Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Το… απόλυτο αφεντικό του Τορίνο!!

Αν και δυσκολεύτηκε αρκετά η Γιουβέντους επικράτησε 2-0 και απέδειξε μία ακόμη φορά στην συμπολίτισσα Τορίνο, ότι το αφεντικό της πόλης είναι εκείνη και πλέον θέλει έναν βαθμό για τον τίτλο.

Το… απόλυτο αφεντικό του Τορίνο
Μέχρι το 86ο λεπτό το ντέρμπι ανάμεσα σε Τορίνο και Γιουβέντους στην έδρα της πρώτης ήταν ένα απλά βαρετό παιχνίδι για την 34η αγωνιστική της Serie A.

Σε εκείνο το λεπτό ο Βιδάλ έπιασε ένα εκπληκτικό σουτ και έγραψε το 1-0 για την «γηραιά κυρία».

Οι «νερατζούρι» πέτυχαν ένα ακόμη γκολ με τον Μαρκίζιο στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, έκαναν το 2-0 και έδειξε για μία ακόμη φορά στην συμπολίτισσα ότι είναι το απόλυτο αφεντικό της πόλης.

Η Γιουβέντους πλέον χρειάζεται μόλις έναν βαθμό στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια, ώστε να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Με έναν Οσβάλντο να κάνει… όργια πετυχαίνοντας τρία γκολ, η Ρόμα διέλυσε τη Σιένα με σκορ 4-0 και βρέθηκε και πάλι μέσα στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Σπουδαίο διπλό και για την Φιορεντίνα, καθώς επικράτησε 3-0 στην έδρα της Σαμπντόρια, ανέβηκε στην τρίτη θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ και πλέον περιμένει «στραβοπάτημα» της Μίλαν, ώστε να παραμείνει εκεί.

Η Ίντερ βλέπει τα… όνειρά της για Ευρώπη να κάνουν… φτερά, καθώς γνώρισε την ήττα 1-0 από την Παλέρμο εκτός έδρας, με τους Σικελούς να παίρνουν ένα πολύτιμο τρίποντο στη μάχη που κάνει για την παραμονή της. Ωστόσο, για τους «νερατζούρι» το άσχημα δεν ήταν μόνο το ότι έχασε, αλλά και το γεγονός ότι ο Χαβιέ Ζανέτι τραυματίστηκε σοβαρά στον αχίλλειο τένοντα.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 34ης αγωνιστικής:

Σάββατο 27/04

Αταλάντα – Μπολόνια 1-1
(67’ Τζόρτζι – 76’ Τζιλαρντίνο)

Κάλιαρι – Ουντινέζε 0-1
(56’ Περέιρα)

Πεσκάρα – Νάπολι 0-3
(46’ Ινλέρ, 58’ Πάντεφ, 81’ Τζεμαϊλί)

Κυριακή 28/04

Κιέβο – Τζένοα 0-1
(73’ Μποριέλο)
Παλέρμο – Ίντερ 1-0
(10’ Ίλισιτς)
Πάρμα – Λάτσιο 0-0
Ρόμα – Σιένα 4-0
(14’, 41’, 67’ Οσβάλντο, 16’ Λαμέλα)
Σαμπντόρια – Φιορεντίνα 0-3
(36’ Κουαρντάντο, 41’ Λιάλιτς, 73’ Ακουιλάνι)
Τορίνο – Γιουβέντους 0-0
21:45: Μίλαν – Κατάνια

Η επόμενη (35η) αγωνιστική

Σάββατο 04/05

19:00: Κιέβο – Κάλιαρι
21:45: Φιορεντίνα – Ρόμα

Κυριακή 05/05

13:30: Ουντινέζε – Σαμπντόρια
16:00: Κατάνια – Σιένα
Τζένοα – Πεσκάρα
Γιουβέντους – Παλέρμο
Λάτσιο – Μπολόνια
Μίλαν – Τορίνο
Πάρμα – Αταλάντα
21:45: Νάπολι – Ίντερ


Πηγή:sport-fm.gr

Χειροκρότημα για Φαν Πέρσι στο «Έμιρεϊτς»

Δεκτός με χειροκρότημα έγινε από οπαδούς αλλά και τους παίκτες της Άρσεναλ, ο επιθετικός της Γιουνάιτεντ Ρόμπιν Φαν Πέρσι, στην επιστροφή του στο «Έμιρεϊτς».

Χειροκρότημα για Φαν Πέρσι στο «Έμιρεϊτς»
Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι ήταν αυτός πάνω στον οποίο επικεντρώθηκαν τα βλέμματα στο «Έμιρεϊτς», λίγο πριν την αναμέτρηση της Άρσεναλ με την Γιουνάιτεντ.

Ο Ολλανδός επιθετικός, επέστρεψε στην έδρα της πρώην ομάδας του και το κλίμα που συνάντησε ήταν σε κάθε περίπτωση… φιλικό. Οι πλειοψηφία των οπαδών τον αποθέωσε αλλά την διαφορά έκαναν οι… αντίπαλοι, πλέον, που παρατάχθηκαν και τον χειροκρότησαν.Πηγή: sport-fm.gr

Μπέρδεψε τα αποδυτήρια ο Φαν Πέρσι!! (video)

Ο Φαν Πέρσι άλλαξε στρατόπεδο, μετακομίζοντας στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την Άρσεναλ, αλλά η συνήθειες δεν αλλάζουν εύκολα...

Μπέρδεψε τα αποδυτήρια ο Φαν Πέρσι (video)
Σα να μην… έφυγε ποτέ. Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι επέστρεψε στο «Έμιρεϊτς» για την αναμέτρηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Άρσεναλ και... φάνηκε να κατευθύνεται στα αποδυτήρια των «κανονιέρηδων» ασυναίσθητα, προτού του φωνάξουν ότι έχει πάρει λάθος δρόμο.

Ο Ολλανδός αστέρας επέστρεψε στην έδρα της πρώην ομάδα του, με τον τίτλο του Πρωταθλητή Αγγλίας. Με τη φανέλα του λονδρέζικου συλλόγου, πέρασε οχτώ πολύ καλά χρόνια και φυσικά, δεν ξεχνάει ούτε στιγμή που αγωνίστηκε με τους «κανονιέρηδες».

Εξ’ ου και το… μπέρδεμα, μόλις αφίχθη η αποστολή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Έμιρεϊτς». Κατευθύνθηκε στα αποδυτήρια της Άρσεναλ, προτού του φωνάξει ένας υπεύθυνος που βρέθηκε κοντά του, ότι είχε πάρει λάθος… δρόμο! Φυσικά, ο «RVP» του είπε ότι ήθελε να χαιρετήσει τους πρώην συμπαίκτες του και τον Άρσέν Βενγκέρ πριν την έναρξη του ντέρμπι.



Πηγή: sport-fm.gr

«Έπεσαν» αγκαλιά Ρέντινγκ και ΚΠΡ!!

Την Πρέμιερ Λιγκ αποχαιρέτησαν... αγκαλιά Ρέντινγκ και ΚΠΡ μετά το μεταξύ τους 0-0 στην αναμέτρηση της 35ης αγωνιστικής.

«Έπεσαν» αγκαλιά Ρέντινγκ και ΚΠΡ
Το αντίο είναι πάντα πικρό και οι ΚΠΡ και Ρέντινγκ, το είπαν το μεσημέρι της Κυριακής. Το τελικό 0-0 στη μεταξύ τους αναμέτρηση της 35ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ, τις ρίχνει και τις δύο μαθηματικά στην Τσάμπιονσιπ.

Χωρίς να δείξουν ότι μπορούσαν να το παλέψουν, χωρίς δυνάμεις και χωρίς διάθεση να κυνηγήσουν την ελπίδα που συνήθως πεθαίνει τελευταία, οι δύο ομάδες αποχαιρέτησαν την Πρέμιερ Λιγκ.

Μπορεί η απόστασή τους από τη 17η Άστον Βίλα να είναι στους 9 βαθμούς, αλλά από τη στιγμή που εκείνη αγωνίζεται με τη Γουίγκαν στην τελευταία «στροφή» του πρωταθλήματος (ούτως ή άλλως μια από τις δύο ομάδες θα πάρει τουλάχιστον έναν βαθμό) κουνούν από σήμερα μαντήλι…

Ένα δοκάρι στο 12ο λεπτό από κεφαλιά του Γκρανέρο η μοναδική καλή ευκαιρία της αναμέτρησης στο «Μαντέσκι».

Το ματς:

Η αναρχία στο παιχνίδι των δύο ομάδων, οι άμυνες που μπορούσαν να ανοίξουν ανά πάσα ώρα και στιγμή και τα πολλά λάθη, αντικατόπτριζαν με τον πλέον εμφανή τρόπο γιατί η ΚΠΡ και η Ρέντινγκ βρίσκονται στον πάτο της βαθμολογίας της ΚΠΡ. Οι Ρέιντζερς ξεκίνησαν λίγο πιο επιθετικά στην αναμέτρηση, ο Γκρανέρο με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι στο 12ο λεπτό και οι «royals» άρχισαν να ανεβαίνουν μετά το 20λεπτο. Με κάποιες σέντρες έστειλαν τη μπάλα στα καρέ του Γκριν, που ευτυχώς για αυτόν, είδε τον Μποσίνγκουα να σώζει πάνω στη γραμμή στο 36’, έπειτα από γέμισμα που έγινε με κεφαλιά και αποτυχία του Πογκρέμπνιακ να φτάσει τη μπάλα για να την σπρώξει στα δίχτυα.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, τόσο πιο πολύ απογοητεύονταν οι οπαδοί των δύο ομάδων που έβλεπαν τους ποδοσφαιριστές ανήμπορους να κάνουν το κάτι παραπάνω για να δώσουν ενδιαφέρον στο παιχνίδι και να βοηθήσουν στο στόχο της κατάκτησης των τριών βαθμών.Ο Πάβελ Πογκρέμπνιακ πήρε ορισμένες προσπάθειες για τη Ρέντινγκ και στο 62ο λεπτό με πολύ ωραίο σουτ, έστειλε τη μπάλα λίγο δίπλα από τα δοκάρια του Γκριν. Στο 80’, ο Λε Φοντρ με κεφαλιά από καλή θέση δεν στόχευσε καθόλου καλά και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το ματς στο «Μαντέσκι». Με δάκρυα και ιδρώτα…

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ρέντινγκ: ΜακΚάρθι, Γκάντερ, Μαριάπα, Μόρισον, Κέλι (76’ Χαρτ), Κάρακαν, ΜακΆναφ, Γκάθρι, Πογκρέμπνιακ, ΜακΚλίρι (64’ Λε Φοντρ), Μπλάκμαν (55’ Ρόμπσον – Κανού)

ΚΠΡ: Γκριν, Τραορέ, Χιλ, Ονουόχα, Μποσίνγκουα (73’ Φάμπιο), Τααράμπτ (68’ Χόιλετ), Γκρανέρο, Τζίνας, Εμπιά (89’ Μακί), Ρεμί, Μπόθροϊντ

Πηγή: www.england365.gr

«Σέβομαι τους οπαδούς της Άρσεναλ»

Την άποψη ότι δεν μπορεί να επηρεαστεί από την ατμόσφαιρα που μπορεί να δημιουργήσουν οι φίλοι της Άρσεναλ στη μεταξύ τους αναμέτρηση εξέφρασε ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι.

«Σέβομαι τους οπαδούς της Άρσεναλ»
Στο Emirates ανυπομονεί να παίξει ξανά ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι, ο οποίος δεν δείχνει να αγχώνεται για την ατμόσφαιρα που μπορεί να δημιουργήσουν οι οπαδοί της Άρσεναλ ενόψει της 35ης αγωνιστικής της Premier League στην οποία η πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα αντιμετωπίσει τους «κανονιέριδες».

Ο 29χρονος επιθετικός τόνισε πως σέβεται τους φίλους της πρώην ομάδας του, επισημαίνοντας πως μπορεί να καταλάβει τα συναισθήματά τους, αλλά και τις αντιδράσεις τους, οι οποίες δεν πρόκειται να τον επηρεάσουν.

«Πάντα θα σέβομαι την Άρσεναλ και τους οπαδούς της. Αγαπούν την ομάδα τους και καταλαβαίνω τα συναισθήματά τους. Δεν περιμένω τίποτα λιγότερο από μία έντονη ατμόσφαιρα, αλλά αυτό δεν θα με ενοχλήσει. Προπονητές και παίκτες έρχονται και φεύγουν, όμως οι οπαδοί μένουν. Ανυπομονώ να παίξω ξανά στο Emirates, έχω πολύ καλές αναμνήσεις από εκεί, θα είναι ωραίο να δω τους παλιούς μου συνεργάτες και φίλους ξανά», ήταν τα λόγια του Φαν Πέρσι.Πηγή: sport-fm.gr

Αυτή που το’ θελε περισσότερο!!

Σπουδαία νίκη στο «Ελ Πρατ» κόντρα στην Εσπανιόλ πήρε με 1-0 η Γρανάδα κάνοντας σημαντικό βήμα για τη σωτηρία της.

Αυτή που το’ θελε περισσότερο
Ένα τρίποντο που μπορεί να αποδεχτεί υπερπολύτιμο στη μάχη που δίνει για να αποφύγει τον υποβιβασμό πήρε η Γρανάδα στην έδρα της Εσπανιόλ με 1-0 για την 33η αγωνιστική της Primera Division.

Το γκολ του Νολίτο στο 37ο λεπτό αποδείχτηκε «χρυσό» για την ομάδα του Λούκας Αλκαράθ, που βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη φτάνοντας τους 32 βαθμούς, ενώ η Εσπανιόλ παρέμεινε στους 43 και είδε τις αμυδρές ελπίδες της για το Europa League μάλλον να εξανεμίζονται.

Τα αποτελέσματα της 33ης αγωνιστικής της Primera Division:

Παρασκευή, 26/4

Ράγιο Βαγιεκάνο-Οσασούνα 2-2
(7’ Ντελίμπασιτς, 57’ Πίτι-8’ Λοέ, 13’ Αλεχάντρο Αρίμπας)

Σάββατο, 27/4

Λεβάντε-Θέλτα 0-1
(20’ Φερνάντεζ)

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Μπαρτσελόνα 2-2
(27’ Σουσαέτα, 90’ Ερέρα-67’ Μέσι, 69’ Σάντσεζ)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Ρεάλ Μαδρίτης 1-2
(4’ Φαλκάο-13’ αυτ. Χουάνφραν, 63’ Ντι Μαρία)

Σαραγόσα-Μαγιόρκα 3-2
(29' Μοντάνες, 60' Πόστιγκα, 87' Ροτσίνα-11' Εμέντ, 82' Αριθμέντι)

Κυριακή, 28/4

Εσπανιόλ-Γρανάδα 0-1
(37’ Νολίτο)

Μάλαγα-Χετάφε (18:00)
Βαγιαδολίδ-Σεβίλλη (20:00)
Σοσιεδάδ-Βαλένθια (22:00)

Δευτέρα, 29/4

Μπέτις-Λα Κορούνια (23:00)

Η 34η αγωνιστική:

Θέλτα-Αθλέτικ Μπιλμπάο
Μαγιόρκα-Λεβάντε
Γρανάδα-Μάλαγα
Ρεάλ Μαδρίτης-Βαγιαδολίδ
Λα Κορούνια-Ατλέτικο Μαδρίτης
Βαλένθια-Οσασούνα
Σαραγόσα-Ράγιο Βαγιεκάνο
Σεβίλλη-Εσπανιόλ
Μπάρτσελονα-Μπέτις
Χετάφε-ΣοσιεδάδΠηγή: sport-fm.gr

Για την τιμή των όπλων…!

Το… θαύμα ψάχνει ο Πανθρακικός για να καταφέρει να αποκλείσει τον Ολυμπιακό και να πάρει εκείνος το «εισιτήριο» για τον τελικό του Κυπέλλου, όπου ήδη βρίσκεται από χθες ο Αστέρας Τρίπολης.

Για την τιμή των όπλων…
Άπιαστο όνειρο μοιάζει για τον Πανθρακικό η συμμετοχή στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ύστερα από την ήττα (6-2) που είχε γνωρίσει από τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα δεν αφήνει πολλά περιθώρια στην ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι θα μπει με κάτω τα χέρια στο σημερινό ματς (20:00, OTE sport 3) και δεν θα προσπαθήσει να κάνει την έκπληξη, η οποία ενδεχομένως να του δώσει το «εισιτήριο» για το ΟΑΚΑ.

Εκτός του ψυχολογικού φορτίου, ο 44χρονος προπονητής μετράει έξι απουσίες. Πρόκειται για τους Μουνάφο, Μπαϊκαρά, Λαδάκη, Κουτσόπουλο, Κοντογουλίδη και Πόπτση.

Κάτω από τα δοκάρια θα αγωνιστεί ο Βρονταράς, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Στάθη, Σαρακατσάνο, Σερφά και Χρήστου.

Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν οι Μακρυδημήτρης και Καστσελάν. Την τριάδα στα χαφ θα αποτελέσουν οι Λουσέρο, Βαϊρουά και Τζανής. Μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Παπαδόπουλος.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Αθανασιάδης, Μελίσσης, Νουκ, Μιχαλόπουλος, Μίνγκας, Ντιόγκο, Καθάριος, Γωνιάδης και Σκλιοπίδης.Πηγή: sport-fm.gr

Check in για… ΟΑΚΑ!!

Το «εισιτήριο» για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα αντιμετωπίσει τον Αστέρα Τρίπολης, σφραγίζει σήμερα ο Ολυμπιακός στην Κομοτηνή.

Check in για… ΟΑΚΑ
Το 40ο πρωτάθλημα έχει μπει ήδη στην πλούσια τροπαιοθήκη του Ολυμπιακού.

Ωστόσο, σήμερα οι Πειραιώτες θέλουν να οριστικοποιήσουν τη συμμετοχή τους στον τελικό της 11ης Μαΐου, όπου θα διεκδικήσουν το 26ο Κύπελλο Ελλάδας στην ιστορία του συλλόγου.

Το σημερινό (20:00, OTE sport 3) ματς με τον Πανθρακικό μοιάζει διαδικαστικού χαρακτήρα, ύστερα από το 6-2 του «Καραϊσκάκη».

Ωστόσο, ο Μίτσελ (ο οποίος θα υποβληθεί σε μικροεπέμβαση στη χολή και θα νοσηλευτεί για τρεις μέρες, ενώ στον πάγκο θα βρίσκεται ο Αντώνης Νικοπολίδης) κατά τη διάρκεια της εβδομάδας είπε στους ποδοσφαιριστές του πως πρέπει να ξεχάσουν το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα και να παλέψουν για τη νίκη σήμερα στην Κομοτηνή.

Δεν αποκλείεται το σημερινό παιχνίδι να αποτελέσει πρόβλημα για τον τελικό του Κυπέλλου, όπου οι πρωταθλητές θα αντιμετωπίσουν τον Αστέρα Τρίπολης που απέκλεισε τον ΠΑΟΚ.

Την «ερυθρόλευκη» εστία θα υπερασπιστεί ο Κάρολ, εκτός αν και ο Ισπανός τεχνικός αν δώσει την ευκαιρία στον Γιαννιώτη. Την τετράδα της άμυνας θα αποτελέσουν οι Παπάζογλου, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Σιόβας και Λυκογιάννης.

Ως «κόφτης» θα αγωνιστεί ο Φέισα, έχοντας ως εσωτερικούς χαφ τον Φουστέρ και τον Μάσαντο. Πάντως, θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί ο Μανιάτης. Στην επίθεση θα παίξουν οι Φετφατζίδης, Αμπντούν και Μήτρογλου.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Κοντρέρας, Τζεμπούρ, Γκρεκό, Μανωλάς και Μοντέστο. Εκτός έμειναν οι Ιμπαγάσα, Χολέμπας (τους προφυλάσσει εν όψει του τελικού), Πάντελιτς και Πίνο (μάλλον δεν είναι σε θέση να βοηθήσει). Πηγή: sport-fm.gr

Ένταση στο «Μακεδονία»

Δε θα μπορούσε να περάσει στο «ντούκου» ο αποκλεισμός του ΠΑΟΚ από τον Αστέρα Τρίπολης στα ημιτελικά του Κυπέλλου από τους οπαδούς του «Δικεφάλου».

Ένταση στο «Μακεδονία»
Κατά την άφιξη της αποστολής στη Θεσσαλονίκη, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» βρέθηκαν περίπου 300 οπαδοί των "ασπρόμαυρων", που τα έβαλαν με τους Βρύζα και Γεωργιάδη, αφού οι παίκτες φυγαδεύτηκαν…

Από το σημείο που περίμεναν οι εξαγριωμένοι οπαδοί εμφανίστηκαν μόνο ο πρόεδρος της ΠΑΕ και ο μάνατζερ του συλλόγου και τα «άκουσαν». Μάλιστα, η ένταση πήγε να ξεφύγει, όταν ένας από τους συγκεντρωμένους έβριζε διαρκώς τη μητέρα του Βρύζα, ο οποίος απάντησε, αλλά, με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων, τα πνεύματα ηρέμησαν. Για λίγη ώρα, η ένταση ήταν πολύ μεγάλη, αλλά μετά την αποχώρηση των δυο ανδρών, αποχώρησαν και οι συγκεντρωμένοι οπαδοί από τον χώρο του αεροδρομίου.

Με την ομάδα δεν επέστρεψαν οι Κατσουράνης και Αθανασιάδης, οι οποίοι πήγαν στην Αθήνα. Πηγή: sport-fm.gr

Ιτάνζ: «Συγγνώμη από τους φίλους μας»

Συγγνώμη από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ για τον αποκλεισμό ζήτησε ο Σαρλ Ιτάνζ μετά τη λήξη της αναμέτρησης του ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδος κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

Ιτάνζ: «Συγγνώμη από τους φίλους μας»
Ο Καμερουνέζος τερματοφύλακας τόνισε πως είναι δύσκολη νύχτα και πιστεύει πως αυτός και οι συμπαίκτες του θεώρησαν ικανό το 2-1 της Τούμπας για την πρόκριση και για αυτό υπήρξε η άσχημη εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο. Τέλος, έδωσε το σύνθημα για την πρώτη θέση στα πλέι οφ.

Αναλυτικά: «Είναι μια πολύ δύσκολη νύχτα για εμάς, με τον αποκλεισμό από τον τελικό του Κυπέλλου. Φαίνεται ότι μείναμε στο πρώτο παιχνίδι της Τούμπας. Μετά τα πρώτα 45' και το 0-0 ήμασταν ικανοποιημένοι, αλλά, στη συνέχεια, τα χάσαμε όλα.

Δεν μπήκαμε όπως έπρεπε στο δεύτερο ημίχρονο, δεχτήκαμε το γκολ και δεν μπορέσαμε να αντιδράσουμε. Θέλω να ζητήσω μια μεγάλη συγγνώμη από τους φίλους του ΠΑΟΚ. Οι οπαδοί μας είναι διαρκώς δίπλα στην ομάδα και αυτό που έχω καταλάβει εγώ, στους τρεις μήνες που είμαι εδώ, είναι ότι ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη οικογένεια.

Είμαι πολύ απογοητευμένος, γιατί θέλαμε πολύ να φέρουμε έναν τίτλο στην ομάδα. Τώρα, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι πάρουμε την πρώτη θέση στα πλέι οφ και να βγούμε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ».

Να ‘χαμε… χίλια μάτια να σε βλέπουμε!!

Τις χίλιες επαγγελματικές συμμετοχές στους αγωνιστικούς χώρους έφτασε το βράδυ του Σαββάτου ο Ραούλ Γκονθάλεθ, αγωνιζόμενος με τη φανέλα της Αλ Σαντ.

Να ‘χαμε… χίλια μάτια να σε βλέπουμε
Αν τυχόν βρεθεί κανείς σε συζήτηση ισπανόφωνων ποδοσφαιρόφιλων και η κουβέντα πάει στον Ραούλ Γκονθάλεθ, θα ακούσει κάποια στιγμή τη λέξη «leyenda». Με αυτή, περιγράφουν έναν θρύλο, και το «αιώνιο επτάρι» της Ρεάλ Μαδρίτης αποτελεί έναν τέτοιο. Το βράδυ του Σαββάτου, ο 35χρονος επιθετικός συμπλήρωσε χίλιες συμμετοχές έχοντας στα πόδια του 18 χρόνια επαγγελματικής καριέρας!

Βοηθώντας την Αλ Σαντ να προκριθεί στον τελικό του Heir Apparent Cup, ή αλλιώς το Κύπελλο του Κατάρ, έχοντας συμμετοχή με δύο ασίστ στα τρία γκολ του συλλόγου του, ο Ραούλ είδε το… κοντέρ των συμμετοχών του να γράφει «1000» και τον εαυτό του να φτάνει κοντά σε ακόμη έναν τίτλο. Μάλιστα, πριν από λίγες μέρες είχε βάλει άλλη μία διάκριση στο πλούσιο βιογραφικό του, αφού αυτός και οι συμπαίκτες του στέφθηκαν πρωταθλητές στο Κατάρ.

Για τους λάτρεις των αριθμών, ο Ραούλ είχε εννέα συμμετοχές και 15 γκολ με τη φανέλα της δεύτερης και της τρίτης ομάδας της Ρεάλ, ενώ με τους… πρώτους της «βασίλισσας» έφτασε τα 741 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, πετυχαίνοντας 323 γκολ. Από αυτά, τα 228 ήταν στην Πριμέρα Ντιβισιόν, τα 18 στο «Copa del Rey», τα επτά στο Σούπερ Καπ Ισπανίας, τα 66 στο Τσάμπιονς Λιγκ, το ένα στο Σούπερ Καπ Ευρώπης, επίσης ένα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, ενώ έχει ακόμη δύο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το 2010 ήταν χρονιά – ορόσημο για τον Ισπανό, καθώς άφησε τους «μερένχες» για λογαριασμό της γερμανικής Σάλκε, κάνοντας τον εαυτό του και εκατομμύρια οπαδούς της ομάδας να δακρύσουν από λύπη. Στους «βασιλικούς μπλε» αγωνίστηκε σε 98 παιχνίδια, σκοράροντας 40 τέρματα, ενώ άφησε την Κοιλάδα του Ρουρ για την Αλ Σαντ, όπου μέχρι στιγμής έχει παίξει σε 30 αγώνες, βρίσκοντας δίχτυα 11 φορές.

Όλα τα παραπάνω, με λίγη βοήθεια από τους… φίλους του (που είχαν τραγουδήσει και οι Beatles), έβαλαν στο παλμαρέ του 19 τίτλους. Τα τρόπαια μοιράζονται σε έξι πρωταθλήματα Ισπανίας, σε τέσσερα Σούπερ Καπ Ισπανίας, σε τρία Τσάμπιονς Λιγκ, σε ένα Σούπερ Καπ Ευρώπης, σε δύο Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων, σε ένα Κύπελλο Γερμανίας, σε ένα Σούπερ Καπ Γερμανίας και ένα πρωτάθλημα Κατάρ.

Είναι αξιοσημείωτο πως δεν κατάφερε να πανηγυρίσει ποτέ το τρόπαιο του Κυπελλούχου Ισπανίας, καθώς και τις δύο φορές που η Ρεάλ έφτασε στον τελικό (2001-02 και 2003-04) ηττήθηκε από τις Ντεπορτίβο λα Κορούνια και Ρεάλ Σαραγόσα αντίστοιχα.

Τέλος, το… «χιλιάρι» συμπληρώνεται με τις 102 συμμετοχές του με το εθνόσημο (44 γκολ), αλλά και με αυτές στις μικρές εθνικές (1994-96), όπου πήρε 20 παιχνίδια (17 γκολ).

Οι χρονολογίες και οι σταθμοί της καριέρας του Ραούλ:

1987-1990: Σαν Κριστομπάλ ντε λος Άνχελες (ομάδα της ομώνυμης γειτονιάς στα περίχωρα της Μαδρίτης και μέρος της εργατικής περιοχής της Βιγιαβέρδε)

1990-1992: Ατλέτικο Μαδρίτης
1992-2010: Ρεάλ Μαδρίτης
2010-2012: Σάλκε
2012- : Αλ Σαντ



Πηγή: sport-fm.gr

Ένας Ντουράντ αρκεί…!!

Παίζοντας και για τον τραυματία Ράσελ Γουέστμπρουκ, ο Κέβιν Ντουράντ οδήγησε τη Θάντερ στο 104-101 επί των Ρόκετς στο Χιούστον και το 3-0.

Ένας Ντουράντ αρκεί…
Όσο έχει τον Κέβιν Ντουράντ, ακόμη και τώρα που ο Ράσελ Γουέστμπρουκ χάνει το υπόλοιπο της σεζόν λόγω τραυματισμού, η Θάντερ θα είναι επικίνδυνη.

Με τον ηγέτη της να σταματά στους 41 πόντους (11/13 βολές, 9/21 δίποντα, 4/9 τρίποντα) και να πετυχαίνει το τρίποντο της… προσπέρασης (100-99) στα 41’’ πριν το τέλος, η ομάδα της Οκλαχόμα πέρασε με 104-101 από το Χιούστον και φτάνοντας στο 3-0 απέχει πλέον μία νίκη από την πρόκριση στα ημιτελικά της Δύσης.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν προηγηθεί ακόμη και με +23, αλλά στο φινάλε οι γηπεδούχοι με ηγέτη τον Τζέιμς Χάρντεν που είχε 30 πόντους απέναντι στην παλιά του ομάδα πέρασαν μπροστά. Τότε «μίλησε» ξανά ο Ντουράντ, ο Ντέρεκ Φίσερ και ο Ρέτζι Τζάκσον ήταν εύστοχοι στις βολές και το τρίποντο του Κάρλος Ντελφίνο στην εκπνοή δεν βρήκε στόχο.

Το τέταρτο ματς της σειράς θα γίνει και πάλι στο Χιούστον τα ξημερώματα της Μεγάλης Τετάρτης. Καμία ομάδα δεν έχει ανατρέψει ποτέ το 3-0 στην ιστορία των play offs.

Δωδεκάλεπτα: 19-39, 49-66, 76-80, 101-104.

Ρόκετς: Χάρντεν 30 (8 ριμπ., 6 ασίστ), Πάρσονς 21 (7 ριμπ., 7 ασίστ), Γκαρσία 18 (5 ριμπ.), Ντελφίνο 11, Μπέβερλι 6, Ασίκ 5 (8 ριμπ.), Τζόουνς 4, Μπρουκς 4, Λιν 2.

Θάντερ: Ντουράντ 41 (14 ριμπ.), Ιμπάκα 17 (11 ριμπ.), Τζάκσον 14, Μάρτιν 12, Φίσερ 9, Κόλισον 6 (6 ριμπ.), Σεφολόσα 3 (9 ριμπ.), Πέρκινς 2, Λίγκινς. Πηγή: sport-fm.gr

«Ζωντανοί» οι Χοκς!

Μέσα στην Ατλάντα επιβάλλουν τον δικό τους νόμο οι Χοκς, που επικράτησαν των Πέισερς εύκολα και μείωσαν σε 2-1.

«Ζωντανοί» οι Χοκς
Οι τελευταίοι επικράτησαν με 90-69 των Πέισερς στο «Phillips Arena» στον τρίτο μεταξύ τους αγώνα στα πλέι οφ του ΝΒΑ και μείωσαν σε 2-1 τη σειρά των αγώνων, μετά τις δύο ήττες στην Ιντιανάπολις στις αντίστοιχες πρώτες αναμετρήσεις. Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Αλ Χόφορντ με 26 πόντους και 16 ριμπάουντ.

Τα «γεράκια» ευνοήθηκαν από την ψηλή πεντάδα και πήραν διψήφια διαφορά από το πρώτο 12λεπτο, το οποίο ολοκλήρωσαν με επιμέρους σκορ 18-5 και 27-14.

Ακολούθησε το 54-30 στο ημίχρονο και το 75-49 στο τέλος του τρίτου 12λεπτου, οπότε το ματς κρίθηκε εκεί. Ετσι, οι Πέισερς έφτασαν τις 12 συνεχόμενες ήττες στην πρωτεύουσα της Τζόρτζια.

Το τέταρτο ματς της σειράς θα διεξαχθεί τη Μ. Δευτέρα ξανά στο «Philips Arena» στις 02:30.

Δωδεκάλεπτα: 27-14, 54-30, 75-49, 90-69.

Χοκς: Χόρφορντ 26 (16 ριμπ.), Σμιθ 14 (6 ριμπ., 6 ασίστ), Τιγκ 13 (6 ριμπ., 5 ασίστ), Χάρις 8, Τζόνσον 7 (7 ριμπ.), Τόλιβερ 7, Πετρό 6, Κόρβερ 6, Σκοτ 3, Τζένκινς, Τζόουνς, Μακ.

Πέισερς: Γουέστ 18 (6 ριμπ.), Τζορτζ 16 (9 ριμπ.), Γκριν 10, Χίμπερτ 8 (9 ριμπ.), Τ. Χάνσμπρο 6, Στίβενσον 4 (8 ριμπ.), Χιλ 3, Μαϊνμί 2, Τζόνσον 1, Όγκουστιν 1, Πέντεργκραφ, Μπ. Χάνσμπρο, Γιανγκ. Πηγή: sport-fm.gr

Στα ίσα οι Γκρίζλις!!

Οι Γκρίζλις έφεραν στα ίσα τη σειρά με τους Κλίπερς νικώντας τους και στο δεύτερο παιχνίδι στο Μέμφις.

Στα ίσα οι Γκρίζλις!
Ένα απίθανο ξέσπασμα στην τέταρτη περίοδο, όταν το επί μέρους σκορ ήταν 33-16, επέτρεψε στους Γκρίζλις να μετατρέψουν ένα κλειστό μέχρι τότε παιχνίδι σε μία άνετη επικράτηση επί των Κλίπερς με 104-83. Έτσι, με την έδρα να «μιλά» και στο τέταρτο ματς της σειράς, το Μέμφις ισοφάρισε σε 2-2 και η σειρά μεταφέρεται για το πέμπτο ματς, που θα γίνει τα ξημερώματα της Μεγάλης Τετάρτης στο Λος Άντζελες (2:00).

Ο Μαρκ Γκασόλ και ο Ζακ Ράντολφ είχαν από 24 πόντους για τις «αρκούδες», ενώ από 19 είχαν για τους ηττημένους οι Κρις Πολ και Μπλέικ Γκρίφιν.

Δωδεκάλεπτα: 33-25, 46-47, 71-67, 104-83.

Γκρίζλις: Γκασόλ 24 (13 ριμπ.), Ράντολφ 24 (9 ριμπ.), Κόνλεϊ 15 (13 ασίστ), Πρινς 15 (6 ριμπ.), Άλεν 10 (5 ριμπ.), Ποντέξτερ 10, Άρθουρ 4, Ρότεν 2, Μπέιλες, Ντέιβις, Ντέι, Λιούερ.

Κλίπερς: Γκρίφιν 19 (10 ριμπ.), Πολ 19 (6 ασίστ), Κρόφορντ 12, Μπλέντσοου 9 (5 ασίστ), Μπαρνς 6, Χόλινς 5, Τουριάφ 4, Γκριν 2, Τζόρνταν 2, Μπίλαπς. Πηγή: sport-fm.gr

Να γιατί ο Νταμπίζας "κέρδισε" τον Αλαφούζο!

Παρά τις αντιδράσεις ο Γιάννης Αλαφούζος δεν φαίνεται να αλλάζει γνώμη για τον Νίκο Νταμπίζα. Πώς "έφαγε" το κόλλημα ο πρόεδρος και τι σχέση μπορεί να έχει ο Σαραβάκος;Αν και άκουσε πολλά το τελευταίο διάστημα, εντός και εκτός Παναθηναϊκού, ο Γιάννης Αλαφούζος επιμένει στην επιλογή Νταμπίζα, αν και από τεχνικό διευθυντή τον ...βάφτισε "σύμβουλο". Ο πρόεδρος του "τριφυλλιού", αν και πολλοί εκτιμούσαν πως με τις αντιδράσεις θα άλλαζε απόφαση, έχει ...κολλήσει με τον Νταμπίζα, καθώς θεωρεί πως είναι ο ιδανικός για την ομάδα που θέλει να "χτίσει" στον Παναθηναϊκό.
Όπως γράφει η στήλη "Sportdog Penalty", από τις συζητήσεις που είχαν Αλαφούζος – Νταμπίζας, ο πρώτος έμεινε ...κατενθουσιασμένος και φαίνεται πως "κόλλησε" μαζί του, όπως παλιότερα με τους Φερέιρα και Βαρέλα. Θεωρεί πως ο παλαίμαχος άσος έχει ισχυρή προσωπικότητα, φιλοδοξίες, πείσμα, γνώσεις και ...γνωριμίες που μπορούν να βοηθήσουν το "τριφύλλι".
O Νταμπίζας έχει καταφέρει μέσα από τις συζητήσεις που έκαναν, να εντυπωσιάσει τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού περισσότερο και από ο,τι ο Αναστασίου.
Άλλωστε, η άφιξη του "Ντάμπι" στην Παιανία, έκανε πιο εύκολο και το "ναι" του Δημήτρη Σαραβάκου, ο οποίος έχει εξαιρετικές σχέσεις μαζί του... 
Πηγή: sportdog.gr

Πού πας, ρε ΠΑΟΚ, με τις Τιτίκες;

Απολαυστικός ο Νίκος Αλέφαντος τα "χώνει" στον ΠΑΟΚ και τον Δώνη και αποθεώνει Αστέρα και Τσιώλη! Τι συμβουλεύει τον Σαββίδη, τι βλέπει στον τελικό του Κυπέλλου. Μετά τον πρώτο ημιτελικό στην Τούμπα, όπου νίκησε ο ΠΑΟΚ 2-1 τον Αστέρα Τρίπολης, έκανα τα προγνωστικά μου στη στήλη και ήταν σαφές ότι έβλεπα τον Αστέρα να περνάει. Επαναδημοσιεύω τι είχα πει χωρίς να κόψω ούτε μία λέξη. Άλλωστε μπορείτε και εσείς να τη βρείτε εκείνη τη στήλη. Τον τίτλο δεν τον είχα επιλέξει εγώ, ούτε ο Σινάνογλου, ο τίτλος έλεγε για 30.000 ΠΑΟΚτσήδες στο ΟΑΚΑ, αλλά το κείμενο ήταν σαφώς υπέρ του Αστέρα. Είχα πει λοιπόν τα εξής:

"Είδα και τον άλλο ημιτελικό, στο α΄ ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ήταν πιο καλός από την Τρίπολη αλλά στο β΄ ημίχρονο έγινε ανατροπή του σκηνικού. Βγήκε ο ΠΑΟΚ με μικρές πάσες, πάσα, πάσα, πάσα, ο Αστέρας έκλεινε τους χώρους και μόλις έπαιρνε τη μπάλα έφευγαν βολίδες κάνοντας πάρτι!
Μπορούσε ο Αστέρας Τρίπολης να αποκλείσει τον ΠΑΟΚ από το πρώτο ματς και να λήξει το παιχνίδι με διπλό στην Τούμπα, ακόμα και με 1-3! Με ταχύτητα, με συνδυασμούς, με γκολ, με ευκαιρίες, η ψυχή των ΠΑΟΚτσήδων πήγε στην κούλουρη.
Θα γίνει συγκλονιστική ρεβάνς στην Τρίπολη, μην το χάσετε αυτό το ματς, αξίζει να το δείτε, περιμένω μια ματσάρα στην οποία η πρόκριση είναι ανοικτή. Έχει καλούς παίκτες ο Αστέρας, μπορεί να περάσει, πρέπει να το πιστέψουν οι Αρκάδες. Θα είναι ματς τακτικής αυτό, έχει πιο γρήγορους παίκτες ο Αστέρας από τον ΠΑΟΚ, πιο ντριμπλέρ, οι άλλοι ψάχνουν από τα πλάγια μια μπαλιά όπου θα πεταχτεί ο Αθανασιάδης ή ο Σαλπιγγίδης να τη σπρώξουν στα δίχτυα, του κώλου τα εννιάμερα.
Βλέπω πιο επικίνδυνη ομάδα από τον ΠΑΟΚ τον Αστέρα Τρίπολης, όμως μεγάλος τελικός θα γίνει με τον Ολυμπιακό άμα περάσει ο ΠΑΟΚ, γιατί ο ΠΑΟΚ μπορεί να κατεβάσει στο ΟΑΚΑ 30.000 οπαδούς και να γίνει μεγάλη μάχη".

Πάμε τώρα να μιλήσω και για τη ρεβάνς που είδα στην Τρίπολη. Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ήθελε οπωσδήποτε να προσέξει την άμυνά του διότι είχε το υπέρ του 2-1 από το πρώτο ματς. Ο Αστέρας έπαιξε σωστά, δεν ανοίχτηκε, έπαιξε έξυπνα γιατί σου λέει "έχω χρόνο μπροστά μου, έχω και γρήγορους παίκτες να χτυπήσουν όταν κουραστούν οι άλλοι. Το 1-0 θα μου φτάνει, αρκεί να μην φάω γκολ". Δεν πήρε λοιπόν ρίσκο.

Στο β΄ ημίχρονο έκανε φάσεις ο Αστέρας, και ενώ είχε σοβαρή απώλεια τον Ναβάρο που τραυματίστηκε από το τέλος του α΄ ημιχρόνου, ήταν πολύ καλύτερη ομάδα από τον ΠΑΟΚ. Γρήγορος, επικίνδυνος, με ένα 4-2-3-1 που υπερίσχυε απέναντι στο 4-4-2 του ΠΑΟΚ, πού πας ρε Δώνη να αντιμετωπίσεις τους γρήγορους του Αστέρα έχοντας έναν λιγότερο στον άξονα.

Δικαιότατα πήρε τη νίκη και την πρόκριση ο Αστέρας, με δύο όμορφα γκολ, ο αμυντικός του χαφ ο Ουσέρο είχε πάρει εντολή και ανέβαινε, έχει πολλούς παίκτες ο Αστέρας που πατάνε περιοχή, δεν είναι μόνο ο σέντερ φορ, είναι και οι ακραίοι του και ο πίσω παίκτης από το φορ, Ράγιος- Ναβάρο- Ντε Μπλάσιτς, ανεβάζει και τον ένα αμυντικό χαφ του.

Κι έχει μάθει πλέον και προσέχει τα νώτα του, δεν ξαμολιέται μπροστά και όσα φάμε πίσω, αυτό δεν μου άρεσε, το έχει κόψει όμως πια ο Τσιώλης. Ο οποίος νίκησε κατά κράτος τον Δώνη. Ήταν πολύ οργανωμένος ο Αστέρας, έπαιξε έτσι όπως έπρεπε, μην ξεχνάμε ότι ήταν πολύ σημαντικό ματς, ήταν ημιτελικός και είχε το εις βάρος του 2-1 στην πλάτη. Για εμένα ο Τσιώλης είναι φέτος και από τους ξένους και από τους Έλληνες ο μακράν καλύτερος προπονητής.

Ήταν μεγάλο στραπάτσο για τον Δώνη και τον ΠΑΟΚ, ένα έκτρωμα ήταν ο ΠΑΟΚ, με απογοήτευσε. Ένα απαρχαιωμένο ποδόσφαιρο, χωρίς φάσεις, να περιμένει από κανένα στημένο να γίνει η αναμπουμπούλα, μέχρι και τον Ετό ξέθαψε, πού τον θυμήθηκε αυτόν, οι αλλαγές του ήταν της απελπισίας.

Και με πολλούς παίκτες δίχως πάθος, δίχως προσωπικότητα, Τιτίκες ρε, όπως ο Καμαρά που ενώ έχει προσόντα δείχνει γιατί τον δίνουν δανεικό οι ομάδες του. Οι δε επιθετικοί του, ο Σαλπιγγίδης και ο Αθανασιάδης, δεν μπορούν να κάνουνε προσωπικές ενέργειες, να ντριμπλάρουν και να μπουν, περιμένουν όπως είπα μια μπαλιά από το πλάι να πεταχτούν κοντά στη γραμμή να την ακουμπήσουν να πάει μέσα. Αν θέλει ο Σαββίδης να πετύχει μεγάλους στόχους στην Ελλάδα, πρέπει να πάρει καλούς παίκτες. Άλλους παίκτες.

Του έχει πάρει τον αέρα ο Αστέρας Τρίπολης του ΠΑΟΚ, εντός και εκτός του κάνει τη ζωή δύσκολη, δεν το αποκλείω καθόλου να τον πετάξει και εκτός Τσάμπιονς Λιγκ και να του φάει τη δεύτερη θέση! Και ας ξεκινάει τα πλέι οφ 2 βαθμούς πίσω του.

Όσον αφορά τον τελικό, ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί, αλλά δεν είναι σε καλή κατάσταση. Ο Αστέρας είναι επικίνδυνη ομάδα. Αν του δώσει χώρους ο Ολυμπιακός μπορεί να πάθει πλάκα. Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί με 60.000 Ολυμπιακούς μέσα στο γήπεδο, με ένα κατακόκκινο ΟΑΚΑ, αλλά ο Αστέρας είναι ομάδα με αρχή, μέσο, τέλος, ομάδα που επιτίθεται καλά και αμύνεται σωστά, με γρήγορους παίκτες που παίζουν πολύ καλά την κόντρα. Θα γίνει ωραίος τελικός πιστεύω. Αν δεν προσέξει ο Ολυμπιακός θα τα βρει σκούρα.
Πηγή: sportdog.gr

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Σαββίδης "τελείωσε" τον Δώνη!!

Παρελθόν θεωρείται ο Γιώργος Δώνης από τον ΠΑΟΚ! Τελείωσε με απόφαση Σαββίδη. Απομένει μόνο η ανακοίνωση. Διαβάστε όλο το αποκλειστικό ρεπορτάζ του sportdog!
O Γιώργος Δώνης εδώ και λίγες ώρες γνωρίζει πως αποτελεί παρελθόν από τον ΠΑΟΚ, όπως αποκαλύπτει η στήλη του σκύλου στο Twitter"Sportdog Penalty".
O Έλληνας τεχνικός έχει ήδη ενημερωθεί πως ήταν απόφαση του Ιβάν Σαββίδη να αποχωρήσει από την ομάδα, μετά τον αποκλεισμό του Δικέφαλου από τον τελικό του Κυπέλλου.
Απομένει να δούμε, πλέον,  αν το "διαζύγιο" εμφανιστεί σαν συναινετικό. Δηλαδή να πειστεί ο Δώνης να δηλώσει παραίτηση, για να μην φανεί ότι απολύθηκε...
Γι΄ αυτό και καθυστερεί η ανακοίνωση από τον ΠΑΟΚ για το "τέλος της συνεργασίας" με τον Έλληνα τεχνικό. Συζητιέται εκτός από την αποζημίωση και η ...διατύπωση!
Μάλιστα, την ...τύχη του Δώνη στον ΠΑΟΚ θα έχει μέχρι τον Ιούνιο ένα ακόμη μέλος της "Αγίας Τετράδας". Και δεν εννοούμε, φυσικά, τον Τσιστιακόφ…
Πηγή: sportdog.gr

Ε, δεν είναι και κανένας παικταράς ο Γιαννιώτας!!

Ο Γιώργος Μύρτσος σχολιάζει στον sportdog την επικαιρότητα της εβδομάδας. Γιατί είναι κωλοχανείο η Σούπερ Λίγκα και ποιοι θα χάσουν το γάλα από την αγελάδα; Απολαύστε τον!
Ήταν πραγματικά γελοία κίνηση της Σούπερ Λίγκας να ορίσει αγώνα μπαράζ μεταξύ του Παναθηναϊκού και της Ξάνθης προκειμένου ο νικητής να πάρει τη θέση του ΠΑΣ στο Γιουρόπα Λιγκ, αν δεν πάρει αδειοδότηση. Αυτά μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν.
Θέλουν να σώσουν τον Παναθηναϊκό. Για να γίνει αυτό, θεωρούν ότι πρέπει να παίξει Ευρώπη. Γι΄ αυτό αφήνουν εκτός τον ΠΑΣ. Ωραία λύση. Μιλάμε για μεγάλο κωλοχανείο. Αφήστε ρε τους Γιαννιώτες μια φορά να ζήσουν το όνειρό τους...
Απλά ένα ταλεντάκι
Όσον αφορά το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για Γιαννιώτα, που διάβασα εδώ στον σκύλο, εγώ έχω εκφράσει εδώ και πολύ καιρό τη γνώμη μου για τον συγκεκριμένο παίκτη. Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Απλά πολυδιαφημισμένος είναι. Στον Άρη παίζει λόγω ειδικών συνθηκών, αφού η ομάδα έπρεπε να παίξει με πιτσιρίκια και δεν υπήρχε κανείς άλλος να αγωνιστεί στη δεξιά πτέρυγα.
Ο Γιαννιώτας είναι απλά ταλεντάκι, λίγο γρήγορος και τίποτα παραπάνω. Δεν τον θεωρώ σούπερ επιλογή για τον Παναθηναϊκό. Αν με βάζατε δηλαδή να διαλέξω ανάμεσα σε Μαυρία και τον επιθετικό μέσο του Άρη θα επέλεγα τον πρώτο χωρίς καμία αμφιβολία.
Ο Μαυρίας είναι ανώτερος παίκτης, πειθαρχημένος και σοβαρός! Μπορεί να παίξει υπηρετώντας το σύνολο, ενώ ο Γιαννιώτας αγωνίζεται για την πάρτη του.
Καλά τους έκανε
Πιστεύω ότι η ομιλία του Μαρινάκη στους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, έγινε ούτως ώστε να τους ταρακουνήσει για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο ισχυρός άνδρας των "ερυθρόλευκων" τους "χτύπησε" εκεί που πονούν. Πού θα βρούνε καλύτερα από την ομάδα του Πειραιά; Αν φύγουν που θα πάνε; Θα χάσουν την αγελάδα που τους ταΐζει με το γάλα της.
Προσωπικά θεωρώ ότι καλά τους έκανε! Δίκιο είχε. Γιατί πολύ απλά, οι παίκτες έδωσαν δικαίωμα για τη γιούχα του κόσμου, με τις εμφανίσεις τους στο τέλος της χρονιάς. Εξέθεσαν τον πρόεδρο της ομάδας, γι΄ αυτό και ...τρελάθηκε. Δεν είναι δυνατόν να φέρνει πρωτάθλημα και εξαιτίας κάποιων αδιάφορων να τα ακούει και από πάνω...Πηγή: sportdog.gr

Δείτε τον… Μαραντόνα του Κατάρ!! (video)

Μπορεί το αστέρι στην Αλ Σάντ του Κατάρ να είναι ο γνωστός σε όλους μας Ραούλ, ωστόσο, τις τελευταίες ώρες, όλα τα βλέμματα έχουν στραφεί στον Καλφάν Ιμπραΐμ ή αλλιώς… τον Μαραντόνα της χώρας.
Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός πέτυχε ένα πολύ όμορφο γκολ σε πρόσφατη αναμέτρηση της ομάδας του για το πρωτάθλημα της χώρας, περνώντας όποιον αντίπαλο βρήκε μπροστά του και άμεσα ο Τύπος του Κατάρ τον παρομοίωσαν ως τον Μαραντόνα!
Εντάξει οι συγκρίσεις δεν είναι σωστές, αλλά δεν είναι και λίγο για έναν παίκτη να πετυχαίνει ένα τέρμα περνώντας όλη την αντίπαλη ομάδα! Εντάξει, σίγουρα οι άμυνες δεν είναι από… μπετόν, αλλά δεν παύει να σημαίνει πως το γκολ δεν είναι εξαιρετικό.
Δείτε τη φάση και τα συμπεράσματα δικά σας:





Πηγή: onsports.gr

Το έχει ακόμα ο… γνήσιος Ρονάλντο!! (video)

Μπορεί τους τελευταίους μήνες τα… φώτα να έχουν πέσει πάνω στον Κριστιάνο Ρονάλντο της Ρεάλ Μαδρίτης, ωστόσο, ο… γνήσιος Ρονάλντο, το «Φαινόμενο» απέδειξε πως ακόμα έχει τον… τρόπο να «μιλάει» στην μπάλα.
«Ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του», αναφέρει η λαϊκή ρήση του λαού μας, ωστόσο, στην περίπτωση του Βραζιλιάνου πρώην ποδοσφαιριστή ταιριάζει η φράση με μία μικρή… παραλλαγή, καθώς τα μαλλιά του δεν έχουν… γκριζάρει, αλλά ο χρόνος έχει κάνει την εμφάνισή του στο σώμα του Ρονάλντο, όπου τα πολλά κιλά δεν θυμίζουν σε τίποτα τον παίκτη που έκανε όλο τον κόσμο να υποκλιθεί στο ταλέντο του.
Προ ημερών, οι φίλοι του Ρονάλντο αντιμετώπισαν σε φιλικό παιχνίδι τους φίλους του Μπεμπέτο, στα εγκαίνια του νέου «Μαρακανά» της Βραζιλίας, ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου το καλοκαίρι του 2014 και το «Φαινόμενο» έδειξε πως ακόμα το… έχει με την μπάλα.
Δείτε το βίντεο με το όμορφο τέρμα που πέτυχε:



Πηγή: onsports.gr

MLS: «Άλμα» κορυφής για Ίμπακτ!! (videos)

Οι Μόντρεαλ Ίμπακτ επανέκτησαν την πρώτη θέσης της ανατολικής περιφέρειας του MLS κερδίζοντας με 2-0 τους Σικάγο Φάιρ.
Ο Αργεντινός Αντρές Ρομέρο και ο Μάρκο Ντι Βάιο αποτέλεσαν τους σκόρερ των νικητών, που είχαν την υποστήριξη 19,773 θεατών. Παράλληλα, οι Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς του Τιερί Ανρί ανέβηκαν στη δεύτερη θέση της περιφέρειας μετά το 2-1 σε βάρος του Τορόντο, στο οποίο σκόραρε δύο φορές ο Τιμ Κέιχιλ, στο 38ο λεπτό και στις… καθυστερήσεις. Τη δεύτερη θέση της Δύσης διατήρησαν οι Λος Άντζελες Γκάλαξι, καθώς επιβλήθηκαν της Ρέαλ Σολτ Λέικ με 2-0.
Μόλις 9,732 θεατές βρέθηκαν στο «Home Depot Center», αλλά οι Σίβας ΗΠΑ και Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς πρωταγωνίστησαν στο συναρπαστικότερο αγώνα της βραδιάς. Οι φιλοξενούμενοι, που έμειναν χωρίς νίκη για πέμπτο συνεχόμενο ματς, προηγήθηκαν με τον Κρις Βοντολόφσκι στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, αλλά οι Μάριο Ντε Λούνα και Τρίσταν Μπόουεν πέτυχαν την ανατροπή μέσα στα έξι πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου, πριν ισοφαρίσει σε 2-2 ο Κορντέλ Κάτο στο 70ό λεπτό. Ίδιο σκορ (2-2) καταγράφηκε και στο «BC Place», όπου οι πρωτοπόροι της Δύσης, Ντάλας, προηγήθηκαν με 2-0, πριν ισοφαριστούν από τους Βανκούβερ Ουάιτκαπς με γκολ στο τελευταίο 20λεπτο, που συνδυάστηκε με αποβολή του… πυγμάχου Τζάκσον.
Στο μεταξύ, οι Νιου Ίνγκαλντ Ρεβολούσιον κατέβαλαν τους Φιλαδέλφεια Γιούνιον με 2-0 χάρη σε δύο γκολ στο τελευταίο μισάωρο, ενώ οι Κολόμπους Κρου διέσυραν τη Ντι Σι Γιουνάιτεντ με 3-0. Τέλος, οι Πόρτλαντ Τίμπερς ευνόησαν την άνοδο των Ίμπακτ στην κορυφή της Ανατολής κερδίζοντας με 3-2 τη Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι, αφού ξεπέρασαν δύο γκολ του Τσανς Μάιερς.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Τορόντο-Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς 1-2
Μόντρεαλ Ίμπακτ-Σικάγο Φάιρ 2-0
Βανκούβερ Ουάιτκαπς-Ντάλας 2-2
Κολόμπους Κρου-Ντι Σι Γιουνάιτεντ 3-0
Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον-Φιλαδέλφεια Γιούνιον 2-0
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι-Πόρτλαντ Τίμπερς 2-3
Ρέαλ Σολτ Λέικ-Λος Άντζελες Γκάλαξι 0-2
Σίβας ΗΠΑ-Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς 2-2
Παρακάτω οι βαθμολογίες:
ΑΝΑΤΟΛΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Μόντρεαλ Ίμπακτ
7
16
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
10
14
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
9
14
Χιούστον Ντάιναμο
7
13
Κολόμπους Κρου
8
12
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
8
11
Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον
7
8
Σικάγο Φάιρ
8
7
Τορόντο
8
7
Ντι Σι Γιουνάιτεντ
8
4
ΔΥΣΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ντάλας
9
20
Λος Άντζελες Γκάλαξι
7
14
Πόρτλαντ Τίμπερς
8
13
Σίβας ΗΠΑ
8
11
Ρέαλ Σολτ Λέικ
9
11
Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς
9
10
Βανκούβερ Ουάιτκαπς
8
9
Κολοράντο Ράπιντς
8
8
Σιάτλ Σάουντερς
6
5
Σημείωση: Οι πρώτοι πέντε από κάθε γκρουπ προκρίνονται στα playoffs.






















Πηγή: onsports.gr

Ίντερ: Ολική ρήξη αχίλλειου τένοντα ο Ζανέτι!!

Δυσάρεστα τα νέα για την Ίντερ καθώς στην αναμέτρηση με την Παλέρμο ο Χαβιέ Ζανέτι υπέστη ολική ρήξη αχίλλειου και θα μείνει εκτός για εννέα μήνες!
Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο εξελίσσεται η φετινή σεζόν για την Ίντερ, η οποία όπως όλα δείχνουν χάνει και τη ζωντανή ιστορία του συλλόγου, καθώς ο Χαβιέ Ζανέτι υπέστη ολική ρήξη αχίλλειου τένοντα που θα τον αφήσει εκτός δράσης για τους επόμενους εννέα μήνες και δεν αποκλείεται αυτό να αποτελέσει και το τέλος της καριέρας του, καθώς διανύει αισίως το 39ο έτος της ηλικίας του.
Πηγή: onsports.gr

ΠΑΟΚ: Χαμός στην ιστοσελίδα της ομάδας λόγω αποκλεισμού…!!

Το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ ήταν κατώτερος των περιστάσεων στην Τρίπολη κι αποκλείστηκε από τον Αστέρα αλλά και το ότι η ΠΑΕ δεν ανάρτησε κείμενο για τον ημιτελικό στην ιστοσελίδα της, έφερε αντιδράσεις από τους φίλους της ομάδας.
Όπως συνηθίζεται, οι αγώνες της ομάδας αναρτώνται στην επίσημη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κάτι που δεν έγινε με τον ημιτελικό της Τρίπολης. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ αντέδρασαν έντονα και ήθελαν να κάνουν τα σχόλιά τους, αλλά δεν έβρισκαν… πεδίο δράσης. Έτσι, στα κείμενα για το τουρνουά «Παναγιώτης Κατσούρης», το οποίο γίνεται στη μνήμη του αδικοχαμένου άσου της ομάδας, άρχισαν να κάνουν σχόλια για τον ημιτελικό με τον Αστέρα. Οι διαχειριστές της σελίδας ζήτησαν μάλιστα να μην συνδέεται το τουρνουά στη μνήμη του Κατσούρη με τον αγώνα του Κυπέλλου και τα σχόλια έγιναν ακόμα περισσότερα και οι αντιδράσεις πιο έντονες…
«Θα παρακαλούσαμε πάρα πολύ, να μην συνδέεται το αποτέλεσμα του αγώνα Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ με το 5ο Τουρνουά Παναγιώτης Κατσούρης. Η διοργάνωση του είχε προγραμματιστεί πολλούς μήνες πριν από τον ορισμό του ημιτελικού και στο Τουρνουά είναι παρούσα η οικογένεια Κατσούρη και συμμετέχουν πολλές ομάδες, μικρά παιδιά που τιμούν τη μνήμη ενός παιδιού που έφυγε από κοντά μας», ήταν το μήνυμα των ιθυνόντων της σελίδας του ΠΑΟΚ στο Facebook, με τις αντιδράσεις να συνεχίζονται…
Πηγή: onsports.gr

Αργεντινή: «Ξύπνησε» και η Εστουντιάντες με Μπόκα! (videos)

Την πρώτη νίκη της στο φετινό Final της Αργεντινής πέτυχε η Εστουντιάντες, καθώς βρήκε απέναντί της την Μπόκα Τζούνιορς, που πάει από το κακό στο χειρότερο.
Είναι χαρακτηριστικό πως οι «μεϊνέσες» έχουν επίσης μία νίκη στο Final, αλλά οι καλές πορείες των τριών τελευταίων ετών τους κρατούν μακριά από τη ζώνη υποβιβασμού. Στην προκειμένη ο 26χρονος Μαξιμιλιάνο Νούνιεζ πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 61ο λεπτό, το οποίο ήταν το πρώτο της Εστουντιάντες σε… 433 αγωνιστικά λεπτά.
Από την πλευρά της, η Κολόν συμπλήρωσε σερί τεσσάρων νικών ύστερα από το 1-0 επί της Άρσεναλ Σαραντί, το οποίο διαμορφώθηκε από τον Σεμπαστιάν Πρέντιγκερ στο 50ό λεπτό. Ακόμα, η Σαν Μαρτίν πλησίασε τις «σωτήριες» θέσεις της τριετής κατάταξης κερδίζοντας με 3-1 την Ουνιόν Σάντα Φε χάρη σε δύο γκολ του Κλαούντιο Ρινάνιο, ενώ η Σαν Λορένζο και η Γοδόι Κρουζ μοιράστηκαν βαθμούς και… κόκκινες κάρτες, καθώς οι Μάουρο Πένσε (39ο) και Βάλτερ Κάνεμαν (80ό) βρήκαν δίχτυα, ενώ οι Ντένις Στρακουαλούρσι (37ο) και Εμάνουελ Ινσούα (55ο) αποβλήθηκαν.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Εστουντιάντες-Μπόκα Τζούνιορς 1-0
Σαν Λορένζο-Γοδόι Κρουζ 1-1
Κολόν-Άρσεναλ Σαραντί 1-0
Σαν Μαρτίν-Ουνιόν 3-1
Η βαθμολογία του Final:
Ομάδα
Αγώνες
Βαθμοί
Λανούς
10
22
Νιούελς Ολντ Μπόις
10
22
Ρίβερ Πλέιτ
10
20
Γοδόι Κρουζ Ντε Μεντόζα
11
17
Ατλέτικο Ραφαέλα
10
16
Κίλμες
10
16
Άρσεναλ Σαραντί
11
16
Ρασίνγκ Κλουμπ
10
15
Κολόν Σάντα Φε
11
15
Μπελγκράνο Ντε Κόρντομπα
10
14
Σαν Λορένζο
11
14
Τίγκρε
10
13
Ολ Μπόις
10
12
Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν
11
11
Ουνιόν Σάντα Φε
11
11
Βελέζ Σάρσφιλντ
10
9
Ιντεπεντιέντε
10
9
Μπόκα Τζούνιορς
11
9
Αρχεντίνος Τζούνιορς
10
7
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
11
7
Σημείωση: Η πρωταθλήτρια της Inicial (Βελέζ Σάρσφιλντ) θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια του Final στις 30 Ιουνίου του 2013 σε μονό αγώνα, ο οποίος θα καθορίσει τον πρωταθλητή της σεζόν.
Η βαθμολογία για το Κόπα Σουνταμερικάνα:
Ομάδα
Αγώνες
Βαθμοί
Λανούς
29
56
Μπελγκράνο Ντε Κόρντομπα
29
50
Ρίβερ Πλέιτ
29
49
Ρασίνγκ Κλουμπ
29
48
Κολόν Σάντα Φε
30
41
Σαν Λορένζο
30
40
Γοδόι Κρουζ Ντε Μεντόζα
30
37
Ατλέτικο Ραφαέλα
29
36
Κίλμες
29
35
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
30
35
Ολ Μπόις
29
33
Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν
30
28
Ιντεπεντιέντε
29
26
Αρχεντίνος Τζούνιορς
29
26
Ουνιόν Σάντα Φε
30
18
Σημείωση: Στο επόμενο Κόπα Σουνταμερικάνα θα πάρουν μέρος οι πέντε ή έξι ομάδες (ανάλογα με το νικητή της σεζόν) της παραπάνω βαθμολογίας.
Και η τριετής κατάταξη:
Ομάδα
Μέσος όρος
Βελέζ Σάρσφιλντ
1.87
Ρίβερ Πλέιτ
1.69
Λανούς
1.66
Μπόκα Τζούνιορς
1.61
Μπελγκράνο Ντε Κόρντομπα
1.57
Άρσεναλ Σαραντί
1.57
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
1.45
Ρασίνγκ Κλουμπ
1.43
Νιούελς Ολντ Μπόις
1.41
Κολόν Σάντα Φε
1.40
Τίγκρε
1.32
Ολ Μπόις
1.31
Γοδόι Κρουζ Ντε Μεντόζα
1.30
Ατλέτικο Ραφαέλα
1.28
Σαν Λορένζο
1.24
Αρχεντίνος Τζούνιορς
1.23
Κίλμες
1.21
Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν
1.12
Ιντεπεντιέντε
1.10
Ουνιόν Σάντα Φε
1.00
Σημείωση: Οι τελευταίοι τρεις υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία, στο τέλος του Final.











Πηγή: onsports.gr