Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Να ‘χαμε… χίλια μάτια να σε βλέπουμε!!

Τις χίλιες επαγγελματικές συμμετοχές στους αγωνιστικούς χώρους έφτασε το βράδυ του Σαββάτου ο Ραούλ Γκονθάλεθ, αγωνιζόμενος με τη φανέλα της Αλ Σαντ.

Να ‘χαμε… χίλια μάτια να σε βλέπουμε
Αν τυχόν βρεθεί κανείς σε συζήτηση ισπανόφωνων ποδοσφαιρόφιλων και η κουβέντα πάει στον Ραούλ Γκονθάλεθ, θα ακούσει κάποια στιγμή τη λέξη «leyenda». Με αυτή, περιγράφουν έναν θρύλο, και το «αιώνιο επτάρι» της Ρεάλ Μαδρίτης αποτελεί έναν τέτοιο. Το βράδυ του Σαββάτου, ο 35χρονος επιθετικός συμπλήρωσε χίλιες συμμετοχές έχοντας στα πόδια του 18 χρόνια επαγγελματικής καριέρας!

Βοηθώντας την Αλ Σαντ να προκριθεί στον τελικό του Heir Apparent Cup, ή αλλιώς το Κύπελλο του Κατάρ, έχοντας συμμετοχή με δύο ασίστ στα τρία γκολ του συλλόγου του, ο Ραούλ είδε το… κοντέρ των συμμετοχών του να γράφει «1000» και τον εαυτό του να φτάνει κοντά σε ακόμη έναν τίτλο. Μάλιστα, πριν από λίγες μέρες είχε βάλει άλλη μία διάκριση στο πλούσιο βιογραφικό του, αφού αυτός και οι συμπαίκτες του στέφθηκαν πρωταθλητές στο Κατάρ.

Για τους λάτρεις των αριθμών, ο Ραούλ είχε εννέα συμμετοχές και 15 γκολ με τη φανέλα της δεύτερης και της τρίτης ομάδας της Ρεάλ, ενώ με τους… πρώτους της «βασίλισσας» έφτασε τα 741 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, πετυχαίνοντας 323 γκολ. Από αυτά, τα 228 ήταν στην Πριμέρα Ντιβισιόν, τα 18 στο «Copa del Rey», τα επτά στο Σούπερ Καπ Ισπανίας, τα 66 στο Τσάμπιονς Λιγκ, το ένα στο Σούπερ Καπ Ευρώπης, επίσης ένα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, ενώ έχει ακόμη δύο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το 2010 ήταν χρονιά – ορόσημο για τον Ισπανό, καθώς άφησε τους «μερένχες» για λογαριασμό της γερμανικής Σάλκε, κάνοντας τον εαυτό του και εκατομμύρια οπαδούς της ομάδας να δακρύσουν από λύπη. Στους «βασιλικούς μπλε» αγωνίστηκε σε 98 παιχνίδια, σκοράροντας 40 τέρματα, ενώ άφησε την Κοιλάδα του Ρουρ για την Αλ Σαντ, όπου μέχρι στιγμής έχει παίξει σε 30 αγώνες, βρίσκοντας δίχτυα 11 φορές.

Όλα τα παραπάνω, με λίγη βοήθεια από τους… φίλους του (που είχαν τραγουδήσει και οι Beatles), έβαλαν στο παλμαρέ του 19 τίτλους. Τα τρόπαια μοιράζονται σε έξι πρωταθλήματα Ισπανίας, σε τέσσερα Σούπερ Καπ Ισπανίας, σε τρία Τσάμπιονς Λιγκ, σε ένα Σούπερ Καπ Ευρώπης, σε δύο Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων, σε ένα Κύπελλο Γερμανίας, σε ένα Σούπερ Καπ Γερμανίας και ένα πρωτάθλημα Κατάρ.

Είναι αξιοσημείωτο πως δεν κατάφερε να πανηγυρίσει ποτέ το τρόπαιο του Κυπελλούχου Ισπανίας, καθώς και τις δύο φορές που η Ρεάλ έφτασε στον τελικό (2001-02 και 2003-04) ηττήθηκε από τις Ντεπορτίβο λα Κορούνια και Ρεάλ Σαραγόσα αντίστοιχα.

Τέλος, το… «χιλιάρι» συμπληρώνεται με τις 102 συμμετοχές του με το εθνόσημο (44 γκολ), αλλά και με αυτές στις μικρές εθνικές (1994-96), όπου πήρε 20 παιχνίδια (17 γκολ).

Οι χρονολογίες και οι σταθμοί της καριέρας του Ραούλ:

1987-1990: Σαν Κριστομπάλ ντε λος Άνχελες (ομάδα της ομώνυμης γειτονιάς στα περίχωρα της Μαδρίτης και μέρος της εργατικής περιοχής της Βιγιαβέρδε)

1990-1992: Ατλέτικο Μαδρίτης
1992-2010: Ρεάλ Μαδρίτης
2010-2012: Σάλκε
2012- : Αλ Σαντ



Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: