτη.

Εκτιμώ ότι την Δευτέρα θα υπάρξει κάτι οριστικό και πιθανολογώ ότι θα είναι θετικό για τον Ολυμπιακό Προσωπικά θεωρώ ότι κατά 70% ο Έντσο θα φορά τη νέα σεζόν τη φανέλα του Ολυμπιακού». Πλέον σε αυτό το σημείο που έχουν φτάσει οι επαφές η μεταγραφή δεν θα γίνει, μόνο αν προκύψει κάτι το εξαιρετικό την τελευταία στιγμή.

Και η Μάλαγα για Ρούμπιο

rubioricky.jpgΗ Ουνικάχα Μάλαγα προστέθηκε στην λίστα των ομάδων που ενδιαφέρονται για την απόκτηση του Ρίκι Ρούμπιο. Η ομάδα του Γιώργου Πρίντεζη έχει ως σημαντικό πλεονεκτημα, στην επερχόμενη «μάχη» για τη τελική απόφαση του ταλαντούχου γκαρντ, την παρουσία του Αϊτο Ρενέσες, στον πάγκο της.




Ο 18χρονος Ισπανός γκαρντ της Μπανταλόνα επιλέχθηκε στο Νο.5 από τους Μινεσότα Τίμπεργουλφς στο φετινό ντραφτ του ΝΒΑ, ωστόσο έχει δηλώσει ότι θέλει να παραμείνει στην ACB. Σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα η Μάλαγα είναι διατεθειμένη να του προσφέρει τριετές συμβόλαιο με οικονομικές απολαβές της τάξεως των 3.3 εκ. δολαρίων, έχοντας βέβαια πρωτίστως ικανοποιήσει της απαιτήσεις της Μπανταλόνα. Ο τεχνικός της Μάλαγα έχει πολύ καλές σχέσεις με τον Ρούμπιο, καθώς είναι αυτός που τον καθιέρωσε στην Μπανταλόνα.

Μέλος της UEFA ο Βασσάρας


Κύρος Βασσάρας Ο Κύρος Βασσάρας είναι από την Παρασκευή μέλος της επιτροπής διαιτησίας της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου. Ο κορυφαίος Ελληνας ρέφερι που πρόσφατα ανέλαβε τη θέση του υπεύθυνου ανάπτυξης της ελληνικής διαιτησίας ανήκει στις τάξεις της UEFA...

Chairman: Angel María Villar Llona (Spain)
Deputy Chairman: Senes Erzik (Turkey)
1st Vice-Chairman: Borislav Mihaylov (Bulgaria)
2nd Vice-Chairman: Geir Thorsteinsson (Iceland) (new)

Members:
Marc Batta (France)
Pierluigi Collina (Italy)
Hugh Dallas (Scotland)
David R. Elleray (England)
Bo Karlsson (Sweden)
Jozef Marko (Slovakia)
Volker Roth (Germany)
Vladimir Sajn (Slovenia)
Jaap Uilenberg (Netherlands)
Kyros Vassaras (Greece) (new)
Sergey Zuev (Russia)

Κοντά σε Κροϊτόρου η Καβάλα


Ο Μάριους Κροϊτόρου με τη φανέλα της Στεάουα Πολύ κοντά στην απόκτηση του Ρουμάνου μέσου Μάριους Κροϊτόρου που ανήκει στην Στεάουα Βουκουρεστίου, φαίνεται πως βρίσκεται η Καβάλα. Ο παίκτης που πρόσφατα δοκιμάστηκε στις προπονήσεις της Λάρισας από τον Μαρίνο Ουζουνίδη αναμένεται να περάσει από εργομετρικές εξετάσεις.

Αν όλα πάνε καλά, τότε θα γίνουν και οι απαραίτητες ενέργειες για την απόκτησή του, καθώς φαίνεται ότι έχει συμφωνήσει σε όλα με την διοίκηση της ομάδας της Μακεδονίας.

Εδωσε Ζουέλα, έφερε Γκαρσία η Ξάνθη

rubn_marcelo_gomez.jpgΤην ώρα που απομένουν τα τυπικά για να ολοκληρωθεί(μέσω του ντιμίτρι Σέλουκ) η μεταγραφή του Φρανθίσκο Ζουέλα στην ρωσική Κούμπαν, έναντι του ποσού του 1 εκατ. ευρώ (!) η Ξάνθη έφερε στην Ελλάδα (πάλι μέσω του Ουκρανού ατζέντη) για να δοκιμαστεί τον Αργεντινό, Ρούμπεν Γκόμεζ Γκαρσία.

Ο Γκαρσιά είναι 25 ετών, μέσος και έχει περάσει πέρα από την Μέταλουργκ Ντόνετσκ (ομάδα που ελέγχει ο Σέλουκ) και από την επίσης ουκρανικής Ζόρια, αλλά και από τη Μέχελεν του Βελγίου. Τον συνοδεύουν πολύ καλές συστάσεις και για μία εβδομάδα θα περάσει από το... μικροσκόπιο του Βόλφγκανγκ Βολφ κι αν ικανοποιήσει θα αποκτηθεί. Εντός των ημερών αναμένεται στην ακριτική πόλη κι ένας ακόμη παίκτης με θητεία σε Ουκρανία και Ρωσία, προκειμένου να δοκιμαστεί.

Αναφορικά με τον Ζουέλα, αξίζει να σημειώσουμε πως είναι πολύ πιθανό να δοθεί από την Κούμπαν, «δανεικός» στην Ντιναμό Κιέβου, η οποία έχει πολλά προβλήματα τραυματιών στο κέντρο της άμυνας και ψάχνει για στόπερ εν όψει των αγώνων για το Τσάμπιονς Λιγκ.