Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Μαύρη πέτρα!

Έχει δρόμο η μεγάλη επιστροφή, όμως το αγροτικό το έβγαλε. Η ΑΕΚ αποχαιρέτησε για πάντα τη Γ’ Εθνική (3-1 τον Πανναξιακό), βάζοντας μια κούπα στην τροπαιοθήκη της, που όμοιά της δεν θέλει να ξαναδεί.

Μαύρη πέτρα
Αντίο με νίκη και μια για πάντα στον «εφιάλτη» της Γ’ Εθνικής είπε η ΑΕΚ. Η «Ένωση» επικράτησε 3-1 στο Ολυμπιακό Στάδιο απέναντι στον Πανναξιακό, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής και βλέπει τον δρόμο της μεγάλης της επιστροφής να μικραίνει.

Δύο τέρματα πέτυχε ο Δημήτρης Ανάκογλου, έπειτα από όμορφες ασίστ του Γροντή. Ο Πανναξιακός ξεθάρρεψε με το γκολ του Ρόβα στο δεύτερο ημίχρονο, όμως την τελευταία λέξη στο ματς είπαν τα «φυντάνια» της ΑΕΚ, που πήραν χρόνο από τον Τραϊανό Δέλλα. Ο Βλαχομήτρος με πολύ όμορφη κεφαλιά στο 80’ έπειτα από σέντρα του Βιδάλη έγραψε το 3-1, σημειώνοντας παράλληλα το τελευταίο τέρμα στην ιστορία της «Ένωσης» στη Γ’ Εθνική.

Απονομή και αντίο

Τυπικότατο χαρακτήρα είχε η απονομή της κούπας στην ΑΕΚ. Ο αρχηγός της ομάδας Νίκος Γεωργέας κράτησε το τρόπαιο στα χέρια του μόνο για την καθιερωμένη ομαδική φωτογράφιση, που έγινε πριν τη σέντρα του ματς.

Το ματς:



Mε τον ιδανικότερο τρόπο ξεκίνησε το ματς στο Ολυμπιακό Στάδιο για την ΑΕΚ. Η «Ένωση» δεν χρειάστηκε καν να δημιουργήσει φάσεις για να ανοίξει το σκορ, καθώς στην πρώτη της ευκαιρία μόλις στο 7ο λεπτό, ο Ανάκογλου τέλειωσε ιδανικά μια όμορφη συνεργασία του Πλατέλλα και του Γροντή κάνοντας από πολύ νωρίς το 1-0. Οι παίκτες του Δέλλα ήταν αρκετά, δραστήριοι κάτι που φαινόταν από τις κινήσεις τους χωρίς τη μπάλα, έχοντας την κατοχή της μπάλας όμως του έλειψαν οι καθαρές ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Τσαϊλάκη.

Το πέρασμα των λεπτών δεν άλλαξε την εικόνα του παιχνιδιού. Το ματς μπορεί να μην είχε ιδιαίτερο ρυθμό, κάτι που βόλευε τον Πανναξιακό, όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν τελείως ήταν ακίνδυνοι επιθετικά με αποτέλεσμα να ολοκληρώσουν το πρώτο ημίχρονο χωρίς να εκδηλώσουν τελική προσπάθεια. Από τη μεριά τους οι «κιτρινόμαυροι» έβγαλαν αρκετές προσπάθειες από τα άκρα και τελικά κατάφεραν να κάνουν το 2-0 με τους ίδιους πρωταγωνιστές. Ο Γροντής σέρβιρε στον Ανάκογλου και αυτός δεν δυσκολεύτηκε να τελειώσει ακόμη μία φάση.

Το παιχνίδι χάλασε στο δεύτερο ημίχρονο. Η ΑΕΚ έχασε τη φρεσκάδα του πρώτου 45λεπτου, ενώ ο Πανναξιακός «έδεσε» αμυντικά αυξάνοντας τα πρόσωπα στα μετόπισθεν. Η τριπλή αλλαγή του Τραϊανού Δέλλα, που πέρασε στο ματς και τους τρεις πιτσιρικάδες της Κ-17 έδωσε πάθος στην ομάδα όμως την αποσυντόνισε κάπως. Εκεί βρήκαν την ευκαιρία να «χτυπήσουν» οι φιλοξενούμενοι, που επωφελήθηκαν από μια κόντρα και στην πρώτη τους φάση στο ματς μείωσαν σε 2-1 στο 60ο λεπτό.

Το παιχνίδι δεν είχε ιδιαίτερο ρυθμό και η ΑΕΚ συνέχιζε να έχει τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας. Την τελευταία πινελιά στο ματς την έβαλαν οι πιτσιρακάδες της Κ-17 που χρησιμοποίησε, όπως άλλωστε αναμενόταν, ο τεχνικός της «Ένωσης». Ο Βιδάλης έβγαλε σέντρα ακριβείας στο 80’ και ο Βλαχομήτρος με ωραία κεφαλιά νίκησε τον Τσαϊλάκη διαμορφώνοντας παράλληλα το τελικό σκορ.

Οι συνθέσεις:



AEK (Τραϊανός Δέλλας): Ντούνης, Γεωργέας (55' Βιδάλης), Πεταυράκης, Ρόβας, Τσιρίλο (55' Τσέλιος), Κορδέρο, Γροντής, Τζανετόπουλος, Πόποβιτς (55' Βλαχομήτρος), Ανάκογλου, Πλατέλλας.

Στον πάγκο: Βούρας, Τσουμάγκας, Ράμα, Σταθάκης

Πανναξιακός (Γιόβαν Μιχαΐλοβιτς): Τσαϊλάκης, Καρελεμόγλου (58' Σάντα), Παναγιωτίδης, Μεσημέρης (46’ Βούλγαρης), Μποδόνιας, Κατσάνης, Μπανακάκης, Κολογέρης, Χαμηλοθώρης, Λίμα (78' Ευριπιώτης), Χ. Ρόβας

Στον πάγκο: Βαλέττας, Ανεβλαβής, Γιουργούσης, Καρούσης

Διαιτητής: Γιώργος Ζαχαριουδάκης

Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: