Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Καταιγιστικός ο Ολυμπιακός!

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-0 ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΜΕ ΠΑΝΤΕΛΙΤΣ, ΦΟΥΣΤΕΡ ΚΑΙ… ΦΥΤΑΝΙΔΗ. ΔΙΚΑΙΑ ΜΕ 9 ΟΙ ΑΡΚΑΔΕΣ. ΑΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΓΚΟΛ. ΦΟΒΕΡΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ.Παίζοντας, στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, πολύ καλό ποδόσφαιρο με αυτοματισμούς και passing game, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-0 του Αστέρα, χάνοντας πάμπολλες ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ. Πάντελιτς, Φουστέρ και Φυτανίδης (αυτογκόλ) σκόραραν για τους νικητές. Με εννιά τελείωσαν το ματς οι Αρκάδες εξαιτίας των δίκαιων αποβολών των Μπαρτολίνι και Μπαστία, την ώρα που… δίκαια διαμαρτύρονται για το γκολ του Πουλίδο που ακύρωσε ο Παμπορίδης στο 69’.

Ίδιο σύστημα, άλλοι παίκτες

Με το ίδιο σύστημα (4-2-3-1) αλλά με αλλαγές σε πρόσωπα σε σχέση με το ματς των Σερρών, παρέταξε την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε. Ρόμενταλ και Μπράβο έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στην ενδεκάδα αντί των Φετφατζίδη και Χολέμπας αντίστοιχα με τον Βάσκο να προτιμάει και τον Ντουντού αντί του Ουρτάδο σε ρόλο ανασταλτικού μέσου.

Δυνατά από το 1ο λεπτό…

Τις προθέσεις τους, από τα πρώτα δευτερόλεπτα της αναμέτρησης, έδειξαν οι Πειραιώτες οι οποίοι δημιούργησαν και έχασαν ευκαιρία πριν καλά καλά συμπληρωθεί ένα λεπτό αγώνα, με τον Φουστέρ να σημαδεύει τον Φυτανίδη.

Οι γηπεδούχοι δεν πτοήθηκαν από την φάση του Ισπανού και συνέχισαν να πιέζουν την αντίπαλη περιοχή και ανέλαβαν εξ’ ολοκλήρου την πρωτοβουλία των κινήσεων, υποχρεώνοντας τον Αστέρα να οπισθοχωρήσει και να αμυνθεί με κάθε τρόπο. Οι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν καταιγιστικοί, προσπαθώντας να πετύχουν το γρήγορο γκολ, το οποίο ωστόσο δεν ερχόταν με… τίποτα.

«Λάμψη» με Αράς

Οι Αρκάδες νωρίτερα, στη μοναδική επίσκεψη τους στα καρέ του Νικοπολίδη απείλησαν με τον Αράς στο 8’. Από το σημείο εκείνο κι έπειτα οι «ερυθρόλευκοι» πήραν… μόνιμα τη μπάλα στην κατοχή τους και με συνεχές passing game προσπάθησαν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενούμενων.

Ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών

Ριέρα, Ιμπαγάσα, Πάντελιτς δεν κατάφεραν να σημαδέψουν σωστά σε τρεις πολύ καλές ευκαιρίες που τους δόθηκαν από το 11’ ως και το 16’, ενώ στο 20’ ήταν η σειρά του Ντουντού να αστοχήσει. Έξι λεπτά αργότερα κι ενώ η πίεση των Πειραιωτών είχε αυξηθεί, ο Ντεγκρά πραγματοποίησε πολύ καλή επέμβαση σε σουτ του Ριέρα, ενώ άουτ κατέληξε η μπάλα στην εξαιρετική προσπάθεια του Ραούλ Μπράβο στο 31’.

Μίλησε ο Πάντελιτς

Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού δεν πτοήθηκαν από τις πολλές χαμένες ευκαιρίες και συνέχισαν να παίζουν το παιχνίδι τους, το οποίο είχε πολλά νέα στοιχεία σε σχέση με τις προηγούμενες αγωνιστικές. Γρήγορες εναλλαγές, ανυπόφορο pressing, κάθετες μπαλιές (από τον Ιμπάγασα) και πολλοί αυτοματισμοί δυσκόλευαν πολύ την ομάδα του Βλάχου, για την οποία ήταν θέμα χρόνου να δεχτεί το γκολ. Αυτό ήρθε τελικά για τους γηπεδούχους στο 36’ όταν ο Ριέρα σέντραρε από δεξιά, ο Πάντελιτς έκανε μία γυριστή κεφαλιά με τη μπάλα να βρίσκει και στον Μπαρτολίνι και να καταλήγει στα δίχτυα του Ντεγκρά.

Οι γηπεδούχοι τελείωσαν το πρώτο μέρος δημιουργώντας ακόμα τρεις σημαντικές ευκαιρίες με τους Ρόμενταλ (40’), Μπράβο (42’) και Πάντελιτς (45’) και πήγαν στα αποδυτήρια με το «φτωχό» 1-0 το οποίο σίγουρα τους αδικούσε σύμφωνα με της εικόνα τους στον αγωνιστικό χώρο.

Κέρδισε χώρο Αστέρας…

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως τελείωσε και το πρώτο, με τον Ολυμπιακό δηλαδή να πιέζει για το γκολ και να χάνει κλασικές ευκαιρίες για να το πετύχει, αρχικά με τον Πάντελιτς στο 47’. Οι φιλοξενούμενοι στην συνέχεια κέρδισαν λίγο χώρο και απείλησαν με τον Μπαστία στο 51’ όταν και ο Νικοπολίδης έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Αν και οι Αρκάδες είχαν αναλάβει έστω και προσωρινά την πρωτοβουλία, οι Πειραιώτες πήραν και πάλι τη μπάλα στην κατοχή τους με τον Ριέρα στο 56’ και τον Πάντελιτς στο 59’ να αστοχούν για μία ακόμη φορά.

Αποβολή, Φουστέρ… 2-0

Δύο λεπτά αργότερα, ο Μπαρτολίνι αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα (η πρώτη ήταν για σκληρό φάουλ στον Ντουντού στο 25’) για αντικανονικό μαρκάρισμα στον Τοροσίδη που έμπαινε μέσα στην περιοχή. Στην εξέλιξη της φάσης και στην εκτέλεση του φάουλ, ο Ριέρα έστρωσε τη μπάλα στον Φουστέρ ο οποίος με σουτ νίκησε τον Ντεγκρά για το 2-0.

Η… ώρα του Παμπορίδη

Η αντίδραση του Βαλβέρδε ήταν άμεση αλλάζοντας τον Πάντελιτς με τον Μιραλάς θέλοντας να δώσει ταχύτητα στην επίθεση της ομάδας του, την ώρα που ο Πουλίδο αντικαθιστούσε τον Καρέρα. Έξι λεπτά αργότερα, ο Ισπανός νεοεισελθόντας του Αστέρα πέτυχε ένα γκολ με κεφαλιά, το οποίο κακώς ακυρώθηκε από τον διαιτητή Παμπορίδη που καταλόγισε επιθετικό φάουλ για σπρώξιμο του Αβραάμ (!) στον Τοροσίδη.

3-0 και… τέλος

Από το σημείο εκείνο κι έπειτα, ο ρυθμός άρχισε να πέφτει, με μοναδική αναλαμπή το αυτογκόλ του Φυτανίδη, ύστερα από την πολύ κακή έξοδο του Ντεγκρά στο 72’. Με το σκορ πλέον στο 3-0, ο Ολυμπιακός κατέβασε ταχύτητα και απείλησε μονάχα σε δύο περιπτώσεις ύστερα από ατομικές ενέργειες του Μιραλάς στο 74’ και στο 75’. Στα τελευταία 15 λεπτά, το μοναδικό αξιοσημείωτο ήταν η είσοδος του Φετφατζίδη στο παιχνίδι, με τον νεαρό να αναστατώνει την αντίπαλη άμυνα, καθώς και η αποβολή του Μπαστία, ο οποίος αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 89’ για χτύπημα εκτός φάσης στον Ντουντού.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Ραούλ Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος (76' Μοντέστο), Μέλμπεργκ, Ντουντού, Ρόμενταλ, Φουστέρ, Πάντελιτς (63' Μιραλάς), Ιμπαγάσα (84' Φετφατζίδης), Ριέρα.

Αστέρας Τρίπολης (Βαγγέλης Βλάχος): Ντεγκρά, Αργυρόπουλος, Ουριμπάρι, Φυτανίδης, Μπαρτολίνι, Μπαστία, Λαδάκης, Καρέρα (63' Πούλιδο), Αράς (76' Φορτούνης), Ροζέριο, Ρούμπιλ (46' Ουντόζι).

Δεν υπάρχουν σχόλια: