Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Άνετα και απλά: 2-1

ΜΕ ΩΡΑΙΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΝΙΝΗ ΚΑΙ ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗ, Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ… ΛΑΧΑΝΙΑΣΕΙ. ΑΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΣΤΟ 90` Ο ΝΙΝΗΣΜε καλή απόδοση στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα (κυρίως στο πρώτο 20λεπτο του β` μέρους) ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-1 τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ (η μείωση στις καθυστερήσεις) κι επέστρεψε στις νίκες στο πρωτάθλημα, ενώ παράλληλα θα υποδεχτεί την Κοπεγχάγη την Τετάρτη με σαφώς καλύτερη ψυχολογία.

Οι πράσινοι νίκησαν σχετικά εύκολα (μπορούσαν και άλλα γκολ), αλλά αξίζει να σταθούμε στο γεγονός πως για πρώτη φορά φέτος πήραν γκολ από τους μέσους, με τον Κατσουράνη ιδίως να έχει να σκοράρει από πέρυσι τον Δεκέμβριο και το ματς με τον Ατρόμητο.

Από τον βασικό Λουίς Γκαρσία έλλειψε απλά η φρεσκάδα για το κάτι παραπάνω, ενώ καλή εμφάνιση έκαναν οι Λέτο και Νίνης (που αποβλήθηκε στο τέλος). Ο Πανιώνος το πάλεψε στο πρώτο μέρος, όντας πολύ καλά στημένος πίσω, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο «ξύπνησε» μετά το 2-0.

Αρκετές ήταν οι αλλαγές του Νιόπλια σε σχέση με το ματς στην Καβάλα. Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι ήταν στο κέντρο της άμυνας, ο Καντέ αριστερά, ενώ ο Λουίς Γκαρσία ξεκίνησε βασικός πίσω από τον Σισέ.

Ο Στόρε στον Πανιώνιο επανέφερε τον Ριέρα αριστερά, με την τριάδα της επίθεσης να συμπληρώνεται από τους Μπάλαμπαν και Βαζ Τε.

«Φλυαρία» και νευρικότητα

Μια κάποια νευρικότητα στην άμυνα αλλά και πολλά κερδισμένα κόρνερ (6 στο 20λεπτο) χαρακτήριζαν το παιχνίδι του Παναθηναϊκού στο ξεκίνημα. Παράλληλα, παρά την κατοχή και την πίεση των πρασίνων, δεν έλειπαν τα αβίαστα λάθη στο κέντρο.

Ο καλά οργανωμένος Πανιώνιος προσπάθησε να απειλήσει με τον Ριέρα στο 18`, έχοντας επίσης μπλοκάρει όλα τα ατού των γηπεδούχων.

Μια κεφαλιά του Νίνη που μπλόκαρε εύκολα ο Μάχο (όπως είχε κάνει και προηγούμενα στα σουτ του 20χρονου και του Κατσουράνη) ήταν ότι καλύτερο είχε να επιδείξει ο ΠΑΟ. Μια φορά στο 31` ξέφυγε ο Λέτο από τα μαρκαρίσματα, αλλά το σουτ του πέρασε λίγο άουτ.

Μία σου και μία μου

Ο Ριέρα λίγο μετά πήρε την κόντρα από τον Μπουμσόνγκ αλλά σούταρε άψυχα στον Τζόρβα και στο επόμενο λεπτό (32`) ο Μάχο κράτησε το μηδέν στην προβολή του Σισέ στο δεύτερο δοκάρι!

Τη λύση ο Νίνης

Στο 44` ο μικρός είδε τον διάδρομο στην άμυνα του Πανιωνίου, έκανε το μπάσιμο (με τον Σισέ να έχει τραβήξει πάνω του τους αμυντικούς), σούταρε και παίρνοντας το ριμπάουντ, σημείωσε το 1-0 με κεφαλιά, σε ένα κρίσιμο χρονικό σημείο. Οι γηπεδούχοι από το 30` και μετά βελτιώθηκαν στην ανάπτυξη, οι Λέτο και Νίνης απελευθερώθηκαν κι έφτασαν δίκαια στο γκολ.

Μπήκε να το «καθαρίσει»

Με τον Νίνη ορεξάτο (διαμαρτυρήθηκε δίκαια για ένα σπρώξιμο του Λάτκα στο 53` στο όριο της περιοχής), ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στο πρώτο 15λεπτο του β` κι έφτασε κοντά στο γκολ στο 54`, αλλά ο Σισέ δεν πρόλαβε τη γυριστή κεφαλιά του Καντέ.

… και το `κανε ο «Κατσούρ»

Την ώρα που ο Φουστέρ στο «Καραϊσκάκη» έκανε το 2-0 για τον Ολυμπιακό, ο Κατσουράνης ανέλαβε δράση και με μακρινό ωραίο σουτ έδωσε προβάδισμα δύο γκολ στην ομάδα του.

Ο Ριέρα «πέταξε» την ευκαιρία στο 66`να κάνει το 2-1 και να προβληματίσει τον Παναθηναϊκό και λίγο μετά ο Νιόπλιας πέρασε τον Μαρίνο στη θέση του κουρασμένου Γκαρσία. Ο Μανιάτης το πάλευε μόνος του και στο 71` απείλησε τον Τζόρβα, με τον Παναθηναϊκό να έχει κατεβάσει στροφές.

Εν συνεχεία, ο Καντέ (τραυματίστηκε στο δάχτυλο) έδωσε τη θέση του στον Σιμάο, η τετράδα στην άμυνα άλλαξε, με τον Κουμορτζί πάντως να απειλεί στο 75`. Ο Στόρε έριξε μέσα Χίκα και Σαλαλί, αλλά μάλλον οι παίκτες του δεν το πίστευαν.

Ο Σισέ εις διπλούν (83` και 84`)έχασε την ευκαιρία για το 3-0, χάρη στις καταπληκτικές προσπάθειες των Νίνη και Λέτο, ενώ στο τέλος πήρε χρόνο και ο Καραγκούνης που μπήκε αντί του Κατσουράνη. Στο 90` αποβλήθηκε ο Νίνης με δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Κοντοέ.

Το τελικό 2-1 διαμόρφωσε στο 92` μετά από μια στιγμιαία τρικυμία στην άμυνα ο Κουμορτζίμε προβολή.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Βύντρα, Καντέ (74' Σιμάο), Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Κατσουράνης (85' Καραγκούνης), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Λουίς Γκαρσία (67' Μαρίνος), Νίνης, Λέτο, Σισέ.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μίκαελ Στόρε): Μάχο, Βαρό (72' Χίκα), Κοντοές, Σιόβας, Λάτκα, Μανιάτης, Τσότσαλιτς, Βαζ Τε (86' Κούκετς), Κουμορτζί, Ριέρα (85' Σαλαλί), Μπάλαμπαν

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μήτσιος (Ηπείρου)

ΒΟΗΘΟΙ: Σαραϊδάρης (Μακεδονίας), Γούκος (Ηπείρου)

Κίτρινες: Σαριέγκι, Κατσουράνης, Νίνης /Μανιάτης

Κόκκινη: Νίνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: