Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Προβάδισμα για Φινμπόγκασον!

Πολύ ψηλά στη λίστα του Ολυμπιακού για τη θέση του σέντερ φορ είναι ο Άλφρεντ Φινμπόγκασον. Η στάση του παίκτη και το ατού των «ερυθρόλευκων». Στην τελική ευθεία με Ντιόπ και Φορτούνη.

Προβάδισμα για Φινμπόγκασον
Ο Άλφρεντ Φινμπόγκασον κατέχει περίοπτη θέση στη μεταγραφική λίστα του Ολυμπιακού για τη θέση του σέντερ φορ. Πρόκειται, άλλωστε, για ποδοσφαιριστή που προέρχεται από εξαιρετικές χρονιές με τη Χέρενφεϊν (28 γκολ πέρσι, 31 φέτος) και σε καλή ηλικία (25 ετών).

Η περίπτωσή του δεν είναι απλή, αφού η ολλανδική ομάδα (που τον απέκτησε μόλις 500.000 ευρώ από τη Λόκερεν προ διετίας) αξιώνει περί τα 9 εκατ. ευρώ, αλλά εκτιμάται πως θα αναγκαστεί να πέσει περίπου στα μισά, από τη στιγμή που το συμβόλαιό του λήγει σε ένα χρόνο. Ακόμη και τα 5 εκατ. ευρώ είναι ένα ευσεβές ποσό, ωστόσο ο Ολυμπιακός φαίνεται πως εξετάζει θερμά την περίπτωσή του.

Οι «ερυθρόλευκοι», μάλιστα, έχουν ένα ατού σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτησή του. Ο παίκτης θέλει να ζήσει την εμπειρία του Champions League, την οποία του προσφέρει απλόχερα ο Ολυμπιακός, τη στιγμή που οι άλλοι μνηστήρες-φήμες κάνουν λόγο για Βέρντερ και Άουγκσμπουργκ-δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα. Οι πρωταθλητές Ελλάδας, πάντως, δεν έχουν ακόμη κινηθεί επίσημα για τον Ισλανδό διεθνή (21 εμφανίσεις-4 γκολ), αλλά υπάρχει πρόσφορο έδαφος για να το κάνουν.

Οι άλλες υποθέσεις

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι επαφές με τη Λεβάντε για τον Πάπε Ντιόπ. Από την ισπανική πλευρά διαρρέεται στον Τύπο πως ο Σενεγαλέζος μεσοαμυντικός είναι πολύ κοντά στους «ερυθρόλευκους».

Τα ίδια αναφέρονται στον Τύπο της ιβηρικής χώρας και για τον Νόρντιν Άμραμπατ, τονίζοντας πως παρά το ενδιαφέρον της Μάλαγα να τον διατηρήσει στις τάξεις της, ο Ολυμπιακός έχει σαφές προβάδισμα για τον Μαροκινό εξτρέμ έχοντας σαν ατού τις καλές σχέσεις με τη Γαλατάσαραϊ και τη δυνατότητα που του προσφέρει να παίξει στο Champions League.

Παράλληλα, στην τελική ευθεία βρίσκονται οι συζητήσεις με την Καϊζερσλάουτερν με τον Κώστα Φορτούνη και εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες μέρες.

Σύντομα θα υπάρξουν νεότερα και για τον Ιβάν Μαρκάνο, καθώς οι Πειραιώτες είναι σε ανοικτή γραμμή με τη Ρούμπιν Καζάν για την αγορά των δικαιωμάτων του.

Σημειώνεται πως θεωρείται δύσκολο να υπάρξουν ουσιαστικές εξελίξεις στα μεταγραφικά πριν από την ερχόμενη εβδομάδα.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: