Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Κούγιας στο Metropolis: «Η διοίκηση κοροϊδεύει τον κόσμο του Άρη»

Ο γνωστός νομικός Αλέξης Κούγιας φιλοξενήθηκε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στην Σέντρα», αποκαλύπτοντας τις συζητήσεις με την διοίκηση του Άρη για την επόμενη μέρα του συλλόγου, τονίζοντας πως δεν υπάρχει το κατάλληλο πλάνο για να επιστρέψουν οι κίτρινοι εκεί που ανήκουν.

Αναλυτικά:

«Κανονικά δεν έπρεπε να μιλήσω, αν μιλήσω θα δημιουργηθούν πολλά προβλήματα. Πέρασε από το μυαλό μου να κάνω μια τοποθέτηση, από την στιγμή που εμπλέκεται η προσωπικότητα μου.

Ο Άρης βιώνει μια απόλυτη τραγωδία που δεν έχει τέλος. Γι? αυτό δεν φταίει κανείς άλλος από αυτούς που διοικούν χρόνια. Τον Άρη τον διοικεί η ΚΜΑ. Αυτή έχει τις μετοχές και ορίζει ποιοι θα διοικήσουν αυτό το τεράστιο κοινωνικό γεγονός που λέγεται Άρης. Μια ομάδα που κυριαρχεί στην Θεσσαλονίκη. Από αυτά που βίωσα και έχουν μια καθαρή αντικειμενικότητα, το πρόβλημα είναι το εξής. Ο Άρης, η ιδέα του Άρη και τα εκατομμύρια ευρώ που κάθε χρόνο μπαίνουν στα ταμεία του, δεν έχουν άξιους διαχειριστές. Αυτοί οι άνθρωποι που καλούνται να διαχειρισθούν τα ταμεία, δεν έχουν την αξία να κρατήσουν ούτε 1.000 ευρώ στα ταμεία. Τα πρόσωπα αυτά εκθέτουν την ιστορία του Άρη.

Τα πρόσωπα αυτά με εξαίρεση τους Δασηγένη και Παπαϊωάννου που είχαν την διάθεση να βοηθήσουν, δεν έχουν διάθεση και δυνατότητα να βάλουν το χέρι στην τσέπη για τον Άρη. Να είχες μια μεγάλη περιουσία είτε μέσω επιχειρήσεων είτε μέσω μιας μεγάλης περιουσιακής αξίας, να έλεγες πως μπορείς να βάλεις στον Άρη. Αυτοί δεν έχουν τίποτα. Γιατί αν είσαι ένας μεγάλος επιχειρηματίας σαν τον Κοντομηνά, η τον Μυτηληναίο και πας να βάλεις χρήματα για να πάρεις π.χ το λιμάνι, αυτό δεν είναι πολύ καλό. Εγώ αυτή την στιγμή μιλάω για τον Στεφανίδη και τα άλλα πρόσωπα. Στις συγκεντώσεις που έγιναν συμμετείχαν ο κ. Παπαϊωάννου, ο κ. Δασηγένης, ο κ. Πόπης, ο κ. Μπακούρας, ο κ. Στεφανίδης που εξέφραζε τις απόψεις του κ. Γράντα.

Σε αυτή την διαδικασία, εγώ ήμουν απόλυτος. Είτε πάει στην Β? Εθνική, είτε στα Ερασιτεχνικά, να βάλουμε κάτι στο μυαλό μας. Αν θέλουμε να έχουμε αξιοπρέπεια θα πρέπει ο καθένας από εμάς, να φροντίσουμε από 2-3 εκ. ευρώ και παράλληλα τόνισα πως αν θέλουμε να είμαστε μέλη ενός λαϊκού τμήματος θα πρέπει να το κάνουμε αυτό για να δείξουμε πως ζούμε από άλλού και προσφέρουμε στον Άρη, δεν ζούμε από τον Άρη. Αν παίζαμε Σούπερ Λίγκ θα είχαμε έσοδα, εφόσον ο Άρης έχει έσοδα 7 εκ. ευρώ, μπορείς να το πας και μέχρι 20. εκ. ευρώ. Κανείς δεν δέχθηκε, πέρα από τον κ. Παπαϊωάννου.

Στην Γ? Εθνική με 1.5 εκ. ευρώ παίρνουμε το πρωτάθλημα. Αν παίξουμε στην Β? Εθνική χρειαζόμαστε 4.5 εκ. ευρώ έναντι των χρεών, οπότε με τα έξοδα γύρω στα 5.5 εκ ευρώ. Να κοιτάξουμε να βρούμε ένα καλό τηλεοπτικό συμβόλαιο, όπως η ΑΕΚ. Κανείς δεν δέχθηκε. Άρα τους λέω, θέλετε να ζήσουμε με τα λεφτά των φιλάθλων του Άρη. Άρα θέλετε στην Β? Εθνική μια μικρή, συμπυκνωμένη ομάδα που θα μοχθήσουμε σε όλη την σεζόν. Άρα πάμε στην Γ΄Εθνική. Εκεί ξεκινάμε με ένα χαμηλό μπάτζετ και χάνουμε το προπονητικό του Ρυσίου, γιατί ανήκει στο πτωχευτικό κομμάτι. Από εκεί και πέρα όλοι εξαφανίστηκαν. Βλέπω εν συνεχεία τον κ. Στεφανίδη που δεν έχει βάλει χρήματα, γιατί δεν έχει χρήματα, λέει να μείνουμε στην Football League. Πάλι δεν έχει επιχειρήματα. Άρα στηριζόμαστε στα διαρκείας, στους χορηγούς και στο τηλεοπτικό που θα κάνεις. Και πες μου εσύ πως θα πληρώσεις τα συμβόλαια των παικτών που δεν θα σου δίνεται άδεια και επίσης θα έχεις και αφαιρέσεις βαθμών. Και σκεφτείτε παράλληλα πως οι παίκτες θα θέλουν προκαταβολές και εγγυητικές για να παίξουν. Που θα τα βρεις; Εγώ λοιπόν τότε σκέφτηκα πως κοροϊδεύουν τον κόσμο και δεν έχουν κανένα απολύτως πλάνο. Όταν βλέπω πως στον ΑΣ συγκροτούνται ονόματα που ουσιαστικά δημιούργησαν τα χρέη. Ουσιαστικά εδώ πάμε για μια συντήρηση. Και θα χαθεί η ευκαιρία να αναγεννηθεί η ομάδα όπως η ΑΕΚ, η Λάρισα, ο ΠΑΣ Γιάννενα. Ο Στεφανίδης προσπαθεί να πάρει χρήματα, από τα τηλεοπτικά, από τα διαρκείας και άλλα έσοδο. Χωρίς την δυνατότητα να διαχειρισθεί την κατάσταση και ένας απλός δικηγόρος χωρίς κάποια μεγάλη εμβέλεια στον δικηγορικό χώρο. Το πάει απλά ως μια διαχείριση των χρημάτων. Και εν συνεχεία θα πουληθεί ο Άρης στο συνδρομητικό κανάλι. Θα πω αυτό που είχα πει και παλαιότερα. Που ανήκει ο Πανιώνιος; Που ανήκει ο Πλατανιάς; Που ανήκει ο Εργοτέλης. Μπορεί να έχουν ανθρώπους μπροστά, αλλά το θέμα είναι ποιος δίνει χρήματα. Και καταλήγω στο γεγονός πως ο Άρης δεν θα μπορέσει ποτέ να αναγεννηθεί, να φτάσει εκεί που ανήκει και να εκφράζει την μεγάλη του ιδέα στις διοργανώσεις. Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: