Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Η μεγάλη της… Μπάρτσα σχολή!!

Αν πιστεύεις πως ξέρεις τα πάντα για την Μπαρτσελόνα, έλα να κάνουμε ένα μικρό τεστ για να δούμε πόσα… απίδια πιάνει ο σάκος σου.

Η μεγάλη της… Μπάρτσα σχολή!
Όλος ο κόσμος μιλά (και πολλές φορές παραμιλά) με τη φοβερή και τρομερή Μασία, την Ακαδημία της Μπαρτσελόνα που εδώ και χρόνια έχει βγάλει παιχταράδες με το τσουβάλι. Από τη στιγμή που ο Γιόχαν Κρόιφ έριξε την ιδέα να διαμορφωθεί εκείνη η παλιά αγροικία σε φυτώριο ποδοσφαιριστών, η Μασία έγινε συνώνυμη της εξαιρετικής δουλειάς στους μικρούς και της σημασίας που έχει να στελεχώνεται μια ομάδα από παίκτες μέσα από τα σπλάχνα της.

Η παραπάνω είναι μια ιστορία που λίγο-πολύ την γνωρίζουμε όλοι, το θέμα όμως με τη μεγάλη της Μπάρτσα σχολή δεν σταματά εκεί, αλλά επεκτείνεται πολύ παραπάνω.

Στο twitter ανέβηκε πρόσφατα μια πανηγυρική φωτογραφία των Καταλανών λίγη ώρα μετά την απονομή του ισπανικού Σούπερ Καπ του 1996. Δεκαοχτώ χρόνια μετά, φυσικά κανένας από τους εικονιζόμενους δεν παίζει ακόμη μπάλα, άλλωστε οι περισσότεροι είναι πάνω από 50, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχουν παραμείνει στο χώρο του αθλήματος.




Το αντίθετο μάλιστα… Παρατηρώντας προσεχτικά την παραπάνω φωτογραφία –και ειδικά αν είσαι ο τεράστιος Χόρχε Μαζιάς και όχι κάνα τυχαίος- θα μπορέσεις να βρεις (κρατήσου μεγάλε) δεκαπέντε (15) τύπους που σχετίζονται ακόμη με το χώρο.

Ως νεαρό γατάκι, θα αναγνωρίσεις τα στανταράκια δηλαδή τον ένα και μοναδικό Μουρίνιο που τώρα τελευταία βγάζει το ψωμάκι του στην Τσέλσι και από την κάτω σειρά το σημερινό προπονητή της Μπαρτσελόνα, Λουίς Ενρίκε. Ξεχωρίζει σαφώς λόγω έλλειψης τρίχας κ καράφλα του Ντε Λα Πένια, με τη μόνη διαφορά πως ο συγκεκριμένος δεν έγινε προπονητής, αλλά ατζέντης ποδοσφαιριστών.

Από εκεί και πέρα, άλλος με μεγαλύτερη κι άλλος με μικρότερη επιτυχία, κάποιοι σε τεράστια κλαμπ, άλλοι σε πιο ταπεινούς συλλόγους, σχεδόν όλοι οι παρευρισκόμενοι εργάζονται ως προπονητές.

Αφού περάσαμε λοιπόν, δύσκολες ώρες στα χέρια του ιεροεξεταστή Μαζιά, με κανέναν να μην μπορεί να βρει περισσότερους από 5-6 (όχι μόνο να αναγνωρίσει πρόσωπα, αλλά και να θυμηθεί πού δουλεύουν), έφτασε και η άγια εκείνη η ώρα της μεγάλης αποκάλυψης.

Αν λοιπόν κάποιος σας ρωτήσει πόσοι, ποιοι και πού, ιδού η απάντηση που δείχνει τη συνεισφορά και την επιρροή των «μπλαουγκράνα» στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Έχουμε και λέμε (η σειρά είναι τυχαία): Ντε λα Πένια (ατζέντης παικτών), Λουις Ενρίκε (Μπαρτσελόνα), Λοπετέγκι (Πόρτο), Μουρίνιο (Τσέλσι), Λοράν Μπλαν (Παρί Σεν Ζερμέν), Άλμπερτ Θελάδες (Ελπίδες Ισπανίας), Αλμπέρ Φερέρ (Κόρδοβα), Αμπελάρδο (Χιχόν), Σέρχι Μπαρχουαν (Ουέλβα), Αμόρ (Ακαδημίες Μπαρτσελόνα), Μπακερο (Χουάν Αουριτς), Πίτσι (Βαλένθια), Ρότζερ (παιδικό Μπαρτσελόνα).

Την… αλήτρα (με την καλή έννοια) που ακούει στο όνομα Χρίστο Στοϊτσκοφ δεν την ξεχάσαμε, αλλά αυτήν την εποχή δεν δουλεύει κάπου, έχει περάσει όμως από την ΤΣΣΚΑ Σόφιας, ενώ ο Γκίκα Ποπέσκου θα ήταν σήμερα πρόεδρος της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Ρουμανίας, αν δεν τον προλάβαινε η συμμετοχή του σε σκάνδαλο που τελικά τον οδήγησε στης φυλακής τα σίδερα… Πηγή: sport-fm.gr

Στο ΟΑΚΑ ο Γιώργος Αγγελόπουλος!!

Στο ΟΑΚΑ για να συνοδεύσει την αποστολή του Ολυμπιακού στον σημερινό πρώτο τελικό της Basket League ΟΠΑΠ με τον Παναθηναϊκό θα βρεθεί ο εκ των ιδιοκτητών της ΚΑΕ, Γιώργος Αγγελόπουλος.

Στο ΟΑΚΑ ο Γιώργος Αγγελόπουλος!
Το παρόν στο κλειστό του ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσει τον πρώτο μεγάλο τελικό του πρωταθλήματος ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό θα δώσει ο εκ των ιδιοκτητών της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ, Γιώργος Αγγελόπουλος! Μαζί του, θα είναι ο αντιπρόεδρος της ομάδας, Γιώργος Σκινδήλιας, κάτι που γνωστοποίησαν οι πρώην πρωταθλητές Ευρώπης στην Αστυνομία με έγγραφο που της απέστειλαν.

Κάτι τέτοιο, θα συμβεί για πρώτη φορά στην ιστορία των τελικών των δύο ομάδων από πλευράς Ολυμπιακού (με εξαίρεση τον τελευταίο τελικό που έγινε παρουσία και οπαδών του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, όπου οι Αγγελόπουλοι έκατσαν στις κερκίδες), σε αντίθεση με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο που είχε πάει στο ΣΕΦ και έκατσε στον πάγκο της ομάδας.

Οι δύο άνδρες θα καθίσουν στον πάγκο της ομάδας, δίπλα στους παίκτες και το τιμ.Πηγή: sport-fm.gr

Χάμιλτον και πάλι, Mercedes και πάλι…!

Ποια είδηση; Ο Λιούις Χάμιλτον και η Mercedes κυριάρχησαν στον πρώτο γύρο των ελεύθερων δοκιμών εν όψει του Grand Prix του Μονακό. Δεύτερος ο Ρόσμπεργκ, τρίτος ο Ρικιάρντο.

Χάμιλτον και πάλι, Mercedes και πάλι…
Ο πρώτος γύρος των ελεύθερων δοκιμών εν όψει του Grand Prix του Μονακό δεν άλλαξε τίποτε από όσα ξέραμε μέχρι τώρα στη Formula 1. Για μια ακόμη φορά ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ο ταχύτερος πιλότος και για μία ακόμη φορά οι Mercedes έμοιαζαν ασυναγώνιστες με τον Νίκο Ρόσμπεργκ να είναι πίσω από τον Βρετανό.

Οι δύο Red Bull, των Ντάνιελ Ρικιάρντο και Σεμπάστιαν Φέτελ, κατέλαβαν την τρίτη και πέμπτη θέση, ενώ τέταρτος και έκτος αντίστοιχα ήταν ο Φερνάντο Αλόνσο και ο Κίμι Ραϊκόνεν με Ferrari.

Ο δεύτερος γύρος των ελεύθερων δοκιμών θα γίνει στις 15:00, ενώ μετά η δράση συνεχίζεται το Σάββατο με τον τρίτο γύρο και τις κατατακτήριες, πριν τον αγώνα της Κυριακής (15:00).

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Χάμιλτον, Mercedes, 1:18.271
2. Ρόσμπεργκ, Mercedes, +0.032
3. Ρικιάρντο, Red Bull, +0.235
4. Αλόνσο, Ferrari, +0.659
5. Φέτελ, Red Bull, +0.772
6. Ραϊκόνεν, Ferrari, +1.196
7. Μπότας, Williams, +1.223
8. Πέρες, Force India,+1.395
9. Μάγκνουσεν, McLaren, +1.518
10. Χούλκενμπεργκ, Force India, 1.585
11. Μπάτον, McLaren
12. Γκουτιέρες, Sauber
13. Γκροσάν, Lotus
14. Μαλδονάδο, Lotus
15. Βερνιέ, Toro Rosso
16. Μάσα, Williams
17. Σούτιλ, Sauber
18. Κβίατ, Toro Rosso
19. Μπιανκί, Marussia
20. Έρικσον, Caterham
21. Κομπαγιάσι, Caterham
22. Τσίλτον, MarussiaΠηγή: sport-fm.gr

Κανείς παίκτης δεν θέλει Ολυμπιακό!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr την… άρνηση των ποδοσφαιριστών να κάνουν μεταγραφή στον Ολυμπιακό.

Κανείς παίκτης δεν θέλει Ολυμπιακό!
***Έτσι όπως πάει θα πιστέψουμε ότι στον Ολυμπιακό δεν θέλει να έρθει κανείς παίκτης!

***Βγαίνει ο Νάτκο του ΠΑΟΚ και δηλώνει ότι ποτέ δεν θα πήγαινε στον Ολυμπιακό.

***Βγαίνει τώρα ο Ζέκα του Παναθηναϊκού και δηλώνει ότι κι αυτός ποτέ δεν θα πήγαινε στον Ολυμπιακό.

***Τις προάλλες είχε βγει κι είχε πει ο Σαρρής ότι τον ήθελε ο Ολυμπιακός, αλλά αυτός προτίμησε την ΑΕΚ.

***Τι να πω ρε παιδιά. Αφού υπάρχουν παίκτες που δεν θέλουν να παίρνουν πρωτάθλημα και να παίζουν κάθε χρόνο στο Τσάμπιονς Λιγκ, εγώ πάω πάσο.

***Απλά υπάρχουν και κάποια…ερωτηματικά.

***Π.χ. ποιος είπε σε αυτούς τους παίκτες ότι ο Ολυμπιακός τους θέλει;

***Κι ένα δεύτερο: ποιος μου λέει εμένα ότι αυτοί οι παίκτες δεν θα πήγαιναν τρέχοντας στο Ρέντη, αν ο Ολυμπιακός πήγαινε και τους κατέθετε μία επίσημη προσφορά;… Πηγή: sport-fm.gr

Ανακοίνωση-στήριξη με αφορμή τον Παπαϊωάννου!!

Τη στήριξη προς όσους βοήθησαν τον Άρη, «φωτογραφίζοντας» τον Ντίμη Παπαϊωάννου, έδειξε η ΚΜΑ, με αφορμή τα όσα ακούστηκαν για αυτόν, που τον οδήγησαν στην απόσυρση του από τα δρώμενα του Άρη.

Ανακοίνωση-στήριξη με αφορμή τον Παπαϊωάννου
Ανακοίνωση μέσω της οποίας φανερώνει τη στήριξη της προς όσους έχουν συνεισφέρει στον Άρη εξέδωσε η ΚΜΑ. Προφανώς αυτό έγινε με αφορμή τα αρνητικά σχόλια που ακούστηκαν για τον Ντίμη Παπαϊωάννου, ο οποίος πρόσφατα έκανε ταμειακή διευκόλυνση ώστε να πάρουν οι ποδοσφαιριστές μέρος των χρημάτων τους.

«Το διοικητικό συμβούλιο της Κ.Μ.Α. εκφράζει την απόλυτη στήριξη σε όλους όσους έχουν συνεισφέρει, είτε οικονομικά είτε με εθελοντική προσφορά, στο μεγαλύτερο σωματείο της Β. Ελλάδας. Τονίζουμε για ακόμη μία φορά, ότι οι λέξεις απαξίωση, χλευασμός και διχόνοια δεν εκφράζουν τον ΑΡΗ και κανέναν γνήσιο οπαδό αυτού», ανέφερε η Κοινωνία Μελών Άρη. Πηγή: sport-fm.gr

Τα γλυκά του Μήτρογλου!! (video)

Ο Κώστας Μήτρογλου με αφορμή την ονομαστική του εορτή κέρασε γλυκά τους συμπαίκτες του στην Εθνική ομάδα.

Τα γλυκά του Μήτρογλου (video)
Με τέσσερις σακούλες που είχαν μέσα κούτες με γλύκα πήγε στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, όπου προπονείται η Εθνική, ο Κώστας Μήτρογλου ανήμερα της ονομαστικής του εορτής.

Ο 25χρονος επιθετικός, ο οποίος γιόρταζε χθες, κέρασε τους συμπαίκτες του, που έκαναν χαλαρό πρόγραμμα ώστε να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση, ενώ σήμερα συγκεντρώθηκε όλη η ομάδα και σιγά-σιγά θα… φορτσάρει ενόψει Μουντιάλ.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία ανέβασε το σχετικό βίντεο στο διαδικτυακό της Εθνικής ομάδας.

«Λίγο, λίγο», που λέει και ο Σάντος.


Πηγή: sport-fm.gr

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε!!

Την πρώτη της… επίσημη συγκέντρωση ενόψει Μουντιάλ έκανε η Εθνική ομάδα με τους ποδοσφαιριστές να προπονούνται σε χαλαρούς ρυθμούς, ενώ υποβλήθηκαν στις απαραίτητες εξετάσεις.

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε
«Κομπλέ» για πρώτη φορά ενόψει Μουντιάλ παρουσιάστηκε η Εθνική ομάδα, ενώ από τη Δευτέρα μέχρι την Τετάρτη, έδωσαν το «παρών» στο προπονητικό κέντρο μόνο οι Σαμαράς, Μήτρογλου, Καραγκούνης, Μανιάτης, Σάμαρης, Χολέβας και Μανωλάς.

Η 23αδα που έχει κληθεί από τον Φερνάντο Σάντος για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας συγκεντρώθηκε το πρωί της Πέμπτης στον Άγιο Κοσμά με τους ποδοσφαιριστές να ακολουθούν χαλαρό πρόγραμμα. Πριν την έναρξη της, υποβλήθηκαν στις απαραίτητες εξετάσεις, αιματολογικές και σε λιπομέτρηση, ενώ αύριο θα κάνουν καρδιολογικές στο Metropolitan.

Θα πραγματοποιηθεί και απογευματινό πρόγραμμα στις 17:30 και οι εγκαταστάσεις θα είναι ανοιχτές για τον κόσμο. Πηγή: sport-fm.gr

Συστάσεις της ΚΑΕ Παναθηναϊκός στον κόσμο!!

Να προστατέψουν την ομάδα από συμπεριφορές που μπορεί να αποβούν επιζήμιες για την προσπάθειά της να κατακτήσει το πρωτάθλημα καλεί τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού η ΚΑΕ εν όψει Ολυμπιακού.

Συστάσεις της ΚΑΕ Παναθηναϊκός στον κόσμο
Συμπαράσταση μόνο με φωνές και χωρίς… παρεκτροπές ζητεί από τους φίλους του Παναθηναϊκού στους τελικούς με τον Ολυμπιακό, αρχής γενομένης από τον αποψινό, η ΚΑΕ με ανακοίνωσή της τονίζοντας πως ελλοχεύει ο κίνδυνος τιμωρίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Φίλες και φίλοι του Παναθηναϊκού

Η ομάδα μας ετοιμάζεται να διεκδικήσει έναν ακόμα τίτλο και να μας κάνει υπερήφανους για μια ακόμα φορά.

Γνωρίζοντας εκ των προτέρων την επιθυμία σας να ενισχύσετε την προσπάθεια των παικτών μας αλλά και την αγάπη σας στην ομάδα θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα εξής:

-Λέμε ΟΧΙ στη ρίψη αντικειμένων, στη χρήση λέιζερ, στα υβριστικά συνθήματα και σε οποιαδήποτε ενέργεια θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

-Λέμε ΝΑΙ στην ενίσχυση της ομάδας με τη φωνή μας και μόνο με αυτή όπως και στις εκδηλώσεις μέσα σε αθλητικά πλαίσια.

-Λέμε ΟΧΙ στον οποιονδήποτε θα θελήσει να παρεκτραπεί καθώς η ομάδα βρίσκεται πάνω απ’ όλους μας.

-Λέμε ΝΑΙ στην πίστη μας ότι ένα ακόμα τρόπαιο θα έρθει στο ΟΑΚΑ και στην επιθυμία μας ότι αυτό θα γίνει με το σωστό τρόπο.

-Λέμε ΟΧΙ στη βία.

-Λέμε ΝΑΙ στο φίλαθλο πνεύμα.

Παρακαλούμε για την έγκαιρη προσέλευσή σας στο ΟΑΚΑ ώστε να αποφευχθεί συνωστισμός στις Θύρες εισόδου και να διευκολυνθείτε εσείς.

Παρακαλούμε για την άριστη συνεργασία σας κατά τη διάρκεια του ελέγχου.

Μη διστάσετε να ρωτήσετε τον οποιονδήποτε αρμόδιο στο γήπεδο για οποιαδήποτε απορία σας.

Όλοι μαζί, ενωμένοι θα είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την ομάδα ώστε να κατακτήσει έναν ακόμα τίτλο
».

«Πολίτης» Σανιά!

Στη Μάντσεστερ Σίτι μετακομίζει ο Μπακαρί Σανιά. Η εφημερίδα L’ Equipe αναφέρει πως ο Γάλλος μπακ συμφώνησε τη Δευτέρα με τους «πολίτες» και μένουν μόνο οι ανακοινώσεις.

«Πολίτης» Σανιά!
Στα χνάρια δύο συμπατριωτών του βαδίζει ο Μπακαρί Σανιά. Ο Γάλλος δεξιός μπακ ακολουθώντας το παράδειγμα των Νασρί και Κλισί θα συνεχίσει την καριέρα του από την Άρσεναλ στη Μάντσεστερ Σίτι.

Η εφημερίδα L’ Equipe αναφέρει στο σημερινό της φύλλο πως ο 31χρονος άσος, που μένει ελεύθερος από τους «κανονιέρηδες», συμφώνησε οριστικά τη Δευτέρα να μετακομίσει στους «πολίτες».

Ο Σανιά, που είναι στην αποστολή της Γαλλίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο, αγωνιζόταν στην Άρσεναλ από το 2007 μετρώντας 213 συμμετοχές και 4 γκολ.Πηγή: sport-fm.gr

«Δεν έχει πρόταση από ΠΑΟΚ ο Νάτχο»

Διέψευσε τα περί πρότασης από τον ΠΑΟΚ προς τον Μπίμπρας Νάτχο για ανανέωση της συνεργασίας του ο μάνατζερ του παίκτη και ανέφερε πως υπάρχει ενδιαφέρον από Γαλατάσαραϊ και Ρόμα.

«Δεν έχει πρόταση από ΠΑΟΚ ο Νάτχο»
Καμία επίσημη προσέγγιση δεν έκανε ο ΠΑΟΚ στον Μπίμπρας Νάτχο για ανανεωθεί το συμβόλαιο του, σύμφωνα με τον μάνατζερ του Ισραηλινού μέσου. Πρόσφατα, κυκλοφόρησε η φήμη ότι ο «Δικέφαλος του Βορρά» πρότεινε στον πρώην παίκτη της Ρουμπίν Καζάν να παραμείνει στην Τούμπα με ετήσιες οικονομικές απολαβές περίπου 1,6 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, ο Λεονίντ Ιστράτι έκανε δηλώσεις στη «Metrosport» και τόνισε πως ο Νάτζο είχε σύντομη συνομιλία με τον Ιβάν Σαββίδη μετά το τελευταίο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και πως τα υπόλοιπα είναι απλά θεωρίες. Επιπλέον, έκανε λόγο για ενδιαφέρον αρκετών ομάδων για την απόκτηση του 26χρονου ποδοσφαιριστή και πως μεταξύ αυτών βρίσκονται Γαλατασαράι, Ρόμα.

«Δεν έχω ακόμη καμία πρόταση από τον ΠΑΟΚ, δεν μίλησε με μένα κανείς άνθρωπος της ομάδας, ούτε ο κ. Σαββίδης, ο οποίος είχε, πάντως, μία σύντομη συνομιλία με τον Νάτχο μετά το τελευταίο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Δεν είναι καλό νομίζω να λέμε θεωρίες, εάν θέλει ο Σαββίδης, εγώ είμαι ο επίσημος ο ατζέντης του μπορεί να με προσεγγίσει για να συζητήσουμε. Το τι σκέφτεται ο Νάτχο για τον ΠΑΟΚ είναι γνωστό, δεν χρειάζεται να λέμε ξανά τα ίδια...Υπάρχει ενδιαφέρον για τον Μπίμπρας από αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες, ποτέ δεν έπαψε να συμβαίνει αυτό. Ήταν γνωστό ακόμη και πριν έρθει στον ΠΑΟΚ ότι τον βολιδοσκοπούν πολλές ομάδες. Υπάρχει ενδιαφέρον από τη Γαλατασαράι και τη Ρόμα και από μερικές ακόμη», επισήμανε.

Επιπλέον, φάνηκε πως αναμένει σύντομα τις εξελίξεις: «Πρόθεσή μας είναι τέλη του μήνα, αρχές του επόμενου να καταλήξουμε στην επιλογή μας. Δεν θέλουμε να καθυστερήσουμε παραπάνω».Πηγή: sport-fm.gr

«Συναγερμός» με Σουάρες!

Ανησυχία στις τάξεις της εθνικής Ουρουγουάης με τον Λουίς Σουάρες, που τραυματίστηκε στο γόνατο και θα υποβληθεί σε επέμβαση. Στον «αέρα» η συμμετοχή του στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

«Συναγερμός» με Σουάρες
Συναγερμός έχει σημάνει εδώ και λίγες ώρες στις τάξεις της εθνικής ομάδας της Ουρουγουάης. Ο Λουίς Σουάρες τραυματίστηκε στο γόνατο στην τελευταία προπόνηση και υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία, τα αποτελέσματα της οποίας έδειξαν ότι έχει πειραχτεί ο μηνίσκος.

Ο επιθετικός της Λίβερπουλ θα υποβληθεί άμεσα σε αρθροσκόπηση στο Μοντεβιδέο και η συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, που αρχίζει στις 12 Ιουνίου, θα εξαρτηθεί από την πορεία της αποθεραπείας του.

Στις τάξεις της «σελέστε» υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα προλάβει να είναι έτοιμος στην πρεμιέρα, αλλά η αλήθεια είναι ότι σε τέτοιες περιπτώσεις, κάθε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη. Ο Σουάρες αποτελεί βαρόμετρο για την ομάδα και πιθανή απουσία του θα είναι τεράστια. Η Ουρουγουάη συμμετέχει στον όμιλο-φωτιά με Αγγλία, Ιταλία και Κόστα Ρίκα.Πηγή: sport-fm.gr

«Προσπαθούμε να φέρουμε Φινμπόγκασον»

Επιβεβαίωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης την προσπάθεια του Ολυμπιακού να αποκτήσει τον Άλφρεντ Φινμπόγκασον. Δείτε τι δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ για τον Ισλανδό φορ της Χέρενφεϊν.

«Προσπαθούμε να φέρουμε Φινμπόγκασον»
Από τα πλέον… αρμόδια χείλη επιβεβαιώθηκε όχι απλώς το ενδιαφέρον, αλλά και η προσπάθεια του Ολυμπιακού να αποκτήσει τον Άλφρεντ Φινμπόγκασον. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη για την υποψηφιότητά του ως δημοτικού συμβούλου με την παράταξη «Πειραιάς Νικητής» του Γιάννη Μώραλη έκανε και… μεταγραφική αποκάλυψη.

«Είναι ένας πάρα πολύ καλός παίκτης, τον οποίο παρακολουθούμε εδώ κι έναν χρόνο. Θα προσπαθήσουμε να τον φέρουμε. Σε αυτή τη θέση κοιτάζουμε κι άλλους παίκτες, αλλά αυτός είναι από τους καλύτερους που εξετάζουμε», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ στο «MEGA» για τον 25χρονο Ισλανδό φορ.

Ερωτηθείς για το αν θεωρεί πως έχει κάνει αρκετά για να ανέβει το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου, απάντησε: «Σίγουρα έχουμε κάνει πολλά. Οπωσδήποτε υπάρχουν προβλήματα, αλλά στον Ολυμπιακό έχουμε προσφέρει πολλά, τόσο με τις ακαδημίες και τις σχολές ποδοσφαίρου μας, όσο και με τα συνεργαζόμενα ερασιτεχνικά σωματεία στον Πειραιά».Πηγή: sport-fm.gr

Προπονείται ο Ντιέγκο Κόστα!!

Βάσιμες οι ελπίδες του Ντιέγκο Κόστα να προλάβει τον τελικό του Champions League. Σήμερα θα δοκιμάσει να προπονηθεί ο φορ της Ατλέτικο.

Προπονείται ο Ντιέγκο Κόστα!
Μέχρι προχθές ήταν αμφίβολο ακόμη και το αν θα προλάβει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Πλέον ο Ντιέγκο Κόστα δείχνει ικανός να αγωνιστεί στον τελικό του Champions League.

Ο Βραζιλιάνος (που έχει πολιτογραφηθεί Ισπανός) επιθετικός υπέστη θλάση στο δικέφαλο στον αγώνα της Ατλέτικο με την Μπαρτσελόνα, αλλά είναι πιθανό να ενισχύσει τελικά την ομάδα του στον μεγάλο αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Χθες έκανε ταξίδι-αστραπή στο Βελιγράδι για να ακολουθήσει μια πρωτοποριακή θεραπεία (με χρήση πλακούντα αλόγου!) και ήδη φέρεται να αισθάνεται καλύτερα. Σήμερα θα δοκιμάσει να προπονηθεί κανονικά και εφόσον τα καταφέρει θα είναι τουλάχιστον στον πάγκο των «ροχιμπλάνκος» στον τελικό της Λισαβόνας.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν προχωράει του Βιτόλο!!

Δύσκολα θα αποκτηθεί από τον ΟΦΗ ο Βίκτορ Βιτόλο, αν και πρόσφατα παρουσιάστηκε κλεισμένη η μεταγραφή του Ισπανού μέσου στους κρητικούς. «Αγκάθι» αποτελεί το οικονομικό.

Δεν προχωράει του Βιτόλο
Θετικός στο να επιστρέψει στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά από απουσία ενός χρόνου εμφανίζεται ο Βίκτορ Βιτόλο και είναι διατεθειμένος να ρίξει αρκετά το κασέ του. Ο Ισπανός μέσος που έχει αγωνιστεί σε Άρη, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό από τον οποίον αποχώρησε το περασμένο καλοκαίρι και τη φετινή σεζόν άνηκε στην τούρκικη Ελάγκισπορ, προτάθηκε στον ΟΦΗ. Μάλιστα, το βράδυ της Τρίτης δημοσιεύματα έκαναν λόγο για σχεδόν τελειωμένη μεταγραφή.

Ωστόσο, τα δεδομένα της συγκεκριμένης υπόθεσης είναι διαφορετικά. Μπορεί, ο παίκτης να εμφανίζεται θετικός στο να αγωνιστεί ξανά στη Superleague, αλλά δύσκολα θα καταφέρει να τον ικανοποιήσει οικονομικά ο κρητικός σύλλογος καθότι δεν μπορεί να φτάσει ούτε τις 250.000 ευρώ ετησίως που ζητάει τώρα ο παίκτης. Ο πρόεδρος, Μάνθος Πουλινάκης έχει τονίσει πως θα γίνει… νοικοκύρεμα στην ΠΑΕ, οπότε αυτά τα ποσά είναι απλησίαστα για αμοιβή ποδοσφαιριστή.

Επιπλέον, ο Βιτόλο έχει γνώση της κατάστασης που επικρατεί στον ΟΦΗ και θέλει να εργαστεί σε ομάδα με καλύτερες συνθήκες.Πηγή: sport-fm.gr

Συμφωνία Γιουνάιτεντ-Μπάγερν για Κρόος!!

Σε συμφωνία 25 εκατ. ευρώ με την Μπάγερν για την απόκτηση του Τόνι Κρόος φέρεται να ήρθε η Μαν. Γιουνάιτεντ. «Κλείνει» και ο Σο, διακαείς πόθοι Ρόμπεν και Χούμελς.

Συμφωνία Γιουνάιτεντ-Μπάγερν για Κρόος
Παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα πρέπει να θεωρείται ο Τόνι Κρόος. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, οι «κόκκινοι διάβολοι» ήρθαν σε συμφωνία με την Μπάγερν για την απόκτηση του Γερμανού μέσου έναντι 25 εκατ. ευρώ.

Ο 24χρονος άσος, που φέτος είχε 51 συμμετοχές, 4 γκολ και 9 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, είχε συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο με τους Βαυαρούς.

Η ενίσχυση της Γιουνάιτεντ δεν σταματά εδώ. Προ των πυλών βρίσκεται ο αριστερός μπακ της Σαουθάμπτον Λιούκ Σο έναντι ποσού που ξεπερνά τα 30 εκατ. ευρώ, ενώ διακαείς πόθοι του Λουίς Φαν Χάαλ είναι ο Ματς Χούμελς για το κέντρο άμυνας και Άριεν Ρόμπεν για την επίθεση, αν και δεν είναι καθόλου εύκολο να αποκτηθούν από Ντόρτμουντ και Μπάγερν αντίστοιχα. Πηγή: sport-fm.gr

«Δεν θέλει αύξηση, αλλά… φροντίδα ο Τουρέ»

Ο μάνατζερ του Γιάγια Τουρέ, Ντιμίτρι Σέλουκ, διέψευσε πως ο πελάτης του επιδιώκει μεγαλύτερο συμβόλαιο από τη Μάντσεστερ Σίτι. Επαφή με τον παίκτη ετοιμάζουν οι «πολίτες».

«Δεν θέλει αύξηση, αλλά… φροντίδα ο Τουρέ»
Η δυσαρέσκεια που εξέφρασε ο Γιάγια Τουρέ απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι επειδή αγνόησε τα γενέθλιά του φτάνοντας να αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο αποχώρησής του από την ομάδα, έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις. Πολλοί έσπευσαν-μάλλον όχι άδικα-να αποδώσουν αυτή την «κρίση» σε προσπάθεια της πλευράς του Ιβοριανού μέσου να εξασφαλίσει ένα μεγαλύτερο συμβόλαιο.

Κάτι τέτοιο διαψεύδει ο μάνατζέρ του, γνωστός και από την περιπετειώδη συνεργασία του με τον Ολυμπιακό, Ντιμίτρι Σέλουκ. «Ο κόσμος πιστεύει πως το κάναμε αυτό για να αναπροσαρμοστεί το συμβόλαιό του και να κερδίσουμε περισσότερα χρήματα. Σε ό,τι αφορά αυτό, το συμβόλαιο του Γιάγια είναι εντάξει. Για μας το πιο σημαντικό είναι να προσέχει περισσότερο τον Γιάγια ο σύλλογος, γιατί του προσφέρει πολλά», τόνισε.

Σύμφωνα με τον αγγλικό Τύπο, ο αθλητικός διευθυντής της Μαν. Σίτι, Τσίκι Μπεγκιριστάιν, θα έχει συνάντηση με τον 31χρονο άσο για να τον καθησυχάσει και να τον διαβεβαιώσει πως η ομάδα είναι στο πλευρό του. Πάντως για την ώρα δεν φαίνεται στον ορίζοντα πρόθεση των «πολιτών» για νέο συμβόλαιο στον παίκτη, καθώς μόλις πέρσι υπέγραψε μέχρι το 2017 με αποδοχές 200.000 λιρών την εβδομάδα. Πηγή: sport-fm.gr

Επιτέλους… μόνοι!

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αρχίζουν απόψε στο ΟΑΚΑ τις μάχες μέχρι τελικής πτώσης με έπαθλο το πρωτάθλημα. Τα τελευταία νέα των δύο μονομάχων και η μακρά παράδοση του ζευγαριού.

Επιτέλους… μόνοι
Χρειάστηκε να περιμένουν τόσους μήνες για το… αναπόφευκτο. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ήταν συνεπείς στο «προκαθορισμένο» ραντεβού τους στους τελικούς της Α1 και η μάχη για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος αρχίζει απόψε από το ΟΑΚΑ (22:00, ΝΕΡΙΤ, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr).

Οι δύο «αιώνιοι» που φέτος μετά από αρκετά χρόνια δεν είχαν αμφότεροι την πρόκληση, αλλά και την κόπωση ενός Final Four, έχουν εστιάσει στο τρόπαιο που εν ολίγοις θα κρίνει αν η φετινή σεζόν θα κλείσει με θετικό ή αρνητικό πρόσημο γι’ αυτούς. Γιατί-κακά τα ψέματα-στον μεν νταμπλούχο πέρσι Παναθηναϊκό δεν θα αρκεί φέτος το Κύπελλο, στον δε πρωταθλητή Ευρώπης για δεύτερη συνεχή χρονιά πέρσι Ολυμπιακό θα κακοφανεί να μείνει φέτος με άδεια χέρια.

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε χωρίς κανένα πρόβλημα και παρουσία του Θανάση Γιαννακόπουλου την προετοιμασία του, ενώ η αποστολή κατέλυσε σε ξενοδοχείο. Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης έχει όλους τους παίκτες διαθέσιμους, πλην του Μάικ Μπατίστ που δεν έχει θέση στο ρόστερ της Α1. Οι «πράσινοι» ποντάρουν πολλά στην παρουσία του κόσμου, που αναμένεται να δώσει δυναμικό «παρών», αν και η προχωρημένη ώρα έναρξης του αγώνα δεν ευνοεί για sold out.

Ο Ολυμπιακός με τη σειρά του θα είναι πλήρης, με εξαίρεση τον Βασίλη Καββαδά, ο οποίος ταλαιπωρείται από διάστρεμμα και θα χάσει όλη τη σειρά των τελικών. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να εκμεταλλευτούν την πίεση που νιώθει σε μεγαλύτερο βαθμό ο γηπεδούχος και να κάνουν εξ αρχής το break που απαιτείται για να φτάσουν στον τίτλο.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι κ.κ. Γκόντας, Τανατζής και Ταβουλαρέας. Ο δεύτερος αγώνας της σειράς θα γίνει τη Δευτέρα στο ΣΕΦ (19:45).

Η παράδοση

Οι δύο ομάδες αναμετρώνται για ένατη σερί χρονιά σε τελικούς (14η συνολικά). Ο Παναθηναϊκός μετρά εννιά επικρατήσεις και ο Ολυμπιακός τέσσερις. Στα 57 ματς που έχουν γίνει για τους τελικούς μεταξύ των δύο «αιωνίων» η έδρα έχει «σπάσει» μόλις οκτώ φορές, τις επτά με «θύτη» τον Παναθηναϊκό. Παράλληλα ένα ματς δεν έγινε ποτέ (το 1993 οι «πράσινοι» είχαν αρνηθεί να κατέβουν διαμαρτυρόμενοι για τη διαιτησία) κι δύο ματς δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ (το 2010 και το 2013 στο ΣΕΦ, λόγω επεισοδίων).

Φέτος οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί ήδη πέντε φορές, δύο στο πρωτάθλημα, ισάριθμες στο Top 16 της Ευρωλίγκας και μία στα ημιτελικά του Κυπέλλου, με την έδρα να «μιλά» σε όλες τις περιπτώσεις και τον Παναθηναϊκό να έχει τρεις νίκες έναντι δύο του Ολυμπιακού.

Οι «πράσινοι» μετρούν 31 νίκες σε ισάριθμα ματς τελικών στο ΟΑΚΑ, το οποίο χρησιμοποιούν από την περίοδο 1995/96 με εξαίρεση τη διετία 2002-2004 όταν έπαιζαν στο Σπόρτιγκ, ενώ στο κλειστό του Αμαρουσίου έχουν 24 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις σε τελικούς απέναντι στον Ολυμπιακό.

Η τελευταία ήττα του Παναθηναϊκού σε σειρά τελικών στην έδρα του, ήταν στις 8 Μαΐου του 1993 αλλά στο κλειστό της Γλυφάδας. Έκτοτε το «τριφύλλι» μετρά 37 νίκες σε 37 παιχνίδια ως γηπεδούχος σε τελικούς πρωταθλήματος. Η πιο πρόσφατη ήττα του Παναθηναϊκού στο «σπίτι» του σε play offs ήταν την 1η Ιουνίου του 2003, με 85-82 από το Περιστέρι για τα ημιτελικά της Α1 στο κλειστό του Σπόρτιγκ. Έκτοτε μετρά 57 συνεχείς νίκες στην έδρα του.

Συνολικά και σε όλες τις διοργανώσεις οι δύο «αιώνιοι» έχουν αναμετρηθεί 203 φορές με τον Παναθηναϊκό να έχει 116 νίκες και τον Ολυμπιακό 87, ενώ σε επίπεδο πρωταθλήματος ΕΣΑΚΕ το επί μέρους «σκορ» είναι 60-47 (38-25 στα play offs). Πηγή: sport-fm.gr

«Θέλει να ανεβάσει τον Ολυμπιακό και άλλο στην Ευρώπη»

Στόχο να δημιουργήσει έναν Ολυμπιακό ακόμη καλύτερο στην Ευρώπη έχει ο Βαγγέλης Μαρινάκης, όπως δήλωσε ο Σάββας Θεοδωρίδης στη «SportDay» και μίλησε επίσης για τα σχέδια που κάνει για τον Πειραιά.

«Θέλει να ανεβάσει τον Ολυμπιακό και άλλο στην Ευρώπη»
Τη στήριξη του στον Βαγγέλη Μαρινάκη με αφορμή την υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές έδειξε ο Σάββας Θεοδωρίδης σε συνέντευξη του στη «SportDay». Ο εκ των αντιπροέδρων του Ολυμπιακού τόνισε πως ο ισχυρός άνδρας των «ερυθρόλευκων» κάνει μεγάλα όνειρα για τον Πειραιά. Επιπλέον, εξέφρασε τη σιγουριά του ότι ο Γιάννης Μώραλης βγει νικητής την ερχόμενη Κυριακή και άσκησε κριτική στον νυν Δήμαρχο, Βασίλη Μιχαλολιάκο.

Ωστόσο, δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τον Ολυμπιακό. «Ο Μαρινάκης έχει τον νου του στον Ολυμπιακό. Έχει στόχο να τον ανεβάσει κι άλλο στην Ευρώπη, όπου φέτος μεγαλουργήσαμε», σχολίασε.

Σε ότι αφορά τις εκλογές ανέφερε αρχικά: «Ο Μαρινάκης, με ό,τι κι αν ασχοληθεί, δεν θέλει να αποτύχει. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην πετύχει. Είναι τελειομανής. Έχει μεγάλα όνειρα για τον Πειραιά. Είμαι μαζί του καθημερινά, είμαι κοντά του στις βόλτες που κάνει σε όλον τον Πειραιά. Ο πατέρας του ήταν βουλευτής και πήγαμε και στο γραφείο που είχε. Ο Μώραλης θα είναι ο επόμενος δήμαρχος. Είναι ένα καταπληκτικό παιδί, έχει πετύχει σε ό,τι έχει κάνει στη ζωή του. Είναι άφθαρτος, όπως και ο Μαρινάκης. Προέρχεται από πολιτική οικογένεια. Γνώριζα τον πατέρα του Πέτρο, που ήταν υπουργός. Μαζί με τον Γεννηματά ήταν οι πιο πετυχημένοι υπουργοί».

Ο κ. Θεοδωρίδης τόνισε πως Βαγγέλης Μαρινάκης και Γιάννης Μώραλης έχουν όραμα για τον Πειραιά και πως θα προσφέρουν πολλά. «Είναι πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει, να συγκροτείται ένας κοινωνικός φορέας από ανθρώπους όλων των κομμάτων, όλων των πολιτικών αποχρώσεων και σε 20-25 ημέρες να τα βάζουν με επαγγελματίες πολιτικούς, που είναι δεκαετίες στα πράγματα και έχουν φέρει την Ελλάδα εδώ που έφτασε. Ένα όραμα ένωσε αυτούς τους ανθρώπους και γι' αυτό συσπειρώθηκε ο κόσμος στον "Πειραιά Νικητή". Ο Πειραιάς υποφέρει και όλοι ξέρουν ότι ο Μώραλης, ο Μαρινάκης θα προσφέρουν πολλά, θα κάνουν πολλά για την πόλη. Θα τρίβουν τα μάτια τους με αυτά που θα γίνουν στον Πειραιά», ανέφερε και πρόσθεσε: «Ο Μαρινάκης θέλει να αναβαθμίσει τον Πειραιά, να τον κάνει το καλύτερο λιμάνι όχι της Μεσογείου, αλλά παγκοσμίως. Γιατί έχει δυνατότητες ο Πειραιάς. Γυρίζουμε τις γειτονιές και ξέρουμε τι θέλει, τι χρειάζεται ο κόσμος. Και η συμπαράσταση του κόσμου όμως είναι εντυπωσιακή. Είμαι μαζί του κάθε μέρα και είναι πρωτοφανές αυτό που βλέπω. Ειδικά από τις γυναίκες. Τόσα χρόνια οι πολιτικοί ήταν όλο υποσχέσεις. Σας λέω ειδικά για τις γυναίκες, είναι κάτι που μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση».

Δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τον νυν Δήμαρχο της Πόλης, Βασίλης Μιχαλολιάκο, ασκώντας του σκληρή κριτική: «Είδα τον κύριο Μιχαλολιάκο σε μία τηλεοπτική εκπομπή και δεν ήξερε τι να απαντήσει, τι να πει όταν του έλεγαν ότι δεν είδαν τίποτα να γίνεται απ' όσα κατήγγειλε. Δικός του σύμβουλος τον διέψευσε. Είναι κακό ένας πολιτικός να λέει ψέματα. Είναι κακό να προκαλεί, να φέρνει διχόνοια. Πρέπει να καταλάβει ότι όλα αυτά είναι σε βάρος του. Εμείς, όταν χάνουμε δίνουμε συγχαρητήρια στον αντίπαλο. Αυτό πρέπει να κάνει και ο κύριος Μιχαλολιάκος. Πρέπει να γίνουν οι εκλογές με ησυχία, ηρεμία. Ο Μαρινάκης δεν θέλει τίποτα άλλο, δεν θέλει να συμβεί το παραμικρό. Ξέρουμε τα παιχνίδια τους, εμείς θα απαντάμε με χαμόγελο και θα φεύγουμε ό,τι κι αν γίνει. Πρέπει όλοι να σέβονται τον κόσμο και να είναι πεντακάθαροι. Το να έχει την πόλη καθαρή είναι το αυτονόητο. Είναι ντροπή να προβάλλεις αυτό. Είναι το αυτονόητο».

Όσο για το αποτέλεσμα της Κυριακής; «Εγώ είμαι σίγουρος για τη νίκη. Θα ξυπνήσει ο λαός του Πειραιά, ήδη ξύπνησε όπως φάνηκε την πρώτη Κυριακή. Τόσα χρόνια τον αποκοίμιζαν. Και επαναλαμβάνω, ο κόσμος θα δώσει τη δύναμη στον συνδυασμό του Μώραλη για να κάνει πολλά πράγματα για την πόλη. Να είστε βέβαιοι γι' αυτό. Ο κόσμος τον πιστεύει, λέει "να δούμε κάτι άλλο". Ο συνδυασμός "Πειραιάς Νικητής" θα θριαμβεύσει. Είναι πολύ δύσκολες οι εκλογές, έχουν μείνει δύο αντίπαλοι. Η πολιτική με τον Μιχαλολιάκο και ο κοινωνικός φορέας με τον Μώραλη. Ψηφίζουν και οι Ολυμπιακοί, που έχουν κάνει περήφανο τον Πειραιά και θα συνεχίσουν να τον κάνουν. Πρέπει ο κόσμος να δώσει δύναμη σ' αυτόν τον κοινωνικό φορέα για να θριαμβεύσει και να κάνει πολλά για την πόλη», ήταν τα λόγια του.

Ζέκα: «Μένω εδώ, ποτέ στον Ολυμπιακό»

«Θέμα λεπτομερειών να συμφωνήσω για νέο συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό», δηλώνει ο Ζέκα, ενώ αποκλείει μετακίνηση στον Ολυμπιακό. «Ήμασταν η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα», πρόσθεσε.

Ζέκα: «Μένω εδώ, ποτέ στον Ολυμπιακό»
Την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Παναθηναϊκό προανήγγειλε ο Κάρλος Ζέκα σε συνέντευξή του στη Live Sport. Ο Πορτογάλος μέσος ξεκαθάρισε πως αν ποτέ έφευγε θα ήθελε να φέρει αρκετά χρήματα στα ταμεία του «τριφυλλιού», ενώ απέκλεισε να πάρει μεταγραφή για τον Ολυμπιακό.

Παράλληλα μίλησε για την εξέλιξη των «πράσινων» μέσα στη χρονιά, χαρακτήρισε την ομάδα του κορυφαία στην Ελλάδα, ενώ αποθέωσε Μπεργκ, Αναστασίου, Νταμπίζα και Αλαφούζο βάζοντας ψηλότερα τον πήχη για τη νέα σεζόν.

Αναλυτικά ο Ζέκα μίλησε για:

-την εξέλιξη του Παναθηναϊκού μέσα στη χρονιά: «Στην αρχή της σεζόν, βλέποντας το ρόστερ, σκεφτόμουν ότι θα είχαμε μια δύσκολη χρονιά. Μετά τις προσθήκες των Φιγκερόα, Πράνιτς, Σίλντενφελντ και Αμπέντ πίστεψα ότι μπορούσαμε να πετύχουμε κάτι. Δεν ξεκινήσαμε καλά κι όλοι είχαν στο μυαλό τους τον πρόσφατο υποβιβασμό της ΑΕΚ. Ξέραμε ότι στην αρχή θα ήταν δύσκολα γιατί δεν ξέραμε πώς παίζει ο συμπαίκτης μας, αλλά ο προπονητής μάς έκανε να πιστεύουμε ότι μπορούσαμε να πετύχουμε, τα πράγματα βελτιώθηκαν μέχρι που φτάσαμε στο σημείο να γίνουμε-κατά τη γνώμη μου-η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Μας είχαν πει ο Αναστασίου και ο Νταμπίζας ότι θέλουν να χτιστεί μια ομάδα όχι για μια σεζόν, αλλά για πολλά χρόνια. Η δουλειά που έκαναν ήταν σπουδαία. Από την πρώτη σεζόν πετύχαμε αρκετά. Είχαμε στήριξη επίσης από τον κόσμο και τη διοίκηση».

-τη νίκη στο ‘Καραϊσκάκη’: «Θυμάμαι στην προθέρμανση ακούστηκε από τα μεγάφωνα πως αν μας κέρδιζαν θα κατακτούσαν το πρωτάθλημα. Είπα, λοιπόν, ότι ‘δεν ήρθαμε εδώ για να γίνουμε μέρος της γιορτής τους’. Θα ήταν οδυνηρό για τον κόσμο μας. Μπήκαμε συγκεντρωμένοι και παίξαμε φανταστικά. Μετά από εκείνο το ματς νιώθαμε ανίκητοι».

-τη βοήθεια που του πρόσφερε ο Αναστασίου: «Δεν ξεκίνησα καλά τη σεζόν και ο κόουτς με κάλεσε αρκετές φορές για να με ρωτήσει τι συνέβαινε, τι με προβλημάτιζε, τη χρειαζόμουν για να με βοηθήσει. Αυτό ήταν απίστευτο. Εκείνη τη στιγμή ήταν ο φίλος μου, όχι ο προπονητής μου. Συνέβαινε με όλους. Είναι σημαντικό ότι προλάβαινε καταστάσεις. Όταν κάποιος πήγαινε να ξεφύγει από τη φιλοσοφία της ομάδας, τον επανέφερε. Ήξερε πώς να διαχωρίζει τις στιγμές. Και βέβαια κατόρθωσε να παίξουμε έτσι, το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα».

-τον Μάρκους Μπεργκ: «Όλη τη χρονιά έκανε τη διαφορά. Στην αρχή ήταν λογικό να μην ξεκινήσει καλά, αλλά μετά άρχισε να σκοράρει, κάτι βασικό για να αποκτήσει αυτοπεποίθηση ένας επιθετικός. Έκανε φανταστική σεζόν. Ήταν ο καλύτερος παίκτης στη Σούπερ Λίγκα».

-τον Γιάννη Αλαφούζο: «Είναι τόσο καλός άνθρωπος. Τον βλέπω σαν μέλος της οικογένειάς μου. Δεν σου βγάζει το στυλ του προέδρου που είναι σοβαρός και απόμακρος. Είναι ακριβώς το αντίθετο. Ανέλαβε την ομάδα σε δύσκολο σημείο και προσπαθεί να χτίσει ξανά το σύλλογο. Στην αρχή θυμάμαι ότι έκανε λάθη, γιατί δεν ήξερε. Του το είχα πει γιατί μου έδωσε ο ίδιος το θάρρος. Φέτος ήταν καλύτερος και αυτό το είδαν όλοι».

-την ανανέωση του συμβολαίου του: «Στο μυαλό μου δεν είναι πρόβλημα. Τώρα που τελείωσε η σεζόν έχουμε χρόνο να μιλήσουμε χωρίς βιασύνη. Έχουμε ξεκινήσει τις συζητήσεις, αλλά εγώ δεν έχω ακόμη μιλήσει. Πριν δύο εβδομάδες υπήρξε συζήτηση με τον μάνατζέρ μου, αλλά δεν μπήκαμε στο οικονομικό. Ο σύλλογος είναι ευχαριστημένος μαζί μου, εγώ θέλω να μείνω στον Παναθηναϊκό, όπου όλοι με αγαπούν και μου το δείχνουν. Νομίζω ότι είναι θέμα λεπτομερειών να συμφωνήσω. Αν έρθει πρόταση-που από όσο ξέρω δεν υπάρχει από κάποιον σύλλογο-πρώτα θα μιλήσω με τον Παναθηναϊκό γιατί θέλω να κερδίσει χρήματα η ομάδα».

-το αν θα πήγαινε στον Ολυμπιακό: «Ίσως να τους αρέσω, αλλά στο μυαλό μου δεν υπάρχει καμία τέτοια πιθανότητα».

-τη νέα σεζόν: «Είμαι αισιόδοξος γιατί πλέον έχουμε μια βάση. Από την πρώτη στιγμή όλοι μιλούν για το πρωτάθλημα. Εγώ δεν μιλάω για το πρωτάθλημα. Θα δώσουμε μάχη σε κάθε ματς για να πάρουμε τη νίκη. Αν συνεχίσουμε έτσι και βελτιώσουμε κάποια πράγματα, έχουμε ελπίδες. Το περασμένο καλοκαίρι κανείς δεν περίμενε να κερδίσουμε κάτι. Ίσως του χρόνου, αν πηγαίνουμε βήμα-βήμα, να μπορέσουμε να είμαστε πολύ κοντά μέχρι τέλους ή να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Έχω όνειρο την κατάκτηση του πρωταθλήματος, πρέπει όμως να μείνουμε προσγειωμένοι. Ξέρουμε τι δυσκολίες θα αντιμετωπίσουμε. Το μπάτζετ του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ είναι πολύ μεγαλύτερο».

Απόλυτο αφεντικό!!

Διάθεση να παραδώσει τα… κλειδιά στον Άγγελο Αναστασιάδη δείχνει ο Ιβάν Σαββίδης, γνωρίζοντας ότι δεν πρέπει να επαναλάβει τα λάθη του πρόσφατου παρελθόντος που έκανε με τους προπονητές του ΠΑΟΚ.

Απόλυτο αφεντικό
Ο Ιβάν Σαββίδης ρώτησε και έμαθε από συνεργάτες του και από ανθρώπους που ξέρουν και τον έχουν ζήσει τι ακριβώς εστί… Άγγελος Αναστασιάδης. Αυτό που του είπαν, ήταν ότι μπορεί να πάρει το 100% από τους ποδοσφαιριστές του, καθώς έχει τη δυνατότητα να τους εμπνεύσει όπως και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας. Επιπλέον, έγινε λόγος για ευστοχία στις μεταγραφές.

Φαίνεται πως ο μεγαλομέτοχος του «Δικεφάλου του Βορρά» αναγνωρίζει ότι έχει κάνει λάθη με τους προπονητές, οι οποίοι δεν έχουν μακροημερεύσει επί δικής του θητείας. Αυτό το στοιχείο σε συνδυασμό με τα προαναφερθέντα για τον Αναστασιάδη τον κάνουν να είναι έτοιμος να παραδώσει τα… κλειδιά του ΠΑΟΚ και των αποδυτηρίων του, στον νέο τεχνικό της ομάδας.

Ο έμπειρος τεχνικός έχει εργαστεί στον σύλλογο με άλλο αφεντικό, αλλά γνωρίζει σαν την… παλάμη του την ομάδα και για αυτό ζήτησε να υπάρχει ξεκάθαρο πλάνο. Για αυτό «τρέχει» ο ίδιος μαζί με τους συνεργάτες του, Ζήση Βρύζα και Παντελή Κωνσταντινίδη τον σχεδιασμό ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Ακόμη, θεωρείται πως θα υπάρχει καλύτερη και γρηγορότερη επικοινωνία με τον Ιβάν Σαββίδη, με την αποχώρηση του Γκέρμαν Τσιτσιακόφ. Πηγή: sport-fm.gr

Και τώρα… «χτίσιμο» με Δέλλα!

Σύσκεψη κορυφής εν όψει στην ΑΕΚ μετά την ολοκλήρωση της σεζόν και την ανανέωση της συνεργασίας με τον Τραϊανό Δέλλα. Αποφάσεις για το υπάρχον ρόστερ και 6-7 μεταγραφές ακόμη για την «Ένωση».

Και τώρα… «χτίσιμο» με Δέλλα
Ο εφιάλτης της Γ’ Εθνικής πέρασε για την ΑΕΚ, αλλά βρίσκεται ακόμη στην αρχή της διαδρομής προς την επιστροφή της εκεί που ανήκει.

Η επόμενη μέρα της ολοκλήρωσης της σεζόν δεν περιλαμβάνει ξεκούραση και διακοπές για τους ανθρώπους της ομάδας, αλλά εντατικές κινήσεις για τη δημιουργία ενός ισχυρού ρόστερ που θα περάσει… αέρα από τη Football League και σε λιγότερο από ενάμιση χρόνο από τώρα θα γυρίσει στη Σούπερ Λίγκα για να πρωταγωνιστήσει.

Η ανανέωση του συμβολαίου του Τραϊανού Δέλλα έβαλε τέλος στις αμφιβολίες για τον άνθρωπο που θα αναλάμβανε την ευθύνη να «χτίσει» τη νέα ΑΕΚ, των περισσότερων απαιτήσεων και του μεγαλύτερου ανταγωνισμού. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης πήρε ένα υπολογισμένο ρίσκο και περιμένει πλέον να αποδώσει περιβάλλοντας τον «Κολοσσό» με απόλυτη εμπιστοσύνη.

Το πρώτο μέλημα για την επόμενη μέρα αφορά τις εκκαθαρίσεις στο υπάρχον ρόστερ εν όψει της νέας σεζόν. Στη σύσκεψη κορυφής που θα γίνει παρουσία του προπονητή, αλλά και των Λυμπερόπουλου, Μπάγεβιτς, θα ληφθούν αρχικά αποφάσεις για το δυναμικό της «Ένωσης» στη Γ’ Εθνική. Λίγοι παίκτες έχουν δεδομένη παρουσία στην ΑΕΚ της νέας περιόδου: Γεωργέας, Πεταυράκης, Κορδέρο, Πλατέλλας, Ανάκογλου, Τσεβάς και Βούρας ή/και Καραγκιολίδης. Από εκεί κι έπειτα ερωτηματικά… Ντακόλ και Μπρέτσεβιτς θα συνεχίσουν εφόσον το επιτρέψει η υγεία τους μετά τις επεμβάσεις σε ώμο και γόνατο, για τον Τσιρίλο υπάρχουν ενδοιασμοί όσον αφορά στην ηλικία του, Τζανετόπουλος και Τσουμάγκας ίσως πάρουν μια ακόμη ευκαιρία, ενώ προς αποχώρηση οδεύουν σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι, με εξαίρεση κάποιους νεαρούς που ίσως δοθούν δανεικοί.

Σε ό,τι αφορά στα μεταγραφικά, θα γίνουν άλλες 5-7 κινήσεις πέραν των έντεκα μεταγραφών που ήδη έχουν ολοκληρωθεί (Ανέστης, Λαμπρόπουλος, Αραβίδης, Ντούνης, Ζόριτς, Σαρρής, Μάνταλος, Φαγέ, Σβάρνας, Κολοβέτσιος και Μπακάκης). Οι εναπομείνασες κινήσεις αφορούν την προσθήκη ενός αριστερού μπακ, ενός στόπερ, ενός μεσοαμυντικού, τουλάχιστον ενός ακραίου και τουλάχιστον ενός σέντερ φορ.Πηγή: sport-fm.gr

Βιάζεται για δύο, όχι για… Νίνη!

Να ξεκαθαρίσει το συντομότερο δυνατό η παραμονή των Σίλντενφελντ και Αμπέντ επιθυμούν στον Παναθηναϊκό. Δεν είναι στα πλάνα ο Νίνης. Απαντήσεις σήμερα από Νταμπίζα.

Βιάζεται για δύο, όχι για… Νίνη
Εξ αρχής έχει τεθεί σαν στόχος του Παναθηναϊκού να είναι πανέτοιμος και με συμπληρωμένο ρόστερ από την αρχή της προετοιμασίας του, προκειμένου να δοθεί ο χρόνος στο τεχνικό τιμ να παρουσιάσει μία ομάδα ικανή να διεκδικήσει την πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Ένα μεγάλο μέρος του σχεδιασμού αφορά την παραμονή των Γκόρντον Σίλντενφελντ και Μεχντί Αμπέντ, που δεν είναι απλή υπόθεση. Στόχος των «πράσινων» είναι να κρατήσουν αμφότερους, αλλά παράλληλα να κλείσουν οι υποθέσεις, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, γρήγορα. Τα δεδομένα είναι γνωστά για τον Κροάτη αμυντικό. Η Ντιναμό Μόσχας θέλει να ξεφορτωθεί το συμβόλαιό του που αγγίζει τις 800.000 ευρώ, αλλά δεν δείχνει πρόθεση να τον αποζημιώσει, τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να του προσφέρει πάνω από 300.000 ευρώ το χρόνο για διετές ή τριετές συμβόλαιο. Οι επαφές συνεχίζονται και στο «τριφύλλι» δεν μπορούν να περιμένουν για μετά το Μουντιάλ, την ώρα που οι Ρώσοι θα ήθελαν να προκύψει κάποια πρόταση για τον διεθνή στόπερ. Όσο για τον Αμπέντ, ο ίδιος και ο μάνατζέρ του ασκούν πιέσεις στη Νιούκαστλ να τον αφήσει ελεύθερο διατηρώντας υψηλό ποσοστό μεταπώλησης ή να ανανεώσει το δανεισμό του.

Ο Παναθηναϊκός θέλει να αποκτήσει στόπερ (ακόμη κι αν μείνει ο «Σίφο»), δεξιό μπακ, ακραίο χαφ και πιθανώς έναν ακόμη μέσο, που μπορεί να είναι ο Γιώργος Καραγκούνης. Οι κινήσεις για τις δύο πρώτες θέσεις είναι πιο προχωρημένες, καθώς φαίνεται πως έχουν εντοπιστεί συγκεκριμένοι στόχοι. Για όλα τα θέματα σχεδιασμού θα μιλήσει το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου ο Νίκος Νταμπίζας.

Δύσκολα για Νίνη

Ο Σωτήρης Νίνης δεν συμπεριλαμβάνεται στα άμεσα πλάνα του Παναθηναϊκού. Συν τοις άλλοις, το συμβόλαιό του με την Πάρμα αγγίζει τις 800.000 ευρώ και τέτοιο ποσό αδυνατεί να καλύψει το «τριφύλλι», έστω και κατά το ήμισυ. Αν βρισκόταν φόρμουλα για να έρθει, είτε ως ελεύθερος είτε με ένα μικρό ποσό, πιθανώς να απασχολούσε τους «πράσινους» σαν ποδοσφαιριστής που προέρχεται από τα σπλάχνα της ομάδας κι έχει δεδομένη ποιότητα, έστω κι αν η καριέρα του δεν είχε μέχρι τώρα την εξέλιξη που όλοι προσδοκούσαν.Πηγή: sport-fm.gr

Προβάδισμα για Φινμπόγκασον!

Πολύ ψηλά στη λίστα του Ολυμπιακού για τη θέση του σέντερ φορ είναι ο Άλφρεντ Φινμπόγκασον. Η στάση του παίκτη και το ατού των «ερυθρόλευκων». Στην τελική ευθεία με Ντιόπ και Φορτούνη.

Προβάδισμα για Φινμπόγκασον
Ο Άλφρεντ Φινμπόγκασον κατέχει περίοπτη θέση στη μεταγραφική λίστα του Ολυμπιακού για τη θέση του σέντερ φορ. Πρόκειται, άλλωστε, για ποδοσφαιριστή που προέρχεται από εξαιρετικές χρονιές με τη Χέρενφεϊν (28 γκολ πέρσι, 31 φέτος) και σε καλή ηλικία (25 ετών).

Η περίπτωσή του δεν είναι απλή, αφού η ολλανδική ομάδα (που τον απέκτησε μόλις 500.000 ευρώ από τη Λόκερεν προ διετίας) αξιώνει περί τα 9 εκατ. ευρώ, αλλά εκτιμάται πως θα αναγκαστεί να πέσει περίπου στα μισά, από τη στιγμή που το συμβόλαιό του λήγει σε ένα χρόνο. Ακόμη και τα 5 εκατ. ευρώ είναι ένα ευσεβές ποσό, ωστόσο ο Ολυμπιακός φαίνεται πως εξετάζει θερμά την περίπτωσή του.

Οι «ερυθρόλευκοι», μάλιστα, έχουν ένα ατού σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτησή του. Ο παίκτης θέλει να ζήσει την εμπειρία του Champions League, την οποία του προσφέρει απλόχερα ο Ολυμπιακός, τη στιγμή που οι άλλοι μνηστήρες-φήμες κάνουν λόγο για Βέρντερ και Άουγκσμπουργκ-δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα. Οι πρωταθλητές Ελλάδας, πάντως, δεν έχουν ακόμη κινηθεί επίσημα για τον Ισλανδό διεθνή (21 εμφανίσεις-4 γκολ), αλλά υπάρχει πρόσφορο έδαφος για να το κάνουν.

Οι άλλες υποθέσεις

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι επαφές με τη Λεβάντε για τον Πάπε Ντιόπ. Από την ισπανική πλευρά διαρρέεται στον Τύπο πως ο Σενεγαλέζος μεσοαμυντικός είναι πολύ κοντά στους «ερυθρόλευκους».

Τα ίδια αναφέρονται στον Τύπο της ιβηρικής χώρας και για τον Νόρντιν Άμραμπατ, τονίζοντας πως παρά το ενδιαφέρον της Μάλαγα να τον διατηρήσει στις τάξεις της, ο Ολυμπιακός έχει σαφές προβάδισμα για τον Μαροκινό εξτρέμ έχοντας σαν ατού τις καλές σχέσεις με τη Γαλατάσαραϊ και τη δυνατότητα που του προσφέρει να παίξει στο Champions League.

Παράλληλα, στην τελική ευθεία βρίσκονται οι συζητήσεις με την Καϊζερσλάουτερν με τον Κώστα Φορτούνη και εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες μέρες.

Σύντομα θα υπάρξουν νεότερα και για τον Ιβάν Μαρκάνο, καθώς οι Πειραιώτες είναι σε ανοικτή γραμμή με τη Ρούμπιν Καζάν για την αγορά των δικαιωμάτων του.

Σημειώνεται πως θεωρείται δύσκολο να υπάρξουν ουσιαστικές εξελίξεις στα μεταγραφικά πριν από την ερχόμενη εβδομάδα.Πηγή: sport-fm.gr

Άναψε Green για τελικό!!

Με τον Ντάνι Γκριν να έχει 21 πόντους με 7/10 τρίποντα, οι Σπερς διέσυραν 112-77 τη Θάντερ φτάνοντας εύκολα στο 2-0 στους τελικούς της Δύσης.

Άναψε Green για τελικό
Ακόμη πιο εύκολα και από τον πρώτο αγώνα της σειράς επικράτησαν οι Σπερς στον δεύτερο τελικό της Δύσης. Η Θάντερ ήταν ανταγωνιστική για μόλις ένα δωδεκάλεπτο και η συνέχεια ανήκε στα «σπιρούνια» που έκαναν επίδειξη ισχύος με 112-77.

Ο Ντάνι Γκριν είχε 21 πόντους με 7/10 τρίποντα, ο Τόνι Πάρκερ πρόσθεσε 22 πόντους σε μόλις 28 λεπτά, ενώ η άμυνα του Γκρεγκ Πόποβιτς κράτησε Ντουράντ και Γουέστμπρουκ στους 15 πόντους με κακά ποσοστά (6/16 και 7/24 αντίστοιχα). Ενδεικτικό είναι πως το επί μέρους σκορ στη δεύτερη και την τρίτη περίοδο ήταν 77-36!

Η σειρά μεταφέρεται για τα δύο επόμενα παιχνίδια στην Οκλαχόμα, ξεκινώντας από την Κυριακή (ξημερώματα Δευτέρας).

Δωδεκάλεπτα: 24-26, 58-44, 91-62, 112-77.

Σπερς (Πόποβιτς): Πάρκερ 22, Γκριν 21, Ντάνκαν 14 (12 ριμπ.), Τζινόμπιλι 11, Ντιαό 11, Σπλίτερ 9 (10 ριμπ.), Μπελινέλι 8 (7 ριμπ.), Τζόζεφ 6, Μπέινς 4, Λέοναρντ 4, Έιρς 2, Μιλς, Μπόνερ.

Θάντερ (Μπρουκς): Ντουράντ 15, Γουέστμπρουκ 15, Άνταμς 9, Μπάτλερ 9, Τζάκσον 8, Φίσερ 2, Τζόουνς 2, Κόλισον 2, Πέρκινς 2, Σεφολόσα, Ρόμπερσον. Πηγή: sport-fm.gr

MLS: «Ανάσα» για Γκάλαξι! (videos)

Στην προσπάθειά τους για προσέγγιση των κορυφαίων θέσεων της κατάταξης του MLS, οι Λος Άντζελες Γκάλαξι κέρδισαν το Ντάλας με 2-1.
Ο έμπειρος Ρόμπι Κιν άνοιξε το σκορ στο 24ο λεπτό και ο 22χρονος Γκιάσι Ζαρντς διαμόρφωσε το 2-0 στο 44ο, ενώ το παρθενικό γκολ του Τέσο Ακιντέλε στη βορειοαμερικανική λίγκα έφερε το σκορ στο 2-1 στο 65ο, αλλά δεν αποδείχθηκε αρκετό για τους Τεξανούς. Νωρίτερα, οι Κρις Ρολφ και Φαμπιάν Εσπιντόλα βρήκαν δίχτυα στο 2-0 της Ντι Σι Γιουνάιτεντ επί των Χιούστον Ντάιναμο, που απώλεσαν τον Μαρκ Σέροντ λόγω τραυματισμού και τον Μπράιαν Όνμπι στο 92ο λεπτό εξαιτίας κόκκινης κάρτας.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Ντι Σι Γιουνάιτεντ-Χιούστον Ντάιναμο 2-0
Λος Άντζελες Γκάλαξι-Ντάλας 2-1
Και οι βαθμολογίες:
ΑΝΑΤΟΛΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον
11
20
Ντι Σι Γιουνάιτεντ
11
18
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
11
17
Χιούστον Ντάιναμο
13
17
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
12
14
Κολόμπους Κρου
11
13
Τορόντο
8
12
Σικάγο Φάιρ
10
12
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
13
11
Μόντρεαλ Ίμπακτ
10
7
ΔΥΣΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Σιάτλ Σάουντερς
12
25
Ρέαλ Σολτ Λέικ
11
23
Ντάλας
13
17
Βανκούβερ Ουάιτκαπς
10
16
Κολοράντο Ράπιντς
11
15
Λος Άντζελες Γκάλαξι
9
12
Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς
10
10
Σίβας ΗΠΑ
11
10
Πόρτλαντ Τίμπερς
11
10
-Οι πρώτες πέντε ομάδες από κάθε περιφέρεια προκρίνονται στα playoffs.









Πηγή: onsports.gr

Brasileiro: Ανατροπή και κορυφή για Γκρέμιο!! (videos)

Στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος αναρριχήθηκαν Κρουζέιρο και Γκρέμιο με σημερινή νίκη τους.
Αρχικά, η Κρουζέιρο κέρδισε με 2-0 τη Σπορτ Ρεσίφε, ενώ ακολούθησε 2-1 της Γκρέμιο σε βάρος της Μποταφόγκο χάρη σε ωραία γκολ των Ροντρίγκο Κόστα στο 44ο λεπτό και Μάξι Ροντρίγκεζ στο 81ο, που ανέτρεψαν αρχικό 1-0 υπέρ των φιλοξενούμενων με τον Πάμπλο Ζεμπάγιος στο 6ο. Από την πλευρά της, η Ιντερνασιονάλ απέσπασε 1-1 στην έδρα της Κοριτίμπα, καθώς ισοφαρίστηκε στο 75ο λεπτό λόγω πέναλτι του πρώην παίκτη της Φενερμπατχσέ, Άλεξ, ενώ η Κρισιούμα κατέβαλε τη Σακεποένσε με 1-0 χάρη σε γκολ του Σιλβίνιο στο 23ο λεπτό.
Σε άλλο ματς της έκτης αγωνιστικής του Brasileiro η Φλουμινένσε πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση και ο 24χρονος Βάλτερ πέτυχε δύο γκολ στο 5-2 σε βάρος της Σάο Πάολο. Τέλος, η Ατλέτικο Παραναένσε πήρε 1-1 στην έδρα της Κορίνθιανς χάρη σε γκολ του Ντάγκλας Κουτίνιο στο 85ο λεπτό, ενώ με πανέμορφη εκτέλεση φάουλ στο 92ο ο 20άχρονος Άντερσον Ταλίσκα ισοφάρισε σε 1-1 για την Μπαΐα στην έδρα της Φλαμένγκο.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Κοριτίμπα-Ιντερνασιονάλ 1-1
Φλαμένγκο-Μπαΐα 1-1
Κρισιούμα- Σακεποένσε 1-0
Κρουζέιρο-Σπορτ Ρεσίφε 2-0
Κορίνθιανς-Ατλέτικο Παραναένσε 1-1
Φλουμινένσε-Σάο Πάολο 5-2
Γκρέμιο-Μποταφόγκο 2-1
Και η βαθμολογία:
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Κρουζέιρο
6
13
Γκρέμιο
6
13
Φλουμινένσε
6
12
Ιντερνασιονάλ
6
12
Γκοΐας
5
10
Παλμέιρας
5
9
Σάο Πάολο
6
9
Κορίνθιανς
6
9
Μπαΐα
5
8
Ατλέτικο Μινέιρο
5
7
Σπορτ Ρεσίφε
5
7
Κρισιούμα
6
7
Σάντος
5
6
Ατλέτικο Παραναένσε
6
6
Βιτόρια
5
5
Φλαμένγκο
6
5
Μποταφόγκο
6
4
Κοριτίμπα
6
4
Φιγκουιρένσε
5
3
Σακεποένσε
6
2
-Στο Κόπα Λιμπερταδόρες προκρίνονται οι πρώτες τέσσερις ομάδες, ενώ οι τελευταίες τέσσερις υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.













Πηγή: onsports.gr

Με τα μάτια κυριολεκτικά του Φέντερερ! (video)

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πώς είναι να παίζεις τένις; Ο Ρότζερ Φέντερερ μας βάζει... στο τρυπάκι με τα «γυαλιά-υπολογιστή».

Με τα μάτια κυριολεκτικά του Φέντερερ (video)
Αν δεν παίζεις τένις, έχεις σκεφτεί πότε πώς είναι;

Έχεις σκεφτεί πώς είναι... να είσαι ο Ρότζερ Φέντερερ;

Με τη βοήθεια των google glass (ζευγάρι γυαλιά χωρίς φακούς, αλλά με κάμερα στο πλάι) ο Ελβετός μας βάζει στο... παιχνίδι!

Και φυσικά έχει ως «αντίπαλο» έναν εξίσου σπουδαίο τενίστα, τον πάλαι ποτέ νούμερο ένα της κατάταξης, τον Στέφαν Έντμπεργκ.


Πηγή: sport-fm.gr

Καλά νέα για Ποικιλίδη!!

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πολύωρη επέμβαση στον Παναγιώτη Ποικιλίδη. Αισιόδοξοι οι γιατροί πως το μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα αναρρώσει πλήρως.

Καλά νέα για Ποικιλίδη
Ευχάριστα είναι τα νέα για την κατάσταση της υγείας του Παναγιώτη Ποικιλίδη. Το μέλος του ΔΣ του ΠΑΟΚ είχε μεταφερθεί με καρδιακό επεισόδιο στο νοσοκομείο και οι γιατροί τον έβαλαν εσπευσμένα στο χειρουργείο.

Η πολύωρη επέμβαση που έγινε στον παλιό ολυμπιονίκη της πάλης ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα και ήταν πετυχημένη. Οι γιατροί είναι αισιόδοξοι για πλήρη ανάρρωση του ασθενούς.

Η επίσημη ενημέρωση του ΠΑΟΚ αναφέρει: «Ολοκληρώθηκε πριν λίγα λεπτά η πολύωρη επέμβαση στον Παναγιώτη Ποικιλίδη με επιτυχία όπως αναφέρουν οι γιατροί! Ο Ολυμπιονίκης κερδίζει και αυτόν τον αγώνα και μεταφέρεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας μέχρι την πλήρη ανάρρωση με φίλους και συγγενείς στο πλευρό του και φυσικά ολόκληρη την οικογένεια του ΠΑΟΚ!» Πηγή: sport-fm.gr

Πήγε… Πάσο(ς) για παραμονή!

Στη Superliga της Πορτογαλίας θα αγωνίζεται και τη νέα περίοδο η Πάσος Φερέιρα, που νίκησε 3-1 την Αβες στην έδρα της.

Πήγε… Πάσο(ς) για παραμονή
Η Πάσος Φερέιρα επικράτησε 3-1 στην έδρα της τής Αβες στη δεύτερη μεταξύ τους αναμέτρηση για τα πλέι άουτ της Superliga και, σε συνδυασμό με το 0-0 που απέσπασε στην πρώτη αναμέτρηση την περασμένη Παρασκευή στην έδρα της ομάδας της δεύτερης κατηγορίας, κέρδισε την παραμονή της στα μεγάλα «σαλόνια» και το 2014-2015, αφήνοντας τους φιλοξενούμενους στη Segunda Liga.

Οι νικητές ήταν ανώτεροι και «καθάρισαν» με τα τέρματα των Μπεμπέ στο 25’, Σέρι στο 45’ και Μινιόσα στο 84’. Είχε μειώσει στο 79’ ο Μάρτινς. Πηγή: sport-fm.gr

Διάσειση ο Πολ Τζορτζ!

Ο Πολ Τζορτζ υπέστη διάσειση στον δεύτερο αγώνα των τελικών της Ανατολής και είναι αμφίβολος για τον τρίτο αγώνα της σειράς.

Διάσειση ο Πολ Τζορτζ
Δεν έφτανε στους Πέισερς η ήττα από το Μαϊάμι στην έδρα τους στον δεύτερο αγώνα της σειράς των τελικών της Ανατολής, ήρθε και ο τραυματισμός του Πολ Τζορτζ.

Ο ηγέτης της ομάδας έπεσε με το πρόσωπο στο παρκέ σε μία προσπάθεια να διατηρήσει τον έλεγχο της μπάλας στην τέταρτη περίοδο και οι εξετάσεις που του έγιναν έδειξαν συμπτώματα διάσεισης.

Το παρήγορο για τους Πέισερς είναι πως το τρίτο παιχνίδι της σειράς είναι το Σάββατο (ξημερώματα Κυριακής) και θα υπάρχει απαραίτητος χρόνος για να αποθεραπευτεί ο 24χρονος φόργουορντ.Πηγή: sport-fm.gr

Μίλησαν με Ντανλίβι οι Λέικερς!

Από συνέντευξη για τη θέση προπονητή των Λέικερς πέρασε ο Μάικ Ντανλίβι.

Μίλησαν με Ντανλίβι οι Λέικερς
Η αναζήτηση προπονητή συνεχίζεται στους Λέικερς. Ο τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας, Μιτς Κάπτσακ, συναντήθηκε την Τετάρτη με τον Μάικ Ντανλίβι για να περάσει ο τελευταίος από διαδικασία συνέντευξης.

Ο 60χρονος τεχνικός είναι υποψήφιος για τη διαδοχή του Μάικ Ντ’ Αντόνι. Είχε αρχίσει την προπονητική από τους Λέικερς αντικαθιστώντας στις αρχές της δεκαετίας του 1990 τον Πατ Ράιλι, ενώ στη συνέχεια δούλεψε σε Μπακς (1992-1996), Μπλέιζερς (1997-2001) και Κλίπερς (2003-2010).

Συνολικά στην καριέρα του μετρά 613 νίκες και 716 ήττες, με μία παρουσία σε τελικούς (1991) και δύο σε τελικούς περιφέρειας (1999, 2000) του ΝΒΑ. Πηγή: sport-fm.gr

Έτοιμη για παραμονή…!!

Μια «ανάσα» από την παραμονή της στη σκοτσέζικη Premier και τη νέα αγωνιστική περίοδο βρίσκεται η Χιμπέρνιαν, που επικράτησε 2-0 στην έδρα της Χάμιλτον.

Έτοιμη για παραμονή…
Η Χιμπέρνιαν επικράτησε 2-0 στην έδρα της Χάμιλτον, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τον τελικό των πλέι οφ για την παραμονή στην Premier Σκωτίας και έκανε το σημαντικότερο βήμα για την παραμονή στην κατηγορία, ενόψει της δεύτερης αναμέτρησης την ερχόμενη Κυριακή στο Εδιμβούργο.

Οι «χιμπς» ήταν ανώτεροι και επικράτησαν δίκαια, χάρη στα τέρματα του Κάμινγκς στο 39’ και στο 55’. Πηγή: sport-fm.gr

Κέρδισε την επανάληψη η Μπάγερν!!

Η Μπάγερν επικράτησε της Λούντβιγκσμπουργκ στον αγώνα που επαναλήφθηκε λόγω διαιτητικού λάθους και πέρασε στα ημιτελικά των play offs. Αντίπαλός της η Όλντενμπουργκ.

Κέρδισε την επανάληψη η Μπάγερν
Αυτή τη φορά η Μπάγερν δεν είχε όρεξη για αστεία. Μετά την απόφαση να ακυρωθεί η νίκη της Κυριακής επί της Λούντβιγκσμπουργκ και να επαναληφθεί ο αγώνας λόγω διαιτητικού λάθους, οι Βαυαροί συνέτριψαν τους αντιπάλους τους με 86-68 και με 3-1 πέρασαν στα ημιτελικά των play offs.

Ο Μάλκολμ Ντιλέινι και ο Ντιόν Τόμπσον με 25 και 20 πόντους αντίστοιχα ξεχώρισαν από την ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς, που στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας την Όλντενμπουργκ, που επιβλήθηκε 84-72 της Βόννης και έκανε το 3-2.

Στο άλλο ζευγάρι θα αναμετρηθούν Άλμπα Βερολίνου και Άρτλαντ Ντράγκονς.Πηγή: sport-fm.gr

Φέτελ: «Με Ατλέτικο… λόγω Μπάρτσα στον τελικό»!

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ δεν κρύφτηκε και δήλωσε πως προτιμά η κούπα του Τσάμπιονς Λιγκ να πάει στην Ατλέτικο… λόγω των αισθημάτων του για την Μπαρτσελόνα.

Φέτελ: «Με Ατλέτικο… λόγω Μπάρτσα στον τελικό»
Δεν έκρυψε τα ποδοσφαιρικά του αισθήματα ο Σεμπάστιαν Φέτελ. Αφού λοιπόν ο Γερμανός πιλότος της Formula 1 δήλωσε οπαδός της Μπαρτσελόνα, δεν χρειάστηκε να αιτιολογήσει γιατί θέλει την Ατλέτικο Μαδρίτης να στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης στον προσεχή τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ κι όχι την «μισητή» Ρεάλ.

«Τι θέλω στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ; Είμαι με την Ατλέτικο! Η Μπαρτσελόνα είναι η ομάδα μου στην Ισπανία, γι’ αυτό φυσιολογικά δεν θέλω τη Ρεάλ να κερδίσει», ανέφερε ο Φέτελ που αυτή την περίοδο βρίσκεται στο Μονακό για το Grand prix. Πηγή: sport-fm.gr

Στην Γκόριτσα το Κύπελλο!

Η Γκόριτσα αναδείχτηκε κυπελλούχος Σλοβενίας, αφού επικράτησε 2-0 της Μάριμπορ Μπράνικ στον τελικό της διοργάνωσης.

Στην Γκόριτσα το Κύπελλο
Η Γκόριτσα νίκησε 2-0 τη Μάριμπορ στον τελικό του Κυπέλλου Σλοβενίας που διεξήχθη στο Κόπερ και κατέκτησε το φετινό τρόπαιο στον θεσμό, το οποίο είναι το τρίτο της στη διοργάνωση και έβδομος τίτλος της συνολικά στην πρώην γιουγκοσλαβική χώρα, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή της στο Europa League.

Από την πλευρά της, η Μάριμπορ έχει κατακτήσει ήδη το πρωτάθλημα, μία αγωνιστική πριν τη λήξη.

Το ματς κρίθηκε στο τελευταίο τέταρτο, χάρη στα γκολ του Φινόκιο στο 79’ και 86’. Πηγή: sport-fm.gr

Βρείτε τις απαντήσεις και… να ο πρωταθλητής!

Ο Χρήστος Ρομπόλης θέτει μέσω του www.sport-fm.gr μια σειρά ερωτημάτων η απάντηση των οποίων θα κρίνει την έκβαση των τελικών του πρωταθλήματος ανάμεσα στους «αιώνιους».

Βρείτε τις απαντήσεις και… να ο πρωταθλητής
Τους τρώμε στη… μάπα εδώ κι εννιά χρόνια. Και μας αρέσει.

Τους έχουμε μάθει απέξω κι ανακατωτά, από τα ατού και τα ψεγάδια τους, μέχρι και τα συστήματά ή τα τρικ τους. Κι όμως οι αγώνες τους εξακολουθούν να μας συναρπάζουν.

Μπορεί να νομίζουμε πως τους γνωρίζουμε πολύ καλά, μπορεί να θεωρούν και οι ίδιοι πως έχουν αποκρυπτογραφήσει τα πάντα ο ένας για τον άλλο, αλλά πάντα πέρα από τις σταθερές υπάρχουν και μια σειρά από στοιχεία που τελικά κάνουν τη διαφορά.

Είναι οι απαντήσεις σε ερωτήματα σαν κι αυτά που ακολουθούν που θα καθορίσουν τελικά ποιος από τους δύο «αιώνιους» θα καθίσει στο θρόνο της Α1.

-Πώς θα παρουσιαστεί ο Παναθηναϊκός του Αλβέρτη απέναντι στον Ολυμπιακό; Υπό τον Πεδουλάκη οι «πράσινοι» είχαν εφαρμόσει ένα απόλυτα πετυχημένο μοντέλο αντιμετώπισης των «ερυθρόλευκων» με έμφαση στο αμυντικό κομμάτι μετρώντας μόνο νίκες στα καθοριστικά παιχνίδια μεταξύ τους. Υπό τον «Φράγκι» ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να παίξει πιο γρήγορα κι απελευθερωμένα στην επίθεση, αλλά μένει να φανεί αν αυτό το στυλ-ειδικά απέναντι σε έναν αντίπαλο που ειδικεύεται στο γρήγορο παιχνίδι-θα τον βοηθήσει στην επίθεση ή θα γίνει μπούμερανγκ και απλώς θα του στερήσει δυνάμεις κι ενέργεια στο αμυντικό κομμάτι. Το ντέρμπι του ΣΕΦ για το Top 16 δεν αποτελεί δείγμα γραφής, καθώς αφενός μεν δεν ήταν καθοριστικό, αφετέρου ο Αλβέρτης μετρούσε λίγες μέρες στον πάγκο της ομάδας.

-Ποιος... Σπανούλης θα εμφανιστεί στη σειρά των τελικών;. Ο γνωστός καλός «Kill Bill» ή ο κακός δίδυμος αδερφός του που συνήθως παρουσιάζεται στο ΟΑΚΑ; Ο αρχηγός του Ολυμπιακού είναι σε εξαιρετική κατάσταση μετά την περιπέτεια τραυματισμού του, αλλά μετρά σειρά κακών εμφανίσεων στο γήπεδο των «πράσινων», κάτι που δεν αποδίδεται μόνο στην εχθρική ατμόσφαιρα εναντίον του και τη διάθεση που δείχνει συχνά να δώσει απαντήσεις κάνοντας περισσότερες φορές κακό παρά καλό στην ομάδα του, αλλά και στο πλάνο αντιμετώπισής του από τον Παναθηναϊκό. Αν βρει τρόπο να σπάσει τα πράσινα αμυντικά δεσμά και να κλείσει τα αυτιά του στις φωνές από την εξέδρα και το… παρελθόν, ο Ολυμπιακός σίγουρα θα έχει μεγαλύτερη τύχη.

-Tι θα κάνουν οι… άλλοι; Σίγουρα Διαμαντίδης και Σπανούλης είναι τα σημεία αναφοράς εκατέρωθεν και το πλάνο καθενός εκ των δύο μονομάχων στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην εξουδετέρωση ή έστω στον περιορισμό τους. Πέρα από το πώς θα ανταποκριθούν οι δύο ηγέτες στις σύνθετες άμυνες και τους διαφορετικούς «φρουρούς» που θα βρουν μπροστά τους, εξίσου αν όχι μεγαλύτερη σημασία έχει πόσο θα μπουν στην εξίσωση οι συμπαίκτες τους και θα εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που θα τους παρουσιαστούν.

-Πόσο διαφορετικές θα δούμε τις δύο ομάδες; Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια καμία από τις δύο δεν είχε υποχρεώσεις στο Final Four και ουσιαστικά αμφότερες προετοιμάζονται για έναν στόχο κι έναν αντίπαλο εδώ κι ένα μήνα. Όσο κι αν γνωρίζονται πολύ καλά, μετά τις πέντε φετινές τους αναμετρήσεις, σίγουρα οι δύο προπονητές και τα επιτελεία τους θα έχουν βάλει κάποιες πινελιές. Ποιες και τι αποτέλεσμα θα φέρουν θα φανεί στην πράξη.

-Τι θα κάνουν τα νέα «όπλα»; Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός σε σχέση με τα προηγούμενα φετινά τους παιχνίδια και πέρα από τους παίκτες με τη δεδομένη προσφορά, έχουν αποκτήσει εσχάτως από έναν καινούριο πρωταγωνιστή. Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης έχει μπει δυναμικά στο σχέδιο δράσης των «πράσινων», προσφέροντας ποικιλία επιλογών στην επίθεση και παιχνίδι τόσο με πρόσωπο, όσο και με πλάτη στο καλάθι, κάτι που δεν αποτελεί το φόρτε των «ιπτάμενων» Γκιστ και Λάσμε. Ο Μάρντι Κόλινς έχει μετατραπεί από έναν επιβλαβή ακόμη και στον λίγο χρόνο που αγωνιζόταν και άχρωμο παίκτη σε ένα πολύτιμο εργαλείο στην περιφέρεια, με προσφορά σε άμυνα κι επίθεση. Δεν είναι… Λο, αλλά μπορεί να αποφορτίσει την τριάδα Σπανούλη, Μάντζαρη και Σλούκα που έχει τραβήξει πολύ «κουπί» φέτος και να αποτελέσει παίκτη-κλειδί για τη σειρά, λόγω και του ύψους του απέναντι στα ψηλά γκαρντ του Παναθηναϊκού. Μένει να δούμε αν κάποιος από τους δύο μπορεί να εξελιχθεί σε παράγοντα «Χ» για την ομάδα του.

-Τι θα πάρουν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός από το μακρινό τους σουτ; Όσο κι αν αποτελεί υπεραπλούστευση, είναι πραγματικότητα πως σε βαθμό μεγαλύτερο από άλλες ομάδες, το παιχνίδι των «αιωνίων» εξαρτάται από τα ποσοστά τους στα τρίποντα. Αυτά πέρα από το προφανές, δηλαδή σκορ, ανοίγουν και την αντίπαλη άμυνα κάτι που είναι πολύτιμο σε μια σειρά που αναμένεται πολύ «κλειστή».

-Πόσο ρόλο θα παίξει η έδρα; Η ιστορία έχει δείξει πως όταν ο Παναθηναϊκός έχει το πλεονέκτημα, κατακτά και τον τίτλο, ενώ το αντίστοιχο αβαντάζ για τον Ολυμπιακό έχει αποδειχτεί πιο «εύθραυστο». Οι «πράσινοι» έχουν ένα απίθανο σερί νικών σε τελικούς και play offs στο ΟΑΚΑ, αλλά θα έχουν και το άγχος της υπεράσπισής του τουλάχιστον στο πρώτο παιχνίδι της σειράς. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν κερδίσει ποτέ τελικό στο άντρο των αντιπάλων τους, αλλά φέτος απέδωσαν καλύτερα εκτός παρά εντός ΣΕΦ και δείχνουν αποφασισμένοι.

-Ποιος θα διαχειριστεί καλύτερα το άγχος; Η διαφορά σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν είναι πως για το νικητή της σειράς και τον πρωταθλητή η σεζόν θα είναι αυτόματα πετυχημένη, για τον δε χαμένο αναμφίβολα αποτυχημένη. Συγκριτικά με την τελευταία τριετία δεν υπάρχει το… αποκούμπι της κατάκτησης της Ευρωλίγκας, η λάμψη του τροπαίου της οποίας μπορούσε να προσφέρει παρηγοριά ακόμη και για την απώλεια του τίτλου από τον «εχθρό». Για τον περσινό νταμπλούχο και αποκλεισμένο με τα χίλια ζόρια από την πανίσχυρη Μπαρτσελόνα Παναθηναϊκό το Κύπελλο θα είναι πολύ λίγο, για τον δε περσινό back-to-back πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακός θα είναι σκληρό να τελειώσει τη σεζόν για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια με άδεια χέρια και μοναδικό ενθύμιο το Διηπειρωτικό. Πηγή: sport-fm.gr

Άνετο 2-0 για Μιλάνο και Σάσαρι!!

Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο και Σάσαρι διπλασίασαν τις νίκες τους στον πρώτο γύρο των ιταλικών play offs.

Άνετο 2-0 για Μιλάνο και Σάσαρι
Μια νίκη από την πρόκριση στα ημιτελικά των ιταλικών play offs απέχουν Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο και Σάσαρι.

Η πρώτη ομάδα της κανονικής περιόδου συνέτριψε στο Μιλάνο με 87-67 την Πιστόια με 19 πόντους του Αλεσάντρο Τζεντίλε και 16 του Σαμάρντο Σάμιουελς.

Η Σάσαρι έκανε περίπατο με 89-62 επί της Μπρίντιζι στη Σαρδηνία με τον Ντρέικ Ντίνερ να έχει 31 πόντους, 27 εκ των οποίων στο πρώτο ημίχρονο.

Την Παρασκευή θα γίνουν στις έδρες των Σάσαρι και Μπρίντιζι τα τρίτα παιχνίδια. Την Πέμπτη διεξάγεται ο δεύτερος αγώνας στις σειρές Καντού-Ρόμα (0-1) και Σιένα-Ρέτζιο Εμίλια (0-1). Πηγή: sport-fm.gr

Την πλήρωσαν άλλοι… Μαδριλένοι στην «Μπάρτσα»

Τα σπασμένα για τη συντριβή της Μπαρτσελόνα από τη Ρεάλ στο Final Four πλήρωσε η συμπολίτισσα των Μαδριλένων, Εστουντιάντες.

Την πλήρωσαν άλλοι… Μαδριλένοι στην «Μπάρτσα»
Στην Εστουντιάντες ξέσπασε η Μπαρτσελόνα για τη συντριβή της στον ημιτελικό του Final Four από τη Ρεάλ. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ σε εξ αναβολής αγώνα συνέτριψε τους «φοιτητές» στη Μαδρίτη με 77-51.

Ο Άλεξ Αμπρίνες με 15 και ο Ματσέι Λάμπε με 13 πόντους ήταν οι πρώτοι σκόρερ των «μπλαουγκράνα», ενώ ο Κώστας Παπανικολάου σε 17:25 είχε 4 πόντους (2/5 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 5 κλεψίματα και 2 τάπες.

Δείτε τη βαθμολογία της ισπανικής λίγκαςΠηγή: sport-fm.gr

Τα λέει με Ρίβερ ο Καμπιάσο!!

Μετά την αποχώρησή του από την Ίντερ ο Εστεμπάν Καμπιάσο είναι κοντά στην επιστροφή του στην Αργεντινή και βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με ανθρώπους της Ρίβερ Πλέιτ.

Τα λέει με Ρίβερ ο Καμπιάσο
Επαφές με ανθρώπους της Ρίβερ Πλέιτ έχει ο Εστεμπάν Καμπιάσο.

Ο έμπειρος Αργεντινός μέσος, μετά την αποχώρησή του από την Ίντερ έπειτα από δέκα χρόνια, ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του και βλέπει με καλό μάτι τον επαναπατρισμό του.

Δημοσιεύματα από την Αργεντινή κάνουν λόγο για προχωρημένες επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές που δεν αποκλείεται να οδηγήσουν άμεσα σε συμφωνία. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, ο Καμπιάσο θα κάνει τη δεύτερη θητεία του στους «εκατομμυριούχους» έπειτα από το 2001-02 Πηγή: sport-fm.gr

Στο στόχαστρο της UEFA στημένα ματς στην Τουρκία!!

Σίβασπορ και Εσκίσεχιρσπορ έχουν βρεθεί στο μικροσκόπιο της UEFA, που ανακοίνωσε πως άρχισε εξετάζει υπόθεση για ύποπτους προς χειραγώγηση αγώνες των δύο ομάδων το 2011.

Στο στόχαστρο της UEFA στημένα ματς στην Τουρκία
Νέο σκάνδαλο με στημένους αγώνες έρχεται να κλονίσει το τουρκικό ποδόσφαιρο. Η UEFA ανακοίνωσε πως έχει εκκινήσει τις απαραίτητες πειθαρχικές διαδικασίες απέναντι στην Σίβασπορ και την Εσκίσεχιρσπορ, καθώς οι δύο ομάδες εμπλέκονται σε ύποπτα προς χειραγώγηση παιχνίδια το 2011.

Οι δύο υποθέσεις θα εξεταστούν από την Επιτροπή Εφέσεων στις 2 και 3 Ιουνίου στη Νιόν. Εφόσον οι εν λόγω ομάδες κριθούν ένοχες, κινδυνεύει η θέση τους στο Europa League, καθώς η μεν Σίβασπορ έχει εξασφαλίσει θέση στον τρίτο προκριματικό γύρο σαν πέμπτη του πρωταθλήματος, η δε Εσκίσεχιρσπορ θα πρόκειται να λάβει μέρος στον δεύτερο προκριματικό γύρο ως φιναλίστ του Κυπέλλου Τουρκίας.Πηγή: sport-fm.gr

Έκκληση Πάντελιτς για βοήθεια στη Σερβία στα ελληνικά! (video)

Ο Μάρκο Πάντελιτς ζητεί τη βοήθεια του ελληνικού λαού στους πλημμυροπαθείς της Σερβίας με ένα μήνυμα στα ελληνικά.

Έκκληση Πάντελιτς για βοήθεια στη Σερβία στα ελληνικά (video)
Η Σερβία περνά δύσκολες στιγμές μετά τις πλημμύρες που έχουν αφήσει πίσω τους πολλούς νεκρούς και ακόμη περισσότερες κατεστραμμένες περιουσίες.

Διάσημοι αθλητές της χώρας εκμεταλλευόμενοι την απήχηση που έχουν παγκοσμίως έχουν αρχίσει καμπάνιες για τη συγκέντρωση χρημάτων, τροφίμων, ρούχων και φαρμάκων για τους πλημμυροπαθείς

Ανάμεσά τους και ο Μάρκο Πάντελιτς, ο οποίος με μήνυμά του στα ελληνικά ζητεί βοήθεια για την πατρίδα του.




Πηγή: sport-fm.gr

Βρέθηκε ο αντί-Ζαρντίμ!!

Ο Μάρκο Σίλβα είναι και επίσημα ο αντικαταστάτης του Λεονάρντο Ζαρντίμ στον πάγκο της Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Βρέθηκε ο αντί-Ζαρντίμ
Δεν έχασε χρόνο η Σπόρτινγκ Λισαβόνας για να βρει τον αντικαταστάτη του Λεονάρντο Ζαρντίμ. Μια μέρα μετά, λοιπόν, τα «λιοντάρια» ανακοίνωσαν την συμφωνία τους με τον Μάρκο Σίλβα –που είχε ακουστεί για ΠΑΟΚ- για να αναλάβει τα ηνία του συλλόγου.

Ο 35χρονος τεχνικός έχει δείξει σπουδαίο έργο στην Πορτογαλία, με αποκορύφωμα την φετινή χρονιά που οδήγησε την Εστορίλ στην έξοδο στο Europa League της νέας χρονιάς. «Είναι τιμή μου που θα εκπροσωπώ μια τόσο μεγάλη ομάδα», είπε ο νέος κόουτς που υπέγραψε 4ετές συμβόλαιο.
Πηγή: sport-fm.gr

«Παίζεται» του Κακά!!

Αβέβαιο αποτελεί το μέλλον του Κακά στη Μίλαν, με τη μεταγραφολογία γύρω απ’ το όνομά του να συνεχίζεται και τα πάντα να μένουν… ανοιχτά!

«Παίζεται» του Κακά
Δεν είναι απίθανο ο Κακά να αποχωρήσει από τη Μίλαν, όπως παραδέχτηκε ο ίδιος, βάζοντας έτσι… φωτιά σε μεταγραφικά σενάρια.

Ο 32χρονος μεσοεπιθετικός επέστρεψε στο "Σαν Σίρο" τον Σεπτέμβριο του 2013, πραγματοποιώντας 34 εμφανίσεις και πετυχαίνοντας εννέα γκολ. Ωστόσο η όλη του παρουσία δεν στάθηκε ικανή να κερδίσει μία θέση στην εθνική ομάδα της Βραζιλίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Όσον αφορά τη Μίλαν δεν κατάφερε να βγει Ευρώπη σε μία απογοητευτική χρονιά για τους «ροσονέρι».

Ο ίδιος συνδέθηκε με μία μετακίνηση στο MLS, ωστόσο επιμένει ότι δεν έχει πάρει κάποια απόφαση ακόμα.

Το συμβόλαιο του Κακά λήγει το 2015, αλλά υπάρχει μία ρήτρα στη συμφωνία που του επιτρέπει του φύγει αν ο σύλλογος αδυνατεί να εξασφαλίσει εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ. Πηγή: sport-fm.gr

«Ξεπουλά» η Λεωφόρος!!

Ικανοποίηση υπάρχει στις τάξεις της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για την ανταπόκριση του κόσμου στην πώληση των διαρκείας. Σιγουριά πως θα εξαντληθούν όλα.

«Ξεπουλά» η Λεωφόρος
Ο κόσμος του Παναθηναϊκού στάθηκε στο πλευρό της ομάδας του την περασμένη σεζόν στα πολύ δύσκολα. Δεν θα μπορούσε να λείψει τώρα, που τα πράγματα έχουν μπει σε μια σειρά, μετά από μία απόλυτα πετυχημένη σεζόν και με την προοπτική του Champions League ή έστω του Europa League να προσφέρει έξτρα κίνητρο.

Η ανταπόκριση του κόσμου στην πρώτη φάση διάθεσης των νέων διαρκείας-που αφορά την ανανέωση των καρτών των κατόχων της φετινής σεζόν με προθεσμία μέχρι το Σάββατο-κρίνεται πολύ ικανοποιητική, ενώ εκτιμάται πως στη δεύτερη φάση-που τα διαρκείας είναι διαθέσιμα προς όλους-τα διαρκείας θα εξαντληθούν.

Την περασμένη περίοδο είχαν πουληθεί περίπου 7.300 διαρκείας, ενώ φέτος έχει μπει όριο τα 10.000 και εκφράζεται η σιγουριά πως δεν θα μείνει κανένα απούλητο. Πηγή: sport-fm.gr

Ένας έξω, δύο αμφίβολοι!

Με προβλήματα θα υποδεχτεί ο Πανιώνιος τον ΠΑΟΚ την Πέμπτη στον πρώτο αγώνα της σειράς των μικρών τελικών της Α1.

Ένας έξω, δύο αμφίβολοι
Μία σίγουρη απώλεια και δύο πιθανές μετρά ο Πανιώνιος για τον πρώτο αγώνα της σειράς των μικρών τελικών της Α1 απέναντι στον ΠΑΟΚ, την Πέμπτη (18:30).

Ο Γάιος Σκορδίλης είναι οριστικά νοκ άουτ λόγω αιματώματος στον δεξιό τετρακέφαλο, ενώ ο χρόνος αποθεραπείας του είναι δύο εβδομάδες κι αυτό σημαίνει πως θα χάσει όλη τη σειρά.

Παράλληλα, ο Μάριος Μπατής έχει ένα τράβηγμα στο δεξί πόδι και ο Κέβιν Λάνγκφορντ ένα χτύπημα στον γοφό. Η συμμετοχή του αρχηγού της ομάδας και του Αμερικανού σέντερ θα κριθεί την τελευταία στιγμή. Πηγή: sport-fm.gr

Γι’ αυτό τον πήρε η Μπαρτσελόνα!! (video)

Έψαχνε «κέρβερο» κάτω απ’ την εστία. Και η Μπαρτσελόνα τον βρήκε στο πρόσωπο του Μαρκ-Αντρέ Τερ Στέγκεν. Και το εν λόγω βίντεο αποδεικνύει κάποιες απ’ τις πτυχές του ταλέντου του.

Γι’ αυτό τον πήρε η Μπαρτσελόνα (video)
Το «κλισέ» που λέει πως τα πάντα ξεκινούν απ’ τον τερματοφύλακα έχει δόση αλήθειας. Δεν είναι λίγες οι φορές που η Μπαρτσελόνα έμεινε «ξεκρέμαστη» από κάποιο λάθος του Βαλντές (αν και φέτος ήταν πολύ καλός).

Γι’ αυτό και οι Καταλανοί απέκτησαν τον Τερ Στέγκεν (ίσως υπάρξει κι άλλη προσθήκη) για να τους βγάλει απ’ το αδιέξοδο. Και αν μη τι άλλο το παρακάτω βίντεο που «κυκλοφορεί» δείχνει τους λόγους για τους οποίους οι «μπλαουγκράνα» κινήθηκαν για τον νεαρό Γερμανό πορτιέρο.



Πηγή: sport-fm.gr

Έγραψε ιστορία το Κόσσοβο! (video)

Τον πρώτο της αγώνα ως μερικώς αναγνωρισμένο μέλος της FIFA έδωσε η εθνική ομάδα του Κοσσόβου γνωρίζοντας την ήττα με 5-1.

Έγραψε ιστορία το Κόσσοβο (video)
Ιστορική μέρα ήταν η Τετάρτη για το Κόσσοβο. Στο στάδιο «Γιασάρι» στην πόλη Μιτρόβιτσα υποδέχτηκε σε φιλική αναμέτρηση την Τουρκία, αγώνας που ήταν ο πρώτος της εθνικής ομάδας σαν μερικώς αναγνωρισμένου μέλος της FIFA.

Η Τουρκία δεν χαρίστηκε στους οικοδεσπότες, τους οποίους φιλοδώρησε με έξι τέρματα, αλλά το μοναδικό τέρμα των γηπεδούχων, από τον Άλμπερτ Μπουνιάκου, πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους φιλάθλους που είχαν δημιουργήσει πανηγυρική ατμόσφαιρα.

Σημειώνεται πως αξιόλογοι ποδοσφαιριστές, όπως οι Γιανουζάι, Σακίρι και Χετεμάι, έχουν καταγωγή από το Κόσσοβο και θα μπορούσαν να αγωνιστούν με την ομάδα της χώρας.


Πηγή: sport-fm.gr

Γεωργέας: «Τελείωσε ο πρώτος εφιάλτης»

Εφιάλτη χαρακτήρισε τις χρονιές της ΑΕΚ μακριά από τη μεγάλη κατηγορία ο Νίκος Γεωργέας. «Θα χαιρόμαστε τα κύπελλα στη Σούπερ Λίγκα με την καρδιά μας», είπε για την απονομή του πρωταθλήματος.

Γεωργέας: «Τελείωσε ο πρώτος εφιάλτης»
Ανακουφισμένος από το ότι ΑΕΚ ξέφυγε από τον πρώτο της εφιάλτη μέχρι να επιστρέψει στη Σούπερ Λίγκα δήλωσε ο Νίκος Γεωργέας.

Ο αρχηγός της «Ένωσης», μιλώντας στη Nova μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Πανναξιακό, τόνισε πως ανυπομονεί για τη στιγμή που η ομάδα θα γράφει ιστορία στη μεγάλη κατηγορία, όπου οι παίκτες θα χαίρονται με την καρδιά τους τον κάθε τίτλο.

Αναλυτικά:
«Ο πρώτος εφιάλτης τελείωσε, ευτυχώς όλα καλά, πήγε καλά η χρονιά, ανεβήκαμε άνετα και τώρα θέλουμε να περάσουμε εξίσου άνετα και τον δεύτερο εφιάλτη και να πάμε εκεί που μας αξίζει, στη Σούπερ Λιγκ και όπως είδατε το κύπελλο το σηκώσαμε άτονα πολύ, να σηκώσουμε κύπελλα στη Σούπερ Λιγκ για να το χαρούμε με την καρδιά μας».

Για το τι κρατάει από όλη τη σεζόν:

«Απ' όλη τη σεζόν κρατάς μόνο ότι η ομάδα ανέβηκε, δεν πιστεύω να θυμάται κανένας πόσα γκολ βάλαμε, πόσα γκολ φάγαμε, πόσες νίκες κάναμε σ' αυτή την κατηγορία. Πιστεύω ότι από αύριο κιόλας πρέπει να την ξεχάσουμε αυτή την κατηγορία, δεν αξίζουμε, το ίδιο πιστεύω θα γίνει και του χρόνου και μετά να αρχίσουμε ξανά να γράφουμε ιστορία στη Σούπερ Λιγκ που αξίζει αυτή η ομάδα να' ναι εκεί».

Για τη στήριξη του κόσμου:

«Εντάξει, ο κόσμος είναι ό,τι καλύτερο παρόλο και στη Γ' Εθνική, είδατε πως ακολουθούσε μέσα-έξω, θέλω να τους δώσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, εγώ, οι συμπαίκτες μου, όλη η ομάδα και πιστεύω να μας στηρίξουν και του χρόνου για να πάει η ομάδα άνετα στη Σούπερ Λιγκ και πιστεύω στη Σούπερ Λιγκ να τους δώσουμε αυτά που αξίζουν, τίτλους».

Για το αν η συμμετοχή των τριών νεαρών παικτών στο σημερινό ματς ήταν το καλύτερο φινάλε:

«Πιστεύω ότι μπήκανε τρεις πιτσιρικάδες και δεν μπορούσε να υπάρχει καλύτερο φινάλε για την ομάδα, αλλά και για τα ίδια τα παιδιά που μπήκανε και παίξανε και πιστεύω απ' του χρόνου να μπούνε κι άλλοι πιτσιρικάδες να παίξουνε γιατί η ομάδα έχει πολύ καλές ακαδημίες και πιστεύω θα βγάλει παίκτες απ' τα σπλάχνα της».

Για το αν αντέχει ο ίδιος:
«Θα δούμε, πιστεύω όλα καλά θα πάνε».

Για το αν θα μείνει και τη νέα σεζόν στην ΑΕΚ:

«Δεν ξέρω ακόμα τίποτα, πιστεύω ναι. Θέλω. Θα δούμε. Μακάρι. Να' μαστε καλά, υγεία πάνω απ' όλα και όλα θα' ρθούνε. Η ομάδα να ανέβει Σούπερ Λιγκ και τώρα αν παίζει ο Γεωργέας, δεν παίζει, δεν έχει σημασία».

Για την παραμονή του Τραϊανού Δέλλα στην τεχνική ηγεσία:
«Είναι δικαίωση γι' αυτόν. Πιστεύω ότι άξιζε να μείνει με το έργο που έκανε φέτος, σ' αυτή τη δύσκολη κατηγορία που όλες
οι ομάδες έπαιζαν κλεισμένες πίσω και βγήκαμε πρώτοι με 20 βαθμούς διαφορά. Πιστεύω ότι το άξιζε και μακάρι να φτάσει και στη Σούπερ Λιγκ γιατί είναι καλός προπονητής».