Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

«Να καθαρίσει ο ΠΑΟΚ»

Aggelos
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Αχιλλέας Ζαφειρίου.
Μίλησε μεταξύ άλλων για την πρόσληψη του Άγγελου Αναστασιάδη και τόνισε πως ήταν η καλύτερη δυνατή επιλογή καθώς ο Έλληνας τεχνικός γνωρίζει το “είναι” και τις ιδιαιτερότητες του συλλόγου. 
Παράλληλα υπογράμμισε πως θα πρέπει θα πρέπει να αφήσουν τον Αναστασιάδη να δουλέψει εν λευκώ  γιατί γνωρίζει την πραγματικότητα του συλλόγου.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Αχιλλέας Ζαφειρίου:
Για την πρόσληψη του Άγγελου Αναστασιάδη:
“Όσο αναφορά την κίνηση του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ να φέρει τον Αναστασιάδη θεωρώ πως είναι η πιο σωστή. Αν την είχε κάνει πιο νωρίς θα είχε αποφύγει τα έξοδα και θα είχε βάλει σε τάξη την ομάδα. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση και χρειάζεται άτομα που ξέρουν από μέσα την ομάδα και την ιδιοσυγκρασία της. Εγώ έπαιξα καλά επειδή αντιλήφθηκα  τι θα πει ΠΑΟΚ. Ο Άγγελος μπορεί να μεταδώσει στοιχεία στο επιτελείο του, να μεταδώσει στους παίκτες τι είναι ΠΑΟΚ και να έχει τουλάχιστον καλύτερα αποτελέσματα από αυτά που έχει ο Ιβάν Σαββίδης μέχρι τώρα που δεν αντιστοιχεί στο βεληνεκές και στην προσωπικότητα του ανθρώπου αυτού. Εγώ δεν ήμουν το μεγάλο ταλέντο αλλά είχα την αντίληψη του τι να κάνω σε αυτή την ομάδα. Να αποδίδω γιατί στο ποδοσφαιριστή αρέσει να κερδίζει και να είναι στις χαρές της ομάδας. Αυτό μπορεί να το μεταδώσει ο Αναστασιάδης στους ποδοσφαιριστές που θέλουν να πάνε ψηλά”.
Για τον αποκλεισμό της Άρσεναλ:
“Την απέκλεισε την Άρσεναλ επειδή το πίστεψε και το πιστέψαμε, το παλέψαμε, το θέλαμε και τα καταφέραμε. Το σημαντικότερο ρόλο για την εικόνα της ομάδας τον παίζει ο προπονητής. Αυτός διαβάζει τον αντίπαλο και έχει αποδείξει πως είναι ο καλύτερος Έλληνας προπονητής στα Ελληνικά γήπεδα τα τελευταία χρόνια με διαφορά. Έχει γυρίσει παιχνίδια από εκεί που δεν το περιμένει κανείς με δύο – τρεις κινήσεις. Χρειάζεται όμως παίκτες με προσαρμοστικότητα όχι μόνο ονόματα. Εκεί που θέλω να επιμείνω είναι πως για να καταλάβει ένας ποδοσφαιριστής έναν Έλληνα προπονητή πρέπει να είναι Έλληνας”.
Για τους πολλούς ξένους παίκτες που έρχονται στην Ελλάδα:
“Όλες οι Ελληνικές ομάδες τα τελευταία χρόνια έχουν στραφεί σε ξένους, αμφιβόλου ποιότητας παίκτες και αυτό έχει ρίξει το επίπεδο. Δεν υπάρχει λόγος να έρχονται παίκτες με παχυλούς μισθούς χωρίς να μπορούν προσαρμοστούν. Στους παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά κανείς δεν λέει όχι. Τα παιδιά από εδώ μπορούν να τα πάνε καλύτερα. Νομίζω πως έχει αυτή την αντίληψη ο Άγγελος. Οι μεγαλύτερες επιτυχίες που έχουν κάνει οι Ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη είναι με κορμούς από Έλληνες παίκτες. Η ομάδα είναι μια οικογένεια που τον πρώτο λόγο έχει ο προπονητής. Όταν όλοι αντιληφθούν τι θέλει αυτός και συμφωνούν δεν υπάρχει περίπτωση να μην πάει καλά”.
Για την δυναμική του ΠΑΟΚ:
 ”Ο ΠΑΟΚ έχει και μια δυναμική που δεν έχει άλλος. Αισθανόσουν πως ντοπαριζόσουν μόνο από την ατμόσφαιρα. Όταν ήμασταν μέσα στην Τούμπα σε κάποια παιχνίδια αν δεν είχαμε άγχος ξέραμε πως δεν μπορούσαμε να χάσουμε κάποια παιχνίδια. Είναι ιδιαίτερη η δυναμική”.
Για τον ιδιαίτερο χαρακτήρα που είχε ο Πέρσι Ολιβάρεζ:
“Από το τραπέζι που τρώγαμε στον “Αστέρα” της Βουλιαγμένης πήγε και βούτηξε με τις φόρμες όπως ήταν και μετά έφυγε στο δωμάτιο. Ο Πέρσι ήταν ιδιόρρυθμο παιδί και μεγάλος ποδοσφαιριστής. Κοιμηθήκαμε πολλές φορές στο ίδιο δωμάτιο μαζί. Είχε πολλά δικά του και ξυπνούσε έξι το πρωί και διάβαζε την κaινή διαθήκη. Ήταν κάτι αναμενόμενο για τον Άγγελο η βουτιά γιατί τον ήξερε. “Κοιτά τον πεθαμένο τι έκανε έλεγε”. Πήγε στο δωμάτιο του και είπε “αφήστε τον”. Υπήρχαν ημέρες που κάναμε ζέσταμα και έφευγε στα αποδυτήρια. Δεν ήθελε να κάνει προπόνηση. Το πιο σημαντικό έργο του προπονητή είναι τέτοιους ιδιαίτερους χαρακτήρες που κάνουν την διαφορά στο γήπεδο να τους διαχειρίζεται σωστά. Άλλος θα μπορούσε να τον είχε “στείλει”.
Για το μήνυμα που θέλει να στείλει στον κόσμο του ΠΑΟΚ:
“Θα ήθελα να πω κάτι για όποιον το καταλάβει. Ξεκινώντας από τον μεγαλομέτοχο θα πρέπει να αφήσουν τον Αναστασιάδη να δουλέψει εν λευκώ  γιατί γνωρίζει την πραγματικότητα του συλλόγου και από εκεί και πέρα θα έρθουν τα αποτελέσματα που θέλουν όλοι και κυρίως οι οπαδοί που τρέχουν και έχουν γευτεί λίγες χαρές τελευταία. Έχω καιρό να πάω στην Τούμπα αλλά πρέπει κάποια πράγματα γύρω από την ομάδα να “καθαρίσουν”.  Μιλάω ακόμα και για τα άτομα από τον χώρο της δημοσιογραφίας που γράφανε κάποια πράγματα για δικούς τους λόγους και δημιουργούσανε κάποια προβλήματα. Υπήρχαν κάποιες εφημερίδες που τις ακολουθούσαν ως ευαγγέλιο αλλά τώρα ο κόσμος του ΠΑΟΚ έχει κριτική σκέψη. Πρέπει να φύγουν κάποιοι άνθρωποι που λειτουργούν μόνο για προσωπικό όφελος. Υπάρχουν κάποιοι παρατρεχάμενοι γύρω από την ομάδα που της κόβουν την ανάσα. Δεν χρειάζονται άνθρωποι που πουλάνε ΠΑΟΚτσιλίκη αλλά άνθρωποι που μπορούν να κάνουν δουλειά”.
Για το αν θα πάει ξανά στην Τούμπα τώρα που ήρθε ο Αναστασιάδης:
“Δεν είναι θέμα Αναστασιάδη. Την Τούμπα πάντα την αισθανόμουν ως δικό μου χώρο κάποια πράγματα όμως δεν μου αρέσουν. Είμαι από τους ανθρώπους που συγχωρούν. Έχω κάνει και εγώ λάθη και θέλω να με συγχωρέσουν όσοι στενοχώρησα και κρατάω μόνο τα θετικά”.
Για το γεγονός πως ήρθε στον ΠΑΟΚ χωρίς να είναι πρωτοκλασάτος ποδοσφαιριστής:
“Τα παλιά χρόνια δεν ήταν δύσκολο να γίνει κάποιος φίρμα στα χαρτιά. Αν έπαιρνες κάποια τηλεφωνήματα έβγαινες διακριθέντες κάθε βδομάδα. Πόσες φίρμες ήρθαν στον ΠΑΟΚ και έπαιξαν το 1/10 από ότι εγώ; Εγώ έπαιξα με το περιβραχιόνιο του ΠΑΟΚ χωρίς να έχω εκλεγεί. Έλειπαν οι τρεις αρχηγοί και μου το έδωσαν οι συμπαίκτες μου. Αυτό λέει πολλά”.
Για το παιχνίδι που είχε παίξει ως τερματοφύλακας:
“Αυτή είναι η θέση που θα έπρεπε να παίξω από την αρχή της καριέρας μου. Θυμάμαι είχα παίξει τερματοφύλακας  σε ένα ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός στην Τούμπα. Είχε φάει κόκκινη ο Νίκος Αργυρίου για ένα φάουλ έξω από την περιοχή. Ήταν εκτελεστές του φάουλ έξω από την περιοχή ο Βαζέχα και ο Κόλα. Όλοι οι τερματοφύλακες είχαν μια καλή πλευρά εγώ είχα την δεξιά. Από εκεί δύσκολα έτρωγα γκολ. Μάλιστα στις προπονήσεις μου άρεσε πάντα να κάθομαι τέρμα και να μου βαράνε φάουλ.  Έβαλα το τοίχος αριστερά και πήγα και εγώ αριστερά για να μου βαρέσουν δεξιά και να το βγάλω. Ο Αναστασιάδης φώναζε να πάω πιο μπροστά. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού βιάστηκαν επειδή νόμιζαν πως δεν στήθηκα καλά και το βάρεσαν κοντά στο κέντρο και τα δεξιά και το έβγαλα κόρνερ. Μετά δεν έγιναν άλλες φάσεις εκτός από ένα κόρνερ και δεν έφαγα γκολ”.
Για τις ευχές του προς τον Άγγελο Αναστασιάδη:
“Εύχομαι στον ΠΑΟΚ και στον Άγγελο τα καλύτερα. Ο κόσμος πρέπει να αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια γιατί ο Άγγελος είναι ΠΑΟΚτσής και θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί. Από εκεί και πέρα και ο μεγαλομέτοχος πρέπει να δημιουργήσει κάποιες συνθήκες για τον ΠΑΟΚ”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: