Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Τον έστειλε αδιάβαστο τον ΠΑΟΚ!!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr για το πώς ο Αστέρας Τρίπολης κατάφερε να αποκλείσει τον ΠΑΟΚ και να προκριθεί στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Τον έστειλε αδιάβαστο τον ΠΑΟΚ
Τον τρόμαξε στην Τούμπα, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν φοβήθηκε. Μάλλον το πήρε αψήφιστα. Δεν φάνηκε να πιστεύει ότι μπορεί να αποκλειστεί από τον Αστέρα. Μικρό αβαντάζ το 2-1, αλλά αρκετό.

Ηδη είχαν αρχίσει να κάνουν σχέδια για τον τελικό με τον Ολυμπιακό όλοι στον «Δικέφαλο». Τι έγινε τελικά; Σφαλιάρα ή μάλλον «παλίθα» όπως την λένε στην Ισπανία, την πατρίδα του Ουσέρο. Χαλαρά το πήγαινε το ματσάκι ο ΠΑΟΚ. Σβηστό 0-0 και πάμε τελικό. Ηρθε το τούβλο από τον Ισπανό και μετά έτρεχε και δεν έφτανε. Για την ακρίβεια δεν έτρεξε ποτέ. Κανένα σχέδιο και καμία φάση σε 95 λεπτά αγώνα. Μια μάλλον, το δοκάρι του Λάζαρ. Αυτά και αντίο. Ο Αστέρας προκρίθηκε άξια. Το έψαχνε καιρό και το πήρε. Αθόρυβα, αλλά με πολύ δουλειά τα κατάφερε.

Στο ντέρμπι κυπέλλου ανάμεσα στη 2η και την 3η ομάδα του πρωταθλήματος πήρε εκείνος το εισιτήριο. Πιο μελετημένος και συγκεντρωμένος δεν έκανε κάτι το διαφορετικό. Επαιξε όπως παίζει όλη τη χρονιά. Απλά, εργατικά, δυναμικά. Δεν είναι ποδόσφαιρο θεάματος, αλλά μπροστά σε μια τέτοια ιστορική πρόκριση δεν υπάρχει ούτε θέαμα μήτε φρου φρου κι αρώματα. Αξιοι οι παίκτες του Τσιώλη και φυσικά ο ίδιος ο τεχνικός των Αρκάδων. Μεγάλος χαμένος; Ο ΠΑΟΚ και ο προπονητής του.

Ο Γιώργος Δώνης χρεώνεται την μεγάλη αποτυχία. Η συνέχεια του στον πάγκο του «Δικεφάλου» είναι αμφίβολη. Ο κόσμος που δεν τα πήγαινε καλά μαζί του βρίσκει άμεσα άλλη μια αφορμή για να ξεσπάσει. Ευθύνη όμως έχουν και οι παίκτες. Αυτοί που έπαιζαν λες και ήταν φιλικό το ματς και όχι ο επαναληπτικός ημιτελικός. Σκεφτόντουσαν ήδη τον τελικό και τον Ολυμπιακό λες και είχαν νικήσει με 3-0 και όχι με το ελάχιστο 2-1 στην Τούμπα. Οποιος βιάζεται σκοντάφτει. Ο ΠΑΟΚ απέτυχε στον μεγάλο του στόχο. Τώρα έχει μπροστά του το δεύτερο εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Απαιτείται ηρεμία και ψυχραιμία για την επόμενη μέρα. Οι... μετασεισμοί στην Τούμπα θα είναι πολλών ρίχτερ. Τέτοιο κάζο δεν συγχωρείται τόσο εύκολα.

Για όλα υπάρχει επόμενη μέρα. Δεν τελειώνει εδώ η ζωή. Κάθε τέλος (εν προκειμένω ενός ονείρου για τίτλο μετά από δέκα χρόνια) είναι η αρχή για κάτι νέο. Οποιο, όπως και όπου κι αν είναι αυτό σε συγκεκριμένες θέσεις στον ΠΑΟΚ...Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: