Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

Ντούσκο για τα… πάντα

doysanballa.jpgΜπορεί ο Ντούσαν Μπάγεβιτς να έχει μαζί του ένα επιτελείο από ικανότατους συνεργάτες. Παρόλα αυτά θέλει να περνούν τα πάντα από το χέρι του. Και να έχει τον έλεγχο για οτιδήποτε συμβαίνει κατά την διάρκεια της προπόνησης. Αυτή η πρόθεση του Ντούσκο, φάνηκε από την πρώτη κιόλας ημέρα δουλειάς στο Ζέεφελντ.

Από την πρώτη προπόνηση επί αυστριακού εδάφους. Το πρόγραμμα δεν περιλάμβανε καθόλου μπάλα. Είχε μόνο ασκήσεις φυσικής κατάστασης, τις οποίες όπως ήταν φυσικό ανέλαβαν ο Δημήτρης Μπουρουτζίκας και ο Αντώνης Κέζος.

Παρόλα αυτά ο Μπάγεβιτς όχι μόνο επέβλεπε, αλλά έδινε και συνεχώς οδηγίες. Για όλα. Από τον τρόπο που θα τοποθετηθούν οι κώνοι για να γίνουν σωστά οι ασκήσεις, μέχρι και την παρουσία του γιατρού της ομάδας συνεχώς δίπλα στους ποδοσφαιριστές. Πάντως στην πρώτη προπόνηση, παρόλο που το πρόγραμμα περιλάμβανε πολύ τρέξιμο, ο Μπάγεβιτς δεν…ταλαιπώρησε τους ποδοσφαιριστές του περισσότερο από μια ώρα.

Βλέπετε έχει προηγηθεί και το ταξίδι από την Αθήνα. Το επόμενο ραντεβού των κιτρινόμαυρων στο γήπεδο για δουλειά, είναι αύριο το πρωί και μάλιστα στις 8.15. Με απόντα και πάλι, όπως άλλωστε και σήμερα, τον Γιώργο Αλεξόπουλο ο οποίος ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας, με πολλές ώρες δουλειάς στην πισίνα. «Και τώρα μπορείτε…»

Οι ποδοσφαιριστές αμέσως μετά το τέλος της προπόνησης αναχώρησαν για το ξενοδοχείο προκειμένου να δειπνήσουν και να ξεκουραστούν. Ο Μπάγεβιτς όμως έμεινε στο γήπεδο. Πήρε ως…συμπαίκτη τον Αντώνη Κέζο και προκάλεσαν τον Λύσσανδρο Γεωργαμλή και τον Δημήτρη Μπουρουτζίκα σε μια μάχη ποδοβόλεϊ. Μην σπεύσετε να μας κατηγορήσετε πως η λέξη «μάχη» που επιλέξαμε ήταν υπερβολική. Περί μάχης επρόκειτο.

Με πάθος, με ένταση και φυσικά με νικητή. Το ζευγάρι Μπάγεβιτς – Κέζου πήρε την νίκη με…2-1 σετ, παρότι πολλές φορές κατά την διάρκεια του ματς κατηγόρησε τους αντιπάλους για κλοπή πόντων. Αυτός ήταν και ο λόγος που μετά την λήξη ο Ντούσκο ξέσπασε. «Και τώρα μπορείτε…»

Δεν υπάρχουν σχόλια: