Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Έσπασε τη μύτη του Λουίς Ενρίκε και πάει στη Ρεάλ Μαδρίτης!!

Τον Μάουρο Τασότι φέρεται να έχει προσεγγίσει η Ρεάλ Μαδρίτης, με τον Ιταλό να έχει στα υπέρ του –εκτός από τις δεδομένες ικανότητές του- το γεγονός πως κάποτε είχε σπάσει τη μύτη του Λουίς Ενρίκε!

Έσπασε τη μύτη του Λουίς Ενρίκε και πάει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Αν και πιθανότατα ο Ζινεντίν Ζιντάν δεν θα μετακομίσει στην Μπορντό για να αναλάβει χρέη προπονητή, θεωρείται περίπου δεδομένο πως κάποια στιγμή θα δοκιμάσει την τύχη του στους πάγκους.

Έχοντας αυτό κατά νου, ο Κάρλο Αντσελότι ψάχνει ήδη τον αντικαταστάτη του και σύμφωνα με όσα γράφουν οι Ισπανοί, πολύ δυνατά παίζει το όνομα του Μάουρο Τασότι.

Άλλωστε οι δυο τους έχουν συνυπάρξει τόσο ως παίκτες όσο και ως τεχνικοί σε Μίλαν και εθνική Ιταλίας, επομένως είναι μάλλον λογικό να στραφεί σε αυτόν μιας και γνωρίζει όσο ελάχιστοι τη δουλειά του.

Οι περγαμηνές του Μάουρο Τασότι είναι σίγουρα σημαντικές αλλά είναι βέβαιο πως αν αποκτηθεί από τη «βασίλισσα» άλλοι θα είναι οι λόγοι που θα ενθουσιάσουν τους οπαδούς των «μερένχες» για την πρόσληψή του.

Για να τους ανακαλύψουμε κι εμείς θα χρειαστεί να ταξιδέψουμε 20 χρόνια και να φτάσουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στα προημιτελικά της διοργάνωσης η Ισπανία συγκρούεται με την Ιταλία και ο Τασότι φορώντας τη φανέλα της «σκουάντρα ατζούρα» θα σπάσει με μια αντιαθλητική αγκωνιά τη μύτη του σημερινού προπονητή της Μπαρτσελόνα, Λουίς Ενρίκε.

Το περίεργο της υπόθεσης είναι πως διαιτητής και επόπτης (όπως λέγονταν τότε οι βοηθοί) δεν πήραν χαμπάρι το χτύπημα και ο Τασότι συνέχισε να αγωνίζεται κανονικά, όμως στη συνέχεια τιμωρήθηκε με βάση το βίντεο με 8 αγωνιστικές, χάνοντας έτσι τόσο τον ημιτελικό όσο και τον τελικό όπου οι Ιταλοί έχασαν στα πέναλτι το τρόπαιο από τη Βραζιλία.

Εφόσον το σενάριο που θέλει τον Ζιντάν να αποχωρεί και τον Τασότι να παίρνει τη θέση του επαληθευθεί, μάλλον θα πρέπει να ετοιμαστούμε για νέο γύρο… ψυχροπολεμικού κλίματος στα ντέρμπι Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτελόνα, που φέτος ειδικά με Μαρτίνο και Αντσελότι παραήταν… πολιτισμένα σε σχέση με όσα είχαμε συνηθίσει.

Άλλωστε για τους φίλους της «βασίλισσας» σημερινός τεχνικός των «μπλαουγκράνα» αποτελεί «κόκκινο πανί» από το 1996 και μετά όταν άφησε την ομάδα για τη μισητή Μπαρτσελόνα και ο ίδιος φρόντιζε να συντηρεί αυτήν τη σχέση πανηγυρίζοντας με πάθος κάθε γκολ εναντίον της, ιδιαίτερα μέσα στο «Μπερναμπέου»…

Ποιος θα το πίστευε πως οι ίδιοι άνθρωποι (οι κάποιοι από αυτούς, για να μην τα τσουβαλιάζουμε όλα) που ενδεχομένως έριχναν… κατάρες στον Τασότι και αγωνιούσαν για την υγεία του Λουίς Ενρίκε το 1994, είκοσι χρόνια μετά πιθανότατα θα κάνουν ακριβώς το αντίθετο…



Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: