Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Ας τα κλείσει μονίμως τα γήπεδα ο υπουργός!!

Όπως οι περισσότεροι από τους προκατόχους του, έτσι και ο κ. Κοντονής, διαλέγει τον εύκολο δρόμο.

Προσπαθεί να παρουσιάσει επικοινωνιακά ότι είναι αποφασισμένος να συγκρουστεί, ότι δεν καταλαβαίνει τίποτε και ότι δεν θα του επιβάλλουν με διασπορά φημών τι θα κάνει, την ώρα που δεν λαμβάνει κανένα σοβαρό μέτρο, δεν υπάρχει καμιά πρόβλεψη ότι θα γίνουν όσα πιστεύει πως θα λύσουν το πρόβλημα.

Πιστέψαμε οι περισσότεροι πως θα καταλάβει ότι έκανε μια τρύπα στο νερό ο νέος υφυπουργός, με την απόφαση που πήρε για να μην γίνουν παιχνίδια στην Superleague το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, αλλά αυτός, προφανώς, νομίζει ότι είναι στον σωστό δρόμο και είπε να επιβάλλει άλλο ένα μέτρο εντυπωσιασμού.

Η απόφασή του για την διεξαγωγή μιας αγωνιστικής χωρίς κόσμο σε κανένα από τα γήπεδα της Superleague, αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία. Μόνο κάποιος που δεν έχει ιδέα για το τι εστί ελληνικό ποδόσφαιρο θα μπορούσε να πάρει μια τέτοια απόφαση και να πιστεύει, κιόλας, ότι είναι προς την σωστή κατεύθυνση για την αντιμετώπιση της βίας.

Λυπάμαι που το λέω, αλλά δεν έχει καμία σχέση με το αντικείμενο ο κ. Κοντονής και αναρωτιέμαι ποιοι είναι αυτοί που τον συμβουλεύουν να κάνει αυτές τις ανοησίες.

Διότι για να δείξεις ότι είσαι πραγματικά αποφασισμένος να πολεμήσεις και να νικήσεις την βία των γηπέδων, δεν τα κλείνεις. Τα έχεις ανοιχτά, αλλά έχεις έτοιμους και τους μηχανισμούς για να δράσουν. Πρώτα προληπτικά, κι αν δεν τα καταφέρεις σε αυτό τον τομέα, τότε κατασταλτικά.

Πώς μπορεί, λοιπόν, να με διαβεβαιώσει εμένα ο κ. Κοντονής ότι οι διαιτητές θα αξιολογούν με τον ίδιο τρόπο τα επεισόδια σε όλα τα γήπεδα, σε όλα τα ματς, είτε πρόκειται για παιχνίδι του Ολυμπιακού, είτε για παιχνίδι του Πανθρακικού.

Μήπως θα δούμε και πάλι σε κάποια γήπεδα να πέφτει ένα πλαστικό ποτηράκι και να διακόπτεται αγώνας και σε άλλα γήπεδα να πέφτουν καρέκλες και το ματς να συνεχίζεται κανονικά; Πώς μπορεί να το ελέγξει αυτό ο κ. Κοντονής;

Ή, πώς μπορεί να ανοίγει αυτή την στιγμή συζήτηση ο νέος υφυπουργός για ηλεκτρονικό εισιτήριο ή κάμερες στα γήπεδα, όταν είναι γνωστό πως στα περισσότερα γήπεδα δεν υπάρχουν; Αυτή την συζήτηση την ανοίγεις όχι για να την συνδέσεις με μέτρα κατά της βίας που θα έχουν ορίζοντα λίγων εβδομάδων, αλλά όταν είσαι αποφασισμένος να επιβάλλεις κάτι που θα είναι μόνιμο.

Αρα, δεν κουβεντιάζεις τώρα για πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν πριν το καλοκαίρι, εν όψει του επόμενου πρωταθλήματος, και να αποφασίζεις ότι εξ’ αυτού του λόγου, ανάμεσα στα άλλα, θα γίνει μια αγωνιστική χωρίς θεατές σε κανένα γήπεδο.

Και όλο αυτό το πράγμα να το επικεντρώνεις στην Superleague, την στιγμή που παρόμοια γίνονται και στην FootballLeague, αλλά δεν ασχολείσαι, ενδεχομένως, και στο κύπελλο, αλλά, επίσης, δεν ασχολείσαι.

Ή, μάλλον, στο κύπελλο… καπελώνεις και την αστυνομία που εισηγήθηκε αρνητικά και επιτρέπεις μετακίνηση οπαδών (του Ηρακλή στη Ν. Σμύρνη χθες).

Συγνώμη, αλλά όλα αυτά δεν δείχνουν σοβαρότητα…   
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: