Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Ιστορική νίκη και πρόκριση

Η Εθνική Γυναικών, με «οδηγό» την Εβίνα Μάλτση (31π.), επικράτησε άνετα της Σενεγάλης με 83-68 και πανηγύρισε την πρόκριση στη δεύτερη φάση του Mundobasket της Τσεχίας.Η ελληνική ομάδα σημείωσε την πρώτη της νίκη σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, μπροστά σε μία Σενεγάλη που δεν την απείλησε σε καμία στιγμή του αγώνα, με τη διαφορά να αγγίζει σε κάποια σημεία μέχρι και τους 18 πόντους. Κορυφαία για ακόμα μία φορά ήταν η Εβίνα Μάλτση που πέτυχε 31 πόντους και οδήγησε την ομάδα σε μία ιστορική νίκη!

Το αντιπροσωπευτικό μας  συγκρότημα ήξερε ότι έπαιζε το τελευταίο του χαρτί για την πρόκριση και γι' αυτό φρόντισε να κάνει ένα πολύ καλό ξεκίνημα. Η Μάλτση δεν είχε άλλη επιλογή και ξεπέρασε την χθεσινή άσχημη εμφάνιση της, με τα πρώτα τέσσερα λεπτά να μετράει 12 πόντους! Με την άμυνα μας εμφανώς βελτιωμένη καταφέραμε να χτίσουμε μία διαφορά 9 πόντων, με την περίοδο να τελειώνει, 13-22.

Η συνέχεια ήταν παρόμοια,  με τα κορίτσια του Κώστα Μίσσα να διατηρούν μία διαφορά ασφαλείας από την αντίπαλο. Η ομάδα δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο της περιόδου με το ημίχρονο να κλείνει στο +11, 29-40.

Η Τραορέ μείωσε τη διαφορά στους 10 με τέσσερις προσωπικούς της πόντους, με την Μάλτση και την Χατζηνικολάου να ανεβάζουν και πάλι τη διαφορά στους 12. Τρία λεπτά πριν από το τέλος οι Σενεγαλέζες κατάφεραν να μειώσουν στους 7, αλλά δεν κατάφεραν να απειλήσουν περισσότερο, με το δεκάλεπτο να λήγει 47-59.

Η τέταρτη περίοδος ήταν περισσότερο διαδικαστικού χαρακτήρα με την Εθνική Γυναικών να παίρνει μία άνετη νίκη, όπως και μία σημαντική πρόκριση. που θα την οδηγήσει αρχικά απέναντι στην Αυστραλία για τη φάση των «12». Ο αγώνας θα διεξαχθεί τη Δευτέρα στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του ε' ομίλου.

Τα δεκάλεπτα
: 13-22, 29-40, 47-59, 68-83
Σενεγάλη (Γκαγέ): Ντιαμέ, Τραορέ 13, Γκουεγιέ 4, Ντιένγκ 4, Ντιατά 2, Τραορέ Αστού 14, Σαρ 4, Σάι 10, Σενγκόρ 2, Ντιόπ 9, Ντιουφ Μπ. 6
Ελλάδα (Μίσσας): Καλέντζου 9, Σπανού, Δημητράκου 4, Χατζηνικολάου 9, Καλτσίδου 7, Μάλτση 31, Παπαμιχαήλ 11, Λίμουρα 2, Σωτηρίου 1, Σταυρίδου, Σούλις 9

ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (3η αγων.):

ΗΠΑ-Γαλλία 81-60
Σενεγάλη-Ελλάδα 68-83

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Β' ΟΜΙΛΟΣ)

1. ΗΠΑ 3-0 6
2. Γαλλία 2-1 5
3. Ελλάδα 1-2 4
4. Σενεγάλη 0-3 3

Ο ΝΕΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ (Ε')

1. Αυστραλία 2-0 4
2. ΗΠΑ 2-0 4
3. Γαλλία 1-1 3
4. Λευκορωσία 1-1 3
5. Ελλάδα 0-2 2
6. Καναδάς 0-2 2

Special... γκέλα!

Συνεχίζει να προβληματίζει εκτός έδρας η Ρεάλ Μαδρίτης η οποία στραβοπάτησε στο Λεβάντε! Οι νεοφώτιστοι υποχρέωσαν σε ισοπαλία 0-0 την ομάδα του Μουρίνιο η οποία έπεσε ξανά από την κορυφή μετά το 2-0 της Βαλένθια στο Χιχόν.Μόνο μία αγωνιστική έμεινε στην κορυφή η Ρεάλ Μαδρίτης καθώς δεν μπόρεσε να... μιμηθεί την Βαλένθια η οποία κέρδισε 2-0 στην Χιχόν. Οι Μαδριλένοι πέταξαν δύο βαθμούς στην έδρα της Λεβάντε, παραχωρώντας το δεύτερο 0-0 στο πρωτάθλημα (είχε προηγηθεί αυτό της πρεμιέρας με την Μαγιόρκα). Η ομάδα του Μουρίνιο ήταν κακή στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, δεν μπόρεσε να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των νεοφώτιστων, ωστόσο θα μπορούσε να είχε φύγει με το τρίποντο αν ο Ιγκουαϊν δεν είχε κάνει το κάτι παραπάνω στο τετ α τετ με τον Ρέινα στις καθυστερήσεις.

Το παραμικρό εμπόδιο δεν συνάντησε από τη Χιχόν η Βαλένθια, καθώς σκόραρε δύο φορές στο πρώτο δεκάλεπτο και επικράτησε τελικά με 2-0 εκτός έδρας. Ο Τοπάλ στο 7' και ο Σολδάδο στο 10' μετέτρεψαν το υπόλοιπο του αγώνα σε διαδικασία και έτσι οι «νυχτερίδες» παρέμειναν χωρίς απώλεια μακριά από το «Μεστάγια». Η Βαλένθια έχει τρεις νίκες σε ισάριθμα εκτός έδρας παιχνίδια και σε συνδυασμό με την γκέλα της Ρεάλ ανέβηκε στην κορυφή.

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής

Σάββατο (25/09)
Χιχόν-Βαλένθια 0-2 (7' Τοπάλ, 10' Σολδάδο)
Λεβάντε-Ρεάλ 0-0
Μπιλμπάο-Μπαρτσελόνα (23:00)

Κυριακή (26/09)
Εσπανιόλ-Οσασούνα (18:00)
Λα Κορούνια-Αλμερία (18:00)
Μαγιόρκα-Σοσιεδάδ (18:00)
Σανταντέρ-Χετάφε (18:00)
Χέρκουλες-Σεβίλλη (20:00)
Ατλέτικο-Σαραγόσα (22:00)

Δευτέρα (27/09)
Μάλαγα-Βιγιαρεάλ (22:00)

Η βαθμολογία (4 αγώνες)
Βαλένθια 13 *
Ρεάλ 11 *
Μπαρτσελόνα 9
Βιγιαρεάλ 9
Σεβίλλη 8
Ατλέτικο 7
Μπιλμπάο 7
Μάλαγα 6
Εσπανιόλ 6
Χέρκουλες 4
Οσασούνα 4
Χετάφε 4
Σοσιεδάδ 4
Χιχόν 4 *
Μαγιόρκα 4
Σανταντέρ 4
Λεβάντε 4
Λα Κορούνια 3
Αλμερία 2
Σαραγόσα 2

* Με παιχνίδι περισσότερο

Νίκη με Ιμπραΐμοβιτς για Μίλαν!

Την δεύτερή της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα μετά από πέντε αγωνιστικές πανηγύρισε η Μίλαν, η οποία επικράτησε της Τζένοα εντός έδρας με 1-0.Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στο 49’ και χάρισε στην ομάδα του τους τρεις βαθμούς και την άνοδο στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Αυτό ήταν το δεύτερο γκολ του Σουηδού στο πρωτάθλημα και μάλιστα το δεύτερο συνεχόμενο, καθώς ο «Ίμπρα» ήταν αυτός που είχε σκοράρει και στο ντέρμπι της Τετάρτης (1-1) με την Λάτσιο. Στον πάγκο έμεινε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Η προηγούμενη νίκη των "ροσονέρι" ήταν την πρώτη αγωνιστική κόντρα στη Λέτσε με 4-0.

Οι συνθέσεις:

ΜΙΛΑΝ (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Αμπιάτι, Αντονίνι, Σίλβα, Νέστα, Αμπατέ, Πίρλο, Μπόατενγκ, Γκατούζο (67’ Φλαμινί), Ρομπίνιο, Ροναλντίνιο (71’ Ζέεντορφ), Ιμπραΐμοβιτς

ΤΖΕΝΟΑ (Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι): Εντουάρντο, Κρισίτο, Ρανόκια, Νταϊνέλι, Τσίκο (58’ Σκούλι), Κάρχα, Ραφίνια, Βελόσο (66’ Μιλανέτο), Μέστο, Παλάσιο (82’ Ρούντολφ), Τόνι

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής της Serie A:

Σάββατο 25/09

Μίλαν-Τζένοα 1-0
(46’ Ιμπραΐμοβιτς)

21:45 Ρόμα-Ίντερ

Κυριακή 26/09

13:00 Τσεζένα-Νάπολι
16:00 Κατάνια-Μπολόνια
16:00 Κιέβο-Λάτσιο
16:00 Μπάρι-Μπρέσια
16:00 Παλέρμο-Λέτσε
16:00 Σαμπντόρια-Ουντινέζε
16:00 Φιορεντίνα-Πάρμα
21:45 Γιουβέντους-Κάλιαρι

«Μην πω καμία βαριά κουβέντα»

ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΝΙΟΠΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΤΟΥ ΝΙΝΗ. «ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΕΥΚΟΛΑ, ΔΥΣΚΟΛΑ». «ΜΕ ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΒΑΖΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ».Έξαλλος με τα λάθη των παικτών του στα τελευταία λεπτά εμφανίστηκε στην συνέντευξη Τύπου ο Νίκος Νιόπλιας, ο οποίος τόνισε πως οι παίκτες του έκαναν τα εύκολα, δύσκολα. Μάλιστα, αναλύοντας τα λάθη που έγιναν στην φάση της κόκκινης του Σωτήρη Νίνη, σημείωσε πως «δεν θέλω να πω καμία βαριά κουβέντα».

Μιλώντας αρχικά για παιχνίδι και τη νίκη του Παναθηναϊκού, σχολίασε: «Κερδίσαμε δίκαια. Πετύχαμε δύο γκολ και εκεί άνοιξε το παιχνίδι και θα μπορούσαμε να βάλουμε και τρίτο. Στην αρχή βέβαια του ματς δυσκολευτήκαμε, γιατί είχαμε έναν καλό αντίπαλο και εμείς ερχόμασταν από… όχι καλή διάθεση, από τα άτυχα αποτελέσματα που είχαμε.

Μετά το 2-0 είχαμε τον έλεγχο, αλλά και πάλι δεν επιτρέπεται να δεχόμαστε γκολ στο τέλος. Για μένα δεν είναι ο τρόπος που μπαίνει, αλλά το κόστος της αποβολής. Ήταν μία λάθος επιλογή να παίξουμε γρήγορα το φάουλ. Παίξαμε δέκα λεπτά με δέκα παίκτες και χάσαμε έναν σημαντικό παίκτη».

Για την σημασία της νίκης ανέφερε: «Το αποτέλεσμα αυτό θα μας βοηθήσει να γίνουμε καλύτεροι. Έχουμε δυνατότητες να γίνουμε καλύτεροι και να φέρουμε τα περσινά αποτελέσματα».

Για την χρησιμοποίηση του Σαριέγκι, σχολίασε: «Ο Σαριέγκι ήταν ο καλύτερος παίκτης».

Στην συνέχεια σε ερώτηση που δέχθηκε για την φάση της αποβολής του Νίνη, σημείωσε: «Για να γίνει αυτή η φάση… Μην πω καμία βαριά κουβέντα. Εμείς αντί να περιμένουμε στο 91’ να πάει ο Σισέ κορυφή, στείλαμε τον Νίνη και τρέχαμε. Κάνουμε τα εύκολα δύσκολα. Αν είχε ένα πεντάλεπτο, μόνοι μας θα βάζαμε και δεύτερο.

Δεν είναι ότι μας βάλανε μέσα στο τέρμα, έχαναν ευκαιρίας για να γίνουν όλα αυτά στο τέλος. Τα πόδια είναι κουρασμένα εκεί και πρέπει να λειτουργεί το μυαλό. Είμαστε έμπειρη ομάδα, αλλά έχουμε και άλλα παιχνίδια. Δεν μας πίεζαν, είχαμε τη μπάλα, μπορούσαμε να κάνουμε ευκαιρίες και πάει 91’ και γίνονται όλα αυτά».

Άνετα και απλά: 2-1

ΜΕ ΩΡΑΙΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΝΙΝΗ ΚΑΙ ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗ, Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ… ΛΑΧΑΝΙΑΣΕΙ. ΑΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΣΤΟ 90` Ο ΝΙΝΗΣΜε καλή απόδοση στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα (κυρίως στο πρώτο 20λεπτο του β` μέρους) ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-1 τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ (η μείωση στις καθυστερήσεις) κι επέστρεψε στις νίκες στο πρωτάθλημα, ενώ παράλληλα θα υποδεχτεί την Κοπεγχάγη την Τετάρτη με σαφώς καλύτερη ψυχολογία.

Οι πράσινοι νίκησαν σχετικά εύκολα (μπορούσαν και άλλα γκολ), αλλά αξίζει να σταθούμε στο γεγονός πως για πρώτη φορά φέτος πήραν γκολ από τους μέσους, με τον Κατσουράνη ιδίως να έχει να σκοράρει από πέρυσι τον Δεκέμβριο και το ματς με τον Ατρόμητο.

Από τον βασικό Λουίς Γκαρσία έλλειψε απλά η φρεσκάδα για το κάτι παραπάνω, ενώ καλή εμφάνιση έκαναν οι Λέτο και Νίνης (που αποβλήθηκε στο τέλος). Ο Πανιώνος το πάλεψε στο πρώτο μέρος, όντας πολύ καλά στημένος πίσω, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο «ξύπνησε» μετά το 2-0.

Αρκετές ήταν οι αλλαγές του Νιόπλια σε σχέση με το ματς στην Καβάλα. Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι ήταν στο κέντρο της άμυνας, ο Καντέ αριστερά, ενώ ο Λουίς Γκαρσία ξεκίνησε βασικός πίσω από τον Σισέ.

Ο Στόρε στον Πανιώνιο επανέφερε τον Ριέρα αριστερά, με την τριάδα της επίθεσης να συμπληρώνεται από τους Μπάλαμπαν και Βαζ Τε.

«Φλυαρία» και νευρικότητα

Μια κάποια νευρικότητα στην άμυνα αλλά και πολλά κερδισμένα κόρνερ (6 στο 20λεπτο) χαρακτήριζαν το παιχνίδι του Παναθηναϊκού στο ξεκίνημα. Παράλληλα, παρά την κατοχή και την πίεση των πρασίνων, δεν έλειπαν τα αβίαστα λάθη στο κέντρο.

Ο καλά οργανωμένος Πανιώνιος προσπάθησε να απειλήσει με τον Ριέρα στο 18`, έχοντας επίσης μπλοκάρει όλα τα ατού των γηπεδούχων.

Μια κεφαλιά του Νίνη που μπλόκαρε εύκολα ο Μάχο (όπως είχε κάνει και προηγούμενα στα σουτ του 20χρονου και του Κατσουράνη) ήταν ότι καλύτερο είχε να επιδείξει ο ΠΑΟ. Μια φορά στο 31` ξέφυγε ο Λέτο από τα μαρκαρίσματα, αλλά το σουτ του πέρασε λίγο άουτ.

Μία σου και μία μου

Ο Ριέρα λίγο μετά πήρε την κόντρα από τον Μπουμσόνγκ αλλά σούταρε άψυχα στον Τζόρβα και στο επόμενο λεπτό (32`) ο Μάχο κράτησε το μηδέν στην προβολή του Σισέ στο δεύτερο δοκάρι!

Τη λύση ο Νίνης

Στο 44` ο μικρός είδε τον διάδρομο στην άμυνα του Πανιωνίου, έκανε το μπάσιμο (με τον Σισέ να έχει τραβήξει πάνω του τους αμυντικούς), σούταρε και παίρνοντας το ριμπάουντ, σημείωσε το 1-0 με κεφαλιά, σε ένα κρίσιμο χρονικό σημείο. Οι γηπεδούχοι από το 30` και μετά βελτιώθηκαν στην ανάπτυξη, οι Λέτο και Νίνης απελευθερώθηκαν κι έφτασαν δίκαια στο γκολ.

Μπήκε να το «καθαρίσει»

Με τον Νίνη ορεξάτο (διαμαρτυρήθηκε δίκαια για ένα σπρώξιμο του Λάτκα στο 53` στο όριο της περιοχής), ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στο πρώτο 15λεπτο του β` κι έφτασε κοντά στο γκολ στο 54`, αλλά ο Σισέ δεν πρόλαβε τη γυριστή κεφαλιά του Καντέ.

… και το `κανε ο «Κατσούρ»

Την ώρα που ο Φουστέρ στο «Καραϊσκάκη» έκανε το 2-0 για τον Ολυμπιακό, ο Κατσουράνης ανέλαβε δράση και με μακρινό ωραίο σουτ έδωσε προβάδισμα δύο γκολ στην ομάδα του.

Ο Ριέρα «πέταξε» την ευκαιρία στο 66`να κάνει το 2-1 και να προβληματίσει τον Παναθηναϊκό και λίγο μετά ο Νιόπλιας πέρασε τον Μαρίνο στη θέση του κουρασμένου Γκαρσία. Ο Μανιάτης το πάλευε μόνος του και στο 71` απείλησε τον Τζόρβα, με τον Παναθηναϊκό να έχει κατεβάσει στροφές.

Εν συνεχεία, ο Καντέ (τραυματίστηκε στο δάχτυλο) έδωσε τη θέση του στον Σιμάο, η τετράδα στην άμυνα άλλαξε, με τον Κουμορτζί πάντως να απειλεί στο 75`. Ο Στόρε έριξε μέσα Χίκα και Σαλαλί, αλλά μάλλον οι παίκτες του δεν το πίστευαν.

Ο Σισέ εις διπλούν (83` και 84`)έχασε την ευκαιρία για το 3-0, χάρη στις καταπληκτικές προσπάθειες των Νίνη και Λέτο, ενώ στο τέλος πήρε χρόνο και ο Καραγκούνης που μπήκε αντί του Κατσουράνη. Στο 90` αποβλήθηκε ο Νίνης με δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Κοντοέ.

Το τελικό 2-1 διαμόρφωσε στο 92` μετά από μια στιγμιαία τρικυμία στην άμυνα ο Κουμορτζίμε προβολή.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Βύντρα, Καντέ (74' Σιμάο), Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Κατσουράνης (85' Καραγκούνης), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Λουίς Γκαρσία (67' Μαρίνος), Νίνης, Λέτο, Σισέ.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μίκαελ Στόρε): Μάχο, Βαρό (72' Χίκα), Κοντοές, Σιόβας, Λάτκα, Μανιάτης, Τσότσαλιτς, Βαζ Τε (86' Κούκετς), Κουμορτζί, Ριέρα (85' Σαλαλί), Μπάλαμπαν

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μήτσιος (Ηπείρου)

ΒΟΗΘΟΙ: Σαραϊδάρης (Μακεδονίας), Γούκος (Ηπείρου)

Κίτρινες: Σαριέγκι, Κατσουράνης, Νίνης /Μανιάτης

Κόκκινη: Νίνης

Καταιγιστικός ο Ολυμπιακός!

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-0 ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΜΕ ΠΑΝΤΕΛΙΤΣ, ΦΟΥΣΤΕΡ ΚΑΙ… ΦΥΤΑΝΙΔΗ. ΔΙΚΑΙΑ ΜΕ 9 ΟΙ ΑΡΚΑΔΕΣ. ΑΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΓΚΟΛ. ΦΟΒΕΡΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ.Παίζοντας, στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, πολύ καλό ποδόσφαιρο με αυτοματισμούς και passing game, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-0 του Αστέρα, χάνοντας πάμπολλες ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ. Πάντελιτς, Φουστέρ και Φυτανίδης (αυτογκόλ) σκόραραν για τους νικητές. Με εννιά τελείωσαν το ματς οι Αρκάδες εξαιτίας των δίκαιων αποβολών των Μπαρτολίνι και Μπαστία, την ώρα που… δίκαια διαμαρτύρονται για το γκολ του Πουλίδο που ακύρωσε ο Παμπορίδης στο 69’.

Ίδιο σύστημα, άλλοι παίκτες

Με το ίδιο σύστημα (4-2-3-1) αλλά με αλλαγές σε πρόσωπα σε σχέση με το ματς των Σερρών, παρέταξε την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε. Ρόμενταλ και Μπράβο έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στην ενδεκάδα αντί των Φετφατζίδη και Χολέμπας αντίστοιχα με τον Βάσκο να προτιμάει και τον Ντουντού αντί του Ουρτάδο σε ρόλο ανασταλτικού μέσου.

Δυνατά από το 1ο λεπτό…

Τις προθέσεις τους, από τα πρώτα δευτερόλεπτα της αναμέτρησης, έδειξαν οι Πειραιώτες οι οποίοι δημιούργησαν και έχασαν ευκαιρία πριν καλά καλά συμπληρωθεί ένα λεπτό αγώνα, με τον Φουστέρ να σημαδεύει τον Φυτανίδη.

Οι γηπεδούχοι δεν πτοήθηκαν από την φάση του Ισπανού και συνέχισαν να πιέζουν την αντίπαλη περιοχή και ανέλαβαν εξ’ ολοκλήρου την πρωτοβουλία των κινήσεων, υποχρεώνοντας τον Αστέρα να οπισθοχωρήσει και να αμυνθεί με κάθε τρόπο. Οι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν καταιγιστικοί, προσπαθώντας να πετύχουν το γρήγορο γκολ, το οποίο ωστόσο δεν ερχόταν με… τίποτα.

«Λάμψη» με Αράς

Οι Αρκάδες νωρίτερα, στη μοναδική επίσκεψη τους στα καρέ του Νικοπολίδη απείλησαν με τον Αράς στο 8’. Από το σημείο εκείνο κι έπειτα οι «ερυθρόλευκοι» πήραν… μόνιμα τη μπάλα στην κατοχή τους και με συνεχές passing game προσπάθησαν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενούμενων.

Ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών

Ριέρα, Ιμπαγάσα, Πάντελιτς δεν κατάφεραν να σημαδέψουν σωστά σε τρεις πολύ καλές ευκαιρίες που τους δόθηκαν από το 11’ ως και το 16’, ενώ στο 20’ ήταν η σειρά του Ντουντού να αστοχήσει. Έξι λεπτά αργότερα κι ενώ η πίεση των Πειραιωτών είχε αυξηθεί, ο Ντεγκρά πραγματοποίησε πολύ καλή επέμβαση σε σουτ του Ριέρα, ενώ άουτ κατέληξε η μπάλα στην εξαιρετική προσπάθεια του Ραούλ Μπράβο στο 31’.

Μίλησε ο Πάντελιτς

Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού δεν πτοήθηκαν από τις πολλές χαμένες ευκαιρίες και συνέχισαν να παίζουν το παιχνίδι τους, το οποίο είχε πολλά νέα στοιχεία σε σχέση με τις προηγούμενες αγωνιστικές. Γρήγορες εναλλαγές, ανυπόφορο pressing, κάθετες μπαλιές (από τον Ιμπάγασα) και πολλοί αυτοματισμοί δυσκόλευαν πολύ την ομάδα του Βλάχου, για την οποία ήταν θέμα χρόνου να δεχτεί το γκολ. Αυτό ήρθε τελικά για τους γηπεδούχους στο 36’ όταν ο Ριέρα σέντραρε από δεξιά, ο Πάντελιτς έκανε μία γυριστή κεφαλιά με τη μπάλα να βρίσκει και στον Μπαρτολίνι και να καταλήγει στα δίχτυα του Ντεγκρά.

Οι γηπεδούχοι τελείωσαν το πρώτο μέρος δημιουργώντας ακόμα τρεις σημαντικές ευκαιρίες με τους Ρόμενταλ (40’), Μπράβο (42’) και Πάντελιτς (45’) και πήγαν στα αποδυτήρια με το «φτωχό» 1-0 το οποίο σίγουρα τους αδικούσε σύμφωνα με της εικόνα τους στον αγωνιστικό χώρο.

Κέρδισε χώρο Αστέρας…

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως τελείωσε και το πρώτο, με τον Ολυμπιακό δηλαδή να πιέζει για το γκολ και να χάνει κλασικές ευκαιρίες για να το πετύχει, αρχικά με τον Πάντελιτς στο 47’. Οι φιλοξενούμενοι στην συνέχεια κέρδισαν λίγο χώρο και απείλησαν με τον Μπαστία στο 51’ όταν και ο Νικοπολίδης έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Αν και οι Αρκάδες είχαν αναλάβει έστω και προσωρινά την πρωτοβουλία, οι Πειραιώτες πήραν και πάλι τη μπάλα στην κατοχή τους με τον Ριέρα στο 56’ και τον Πάντελιτς στο 59’ να αστοχούν για μία ακόμη φορά.

Αποβολή, Φουστέρ… 2-0

Δύο λεπτά αργότερα, ο Μπαρτολίνι αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα (η πρώτη ήταν για σκληρό φάουλ στον Ντουντού στο 25’) για αντικανονικό μαρκάρισμα στον Τοροσίδη που έμπαινε μέσα στην περιοχή. Στην εξέλιξη της φάσης και στην εκτέλεση του φάουλ, ο Ριέρα έστρωσε τη μπάλα στον Φουστέρ ο οποίος με σουτ νίκησε τον Ντεγκρά για το 2-0.

Η… ώρα του Παμπορίδη

Η αντίδραση του Βαλβέρδε ήταν άμεση αλλάζοντας τον Πάντελιτς με τον Μιραλάς θέλοντας να δώσει ταχύτητα στην επίθεση της ομάδας του, την ώρα που ο Πουλίδο αντικαθιστούσε τον Καρέρα. Έξι λεπτά αργότερα, ο Ισπανός νεοεισελθόντας του Αστέρα πέτυχε ένα γκολ με κεφαλιά, το οποίο κακώς ακυρώθηκε από τον διαιτητή Παμπορίδη που καταλόγισε επιθετικό φάουλ για σπρώξιμο του Αβραάμ (!) στον Τοροσίδη.

3-0 και… τέλος

Από το σημείο εκείνο κι έπειτα, ο ρυθμός άρχισε να πέφτει, με μοναδική αναλαμπή το αυτογκόλ του Φυτανίδη, ύστερα από την πολύ κακή έξοδο του Ντεγκρά στο 72’. Με το σκορ πλέον στο 3-0, ο Ολυμπιακός κατέβασε ταχύτητα και απείλησε μονάχα σε δύο περιπτώσεις ύστερα από ατομικές ενέργειες του Μιραλάς στο 74’ και στο 75’. Στα τελευταία 15 λεπτά, το μοναδικό αξιοσημείωτο ήταν η είσοδος του Φετφατζίδη στο παιχνίδι, με τον νεαρό να αναστατώνει την αντίπαλη άμυνα, καθώς και η αποβολή του Μπαστία, ο οποίος αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 89’ για χτύπημα εκτός φάσης στον Ντουντού.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Ραούλ Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος (76' Μοντέστο), Μέλμπεργκ, Ντουντού, Ρόμενταλ, Φουστέρ, Πάντελιτς (63' Μιραλάς), Ιμπαγάσα (84' Φετφατζίδης), Ριέρα.

Αστέρας Τρίπολης (Βαγγέλης Βλάχος): Ντεγκρά, Αργυρόπουλος, Ουριμπάρι, Φυτανίδης, Μπαρτολίνι, Μπαστία, Λαδάκης, Καρέρα (63' Πούλιδο), Αράς (76' Φορτούνης), Ροζέριο, Ρούμπιλ (46' Ουντόζι).

Πανηγυρική πρόκριση Άρη 77-61 το Περιστέρι

Με σπουδαία εμφάνισή στην τρίτη περίοδο του αγώνα, ο Άρης κέρδισε το Περιστέρι με 77-61 και πέρασε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.Οι «κίτρινοι» με τη βοήθεια του κόσμου τους και  άμυνα για σεμινάριο στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο έκαναν σερί 18-0 και «καθάρισε» την υπόθεση. Κορυφαίοι των νικητών οι Χρήστος Ταπούτος, Πι Τζέι Τάκερ, Χατζηβρέττας, Μπορόβνιακ ενώ ο Κουμπούρας κάλυψε ιδανικά το κενό του Βεργίνη ο οποίος έπαθε κάκωση στο γόνατο.

Το Περιστέρι ήταν καλό για ένα ημίχρονο, αλλά στην 3η περίοδο έμεινε χωρίς καλάθι για έξι λεπτά και όλα τελείωσαν.Η εμφάνιση του Μάικ Κινγκ και του Κερτ Λούμπι ήταν ό,τι καλύτερο είχαν να επιδείξουν οι φιλοξενούμενοι.

H εξέλιξη του αγώνα


Τα πρώτα λεπτά χαρακτηρίστηκαν από την αστοχία των δύο ομάδων και είναι αξιοσημείωτο ότι στο 3' το σκορ ήταν 0-3! Μετά το 0-5 ο Άρης «ξύπνησε», ο Ταπούτος άρχισε να σκοράρει από τα 6.25 (πέτυχε τρία τρίποντα στην πρώτη περίοδο) και οι γηπεδούχοι πήραν πέρασαν μπροστά.Με τους Μπορόβνιακ, Τάκερ να δίνουν λύσεις ο Άρης έκλεισε το δεκάλεπτο στο 17-11.

Το Περιστέρι κατάφερε να μπλοκάρει τον Άρη στη δεύτερη περίοδο και με τον Παπανικολάου να σκοράρει (8 πόντοι στη δεύτερη περίοδο) πέρασε μπροστά με 25-27, κάνοντας επιμέρους σερί 8-16. Το ημίχρονο βρήκε τον Άρη να προηγείται με 33-32 με τον Κουμπούρα να πετυχαίνει 6 πόντους στα τελευταία λεπτά.

Με ξέσπασμα του Τάκερ, τον Ταπούτο τρομερά παθιασμένο και εξαιρετική άμυνα, ο Άρης ξέσπασε στην 3η περίοδο και προηγήθηκε 53-36 στο 26', με σερί 18-0! Το 30' βρήκε την ομάδα του Ντρούκερ να προηγείται με +20 63-43 και το δεκάλεπτο τελείωσε με 63-45.

Στην 4η περίοδο το Περιστέρι κατάφερε να μειώσει στο 67-54 με σερί του Κινγκ, όμως μέχρι εκεί. Ο Άρης διατήρησε τη διαφορά στα επίπεδα των 14-18 πόντων και δε δυσκολεύτηκε να φτάσει στην πρόκριση.

Τα δεκάλεπτα: 17-11, 33-32, 63-45, 77-61

ΑΡΗΣ:
Βεργίνης, Ντάνστον 4, Ταπούτος 18 (3τρ., 10ρ.), Τάκερ 18 (7ρ.), Τσαϊρέλης 2, Χατζηβρέττας 11, Χαραλαμπίδης 2, Κουμπούρας 8, Μπορόβνιακ 14 (6ρ.), Χρυσικόπουλος.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: Β
. Μάντζαρης 7, Κινγκ 15 (3), Παπανικολάου 11 (1), Λούμπι 11 (13ρ.), Σκοτ 7 (1), Μότσνικ 5, Πέτρουλας 5, Σένσλεϊ.

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής του κυπέλλου

 Άρης-Περιστέρι 77-61


ΓΣ Περάματος Ερμής-Πανιώνιος 63-81


 Αμύντας-Ικαρος Καλλιθέας 73-74


 Ερμής Λαγκαδά-Αρκαδικός 26/9


3η Αγωνιστική (03/10/2010)


37. ΓΣ Περάματος Ερμής-Ικαρος Καλλιθέας


38. Νικητής Ερμή/Αρκαδικού με Άρη

Στραπάτσο για την Άρσεναλ, ήττα με 3-2 από τη Γουέστ Μπρομ

Στα… σκουπίδια πέταξε η Άρσεναλ την ευκαιρία να μειώσει σε απόσταση αναπνοής από την Τσέλσι, γνωρίζοντας ήττα-σοκ από τη Γουέστ Μπρομ με 3-2 στο «Έμιρεϊτς».
Οι «νεοφώτιστοι» στην Premiership είχαν ένα εκπληκτικό 25λεπτο στο δεύτερο μέρος, διάστημα στο οποίο πέτυχαν και τα τρία γκολ.
Ο Οντεμβίγκι άνοιξε το σκορ στο 50’, για να γίνει το 0-2 από τον Γιάρα στο 52’.
Στο 73’ ο Τόμας φάνηκε να σφραγίζει τη νίκη των φιλοξενουμένων, ωστόσο ο Σαμίρ Νασρί προσπάθησε να γυρίσει μόνος του το παιχνίδι, σκοράροντας στο 75’ και στο 90+1’.
Εντέλει, η Γουέστ Μπρομ κράτησε το πολύτιμο τρίποντο και ανέβηκε στην πέμπτη θέση με 10 βαθμούς, ενώ η Άρσεναλ έμεινε στους 11 βαθμούς και στο -4 από την πρωτοπόρο Τσέλσι.

Νέα γκέλα για τη Λίβερπουλ, ήττα και για την Τότεναμ
Στο μεταξύ, η Λίβερπουλ συνεχίζει να απογοητεύει μένοντας στο 2-2 με την Σάντερλαντ στο «Άνφιλντ» και κατρακυλώντας στη 15η θέση με 6 βαθμούς!
Κακή εμφάνιση και ήττα για την Τότεναμ με 1-0 από τη Γουέστ Χαμ, μένοντας έτσι μακριά από τις πρώτες θέσεις, την ίδια στιγμή που η Μπλάκμπερν πήρε σπουδαίο διπλό στην έδρα της Μπλάκπουλ, με τον Έμερτον να σκοράρει στο 93’!
Τέλος, χωρίς σκορ έληξαν οι αναμετρήσεις Μπέρμιγχαμ-Γουίγκαν και Φούλαμ-Έβερτον.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής:
Σάββατο 25/9
Μάντσεστερ Σίτι-Τσέλσι 1-0 (59’ Τέβες)
Άρσεναλ-Γουέστ Μπρομ 2-3 (75’, 90+1’ Νασρί-50’ Οντεμβίγκι, 52’ Γιάρα,73’ Τόμας)
Γουέστ Χαμ-Τότεναμ 1-0
(29’ Πικιόνε)
Λίβερπουλ-Σάντερλαντ 2-2 (5’ Κάουτ, 64’ Τζέραρντ-25’ πέν., 48’ Μπεντ)
Φούλαμ-Έβερτον 0-0
Μπλάκπουλ-Μπλάκμπερν 1-2
(85’ Φίλιπς-20’ αυτ. Άνταμ, 90+3’ Έμερτον)
Μπέρμιγχαμ-Γουίγκαν 0-0

Κυριακή 26/9
14:00 Μπόλτον-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
16:05 Γουλβς-Άστον Βίλα
18:10 Νιούκαστλ-Στόουκ

Στην εκκίνηση ο Αλόσνο, δεύτερος ο Φέτελ

Ο Φερνάντο Αλόνσο θα βρίσκεται την Κυριακή στην πρώτη θέση της εκκίνησης για το γκραν πρι της Φόρμουλα Ένα στη Σιγκαπούρη, το οποίο είναι ο 15ος αγώνας της χρονιάς.Ο Ισπανός οδηγός της Φεράρι σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στα επίσημα δοκιμαστικά του γκραν πρι στην πίστα «Μαρίνα Μπέι», αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Σεμπάστιαν Φέτελ (Ρεντ Μπουλ) και στην τρίτη τον Λιούις Χάμιλτον (ΜακΛάρεν).

Η πρώτη δεκάδα των χρονομετρημένων δοκιμαστικών για το γκραν πρι:

1. Φερνάντο Αλόνσο (Ισπανία/Φεράρι) 1:45.390
2. Σεμπάστιαν Φέτελ (Γερμανία/Red Bull) 1:45.457
3. Λιούις Χάμιλτον (Βρετανία/ΜακΛάρεν) 1:45.571
4. Τζένσον Μπάτον (Βρετανία/ΜακΛάρεν-Μερτσέντες) 1:45.944
5. Μαρκ Γουέμπερ (Αυστραλία/Red Bull) 1:45.977
6. Ρούμπενς Μπαρικέλο (Bραζιλία/Oυίλιαμς-Kοσγουόρθ) 1:45.236
7. Νίκο Ρόσμπεργκ (Γερμανία/Μερτσέντες) 1:46.443
8. Ρόμπερτ Κούμπιτσα (Πολωνία/Ρενό) 1:46.593
9. Μίκαελ Σουμάχερ (Γερμανία/Μερτσέντες) 1:46.702
10. Καμούι Κομπαγιάσι (Ιαπωνία/Σάουμπερ) 1:47.884

Χωρίς «Μούσλι» με Ξάνθη

Ο Παύλος Δερμιτζάκης άφησε τελικά εκτός αποστολής τον Ζλάταν Μουσλίμοβιτς για το ματς με την Ξάνθη στα Πηγάδια την Κυριακή.Αντίθετα, ο Ανίς Μπουσαίντί έδωσε κανονικά το παρών στην τελευταία προπόνηση και ο Καβαλιώτης τεχνικός τον πήρε στην αποστολή.

Εκτός επίσης έμειναν οι Κουτσιανικούλης, Τσιρίλο, Σακελλαρίου και Σαβίνι και οι νεαροί Αθανασιάδης, Γεωργίου

Αναλυτικά η αποστολή του ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Κρέσιτς, Μαλεζάς, Μπαλάφας, Παπάζογλου, Σαλπιγγίδης, Φωτάκης, Μπουσαϊντί, Κοντρέρας, Κριστιάνο, Ελ Ζαρ, Φιλομένο, Γκαρσία, Ίβιτς, Λίνο, Σνάουτσνερ, Βιεϊρίνια, Βιτόλο και Ζουέλα.

Νιούκαστλ-Άρσεναλ, Μάντσεστερ Γ.-Γουλβς στη φάση των «16» του Λιγκ Καπ

Οι αναμετρήσεις της Νιούκαστλ με την Αρσεναλ και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Γουλβς ξεχωρίζουν στον 4ο γύρο του Λιγκ Καπ Αγγλίας, η κλήρωση του οποίου έγινε σήμερα.Αναλυτικά, τα ζευγάρια:

Νιούκαστλ-Αρσεναλ
Μπέρμιγχαμ-Μπρέντφορντ
Γουίγκαν-Σουόνσι
Αστον Βίλα-Μπέρνλι
Λέστερ-Γουέστ Μπρομ
Μάντσεστερ Γ.-Γουλβς
Γουέστ Χαμ-Στόουκ Σίτι
Ίπσουιτς-Νορθάμπτον

*Οι αγώνες θα γίνουν στις 26 και 27 Οκτωβρίου.

Tenorio-Στοίχημα...Με πίστη αισιοδοξία, καί θετική ενέργεια ..

Επιμέλεια-Tenorio.


Χαιρετώ όλα τα φιλαράκια.

Στην τετράδα κολήσαμε καί πάλι μεσοβδόμαδα.Παλέψαμε πραγματικά με νύχια καί με δόντια τα σημεία πού επιλέξαμε, δυστυχώς δεν μας έκαναν την χάρη η Gent (Γάνδη) καί η Milan.Μακάρι να μπορούσα να μπώ μέσα, καί να τα έβγαζα όλα με 0-5.

Εμείς ποντάρουμε με κάποια δεδομένα, από κεί καί πέρα όμως ,η δική μας τύχη εξαρτάται από την τύχη των ποδιών των ποδοσφαιριστών, τούς αστάθμητους παράγοντες ,καί τα στοιχεία της φύσης, όπως έχουμε ξαναπεί.Πάντως όπως καί νά χει, δεν είναι αμελητέα η απόδοση πού έδωσε η τετράδα με 21 μονάδες.

Συνεχίζουμε με πίστη αισιοδοξία, καί θετική ενέργεια, καί πάμε ευθύς αμέσως στα φρέσκα κουλούρια.



Pescara - Torino   (2)

Xωρίς νίκη είναι ακόμη η Pescara, η οποία  μετρά 3 ισοπαλίες καί 2 ήττες.Έχει πετύχει μόλις δύο τέρματα, καί έχει δεχτεί πέντε.Πολύ δύσκολη θα είναι η χρονιά γιά τούς γηπεδούχους, καθώς από πολύ νωρίς μπήκαν στα βάσανα , καί θα παλέψουν γιά την αποφυγή τού υποβιβασμού.

Mετά τις δύο σερί ήττες στο ξεκίνημα τού πρωταθλήματος, άρχισε η ανάκαμψη της Torino.Με μία ισοπαλία, καί δύο σερί νίκες, η ομάδα δείχνει πως πήρε τα πάνω της.

Σε αγωνιστική άνοδο βρίσκεται η Torino, η οπoία διαθέτει πιό δυνατή καί έμπειρη ομάδα.

Επιλογή το διπλό της Torino σε απόδοση (2,50)



Albacete - Real Betis   (2)

Δεν την έχω καί σε καμία μεγάλη εκτίμηση την Albacete. Θεωρώ ανώτερη ομάδα την Betis, η οποία βρίσκεται καί σε καταπληκτική κατάσταση, καθώς μετρά 4 στα 4, στο ξεκίνημα τού πρωταθλήματος.

Από την στιγμή πού η Betis κερδίζει αβέρτα, καί η ψυχολογία της είναι στα ύψη, έχω κάθε λόγο να την προτιμήσω.

Θα ρισκάρω στο διπλό της Betis σε απόδοση (2.20)


Las Palmas - Granada   (1)

H Las Palmas βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, είναι ανώτερη, καί με πίο πολύ εμπειρία στην κατηγορία, συν τοίς άλοις ,παίζει καί στην έδρα της.Λογικά είναι το φαβορί, καί έχει τον πρώτο λόγο θεωρώ γιά την νίκη.

Ο άσος της Las Palmas σε απόδοση (2,00) θα είναι μέσα στις επιλογές μου.



Ceretaro - Monterey   (2)

Μία νίκη σε 6 παιχνίδια η Ceretaro, δεν είναι κάτι το πολύ ιδιαίτερο.Πρόβληματική τόσο στην άμυνα όσο καί στην επίθεση.Παρά τα 5 γκόλ πού έβαλε την περασμένη αγωνστική επί της Laguna, παραμένει ασταθής ομάδα, καί είναι η τού ύψους η τού βάθους.

Από την άλλη, η Monterey παραμένει αήττη , καί είναι η μοναδική ομάδα στο Mexico πού δεν έχει γνωρίσει ακόμη ήττα.Είναι σοβαρή καί έμπειρη ομάδα, με πολύ καλές επιδόσεις στον επιθετικό τομέα.Η Montrerey βάση εμφανίσεων, θεωρείτε η πιό σταθερή ομάδα με την αποδοσή της στο πρωτάθλημα.

Επιλογή το διπλό της Monterey σε απόδοση (2,10)



Kolon Santa Fe - San Lorenzo   (2)

Σε μεταβατική περίοδο η Kolon, μετά την απόλυση τού προπονητή της.Νέος κόουτς ήρθε στην ομάδα, αλλά θα δεί το μάτς από την κερκίδα, καθώς θα παρουσιαστεί επίσημα από βδομάδα.Πάντως βρίσκεται σε πολύ κακή αγωνιστική κατάσταση, με μία μόλις νίκη σε 7 παιχνίδια.Ενώ, εντός έδρας δεν έχει ακόμη νίκη, σε 3 αναμετρήσεις.Διαθέτει την δεύτερη χειρότερη επίθεση με 6 τέρματα ενεργητικό.

Aήττητη μετά από 7 αγώνες η San Lorenzo, με 4 νίκες καί 3 ισοπαλίες.Πολύ δυνατή σε επίθεση καί άμυνα, φιγουράρει μόνη πρώτη με 15 βαθμούς.Εκτός έδρας δεν έχει γνωρίσει ακόμη ήττα, μετά από 3 αγώνες, μετρά 2 νίκες καί 1 ισοπαλία.

Στις επιλογές μου το διπλό της San Lorenzo σε απόδοση (2,50)





Στη σούμα, σε σύστημα με ζητούμε 4-5 : Torino - Betis - Las Palmas - Monterey - San Lorenzo


Αν γιά κάποιο λόγο, δεν σας κάθεται καλά ένα από τα προηγούμενα σημεία, σαν εναλακτικές λύσεις υπάρχουν τα διπλά της Valencia σε απόδοση (2,30), (καμία, μα καμία σχέση με το 1,90 τού οπαπ), καθώς καί το διπλό της Inter, σε απόδοση (2,10)




Kαλά να είστε, καλά να περνάτε, τα σέβη μου ..

Μαραντόνα: Θα έδινα και τη ζωή μου για να επιστρέψω

Την επιθυμία να αναλάβει και πάλι την τεχνική ηγεσία της εθνικής Αργεντινής εξέφρασε ο Ντιέγκο Μαραντόνα. O «Ντιεγκίτο» έκανε δηλώσεις στο τηλεοπτικό δίκτυο «FoxSports» και αναφέρθηκε με όχι και πολύ κολακευτικά λόγια στον αντικαταστάτη του, Σέρτζιο Μπατίστα, ενώ παράλληλα υποστήριξε πως θα έδινε και τη ζωή του για να επιστρέψει…

«Ξέρω πως έχω μια πιθανότητα να επιστρέψω στην εθνική ομάδα παρά μόνο αν αλλάξει το υπάρχον τεχνικό επιτελείο παρά την παρουσία δυο παγκόσμιων πρωταθλητών του Μπατίστα και του Μπράουν», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Υπάρχουν κάποιοι που δεν έχουν παίξει ποτέ ποδόσφαιρο. Θα έδινα και την ζωή μου για να γυρίσω στην εθνική ομάδα. Κανένας δεν ξέρει ποιος είναι ο Μπατίστα, ούτε στην Ουρουγουάη δεν τον ξέρουν».

«Ο Μέσι έκλαψε...»

Επίσης, αναφέρθηκε και στα όσα συνέβησαν μετά τον αποκλεισμό από την Γερμανία στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής: «Ο Μέσι ήταν εκείνος που έκλαψε περισσότερο για τον αποκλεισμό. Θυμάμαι πως ο Γκροντόνα μας είπε πως κάναμε ένα καλό Παγκόσμιο Κύπελλο, πως θα συνεχίζαμε και πως μπροστά μας έχουμε τώρα το Κόπα Αμέρικα».

«Δεν θα άλλαζα το επιτελείο»

Στο τέλος, αναφέρθηκε και στη συνάντηση με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας της χώρας, Χούλιο Γκροντόνα: «Μου είπε πως οι συνεργάτες μου δεν ήταν αρκετά καλοί για την εθνική ομάδα. Αλλά είχα μαζί μου έναν παγκόσμιο πρωταθλητή όπως είναι ο Έκτορ Ενρίκε και ακόμα έναν πρωταθλητή τον Αλεχάντρο Μανούσο. Από εκείνη την στιγμή ένιωσα πως αν δεν αλλάξω το επιτελείο μου θα έφευγα και δεν μπορώ να αφήσω τους ανθρώπους χωρίς δουλειά».

Νέα αρχή για ΠΑΟΚ

Τις... πληγές του θέλει να γιατρέψει ο ΠΑΟΚ απέναντι στην Skoda Ξάνθη, στα Πηγάδια, όπου ο «Δικέφαλος του Βορρά θα προσπαθήσει να αφήσει πίσω του τις «ανορθογραφίες» των προηγούμενων αγωνιστικών και να κάνει νέα αρχή. Νέα αρχή θα επιδιώξει να κάνει ο ΠΑΟΚ στην κυριακάτικη εκτός έδρας αναμέτρηση του με την Skoda Ξάνθη, όπου οι παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη θα επιχειρήσουν να επιστρέψουν στις νίκες μετά τις τελευταίες δύο αγωνιστικές του πρωταθλήματος που έχουν σημειώσει ισάριθμες ισοπαλίες.

Ο Παύλος Δερμιτζάκης αναμένεται να προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές στο αρχικό σχήμα, ενώ δεν αποκλείεται να επιστρέψει στην ενδεκάδα ο Κώστας Χαλκιάς, κάτι που πάντως διατηρεί μοιρασμένες πιθανότητες, αφού ο Ντάριο Κρέσιτς είναι σε... φουλ φόρμα τον τελευταίο καιρό.

Παράλληλα, ο Φρανσίσκο Ζουέλα ίσως κάνει το ντεμπούτο του στην αρχική ενδεκάδα του μακεδονικού συλλόγου, ενώ αναφορικά με την επίθεση, αρκετά πιθανό είναι να αγωνιστεί ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης στη δεξιά «πτέρυγα» και τη θέση του στην κορυφή της επίθεσης να πάρει ο Λούσιο Φιλομένο.

Πολλά πάντως αναμένεται να κριθούν στην τελευταία προπόνηση της ομάδας, η οποία θα διεξαχθεί το μεσημέρι του Σαββάτου.

Τα... βρίσκουν Άρης-Κούπερ

Συζήτηση για την ανανέωση της συνεργασίας τους είχαν στην τελευταία προπόνηση του Άρη οι διοικούντες την ομάδα και ο Έκτορ Κούπερ, όπου διαπιστώθηκε... κοινή πορεία πλεύσης. Στη Θεσσαλονίκη και τον Άρη θέλει να παραμείνει ο Έκτορ Κούπερ, αφού όπως τόνισε στους ιθύνοντες του συλλόγου σε συνάντηση που είχε μαζί τους το απόγευμα της Παρασκευής, είναι απόλυτα ευχαριστημένος στους «κίτρινους».

Παράλληλα, οι διοικούντες τους «κίτρινους» διεμήνυσαν στον Αργεντινό προπονητή πως δεν έχουν απολύτως κανένα παράπονο από τη μέχρι στιγμής συνεργασία τους και επιθυμούν και αυτοί να παραμείνει ο έμπειρος τεχνικός στο «τιμόνι» του μακεδονικού συλλόγου.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι Αργεντινός ζήτησε από τους διοικούντες να γίνει συγκεκριμένη συζήτηση στο άμεσο μέλλον, ώστε να μην επηρεαστεί και η ομάδα, ενώ ο «Έκτορας» εμφανίστηκε καθησυχαστικός για τα σενάρια που ακούγονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, περί μετακίνησης του σε ομάδα της Αθήνας.

Προχωράει με Χαριστέα ο Σάντος

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, και με την επιστροφή του Άγγελου Χαριστέα στην αποστολή, αναμένονται την προσεχή εβδομάδα η κλήσεις του Σάντος για τα παιχνίδια της Εθνικής μας με Λετονία και Ισραήλ.
Ο Πορτογάλος τεχνικός είχε τονίσει και στο παρελθόν πως ο 30χρονος επιθετικός της Γαλλικής Άρλ, είναι στα πλάνα του, και πλέον λόγω και της απόφασης των Αμανατίδη αρχικά, αλλά και Γκέκα πριν λίγες εβδομάδες, είναι πολύ πιθανό να δούμε τον «Άγγελο της Εθνικής» να γυρνά στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.
Ο Χαριστέας έχει αγωνιστεί ήδη σε τρία παιχνίδια με τη νέα του ομάδα στο Γαλλικό πρωτάθλημα, ενώ είναι ο 1ος εν ενεργεία σκόρερ στην Εθνική ομάδα με 24 γκολ! Σίγουρα, όταν στενεύουν τα περιθώρια μετά τις αποχωρήσεις πρωτοκλασάτων παικτών η λύση του Χαριστέα είναι πάντα αξιόπιστη.
Έτσι όπως όλα δείχνουν ο Φερνάντο Σάντος θα συμπεριλάβει το όνομα του Χαριστέα στη λίστα των 23 παικτών που θα ανακοινωθεί σύντομα, ενόψει των δύο αναμετρήσεων στις 8 και 12 Οκτωβρίου με Λετονία και Ισραήλ αντίστοιχα στο Καραϊσκάκη.
Κατά τα άλλα, ο Σάντος αναμένεται να καλέσει αρχικά τους «ξένους» Γιώργο Τζαβέλλα (Άιντραχτ Φρανκφούρτης), Γιώργο Σαμαρά (Σέλτικ), Σωκράτη Παπασταθόπουλο (Μίλαν), Παναγιώτη Κονέ (Μπρέσια), Αλέξανδρο Τζιόλη (Σανταντέρ), Παντελή Καπετάνο (Στεάουα Βουκουρεστίου), Βαγγέλη Μόρα (Μπολόνια) και Άγγελο Χαριστέα (Αρλ), ενώ ίσως κάποιοι εξ αυτών να αποκλειστούν την τελευταία στιγμή.

Οι… αποκαλύψεις της Σάρα!

Ένα ατυχές περιστατικό περίμενε τη Σάρα Καρμπονέρο σε εκδήλωση γνωστού σαμπουάν.Η Ισπανίδα δημοσιογράφος έγινε γνωστή λόγω της σχέσης της με τον άσο της Ρεάλ Μαδρίτης, Ίκερ Κασίγιας αλλά ιδιαίτερα για το φιλί που της έδωσε δημόσια στη μικτή ζώνη, μετά την κατάκτηση του τροπαίου στον τελικό του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής.

Η Σάρα, λοιπόν, γλίστρησε με τα ψηλοτάκουνά της και παραλίγο να πέσει κάτω. Η όμορφη ρεπόρτερ απέδειξε πως έχει πολύ καλή ισορροπία και απέφυγε τα χειρότερα (όπως ένα τραυματισμό ή μία επεισοδιακή τούμπα). Όμως, της κόστισε το γεγονός ότι τα έδειξε… όλα, αφού φορούσε φόρεμα και δυστυχώς για εκείνη οι κάμερες τραβούσαν!

Ολοκληρώθηκε η διάθεση των μίνι-διαρκείας

Ολοκληρώθηκε χθες η διάθεση των πακέτων εισιτηρίων για τα τρία εντός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια του ΠΑΟΚ, παρόλα αυτά η διοίκηση του συλλόγου δεν ανακοίνωσε τον αριθμό που παραχωρήθηκαν.Έτσι κι αλλιώς η διαδικασία της καταμέτρησης είναι χρονοβόρα, από τον 'δικέφαλο του Βορρά' όμως βγαίνει προς τα έξω ότι από τη Δευτέρα θα υπάρχουν διαθέσιμα εισιτήρια για όλους τους αγώνες και σε όλες τις θύρες.

Κάτι που σημαίνει ότι σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για sold out των 19 χιλ. κομματιών που υπήρχαν προς διάθεση, κάτι το οποίο περίμεναν οι άνθρωποι της ΠΑΕ.

Σουμάχερ: Δεν θα απαλλαγείτε τόσο εύκολα από εμένα!



Με αυτήν την δήλωση ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα 1, Μίκαελ Σουμάχερ, απαντά σε όλους αυτούς που τον κρίνουν για τη μη επιτυχή πορεία που έχει ως τώρα στο φετινο πρώταθλημα.Ο Γερμανός πολυπρωταθλητής έχει ηττηθεί κατά κράτος από τον team-mate του Νίκο Ρόσμπεργκ, δεν έχει ανέβει στο πόντιουμ και δεν έχει καταφέρει να παίξει κάποιο ρόλο στην έκβαση του πρωταθλήματος. Έτσι στα… πηγαδάκια που παίρνουν μέρος μεταξύ των ανθρώπων της Φ1 γίνονται κουβέντες για το αν ο Γερμανός αποφάσισε σωστά να επιστρέψει στην ενεργό δράση στα 41 του, μετά από 3 ολόκληρα χρόνια απουσίας.

Όλα αυτά δεν έχουν αφήσει αδιάφορα τον Σούμι, που δηλώνει πως ο κόσμος πρέπει να κάνει υπομονή, καθώς η ομάδα της Mercedes είναι καινούργια και τα αποτελέσματα της δουλειάς τους θα φανούν στο πρωτάθλημα του 2011. «Δεν θα απαλλαγείτε τόσο εύκολα από μένα», δήλωσε χαρακτηριστικά στέλνοντας σαφές μήνυμα προς όλους.

Επίσης επισήμανε ότι στην Μπενετόν, αλλά και στην Φεράρι, του πήρε χρόνια να προσαρμοστεί και να κατακτήσει κάποια θέση στο βάθρο (4 στην Μπενετον 5 στην Φεραρι), σημειώνοντας όμως πως οι επιτυχίες θα έρθουν πιο σύντομα στην Γερμανική ομάδα…