Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Σ-έξι Λίβερπουλ!! (video)

Την πιο… ελκυστική εμφάνισή της μετά από καιρό έκανε η Λίβερπουλ που έφτασε στο διαστημικό 6-0 μέσα στην έδρα της Νιούκαστλ!

Σ-έξι Λίβερπουλ! (video)
«Σεληνιασμένοι» οι «κόκκινοι» δεν έδειξαν οίκτο απέναντι στην ομάδα του Πάρντιου και κατάφεραν μετά από πολλά χρόνια (2009) να σημειώσουν έξι γκολ σε αγώνα της Premier League.

Σε ένα μεγάλο πάρτι μετέτρεψε η Λίβερπουλ την αναμέτρηση με τη Νιούκαστλ. Οι «κόκκινοι», διέσυραν το σύνολο του Άλαν Πάρντιου στο «St. James’ Park» με σκορ 6-0 στην 35η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ και άφησαν τις «καρακάξες» με τα… κομπιουτεράκια και τους υπολογισμούς στα σενάρια αποφυγής του υποβιβασμού.

Από δύο γκολ πέτυχαν οι Στάριτζ και Χέντερσον, ενώ από μια φορά βρήκαν το δρόμο για τα δίχτυα οι Άγκερ και Μπορίνι. Η Λίβερπουλ, έδειξε ότι μπορεί και χωρίς τον Λουίς Σουάρες, που εξέτισε την πρώτη από τις 10 αγωνιστικές της τιμωρίας που του έχει επιβληθεί από την FA για τη δαγκωματιά στον Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς.

Εκπληκτικός για τα 84 λεπτά που αγωνίστηκε, ο Κουτίνιο, ενώ με δέκα παίκτες έμειναν στα τελευταία 15 λεπτά οι «καρακάξες», λόγω αποβολής του Ντεμπισί. Η ομάδα του Πάρντιου έμεινε στους 37 βαθμούς, μόλις πέντε πόντους πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, με τις Άστον Βίλα και Γουίγκαν να έχουν ματς λιγότερο! Έντονες αποδοκιμασίες στο φινάλε προς τον τεχνικό των γηπεδούχων.


Το ματς


Χειρότερα δεν θα μπορούσε να έχει στήσει τη Νιούκαστλ ο Άλαν Πάρντιου. Και εν συνεχεία, καλύτερα δεν θα μπορούσε να έχει εκμεταλλευτεί την κατάσταση η Λίβερπουλ. Με τις «καρακάξες» να έχουν αρκετά ψηλά την άμυνα, έχοντας… πίστη στο τεχνητό οφσάιντ, οι «κόκκινοι» έκαναν πάρτι. Οποιαδήποτε κάθετη πάσα περνούσε, θα μπορούσε πανεύκολα να μετατραπεί σε γκολ. Το πρώτο, όμως, για τη Λίβερπουλ, ήρθε από γέμισμα του Κουτίνιο στην περιοχή, όπου βρισκόταν ο ξεχασμένος απ’ όλους, Άγκερ, «σπάζοντας» το οφσάιντ για να γράψει με κεφαλιά το 1-0.

Σα να μην έφτανε η «παγωμάρα» της Νιούκαστλ για το γρήγορο γκολ, ήρθε και δεύτερο από τον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ. Από φάση που ξεκίνησε και πάλι από τον Κουτίνιο, ο Στάριτζ πήρε την προωθημένη πάσα, την κατάλληλη στιγμή τροφοδότησε τον Χέντερσον και αυτός προ κενής εστίας, αφού είχε βγει ο Έλιοτ, έκανε το 2-0 στο 17ο λεπτό. Η ομάδα του Ρότζερς ήξερε πως με γρήγορες αντεπιθέσεις θα μπορούσε να κάνει ό,τι ήθελε στην ανοργάνωτη άμυνα της Νιούκαστλ, που στο 24’ έχασε σπουδαία ευκαιρία με κεφαλιά του ανενόχλητου Πιρτς από την μικρή περιοχή. Οι γηπεδούχοι, απέκτησαν την κατοχή της μπάλας μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, αλλά αυτό δεν είχε καμία ουσία.

Οι γηπεδούχοι δεν είχαν επιλογή απ’ το να βγουν στην επίθεση, να πιέσουν ασφυκτικά και να ψάξουν ένα γρήγορο γκολ για να ξαναμπούν στο παιχνίδι. Ο Γκουφράν στο 46ο λεπτό με κεφαλιά υποχρέωσε τον Ρέινα σε επέμβαση κι ενώ η Νιούκαστλ έψαχνε διαδρόμους, τους βρήκε η Λίβερπουλ. Από λάθος του Μπεν Αρφά στη μεσαία γραμμή και κλέψιμο του Κουτίνιο, ο Βραζιλιάνος άσος με καταπληκτική πάσα στον Στάριτζ, έδωσε την ευκαιρία στον Άγγλο να κάνει το 3-0 στο 54’ και αυτός δεν την σπατάλησε. Η κάκιστη αμυντική λειτουργία της Νιούκαστλ είχε κι άλλες δυσάρεστες συνέπειες, με τους παίκτες της Λίβερπουλ πλέον να… απολαμβάνουν το παιχνίδι.

Στο 60ο λεπτό, από ωραία μπαλιά του Τζέραρντ, ο Χέντερσον βρέθηκε ολομόναχος απέναντι από τον Έλιοτ, έδωσε τη μπάλα στον Στάριτζ και αυτός με το αριστερό έκανε δύο τα προσωπικά του τέρματα, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 4-0. Αυτό το γκολ, οδήγησε αρκετούς από τους οπαδούς των γηπεδούχων στις… εξόδους από τις θύρες, αφού η απογοήτευση ήταν τεράστια. Στο 72’, ο Μπορίνι στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο παιχνίδι έκανε το 5-0, ενώ ο Χέντερσον πέτυχε και αυτός δύο γκολ, διαμορφώνοντας το αποτέλεσμα της αναμέτρησης στο 76’, με απευθείας εκτέλεση φάουλ που κέρδισε ο Στάριτζ, μαζί με την αποβολή του Ντεμπισί.



N0-6L www.fasthighlights.com από fasthighlights-2012

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


Νιούκαστλ: Έλιοτ, Εμπιβά, Πιρτς (46’ Μπεν Αρφά), Αϊνταρά, Ντεμπισί, Σ. Τέιλορ, Καμπάιγ, Σισοκό, Γκουτιέρεζ (46’ Γκουφράν), Τιοτέ (65’ Ανίτα), Σισέ

Λίβερπουλ: Ρέινα, Τζόνσον, Χοσέ Ενρίκε, Άγκερ, Κάραγκερ, Τζέραρντ (72’ Μπορίνι), Κουτίνιο (84’ Σούσο), Χέντερσον, Ντάουνινγκ, Λούκας, Στάριτζ (85’ Σέλβεϊ)

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 35ης αγωνιστικής:

Σάββατο 27/4 (17:00)

Μάντσεστερ Σίτι – Γουέστ Χαμ 2-1
(28' Αγουέρο, 83' Τουρέ - 90'+4' Κάρολ)

Έβερτον – Φούλαμ 1-0
(16’ Πίεναρ)

Σαουθάμπτον – Γουέστ Μπρομ 0-3
(6’ Φορτουνέ, 67’ Λουκάκου, 77’ Λονγκ)

Στόουκ – Νόριτς 1-0
(46’ Άνταμ)

Γουίγκαν – Τότεναμ 2-2
(11’ Μπόις, 49’ ΜακΜάναμαν – 9’, 89’ αυτ. Μπόις)

Νιούκαστλ – Λίβερπουλ 0-6
(3’ Άγκερ, 17’, 76’ Χέντερσον, 64’, 60’ Στάριτζ, 74’ Μπορίνι)

Κυριακή 28/4

Ρέντινγκ – ΚΠΡ (15:30)
Τσέλσι – Σουόνσι (17:00)
Άρσεναλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:00)

Δευτέρα 29/4

Άστον Βίλα – Σάντερλαντ (22:00)

Η επόμενη (36η) αγωνιστική:

Μ. Σάββατο 4/5 (17:00)

Φούλαμ – Ρέντινγκ
Νόριτς – Άστον Βίλα
Σουόνσι – Μάντσεστερ Σίτι
Τότεναμ – Σαουθάμπτον
Γουέστ Μπρομ – Γουίγκαν
Γουέστ Χαμ – Νιούκαστλ
ΚΠΡ – Άρσεναλ (19:30)

Κυριακή 5/5

Λίβερπουλ – Έβερτον (15:30)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Τσέλσι (18:00)

Δευτέρα 6/5

Σάντερλαντ – Στόουκ (22:00)

Πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: