Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

Με "τεσσάρα" ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ


Επέστρεψε με γκολ ο Μουσλίμοβιτς Με τεσσάρα ξεκίνησε τα φιλικά του ο ΠΑΟΚ. Αντιμετωπίζοντας ολλανδική ερασιτεχνική, έφτασε στο 4-0 στο πρώτο από τα δύο φιλικά που θα δώσει το Σάββατο στο Αρνεμ όπου βρίσκεται για το φιλικό της προετοιμασίας.

Ο Σάντος χρησιμοποίησε παλιούς και νέους ποδοσφαιριστές και σκόραραν κόντρα στην Πούτεν που τέθηκε αντίπαλος του δικεφάλου. Δύο γκολ του Μουσλίμοβτς, ένα του Φιλομένο και ένα του Φωτάκη διαμόρφωσαν το τελικό σκορ. Οι ΠΑΟΚ είχε ακόμη τρία δοκάρια ( Μπιζέρα, Λίνο, Φωτάκης)!

Στην εξέλιξη του αγώνα:

Στο 14' ο Σνάουτσνερ τροφοδότησε τον Κονσεϊσάο, αυτός πάσαρε ωραία στον Φωτάκη, ο οποίος μέσα στη μεγάλη περιοχή, απέφυγε έξυπνα ένα αντίπαλο και με σουτ άνοιξε το σκορ, 0-1.

Στο 23� ο Μουσλίμοβιτς εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος της ολλανδικής άμυνας, πήρε την μπάλα, απέφυγε τον τερματοφύλακα και πέτυχε το 0-2.

Στο 26' σέντρα του Κονσεϊσάο, ο Φιλομένο στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής, με πλασέ έκανε το 0-3.

Στο 36' σέντρα του Κονσεϊσάο, στην πορεία της μπάλας ο Μουσλίμοβιτς, ο οποίος διαμόρφωσε το 0-4.

Στο 40' εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία, κεφαλιά του Μπιζέρα, η μπάλα προσέκρουσε στο κάθετο δοκάρι της εστίας της Πούτεν και απομακρύνθηκε.

Στο 58' δυνατό σουτ του Λίνο, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.

Στο 88' σουτ-κεραυνός του Φωτάκη η μπάλα τράνταξε το δοκάρι της εστίας της Πούτεν.

ΠΟΥΤΕΝ: Μπρούιν, Μπάκερ Μ., Μπόμπε, Ντόλτερσουν, Ντούι Μ., Σέντρα, Γκουΐσμαν, Μπλομ Μ., Ντεμπούτε, Μόλενααρ, Μπάκερ Α.
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Λίνο, Σνάουτσνερ (46′ Παντίδης), Τσιρίλο, Μπιζέρα, Γκαρσία, Φωτάκης, Κονσεϊσάο, Σορλέν, Μουσλίμοβιτς, Φιλομένο.


Κατά τα άλλα, το Σάββατο το μεσημέρι εξαντλήθηκαν τα 21 χιλιάδες εισιτήρια για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και η διοίκηση δεν αποκλείεται να εκδόσει ακόμη χίλια εισιτήρια για τους φίλους της ομάδας ανεβάζοντας στις 22 χιλιάδες τα «διαρκείας».

Σορλέν: Εδεσε στον ΠΑΟΚ
Ο Ολιβιέ Σορλέν, στις 29 Ιουνίου υπέγραψε και τυπικά το νέο του διετές συμβόλαιο στον ΠΑΟΚ, ο οποίος απέκτησε τα δικαιώματά του από η Ρεν και με αυτό τον τρόπο άλλαξε οριστικά σελίδα στην ιστορία του.

«Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος που θα συνεχίσω την καριέρα μου στον ΠΑΟΚ. Ήταν η λογική συνέχεια των προηγούμενων έξι υπέροχων μηνών στην ομάδα. Όλοι οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ με τους οποίους συνεργάστηκα και το φανταστικό κοινό μας, που γνώρισα στους αγώνες εντός και εκτός Τούμπας, ήταν οι βασικοί λόγοι που ήθελα να παραμείνω. Επιπλέον η οικογένειά μου βρήκε ιδανικές συνθήκες στη Θεσσαλονίκη. Ελπίζω όσο διάστημα θα βρίσκομαι εδώ να επιτύχουμε όλους τους στόχους του ΠΑΟΚ», δηλώνει ο Γάλλος μέσος.

Σε συνέντευξη του, στους εκπροσώπους του Τύπου στην Ολλανδία, είχε να πει ακόμη: «Είναι διαφορετικό για έναν παίκτη να ξεκινάει σε μία ομάδα τη σεζόν από την αρχή. Εγώ ήρθα στον ΠΑΟΚ στη μέση της σεζόν και ήταν πιο δύσκολο για μένα να μπω στο κλίμα και να προσαρμοστώ».

-Κάνοντας φέτος προετοιμασία με την ομάδα από την αρχή πιστεύεις ότι θα βοηθήσει την απόδοσή σου;
«Σίγουρα! Ούτως ή άλλως πάντα προσπαθώ για το καλύτερο. Δεν έπαιζα καθόλου στη Ρεν πριν έρθω στο ΠΑΟΚ. Πλέον έχω αρκετά παιχνίδια από τον Ιανουάριο ως το τέλος της περσινής σεζόν και κάνοντας πλέον προετοιμασία από την αρχή πιστεύω ότι του χρόνου θα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα για μένα και θα μπορώ να προσφέρω ακόμη περισσότερα στην ομάδα».

- Βρίσκεις διαφορετική τη φιλοσοφία της φετινής προετοιμασίας στον ΠΑΟΚ από ότι στη Γαλλία;
«Η προετοιμασία είναι πιο σκληρή στην πατρίδα μου επειδή έχει περισσότερο τρέξιμο χωρίς μπάλα. Μετά τόσα χρόνια με Ρεν τώρα είναι κάτι διαφορετικό αυτό που κάνω στον ΠΑΟΚ. Το βρίσκω πιο ενδιαφέρον σε σχέση με τη μονοτονία που είχα τόσα χρόνια, επειδή είχα κάνει προετοιμασίες μόνο με γαλλικές ομάδες».

- Τι περιμένεις με τον ΠΑΟΚ τη χρονιά που ξεκινάει; Ποιοι είναι οι στόχοι;
«Πάντα προσπαθείς να κάνεις κάτι καλύτερο από αυτό που έχεις. Σε σχέση με πέρυσι θέλουμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά και ότι καλύτερο έρθει. Σε πρώτη φάση έχουμε κάποια ευρωπαϊκά παιχνίδια κι θέλουμε να προχωρήσουμε στη διοργάνωση που συμμετέχουμε. Μετά θα μπούμε και στο πρωτάθλημα. Εκεί προσδοκάμε να έχουμε μία εξίσου σταθερή πορεία με πέρυσι και να παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό. Και οι άλλες ομάδες ενισχύθηκαν αλλά εμείς δεν μπορούμε να ζητάμε κάτι λιγότερο από πέρυσι και σίγουρα κάτι καλύτερο�».

- Ο Παναθηναϊκός ξόδεψε 20 εκ. ευρώ για το Σισέ, σχεδόν τριπλάσια χρήματα από όσο κοστίζει όλος ο ΠΑΟΚ! Μπορεί ο ΠΑΟΚ να κοντράρει ομάδες με τέτοιο μπάτζετ;
«Κάποιες ομάδες είναι πιο πλούσιες από άλλες, αλλά αυτό συμβαίνει παντού σε όλον τον κόσμο. Ξέρουμε εκ των προτέρων ότι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έχουν πιο πολλά λεφτά. Αλλά αυτό δε μειώνει τη δίψα που έχουμε εμείς για διάκριση. Καλό είναι να έχεις λεφτά αλλά και χωρίς αυτά θα παλέψουμε για το καλύτερο. Aλλωστε όλα κρίνονται μέσα στο γήπεδο».

-Τι σου λέει το γεγονός ότι στην πρώτη επίσημη προπόνηση της ομάδας βρέθηκαν στην Τούμπα πάνω από 15.000 κόσμος και μέχρι τώρα έχουν διατεθεί 20.000 διαρκείας;
«Έχω ξαναπεί ότι αυτά που γίνονται με τον κόσμο του ΠΑΟΚ δεν τα έχω ξαναδεί πουθενά. Είναι εντυπωσιακό αυτό που έζησα στην πρώτη προπόνηση στην Τούμπα και διαπιστώνω ότι ο κόσμος του ΠΑΟΚ βρίσκει πάντα τρόπους να μας εντυπωσιάζει με την αγάπη που μας δείχνει και τη συμπαράσταση που μας παρέχει. Εμείς οι παίκτες από την πλευρά μας, αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι ότι θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό ώστε να ικανοποιήσουμε αυτόν τον κόσμο».

-Πιστεύεις ότι με τις μεταγραφές που έγιναν ανεβαίνει φέτος η ποιότητα του ΠΑΟΚ;
«Από στιγμή που επιλέχθηκαν κάποιοι παίκτες για να έρθουν στην ομάδα πιστεύω ότι θα είναι καλοί γιατί αυτοί που τους επιλέγουν, οι ιθύνοντες της ομάδας, ξέρουν μπάλα. Από εκεί και πέρα όμως πρέπει να δέσουμε μέσα στο γήπεδο και να βρεθούμε καλύτερα όλοι μαζί».

-Τι σημαίνει για την πορεία της ομάδας το γεγονός ότι το πρώτο φετινό επίσημο παιχνίδι πρέπει να το δώσετε στα τέλη Ιουλίου;
«Έχουμε λιγότερο χρόνο να προετοιμαστούμε για την επόμενη χρονιά, αλλά αυτό το ξέραμε από την αρχή. Το ξέρουν οι προπονητές και έχουν βγάλει ένα πρόγραμμα ώστε να είμαστε όσο πιο έτοιμοι γίνεται όταν πρέπει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: