Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Φοβούνται αναβολή στην Κομοτηνή!!

Κίνδυνος αναβολής στο Πανθρακικός - Ολυμπιακός, το απόγευμα του Σαββάτου. Η έντονη βροχόπτωση, που πλήττει την Κομοτηνή, έχει επιβαρύνει τον αγωνιστικό χώρο και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Φοβούνται αναβολή στην Κομοτηνή!

Η καταρρακτώδης βροχή, που πλήττει από την Παρασκευή την περιοχή, έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, όπου έχει προγραμματιστεί το παιχνίδι για τις 17.15 το Σάββατο.

Μάλιστα, αμέσως μετά την άφιξη της «ερυθρόλευκης» αποστολής στην πόλη της Θράκης, έπειτα από ταλαιπωρία στην πτήση λόγω της κακοκαιρίας, ο Σάββας Θεοδωρίδης επιθεώρησε το γήπεδο.

Αν δεν γίνει το ματς το Σάββατο, το πρώτο σενάριο είναι να γίνει Κυριακή την ίδια ώρα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Κατέθεσε ο Αγγελίδης για την εγκληματική οργάνωση!!


Στο γραφείο του ειδικού ανακριτή βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιάκωβος Αγγελίδης, προκειμένου να καταθέσει για την εγκληματική οργάνωση στο ελληνική ποδόσφαιρο.

Κατέθεσε ο Αγγελίδης για την εγκληματική οργάνωση

Ο λόγος για τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιάκωβο Αγγελίδη, που πέρασε την πόρτα του γραφείου του Γιώργου Ανδρεάδη το μεσημέρι της Παρασκευής, με την συνάντησή τους να διαρκεί περισσότερο από μία ώρα.

Ο ισχυρός άνδρας του «δικέφαλου του Βορρά» κατέθεσε τα στοιχεία που είχε στα χέρια του, σχετικά με την υπόθεση, που όπως φαίνεται ο ειδικός ανακριτής προσπαθεί να την «τρέξει» όσο το δυνατόν ταχύτερα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πέρασε με ρεκόρ ο Δουβαλίδης!!

Βελτιώνοντας την καλύτερη φετινή του επίδοση πήρε την πρόκρισή του στον τελικό των 60μ.εμπ. του Ευρωπαϊκού κλειστού στίβου της Πράγας ο Κώστας Δουβαλίδης, ο οποίος τερμάτισε στην τρίτη θέση με 7.62.

Πέρασε με ρεκόρ ο Δουβαλίδης
Κάνοντας φετινό ρεκόρ πέρασε στον τελικό των 60μ.εμπ. του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Πράγας ο Κώστας Δουβαλίδης.

Ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε στην τρίτη θέση της πρώτης σειράς με 7.62 και θα δώσει το παρών στον τελικό που θα γίνει στις 19.55, με τον έκτο καλύτερο χρόνο.

Στην πρώτη θέση τερμάτισε ο Γάλλος Μπελοσιάν με 7.53, ενώ την πρόκριση εξασφάλισε και ο Σφόμποντα απ’ την Τσεχία.

Η οκτάδα του τελικού:
1. Μπασού (Γαλλία) 7.46
2. Μπελοσιάν (Γαλλία) 7.53
3. Μαρτινό-Λαγκάρ (Γαλλία) 7.54
4. Μπάλνουβεϊτ (Γερμανία) 7.59
5. Σβόμποντα (Τσεχία) 7.61
6. Δουβαλίδης (Ελλάδα) 7.62
7. Μπάγι (Ουγγαρία) 7.65
8. Κλαρκ (Μ. Βρετανία) 7.66 *Πηγή: sport-fm.gr*

Νέα εποχή για Ρέιντζερς!!

Σημαντική η σημερινή ημέρα για την Ρέιντζερς, καθώς άλλαξε το διοικητικό καθεστώς του συλλόγου της Γλασκώβης, με τον Ντέιβ Κινγκ να είναι πλέον το νέο αφεντικό της ομάδας!
Στο Έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο που ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής (6/3), πάρθηκε η απόφαση για την αλλαγή σελίδας στην διοίκηση, με την παράταξη του Κινγκ, ο οποίος είναι επικεφαλής ομάδας επιχειρηματιών, να εκλέγεται με ποσοστό 85%.
Στο πλευρό του Κινγκ, νέοι Διευθυντές του συλλόγου είναι πλέον και οι Πολ Μάρεϊ και Τζον Τζίλιγχαμ, την ώρα που παρελθόν αποτελούν οι Ντέρεκ Λαμπίας και Μπάρι Λιτς, όπως και ο πρώην πρόεδρος, Ντέιβιντ Σόμερς, που παραιτήθηκε πριν λίγες ημέρες.
*Πηγή: England365.gr*

Ευχήθηκε στον Κουλούρη η ΠΑΕ!!

Προσθήκη λεζάντας
Στον Ευθύμη Κουλούρη ευχήθηκε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τα γενέθλια του.
Αναλυτικά:
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εύχεται στον Ευθύμη Κουλούρη, ο οποίος σήμερα κλείνει τα 19, χρόνια πολλά γεμάτα υγεία, ευτυχία και πολλές επιτυχίες σε κάθε τομέα!
Πρωταθλητής με την Κ17 και κάτοχος του ρεκόρ των περισσότερων γκολ με τη φανέλα της Κ20,  Ευθύμης Κουλούρης δεν είναι η τυπική περίπτωση ποδοσφαιριστή. Ο 19χρονος στράικερ του ΠΑΟΚ, βρίσκεται από το 2009 στην ομάδα, ως μέλος του… παιδομαζώματος που επιχειρήθηκε εκείνη την εποχή και αρχίζει να αποδίδει καρπούς, μέσα από οργανωμένη αλλά και επίπονη προσπάθεια.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή… Ο Προκόπης Κουλούρης και η σύζυγός του Αυγή, έχουν δυο παιδιά, στα οποία δεν αρνήθηκαν ποτέ βοήθεια προκειμένου να ακολουθήσουν τα όνειρά τους. Ο μπαμπάς της οικογένειας είχε το ποδοσφαιρικό μικρόβιο, καθώς είχε προσπαθήσει να κάνει ανάλογη καριέρα στα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού Βόλου, αλλά δεν τα κατάφερε. Η οικογένεια δημιουργήθηκε στην Έδεσσα και την Σκύδρα και ο μεγάλος αδελφός του Ευθύμη κατάφερε να παίξει μέχρι την Δ΄Εθνική πριν περάσει στα ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης και αφιερωθεί στις σπουδές του.
Ο Ευθύμης Κουλούρης «σκότωνε» την ώρα του στις Ακαδημίες του Αετού Σκύδρας πριν ανακαλυφθεί από τους υπεύθυνους του ΠΑΟΚ. Εκεί έπαιζε και αμυντικό χαφ και μπορεί να το διαγνώσει κανείς στον τρόπο που πρεσάρει και πασάρει στο γήπεδο. Δεν πίστευε ότι θα γίνει ποδοσφαιριστής, εξάλλου το σχολείο του πήγαινε και του πάει. Ήταν άριστος μαθητής και τελείωσε το σχολείο με μέσο όρο βαθμολογίας το 18. Το ποδόσφαιρο, όμως, είναι η… καψούρα του.
Το όνειρο άρχισε να φουντώνει όταν ο Ευθύμης μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του ΠΑΟΚ και ξεκίνησε την καριέρα του, όπως πολλοί άλλοι ως ball boy τη σεζόν 2009-10. Το βράδυ στο κρεβάτι όταν έκλειναν τα μάτια οι εικόνες του μυαλού ήταν ποδοσφαιρικές. Στιγμές από γκολ και πανηγυρισμούς, διότι πλέον η θέση στη μεσαία γραμμή αποτελεί παρελθόν. Ο φυσικός του χώρος είναι η κορυφή της επίθεσης. Και είδωλό του ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς.
Από τον ΠΑΟΚ πηγή έμπνευσής του αποτελεί ο ποδοσφαιριστής τον οποίο αντικατέστησε κόντρα στον Απόλλωνα. Ο Στέφανος Αθανασιάδης. Ο πρώην κάτοχος του ρεκόρ για τα περισσότερα τέρματα στη δεύτερη ομάδα. Ο Κουλούρης ανήκει στο δυναμικό της πρώτης ομάδας από την περασμένη σεζόν, όταν ο Χουμπ Στέφενς τον έριξε στα βαθιά στον αγώνα Κυπέλλου με τον Απόλλωνα κι ο μικρός σημείωσε δύο γκολ. Το περασμένο καλοκαίρι πραγματοποίησε την πρώτη του προετοιμασία με τον Δικέφαλο, αποτελεί βασικό στέλεχος και αρχηγό της Εθνικής Νέων και παράλληλα είναι ενεργό κομμάτι του ρόστερ του ΠΑΟΚ περιμένοντας την ευκαιρία του για καθιέρωση.
*Πηγή: arenafm.gr*

To TOP 5 της βραδιάς! (video)

Το ΝΒΑ παρουσίασε τις πιο εντυπωσιακές στιγμές της βραδιάς και παρά το… φτωχό πρόγραμμα, το θέαμα είναι για ακόμα μία φορά πλούσιο!
Δείτε το video:








*Πηγή: superbasket.gr*

Ραούλ Μπράβο στο gazzetta.gr: «Είπα ψέματα στον προπονητή για να παίζω»

Ο Ραούλ Μπράβο με αφορμή τα 113α γενέθλια της Ρεάλ Μαδρίτης μιλάει στο gazzetta.gr για το «σχολείο»,όπως χαρακτηρίζει τους «μερένγκες», αποκαλύπει πως έλεγε ψέματα για να αγωνίζεται, ενώ αποθεώνει τον Ραούλ! 
Η Μαδρίτη από την Βέροια απέχει περισσότερα από 2.700 χιλιόμετρα. Ο Ραούλ Μπράβο, ο οποίος γαλουχήθηκε ποδοσφαιρικά στην «βασίλισσα» της Ισπανίας, κατέληξε σε μία άλλη άλλη... βασίλισσα. Αυτή του ελληνικού βορρά!
Ο πρώην άσος των «μερένγκες» με αφορμή την συμπλήρωση 113 ετών από την ίδρυση της Ρεάλ Μαδρίτης μίλησε στο gazzetta.gr χαρακτηρίζοντας... σχολείο την καριέρα του στους Καστιγιάνους.
«Είναι η πιο ιστορική ομάδα στον κόσμο. Το μαρτυρούν οι εγχώριοι τίτλοι που έχει κατακτήσει αλλά κυρίως τα δέκα τρόπαια Τσάμπιονς Λιγκ», τονίζει ο 33χρονος μπακ.
Ο Ραούλ Μπράβο από την εξάχρονη θητεία του στη Ρεάλ Μαδρίτης ως επαγγελματίας ξεχωρίζει ως σπουδαιότερη στιγμή του, την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ την σεζόν 2001/02.
«Η κορυφαία στιγμή μου αναμφισβήτητα είναι η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ κάτι που αποτελεί όνειρο για κάθε ποδοσφαιριστή. Κορυφαίος συμπαίκτης μου όταν αγωνιζόμουν στη Ρεάλ Μαδρίτης ήταν ο Ραούλ. Ένας εκπληκτικός άνθρωπος αλλά και επαγγελματίας».

Ο έμπειρος μπακ αποκαλύπτει στο gazzetta.gr πως αναγκάστηκε να πει ψέματα στον Βιθέντε Ντελ Μπόσκε προκειμένου να πάρει χρόνο συμμετοχής, καθώς έπρεπε να ανταγωνιστεί τον σπουδαίο Ρομπέρτο Κάρλος.
«Δυσκολεύτηκα πολύ να βρω θέση στην ενδεκάδα μέχρι που αναγκάστηκα να πω ψέματα στον προπονητή μου, ο οποίος με ρώτησε εάν έχω ξαναπαίξει στόπερ. Του απάντησα 'ναι πολλές φορές' γιατί ήθελα να αγωνιστώ ενώ στην πραγματικότητα δεν είχε παίξει ξανά σε αυτή την θέση. Ο ανταγωνισμός όμως μου έκανε καλό».
Τι καθιστά όμως την Ρεάλ Μαδρίτης ξεχωριστή;
«Η Ρεάλ Μαδρίτης για μένα ήταν ένα μεγάλο σχολείο όχι μόνο στο αθλητικό κομμάτι αλλά και στη ζωή μας».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Η ιστορία όλων των γηπέδων της Ρεάλ Μαδρίτης!!

Αλάνες, ταβέρνες, χωράφια και... ο Σαντιάγο Μπερναμπέου. Το gazzetta.gr ξεσκονίζει την ιστορία πίσω από όλα τα γήπεδα της Ρεάλ από το 1902.
Το εν λόγω θέμα είχε δημοσιευτεί στις 14 Δεκεμβρίου 2014, καθώς ακριβώς 67 χρόνια πριν, είχε ανοίξει τις πύλες του το «Chamartin», το γήπεδο της Ρεάλ που όλοι μάθαμε να αποκαλούμε με το όνομα του θρυλικού προέδρου της...
Όταν το 1902 ιδρύθηκε η Ρεάλ, το πρώτο πράγμα που έπρεπε να κάνει, ήταν να βρει ένα γήπεδο, για να αγωνίζεται. Η λύση δόθηκε από τον Αντόνιο Μπερναμπέου, το μεγαλύτερο από τα επτά τέκνα της οικογένειας, που θα έκανε διάσημη λίγα χρόνια αργότερα ο μικρός Σαντιάγο. Ο Αντόνιο λοιπόν έβγαλε άκρη με τον Δήμο της Μαδρίτης και κατάφερε να παραχωρηθεί στον καινούργιο σύλλογο ένας χώρος που ουσιαστικά ανήκε στην τότε βασίλισσα Κριστίνα. Φυσικά η χρήση αυτής της αλάνας, μιας και τέτοια ήταν στην πραγματικότητα, που έφερε την ονομασία «Plaza de toros» δεν ήταν δωρεάν. Κόστιζε 150 παλιές ισπανικές πεσέτες ετησίως και θα γινόταν η πρώτη έδρα της ομάδας με τα λευκά.

Η πρώτη ομάδα της Ρεάλ και από πίσω η «Plaza de toros»
Δίπλα στην αλάνα υπήρχε η περίφημη ταβένα «η ταυρίνα» και οι ταβερνιάρηδες, τα αδέρφια Πεδρός επέτρεπαν στους ποδοσφαιριστές να αλλάζουν εκεί μέσα, μετατρέποντας την στους αγώνες σε αποδυτήρια. Μάλιστα τα αδέρφια Πεδρός είχαν αναλάβει και τη φύλαξη των ξύλινων μαδεριών που λειτουργούσαν σαν δοκάρια, ώστε να μην τα κλέψουν. Σταδιακά το εβδομαδιαίο ραντεβού στην «ταυρίνα» θα γινόταν το σημείο αναφοράς στην πρωτεύουσα και πλέον η αλάνα δεν θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες ενός club που μεγάλωνε και εξελισσόταν με απίστευτους ρυθμούς.
Στα χωράφια του Ιρλανδού
Τα χρήματα που είχαν μαζευτεί, θα επέτρεπαν την μετακόμιση λίγο παραδίπλα, σε ένα μέρος με την ονομασία «O’Donnell», όπως λεγόταν δηλαδή ένας πλούσιος Ιρλανδός που του ανήκαν τα περισσότερα κτίσματα-κτήματα στην περιοχή. Εκεί λοιπόν θα κτίζονταν δύο εξέδρες και θα έμπαινε για πρώτη φορά διαχωριστικό, ώστε να μην εισβάλουν στον αγωνιστικό χώρο οι 6.000 φίλαθλοι που συνέρεαν κάθε Κυριακή μεσημέρι στο νέο μοντέρνο για την εποχή γήπεδο.

Απόψε παίζουμε... στου «O’Donnell»
Ένα από τα ινδάλματα τους ήταν και ο Σαντιάγο Μπερναμπέου, ένας επιθετικός (έπαιξε από το 1914 έως το 1927) που δεν άφησε εποχή στο άθλημα στην Ισπανία, μα έδινε και την ψυχή του για τη Ρεάλ και έφτασε να φορέσει και μία φορά τη φανέλα της Εθνικής. Εκείνη η ομάδα λοιπόν μάζευε ακόμα περισσότερο κοινό και έτσι το 1923 αποφασίστηκε πως πλέον δεν την χωρούσε το «O’Donnell». Θα μεταφερόταν λίγο παραδίπλα στο «Velodromo», δηλαδή στο ποδηλατοδρόμιο, το οποίο θα μετατρεπόταν σε ποδοσφαιρικό τερέν που θα είχε για πρώτη φορά χορτάρι.

To «Velodromo»
Το πρώτο κανονικό γήπεδο
Εκεί όμως θα έμενε για 1,5 χρόνο, καθώς παράλληλα χτιζόταν η πρώτη κανονική έδρα της. Ένα γήπεδο 15.000 θεατών, με τους 4.000 εξ αυτών που μπορούσαν να πληρώσουν, να είναι καθήμενοι και με σκέπαστρο πάνω από το κεφάλι τους. Τούτο επισήμως θα το ονόμαζαν «Campo del Real Madrid Fútbol Club», μα όλοι οι οπαδοί θα το αποκαλούσαν «Chamartin» (σ.σ.: πήρε το όνομα του από την περιοχή) και το 1947 θα το αποκαλούσαν πλέον ως… το παλιό «Chamartin», καθώς θα ολοκληρωνόταν το όραμα ενός εκ των σπουδαιότερων ανθρώπων στη ιστορία του ποδοσφαίρου: του Σαντιάγο Μπερναμπέου.
Ενδιάμεσα, ο ισπανικός Εμφύλιος θα άφηνε το γήπεδο της Ρεάλ να ρημάξει. Από το 1936 έως το 1939 δεν λειτουργούσε και απέκτησε και πάλι ζωή με ένα μαδριλένικο Clasico κόντρα στην Ατλέτικο. Τα πάντα όμως βρίσκονταν σε κακή κατάσταση έως και το 1943. Τότε ανέλαβε την προεδρία ο 48χρονος Μπερναμπέου, που δεν την άφησε έως και τον θάνατο του το 1978. Εκείνος ήταν που οραματίστηκε το μέλλον όπως δεν το είχε δει κανείς στο άθλημα μέχρι τότε. Βρήκε χορηγούς, απέσπασε κρατικά δάνεια και βάλθηκε να φτιάξει ένα εκπληκτικό γήπεδο. Και το κατάφερε…

Στις 14 Δεκεμβρίου του 1947, η Ρεάλ υποδεχόταν τη Μπελενένσες στο καινούργιο «Chamartin» παρουσία 100.000 θεατών! Ηταν το καλύτερο και πιο σύγχρονο γήπεδο του κόσμου (κόστισε 1,7 εκατ. ευρώ, ποσό ασύλληπτο για την εποχή) και ο Σαμπίνο Μπαρινάνγκα ο πρώτος σκόρερ του σε εκείνη τη φιλική νίκη με 3-1 επί των Πορτογάλων. Εκτοτε θα ήταν μονίμως γεμάτο, καθώς θα συνέρρεε κόσμος από παντού για να δει εκείνη τη μεγάλη ομάδα, που δημιουργούσε σε όλα τα χρόνια της θητείας του ο Μπερναμπέου. Μάλιστα το 1954 σε ένα ματς με τη Μπαρτσελόνα θα συνωστίζονταν στην εξέδρα 125.000 άτομα, νούμερο που αποτελεί και το ρεκόρ του.
Το «Σαντιάγο Μπερναμπέου»
Έναν χρόνο αργότερα, η γενική σύσκεψη των μελών θα αποφάσιζε παρά την απροθυμία του προέδρου, να δώσει στο γήπεδο το όνομα του και από τις 4 του Γενάρη το είπαν «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Επειτα από δύο χρόνια το θαύμα ολοκληρώθηκε, όταν του έβαλαν και φωτισμό και το φιλικό με τη βραζιλιάνικη Ρεσίφε έγινε το πρώτο βραδινό παιχνίδι στην ιστορία της Ρεάλ. Μέχρι το 1982 δεν θα άλλαζε τίποτα. Η ανάληψη του Μουντιάλ όμως από την Ισπανία απαιτούσε τον εκσυγχρονισμό του (με συνέπεια τη μείωση των θεατών σε 85.000), μιας και εκεί θα διεξαγόταν ο τελικός της Ιταλίας με τη Δυτική Γερμανία.

Αυτός φυσικά δεν ήταν ο μοναδικός μεγάλος τελικός που φιλοξένησε. Είχε προηγηθεί εκείνος του EURO 1964, όταν οι Μαδριλένοι είδαν την Ισπανία να κατακτά το τρόπαιο (2-1 τη Σοβιετική Ενωση). Επίσης εκεί έγιναν και τέσσερις τελικοί του Κυπέλλου Πρωταθλητριών/ Champions League: Ρεάλ – Φιορεντίνα 2-0 (1957), Μίλαν – Αγιαξ 4-1 (1969), Νότιγχαμ Φόρεστ – Αμβούργο (1980), Μπάγερν – Ιντερ 0-2 (2010).
Εκείνη του 1982 δεν θα ήταν η τελευταία αναμόρφωση του. Υπό την προεδρία του Ραμόν Μεντόθα (1992-’94) στήθηκαν και θεωρία επισήμων, ενώ όταν ανέλαβε ο Φλορεντίνο Πέρεθ, επενδύθηκαν 127 εκατ. ευρώ σε μία πενταετία (2001-’06), ώστε να αποκτήσει την σημερινή του μορφή.

Πρέπει να πας…
Γενικότερα πάντως όταν το επισκέπτεται κάποιος αντιλαμβάνεται πως πρόκειται για παλιό γήπεδο. Απ’ έξω διατηρεί εκείνη την ιδιαίτερη επιβλητική ισπανική αρχιτεκτονική του και σου προκαλεί δέος, μα μέσα είναι ακόμα πιο μαγικό. Τα γυάλινα θεωρία των επισήμων είναι λες και κρέμονται στις γωνίες των εξεδρών, ενώ όσοι κάθονται στα πάνω διαζώματα, βλέπουν εντελώς κάθετα το παιχνίδι. Η ακουστική του είναι εκπληκτική και όπως τα περισσότερα γήπεδα της χώρας, διατηρεί τη λογική της αρένας για ταυρομαχία. Πρόκειται για μία εμπειρία μοναδική που αξίζει όσο τίποτα να ζήσει κανείς…

Πλέον το μόνο που απομένει, είναι να ξεκινήσουν οι εργασίες για να αλλάξει εντελώς μορφή και να γίνει αυτό το space γήπεδο που ονειρεύεται και έχει στήσει σε μακέτες ο Φλορεντίνο!

ΥΓ.: Ο Σαντιάγο Μπερναμπέου θα οδηγούσε τη Ρεάλ σε 16 πρωταθλήματα και 6 Κύπελλα Ισπανίας, μα πάνω απ’ όλα στα 6 Ευρωπαϊκά (1956, 1957, 1958, 1959, 1960, 1966), αλλά και στο Διηπειρωτικό του 1950. Φυσικά θα έκανε μεγάλη και τρανή την ομάδα και στο μπάσκετ όπου με ηγέτη των θρυλικό Ρεϊμούντο Σαπόρτα θα σήκωνε 18 πρωταθλήματα και 6 Ευρωπαϊκά (1964, 1965, 1967, 1968, 1974, 1978)!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Top-10: Real Madrid legends!!

Το Gazzetta γιορτάζει τα 113 χρόνια της Ρεάλ Μαδρίτης και παρουσιάζει τους κορυφαίους 10+1 παίκτες που αγωνίστηκαν στο Σαντιάγο Μπερναμπέου.
Βασίλισσα της Ισπανίας με 32 πρωταθλήματα αλλά και της Ευρώπης με 10 Κύπελλα Πρωταθλητριών, οι Blancos είναι για τους περισσότερους το κορυφαίο κλαμπ στον πλανήτη. Σε 113 χρόνια ύπαρξης, οι οπαδοί έχουν ζήσει απίστευτες στιγμές γεμάτες πανηγυρισμούς, νίκες σε ντέρμπι και τίτλους, ενώ εκπληκτικοί παίκτες που σημάδεψαν το άθλημα φόρεσαν τη μυθική φανέλα της. Ακολουθούν οι καλύτεροι δέκα που τα έδωσαν όλα μπροστά στο κοινό των Μερένγκες συν τον άνθρωπο που εκτός από ποδοσφαιριστής πέρασε από πολλά πόστα, έγινε πρόεδρος και το γήπεδο πήρε το όνομά του…
Φρανθίσκο Χέντο (1953-1971)
Μία ζωή γεμάτη τίτλους. Τους τίτλους που κάθε παίκτης έχει ονειρευτεί όταν ξεκινάει να παίζει ποδόσφαιρο. Ο αριστερός εξτρέμ -που ξεκίνησε την καριέρα του στην Ράθινγκ Σανταντέρ- είναι ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία του ποδοσφαίρου που έχει κρατήσει στα χέρια του το Κύπελλο Πρωταθλητριών 6 φορές. Ο ρυθμός στο παιχνίδι του, ο τρομερές ντρίμπλες και η ακρίβεια στις σέντρες ήταν τα όπλα του Χέντο που πέρα από τις εκτός συνόρων κούπες κατέκτησε με τους Blancos 12 πρωταθλήματα και 2 Κύπελλα. Μαζί με τους Ντι Στέφανο, Κοπά, Ριάλ και Πούσκας αποτέλεσαν επιθετική γραμμή-φωτιά για την Ρεάλ, με την οποία έβαλε 178 γκολ σε 606 ματς.
Φέρεντς Πούσκας (1958-1966)
Αφίχθη από την Χόνβεντ και έκανε γρήγορα του φιλάθλους να τον λατρέψουν με τις εκπληκτικές εμφανίσεις του και σπάζοντας τα ρεκόρ σκοραρίσματος. Το αριστερό του πόδι ήταν το απόλυτο δολοφονικό όπλο, με τον Πούσκας να βάζει κατά τη θητεία του στην Ρεάλ 242 γκολ σε 262 αγώνες και να παίζει στην Εθνική Ουγγαρίας (85) αλλά και Ισπανίας (4). Εγινε κάτοικος Μπερναμπέου στα 31 του και κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα προκαλώντας τον τρόμο μαζί με τους Ντι Στέφανο, Κοπά, Ριάλ, Σανταμαρία, Χέντο, Ντομίνγκες. Οταν αποκτήθηκε, οι αφισιονάδος νόμισαν ότι ήταν μεγάλος και βαρύς, όμως σύντομα κατάλαβαν πόσο λάθος έκαναν και σήμερα χαίρονται που τον έχουν ανάμεσα τους κορυφαίους όλων των εποχών.



Αλφρέδο Ντι Στέφανο (1982-1984, 1990-91)
Θεωρείται ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία της Ρεάλ. Εκανε τα πάντα μέσα στο γήπεδο, ήταν ηγετική φυσιογνωμία και εκτός των τεσσάρων γραμμών και μαζί του οι Blancos βρέθηκαν στις καλύτερες μέρες τους κατακτώντας πέντε σερί φορές το Κύπελλο Πρωταθλητριών. Ενας από τους καλύτερους επιθετικούς όλων των εποχών, ο Ντι Στέφανο έβαλε με την Ρεάλ 307 γκολ σε 396 αγώνες και κατάκτησε την Χρυσή Μπάλα το 1957 και το 1957. Ηταν μέλος της θρυλικής 'πεντάδας του γύπα' μαζί με τους Μπουτραγκένιο, Σάντσίς, Μαρτίν Βάσκες, Παρδέθα και τον Νοέμβριο του 2000 έγινε επίτιμος πρόεδρος του συλλόγου. Εφυγε από τη ζωή το 2014.
Εμίλιο Μπουτραγκένιο (1984-1995)
Ο Μπουτραγκένιο ήταν μία ποδοσφαιρική ιδιοφυΐα που μετέτρεψε το άθλημα σε τέχνη. Η ικανότητά του στις ντρίμπλες ήταν εξωπραγματική για τα δεδομένα της εποχής και οι ικανοτητές του εφιάλτης για τους αμυντικούς. Το προσωνύμιο 'γύπας' ήταν σήμα κατατεθέν με την γνωστή σε όλους 'πεντάδα' να σαρώνει στα γήπεδα της Ισπανίας και της Ευρώπης. Το πόσο έβλεπε γήπεδο και το ταλέντο στο να αυτοσχεδιάζει έκανε τους scout της Ατλέτικο να προσπαθήσουν να τον αποκτήσουν, όμως ο ίδιος και ο πατέρας του ήταν μέλη των Μερένγκες και ο Εμίλιο ήθελε να παίζει στην ομάδα που υποστηρίζει. Αυτός ήταν ο λόγος που γράφτηκε στα τμήματα υποδομής της Ρεάλ.
 
 
 
Ούγκο Σάντσες (1985-1992)
Ο Σάντσες βρέθηκε στην Ρεάλ έχοντας παρελθόν στην Ατλέτικο. Τα τελειώματα του Μεξικάνου ήταν ασύγκριτα, οι αριθμοί του εκπληκτικοί και έτσι είναι ένας από τους καλύτερους επιθετικούς στην ιστορία των Μερένγκες. Η περίφημη ‘πεντάδα του γύπα’ τον είχε στην κορυφή και ήταν μέλος μίας εκ των κορυφαίων ομάδων που είδε ποτέ το Σαντιάγο Μπερναμπέου. Χαρακτηριστική η τούμπα που έκανε όταν πανηγύριζε και την έκανε πολύ συχνά αφού με τους Blancos σημείωσε 207 γκολ σε 283 αγώνες, επίδοση που βάζει τον αριστεροπόδαρο άσο ανάμεσα στους κορυφαίους σκόρερ όλων των εποχών στην ιστορία του συλλόγου.
 
 
Φερνάντο Ιέρο (1989-2003)
Πρωτοέπαιξε ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της Μάλαγα, όμως έγινε ένας από τους θρύλους της Ρεάλ. Ο Ιέρο ήταν ένας πολυσύνθετος στόπερ που μπορούσε να αγωνιστεί και στο κέντρο και στην καριέρα του με τη λευκή φανέλα έβαλε 126 γκολ που τον κάνουν Νο1 αμυντικό όλων των εποχών στην κατηγορία. Πέρα από τα τέρματα που πέτυχε στα 14 χρόνια του στην Μαδρίτη, ξεχώρισε για τη δύναμη στον αέρα, την αίσθηση του χώρου και το ότι έφτιαχνε επιθέσεις από πίσω, χαρακτηριστικά που τον έκαναν έναν από τους κορυφαίους στόπερ στην ιστορία του ισπανικού ποδοσφαίρου. Το Παλμαρέ του γράφει μεταξύ άλλων 3 Κύπελλα πρωταθλητριών και 2 Διηπειρωτικά.
 
 
Ραούλ Γκονθάλεθ (1994-2010)
Μεγάλωσε στα προάστια της Μαδρίτης και από παιδί είχε πάθος με το ποδόσφαιρο. Σε ένα από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά εγκλήματα, ξέφυγε από τα τμήματα υποδομής της Ατλέτικο και εξελίχθηκε στο απόλυτο σύμβολο για την Ρεάλ. Επιθετικός που είχε στο DNA του το ένστικτο του killer, τα έδινε όλα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ έξω από αυτόν το ήθος του αποτελούσε παράδειγμα για όλους. Ηταν πάντα εκεί, για να πάρει την απόκρουση, για να τελειώσει όσο πιο απλά γινόταν τη φάση, με πλασέ, περνώντας τον τερματοφύλακα ή με λόμπα. Ολα αυτά πριν φιλήσει τη βέρα στο χέρι του. Με 323 γκολ είναι ακόμα ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης.
 
 
Ζινεντίν Ζιντάν (2001-2006)
Για αρκετούς ο κορυφαίος παίκτης όλων των εποχών, ο Ζιζού, στα 29 του έγινε η πιο ακριβή μεταγραφή της ιστορίας, όταν η Ρεάλ έδωσε 73.5 εκατ. για να τον πάρει από την Γιουβέντους. Η τεχνική, η επαφή με τη μπάλα, το πόσο διαφορετικά από κάθε άλλον έβλεπε το γήπεδο, η ικανότητά του και με τα δύο πόδια είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να περιγραφούν μέσα σε λίγες γραμμές. Ο Ζιντάν ήταν ο απόλυτος Maestro των Galacticos της προηγούμενης δεκαετίας και παρά τα σχετικά λίγα του χρόνια στο Μπερναμπέου είναι ανάμεσα στους κορυφαίους όλων των εποχών. Στον τελικό του Champions League του 2002 κόντρα στην Λεβερκούζεν ο Ζιντάν πέτυχε το νικητήριο γκολ, το οποίο ψηφίστηκε ως το καλύτερο στην ιστορία της κορυφαίας διοργάνωσης.
 
 
 
Κριστιάνο Ρονάλντο (2009-σήμερα)
Το καλοκαίρι του 2009 η Ρεάλ αποφάσισε να αποκτήσει το αστέρι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και για να το καταφέρει έκανε την πιο ακριβή μεταγραφή όλων των εποχών δίνοντας 94 εκατ. ευρώ. Σχεδόν έξι χρόνια αργότερα, ο Πορτογάλος υπερπαίκτης έχει κάνει το ποσό να φαντάζει μικρό, αφού σε 282 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις έχει πετύχει 291 γκολ και βρίσκεται μόλις 34 μακριά από να ξεπεράσει τον Ραούλ και να γίνει ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στην ιστορία του κλαμπ. Πραγματική μηχανή γκολ, ο Κριστιάνο έχει κατακτήσει όλους τους τίτλους με τους Μερένγκές και δύο σερί φορές την Χρυσή Μπάλα και χρειάζεται λιγότερα από 80 τέρματα για να γίνει και πρώτος σκόρερ ever στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα.
 
 
 
Ικερ Κασίγιας (1999-σήμερα)
Στα 16 του μπήκε σε αποστολή για αγώνα Champions League και στα 19 του έπαιξε βασικός σε τελικό. Ο Ικερ Κασίγιας αποτελεί ζωντανή ιστορία για την Ρεάλ Μαδρίτης, με την οποία έχει κατακτήσει όποιον τίτλο υπάρχει, ενώ με την Εθνική Ισπανίας σήκωσε το Παγκόσμιο Κύπελλο (2010) και δύο Euro (2008, 2010). Αν και τα τελευταία χρόνια μία σειρά γεγονότων τον οδήγησε να χάσει τη θέση του, ο θρυλικός πορτέρο έχει 711 συμμετοχές με τους Μερένγκες σε όλες τις διοργανώσεις και με την La Roja 160, όντας στο Νο1 όλων των εποχών. Τα τρομερά reflex και οι εντυπωσιακές επεμβάσεις του χάρισαν τον τίτλο του ‘Αγίου Ικερ΄ο οποίος μνημονεύεται μέχρι σήμερα.


*Σαντιάγο Μπερναμπέου (1909-1927)
Πριν γίνει πρόεδρος του κλαμπ και το γήπεδο πάρει το όνομά του, έγραψε ιστορία με τα χρώματα της Ρεάλ παίζοντας ως μέσος και επιθετικός με μεγάλη ποιότητα. Το πάθος, το σθένος και η ικανότητα στο σκοράρισμα ήταν τα χαρακτηριστικά που έκαναν τους Blancos να τον αποκτήσουν από την Χιμνάστικα Εσπανιόλα και σύντομα να τον έχουν βασικό. Ο Μπερναμπέου έπαιξε για 16 σεζόν στους Blancos και παρότι έγινε περισσότερο διάσημος χάρη στη θητεία της προεδρίας του, κατέκτησε 9 πρωταθλήματα και ένα ισπανικό Κύπελλο. Οταν το κλαμπ τον δοκίμασε ήθελε να τον πάρει για τερματοφύλακα, όμως αφού ο αδερφός του επέμεινε, σε 80 ματς με τους Μερένγκες έβαλε 70 γκολ.
 
*Πηγή: gazzetta.gr*

Οριστικό «μπλόκο» στις μεταγραφές του ΟΦΗ!!

Απορρίφθηκε από την ΕΠΟ η έφεση της ΠΑΕ ΟΦΗ κι έτσι οι Κρητικοί δεν θα μπορέσουν οριστικά –πλέον- να εκδώσουν δελτία στους εννέα νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές.

Οριστικό «μπλόκο» στις μεταγραφές του ΟΦΗ
Ακόμη πιο δύσκολα γίνονται τα πράγματα στον ΟΦΗ, στην προσπάθειά του να αποφύγει τον υποβιβασμό από την Σούπερ Λίγκα. Με απόφασή της το μεσημέρι της Παρασκευής, η το Διαιτητικό Δικαστήριο Εφέσεων της ΕΠΟ απέρριψε το αίτημα των Κρητικών για να εκδώσουν δελτία στους εννέα ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν κατά την χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Το Διαιτητικό Δικαστήριο Εφέσεων με την υπ΄ αριθμ. 7/2015 απόφασή του δέχεται τυπικά και απορρίπτει στην ουσία την έφεση της ΠΑΕ ΟΦΗ και των ποδοσφαιριστών Στυλιανού Τσουκάνη, Ιωάννη Γεωργόπουλου, Νικολάου Μουστάκη, Ιωάννη Ασλανίδη, Κωνσταντίνου Κρητικού, Στέφανου Μαρτσάκη, Κυριάκου Σαββίδη, Παντελή Θεολόγου, Κωνσταντίνου Αποστολόπουλου κατά της υπ΄ αριθμ. 818/2015 απόφασης της Επιτροπής Ιδιότητας και Μετεγγραφών της ΕΠΟ.

Επικυρώνει την εκκαλούμενη υπ΄ αριθμ. 818/2015 απόφαση της Επιτροπής Ιδιότητας και Μετεγγραφών Ποδοσφαιριστών της ΕΠΟ».

ΠΑΟΚ: «Ούτε τα προσχήματα»

Ο ΠΑΟΚ απάντησε στα όσα ανέφεραν χθες στον Ολυμπιακό για την αλλαγή της ημερομηνίας διεξαγωγής της αναμέτρησης με τον Πανθρακικό.

ΠΑΟΚ: «Ούτε τα προσχήματα»

Οι υπεύθυνοι του «Δικεφάλου του Βορρά» στα λεγόμενα των ερυθρολεύκων ότι οι υπεύθυνοι της ομάδας δεν προσέχουν τι ψηφίζουν στις συνεδριάσεις σχολίαζαν…

«Κάθε φορά που ανοίγει κουβέντα για Λίγκα, ΕΠΟ ή ΚΕΔ, η υπεράσπισή τους γίνεται αυτόκλητα από "κύκλους" του Ολυμπιακού. Ούτε τα προσχήματα...». *Πηγή: sport-fm.gr*

Και στην «κεφαλή»… Οζιέ!!

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ έκλεισε στην κορυφή το… ορεκτικό του Ράλι Μεξικού αφήνοντας πίσω του Νουβίλ και Μίκελσεν.

Και στην «κεφαλή»… Οζιέ

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής και νικητής των δύο πρώτων Ράλι της σεζόν ήταν με Volkswagen πρώτος μετά τις δύο πρώτες «δοκιμασίες» αφήνοντας στο -1,2’’ τον ομόσταβλό του Αντρέας Μίκελσεν και τον Τιερί Νουβίλ με Hyundai.

Το μενού της Παρασκευής περιλαμβάνει οκτώ ειδικές διαδρομές, άλλες τόσες θα γίνουν το Σάββατο και την Κυριακή ολοκληρώνεται η δράση με τρεις.

Οι νικητές των ειδικών διαδρομών:

SS1: Νουβίλ
SS2: Οζιέ

Η κατάταξη:

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Στον τελικό ο Φιλιππίδης!!

Με άνεση προκρίθηκε στον τελικό του άλματος επί κοντώ του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Πράγας ο Κώστας Φιλιππίδης με επίδοση 5.70μ.

Στον τελικό ο Φιλιππίδης
Με έγκυρο άλμα στα 5.70 μ. ο Κώστας Φιλιππίδης εμφανίστηκε πανέτοιμος και καπάρωσε θέση για το τελικό του Σαββάτου στο άλμα επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Πράγας.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έθεσε τις βάσεις για την πρόκριση του στο τελικό από νωρίς καθώς ξεκίνησε τον αγώνα του με έγκυρο άλμα στα 5.45 μέτρα. Το επόμενο άλμα του έμπειρου άλτη έγινε, ενώ ο πήχης ήταν στα 5.60 μ. ύψος το οποίο ξεπέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια. Να σημειωθεί ότι αυτό το ύψος ξεπέρασαν 10 από τους 23 αθλητές που μετείχαν στο προκριματικό. Ξεπέρασε με την πρώτη προσπάθεια και τα 5.70 μ. και ενώ το όριο για το τελικό ήταν 5.75 προκρίθηκε χωρίς να πραγματοποιήσει άλλο άλμα.

Στα αξιοσημείωτα του προκριματικού στο επί κοντώ είναι πως ο παγκόσμιος ρέκορντμαν ,ο Γάλλος Ρενό Λαβιλενί πραγματοποίησε προσπάθεια μόνο στα 5.70 μ. όπου παραλίγο να βρεθεί εκτός τελικού καθώς οι δύο πρώτες του προσπάθειες ήταν άκυρες και ξεπέρασε το ύψος με τη τρίτη προσπάθεια. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν τα κατάφερε η Φιλάνδρα!

Τέταρτη τερμάτισε η Ελένη Φιλάνδρα στον προκριματικό των 800 μέτρων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου στην Πράγα με 2.05.52 και αποχαιρέτησε πρόωρα.

Δεν τα κατάφερε η Φιλάνδρα
Η Ελένη Φιλάνδρα κατετάγη τέταρτη με 2.05.52 στον προκριματικό γύρο των 800 μέτρων στο Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου που διεξάγεται στην Πράγα.

Αυτή η επίδοση σήμανε τον αποκλεισμό της Ελληνίδας αθλήτρια από τη συνέχεια του πρωταθλήματος. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Προσπαθούσαν μέχρι και σήμερα να πάρουν αναβολή»

Για κινήσεις που αποσκοπούσαν στην αναβολή της εκδίκασης των προσφυγών στο ΣΤΕ, μέχρι και την τελευταία στιγμή, έκανε λόγο ο Νίκος Στράτος ξεκαθαρίζοντας πως το γήπεδο θα ανήκει στην ΑΕΚ.

«Προσπαθούσαν μέχρι και σήμερα να πάρουν αναβολή»

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως το γήπεδο θα ανήκει αποκλειστικά στην ΑΕΚ και πως η «Δικέφαλος», θα είναι απλώς η κατασκευάστρια εταιρία.

Αναλυτικά:

«Αυτό που προσωπικά με χαροποίησε ιδιαίτερα είναι το γεγονός ότι η υπόθεση εκδικάστηκε. Να ξέρετε ότι την προηγούμενη εβδομάδα έγινε προσπάθεια για αναβολή ακόμα και σήμερα υπήρξε προσπάθεια για αναβολή, είμαστε όμως ευχαριστημένοι γιατί κάτι τέτοιο τελικά δεν έγινε η υπόθεση εκδικάστηκε κανονικά και αυτό που θέλω είναι να ξεκαθαρίσω για ακόμη μια φορά, γιατί ακούγονται διάφορα είναι ότι το γήπεδο θα είναι ιδιοκτησία του σωματείου ΑΕΚ και η Δικέφαλος ΑΕ είναι απλώς η εταιρεία που θα φτιάξει το γήπεδο»

Χαμόγελα στην ΑΕΚ για την «Αγια-Σοφιά»!!


Αισιοδοξία στην ΑΕΚ μετά την εκδίκαση των δύο προσφυγών από Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας και «17 πολιτών» κατά της Αγια-Σοφιάς. Κλειδί για την Ένωση η στάση του ΥΠΕΚΑ, που τάχθηκε κατά των δύο προσφυγών!

Χαμόγελα στην ΑΕΚ για την «Αγια-Σοφιά»!

Αφού λοιπόν έγινε η παρουσίαση των δύο «κινήσεων» από τον αρμόδιο εισηγητή του ΣτΕ, Χρήστου Ντουχάνη τον λόγο πήρε ο νομικός εκπρόσωπος του δήμου, Ανδρέας Παπαπετρόπουλος, τονίζοντας πως η πλευρά του στηρίζει το έργο αλλά εκφράζει ενστάσεις ως προς τις παρεμβάσεις που θα γίνουν στο Άλσος.

«Είμαστε υπέρ της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ, άλλα θέλουμε την διαφύλαξη της δασικής έκτασης. Δεν αλλάξαμε ποτέ την άποψη μας. Ποιός δήμαρχος θα δεχόταν να χάσει τη διαχείριση 6 στρεμμάτων δάσους; Κανένας. Ούτε στη Φιλοθέη, ούτε στη Νέα Φιλαδέλφεια ούτε πουθενά. Αποχαρακτηρίζεται η αναδασωτέα έκταση με νέο ρυθμιστικό νόμο. Σήμερα με το σχέδιο αυτό παραχωρούνται σα θυσία για να γίνει αυτό το γήπεδο. Με αυτό το σχέδιο εμείς διαφωνούμε απόλυτα. Μπορούμε να μιλήσουμε για ισοζύγιο πρασίνου όταν μιλάμε για αναδασωτέα έκταση; Ποτέ. Αναγνωρίζουμε ότι το άλσος δεν είναι σε καλή κατάσταση. Δεν αντισταθμίζουμε τα 6 στρέμματα της δασικής έκτασης με πύκνωση του υπολοίπου. Προτείνεται η λύση ενός αμιγώς ποδοσφαιρικού γηπέδου και παρουσιάζεται ως μονόδρομος».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Σωτήρης Ρίζος: «Αυτή η αφαίρεση των 6 στρεμμάτων που οφείλεται; Στις τεχνικές ανάγκες του έργου; Εσείς έχετε άλλη πρόταση υλοποιήσιμη με βάση τις επιδιώξεις μια ομάδας όπως η ΑΕΚ;»

Η απάντηση του Δήμου ήταν η εξής: «Δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι. Το ψάχνουμε για να παρουσιάσουμε μια εναλλακτική πρόταση για όλη την ΑΕΚ με τη δημιουργία ενός σταδίου. Για να δημιουργηθούν εκτός από γήπεδο και εγκαταστάσεις, χαμάμ, κουρείο και άλλες εμπορικές δραστηριότητες πρέπει να χαθούν 6 στρέμματα άλσους. Δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να καταθέσει ο Δήμος αυτή την προσφυγή. Ζητάμε να μας επιτρέψετε να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε το δημόσιο συμφέρον»

Όσον αφορά την πλευρά των «17 πολιτών», ο εκπρόσωπός τους Μιχάλης Παπάζογλου είπε: «Το άλσος έχει δημιουργηθεί για το συμφέρον των κατοίκων της Αθήνας. Το αρχικό παραχωρητήριο έλεγε πως είναι για γυμναστήριο. Κανένας από τους πολίτες της Ελλάδας δεν μπορεί να χτίσει σε δημόσιο χώρο και το άλσος είναι δημόσια έκταση»

Τελευταία πήρε τον λόγο η «Ένωση», η οποία απάντησε σε βασικά τεχνικά ζητήματα τονίζοντας μεταξύ άλλων πως το έργο δεν πρόκειται να πνίξει σε καμία περίπτωση την περιοχή: «Υπάρχουν ήδη δύο αποφάσεις του Δήμου, οι οποίες και εγκρίνουν το σχέδιο. Η ΑΕΚ πάντα δραστηριοποιείτο στη Ν.Φιλαδέλφεια. Προβλέπεται η κατασκευή ενός αθλητικού κέντρου που θα έχει τις ελάχιστες προδιαγραφές για να γίνει ένας ευρωπαϊκός αγώνας της ΟΥΕΦΑ. Θα υπάρχει πράσινο γύρω- γύρω επειδή υπάρχουν κατοικίες και δε θα πρέπει το γήπεδο να είναι κοντά σε αυτές. Από τα 6 στρέμματα τα 2,7 είναι για την ΑΕΚ και τα 3,3 θα είναι δημόσιος χώρος.

Το έργο είναι απολύτως συμβατό με τις ισχύουσες προβλέψεις του ρυθμιστικού σχεδίου Αττικής. Δεν τροποποιεί σε τίποτα τις χρήσεις γης της περιοχής. Προβλέπεται συντελεστής δόμησης μικρότερος από αυτόν της περιοχής, υπάρχει μείωση των συμπληρωματικών χώρων κατά 78%. Προβλέπεται αφαίρεση 55 δέντρων από τα 6 στρέμματα και φύτευση 2012 δέντρων σε άλλη περιοχή. Δεν τίθεται θέμα περί αναδασώσεως στην συγκεκριμένη περιοχή, δεν τίθεται θέμα απαλλοτριώσεως του συγκεκριμένου τμήματος. Το έργο αυτό θα είναι μια γέφυρα από το παρελθόν στο παρόν και το μέλλον»


To σημείο... κλειδί!

Καθοριστικό ρόλο στην εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται να παίξει και η θέση που θα κρατήσει το ΥΠΕΚΑ. Το Υπουργείο είναι ουσιαστικά ο αντίπαλος των δύο προσφυγών, ωστόσο, στην εκδίκαση της υπόθεσης υποστήριξε την πλευρά της «Ένωσης», παρότι πλέον πρόκειται για την ίδια παράταξη με αυτή του Δήμου (σ.σ ΣΥΡΙΖΑ).

Ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΚΑ, παρότι πριν την έναρξη της εκδίκασης είχε ζητήσει αναβολή, αίτημα που δεν έγινε δεκτό από το προεδρείο, όταν του ζητήθηκε ο λόγος τάχθηκε κατά των δύο προσφυγών που έχουν κατατεθεί για το γήπεδο.

Πλέον, δόθηκε προθεσμία 12 ημερών προκειμένου οι πλευρές να καταθέσουν υπομνήματα και κατόπιν θα παρθεί η απόφαση.

Στην εκδίκαση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Άρης Βασιλόπουλος, ενώ την ΑΕΚ στήριξαν με την παρουσία τους, εκτός από το νομικό επιτελείο και τον διευθυντή της Δικέφαλος 1924 Α.Ε, Νίκο Στράτο, αρκετοί παλαίμαχοι (Στέλιος Σεραφείδης, Θωμάς Μαύρος, Λύσανδρος Γεωργαμλής, Κώστας Νεστορίδης κ.α) αλλά και ο πρόεδρος Ερασιτεχνικής, Αλέξης Αλεξίου. *Πηγή: sport-fm.gr*

Στον ημιτελικό ο Δουβαλίδης!

Στην τρίτη θέση της δεύτερης προκριματικής σειράς τερμάτισε ο Δουβαλίδης και πέρασε στον απογευματινό ημιτελικό

Στον ημιτελικό ο Δουβαλίδης

Τερμάτισε τρίτος στην δεύτερη προκριματική σειρά των 60μ. με εμπόδια με χρόνο 7.67 και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του αγωνίσματος.

Ο Δουβαλίδης τερμάτισε πίσω από τον Wilhem Belocian (7.63) και τον Jao Almeida, ο οποίος με χρόνο 7.66 ισοφάρισε το ρεκόρ Πορτογαλίας.

Εκτός του ημιτελικού και ο τελικός διεξάγεται σήμερα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πλάνο τριετίας!!

Έτοιμες προτάσεις για την πρόσληψη τεχνικού διευθυντή του ΠΑΟΚ έχει ο Αγγελίδης και περιμένει τον Ιβάν Σαββίδη, ενώ ετοιμάζει πλάνο τριετίας. Στη λίστα ονόματα με παρελθόν σε άλλες ελληνικές ομάδες.

Πλάνο τριετίας
Το «OK» του Ιβάν Σαββίδη για να τρέξει διάφορα θέματα, έχοντας προχωρήσει το πλάνο για την επόμενη σεζόν, περιμένει ο Ιάκωβος Αγγελίδης. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ θέλει να τελειώνει σύντομα με την υπόθεση της πρόσληψης του αντικαταστάτη του Ζήση Βρύζα και έχει ξεχωρίσει κάποιες περιπτώσεις. Μάλιστα, στη λίστα του υπάρχουν και κάποια ονόματα που έχουν δουλέψει στο παρελθόν στην Ελλάδα, αλλά όχι στον «Δικέφαλο του Βορρά».

Ωστόσο, θα πρέπει να ακούσει και τον μεγαλομέτοχο του συλλόγου και τα… νούμερα που θα ακούσει από αυτόν για να «τρέξει» τη συγκεκριμένη υπόθεση και όχι μόνο. Όπως φαίνεται θα καθυστερήσει λίγο η ανακοίνωση για τον τεχνικό διευθυντή. Το πιθανότερο είναι να βγει τον Μάιο και ο κ. Αγγελίδης έχει στο μυαλό του να γίνει πρόσληψη κάποιου με πλάνο τριετίας.

Στον ΠΑΟΚ θεωρούν ότι δεν γίνεται να γίνει ένα σοβαρό σχέδιο στην ομάδα, χωρίς να έχει τεχνικό διευθυντή. Άλλωστε, οι περισσότερες σοβαρές ευρωπαϊκές ομάδες με μια τέτοια καθοδήγηση «χτίζονται».

Παράλληλα, θέλουν να προχωρήσουν από το καλοκαίρι και μετά, με μια σταθερή λογική στις προσθήκες που θα γίνουν και να μην επαναληφθούν τα φετινά. Δηλαδή, καλοκαιρινές μεταγραφές με μικρό μπάτζετ, ενώ τον Ιανουάριο πραγματοποιήθηκαν ακριβές μεταγραφές τύπου Νομπόα. Όχι πως ο πρώην παίκτης της Ντιναμό Μόσχας δεν τα έχει πάει καλά. Δεν είναι αυτό το θέμα. Απλά θα πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία στις κινήσεις που θα γίνουν. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο ήρωάς τους…!!

Ο Γουέστμπρουκ πέτυχε 43 πόντους αλλά στο τέλος έμεινε με την… πίκρα! Ο Ετουάν Μουρ με ένα τρίποντο πριν τη λήξη έδωσε τη νίκη 108-105 στο Σικάγο και έκλεψε τη δόξα από τον άσο την Οκλαχόμα!

Ο ήρωάς τους…
Παιχνιδάρα στο Σικάγο με τους Μπουλς να παίρνουν τη νίκη 108-105 απέναντι στην Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ με έναν απρόσμενο πρωταγωνιστή!

Τον Ετουάν Μούρ! Με 19 πόντους έκανε ρεκόρ καριέρας στο ΝΒΑ και ήταν αυτός ο οποίος με ένα τρίποντο έδωσε στους Μπουλς… κεφάλι στο σκορ δευτερόλεπτα πριν το τέλος και φυσικά τη νίκη!

Εκτός του Μουρ η ομάδα του Σικάγο είχε σε εκπληκτική ημέρα τον Μίροτιτς. Πέτυχε 26 πόντους ενώ είχε συμμετοχή στο σκορ σε σημαντικότατα σημεία του αγώνα, με αποκορύφωμα ένα τρίποντο στο τελευταίο λεπτό του αγώνα και τρεις εύστοχες βολές στο τελευταίο λεπτό.

Ωστόσο αυτός που έχει κάθε λόγο να αισθάνεται απογοητευμένος είναι ο Ράσελ Γουέστμπρουκ! Εκπληκτικός στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, πέτυχε 43 πόντους, (14/32 σουτ, 12/15 βολές) ενώ «κατέβασε» 8 ριμπάουντ και μοίρασε 7 ασίστ.

Ωστόσο οι Μπουλς κατάφεραν να τον περιορίσουν στο τελευταίο δωδεκάλεπτο, κάτι που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην κατάκτηση της νίκης. Πρόκειται για το τελευταίο πεντάλεπτο στο οποίο οι Μπουλς έσφιξαν αρκετά την άμυνά τους, δέχθηκαν μόνο δύο καλάθια στα τελευταία λεπτά του αγώνα, την στιγμή που στην επίθεση ο Μίροτιτς έβρισκε λύσεις στην επίθεση.

Στο άλλο παιχνίδι για το ΝΒΑ οι Μπλέιζερς επικράτησαν 94-75 των Μάβερικς βελτιώνοντας αρκετά την απόδοσή τους στο δεύτερο και το τρίτο δωδεκάλεπτο. Στο χρονικό διάστημα αυτό η ομάδα του Πορτλαντ «έχτισε» μια σημαντική διαφορά και τη διατήρησε μέχρι και το τέλος.

Οι Μπλέιτζερς είχαν σε καλή ημέρα τους Όλντριτζ, Μπατούμ και Λιλαρντ. Οι τρεις τους… μοιράστηκαν το σκοράρισμα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα σημειώνοντας τους 46 πόντους της ομάδας τους.

Τα αποτελέσματα του ΝΒΑ που έγιναν τα ξημερώματα:

Σικάγο Μπουλς – Οκλαχόμα Θάντερ 108-105
(Μίροτιτς 26, Γκασόλ 21, Ντανλίβι 21 – Γουέστμπρουκ 43, Ιμπάκα 25)

Πόρτλαντ ΤρέιλΜπλέιζερς – Ντάλας Μάβερικς 94-75
(Όλντριτζ 17, Μπατούμ 15, Λίλαρντ 14 – Στουντμάιρ 12, Έλις 12, Νοβίτσκι 10, Ροντο 10) *Πηγή: sport-fm.gr*

«Θέλω να σκυλιάζετε…»

Περισσότερη μαχητικότητα ζητάει από τους παίκτες του Ολυμπιακού ο Βίτορ Περέιρα, ενώ τους έκανε φροντιστήριο για την άμυνα, καθώς κάνουν πολλά λάθη σε αυτόν τον τομέα οι «ερυθρόλευκοι».

«Θέλω να σκυλιάζετε…»
Ο Βίτορ Περέιρα προσπαθεί με κάθε τρόπο να βοηθήσει τους ποδοσφαιριστές του, ώστε να δείξουν και πάλι το καλό τους πρόσωπο και να επιστρέψει η ομάδα του στις καλές εμφανίσεις και στις νίκες. Μιλώντας τους κατά τη διάρκεια της τελευταίας προπόνησης, έριξε το βάρος σε δύο στοιχεία. Το πάθος, που θέλει να δείχνουν και τη βελτίωση που έχει άμεση ανάγκη η ομάδα στο αμυντικό κομμάτι.

«Θέλω να τα δίνετε όλα, να σκυλιάζετε», τους είπε μεταξύ άλλων και προσπαθώντας να θίξει το «εγώ» τους, τόνισε πως πρέπει μετά το τέλος κάθε αναμέτρησης να νιώθουν καλά με τον εαυτό τους, αισθανόμενοι ότι έχουν παλέψει και έχουν κάνει αυτό που πρέπει.

Τους έβαλε βίντεο με φάσεις, δείχνοντας τους λάθη που έχουν κάνει στα τελευταία παιχνίδια στην άμυνα και στάθηκε αρκετά στο πρώτο γκολ που δέχθηκε η ομάδα του στην αναμέτρηση με την Ντνίπρο με αρκετούς από τους παίκτες του να έχουν χάσει τους προσωπικούς τους αντιπάλους. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πονοκέφαλος με Καρέλη!

Είναι ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού στην εφετινή αγωνιστική σεζόν. Ο Νίκος Καρέλης όμως δύσκολα θα είναι στην αποστολή του αγώνα με τον ΠΑΟΚ με τον Γιάννη Αναστασίου να πονοκεφαλιάζει.

Πονοκέφαλος με Καρέλη
Ο Γιάννης Αναστασίου δεν θα έχει τον Ζέκα στην διάθεσή του για το μεγάλο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Αυτό όμως δεν είναι και το μόνο πρόβλημα που έχει ο προπονητής του Παναθηναϊκού για την αναμέτρηση στη Λεωφόρο στην επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Πονοκεφαλιάζει και για τη συμμετοχή του Νίκου Καρέλη.

Ο Ηρακλειώτης επιθετικός ταλαιπωρείται από ένα πρόβλημα στα πλευρά και αύριο στην τελευταία προπόνηση θα αποφασιστεί εάν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί.

Ο Καρέλης αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο πρόβλημα από την προπόνηση της Τρίτης και χθες ακολούθησε ένα μέρος του προγράμματος, αλλά κατόπιν εγκατέλειψε και γυμνάστηκε μόνος του.

Έχοντας υπόψη λοιπόν την απουσία του Ζέκα και πιθανόν και αυτή του Καρέλη ο Γιάννης Αναστασίου πρόκειται να δώσει χρόνο στους Ατζαγκούν, Κλωναρίδη.

Ο Νιγηριανός αναμένεται να ξεκινήσει στη θέση του Ζέκα και να πλαισιώσει στη μεσαία γραμμή τον Λαγό που θα αγωνιστεί ως κόφτης και τον Πράνιτς που θα παίξει αριστερός εσωτερικός χαφ.

Στην επίθεση, εφόσον λείψει τελικά ο Καρέλης, φαβορί για να αγωνιστεί με τους Μπεργκ, Πέτριτς είναι ο Κλωναρίδης.

Δεν θα πρέπει να αποκλειστεί, ωστόσο, το ενδεχόμενο να προτιμήσει ο Αναστασίου τον Μαυρία διαμορφώνοντας –αντίστοιχα- και την παράταξη της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Αποχαιρετά ο Μπαϊράμι!!

Ο Εμίρ Μπαϊράμι πρόκειται άμεσα να αποτελέσει παρελθόν από τον Παναθηναϊκό καθώς βρήκε ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του.

Αποχαιρετά ο Μπαϊράμι

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μπαϊράμι έχει βρει κάποιον σύλλογο και σύντομα πρόκειται να προχωρήσει στη λύση του συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό.

Ο Μπαϊράμι έχει συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό μέχρι και το καλοκαίρι του 2016. *Πηγή: sport-fm.gr*

Σαββατιάτικη «έξοδος»

Η πρωτοπόρος Μπάγερν, η διώκτρια Βόλφσμπουργκ και η εσχάτως ασταμάτητη Ντόρτμουντ δοκιμάζονται εκτός έδρας για την 24η αγωνιστική της Bundesliga.

Σαββατιάτικη «έξοδος»
Η 24η αγωνιστική είναι «πονηρή». Κι αυτό γιατί οι φορμαρισμένες ομάδες της Bundesliga δίνουν εξετάσεις εκτός έδρας.

Η Μπάγερν λίγο πριν υποδεχτεί τη Σαχτάρ στη ρεβάνς του 0-0 της Ουκρανίας για τους «16» του Champions League αντιμετωπίζει το Ανόβερο, χωρίς Λαμ, Μαρτίνεθ και Τιάγκο.

Η Βόλφσμπουργκ, που βρίσκεται στο -8 από τους πρωτοπόρους, κοντράρεται με την έκτη Άουγκσμπουργκ που έχει βλέψεις ακόμη και για τετράδα.

Η Ντόρτμουντ, που από τελευταία είναι πλέον δέκατη μετρώντας τέσσερις σερί νίκες, κοντράρεται με το Αμβούργο που είναι μόλις έναν βαθμό πάνω από τη ζώνη υποβιβασμού χωρίς Πίστσεκ και Γκρόσκροϊτς.

Η Σάλκε, που την Τρίτη αντιμετωπίζει τη Ρεάλ στο «Μπερναμπέου» κυνηγώντας ένα θαύμα μετά το 0-2 στη «Φέλτινς Αρένα», φιλοξενεί τη Χόφενχαϊμ, ενώ η Λεβερκούζεν δοκιμάζεται στην έδρα της Πάντεμπορν.

Το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής

Παρασκευή 6/3 (21:30)
Στουτγκάρδη-Χέρτα Βερολίνου

Σάββατο 7/3 (16:30)
Σάλκε-Χόφενχαϊμ
Άουγκσμπουργκ-Βόλφσμπουργκ
Ανόβερο-Μπάγερν Μονάχου
Φράιμπουργκ-Βέρντερ Βρέμης
Αμβούργο-Ντόρτμουντ
Μάιντς-Γκλάντμπαχ (19:30)

Κυριακή 8/3
Κολωνία-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (16:30)
Πάντερμπορν-Λεβερκούζεν (18:30)

Η επόμενη αγωνιστική (25η)

Παρασκευή 13/3 (21:30)
Λεβερκούζεν-Στουτγκάρδη

Σάββατο 14/3 (16:30)
Χέρτα Βερολίνου-Σάλκε
Χόφενχαϊμ-Αμβούργο
Άουγκσμπουργκ-Μάιντς
Βέρντερ Βρέμης-Μπάγερν Μονάχου
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Πάντερμπορν
Ντόρτμουντ-Κολωνία (19:30)

Κυριακή 15/3
Βόλφσμπουργκ-Φράιμπουργκ (16:30)
Γκλάντμπαχ-Ανόβερο (18:30) *Πηγή: sport-fm.gr*

Ντέρμπι για την τρίτη θέση!!

Ατλέτικο Μαδρίτης και Βαλένθια κοντράρονται για την κατάκτηση της τρίτης θέσης και πλέον ήρθε η ώρα να λύσουν τις διαφορές τους.

Ντέρμπι για την τρίτη θέση
Ατλέτικο Μαδρίτης και Βαλένθια κοντράρονται για την κατάκτηση της τρίτης θέσης και πλέον ήρθε η ώρα να λύσουν τις διαφορές τους.

Την Κυριακή το βράδυ αναμετρώνται στο «Βιθέντε Καλντερόν» σε ένα παιχνίδι το οποίο θα καθορίσει πολλά για τον… τελικό νικητή και εκείνη την ομάδα η οποία θα πάρει το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Αυτό είναι το δεύτερο δύσκολο παιχνίδι στη σειρά για την Ατλέτικο μετά από εκείνο της προηγούμενης αγωνιστικής με τη Σεβίλλη το οποίο είχε λήξει ισόπαλο 0-0. Από την άλλη πλευρά οι «νυχτερίδες» μετρούν τέσσερις νίκες στη σειρά και δείχνουν ικανές για όλα.

Η παράδοση είναι υπέρ των γηπεδούχων. Η Ατλέτικο μετρά επτά νίκες, τρεις ισοπαλίες και μόλις μια ήττα στα έντεκα τελευταία παιχνίδια τα οποία έχει αντιμετωπίσει την Βαλένθια στη Μαδρίτη.

Μιράντες και Γκριεζμάν δεν θα αγωνιστούν ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Σικέιρα και Χιμένες. Αντίθετα στη Βαλένθια αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Οταμέντι, το μόνο αγωνιστικό πρόβλημα για την ομάδα του Λεβάντε.

Δύσκολο έργο έχει και η Ρεάλ Μαδρίτης η οποία δοκιμάζεται στη χώρα των Βάσκων απέναντι στην Αθλέτικ Μπιλμπάο. «Κλονισμένη» η ψυχολογία της βασίλισσας από το 1-1 με τη Βιγιαρέάλ την στιγμή που η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε προέρχεται από την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου.

Η Μπαρτσελόνα –αντίθετα- αναμένεται να έχει εύκολο έργο απέναντι στην Βαγιεκάνο.

Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβισιόν

Παρασκευή, 6 Μαρτίου
Λεβάντε – Εϊμπάρ (21:45)

Σάββατο, 7 Μαρτίου
Λα Κορούνια – Σεβίλλη (17:00)
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ρεάλ Μαδρίτης (19:00)
Έλτσε – Αλμερία (21:00)
Γρανάδα – Μάλαγα (23:00)

Κυριακή, 8 Μαρτίου
Μπαρτσελόνα – Ράγιο Βαγιεκάνο (13:00)
Σοσιεδάδ – Εσπανιόλ (18:00)
Βιγιαρεάλ – Θέλτα (20:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης – Βαλένθια (22:00)

Δευτέρα, 9 Μαρτίου
Κόρντομπα – Χετάφε (21:45)

Η επόμενη (27η) αγωνιστική
Βαλένθια – Λα Κορούνια
Εσπανιόλ – Ατλέτικο Μαδρίτης
Εϊμπάρ – Μπαρτσελόνα
Ράγιο Βαγιεκάνο – Γρανάδα
Θέλτα – Αθλέτικ Μπιλμπάο
Αλμερία – Βιγιαρεάλ
Μάλαγα – Κόρντομπα
Σεβίλλη – Έλτσε
Ρεάλ Μαδρίτης – Λεβάντε
Χετάφε – Σοσιεδάδ *Πηγή: sport-fm.gr*

Δοκιμασία για Λιόν, εύκολο έργο η Παρί!!

Η πρωτοπόρος του Σαμπιονά, Λιόν δοκιμάζεται στην έδρα της επικίνδυνης Μονπελιέ, ενώ η Παρί Σεν Ζερμέν φιλοξενεί την εκ των ουραγών Λανς, με το μυαλό στη ρεβάνς με την Τσέλσι για το Champions League.

Δοκιμασία για Λιόν, εύκολο έργο η Παρί
Η επιστροφή στις νίκες είναι το ζητούμενο για την πρωτοπόρο του Σαμπιονά, Λιόν, η οποία δοκιμάζεται στην έδρα της Μονπελιέ, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής. Η ήττα της προηγούμενης εβδομάδας από τη Λιλ δεν στοίχισε στην Ολιμπίκ, η οποία παρέμεινε στην κορυφή, αλλά δεύτερο σερί στραβοπάτημα ίσως αποδειχθεί καθοριστικό. Οι γηπεδούχοι μετρούν δύο σερί νίκες και θέλουν να… τριτώσουν το καλό, αφού δίνουν «μάχη» για την έξοδο στην Ευρώπη. Πάντως, στα έξι τελευταία ματς ως γηπεδούχοι, μετρούν τέσσερις ήττες από τη Λιόν.

Η Παρί Σεν Ζερμέν έχει θεωρητικά πιο εύκολο έργο, καθώς υποδέχεται την υποδεέστερη και εκ των ουραγών Λανς. Η ψυχολογία των Παριζιάνων είναι καλή, μετά την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου σε βάρος της Μονακό, η οποία την προηγούμενη αγωνιστική τους «κράτησε στο μηδέν» στο Πριγκιπάτο και τους είχε στερήσει την ευκαιρία να περάσουν στο ρετιρέ. Βέβαια, το μυαλό των παικτών, θέλοντας και μη, θα είναι στον επαναληπτικό της ερχόμενης Τετάρτης (11/3) με την Τσέλσι στο Λονδίνο για τη φάση των «16» του Champions League.

Η τρίτη της… παρέας, που διεκδικεί τον τίτλο, Μαρσέιγ δοκιμάζεται στην έδρα της Τουλούζ, η οποία «καίγεται» για βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στην κατηγορία. Η Ολιμπίκ «έβγαλε» τον Φεβρουάριο χωρίς νίκη (τρεις ήττες και η πρόσφατη εντός έδρας ήττα από την Καέν) και όντας πλέον στο -4 από την κορυφή, δεν έχει περιθώρια για καμία απώλεια.

Από εκεί και πέρα και σε ό,τι αφορά τη μάχη της Ευρώπης, η Μονακό, μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο, αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Εβιάν και θέλει να επιστρέψει στις νίκες, ενώ η Σεντ Ετιέν θέλει να βάλει τέλος στο αρνητικό σερί επτά αγωνιστικών και να πάρει απέναντι στη Λοριάν το πρώτο της τρίποντο μετά τις 10 Ιανουαρίου.


Το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 6/3
Τουλούζ-Μαρσέιγ (21:30)

Σάββατο, 7/3 (21:00)
Παρί Σεν Ζερμέν-Λανς (18:00)
Μπαστιά-Νις
Καέν-Μπορντό
Εβιάν-Μονακό
Ρεμς-Ναντ
Ρεν-Μετς

Κυριακή, 8/3
Σεντ Ετιέν-Λοριάν (15:00)
Γκινγκάμπ-Λιλ (18:00)
Μονπελιέ-Λιόν (22:00)

Η επόμενη (29η) αγωνιστική

Παρασκευή, 13/3 (21:30)
Μονακό-Μπαστιά
Νις-Γκινγκάμπ

Σάββατο, 14/3 (21:00)
Μετς-Σεντ Ετιέν (18:00)
Λανς-Τουλούζ
Λοριάν-Καέν
Μονπελιέ-Ρεμς
Ναντ-Εβιάν

Κυριακή, 15/3
Λιλ-Ρεν (15:00)
Μπορντό-Παρί Σεν Ζερμέν (18:00)
Μαρσέιγ-Λιόν (22:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Ξεχρεώνει και… προχωρά!!

Νίκη που θα τον διατηρήσει σε τροχιά πλεονεκτήματος έδρας εν όψει των play offs θέλει ο Ολυμπιακός απόψε στο Μιλάνο κόντρα στην Αρμάνι, με έξτρα κίνητρο την περσινή του συντριβή.

Ξεχρεώνει και… προχωρά

Η αποστολή είναι πολύ δύσκολη. Όχι απλώς λόγω της δυναμικότητας των πρωταθλητών Ιταλίας, που μετά τη νίκη τους επί τη Νίζνι στη Ρωσία παίζουν ίσως το τελευταίο τους χαρτί για την πρόκριση, αλλά και λόγω των δικών τους προβλημάτων. Οι Πειραιώτες διαθέτουν στο ρόστερ τους τέσσερα «4άρια», αλλά τα τρία εξ αυτών (καθώς και ο γκαρντ Κατσίβελης) είναι νοκ άουτ. Πέτγουεϊ, Αγραβάνης και Τσαϊρέλης είναι εκτός μάχης αφήνοντας μοναδική επιλογή τον Πρίντεζη και υποχρεώνοντας τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να καλύψει το κενό εκ των έσω, πιθανώς «ανεβάζοντας» θέση τον Ντάρντεν ή «κατεβάζοντας» τον Ντάνστον.

Οι πρωταθλητές Ιταλίας είναι πάνοπλοι και ταυτόχρονα αποφασισμένοι για την πρώτη τους νίκη στο «Forum» για το Top 16, καθώς έχουν χάσει στο «σπίτι» τους από Νίζνι, Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και Αναντολού Εφές.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι κ.κ. Ρόμπερτ Λοτερμόζερ (Γερμανία), Χοσέ Ραμόν Γκαρθία Ορτίθ (Ισπανία) και Κάρλος Περούγκα (Ισπανία).

Η σύγκριση των δύο ομάδων

inner

Η προϊστορία

Ο Ολυμπιακός υπερέχει στην προϊστορία των αναμετρήσεων με την αποψινή του αντίπαλο, καθώς σε έντεκα ματς έχει επτά νίκες. Επί ιταλικού εδάφους έχει δύο νίκες σε πέντε παιχνίδια, αλλά πέρσι είχε γνωρίσει τη συντριβή με 81-51. Η τελευταία νίκη της Αρμάνι ήταν στο Μιλάνο με 76-74 για το Top 16 της περιόδου 2008/09. Αναλυτικά:

1996-97 (Δεύτερη Φάση): Αρμάνι-Ολυμπιακός 73-71
1996-97 (Δεύτερη Φάση): Ολυμπιακός-Αρμάνι 87-84
2005/06 (Κανονική Περίοδος): Ολυμπιακός-Αρμάνι 89-67
2005/06 (Κανονική Περίοδος): Αρμάνι-Ολυμπιακός 75-84
2008/09 (Top 16): Αρμάνι-Ολυμπιακός 76-74
2008/09 (Top 16): Ολυμπιακός-Αρμάνι 84-81
2012/13 (Κανονική Περίοδος): Αρμάνι-Ολυμπιακός 71-84
2012/13 (Κανονική Περίοδος): Ολυμπιακός-Αρμάνι 82-81
2013/14 (Top 16): Αρμάνι-Ολυμπιακός 81-51
2013/14 (Top 16): Ολυμπιακός-Αρμάνι 86-88
2014/15 (Top 16): Ολυμπιακός-Αρμάνι 81-58

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Ε’ Όμιλος
Άλμπα Βερολίνου-Ζαλγκίρις Κάουνας 80-72
Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα 21:45
Ερυθρός Αστέρας-Μακάμπι Τελ Αβίβ 89-76
Γαλατάσαραϊ-Ρεάλ Μαδρίτης (6/3, 20:00)
Βαθμολογία: Ρεάλ 7-1, Μακάμπι 6-3, Μπαρτσελόνα 6-3, Παναθηναϊκός 5-4, Άλμπα 4-5, Ζαλγκίρις 3-6, Γαλατάσαραϊ 2-6, Ερυθρός Αστέρας 2-7.

Στ’ Όμιλος
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-Νίζνι 92-79
Λαμποράλ Κούτσα-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 74-81
Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο-Ολυμπιακός (6/3, 21:45)
Ουνικάχα Μάλαγα-Αναντολού Εφές (6/3, 21:45)
Βαθμολογία: Ολυμπιακός 7-1, Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 7-2, ΤΣΣΚΑ 7-2, Εφές 4-4, Λαμποράλ Κούτσα 4-5, Μιλάνο 2-6, Νίζνι 2-7, Ουνικάχα 1-7.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Λουτσέσκου: «Ωραίο απόγευμα για την ομάδα»


Ως ένα ωραίο απόγευμα χαρακτήρισε αυτό της Πέμπτης ο Ραζβάν Λουτσέσκου, μετά τη νίκη πρόκριση της SKODA Ξάνθης επί του ΟΦΗ.

Λουτσέσκου: «Ωραίο απόγευμα για την ομάδα»
Ο Ρουμάνος τεχνικός τόνισε πως ήταν δίκαιη η πρόκριση των ακριτών στα ημιτελικά, αφού είχαν τον έλεγχο και έπαιξαν επιθετικά σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και περιμένει με αγωνία τα ημιτελικά, αφού θεωρεί μεγάλη επιτυχία την πρόκριση στον τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας.

Αναλυτικά: «Είμαστε χαρούμενοι σήμερα, γιατί περάσαμε στα ημιτελικά μετά τα παιχνίδια με τον ΟΦΗ, στα οποία αξίζαμε την πρόκριση. Είναι ένα ωραίο απόγευμα για την ομάδα, τους παίκτες, την πόλη.

Στο σημερινό αγώνα, ξεκινήσαμε πολύ καλά με ένα επιθετικό τρόπο, κρατώντας τον έλεγχο του αγώνα και σκοράροντας δύο φορές στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο μέρος, ακόμα και αν δεν δεχτήκαμε πίεση, ίσως θα έπρεπε να ξεκινήσουμε με περισσότερη ένταση.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, ελέγξαμε το παιχνίδι. Κάποια λίγα προβλήματα από δικά μας λάθη δεν κόστισαν και στο τέλος σκοράραμε κι ένα τρίτο γκολ που, με βάση την εικόνα μας και στα δύο παιχνίδια, το αξίζαμε. Το περίμενα αυτό το ματς πολύ, γιατί ξέρω πολύ καλά πόσο δύσκολα είναι αυτά τα παιχνίδια και πόσο εύκολα γυρνάνε μία κατάσταση.

Περάσαμε στους «4» του Κυπέλλου και περιμένουμε τα δύο παιχνίδια με αγωνία, γιατί είναι σημαντικό το να προσπαθήσουμε να φτάσουμε στον τελικό. Από αύριο, ξεχνάμε αυτό το παιχνίδι και κοιτάζουμε το πρωτάθλημα».

Του έκοψε την μπάλα το φονικό κτύπημα του Ράγιος!! (video)

Μία πολύ θλιβερή είδηση κάνει εδώ και λίγη ώρα το γύρω του κόσμου καθώς τα διεθνή ΜΜΕ  αναφέρουν ότι οριστικά ο Ραφί Νταχάν  δεν πρόκειται να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο.
O 25χρονος Ισραηλινός άσος  της Μπνέι Γιεχούντα είχε τραυματιστεί σοβαρά  μετά από βίαιο μαρκάρισμα που δέχθηκε  από τον Ρουμπέν Ράγιος της Μακάμπι Τελ Αβίβ  στη διάρκεια αγώνα πρωταθλήματος πέρυσι τέτοια εποχή.
Έκτοτε έδωσε 12μηνη μάχη για να αποκαταστήσει το πρόβλημα στους συνδέσμους που  απεκόμισε από το εγκληματικό εκείνο τάκλινγκ  του Ισπανού μέσου με τους γιατρούς όμως να του ξεκαθαρίζουν ότι δεν γίνεται να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο και έτσι ο Νταχάν είναι αναγκασμένος μόλις στα 25 του χρόνια να κρεμάσει τα παπούτσια του.




*Πηγή: onsports.gr*

Κόπα Λιμπερταδόρες: Δεύτερη… στραβή για Ρίβερ!! (videos)

Στο 1-1 έμεινε η Ρίβερ Πλέιτ με την Τίγκρες σε ματς του έκτου ομίλου του Κόπα Λιμπερταδόρες.
Έπειτα από δύο αγώνες, οι Αργεντινοί έχουν μόλις ένα βαθμό, ενώ σε άλλο παιχνίδι του έκτου γκρουπ η Χουάν Αούριτς κέρδισε με 2-0 το Σαν Χοσέ. Ακόμα, η Εστουντιάντες πήρε 1-1 στην έδρα της Ατλέτικο Νασιονάλ, ενώ σε άλλο σημερινό ματς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Νότιας Αμερικής η Δε Στρόνγκεστ προηγήθηκε στη Χιλή, αλλά έμεινε με δέκα παίκτες από το 55ο λεπτό και ηττήθηκε με 3-1 από την Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα:
Ουνιβερδιδάδ Ντε Τσίλε - Δε Στρόνγκεστ 3-1
Ρίβερ Πλέιτ – Τίγκρες 1-1
Χουάν Αούριτς - Σαν Χοσέ 2-0
Ατλέτικο Νασιονάλ – Εστουντιάντες 1-1
Και οι βαθμολογίες:
1ος όμιλος: Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε (Κολομβία) 6 (2 αγ.), Κόλο Κόλο (Χιλή) 6 (3 αγ.), Άτλας (Μεξικό) 3 (3 αγ.), Ατλέτικο Μινέιρο (Βραζιλία) 0 (2 αγ.).
2ος όμιλος: Κορίνθιανς (Βραζιλία) 6 (2 αγ.), Σάο Πάολο (Βραζιλία) 3 (2 αγ.), Σαν Λορένζο (Αργεντινή) 3 (2 αγ.), Ντανούμπιο (Ουρουγουάη) 0 (2 αγ.).
3ος όμιλος: Ουνιβερσιτάριο (Βολιβία) 4 (2 αγ.), Ουρακάν (Αργεντινή) 2 (2 αγ.), Κρουζέιρο (Βραζιλία) 2 (2 αγ.), Μινέρος ντε Γκουαγιάνα (Βενεζουέλα) 1 (2 αγ.).
4ος όμιλος: Έμελεκ (Εκουαδόρ) 6 (3 αγ.), Ιντερνασιονάλ (Βραζιλία) 6 (3 αγ.), Ουνιβερδιδάδ Ντε Τσίλε Χιλή) 3 (3 αγ.), Δε Στρόνγκεστ (Βολιβία) 3 (3 αγ.).
5ος όμιλος: Μπόκα Τζούνιορς (Αργεντινή) 6 (2 αγ.), Μοντεβιδέο Ουόντερερς (Ουρουγουάη) 3 (2 αγ.), Παλεστίνο (Χιλή) 3 (2 αγ.), Ζαμόρα (Βενεζουέλα) 0 (2 αγ.).
6ος όμιλος: Τίγκρες (Μεξικό) 4 (2 αγ.), Σαν Χοσέ (Βολιβία) 3 (2 αγ.), Χουάν Αούριτς (Περού) 3 (2 αγ.), Ρίβερ Πλέιτ (Αργεντινή) 1 (2 αγ.).
7ος όμιλος: Εστουντιάντες (Αργεντινή) 4 (2 αγ.), Λιμπερτάδ (Παραγουάη) 4 (2 αγ.), Ατλέτικο Νασιονάλ (Κολομβία) 2 (2 αγ.), Μπαρτσελόνα (Εκουαδόρ) 0 (2 αγ.).
8ος όμιλος: Ρασίνγκ Κλουμπ (Αργεντινή) 6 (2 αγ.), Σπόρτινγκ Κριστάλ (Περού) 2 (2 αγ.), Γκουαρανί (Παραγουάη) 1 (2 αγ.) Ντεπορτίβο Τατσίρα (Βενεζουέλα) 1 (2 αγ.).
-Οι πρώτοι δύο από κάθε όμιλο προκρίνονται στους «16».











*Πηγή: onsports.gr*

CONCACAF Champions League: Στα ημιτελικά και η Ερεδιάνο!! (video)

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Ερεδιάνο της Κόστα Ρίκα προκρίθηκε στα ημιτελικά του CONCACAF Champions League.
Απέσπασε 1-1 στην Ονδούρα απέναντι στην Ολίμπια και απόψε έφτασε στη νίκη με 2-0 χάρη σε γκολ των Όσκαρ Γρανάδος και Κρίστιαν Λάγος, ενώ ο Άντονι Λοσάνο των ηττημένων έχασε πέναλτι στο 0-0. Στον επόμενο γύρο, οι Κοσταρικανοί θα αντιμετωπίσουν το φαβορί της διοργάνωσης, Κλαμπ Αμέρικα, ενώ στην άλλη ημιτελική σειρά η Αλαχουελένσε, επίσης από την Κόστα Ρίκα, θα αντιμετωπίσει τους Μόντρεαλ Ίμπακτ του MLS.
Παρακάτω το υπόλοιπο πρόγραμμα:
Προημιτελικοί
1-Πατσούκα (Μεξικό) – Μόντρεαλ Ίμπακτ (Καναδάς) 2-2 & 1-1
2-Αλαχουελένσε (Κόστα Ρίκα) – Ντι Σι Γιουνάιτεντ (ΗΠΑ) 5-2 & 1-2
3-Ολίμπια (Ονδούρα) – Ερεδιάνο (Κόστα Ρίκα) 1-1 & 0-2
4-Σαπρίσα (Κόστα Ρίκα) – Κλαμπ Αμέρικα (Μεξικό) 0-3 & 0-2
Ημιτελικοί (17-19/03 & 07/09/04)
5-Μόντρεαλ Ίμπακτ (Καναδάς) – Αλαχουελένσε (Κόστα Ρίκα) 18/03 & 09/04
6- Ερεδιάνο (Κόστα Ρίκα)  - Κλαμπ Αμέρικα (Μεξικό)
Τελικοί (22 & 29/04)
Νικητές 5-6




*Πηγή: onsports.gr*

Ήμερα κρίσης για «Αγια-Σοφιά»

Σημαντική και ίσως καθοριστική ημέρα η Παρασκευή για γηπεδικό της ΑΕΚ, καθώς εκδικάζονται οι προσφυγές του Δήμου και των πολιτών κατά του πρότζεκτ της «Αγια-Σοφιάς».

Ήμερα κρίσης για «Αγια-Σοφιά»

Από τη μια οι «17», που θεωρούν ότι αυτό το έργο θα δημιουργήσει πρόβλημα στη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής, προσφεύγουν κατά του άρθρου 42 του ρυθμιστικού σχεδίου της Αθήνας. Από την άλλη η δημοτική αρχή, που έχει κάνει προσφυγή σε βάρος της διοικητικής πράξης που προέκυψε από τη Γενική Διεύθυνση Δασών Αττικής.

Το αίτημα του Δήμου αναμένεται να εκδικαστεί πρώτα. Πάντως, θεωρείται δύσκολο να βγει σήμερα απόφαση και σε παρόμοιες περιπτώσεις χρειάζονται δύο μήνες για να κριθεί η συνταγματικότητα ενός νόμου. Οι «κιτρινόμαυροι» δείχνουν ικανοποιημένοι από τη στάση που έχει κρατήσει η Κυβέρνηση. Ερμηνεύουν από τις κινήσεις που έχουν γίνει, ότι οι δεσμεύσεις που δόθηκαν προεκλογικά είχαν βάση. Αναμένουν από τη σημερινή διαδικασία και ενώπιον του προέδρου του ΣτΕ, Σωτήρη Ρίζου (εισηγητής και στις δύο προσφυγές θα είναι ο σύμβουλος της Επικρατείας, Χρήστος Ντουχάνης).

Από την ΑΕΚ θεωρούν ότι «όπλο» τους αποτελεί ο Χαράλαμπος Χρυσανθάκης. Είναι καθηγητής διοικητικής επιστήμης και δημόσιου δικαίου, που θα εκπροσωπήσει τον σύλλογο νομικά και έχει στο βιογραφικό του σημαντικές επιτυχίες σε ανάλογες περιπτώσεις. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μέσα ο Ρομπίνιο, εκτός ο Πάτο!!

Ο ένας εκ δυο παλιών επέστρεψε στην εθνική Βραζιλίας για τα δύο φιλικά της «σελεσάο» με Γαλλία και Χιλή, 23 και 29 του μήνα αντίστοιχα.

Μέσα ο Ρομπίνιο, εκτός ο Πάτο
Ο Ρομπίνιο κλήθηκε, όπως αναμενόταν, από τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Κάρλος Ντούνγκα, σε αντίθεση με τον Αλεσάντρο Πάτο.

Επίσης, κλήθηκαν οι Φαμπίνιο και Μαρσέλο Γκρόε για πρώτη φορά στην καριέρα τους.


Οι 23 της αποστολής:

Τερματοφύλακες: Ζέφερσον (Μποταφόγκο), Ντιέγκο Άλβες (Βαλένθια), Μαρσέλο Γκρόε (Γκρέμιο)

Στόπερ: Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μαρκίνιος (Παρί Σεν-Ζερμέν), Μιράντα (Ατλέτικο)

Μπακ: Φαμπίνιο (Μονακό), Μαρσέλο (Ρεάλ), Ντανίλο (Πόρτο), Φιλίπε Λουίς (Τσέλσι)

Αμυντικά χαφ: Λουίζ Γκουστάβο (Βόλφσμπουργκ), Φερναντίνιο (Μάντσεστερ Σίτι), Ελίας (Κορίνθιανς), Σόουζα (Σάο Πάουλο)

Επιτελικοί μέσοι: Οσκάρ, Ουίλιαν (Τσέλσι), Ντόουγκλας Κόστα (Σαχτάρ), Κοουτίνιο (Λίβερπουλ), Ρομπέρτο Φιρμίνο (Χόφενχαϊμ)

Επιθετικοί: Νεϊμάρ (Μπαρτσελόνα), Ντιέγκο Ταρντέλι (Shandong Luneng), Ρομπίνιο (Σάντος) *Πηγή: sport-fm.gr*