Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

Γιάντσης: “Να φτάσουμε ψηλά”

Γιάντσης: “Να φτάσουμε ψηλά”

Η περσινή χρονιά δεν ήταν η καλύτερη. Όχι αποκλειστικά και μόνο για τον Ηρακλή, αλλά και για εκείνον σε προσωπικό επίπεδο. Άλλωστε από την απόδοση των παικτών κρίνεται και η συνολική. Το ταλέντο του όμως είναι δεδομένο και δεν μπορεί να “σβηστεί” από τη μνήμη κανενός η πολύ καλή προπέρσινη παρουσία του. Βεβαίως και δεν… ξέχασε το ποδόσφαιρο. Θα ήταν παράλογο να το υποστήριζε κανείς αυτό. Ο Δημήτρης Γιάντσης όμως δεν ψάχνει δικαιολογίες. Κοιτάζει μπροστά. Ο νεαρός διεθνής με την Ελπίδων, επιθετικός του Ηρακλή, μίλησε στο “Μ” για τη νέα χρονιά που έχει ξεκινήσει. Τους στόχους του, το που θέλουν όλοι στην ομάδα να βρεθεί ο Ηρακλής, ενώ αναφέρεται επίσης στην περσινή κακή πορεία, την δική του παρουσία και απόδοση, τις μεταγραφικές κινήσεις ενίσχυσης που έγιναν μέχρι στιγμής και το νέο τεχνικό τιμ της ομάδας. Δεν θέλησε να “κρυφτεί” πίσω από δικαιολογίες. Ξεκαθάρισε όμως ένα θέμα που αποτέλεσε ερωτηματικό για πολλούς πέρσι. Ότι είναι επιθετικός και προφανώς ο ρόλος του να “κουβαλάει” (όπως χαρακτηριστικά είπε) τη μπάλα από τα πλάγια δεν του ταιριάζει απόλυτα.

- Δημήτρη, η περσινή σεζόν ήταν κακή για τον Ηρακλή. Τι θεωρείς πως έφταιξε γι’ αυτό; Τι δεν πήγε καλά;

“Κάναμε πάλι ένα κακό ξεκίνημα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα να μην έχει την ψυχολογία που έπρεπε. “Βάρυναν” απότομα τα πόδια μας που λέμε. Δεν εκμεταλλευτήκαμε όμως γενικότερα και την έδρα μας πέρσι. Με τέσσερις μόνο νίκες εντός έδρας στο πρωτάθλημα, δεν πας πουθενά”.

- Σε προσωπικό επίπεδο, πέρσι αγωνίστηκες σε αρκετές θέσεις και διαφορετικές. Σε επηρέασε αυτό στην απόδοσή σου; Δεν είχε διάρκεια, που θα ήθελες και εσύ…

“Επηρέασε κι αυτό, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Είμαι επιθετικός ποδοσφαιριστής, δεν παίζω δεξιά ή αριστερά. Την προπέρσινη χρονιά είχαμε τον Μαρκές και τον Νίγκεθ που “κουβαλούσαν” τη μπάλα από πλάγια. Πέρσι ουσιαστικά εγώ την κουβαλούσα και δεν την περίμενα ως επιθετικός. Γενικότερα ποτέ δεν πρέπει να είσαι ικανοποιημένος και πάντα πρέπει να ζητάς το κάτι παραπάνω από τον εαυτό σου”.

- Έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη στο θέμα της επέκτασης του συμβολαίου σου; Μιλήσατε με την ομάδα για την επέκταση;

“Δεν έχουμε μιλήσει ακόμη με τη διοίκηση για το θέμα αυτό. Έχω ακόμη 1,5 χρόνο συμβόλαιο. Θα δούμε”.

- Τη νέα χρονιά για τον Ηρακλή πως τη βλέπεις; Ποια είναι τα συναισθήματα που υπάρχουν…;

“Ήρθαν νέα παιδιά στην ομάδα, ποδοσφαιριστές που είναι ποιοτικοί απ’ ότι φαίνεται. Θα μας βοηθήσουν. Πιστεύω πως θα πάμε πολύ καλύτερα σε σύγκριση με τις τελευταίες πορείες. Η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται”.

- Ως Δημήτρης τι θέλεις, τι περιμένεις φέτος από τον εαυτό σου;

“Θέλω να βάλω γκολ. Να σκοράρω και να βοηθήσω. Όταν μου δοθεί η ευκαιρία από τον προπονητή θα κάνω ότι πρέπει για να τον δικαιώσω. Έχουμε να μάθουμε πολλά από τους πιο έμπειρους από εμάς ποδοσφαιριστές”.

- Ο Ηρακλής έχει πλέον νέο προπονητή. Οι στόχοι αλλάζουν. Πως μπορεί να επηρεάσει αυτό την ομάδα; Τι σημαίνει…;

“Πάντοτε με νέο τεχνικό όλοι οι παίκτες δίνουν κάτι περισσότερο για να κερδίσουν θέση στην 11αδα. Υπάρχει αυτός ο εσωτερικός ανταγωνισμός που λέμε. Ο πήχης όντως έχει ανέβει φέτος. Θέλουμε να πάμε τον Ηρακλή ψηλά. Άλλωστε όλοι μας έχουμε φιλοδοξίες. Σίγουρα υπάρχει άγχος, αλλά πιστεύω και ελπίζω να είναι δημιουργικό αυτό και όχι το αντίθετο”.

- Τα τελευταία χρόνια ήσασταν αρκετοί νεαροί παίκτες. Φέτος ήρθαν κυρίως έμπειροι. Πως το σχολιάζεις αυτό;

“Πέρσι ήμασταν όντως αρκετοί νεαροί στην ομάδα, αλλά και πρόπερσι πάλι κάτι αντίστοιχο συνέβαινε. Είναι θέμα συγκυριών όμως. Είναι σημαντικό να έχεις έμπειρους παίκτες δίπλα σου γιατί ανά πάσα στιγμή μπορούν να σε βοηθήσουν, σε οποιαδήποτε δύσκολη στιγμή. Μέσα από την εμπειρία τους κερδίζεις. Όλοι όμως χρειάζονται και οι έμπειροι και οι νέοι”.

- Μπορείς να δώσεις κάποια υπόσχεση στον κόσμο του Ηρακλή για φέτος;

“Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια. Λίγα λόγια πολύ δουλειά. Προσωπικά εγώ θέλω να σκοράρω. Αυτή είναι η δουλειά μου”.

- Για τους στόχους της ομάδας; Οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες. Εκεί που θα πρέπει να είναι για τον Ηρακλή, έτσι;

“Πρέπει να φτάσουμε ψηλά. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ξέρω ότι πρέπει να κάνουμε τα λόγια πράξεις. Δεν αξίζουμε να είμαστε όπως τα προηγούμενα χρόνια. Να φύγουμε από αυτή την κατάσταση. Ο Ηρακλής είναι μεγάλη ομάδα. Σίγουρα θέλει σκληρή δουλειά για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο. Πρέπει να διεκδικήσουμε κάτι υψηλό φέτος”.

“Παραμιλούσαμε στην πρώτη προπόνηση”

Ο Δημήτρης Γιάντσης ανήκει πλέον στους παίκτες, που έχουν αρκετά χρόνια παρουσίας στον Ηρακλή. Γνωρίζει τις καταστάσεις, αλλά παράλληλα έχει βρεθεί και τις προηγούμενες σεζόν στις πρώτες προπονήσεις αυτών. Σαν τη φετινή όμως, δεν ξανάζησε. Ούτε εκείνος, ούτε βεβαίως και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές του Ηρακλή. Ο νεαρός επιθετικός των “κυανόλευκων” δεν χρειάζεται να φέρει στο μυαλό του τις εικόνες της Δευτέρας που πέρασε από το Καυτανζόγλειο. Τις θυμάται πολύ καλά. Και από τα λόγια του μπορεί να καταλάβει κανείς πως δεν θα τις ξεχάσει. Ο Δημήτρης Γιάντσης μίλησε για την πραγματική εικόνα που είδαν αρκετοί στο Στάδιο. Τους παίκτες παρατεταγμένους να κοιτούν αποσβολωμένοι τον κόσμο στις κερκίδες. Και φυσικά αυτό αποτέλεσε ένα από τα πλέον ηχηρά μηνύματά του και προς την ομάδα εκτός των άλλων.

“Πόσο υπομονή έχει αυτός ο κόσμος…”

Τι λέει όμως ο διεθνής επιθετικός για όσα έζησε στην φετινή πρώτη προπόνηση; “Ο κόσμος πιστεύω πως έστειλε το μήνυμά του. Είμαι για τέταρτη χρονιά σε επίσημη πρεμιέρα και αυτό που έγινε ήταν κάτι το μοναδικό. Δεν έχει ξανασυμβεί. Τους χάζευα πραγματικά” υπογράμμισε αρχικά ο Δημήτρης Γιάντσης για να… αποκαλύψει τις συζητήσεις μεταξύ των ποδοσφαιριστών εκείνη τη στιγμή: “Λέγαμε μάλιστα μεταξύ μας οι ποδοσφαιριστές: “Καλοκαιριάτικα και έχοντας κάνει μια πορεία πέρσι που δεν ήταν καλή, έδειξαν ότι είναι κοντά μας”. Παραμιλούσαμε όλοι οι παίκτες με τον κόσμο. Αναρωτιόμασταν επίσης… “Πόσο υπομονή έχει αυτός ο κόσμος του Ηρακλή;”, συμπλήρωσε χαρακτηριστικά. Ουσιαστικά το μήνυμα του κόσμου ελήφθη και όπως καταλήγει ο Δημήτρης Γιάντσης, στόχος της ομάδας είναι να το κάνει πράξη: “Η αλήθεια είναι ότι δε γίνεται φέτος να μην κάνουμε μια καλή χρονιά. Πρέπει γι’ αυτό, τον κόσμο να τον κάνουμε χαρούμενο και να πανηγυρίζει”. Πηγη Μετροσπορ

Δεν υπάρχουν σχόλια: